Viruset

Fredag, 23 April, 03:34

Nyheter om Viruset

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 16 april 21 kl. 08:34

Færre smittet med korona-Viruset

Færre blir smittet med korona-Viruset sammenlignet med forrige uke. Det viser nye smittetall..

Aftenposten - 04 april 21 kl. 07:30

Mer enn noe annet har Viruset lært oss at andres liv også angår vårt liv

Viruset profitterer på enhver svakhet i vårt immunsystem og på enhver underliggende sykdom i landene våre..

NRK - 30 mars 21 kl. 17:08

WHO: Har smittet via et annet dyr

WHO-rapporten om koronaVirusets opprinnelse viser at Viruset sannsynligvis stammer fra flaggermus, men ble overført til mennesker via et annet dyr. Viruset stammer trolig fra hestesko-flaggermus, ifølge rapporten som ble offentliggjort tirsdag..

Aftenposten - 29 mars 21 kl. 22:01

Grensene skulle stenges. Likevel kom Viruset inn på nytt. Slik kom den tredje bølgen til Norge.

Det muterte Viruset stengte ned Norge igjen. Nye analyser avslører hvordan smitten kom til landet..

VG - 26 mars 21 kl. 21:12

Overlege mener det muterte Viruset bør kalles «covid-20»: – Et helt annet virus

Den britiske mutanten er så annerledes fra det opprinnelige Viruset at det burde hete covid-20. Det er farligere, det smitter lettere og det smitter yngre personer..

NRK - 3 timer siden

444 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 444 nye koronasmittede i Norge. Det er 56 færre enn gårsdagen, da tallet var 500. Samtidig er det 173 færre enn samme dag forrige uke, ifølge tall fra meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Dagbladet - 14 timer siden

Øystein (55) lå 12 dager på Ahus:- Vondeste jeg har opplevd

Øystein Kvarv Jacobsen (55) ble smittet av coronaViruset i mars. - Jeg unner ikke min verste fiende dette. Jeg har aldri hatt det så fælt, sier han, og ber folk beskytte seg mot Viruset med munnbind, handvask og avstand..

NRK - 19 april 21 kl. 08:53

Restauranter åpner i Finland

Barer og restauranter åpner igjen mandag i Finland, etter å ha vært stengt i seks uker. Det er likevel fortsatt strenge koronarestriksjoner i regionene med mye smitte, som Nyland, Egentliga Finland og Österbotten. Der får resteraunter holde åpent mellom klokken 05 og 19, men får ikke servere alkohol etter klokken 17.

Klartale - 18 april 21 kl. 21:51

Sør-Sudans stille korona-tragedie

Få ser ut til å være smittet med korona-Viruset i Sør-Sudan. Men virkeligheten er ikke vakker. Folk lever i stor frykt, sier Kari Øyen i Kirkens Nødhjelp..

Aftenposten - 18 april 21 kl. 20:22

Ingen ble hardere rammet da Viruset traff. Nå er «Syndens by» klar for tidenes opptur.

LAS VEGAS (Aftenposten): Europas økonomiske innsats mot koronakrisen blekner mot USAs..

NRK - 18 april 21 kl. 17:16

Økt dødstall på Gazastripen

På Gaza-stripen har myndighetene registrert det høyeste antall koronadødsfall på ett døgn siden pandemien startet. Det er meldt om 23 dødsfall de siste 24 timene, og dermed er tallet 761 døde i alt. Viruset legger et stort press på helsevesenet..

NRK - 18 april 21 kl. 07:36

Frankrike med innreisekarantene

Frankrike innfører ti dagers karantene for personer som ankommer med flygninger fra Argentina, Chile og Sør-Afrika. Dett vil også gjelde fra Brasil, men flygninger derfra er forløpig stanset frem til fredag. Årsaken er bekymring rundt den brasilianske koronavarianten.

NRK - 16 april 21 kl. 19:06

Mulig forbindelse mellom utbrudd

Koronautbruddet i Midtre Gauldal sør for Trondheim er trolig knyttet til smitte fra Steinkjer. Testsvar viser at det muterte Viruset fra California også er påvist i Midtre Gauldal. Det er fire nye tilfeller i dag og dermed 26 smittede personer i alt..

Klartale - 16 april 21 kl. 10:29

Indisk virus oppdaget i Norge

Det er oppdaget en indisk variant av korona-Viruset i Norge..

VG - 16 april 21 kl. 02:13

200.000 smittetilfeller på én dag i India: – Viruset vil alltid være smartere enn mennesket

MUMBAI/BEIRUT (VG) India er inne i en voldsom smittebølge, og setter nye rekorder daglig. Nå har de oppdaget en helt ny mutant..

VG - 16 april 21 kl. 02:13

217.000 smittetilfeller på én dag i India: – Viruset vil alltid være smartere enn mennesket

MUMBAI/BEIRUT (VG) India er inne i en voldsom smittebølge, og setter nye rekorder daglig. Nå har de oppdaget en helt ny mutant..

NRK - 13 april 21 kl. 18:57

Frankrike stanser fly til Brasil

Frankrike stanset tirsdag flytrafikken til Brasil for å hindre spredning av en særlig smittsom koronavariant som herjer i det søramerikanske landet. Det muterte Viruset som vekker bekymring, er den såkalte P. 1-varianten.

NRK - 13 april 21 kl. 11:46

Ny virusvariant i Steinkjer

Den første smittede i det store utbruddet i Steinkjer har fått påvist California-varianten av Viruset. Kommunen kjenner ikke smitteveiene. følge Californias folkehelseinstitutt antas California-varianten (B.

NRK - 12 april 21 kl. 13:44

11 nye smittetilfeller i Brønnøy

En bygg og anleggsarbeider testet positivt på søndag, skriver Brønnøysunds Avis. Av nærkontaktene som er testet har hittil ti fått påvist koronaViruset med hurtigtest. Ordfører Eilif Trælnes frykter at det er det muterte Viruset.

NRK - 11 april 21 kl. 19:07

Koronasmittet kvinne funnet død

En kvinne som ble funnet død i Gran kommune, var smittet av koronaViruset. Kvinnen i 70-årene ble funnet død i sitt hjem, opplyser kommunen. Rutinemessig ble det tatt koronatest som bekreftet at hun hadde Viruset..

Aftenposten - 10 april 21 kl. 11:03

Vi blir hjemme – episode 2

Idet Viruset for alvor begynner å spre seg i New York, blir Clyde (9) tvunget til å forlate byen sin..

Klartale - 12 mars 21 kl. 11:49

Ny variant av korona-Viruset i Norge

En ny variant av korona-Viruset er oppdaget i Norge. Det kalles den brasilianske varianten..

VG - 08 april 21 kl. 13:41

Slik har corona-regler ført til undertrykking

I Filippinene ble politiet beordret til å skyte dem som brøt regler for smittevern. I Brasil har politivolden eksplodert. I land etter land har tiltak mot corona-Viruset gått på bekostning av menneskerettigheter..

Dagbladet - 07 april 21 kl. 18:06

- Kan være villsmitte

Onsdag ble det bekreftet 15 nye smittetilfeller i Hardanger-kommunen Kvam. Dermed har 38 personer fått påvist Viruset den siste uka. Hvordan utbruddet oppsto, er fortsatt ikke kjent..

Aftenposten - 03 april 21 kl. 20:44

To egenskaper ved den norske våren og sommeren er dårlige nyheter for koronaViruset

Vaksineforsker Gunnveig Grødeland har tro på sommeren. Både varme og fuktighet gir Viruset dårligere odds..

NRK - 03 april 21 kl. 09:59

36 nye smitta

36 personar har fått påvist korona i Bergen det siste døgnet. 31 av dei er nærkontaktar av tidlegare smitta medan ein er importsmitte. To har ukjend smitteveg og to har usikker smitteveg.

NRK - 03 april 21 kl. 07:39

Håper varmere vær vil hjelpe

En vaksineforsker ved UiO sier at det er grunn til å tro at smitten gå ned når våren kommer for alvor. FHI har tidligere sagt at de håper varmere vær vil hjelpe mot smitten. Vaksineforsker Gunnveig Grødeland understreker overfor Aftenposten at vi bare har sett én sesong med Viruset i Norge, og at det er mange usikre momenter.

NRK - 02 april 21 kl. 14:34

Østerrike gir Tsjekkia vaksiner

Østerrike vil gi Tsjekkia 30.000 vaksiner mot koronaViruset, melder Reuters. Tsjekkia er hardt rammet av Viruset, og den østerrikske forbundskansleren Sebastian Kurz sa nylig at EUs fordeling av vaksiner ikke har tatt nok hensyn til dette..

NRK - 02 april 21 kl. 09:58

27 nye smitta i Bergen

27 personar har fått påvist korona i Bergen det siste døgeret. 21 av dei er nærkontaktar av tidlegare smitta medan ein er importsmitte. Fire har ukjend smitteveg og ein av dei har usikker smitteveg.

NRK - 01 april 21 kl. 23:31

91 097 nye smittede i Brasil

Det siste døgnet har 91 097 personer testet positivt for koronaViruset, og 3 796 mennesker har mistet livet som følge av Viruset, melder nyhetsbyrået Reuters. Brasil har registrert rundt 13 millioner smittede siden pandemien startet..

NRK - 01 april 21 kl. 14:51

Sju nye smittede

I Kristiansand er det påvist sju nye tilfeller av koronasmitte siste døgn. 18 personer er satt i karantene. To av de smittede hører til i andre kommuner.

NRK - 01 april 21 kl. 14:51

Fem nye smittede

I Kristiansand er det påvist fem nye tilfeller av koronasmitte siste døgn. Seks personer er satt i karantene. De fem smittede personene er smittet med den britiske mutasjon av covid-19-Viruset, opplyser kommunen..

NRK - 31 mars 21 kl. 20:26

Stenger skulane i Frankrike

Skulane i Frankrike stenger i tre veker, det seier president Emmanuel Macron. Han seier også at dei forlengar den delvise nedstenginga av landet i fire veker. Frankrike har no nærare 40 000 smittetilfelle dagleg, og 44 prosent av dei som får intensivbehandling på sjukehus er under 65 år gamle.

NRK - 31 mars 21 kl. 04:46

Kritiserer WHOs korona-rapport

Storbritannia og USA kritiserer WHOs korona-rapport om starten av pandemien i Wuhan, og anklager Kina for å holde tilbake data. Uttalelsen er undertegnet av 12 andre land, deriblant Australia og Canada, skriver The Guardian. Rapporten fra eksperter fra WHO, som dro til Wuhan for å undersøke opphavet til Viruset, viste at det er høyst usannsynlig at koronaViruset stammet fra et laboratorium, og at det sannsynligvis kom fra dyr til menneske..

NRK - 30 mars 21 kl. 17:52

Ber om undersøkelse av lab-teori

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ber eksperter om å nærmere undersøke teorien om at koronaViruset kan ha lekket ut av et laboratorium. I WHO-rapporten som ser på opprinnelsen til koronaViruset fremgår det at det er svært lite sannsynlig at Viruset var menneskeskapt og kom fra noe laboratorium..

Dagbladet - 30 mars 21 kl. 17:22

Flaggermus har smittet via annet dyr

WHO-rapporten om coronaVirusets opprinnelse viser at Viruset sannsynligvis stammer fra flaggermus, men ble overført til mennesker via et annet dyr..

NRK - 29 mars 21 kl. 20:58

Frykter fugleinfluensa i Norge

Mattilsynet har tatt prøver for å undersøke om tre svaner som ble funnet døde i Fredrikstad i helgen, hadde fugleinfluensa, skriver Fredriksstad Blad. Det er funnet fem døde eller åpenbart syke fugler ved Østensjøvannet i Oslo, og det er påvist høypatogen fugleinfluensa hos én av disse. Høypatogen betyr at Viruset er svært dødelig..

Klartale - 29 mars 21 kl. 11:31

England begynner å åpne samfunnet

England fjerner noen av de strenge korona-reglene. Det er fordi mange der nå har fått vaksine moe Viruset..

NRK - 29 mars 21 kl. 09:54

WHO: KoronaViruset kom fra dyr

Ekspertgruppa som har undersøkt hvordan koronapandemien oppstod i Wuhan i Kina, mener det er «ekstremt usannsynlig» at Viruset kom fra et laboratorium. Det melder AFP, som skal ha fått tak i den ferdige versjonen av WHO-rapporten. Det mest sannsynlige er ifølge rapporten at smitten kom fra flaggermus, og ble overført til mennesker via et annet dyr..

Dagbladet - 29 mars 21 kl. 03:16

Her herjer Viruset

En rekke land har innført strenge tiltak i håp om å stanse den tredje smittebølgen, men noen slåss allerede mot den..

Dagbladet - 26 mars 21 kl. 19:08

Kan stoppe mannen som kveler Brasil

Kan «Lula» redde Brasil fra Bolsonaro og corona-Viruset? Dette er spørsmålet foran valget i Brasil neste år, skriver Einar Hagvaag..

NRK - 26 mars 21 kl. 16:12

Forlenger tiltakene i Oslo

Byrådet i Oslo forlenger smitteverntiltakene til og med 15. april, heter det i en pressemelding. – Det muterte Viruset har endret spillereglene for denne pandemien.

Klartale - 26 mars 21 kl. 10:58

Oljeministeren er smittet med korona

Statsråd Tina Bru er smittet med korona-Viruset..

NRK - 26 mars 21 kl. 09:29

Åtte smitta i Trondheim

Smittetallene fortsetter å stige i byen. I går fikk åtte antall personer påvist Viruset. Det er fem mer enn dagen før..

Klartale - 26 mars 21 kl. 08:28

Korona-smittet snek seg over grensa

To personer forsøkte flere ganger ulovlig å komme seg over grensa til Norge. Den ene er smittet med korona-Viruset..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt