Korea

Tuesday, 15 October, 09:24

Nyheter om korea

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 17 timer siden

Sør-korea møter Nord-korea i historisk oppgjør: – Håper å komme tilbake levende

For første gang på 29 år spiller nabolandene mot hverandre i Nord-korea. Men det historiske oppgjøret vil ikke bli vist på TV..

P4 - 04 Oct 19 kl. 08:23

- Samtaler med Nord-korea vil gå som planlagt

USAs president Donald Trump sier atomsamtalene med Nord-korea til helgen gå som planlagt. Det skjer selv om Nord-korea nylig testet en ny type rakett. Landet hevder utskytingen onsdag skjedde fra en ubåt.

P4 - 03 Oct 19 kl. 06:09

Nord-korea bekrefter undervannsutskyting

Nord-korea bekrefter at den ene rakettoppskytingen i går var en test på oppskyting av våpen under vann. Dette markerer ifølge Nord-korea en ny fase i landets forsvarsevne. Analytikere omtaler testen som den mest provoserende siden Nord-korea og USA opprettet en dialog om nedrustning i 2018.

P4 - 06 Oct 19 kl. 14:35

Nord-korea og USA antyder at de vil snakke sammen igjen senere

USA har takket ja til et svensk forslag om å fortsette atomsamtalene med Nord-korea om to uker. Nord-koreas forhandlere opplyste i går kveld at samtalene med USA i Sverige var avbrutt. USA hadde ikke med seg noe til forhandlingsbordet, uttalte Pyongyangs forhandler Kim Myong-gil.

P4 - 06 Oct 19 kl. 07:33

Xi Jinping hyller forholdet til Nord-korea

Kinas president og Nord-koreas leder feirer 70 års forbindelser mellom landene i dag. President Xi Jinping lover et «langsiktig, forsvarlig og stabilt» forhold videre. Hyllesten kommer dagen etter at atomsamtalene mellom Nord-korea og USA ble avbrutt i Sverige.

P4 - 05 Oct 19 kl. 13:43

Atomforhandlinger i gang mellom Nord-korea og USA

Forhandlere fra Nord-korea og USA har startet atomforhandlingene i Sverige. Det bekrefter svenske myndigheter. Dagens møte holdes på et konferansesenter Lidingö utenfor Stockholm.

NRK - 05 Oct 19 kl. 12:33

Nord-korea og USA forhandler

Forhandlere fra Nord-korea og USA har startet atomforhandlingene i Sverige, det bekrefter sveriges utenriksminister Ann Linde på Twitter..

NRK - 04 Oct 19 kl. 01:31

Nord-korea-samtaler som planlagt

Donald Trump sier at den planlagte samtalene med Nord-korea vil gå som planlagt, til tross for at Nord-korea testet et nytt missil. Det sier Trump under en pressekonferanse, ifølge AFP-.

Aftenposten - 05 Oct 19 kl. 12:40

Atomforhandlinger i gang mellom Nord-korea og USA

Forhandlere fra Nord-korea og USA har startet atomforhandlingene i Sverige, bekrefter svenske myndigheter..

Dagbladet - Igår: 07:53

Hevder Kim skjuler svinekatastrofe

Etter utbruddet i mai har det vært stille fra Nord-korea. Nå fryktes det at Kim Jong Un forsøker å skjule en griseskandale som kan gi landet store problemer..

NRK - 02 Oct 19 kl. 01:15

Skal ha avfyrt raketter

Nord-korea har gjennomført nye oppskytinger av uidentifiserte raketter fra området nord for Wonsan, Gangwon-do. Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap på Twitter onsdag, som siterer militære kilder i Sør-korea..

NRK - 02 Oct 19 kl. 10:08

Ber Nord-korea ikkje provosere

Ei talskvinne for det amerikanske utanriksdepartementet ber Nord-korea om ikkje å provosere etter at dei fyrte av to rakettar mot Japan. Ho ber landet heller forplikte seg i samtalane med USA neste veke..

P4 - 02 Oct 19 kl. 05:18

Ny nordkoreansk rakettoppskyting

Nord-korea har avfyrt minst to raketter i natt. Den ene skal ha nådd en høyde på 910 kilometer og ha tilbakelagt 450 kilometer, som gjør den til den lengstrekkende raketten på nesten ett år. Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap melder også at Nord-korea kan ha avfyrt et undervannsrakett.

NRK - 03 Oct 19 kl. 21:17

Pentagon tror ikke på Nord-korea

Pentagon tror ikke at raketten Nord-korea prøveskjøt onsdag, ble avfyrt fra en ubåt, slik landet selv hevder. Pentagon mener raketten av typen Pukguksong-3 ble avfyrt fra en sjøbasert plattform..

Aftenposten - 28 Sep 19 kl. 11:15

Eksplosjon i norskeid tankskip i Sør-korea

En massiv eksplosjon skjedde lørdag om bord i det norskeide tankskipet «Stolt Groenland» i Ulsan i Sør-korea. Brannen som oppsto, spredte seg til et annet skip.

Aftenposten - 28 Sep 19 kl. 11:15

12 skadet i eksplosjon om bord i norskeid tankskip utenfor Sør-korea

Det har vært en stor eksplosjon om bord i det norskeide oljetankskipet «Stolt Groenland» utenfor Sør-korea. Tolv personer er skadet, ifølge lokale myndigheter..

Aftenposten - 28 Sep 19 kl. 11:15

12 skadet etter eksplosjon og brann i norskeid tankskip utenfor Sør-korea

Tolv personer er skadet etter en eksplosjon og brann i to tankskip i Ulsan i Sør-korea, ifølge lokale myndigheter..

VG - 07 Oct 19 kl. 07:32

Samtaler i stampe

Representanter for Nord-korea og USA møttes lørdag til atomforhandlinger i Sverige. Etter noen timer var det hele over, også denne gang uten at det ble gjort konkrete fremskritt. President Donald Trump er i ferd med å mislykkes i sitt viktigste utenrikspolitiske initiativ..

VG - 05 Oct 19 kl. 16:37

Sør-korea: Mann innrømmer at han er beryktet seriemorder

En 56 år gammel mann tilstår nå at han står bak voldtekt og drap på 14 kvinner mellom 1986 og 1991..

P4 - 05 Oct 19 kl. 19:19

Atomsamtaler avbrutt

Atomsamtalene mellom Nord-korea og USA i Sverige i dag har blitt avbrutt. Det melder Dagens Nyheter. Nord-koreas forhandler sier han er skuffet over at USA ikke tok med seg noe til forhandlingsbordet.

P4 - 28 Sep 19 kl. 10:38

Norskeid tankskip i brann ved Sør-korea

Et norskeid tankskip har begynt å brenne etter en eksplosjon i skipet som ligger i havn i Sør-korea. Mannskapet på skipet “Stolt Groenland” skal være i sikkerhet, opplyser selskapet til Maritime Bulletin, melder VG. Ved siden av ligger et norskeid skip - Odfjells “Bow Dalian”.

Aftenposten - 06 Oct 19 kl. 07:41

Kina og Nord-korea hyller hverandre: Vårt «uovervinnelige vennskap vil være udødelig på veien mot sosialismens mål».

Kinas president og Nord-koreas leder feirer 70 års forbindelser mellom landene søndag. Xi Jinping lover et «langsiktig, forsvarlig og stabilt» forhold videre..

NRK - 02 Oct 19 kl. 13:22

EU fordømmer nordkoreansk utskyting

EU kallar den nordkoreanske utskytinga av rakettar onsdag for nok ei provoserande handling, og oppmoda til nye samtalar mellom USA og Nord-korea. EU seier dei er klare til å støtte alle forsøk på ein langvarig fred på den koreanske halvøya..

P4 - 24 Sep 19 kl. 06:08

- Nytt møte med Kim kan skje snart

USAs president Donald Trump sier et nytt møte med Nord-koreas leder Kim Jong-un kan skje «snart». Men Trump sier han først vil vite hva som kan komme ut av et møte. Både Sør-korea og Japan har oppmuntret USA til møter med Nord-korea for å få på plass en atomnedrustningsavtale, og en stans i den nordkoreanske rakettestingen..

Aftenposten - 03 Oct 19 kl. 05:56

Nord-korea bekrefter første oppskyting fra under vann

Nord-koreas siste rakettoppskyting var en test av oppskyting av våpen fra under vann og markerer ifølge landet en ny fase i landets forsvarsevne..

NRK - 02 Oct 19 kl. 04:35

Kan ha vært undervannsmissil

En av rakettene som ble avfyrt fra Nord-korea i natt kan ha vært et undervannsmissil, som er avfyrt fra en ubåt. Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Raketten landet i Japans økonomiske sone.

Aftenposten - 02 Oct 19 kl. 06:21

Nordkoreanske testraketter havnet i japansk farvann

Nord-korea har fyrt av minst to raketter fra byen Wonsan. En av dem havnet i Japans økonomiske sone. Statsminister Shinzo Abe fordømmer hendelsen..

NRK - 20 Sep 19 kl. 07:04

Frykter svinepest sprer seg

Afrikansk svinepest har blitt påvist for aller første gang i Sør-korea denne uka, ifølge AP. Viruset er dødelig og svært smittsomt mellom griser. I mai ble sykdommen påvist spredt fra Nord-korea og over ti tusen griser ble avlivet på grensen..

E24 - 28 Sep 19 kl. 10:58

Eksplosjon i norskeid tankskip utenfor korea

Mannskapet skal være i sikkerhet..

VG - 28 Sep 19 kl. 10:42

Eksplosjon i norskeid tankskip utenfor korea

Mannskapet skal være i sikkerhet..

NRK - 28 Sep 19 kl. 10:56

Brann på norsk oljetanker slukket

Brannen på den norskeide oljetankeren Stolt Grønland er slukket, det melder Reuters. En eksplosjon rammet skipet utenfor Ulsan i Sør-korea i natt norsk tid. Det skal ha vært 25 personer om bord, ni skal være skadet..

NRK - 07 Sep 19 kl. 18:13

Tre døde etter tyfon i Sør-korea

Tyfonen Lingling etterlot seg store ødeleggelser og minst tre døde da den traff Sør-korea lørdag. Den er nå på vei mot Nord-korea. 161.

P4 - 28 Sep 19 kl. 11:09

Brann i norsk tankskip slukket

Brannen er nå slukket i det norskeide tanksipet som begynte å brenne etter en eksplosjon i skipet ved havn i Sør-korea i dag. Mannskapet på "Stolt Groenland", som eies av rederiet Stolt-Nielsen, skal være i sikkerhet. Ved siden av skipet ligger Odfjell-eide «Bow Dalian».

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 01:20

Yonhap: Nord-korea avfyrte to nye raketter

Nord-korea sendte tirsdag opp to nye raketter, opplyser militære kilder i Sør-korea til landets nyhetsbyrå Yonhap..

VG - 11 Sep 19 kl. 08:25

Nord-korea med nye bilder av rakettest

Kim Jong-un var tilsynelatende på plass da Nord-korea testet en «superstor» utskytingsrampe for raketter..

NRK - 20 Sep 19 kl. 11:31

Arrestert nordkoreaner er død

Russlands sikkerhetstjeneste sier i dag at en arrestert nordkoreaner er død. Russland holder 161 mistenkte i varetekt, etter at russiske grensevakter oppdaget to skip og 11 båter fra Nord-korea som drev med ulovlig fiske denne uken, melder Reuters..

NRK - 10 Sep 19 kl. 00:37

Skal ha avfyrt prosjektiler

Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap har Nord-korea avfyrt to uidentifiserte prosjektiler fra provinsen Sør-Pyongan. Nord-korea har de siste månedene avfyrt en rekke mellomdistanseraketter, som har landet i havene rundt landet..

Aftenposten - 08 Sep 19 kl. 07:26

Japan venter på tyfon – Sør-korea puster ut etter en annen

Tyfonen Lingling har så vidt blitt ferdig med Nord- og Sør-korea, før tyfonen Faxai ligger an til å treffe rett på hovedstaden i Japan søndag..

NRK - 11 Sep 19 kl. 10:52

Nord-korea testet nye raketter

Nord-koreas statlige nyhetsbyrå KCNA opplyser at landet tirsdag gjennomførte en rekke «super-store» rakettutskytinger. Rakettene hadde kort rekkevidde, ifølge sørkoreanske myndigheter, melder Reuters..

Hegnar.no - 28 Aug 19 kl. 07:47

Japan iverksetter handelstiltak mot Sør-korea

Sør-korea er formelt fjernet fra Japans liste over 27 land som nyter godt av færre handelsrestriksjoner til landet. Spenningen mellom statene øker..

NRK - 11 Sep 19 kl. 08:15

På kollisjonskurs på flere områder

Forholdet mellom president Trump og sikkerhetsrådgiver Bolton var på kollisjonskurs på flere områder, ifølge Trump. Sentrale områder der de to var uenige var blant annet hvordan USA skulle forholde seg til Afghanistan, Nord-korea, Iran og Venezuela..

NRK - 21 Aug 19 kl. 08:58

Klare til samtaler med Nord-korea

USA vil ta opp att atomforhandlingane med Nord-korea, seier president Donald Trumps spesialutsending Stephen Biegun. Atomforhandlingane braut saman i februar. Fredag skaut Nord-korea opp to kortdistanserakettar og avlyste nye samtaler med Sør-korea..

NRK - 21 Aug 19 kl. 22:04

Åpner ambassade i Nord-korea

Venezuela har åpnet ambassade i Nord-korea, fire år etter at Nord-korea gjorde det samme i Venezuela. Åpningen fant sted onsdag, melder Venezuelas statlige nyhetsbyrå AVN. Venezuela hadde også diplomatiske forbindelser til Nord-korea før ambassaden..

P4 - 09 Sep 19 kl. 05:17

Fire savnet etter lasteskipsvelt i USA

I Georgia i USA er fire personer savnet etter at et lasteskip veltet og tok fyr. Ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap er de savnede fra Sør-korea, og de skal være fanget inne i skipets maskinrom. Årsaken til hendelsen er ukjent..

P4 - 08 Sep 19 kl. 07:35

Tyfon på vei mot Japan

En tyfon er nå på vei mot Japan, og ligger an til å treffe hovedstaden Tokyo i dag. Tyfonen har passert Nord- og Sør-korea, og det er varslet vindstyrke i Japan på opp mot 60 meter i sekundet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt