Vladimir Putin

Wednesday, 28 September, 14:10

Nyheter om Vladimir Putin

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 26 feb 22 kl. 06:00

KGB-agenten som ble president

Russlands mektige president Vladimir Putin har startet krig mot nabolandet Ukraina. Historien om hvordan han kom til makten, starter i det kommunistiske Sovjetunionen.Putin ble født i byen Leningrad i 1952.

Klartale - 23 timer siden

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

Klartale - 21 sep 22 kl. 09:28

Putin sier han er klar til å bruke atomvåpen

Ledere i Luhansk og Donetsk var først til å si at de ville ha folkeavstemning om å bli en del av Russland. Denne skal skje mellom 23. september og 27.

Klartale - 09 maj 22 kl. 12:16

Putin mener at Nato nektet å lytte

I dag er det den russiske seiersdagen. Russlands president Vladimir Putin holdt tale. Putin sier i talen at russiske styrker i Ukraina forsvarer fedrelandet.

Klartale - 08 maj 22 kl. 07:00

Vil Putin snakke om fred eller krig under paraden?

Det er mange rykter om hva som vil skje 9. mai. Det er dagen Russland feirer at de vant krigen mot Tyskland og nazistene i 1945.

Klartale - I førrgår: 08:50

Russisk spesialpoliti hevder mange russere har rømt landet

Forrige uke krevde Vladimir Putin mobilisering. Putin er Russlands president. Det betyr at vanlige folk innenfor en viss alder også blir nødt til å være med i militæret.

Klartale - 07 sep 22 kl. 12:00

Putin mener vestlige straffer ødelegger for verden

Onsdag snakket Vladimir Putin på en konferanse. Putin er Russlands president. Der nevnte han at Vesten ødelegger mer for verden, enn det Russland gjør.

NRK - 19 aug 22 kl. 23:13

Macron med sterke anklager mot Putin

Frankrikes president Emmanuel Macron anklager Vladimir Putin for å lansere et brutalt angrep på Ukraina i et imperialistisk, revansjistisk brudd på folkeretten, Macron kom med utfallet mot den russiske presidenten bare timer etter å ha snakket med ham på telefon fredag. Macron forsøkte i det lengste å avverge krigen mot Ukraina og understreket viktigheten av å holde en dialog i gang med Putin. Men etter hvert som krigen trekker ut, er han blitt stadig med kritisk til sin motpart i Moskva.

NRK - 07 sep 22 kl. 10:08

Putin hevder vestlige sanksjoner er største trussel mot fred i verden

Vladimir Putin sier det er umulig å isolere Russland og hevder Vestens iver etter sanksjoner er den største trusselen mot fred i verden. I en tale til konferansen Eastern Economic Forum i Vladivostok onsdag sier den russiske presidenten at verden står overfor nye trusler etter flere år med pandemien hengende over oss. – Da mener jeg Vestens iver etter sanksjoner og de aggressive forsøkene på å presse andre land til å følge vestens atferd, frata dem suverenitet og tvinge sin vilje på dem, sier Putin.

Klartale - Igår: 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

NRK - 23 sep 22 kl. 15:20

Berlusconi med kontroversielle Putin-uttalelser før valget i Italia

Tidligere statsminister Silvio Berlusconi har skapt oppsikt og vantro med sine uttalelser om Vladimir Putin kort tid før søndagens valg i Italia. 85-åringen hevdet i et TV-intervju torsdag kveld at Russlands president ble presset til å invadere Ukraina. – Putin ble presset av det russiske folket, av et parti, av hans ministre til å komme med denne spesielle operasjonen, sa Berlusconi til TV-kanalen Rai.

NRK - 18 sep 22 kl. 13:26

Putin ber om fred mellom Kirgisistan og Tadsjikistan

Russlands president Vladimir Putin har bedt kirgisiske og tadsjikiske ledere om å unngå en eskalering etter voldelige sammenstøt på grensen. Putin kom med oppfordringen under samtaler med lederne av de sentralasiatiske landene søndag. – Vladimir Putin ba partene om å forhindre ytterligere eskalering og ta nødvendige skritt for å løse situasjonen så snart som mulig med utelukkede fredelige, politiske og diplomatiske midler, heter det i en uttalelse fra Kreml.

NRK - 20 sep 22 kl. 21:53

Stor usikkerhet rundt den ventede talen til Putin

Tirsdag kveld var det ifølge russiske medier ventet en kunngjøring fra Russlands president Vladimir Putin. Talen skulle opprinnelig sendes klokka 20 norsk tid. Ved 21-tiden melder Putins tidligere rådgiver, Sergej Markov, at talen er utsatt til onsdag, ifølge Sky News.

NRK - 20 sep 22 kl. 16:28

Putin vil ha økt produksjon av våpen så raskt som mulig

President Vladimir Putin sier at russisk våpenindustri må øke produksjonen fordi russiske styrker i Ukraina blir møtt med «så å si hele Natos arsenal». I et møte med toppledere i den russiske våpenindustrien tirsdag understreket Putin at produksjonen må økes raskt. – Organisasjonene i vår våpenindustri må være forberedt på å levere nødvendige våpen, teknologi og krigsmateriell så fort som mulig, sa Putin, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

NRK - 15 sep 22 kl. 21:26

Von der Leyen vil ha Putin stilt for retten: – Jeg tror det er mulig

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen mener Russlands president Vladimir Putin må stilles for Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for hans rolle i Ukraina-krigen. – At Putin må tape denne krigen og stilles til ansvar for sine handlinger, det er viktig for meg, sier von der Leyen i et intervju med TV-kanalen til tyske Bild , ifølge AFP. På spørsmål om hun tror Putin noen gang vil bli stilt for Den internasjonale straffedomstolen i Haag, var EU-toppen klar i sitt svar.

NRK - 31 aug 22 kl. 11:17

Putin: Gorbatsjov hadde stor innvirkning på verdenshistorien

Mikhail Gorbatsjov ledet landet vårt gjennom dramatiske endringer og store utfordringer, sier Russlands president Vladimir Putin i en uttalelse. En talsmann for Putin opplyste tirsdag kveld at presidenten ville sende et kondolansetelegram til Gorbatsjovs familie. Onsdag kom Putin med en uttalelse i forbindelse med den tidligere Sovjet-lederens bortgang.

NRK - 22 aug 22 kl. 18:36

Putin fordømmer drapet på Darja Dugina

Russlands president Vladimir Putin kaller drapet på nasjonalisten Darja Dugina en stygg kriminell handling. – En stygg og brutal kriminell handling tok livet av Darja Dugina, en dyktig, talentfull person med et ekte russisk hjerte, skriver Putin i et budskap til Duginas far, den ytterliggående ideologen Aleksandr Dugin. Han er blitt omtalt som en viktig inspirasjonskilde for Putins krig i Ukraina.

NRK - Igår: 08:17

Britisk etterretning: Mulig Putin-kunngjøring fredag

Russlands president Vladimir Putin kan komme til å kunngjøre annektering av ukrainske områder i en tale fredag, ifølge den britiske etterretningstjenesten. I en serie meldinger lagt ut på Twitter av det britiske forsvarsdepartementet, viser de til at Putin skal tale til begge husene i den russiske nasjonalforsamlingen fredag..

NRK - 24 sep 22 kl. 22:27

Zelenskyj: Putin sender sine innbyggere i døden

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj appellerte til russerne lørdag kveld. Han sa at president Vladimir Putin bevisst «sender sine innbyggere i døden». På russisk oppfordret Zelenskyj russiske styrker til å overgi seg.

Klartale - 22 sep 22 kl. 13:06

Vil straffe Russland mer

Land i Vesten straffer allerede Russland økonomisk. Det skjer som en følge av krigen i Ukraina. Nå skal president Vladimir Putin sende flere soldater.

NRK - 21 sep 22 kl. 08:01

Putin varsler «delvis militær mobilisering»

Russlands president Vladimir Putin holder onsdag morgen tale på russisk TV. Her annonserer han «delvis militær mobilisering». Han sier at Russlands mål er å frigjøre Donbas.

NRK - 21 sep 22 kl. 04:54

Scholz: Putin ødelegger sitt eget land

Russlands president Vladimir Putin ødelegger ikke bare Ukraina, men også sitt eget land, mener Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Putin kommer bare til å gi opp krigen sin og sine imperialistiske ambisjoner når han innser at han ikke kan vinne, sa Scholz i en tale til FNs hovedforsamling natt til onsdag norsk tid. – Ikke bare ødelegger han Ukraina, men han ødelegger også sitt eget land, la Scholz til.

Dagbladet - 20 sep 22 kl. 18:43

Meldinger om Putin-tale

Russiske medier melder at Russland-president Vladimir Putin skal tale i kveld. Dette etter en dag hvor det har blitt gjennomført en rekke endringer. Financial Times-journalist Max Seddon skriver at det er første gang at Putin skal tale til nasjonen på denne måten siden 24.

Klartale - 20 sep 22 kl. 10:45

Putin sier det ikke haster å avslutte krigen

– La oss se hvordan det utvikler seg og hvordan det ender. Det sa Vladimir Putin om Ukraina-krigen sist uke. Han er president for Russland.

Klartale - 04 aug 22 kl. 13:16

– Vi er i den farligste situasjonen siden 2. verdenskrig

– Vi skal ikke skremme og overdrive. Men vi skal være klar over at vi er i den farligste situasjonen Europa har vært i siden 2. verdenskrig.

NRK - 15 sep 22 kl. 14:47

Xi sier han vil jobbe for at både Kina og Russland får mer innflytelse

Kinas president Xi Jinping sa at han vil at Kina og Russland skal samarbeide som «stormakter» da han møtte Vladimir Putin i Usbekistan torsdag. – Kina er villig til å gjøre en innsats sammen med Russland for at de skal ta rollen som stormakter og spille en veiledende rolle for å skape stabilitet og positiv energi i en verden preget av sosial uro, sa Xi under møtet. Den russiske presidenten hyllet på sin side det han kalte Kinas balanserte tilnærming til Ukraina.

NRK - 15 sep 22 kl. 13:40

Putin: Vi fordømmer USAs Taiwan-provokasjon

Russlands president Vladimir Putin sier til Kinas president Xi Jinping at han fordømmer USAs provokasjoner i Taiwan. Putin sier videre at han støtter «ett-Kina»-politikken, ifølge Reuters..

Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

NRK - 08 sep 22 kl. 21:53

Putin – Et uerstattelig tap

Russlands president, Vladimir Putin, kondolerer etter dronningens død, melder Reuters. – Et uerstattelig tap, uttaler Putin..

NRK - 07 sep 22 kl. 15:45

Putin kritiserer Nobelkomiteen – antyder at utdelinger har vært politisk motivert

Russlands president Vladimir Putin hevder han er glad for at Dmitrij Muratov fikk Nobels fredspris, men antyder samtidig at beslutningen kan ha vært politisk. – Vi er veldig glad for at en av våre borgere fikk Nobels fredspris, men etter min mening har Nobelkomiteen i stor grad gått bort fra og tonet ned nobelpriser på det humanitære felt, sa Putin da han talte på en økonomisk konferanse i kystbyen Vladivostok onsdag. Den russiske redaktøren Dmitrij Muratov delte i fjor Nobels fredspris med filippinske Maria Ressa.

NRK - 07 sep 22 kl. 09:49

Putin møter Xi i Usbekistan neste uke

Russlands president Vladimir Putin skal ha et møte med sin kinesiske kollega Xi Jinping når de deltar på et toppmøte i Usbekistan til uken, opplyser Russland. Russlands ambassadør til Kina, Andrej Denisov, informerte onsdag journalister i Beijing om det kommende møtet mellom de to topplederne, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Tass ifølge CNN. Putin og Xi har utviklet et nært forhold, og dette blir første gang de møtes ansikt til ansikt siden Russland invaderte Ukraina i februar.

NRK - 07 sep 22 kl. 08:51

Putin: Sanksjonane er ein fare for heile verda

Presidenten i Russland Vladimir Putin heldt ikkje tilbake då han talte under eit økonomisk forum i byen Vladivostok onsdag morgon. Han sa at sanksjonane som Vesten innførte grunna krigen i Ukraina er kortsiktige og ei fare for heile verda, skriv nyheitsbyrået Reuters. Putin sa vidare at Vesten hadde undervurdert den globale økonomien med sine «aggressive forsøk på å dominere heile verda».

NRK - 16 aug 22 kl. 11:29

Putin anklager USA for å forlenge krigen i Ukraina

Russlands president Vladimir Putin sier at Vesten bruker den ukrainske befolkningen som kanonføde for å opprettholde sitt hegemoni i verden. Han mener at situasjonen i Ukraina viser at USA forsøker å forlenge konflikten. – De gjør akkurat som de pleier, og gir næring til konflikter i Asia, Afrika og Latin-Amerika, sa Putin da han tirsdag åpnet en sikkerhetskonferanse i Moskva.

VG - 06 sep 22 kl. 21:48

Kjent ukrainsk forfatter til VG: – Det blir ikke fred før Putin er borte

En av Ukrainas ledende forfattere, Jurij Andrukhovytsj (62), mener at Vladimir Putin (69) prøver å utslette landet. Han mener Putin lyver i sitt forsøk på rettferdiggjøre krigen historisk..

Dagbladet - I førrgår: 12:58

Truss: - Putin er utmanøvrert

Storbritannias statsminister Liz Truss sier hun tror Vladimir Putin er blitt utmanøvrert av de ukrainske styrkene..

Aftenposten - I førrgår: 20:26

Putin driver klappjakt på flere soldater. Han kan ha gjort en stor feil.

KRASNODAR, RUSSLAND (Aftenposten): Russlands president Vladimir Putin tar en stor risiko når han nå mobiliserer flere….

Dagbladet - 24 sep 22 kl. 18:38

- Putin har tatt ferie

En uavhengig russisk journalist melder at Russland-president Vladimir Putin lader batteriene på ferie..

NRK - 21 sep 22 kl. 16:31

Demonstrasjoner mot Russlands opptrapping av krigen

Både i Kirkenes og Oslo er det varslet demonstrasjoner i kveld mot at Russland trapper opp krigen i Ukraina. Ifølge en protestgruppe i Kirkenes vil det demonstreres ved Russlands generalkonsulat for å vise avsky til Vladimir Putins politikk. Den norsk-russiske foreningen SmåRådina varsler at de vil demonstrere mot Russland utenfor den russiske ambassaden.

Dagbladet - 23 sep 22 kl. 16:08

Sjokkerer med Putin-uttalelser før valget

Tidligere statsminister Silvio Berlusconi har skapt oppsikt og vantro med sine uttalelser om Vladimir Putin kort tid før søndagens valg i Italia..

Klartale - 23 sep 22 kl. 14:52

Russere er livredde for å bli sendt i krigen

Det er travelt på grensa mellom Russland og Finland. Russere krysser grensa. Finland vurderer å stanse flere av dem.

NRK - 01 sep 22 kl. 18:02

Putin besøkte Kaliningrad

Russlands president Vladimir Putin var torsdag i landets eksklave Kaliningrad, som ligger plassert mellom Polen og Litauen. I den tungt militariserte regionen ved Østersjøen påsto Putin blant annet at russiske soldater er i Ukraina for å stanse krigen. (NTB-AFP).

NRK - 23 sep 22 kl. 08:55

Finland: Fortsatt lange køer på grensen til Russland

Det er fortsatt mye trafikk på grensen mellom Finland og Russland etter at president Vladimir Putin kunngjorde at 300.000 reservister skal sendes til Ukraina. – Det er fortsatt travelt på grensen, kanskje også enda mer enn i går, sier en talsperson for den finske grensevakten fredag morgen.

NRK - 01 sep 22 kl. 12:12

Putin kjem ikkje i gravferda til Gorbatsjov

Tysdag døde den siste leiaren av Sovjetunionen Mikhail Gorbatsjov, og laurdag 3. september skal han gravleggast. Presidenten i Russland Vladimir Putin kjem ikkje i gravferda til Gorbatsjov.

NRK - 19 jul 22 kl. 19:44

Putin hevder det er framskritt i samtaler om ukrainsk korneksport

Russlands president Vladimir Putin takket Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for hans megling i samtalene om ukrainsk korneksport. Putin og Erdogan er tirsdag i Teheran, der de møter Irans president Ebrahim Raisi for diskusjoner om situasjonen i Syria og Ukraina. Noen ukrainske representanter er ikke til stede på møtet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com