Ap-bok: Tajik utelatt fra «gutteklubb» i partiledelsen

«Den uformelle makta ligger ikke hos meg»

Et internt notat fra Hadia Tajik til Ap-leder Jonas Gahr Støre viser at nestlederen følte seg utelatt fra «gutteklubben grei» i og utenfor partiet.

UTESTENGT: Forholdet mellom Ap-nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske var anstrengt lenge før varslingssakene mot den avgåtte nestlederen, ifølge en ny bok. Her er de to avbildet under et landsstyremøte i 2015.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UTESTENGT: Forholdet mellom Ap-nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske var anstrengt lenge før varslingssakene mot den avgåtte nestlederen, ifølge en ny bok. Her er de to avbildet under et landsstyremøte i 2015. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Den uformelle makta ligger ikke hos meg. Den ligger hos dem som sitter lenge på kvelden og drikker øl med alle, som bygger nettverk, og som har gjort dette i årevis, i håp eller påvente om å få en posisjon i partiet, skriver Tajik.

Det personlige notatet til Ap-leder Jonas Gahr Støre er gjengitt i boka «Arbeiderpartiet - alle skal ned», som lanseres i dag. Notatet skal ha blitt sendt høsten 2015 og antyder at forholdet i Ap-toppen var anstrengt og problematisk lenge før vinterens metoo-varsler mot avgått nestleder Trond Giske.

- To funksjoner

Den direkte foranledningen til at notatet ble sendt, skal ha vært et forslag fra Giske om å samle stillingene som kommunikasjonssjef for stortingsgruppa og partikontoret. Giske foreslo at Tajiks personlige rådgiver Svein Tore Bergestuen burde få jobben.

Snart skulle samarbeidet mellom Tajik og Bergestuen surne betraktelig for så å skjære seg helt, men på dette tidspunktet ville hun svært gjerne beholde ham.

- Han har to funksjoner. Den ene er å være en politisk rådgiver. Den andre er å flytte tyngdekraften i min retning, skriver Tajik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.