Vestlandet

Saturday, 04 April, 20:00

Nyheter om Vestlandet

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - Igår: 09:55

Påværet ser bra ut i store deler av landet

Selv om mange ikke får dratt på den tradisjonelle hytteturen i påsken, så kan meteorologene bringe gode nyheter. Det ser nemlig ut til at det blir fint påskevær over store deler av landet. På Østlandet er det ventet mye sol og stigende temperaturer, mens Nord-Norge får bra skiføre.

P4 - Igår: 09:55

Påskeværet ser bra ut i store deler av landet

Selv om mange ikke får dratt på den tradisjonelle hytteturen i påsken, så kan meteorologene bringe gode nyheter. Det ser nemlig ut til at det blir fint påskevær over store deler av landet. På Østlandet er det ventet mye sol og stigende temperaturer, mens Nord-Norge får bra skiføre.

Aftenposten - 23 Mar 20 kl. 23:30

I Lars Lenths nye roman sitter Agnes (84) i en liten bygd på Vestlandet og lirer av seg hat mot muslimer

Forfatteren brukte år i mørke kommentarfelt da han skulle skrive Norske tilstander..

NRK - 11 Mar 20 kl. 22:45

Stengte fjelloverganger

Alle de store fjelloverganger mellom Vestlandet og Østlandet er stengt i kveld. Det gjelder E134 Haukeli, Rv7 Hardangervidda, Rv13 Vikafjellet, Fv50 Hol–Aurland og Fv53 Årdal–Tyin, melder Vegtrafikksentralen..

NRK - 11 Mar 20 kl. 22:45

Stengte fjelloverganger i Sør-Norge

Flere viktige fjelloverganger mellom Vestlandet og Østlandet er stengt i kveld. Det gjelder E134 Haukeli, Rv7 Hardangervidda, Rv13 Vikafjellet, Fv50 Hol–Aurland og Fv53 Årdal–Tyin, melder Vegtrafikksentralen. E16 Filefjell og Fv52 Hemsedal er åpne..

P4 - 12 Mar 20 kl. 18:26

Stor forskjell på kapasitet

Det er store forskjeller i intensiv-kapasitet på norske nykehus. Det viser en rapport utarbeidet av intensivsykepleiere og leger fra intensivmiljøene i de fire foretakene, som var ferdig like før nyttår, skriver VG. På Vestlandet er det færrest tilgjenglige intensivplasser, med 3,4 per 100.

P4 - 11 Mar 20 kl. 21:50

Uvær stenger fjelloverganger

Uvær stenger flere fjelloverganger. Både på Vestlandet og i Nord-Norge er flere fjelloverganger stengt på grunn av uvær. Fjeloverganger som Hardangervidda, Vikafjellet og Årdal-Tyin er stengt.

NRK - 06 Mar 20 kl. 06:44

Frykter koronakrise

Reiselivet merker konsekvensene av koronaviruset. Antallet nye bestillinger har stoppet opp, det gjelder blant annet trafikken fra Kina. Resultatet kan bli dramatisk for turistbygdene på Vestlandet..

NRK - 03 Mar 20 kl. 11:29

Koronaviruset påvirker reiselivet

Frykten for koronaviruset påvirker reiselivet på Vestlandet. Hotelldirektør ved Hotel Union i Geiranger, Monja Mjelva, sier de har fått avbestillinger fra utenlandske reiseselskap. NHO frykter koronaviruset kan skremme bort utenlandske turister..

NRK - 10 Feb 20 kl. 17:38

Stormflo på vei til Vestlandet

Ekstremværet «Elsa» er på vei inn over Vestlandet og Trøndelag. Bryggen i Bergen stenges og Hovedredningssentralen ber folk være forsiktige langs sjøen..

Dagbladet - 21 Feb 20 kl. 05:29

Disse jubler over snømangelen

Savnet størst i Midt-Norge, mens Vestlandet, Østlandet og Oslo gleder seg over den milde vinteren..

P4 - 09 Feb 20 kl. 07:17

Uværet feier over Vestlandet

Stormen feier over Vestlandet. Fra klokken 1 i natt smalt uværet inn mot norskekysten, med full styrke fra klokken 2. Ferjesamband er innstilt og flere fjelloverganger i hele Sør-Norge er stengt som følge av uværet.

P4 - 10 Feb 20 kl. 19:37

Kystverket advarer

Kystverket advarer nå om fare for grunnstøting langs hele kysten av Norge på grunn av den høye vannstanden i området. Det er sendt ut rødt farevarsel for høy vannstand fra Agder til Trøndelag. Flomtoppen er nå nådd på Sørlandet - men ekstremværet «Elsa» er nå på vei inn over Vestlandet og Trøndelag.

Aftenposten - 21 Feb 20 kl. 19:50

Snøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet

Det er dårlig vær i store deler av landet, og snøskred har rast over flere veier på Vestlandet. En rekke fjelloverganger er stengt som følge av uværet..

Dagbladet - 17 Feb 20 kl. 10:25

Kraftig vind og stengte fjelloverganger

Uværet «Dennis» har herjet voldsomt i Nordvest-Europa de siste dagene, og ligger nå rett vest for Vestlandet. - Det kommer til å bli sterkt og ruskete, sier meteorolog..

P4 - 19 Feb 20 kl. 12:44

Mer kraftig nedbør på vei

Et nytt lavtrykk treffer Vestlandet i morgen. Etter en kort pause fra regn og vind i dag, blir det en ny runde fra i morgen. Sør for Stad vil det blåse opp i liten storm enkelte steder de neste dagene og gjennom helgen.

NRK - 15 Feb 20 kl. 10:28

Venter kraftige vindkast

Meteorologisk institutt har sendt ut eit gult farevarsel for Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestlandet sør for Stad. Eit kraftig lågtrykk vil gje nedbør og kraftige vindkast på 25–35 m/s. Vinden minker gradvis søndag morgen..

P4 - 16 Feb 20 kl. 07:21

Mange trær har falt over veier i uværet

Det kraftige uværet som har slått innover landet har resultert i flere hendelser. Politiet i Øst har fått 27 meldinger om skader fra den sterke vinden, blant annet trær som har falt over veier. En oversikt fra Veitrafikskentralen viser at de fleste fjellovergangene i Sør-Norge er stengt.

P4 - 15 Feb 20 kl. 10:39

Sender ut farevarsel om kraftig vind

Været fortsetter å preget landet også i vinterferien. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om kraftige vindkast i Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestlandet sør for Stad i kveld. Enkelte steder kan det blåse opp i 35 meter i sekundet som er orkan styrke.

P4 - 15 Feb 20 kl. 07:42

Mye vær på vinterferiestart

For mange er vinterferien i gang denne helgen, men været kan gi en vanskelig start flere steder. I Sør-Norge kan det bli snøfokk i fjellet, og det er fare for flom og jordskred på grunn av mye nedbør i sør og på Vestlandet i helgen. I løpet av 12 timer fra i ettermiddag kan det komme opp mot 80 milimeter regn i deler av Agder, Rogaland, Sunnhordland og Hardanger.

P4 - 14 Feb 20 kl. 11:36

Farevarsel i sør

Det er ventet mye regn på sør og Vestlandet i morgen og søndag. I løpet av 12 timer fra i morgen ettermiddag kan det komme opp mot 80 milimeter regn i deler av Agder, Rogaland, Sunnhordland og Hardanger. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel..

P4 - 14 Feb 20 kl. 15:40

Fare for flom, skred og sterk vind

Det er fare for flom og skred flere steder i landet, nå når mange tar vinterferie. I Sør-Norge kan det bli snøfokk i fjellet, og det er fare for flom og jordskred på grunn av mye nedbør i sør og på Vestlandet i helgen..

NRK - 09 Feb 20 kl. 07:32

Storm herjer på Vestlandet

Stormen i vest skaper store problemer, med stengte fjelloverganger i hele Sør-Norge og innstilte ferjer søndag. Uværet beveger seg nordover..

NRK - 10 Feb 20 kl. 14:52

Stenger Bryggen i Bergen likevel

«Elsa» treffer Vestlandet i dag og det er ventet svært høy vannstand. Natt til tirsdag blir farevarselet justert til rødt nivå. Som følge av dette stenges Bryggen for trafikk fra klokken 22–03 i natt.

NRK - 10 Feb 20 kl. 14:58

Stenger Bryggen i Bergen likevel

«Elsa» treffer Vestlandet i dag og det er ventet svært høy vannstand. Natt til tirsdag blir farevarselet justert til rødt nivå. Som følge av dette stenges Bryggen for trafikk fra klokken 22–03 i natt.

VG - 09 Feb 20 kl. 05:15

Stormen feier over Vestlandet – fjelloverganger stengt i uværet

Stormen i vest skaper store problemer på fjellovergangene, der veitrafikksentralen advarer om at flere veier kan bli stengt. Uværet beveger seg nordover..

NRK - 10 Feb 20 kl. 08:00

Uvêr påverkar flytrafikken

Fleire avgangar med Widerøe er innstilte eller forseinka på grunn av vêret både på Vestlandet og i Nord-Noreg. Ifølge Avinors oversikt var 15 avgangar med Widerøe innstilte ved Bodø lufthavn ved 7-tida måndag morgon..

NRK - 11 Feb 20 kl. 07:08

Ekstremværet «Elsa» drar nordover

Ekstremværet «Elsa» flytter seg nordover. I Ålesund kjempet man i natt mot vannmassene. Stormfloen satte i natt spor langs kysten av Vestlandet.

P4 - 09 Feb 20 kl. 13:41

Varsler høy vannstand flere steder

Meteorologisk Institutt har nå sendt ut rødt farevarsel om ekstrem høy vannstand for Møre og Romsdal, Vestlandet sør for stad og Agder. Fra i morgen ettermiddag til tirsdag ettermiddag vil kysten fra Agder og til Kristiansund få ekstremmålinger. Derfor har været nå fått navnet Elsa..

P4 - 10 Feb 20 kl. 14:55

Bryggen i Bergen kan bli skadet

Den ekstremt høye vannstanden som er ventet langs kysten fra Agder til Trøndelag det neste døgnet kan føre til større vannskader på bygg - og særlig i Agder og på Vestlandet. Det sier meteorolog hos StormGeo, Ina Ynnesdal. I Bergen er det ventet at høyvannsrekorden fra 90-tallet blir slått, noe som kan gå utover de gamle sjøhusene på bryggen.

Aftenposten - 09 Feb 20 kl. 07:25

Stormen feier over Vestlandet – fjelloverganger stengt og ferger innstilt

Stormen i vest skaper store problemer, med stengte fjelloverganger i hele Sør-Norge og innstilte ferger. Regn og kraftige vindkast ventes på Østlandet søndag..

VG - 26 Jan 20 kl. 12:02

Anmeldelse: Her er MGP-låtene fra Vestlandet

Neste lørdag skal Hege Bjerk, Magnus Bokn, Nordic Tenors og Oda Evjen Gjøvåg skal kjempe om en finaleplass i Melodi Grand Prix for Vestlandet..

P4 - 05 Feb 20 kl. 13:27

Stor skredfare

Skredfaren er hevet til rødt nivå på Vestlandet og i Trøndelag i dag og i morgen. Årsaken er et væromslag, kombinert med store nedbørsmengder, opplyser skredvarslingen til NVE. Beskjeden derfra er at dette ikke er tiden for en tur i bratt terreng..

NRK - 07 Feb 20 kl. 14:31

Gult farevarsel fleire stadar

Meteorologisk institutt melder om gult farevarsel på Sørlandet, Sør-Vestlandet og på fjella i Sør-Noreg i helga. I Agder, Rogaland og Sunnhordaland er det meldt om gult farevarsel for nedbør. På fjella er det meldt om gult farevarsel for snøfokk..

P4 - 06 Feb 20 kl. 17:10

Snø og styrtregn på vei

Det er ventet store mengder snø og styrtregn på Vestlandet i helgen. På lørdag treffer en storm landsdelen, mens på søndag blir det svært vått, og enkelte steder kan få 100 millimeter regn. I fjellet, spesielt ved Hardanger og i Rogaland, kan derimot bli gode forhold til å gå på ski.

E24 - 04 Feb 20 kl. 14:42

Lakseoppdrettere frustrert over regjeringens oppdrettskutt

Produksjonen i to lakseoppdrettsområder på Vestlandet må reduseres på grunn av lakselus, har regjeringen bestemt. – Kollektiv avstraffing, mener oppdretter..

NRK - 04 Feb 20 kl. 08:26

Krev kutt i oppdrettsnæringa

For første gong legg regjeringa opp til å ta ned produksjonen av oppdrettsfisk på grunn av det sterke presset frå lakselusa. To område på Vestlandet får raudt lys når regjeringa i dag presenterer kartet som fargelegg norskekysten for oppdrettsnæringa..

P4 - 03 Feb 20 kl. 12:23

Ventet mye snø

Det kan bli problemer på veiene på Sør- og Vestlandet utover ettermiddagen og frem til i morgen tidlig. Det er nemlig både sludd og snø på vei, og meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om vanskelige kjørefforhold. I Nordland er det ventet mye snø og kraftig vind fra i morgen formiddag, mens Trøndelag kan vente seg mye snø på onsdag..

Aftenposten - 17 Jan 20 kl. 10:59

Vil ha 60 færre oppdretts­anlegg på Vestlandet

Havforskningsinstituttet foreslår å redusere antall oppdrettsanlegg på Vestlandet med opp til 60 anlegg, for å få bukt med de store problemene med lus, smittespredning og høye dødsrater i oppdrettsmerdene..

P4 - 20 Jan 20 kl. 11:40

Stor snøskredfare flere steder

Det er nå varslet stor snøskredfare i deler av Nordland og på Vestlandet. Kraftig vind, mye nedbør og stigende temperaturer gjør at det er sendt ut rødt farevarsel for Helgeland og nordover til Ofoten, Lofoten og Vesterålen i nord. Det samme gjelder for Sunnmøre, Indre Fjordane, Voss og Hardanger på Vestlandet.

P4 - 15 Jan 20 kl. 10:32

Venter ny stormflotopp

Ekstremværet Didrik er ikke over. En ny stormflo er på vei flere steder på Vestlandet i ettermiddag. I noen byer som Måløy, Ålesund og Kristiansund er det ventet at havnivået vil stige mer enn det gjorde i natt.

NRK - 29 Jan 20 kl. 15:07

Vått og vindfullt vær i vente

Det blir lavere temperaturer, vind og nedbør i store deler av landet de kommende dagene. Været i Sør- og Midt-Norge vil i stor grad være preget av nedbør. Et lavtrykk som vil føre til vind i form av bris og kuling på Vestlandet sør for Stad..

NRK - 27 Jan 20 kl. 14:27

50 graders temperaturforskjell

Det er nesten 50 grader i temperaturforskjell mellom Kautokeino i Finnmark (37 minus) og Tafjord i Møre og Romsdal (10 plussgrader) i dag. Årsaken er kald østlig vind fra Russland i nord, og mild fønvind på Vestlandet..

Aftenposten - 13 Jan 20 kl. 21:00

Er Jon Georg Dale samferdselsminister kun for Vestlandet? | Jon-Ivar Nygård

Sier samferdselsministeren egentlig at han ikke ønsker å prioritere oss i Nedre Glomma, men er mer opptatt av å hilse hjem til Vestlandet?.

VG - 10 Jan 20 kl. 14:17

Gult farevarsel på Vestlandet

Det skal bøtte ned og blåse hardt på Vestlandet - mens underkjølt regn kan gi trafikkproblemer på Østlandet lørdag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt