Zelenskyj

Tuesday, 25 February, 09:56

Nyheter om Zelenskyj

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 Jan 20 kl. 08:40

Ukrainas statsminister vil gå av

Ukrainas statsminister Oleksiy Honcharuk har søkt avskjed. Det melder Reuters. Han har levert sitt avskjedsbrev til president Volodymyr Zelenskyj, melder nyheitsbyrået.

NRK - 08 Jan 20 kl. 07:07

Undersøker flystyrten

Den ukrainske ambassaden i Iran undersøker omstendighetene rundt flyulykken. Det sier den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, ifølge Reuters. Zelenskyj sender også sine kondolanser til de pårørende..

NRK - 10 Jan 20 kl. 08:28

Ukraina: Flyet kan ha blitt skutt

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det er mulighet for at det ukrainske flyet som styret over Tehran ble skutt ned, men at opplysningene ikke er bekreftet. Zelenskyj, sier han vil diskutere flyulykken med USAs utenriksminister Mike Pompeo..

P4 - 17 Jan 20 kl. 08:52

Ukrainas statsminister går av

Ukrainas statsminister Oleksij Hontsjaruk går av. Det melder nyhetsbyrået AFP, og viser til en uttalelse statsministeren har levert til president Volodymyr Zelenskyj. Hva som er årsaken er ukjent..

NRK - 17 Jan 20 kl. 20:29

Ukrainas statsminister får ikke gå

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj avviser statsminister Oleksyj Gontsjaruks søknad om avskjed, melder nyhetsbyrået AP. Statsministeren søkte avskjed etter et lydklipp der han kritiserte presidenten ble offentliggjort..

NRK - 17 Jan 20 kl. 09:04

Kritiserte presidenten i lydklipp

Ukrainas statsminister Oleksyj Gontsjaruk har søkt avskjed etter eit lydklipp blei offentleg der han skal ha kritisert president Volodymyr Zelenskyj si forståing for økonomi. Det melder AFP. Det er framleis ukjent om presidenten vil godta avskjeden..

NRK - 11 Jan 20 kl. 07:56

Ukraina krever kompensasjon

Ukraina krever offentlige beklagelser, økonomisk kompensasjon og at de ansvarlige stilles til ansvar etter at et ukrainsk passasjerfly ble skutt ned av Iran utenfor Teheran onsdag. Det sa president Volodymyr Zelenskyj lørdag, ifølge Reuters..

NRK - 10 Jan 20 kl. 12:28

– Har fått «viktig data»

USA har gitt Ukraina «viktig data» i forbindelse med flystyrten i Tehran. Det sier USA innenriksminister Mike Pompeo. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier daten vil bli undersøkt av eksperter..

NRK - 11 Jan 20 kl. 11:26

Zelenskyj skal snakke med Rouhani

Ukrainas president skal ifølge Reuters snakke med Irans president Hassan Rouhani klokken 16 i dag. Det skjer i kjølvannet av at Iran har innrømmet å ha skutt ned et ukrainsk passasjerfly utenfor Teheran onsdag. 176 mennesker døde i flystyrten..

NRK - 11 Jan 20 kl. 19:16

Iran lover å straffe de ansvarlige

Irans president lover å straffe de som er ansvarlige for nedskytingen av et ukrainsk passasjerfly, opplyser Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Iran har innrømmet at landets forsvar skjøt ned flyet som styrtet utenfor Teheran onsdag. 176 omkom..

P4 - 11 Jan 20 kl. 19:26

Rouhani har lovet straff

Irans president lover å straffe de som var ansvarlige for nedskytingen av det ukrainske passasjerflyet. Det sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj etter å ha pratet med Irans president Hassan Rouhani i dag. Iran har innrømmet og beklaget at landets forsvar skjøt ned flyet som styrtet utenfor Teheran onsdag.

P4 - 11 Jan 20 kl. 08:13

Krever at noen stilles til ansvar

Både Ukraina og Canada er nå ute og krever at noen stilles til ansvar. Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj krever svar, offentlige beklagelser og økonomisk kompensasjon. 63 av passasjerene var fra Canada.

NRK - 31 Dec 19 kl. 11:16

Jobbar mot ny fangeutveksling

Russlands president, Vladimir Putin, og Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, har blitt einige om å begynne arbeidet med ein ny fangeutveksling, ifølge det russiske nyheitsbyrået Tass, melder Reuters..

NRK - 29 Dec 19 kl. 15:09

Fangeveksling utført i Ukraina

I Ukraina har styresmaktene utført ein fangeutveksling med russiskvennlege separatistar, ifølge president Zelenskyj i Ukraina, melder Reuters. 55 ukrainarar og 87 opprørarar skal ha blitt utveksla..

NRK - 28 Dec 19 kl. 17:44

Fangeutveksling i vente i Ukraina

Presidenten i Ukraina planlegger en utveksling av fanger søndag med separatistene i den østlige delen av landet, melder AFP. Avtalen ble forhandlet frem mellom Zelenskyj og Putin tidligere i desember i Paris..

P4 - 02 Dec 19 kl. 17:04

- Trump ba ikke om gjenytelse

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier i et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel at Donald Trump ikke ba ham om noen gjenytelse for å etterforske Joe Biden. Bakgrunnen for riksrettsgranskingen av Trump er at han i en telefonsamtale skal ha oppfordret Zelenskyj til å etterforske Biden og hans sønn. Samtalen fant sted samtidig som Trump blant annet hadde stanset militær bistand til Ukraina, og det har utløst mistanke om at Trump forsøkte å presse Zelenskyj til å starte etterforskning..

NRK - 23 Dec 19 kl. 19:03

Fangeutveksling i Ukraina

Ukraina og de prorussiske separatistene øst i landet ble mandag enige om å utveksle fanger innen nyttår, melder AFP. Utvekslingen skjer etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Russlands president Vladimir Putin møttes tidligere i desember..

NRK - 23 Dec 19 kl. 03:18

Stanset Ukraina-hjelp etter telefon

Interne e-poster viser at USA stanset Ukraina-bistanden 91 minutter etter den omstridte telefonsamtalen mellom president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj..

VG - 22 Dec 19 kl. 23:08

Beordret stans i Ukraina-støtte rett etter Trumps telefonsamtale med Zelenskyj

Tjenestemenn i Det hvite hus beordret stans i militærstøtten til Ukraina mindre enn to timer etter Donald Trumps omstridte telefonsamtale med Ukrainas president, viser interne eposter..

NRK - 02 Dec 19 kl. 16:22

– Trump ba ikke om gjenytelse

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Donald Trump ikke ba ham om noen gjenytelse for å etterforske Joe Biden. Bakgrunnen for riksrettsgranskingen av Trump er at han skal ha oppfordret Zelenskyj til å etterforske Biden og hans sønn..

Dagbladet - 11 Dec 19 kl. 10:51

Triumfen i de små skritt

Da Vladimir Putin og Volodymyr Zelenskyj møttes for første gang var den første fornøyd med lite, og den andre utålmodig. Det var - omtrent - som det skulle være, skriver Morten Strand..

Dagbladet - 08 Dec 19 kl. 18:12

Rått parti for Putin

Vladimir Putin sitter med nesten alle de gode kortene på hånda når han mandag møter Volodymyr Zelenskyj i Paris. Men han må passe på å ikke bli svarteper..

NRK - 10 Dec 19 kl. 00:28

Enige om våpenhvile

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj og Russlands president Vladimir Putin har blitt enige om å inngå en våpenhvile i Øst-Ukraina før året er omme. Det kommer fram i en felles uttalelse etter toppmøtet i Paris mandag..

P4 - 09 Dec 19 kl. 13:11

Putin møter Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Xelenskyj møter i dag Russlands president Vladimir Putin for første gang i et forsøk på å gjenoppta fredsprosessen om Øst-Ukraina. Utgangspunktet for dagens toppmøte i Paris er den såkalte Mins-avtalen fra 2015, da Russland og Ukraina blant annet ble enige om våpenhvile, melder NTB..

NRK - 09 Dec 19 kl. 23:56

Enige om nytt toppmøte

Frankrikes president Emmanuel Macron, Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er enige om å møtes til ett nytt toppmøte om fire måneder, melder nyhetsbyrået AFP..

P4 - 10 Dec 19 kl. 05:52

Enige om våpenhvile i år

Ukraina og Russland har blitt enige om å inngå en våpenhvile i Øst-Ukraina før året er omme. Avtalen involverer også en tilbaketrekking av styrkene fra ukrainske konfliktsoner innen mars 2020, heter det i en felles uttalelse etter toppmøtet mellom Vladimir Putin og Volodymor Zelenskyj i går. Putin sier enigheten er et «viktig skritt» mot en nedtrapping av konflikten.

NRK - 03 Nov 19 kl. 01:59

Trump inviterer Zelenskyj

USAs president Donald Trump har invitert sin kollega i Ukraina, Volodymyr Zelenskyj, til Det hvite hus. Det sa Trump til reportere utenfor Det hvite hus lørdag, før han dro videre til New York..

NRK - 14 Nov 19 kl. 01:17

Trump skal offentliggjøre samtale

USAs president Donald Trump sier han torsdag skal offentliggjøre et utskrift av en telefonsamtale han hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i april. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

Aftenposten - 03 Nov 19 kl. 07:16

Trump inviterer Ukrainas president på besøk

USAs president Donald Trump har invitert sin kollega i Ukraina, Volodymyr Zelenskyj, til Det hvite hus..

NRK - 25 Sep 19 kl. 22:00

Zelenskyj: Ikke noe press fra Trump

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Donald Trump ikke la noe press på ham i den omstridte telefonsamtalen. På en pressekonferanse med Trump ble Zelenskyj spurt om han følte seg presset av Trump til å etterforske Joe Biden, noe han nektet for..

Aftenposten - 02 Oct 19 kl. 15:05

Pompeo bekrefter at han lyttet til Trumps samtale med Zelenskyj

USAs utenriksminister Mike Pompeo bekrefter at han hørte på telefonsamtalen mellom president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj 25. juli..

VG - 02 Oct 19 kl. 14:12

Pompeo bekrefter at han lyttet til Trumps samtale med Zelenskyj

USAs utenriksminister Mike Pompeo bekrefter at han hørte på telefonsamtalen mellom president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj 25. juli..

NRK - 10 Oct 19 kl. 14:24

Ukraina åpner for etterforskning

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj åpner for etterforskning av mulig ukrainsk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016 og av selskapet Burisma, der sønnen til Joe Biden satt i styret..

NRK - 21 Sep 19 kl. 08:11

Krev utskrift av telefonsamtale

Tidlegare visepresident Joe Biden krev utskrift av Donald Trump sin samtale med Ukraina sin president Volodymyr Zelenskyj. Trump skal ifølgje rapportar ha pressa Zelenskyj til å etterforske Biden og hans son. Trump kallar saka «falske nyhende».

NRK - 06 Oct 19 kl. 15:00

En ny varsler har meldt seg

En ny varsler har meldt seg, sier advokat Mark Zaid til ABC News. Zaid representerer varsleren som slo alarm etter telefonsamtalen mellom Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj..

VG - 04 Oct 19 kl. 22:51

Frigir toppdiplomaters Ukraina-tekstmeldinger

Amerikanske diplomater i Ukraina lurte på om Trump kun ville møte landets president Volodymyr Zelenskyj hvis sistnevnte lovte å starte en etterforskning. Det viser nylig publiserte SMS-er..

P4 - 04 Oct 19 kl. 05:55

USAs energiminister går av i november

USAs energiminister Rick Perry går av i neste måned. Det melder nettstedet Politico. Perrys kontakt med Ukraina har trukket ham inn i riksrettsprosessen mot Trump, men nettstedets kilder sier imidlertid at denne kontakten ikke er årsaken til at han går av.

Dagbladet - 24 Sep 19 kl. 21:34

Sirkus Trump til Ukraina

Hva er skuespill? Og hva er virkelighet? Det er spørsmålet når Ukrainas skuespiller-president Zelenskyj møter reality-TV-president Trump i New York imorgen, skriver Morten Strand..

VG - 01 Oct 19 kl. 20:08

Ukraina fikk ingen forklaring på hvorfor Trump holdt tilbake militærhjelp

Ukraina fikk ingen forklaring på hvorfor Donald Trump holdt tilbake over to milliarder kroner i lovet militærhjelp, sier president Volodymyr Zelenskyj..

VG - 25 Sep 19 kl. 19:20

Styrket sak for riksrett

Utskriften fra Donald Trumps samtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj frikjenner ikke den amerikanske presidenten. Om noe styrker den grunnlaget for riksrett..

NRK - 25 Sep 19 kl. 23:54

Forsvarer samtalen med Zelenskyj

Donald Trump beskriver sin omstridte telefonsamtale med Ukrainas president som «veldig uskyldig». Trump tilbakeviste igjen anklagene mot innholdet i samtalen da han holdt sin første pressekonferanse etter at utskriften av samtalen ble offentliggjort..

NRK - 25 Sep 19 kl. 16:05

Trump har offentliggjort samtalen

Det hvite hus har offentliggjort samtalen mellom USAs president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj..

NRK - 25 Sep 19 kl. 02:30

– Vil gi tilgang til varselet

Det hvite hus skal gi Kongressen tilgang til varselet om president Donald Trumps telefonsamtale med hans ukrainske motpart Volodymyr Zelenskyj. Det sier en ikke navngitt høytstående tjenestemann til Politico. Det hvite hus har ikke kommentert saken..

NRK - 25 Sep 19 kl. 16:05

Trump har offentliggjort samtale

Det hvite hus har offentliggjort et referat fra samtalen mellom USAs president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Samtalen danner grunnlag for demokratenes avgjørelse om å starte prosessen rundt riksrett mot president Trump..

P4 - 08 Sep 19 kl. 12:54

Planlegger fredssamtaler

Russland og Ukraina kan komme til å holde fremdssamtaler om ikke lenge. I går utvekslet landene til sammen 70 fanger, og etter det snakket presidentene, Vladimir Putin og Volodmyr Zelenskyj sammen på telefon. Der skal de ha blitt enige om å legge planer for et større møte, der også Tyskland og Frankrike vil være invitert, ifølge nyhetsbyrået AFP..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt