Vestland

Friday, 29 May, 22:22

Nyheter om Vestland

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - Igår: 06:23

E39 stengt etter at stein løsnet fra Eikefettunnelen

Eikefettunnelen i Alver kommune i Vestland fylke er stengt mens Veitrafikksentralen rydder opp torsdag morgen..

P4 - 01 May 20 kl. 17:19

Flere åpner for å forlate Vestland

Flere ordførere åpner nå for å foralte Vestland og bli rogalendinger i stedet. Det melder Bergens Tidene. Bakgrunnen er at flertallet av fylkespolitikerne i Vestland fylke har vedtatt at de heller vil prioritere ny E16 og bane mellom Arna og Voss enn veiprosjektet Hordfast.

NRK - Igår: 07:42

E39 åpnet igjen

Eikefettunnelen i Alver kommune i Vestland fylke er åpnet igjen. Tunnelen ble stengt etter at en stor stein løsnet fra tunneltaket i natt og forårsaket fjerningen av et brannslukningsapparat..

P4 - I førrgår: 21:50

Hus evakuert etter brann

Flere hus i Etne i Vestland blir nå evakuert etter en brann i en bil. Det skal være gass i bilen og det er opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter, melder politiet i Sør-Vest. Ifølge Bergens Tidende er det hørt smell i området..

P4 - 4 timer siden

Stor etterspørsel etter campingplass

Koronasituasjonen gjør at det nå er stor etterspørsel etter campingplasser enkelte steder. Den siste uken har Gloppen Camping på Sandane i Vestland måtte si nei til godt over 100 bobil- og campingvogneiere som hadde håp om få plass. Campingstedet sier til NRK at de aldri har opplevd liknende pågang, og at telefonen ikke har stått stille..

NRK - Igår: 05:52

Stein falt fra taket i tunnel

Eikefettunnelen på E39 i Alver kommune i Vestland er stengt etter at en større stein falt ned fra taket, natt til torsdag. – Tunnelen vil bli stengt inntil fagkyndig befaring er utført, opplyser Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - 23 May 20 kl. 18:25

Mulig brann i hyttefelt

Brannvesenet i Bjørnafjorden i Vestland har rykket ut for å kontrollere en avstandsmelding om store flammer i et hyttefelt i området Lepsøyneset..

Aftenposten - Igår: 06:23

E39 åpnet igjen etter at stein løsnet fra Eikefettunnelen

Eikefettunnelen i Alver kommune i Vestland fylke er åpnet igjen etter at en stor stein løsnet fra tunneltaket..

NRK - 24 May 20 kl. 17:36

Fylkesvei stengt av snøskred

Fylkesvei 50 er stengt ved Østerbø Fjellstove i Aurland i Vestland etter at det har gått et snøskred over veien. Ifølge Vest politidistrikt er det ikke noe som tyder på at biler eller personer er tatt av raset..

P4 - 24 May 20 kl. 17:39

Snøras stenger vei i Aurland

Et snøras har gått over fylkesvei 50 i Aurland i Vestland. Vegen er dermed stengt ved Østerbø Fjellstove. Ingen biler eller personer skal være tatt av raset, men lavinehunder og politiet søker nå gjennom raset for sikkerhets skyld.

NRK - 22 May 20 kl. 02:31

Boligbrann i tomannsbolig

Nødetater har rykket ut til en brann i en tomannsbolig i Øygarden kommune i Vestland. Alle beboere er evakuert. Det skal ikke være meldt om noen skadde, melder Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - 23 May 20 kl. 07:32

Stengt på grunn av oversvømmelse

Fylkesveg 55 Sognefjellet mellom Vestland og Innlandet er stengt på grunn av oversvømmelse. Om vegen blir åpna igjen blir vurdert klokka 12 i dag..

P4 - 21 May 20 kl. 13:32

Mange bryter hellidagsfreden

Dagen i dag er som mange vet en helligdag, men likevel har mange glemt regelen hellidagsfreden. Politiet i Vestland sier de har fått inn meldinger fra hele fylket om støyende arbeid i hager og på gårdsplasser. De ber folk vise hensyn til naboer og andre..

NRK - 18 May 20 kl. 23:58

Brann i boligkompleks i Øygarden

Nødetatene har rykket ut til en brann i leilighetskompleks i Øygarden kommune i Vestland fylke. Personer evakueres, og røykdykkere er på plass..

NRK - 19 May 20 kl. 01:59

Fem leiligheter ubeboelig

Fem leiligheter ble ubeboelig etter at det oppstod brann i et leilighetskompleks på Sotra i Vestland. Brannen ble meldt om klokken 23.34 og ble slukket rett før midnatt.

P4 - 17 May 20 kl. 15:28

Nødanrop i Sveio

Det er satt i gang en redningsaksjon etter at en sjark sendte ut mayday-melding utenfor Sveio kommune i Vestland i ettermiddag. En redningsskøyte er sendt til området, og situasjonen er uavklart..

NRK - 18 May 20 kl. 23:58

Brann slukket i Øygarden

Nødetatene har slukket en brann i leilighetskompleks i Øygarden kommune i Vestland fylke rundt midnatt. Det skal ikke ha vært beboere i leiligheten som brant, øvrige beboere ble evakuert, ifølge Bergens Tidende..

Aftenposten - 16 May 20 kl. 00:09

Uvær stenger flere fjelloverganger i Sør-Norge

Snøvær og sterk vind førte til flere stengte fjelloverganger mellom Vestland og Østlandet fredag kveld..

P4 - 21 May 20 kl. 23:14

Rekordmange sykemeldinger - fratatt autorisasjonen

Bergenslegen som hadde norgesrekord i å skrive sykemeldinger er fratatt autorisasjonen. Det skjer åtte år etter at varslene om den omstridte legen begynte å komme. Tall fra Nav viser at fastlegen med østeuropeisk opprinnelse hadde et svært høyt forbruk av sykemeldingstakster i mange år.

NRK - 15 May 20 kl. 21:41

Vil bryte stein nær helleristingar

Bremanger kommune i Vestland vil ha 2.200 unike helleristingar på Unesco si verdsarvliste, men samtidig vil dei gje løyve til eit steinbrot på ei øy i fjorden utanfor. Ein arkeolog fryktar slamforureining, støy og støv, og at utsynet blir øydelagd..

Aftenposten - 19 May 20 kl. 05:51

Fem leiligheter ubeboelige etter brann på Sotra

Fem leiligheter er ubeboelige etter det sent mandag kveld oppsto brann i et leilighetskompleks på Sotra i Vestland..

NRK - 12 May 20 kl. 18:30

Lavt korttidsfravær under korona

I Vestland fylke meldte i snitt 60 lærere i uka seg syke i februar. Talet for hele april er sju, men det kan være etterslep i rapporteringen. Statistikken går igjen i resten av landet.

NRK - 11 May 20 kl. 18:06

BT: 41-åring død etter covid-19

En 41 år gammel mann fra Bjørnafjorden i Vestland døde etter å ha fått påvist koronavirus, skriver avisa Bergens Tidende. Han er den yngste som har dødd med covid-19 av bekreftede koronadødsfall i Norge..

P4 - 11 May 20 kl. 18:14

41-åring døde av covid-19

En 41 år gammel mann fra Bjørnafjorden i Vestland er død etter å ha fått påvist koronavirus. Han er dermed den yngste registrerte som har dødd med covid-19 i Norge, melder Bergens Tidende. Flere detaljer om mannen er ikke kjent, men kommunens smittevernoverlege sier på vegne av mannens enke at folk må ta smittevernreglene på alvor..

P4 - 12 May 20 kl. 14:53

23-åring tiltalt for drap i Florø

En 23 år gammel mann er tiltalt for å ha drept en mann i 40-årene i Florø i Vestland i april i fjor. Ifølge tiltalen ble offeret slått flere ganger i hodet med en skrutvinge. Påtalemyndigheten kommer til å legge ned påstand om den tiltalte mannen overføres til tvungen psykisk helsevern, skriver Bergens Tidende..

P4 - 11 May 20 kl. 08:41

Vil bygge ferjefri E39

Flertallet på Stortinget vil bygge fergefri E39 mellom Bergen og Stavanger uansett, selv om politikerne i Vestland sier nei. Fylkespolitikerne ber trolig staten legge veiprosjektet Hordfast på is - prosjektet kan koste 36 milliarder kroner. Men på Stortinget er stemningen en annen, melder NRK.

P4 - 10 May 20 kl. 08:41

Ung mann savnet i Nordfjordeid

En ung mann er savnet etter en fest i Nordfjordeid i Vestland i natt. Mannen var sammen med noen venner på vei hjem fra festen da han plutselig ble borte, opplyser politiet. Røde Kors og Norske redningshunder er nå på vei til stedet for å bistå i letingen.

NRK - 07 May 20 kl. 12:01

Rapport om sjukeheim med 16 døde

16 av 46 bebuarar døde som fylgje av koronaviruset ved Metodisthjemmet i Bergen. Ein ny rapport frå fylkeslegen i Vestland syner kva som skapte den alvorlege situasjonen ved sjukeheimen. Konklusjonen er at sjukeheimen dreiv forsvarleg..

P4 - 07 May 20 kl. 12:11

Mener sykehjem i Bergen drev forsvarlig

Metodishjemmet i Bergen der 16 av 46 beboere har mistet livet av koronaviruset har drevet forsvarlig. Det konkluderer Fylkesmannen i Vestland i en ny tilsynsrapport. I rapporten får likevel sykehjemmet kritikk for smale ganger, ukjente vikarer og strenge regler for testing som førte til at mange ble smittet..

NRK - 04 May 20 kl. 12:51

Solberg sier ja til gjenvalg

Statsminister Erna Solberg har gitt nominasjonskomiteen i Vestland Høyre beskjed om at hun stiller til gjenvalg for fire nye år, ifølge NTB. Høyre-lederen har vært innvalgt på Stortinget fra Hordaland siden 1989, og statsminister siden 2013..

Aftenposten - 01 May 20 kl. 15:58

Flere ordførere åpner for å forlate Vestland

Torsdag sa fylkespolitikerne nei til Hordfast. Det har fått flere til å leke med tanken på å bli rogalending..

P4 - 03 May 20 kl. 21:27

Stor leteaksjon etter savnet mann

Det pågår for tiden en stor leteaksjon etter en mann i 50-årene som ble borte på tur i Askøy kommune i Vestland i ettermiddag. Mannen var på tur med sønnen da han forsvant. Røde Kors, Norske redningshunder, Luftambulansen og flere politipatruljer deltar nå i søket..

NRK - 01 May 20 kl. 16:21

Flere flørter med Rogaland

Fire kommuner slenger seg på Stord i flørten med Rogaland etter at Vestland fylke i går prioriterte ny E16 foran Hordfast-prosjektet. BT skriver at ordførerene i Fitjar, Tysnes, Sveio og Etne nå alle er åpne for diskusjon om å bytte fylke..

P4 - 26 Apr 20 kl. 16:39

Brann ved jernbane

Det har brutt ut en gressbrann like ved jernbanen i Vaksdal mellom Bergen og Voss i Vestland. Det gjør at togtrafikken nå er stanset på stedet. Ifølge politiet er det ikke snakk om en stor brann.

NRK - 27 Apr 20 kl. 17:45

Ber Fylkesmannen åpne tilsyn

Oslo kommune ber nå Fylkesmannen om å åpne tilsyn ved sykehjem i hovedstaden, hvor så langt 31 beboere har dødd med covid-19. Det skriver NTB. Fylkesmannen i Vestland har åpnet tilsyn ved Metodisthjemmet i Bergen etter 13 dødsfall vet hjemmet..

NRK - 23 Apr 20 kl. 11:24

Tilsyn av koronarammet sykehjem

Fylkesmannen i Vestland åpner tilsyn av Metodisthjemmet i Bergen for å forsikre seg om trygg drift av sykehjemmet. Til nå har åtte beboere dødd av koronaviruset, og tolv andre er smittet..

P4 - 23 Apr 20 kl. 15:07

Sender ut farevarsel for gressbrann

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for lyng- og gressbrann for store deler av Vestland og Rogaland. Værekspertene melder at man skal være forsiktig med åpen ild, og at vegetasjon lett kan ta fyr, og at store områder da kan berøres..

P4 - 25 Apr 20 kl. 16:42

Flere ulykke

Det har vært mange ulykker på veiene i ettermiddag. I Eikefjord i Vestland har to biler frontkollidert, og en person har ifølge politiet vært bevisstløs. Vedkommende har våknet igjen, men tilstanden er ikke kjent.

P4 - 23 Apr 20 kl. 11:26

Åpner tilsyn av koronarammet sykehjem

Fylkesmannen i Vestland åpner nå tilsyn av et sykehjem i Bergen som er hardt rammet av koronaviruset. Metodisthjemmet i Bergen har så langt åtte døde beboere og ytterligere 12 personer er smittet av viruset. Fylkesmannen vil forsikre seg om at virksomheten drives trygt opplyser fylkeslege Helga Arianson til Bergensavisen..

Aftenposten - 19 Apr 20 kl. 10:30

En døde etter at båt gikk på grunn

En mann døde etter at en fritidsbåt gikk på grunn ved øya Sild i Kvinnherad i Vestland fylke natt til søndag. En kvinne ble sendt til sykehus..

Aftenposten - 19 Apr 20 kl. 07:27

To skadd etter at båt gikk på grunn

En eldre mann og en kvinne ble reddet opp av vannet etter at fritidsbåten de befant seg i gikk på grunn ved øya Sild i Kvinnherad i Vestland fylke..

Aftenposten - 19 Apr 20 kl. 07:27

To skadet etter at båt gikk på grunn

En eldre mann og en kvinne ble reddet opp av vannet etter at fritidsbåten de befant seg i gikk på grunn ved øya Sild i Kvinnherad i Vestland fylke..

NRK - 19 Apr 20 kl. 03:33

To skadd etter at båt gikk på grunn

To personer ble reddet opp av vannet etter at fritidsbåten de befant seg i gikk på grunn ved øya Sild i Kvinnherad i Vestland fylke. Luftambulanse ble sendt til stedet. – Tilstand ukjent, skriver Hovedredningssentralen i Sør-Norge på Twitter..

P4 - 19 Apr 20 kl. 10:42

Mann døde i båtulykke

En mann døde etter at fritidsbåten han satt i gikk på grunn ved øya Sild i Vestland fylke i natt. Det opplyser politiet. En kvinne ligger nå på sykehus med uklart skadeomfang.

NRK - 13 Apr 20 kl. 13:58

670 koronasmittet i Vestland 

670 personer er registrert smittet av koronavirus i Vestland, viser oversikt fra Folkehelseinstituttet (FHI). Det er samme antall registrerte smittede som dagen før..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt