Vold

Sunday, 08 December, 16:57

Nyheter om Vold

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - Igår: 08:15

Mann pågrepet for Vold

En mann i 30-årene er pågrepet for å ha utøvet Vold mot samboeren sin i Askim i Østfold i natt. Politiet opplyser at han dyttet henne i en grøft og sparket henne i ansiktet. Hun hadde tydelige merker etter Volden, men er ikke alvorlig skadet.

P4 - 03 Dec 19 kl. 08:53

Mest utsatt for Vold

Ansatte i pleie- og omsorgssektoren er mer utsatt for Vold og trusler enn andre yrkesgrupper. Over 31 prosent av pleie- og omsorgsarbeidere har rapportert at de har vært utsatt for Vold og trusler det siste året, skriver Aftenposten. Tallet er høyere enn for ansatte i politi, fengselsvesenet, ved sykehus og folk som jobber med sosial omsorg i for eksempel Nav.

Aftenposten - I førrgår: 14:48

Helsedirektoratet: Finnes ikke nasjonale retningslinjer for hvordan ansatte skal forholde seg til Vold og overgrep på sykehjem

Direktoratat ser ikke bort fra at mer kunnskap om Vold og overgrep på sykehjem kan føre til klarere retningslinjer..

Aftenposten - 04 Dec 19 kl. 13:49

Hver dag rammes noen av Vold på norske sykehjem. Her er fem mulige løsninger.

Fra pleierne på gulvet til ministeren i regjering. Alle er enige om at vi ikke kan akseptere at eldre og ansatte utsettes for Vold på norske sykehjem. Men hva kan vi gjøre med det?.

Aftenposten - 28 Nov 19 kl. 19:47

Slik har vi jobbet med sykehjemsVolden

Vold mot barn er blitt en del av den offentlige samtalen. Vold mot eldre er fortsatt et tabu..

NRK - 03 Dec 19 kl. 04:29

Voldsutsatt på institusjoner

Ansatte i pleie- og omsorgssektoren er mer utsatt for Vold og trusler enn ansatte i politi og fengsler, skriver Aftenposten. Over 31 prosent av pleie- og omsorgsarbeidere har rapportert at de har vært utsatt for Vold og trusler det siste året..

P4 - 04 Dec 19 kl. 21:10

Siktet for Vold tidligere

Den norske mannen som er siktet for drapsforsøk i Sverige etter å ha dyttet en kvinne foran et tog onsdag er fra før tiltalt for Vold mot offentlige tjenestemenn i Norge. 33-åringen skal i følge NRK ha gått til angrep på flere ansatte i Oslo-politiet i 2016, en arrestforsvarer fikk hjernerystelse i hendelsen. Kvinnen i 70-årene som ble dyttet foran toget ble alvorlig skadet.

P4 - 04 Dec 19 kl. 14:34

– Norges Fotballforbund burde anmeldt flere saker

Norges Fotballforbund burde anmeldt flere Vold- og trusselsaker til politiet. Det mener justisminister Jøran Kallmyr. I dag kalte han og kulturministeren forbundet inn på teppet for å diskutere tiltak for en bedre håndtering av alvorlige Vold- og trusselhendelser på fotballbanen.

VG - 25 Nov 19 kl. 17:36

NFF tar affære om Vold på fotballbanen

ULLEVAAL STADION (VG) Generalsekretæren i Norges Fotballforbund (NFF) er krystallklar: Vold på fotballbanen skal anmeldes. I tillegg varsler forbundet en full gjennomgang av hvordan de håndterer Vold og trusler i sin egen selvdømmeordning..

VG - 27 Nov 19 kl. 10:09

Tenåring bundet til lyktestolpe med kjetting og utsatt for Vold

18-åringen som fredag ble varetektsfengslet for kidnapping, møtte tirsdag i Oslo tingrett tiltalt for Vold mot en mindreårig gutt..

P4 - 29 Nov 19 kl. 12:56

Siktet for Vold mot baby

Et foreldrepar i 20-årene er siktet for Vold mot sin tre måneder gamle baby. De fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i ettermiddag. I følge VG ble det samme foreldreparet etterforsket i 2016 etter at deres to måneder gamle jentebaby døde.

P4 - 29 Nov 19 kl. 14:23

Vil kartlegge omfanget av sykehjemsVolden

Omfanget av Vold på norske sykehjem er sjokkerende. Det sier eldreminister Sylvi Listhaug som nå sier hun vil ta grep. En granskning Aftenposten har gjort av 128.

VG - 29 Nov 19 kl. 12:50

Foreldrepar ble etterforsket etter babydødsfall - siktet for Vold mot ny baby

Et foreldrepar er siktet for grov kroppskrenkelse etter at de skal ha utsatt sin tre måneder gamle baby for Vold..

VG - 29 Nov 19 kl. 12:50

Opplysninger til VG: Foreldrepar ble etterforsket etter babydødsfall - siktet for Vold mot ny baby

Et foreldrepar er siktet for grov kroppskrenkelse etter at de skal ha utsatt sin tre måneder gamle baby for Vold..

NRK - 26 Nov 19 kl. 14:35

Dop fører til mer Vold i Europa

Omfanget av Vold og trusler knyttet til narkotikamarkedet i EU ser ut til å stige, viser den årlige rapporten til EUs narkotikabyrå (EMCDDA). Nye stoffer og endringer i dop-rutene, fører til økende konflikter mellom gjenger viser rapporten..

P4 - 27 Nov 19 kl. 20:28

Siktet for Vold mot 13-åring

To menn i 60-årene er siktet for Vold og medvirkning til dette mot en 13 år gammel gutt i Søgne i Vest-Agder i september. 13-åringen var en del av en guttegjeng som ringte på dører og stakk av. I følge Fædrelandsvennen ble gutten lagt i bakken av den ene mannen.

P4 - 25 Nov 19 kl. 17:52

NFF vil slå hardere ned på Vold

Norges Fotballforbund, NFF, vil slå hardere ned på Vold som skjer på fotballbanen. Det kom fram på et pressemøte i dag. VG har avslørt at ingen av de 103 Volds- og trusselhendelser forbundet har hatt til behandling siden 2010 har endt med anmeldelse.

P4 - 26 Nov 19 kl. 15:56

Narkotika gir mer Vold i Europa

Omfanget av Vold og trusler knyttet til narkotikamarkedet i Europa øker. Det viser den årlige rapporten til EUs narkotikabyrå. Utviklingen av nye syntetiske stoffer og endringer i de tradisjonelle rutene som fører narkotika inn i Europa, fører til økende konflikter mellom gjenger, ifølge rapporten..

P4 - 25 Nov 19 kl. 21:52

To pågrepet for Vold

To personer er pågrepet etter at en person i 20-årene ble angrepet og utsatt for Vold i Kristiansand i kveld. 20-åringen ble slått og sparket og truet med kniv, men skal ikke ha blitt alvorlig skadet. Det er ikke kjent om gjerningspersonene og fornærmede kjente hverandre fra før..

VG - 05 Dec 19 kl. 16:41

FotballVolden: Blodig alvor på mange plan

Systemsvikten rundt Vold i fotballen har først og fremst vært en hån mot ofrene. Men de uheldige konsekvensene av handlingslammelsen går samfunnsmessig dypere enn som så..

NRK - I førrgår: 01:38

Bloomberg vil ha strengere våpenlov

Demokraten Michael Bloomberg sier han vil gå inn for å skjerpe våpenlovene i USA. Han vil forby spesielle typer angrepsrifler, innføre lisens for våpenkjøp og at Det hvite hus skal innta en helt ny rolle i hvordan Vold med skytevåpen skal bekjempes..

Aftenposten - Igår: 19:18

Eldreforsker: Seksuelle overgrep mot eldre er et av våre siste tabuer

En av Norges fremste forskere på overgrep mot eldre tror ikke Evas historie er enestående. Nå forskes det på Vold, overgrep og forsømmelser på norske sykehjem ved NTNU..

P4 - 05 Dec 19 kl. 11:50

Dømt for bombe

En mann i 20-årene er dømt til ett år og et halvt års fengsel for å ha kjørt rundt med en hjemmelaget bombe i Larvik i fjor. Politiet fant rørbomben i en stjålet bil, og de mener den utgjorde en fare for andres liv og helse. Mannen er også dømt for blant annet Vold, innbrudd, tyveri og trusler..

VG - I førrgår: 20:38

Tromsø-tragedien: Ikke tegn til ytre Vold

TROMSØ (VG) Den syv år gamle jenta som ble hentet livløs opp av sjøen i Tromsø mandag, døde av drukning og alvorlig nedkjøling, opplyser politiet..

NRK - 05 Dec 19 kl. 11:51

PST: Vil avslutte overvåking

PST sier de tar kritikken fra EOS-utvalget meget alvorlig, og at de har avsluttet overvåkingen av passasjerlister. PST medgir at det er grunnlag for kritikk av manglende interne kontroll og oppfølging i saken, sier PST-sjef Hans Sverre SjøVold..

NRK - 05 Dec 19 kl. 14:09

Døde av drukning og nedkjøling

Den foreløpige rapporten viser at den sju år gamle jenta i Tromsø døde av drukninga og alvorlig nedkjøling. Det opplyser politiet på en pressekonferanse torsdag. Ifølge politiet er det ikke påvist sikre tegn til Vold..

P4 - 05 Dec 19 kl. 13:28

Nordmann risikerer 20 års fengsel

Den norske mannen som er siktet for å ha tatt livet av en britisk mann på et hotell i Thailand i august risikerer nå 20 års fengsel. Thailandsk politi har endret siktelsen fra Vold med døden til følge til uaktsomt drap, melder TV2. Nordmannen i 50-årene har vært på flukt siden han ble løslatt mot kausjon, og han er etterlyst..

NRK - 05 Dec 19 kl. 14:09

Døde av drukninga og nedkjøling

Den foreløpige rapporten viser at den sju år gamle jenta i Tromsø døde av drukninga og alvorlig nedkjøling. Det opplyser politiet på en pressekonferanse torsdag. Ifølge politiet er det ikke påvist sikre tegn til Vold..

VG - I førrgår: 18:40

«Vi vil ikke ha krig»: Slik står Libanons kvinner i veien for sekterisk Vold

BEIRUT (VG) På et gatehjørne står 30 kristne menn med slagvåpen. I en mørk bakgate venter Hizbollah-tilhengere på motorsykler. Bli med VG gjennom Beiruts gater og møt kvinnene som forsøker å hindre at det skjøre landet rakner..

Aftenposten - 04 Dec 19 kl. 21:59

Mann (33) siktet for drapsforsøk i Sverige – tiltalt for politiVold i Norge

Nordmannen som er siktet for å ha dyttet en kvinne foran toget i Lund, er tiltalt for Vold mot politiet i Norge, ifølge NRK..

VG - 04 Dec 19 kl. 21:14

Nordmann mistenkt for drapsforsøk i Sverige er også tiltalt for grov Vold i Norge

Onsdag ble den 33 år gamle nordmannen fengslet i to uker i Sverige, mistenkt for å ha dyttet en eldre kvinne foran et tog..

P4 - 25 Nov 19 kl. 14:50

Tiltalt for grov Vold

En 18 år gammel mann er tiltalt for grov Vold mot en gutt i Oslo i fjor. 18-åringen må møte i Oslo tingrett i morgen, tiltalt for å ha slått gutten med balltre, pinner, belte og en metallstang, samt sparket ham i hodet og kroppen. Mannen ble også i forrige uke siktet for frihetsberøvelse av flere yngre gutter, noe han har delvis innrømmet straffskyld for..

P4 - I førrgår: 06:27

Har sett overgrep mot eldre

Én av ti sykepleiere sier de har sett eldre bli utsatt for seksuelle overgrep fra andre beboere på institusjon eller i bofellesskap. Det kommer fram i en undersøkelse utført av Norsk Sykepleierforbund. Halvparten av de spurte sier de har sett beboere bli utsatt for Vold fra andre beboere..

P4 - 04 Dec 19 kl. 20:16

Stor økning i pasientVold

Ansatte ved akuttpsykiatrisk avdeling på Ullevål sykehus har blitt utsatt for Vold, trusler og utagering 227 ganger i år. Det er en kraftig økning fra 2015 da det var 65 slike hendelser. Voldshendelsene blir også alvorligere enn tidligere, som slag mot hodet.

Aftenposten - 21 Nov 19 kl. 22:15

– Skal vi bli kvitt skammen, må vi snakke om Vold i nære relasjoner

Prestesønnen, gründeren og kulturlederen Martin Eia-Revheim (46) har båret på en familiehemmelighet om farens alkoholisme og Vold i mange år. Nå er det ikke mer å skjule..

NRK - 23 Nov 19 kl. 11:58

Demonstrasjoner om Vold

Både i Frankrike og i Russland er det ventet demonstrasjoner. I Paris skal aktivister demonstrere mot Vold mot kvinner. Hittil i år har 130 kvinner blitt drept av mannen eller eksmannen.

Aftenposten - 02 Dec 19 kl. 17:10

Professor om sykehjemsVolden: Virkeligheten er enda verre enn Aftenposten har beskrevet

– Forekomsten av Vold på sykehjem er større enn avvikene viser. Det er dessverre en stor underrapportering, sier Bettina Husebø..

NRK - 03 Dec 19 kl. 15:30

PST-sjefen er ikke formelt siktet

PST-sjef Hans Sverre SjøVold er ikke formelt siktet i saken der han etterforskes for ulovlig våpenoppbevaring. – Det er ikke tatt ut formell siktelse, sier etterforskningsleder Kari-Anne Hille Valla i Spesialenheten til Dagbladet..

Aftenposten - 02 Dec 19 kl. 12:48

Arbeidstilsynet om sykehjemsVolden: – «Litt Vold» er ikke greit. Det skal være nulltoleranse.

Pleie- og omsorgsarbeidere på institusjoner er mer utsatt for Vold og trusler enn noen andre yrkesgrupper. Inklusive politi og fengselsansatte..

P4 - 21 Nov 19 kl. 14:43

Fire pågrepet for Vold mot kvinne

Tre menn og en kvinne er pågrepet for Vold mot en kvinne i 40-årene i Sandnes nå i etttermiddag. Den fornærmede kvinnen er sendt til legevakt, men skadeomfanget er foreløpig uklart, opplyser politiet..

P4 - 20 Nov 19 kl. 10:53

- Regjeringen må ta tak i problemene med Vold og trusler

- Regjeringen må finne effektive tiltak for å unngå at folk blir utsatt for Vold og trusler på arbeidsplassen. Det sier Aps Elise Bjørnebekk-Waagen i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. En fersk rapport fra FAFO viser at 45 prosent av helse- og sosialarbeidere blir utsatt for Vold eller trusler på jobb.

Aftenposten - 20 Nov 19 kl. 13:12

Foreldre dømt til fengsel for Vold mot tvilling-spedbarn

Et foreldrepar er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel for å ha utøvd Vold mot sine to barn. Foreldrene vurderer å anke dommen..

P4 - 23 Nov 19 kl. 22:57

Jakter gjerningspersoner etter Vold

Politiet i Oslo leter etter tre gjerningspersoner etter at en person ble utsatt for det politiet overfor VG beskriver som brutal Vold på busstasjonen på Helsfyr. Personene skal ha blitt sett løpende i retning Etterstad og politiet avhører vitner på stedet. Fornærmede er kjørt til legevakta med skader i ansiktet og skal ha vært lite samarbeidsvillig..

VG - 20 Nov 19 kl. 13:21

Foreldre dømt til fengsel for Vold mot tvilling-spedbarn

Et foreldrepar er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel for å ha utøvd Vold mot sine to barn. Foreldrene vurderer å anke dommen..

NRK - 21 Nov 19 kl. 14:47

Fire pågrepet for Vold mot kvinne

Politiet har pågrepet tre menn og en kvinne etter at en kvinne har blitt utsatt for Vold i Sandnes i Rogaland, melder Dagbladet. Kvinnen blir ivaretatt av helsepersonell, og politiet sier de jobber med å finne ut av hva som har skjedd..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt