Vestland

Saturday, 19 October, 12:07

Nyheter om Vestland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 timer siden

Vestland må kutte halv milliard

Den nye Vestland fylkeskommune har 490 millioner kroner i underskudd og må kutte i neste års budsjett, skriver Bergens Tidende. Fylkesrådmannen foreslår å kutte skolefrokost, meningokokkvaksine, skolepsykologer og PC-er til elever i videregående..

E24 - 01 Oct 19 kl. 06:22

Vestland-kommuner sier nei til vindkraft

Samtlige kommer i Vestland fylke som er berørt av den nasjonale rammen for vindkraft, sier nei til utbygging..

P4 - 01 Oct 19 kl. 09:44

Vestlandet sier nei til vindkraft

Samtlige kommuner i Vestland fylke som er berørt av den nasjonale rammen for vindkraft, sier nei til utbygging. Det viser en gjennomgang Bergens Tidende har gjort fra høringssvarene. Fire av de 13 områdene som NVE har utpekt som godt egnet for vindkraftutbygging i Norge, ligger i Vestland fylke.

Klartale - 01 Oct 19 kl. 08:37

Vestland-kommuner sier nei til vindkraft

16 kommuner i Vestland fylke sier nei til vindkraft. De har svart på regjeringens høring om vindkraft..

P4 - 04 Oct 19 kl. 13:49

- Regionreformen på vei tilbake til nullpunktet

Regionreformen er på vei tilbake til nullpunktet. Det sier professor i statsvitenskap Asbjørn Røiseland ved Oslo Met. Opprøret i nye Viken, Troms og Finnmark fylke og i Innlandet sprer seg nå til Vestland, fordi flere fylker har fått et rødgrønt flertall og ikke ønsker sammenslåing lenger.

NRK - 10 Sep 19 kl. 14:17

Vestland er best i valdeltaking

62,6 prosent av innbyggarane i Vestland deltok i fylkestingsvalet 9. september, opplyser Hordaland fylkeskommune. Dermed er fylket best i landet i valdeltaking.

Dagbladet - 05 Sep 19 kl. 08:07

Sp tredje største parti på Vestland-måling

Senterpartiet får nesten en tredel av alle mandatene i Vestland fylkeskommune på en valgmåling. Arbeiderpartiet taper kraftig..

P4 - 04 Oct 19 kl. 07:54

Viken-opprøret sprer seg

Opprøret i nye Viken fylke, Troms og Finnmark fylke og Innlandet fylke sprer seg. Tidligere denne uken ble det kjent at den nye Viken fylkesting ønsker å søke Stortinget om en skilsmisse, noe som også er ønsket i Troms og Finnmark og Innlandet. Det gjør at flere får kalde føtter også i Vestland fylke, sier fylkesleder i Senterpartiet i Sogn og Fjordane Sigurd Reksnes..

E24 - 05 Sep 19 kl. 06:05

Senterpartiet tredje største parti på Vestland-måling

Senterpartiet får nesten en tredel av alle mandatene i Vestland fylkeskommune på en valgmåling. Arbeiderpartiet taper kraftig..

P4 - 02 Sep 19 kl. 07:14

FNB vil ha stans i nye prosjekter

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger Vestland vil ha full stans i veibygging de neste ti årene. Bare på europavegnettet i det nye Vestland fylke er det planlagt prosjekter for nesten 70 milliarder kroner frem mot 2029 - som delvis skal finansieres av bompenger. I tillegg kommer bompengefinansierte investeringer på fylkesvegene.

NRK - 21 Aug 19 kl. 20:39

Avdekka alvorleg svikt i Austevoll

Fylkesmannen i Vestland konkluderer i ein rapport med at Austevoll kommune har svikta alvorleg når det gjeld «å beskytte og hjelpe barn». Det er blant anna påvist svikt i handtering av bekymringsmeldingar og undersøkingane av barna sin situasjon..

P4 - 21 Aug 19 kl. 21:50

Kommune får kraftig kritikk av Fylkesmannen

Austevoll kommune har ikke beskyttet og sikret at barna i kommunen er trygge. Det kommer frem i en rapport fra Fylkesmannen i Vestland. Tilsynet har blant annet avdekket at kommunen har håndtert bekymringsmeldinger om vold og seksuelle overgrep for dårlig.

P4 - 03 Jul 19 kl. 22:52

Nye Vestland fylke får 19 flere ledere

Sammenslåingen av Hordaland og Sogn og Fjordanene vil gi 19 flere ledere enn de to fylkene har tilsammen i dag. Det viser en tall NRK har hentet inn. Dermed vil lederutgiftene, når de to fylkene blir Vestland fylkeskommune 1.

P4 - 28 Jul 19 kl. 17:53

- Gir tillatelser i strid med regelverket

Kommuner gir ofte tillatelser til å bygge i strandsonen selv om det er i strid med regelverket. Det mener Fylkesmannen i Vestland. Men ordfører i Øygarden kommune i Hordaland mener vernet av strandsonen er for strengt.

P4 - 18 Jun 19 kl. 17:22

Flytter politikermøte til 60.000 kroner

Fellesnemda i nye Vestland fylkeskommune flyttet i dag et møte fra Balestrand til Bergen til en kostnad på 60.000 kroner. Årsaken til flyttingen var at flere av fylkespolitikerne i Hordaland skulle rekke skoleavslutninger for sine barn, melder NRK..

VG - 14 Jun 19 kl. 16:33

Askøy: Avdød ettåring var smittet av campylobacter

Fylkeslegen i Vestland bekrefter at gutten var smittet av bakterien som ble funnet i drikkevannsprøver på Askøy..

P4 - 16 Jun 19 kl. 14:35

Obduksjonsrapport klar i morgen

Politiet vil i morgen gå ut med obduksjonsrapporten etter dødsfallet til den ått år gamle gutten som døde på Askøy. Fylkeslegen i Vestland har bekreftet at gutten var smittet av de samme bakteriene som er funnet i drikkevannet i kommunen, men årsaken til dødsfallet er ennå ikke kjent. Politiet har gått gjennom rapporten sammen med guttens familie, som vil vente med å offentliggjøre resultatet..

NRK - 14 Jun 19 kl. 16:28

Ettåring smittet av Campylobacter

Avdød ettåring fra Askøy var smittet av Campylobacter, bekrefter fylkeslege i Vestland overfor BT. Forrige uke bekreftet Bergen kommune at en ettåring hadde omkommet. Det ble undersøkt om det var en kobling til vannforurensningen..

P4 - 14 Jun 19 kl. 16:32

Avdød ettåring fra Askøy var smittet

Ettåringen som døde på Askøy forrige uke var smittet av de samme bakteriene som er funnet i drikkevannet i kommunen. Det bekrefter fylkeslege Vestland ti Bergens tidende. De startet tilsynssak etter dødsfallet.

NRK - 07 Jun 19 kl. 10:04

Fylkeslegen åpner tilsynssak

Assisterende fylkeslege i Vestland, Sjur Lehmann, sier at de åpner tilsynssak på dødsfallet til en ung gutt på Askøy. - Vi skal i møte klokken 13.00 for å diskutere veien videre i tilsynet.

P4 - 07 Jun 19 kl. 10:20

Fylkeslegen åpner tilsyn i Askøy

Fylkeslegen åpner tilsynssak etter dødsfallet til en ett år gammel gutt på Askøy. Kommunen har mistanke om at dødsfallet kan skyldes drikkevannet. Assisterende fylkeslege i Vestland, Sjur Lehmann, sier til NRK at de skal i møte klokken 13 for å diskutere veien videre..

NRK - 26 Apr 19 kl. 14:35

Vestland KrF vil hente IS-mødre

Fylkesleiar i Vestland KrF, Trude Brosvik, er misnøgd med at fungerande partileiar Olaug Bollestad ikkje nemnde kva ein skal gjere med IS-mødrene. Ho meiner ein KrF-leiar må understreke kor viktig familiane er, også når det gjeld IS-medlemar..

NRK - 26 Apr 19 kl. 14:35

Vestland KrF vil hente IS-mødrer

Vestland KrFs fylkesordførarkandidat, Trude Brosvik, er misnøgd med at fungerande partileiar Olaug Bollestad ikkje seier kva ein skal gjere med IS-mødrer. Ho meiner ein KrF-leiar må understreke kor viktig familiane er, også når det gjeld IS-medlemar..

NRK - 08 May 19 kl. 18:29

Må tilbakebetale 1,8 millioner

En barnehageeier i Bergen må betale tilbake 1,8 millioner kroner etter å ha tatt ut for mye i lønn. Det mener Fylkesmannen i Vestland. Renate Nysæther Lundgren sier hun ikke har fått gå gjennom kravet, men at hun er overrasket..

NRK - 09 May 19 kl. 07:36

Skal ikkje granske rabies-dødsfall

Fylkeslegen kjem ikkje til å granske helsevesenet etter at ei kvinne i 20-åra døydde av rabies. – Det er ikkje grunn til å tru at det har vore svikt i rutinar eller behandling, seier fylkeslege i Vestland, Helga Arianson..

Hegnar.no - 02 May 19 kl. 06:03

Ap stuper i det nye Vestlandsfylket

Med et fall på 9,7 prosentpoeng er Arbeiderpartiet den største taperen i Bergen Tidendes måling for den nye fylkeskommunen Vestland..

NRK - 02 May 19 kl. 03:23

Ap faller på Vestlandsmåling

Arbeiderpartiet er taperen i Bergens Tidende sin nye måling for det nye Vestland fylke. De går ned hele 9,7 prosentpoeng. Høyre og Frp vokser på målinga, som sammenlignes med valgresultatet for de gamle fylkene i 2015..

NRK - 26 Apr 19 kl. 17:18

Vil at regjeringa snur om IS-mødre

Folk på KrF-grasrota vil fremme ein resolusjon på partiets landsmøte om ikkje å skilje IS-mødrene og barna deira, men bringe alle heim til Noreg. – Dette er ein prøvestein for vår politikk, seier fylkesordførarkandidat i Vestland KrF, Trude Brosvik..

P4 - 26 Apr 19 kl. 15:06

Kritiserer Bollestad

Fylkesleder i Vestland KrF, Trude Brosvik, er misfornøyd med at fungerende partileder Olaug Bollestad ikke nevnte hva hun mener må gjøres med IS-kvinnene i sin tale til landsmøtet i dag. Bollestad understreket at det er viktig å hente hjem barn av IS-medlemmer. Brosvik sier til NRK at en KrF-leder må poengtere hvor viktig familiene her.

Hegnar.no - 01 Apr 19 kl. 05:47

Vestland Ap krever tydelig distriktspolitikk av landsmøtet

På landsmøtet i Arbeiderpartiet til helga vil det nye fylkeslaget Vestland Ap fremme 25 nye forslag til distriktspolitikk..

VG - 26 Apr 19 kl. 20:06

KrF-topp: – Dette hadde vi aldri akseptert om vi ikke satt i regjering

SOLA (VG) Flere KrF-ere krever en tydeligere uttalelse om håndteringen av barn av norske IS-kvinner i Syria. Fylkestopp Trude Brosvik i Vestland mener et KrF utenfor regjeringen aldri hadde akseptert å skille foreldre og barn..

Hegnar.no - 03 Mar 19 kl. 18:18

Vestland Ap endrer ikke oljekurs

Ap må stå ved kompromisset om oljeaktivitet i nord fra landsmøtet i 2017, mener fylkeslaget Vestland Ap søndag. Samtidig vil en rekke fylkeslag ha varig vern..

NRK - 23 Mar 19 kl. 10:36

Fryktar høg pris på nye fylkeshus

Prislappen på dei tre ønska fylkeshusa i Viken, Innlandet og Vestland, skremmar Sp-leiar Trygve Slagsvold Vedum. Dei kan kome til å koste 2,8 milliardar. Høgre svarar at dei vil spare inn pengar, grunna mindre vedlikehald og sal av gamle fylkeshus..

VG - 08 Mar 19 kl. 15:45

Faktisk.no: Hvordan går det egentlig med Venstre på Vestlandet?

Faktisk.no har har undersøkt påstanden om at hver tredje kommune i Vestland blir uten Venstre-liste i kommunevalget..

NRK - 03 Mar 19 kl. 17:52

Ap-fylkeslag vil utvide abortgrense

Fylkeslagene Akershus og nyopprettede Vestland Ap vil utvide dagens grense for selvbestemt abort til uke 18, skriver Vårt Land. Forslaget ble nedstemt i Østfold, Trøndelag, Telemark og Innlandet, og ble ikke votert over i Agder, Vestfold og Nordland..

VG - 06 Mar 19 kl. 09:02

Venstre sliter før valget: Stiller bare liste i 14 av 43 kommuner i Vestland

Andelen kommuner der Venstre ikke er representert vil øke ved årets valg..

VG - 06 Mar 19 kl. 09:02

Venstre sliter før valget: Stiller ikke liste i 14 av 43 kommuner i Vestland

Andelen kommuner der Venstre ikke er representert vil øke ved årets valg..

Hegnar.no - 01 Feb 19 kl. 19:15

Vestland Offshore sikrer mer arbeid

Får fornyet tillit av britisk oljeselskap..

NRK - 18 Oct 18 kl. 00:45

Sp vil skrote flere nye regioner

Senterpartiet vil droppe sammenslåingene av Hordaland og Sogn og Fjordane til region Vestland, Hedmark og Oppland til region Innlandet, og sammenslåingen av Vestfold og Telemark. Partiet vil fremme forslaget i Stortinget i morgen, ifølge Nationen..

Dagbladet - 15 Oct 18 kl. 02:49

Vannstanden stiger i Vågå: De neste timene blir avgjørende

Oppland, Vestland og Hordaland er rammet av flom. I Vågå beskrives situasjonen som avgjørende..

NRK - 01 Oct 18 kl. 05:28

Fortsatt stor motstand mot Vestland

Rundt to tredeler av innbyggerne i Sogn og Fjordane sier de ikke ønsker å bli slått sammen med Hordaland. Motstanden er omtrent like stor som for et år siden, sier en måling gjort av Sentio for NRK..

Klartale - 07 Sep 18 kl. 10:26

Søviknes vil bli ordfører

Tidligere minister Terje Søviknes ønsker å bli ordfører for den nye fylkeskommunen Vestland..

NRK - 07 Sep 18 kl. 08:50

Søviknes vil bli fylkesordfører

Terje Søviknes (Frp) vil stille som kandidat til å bli fylkesordfører nye Vestland fylkeskommune. Det bekrefter han til NRK. For en uke siden takket han for seg som olje- og energiminister.

Dagbladet - 07 Jun 18 kl. 16:33

Vestland blir ett - her er de fem andre fylkesnavnene

Stortinget har banket fast nye Norge-kartet..

P4 - 18 May 18 kl. 15:39

Flertall for Vestland

KrF har nå sikret flertall for at Hordaland og Sogn og Fjordane får navnet Vestland når de slås sammen 1. januar 2020. Det melder Bergende Tidende.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt