Vern

Monday, 24 June, 21:15

Nyheter om Vern

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - I førrgår: 07:17

Verner 29 skogområder

Regjeringen har vedtatt å Verne 29 skogområder i elleve fylker der et stort antall truede arter lever. Vedtaket er et skritt mot målet om Vern av 10 prosent av skogarealet, ifølge regjeringen. Hittil er rundt 4,9 prosent av det samlede arealet Vernet.

Aftenposten - 22 May 19 kl. 18:18

Kampen om dråpene

Mest mulig vannkraft eller Vern av natur?.

NRK - 28 Apr 19 kl. 11:31

Vil sikre varig Vern av havområder

KrF har vedtatt at partiet vil sikre varig Vern av havområdene mot oljeleting og petroleumsaktivitet utenfor LoVeSe, Jan Mayen, Mørebankene og kystnære områder i Skagerrak, samt sikre at det ikke åpnes for oljeleting i områder nordøst i Barentshavet..

Hegnar.no - 01 May 19 kl. 08:50

MDG-ere vil ha mer Vern mot vindkraft

En gruppe MDG-politikere foreslår at utbygging av vindkraft på land begrenses sterkt og konsentreres til områder hvor det alt er utbygget industri..

VG - 28 Apr 19 kl. 15:08

KrF-landsmøtet på 1–2–3

SOLA (VG) Vil du kjapt vite hva KrF har lyst å få til? Her har du sjansen: Vi tilbyr deg KrF-landsmøtet på 1-2-3. De vil blant annet beholde pappapermisjonen, forby reklame for plastisk kirurgi, og sikre varig Vern av LoVeSe..

E24 - 09 Apr 19 kl. 12:14

Tror LoVeSe-Vern kan føre til større press på uVernede områder

Arbeiderpartiets LoVeSe-valg kan få konsekvenser både i retning av mer miljøVern, men også et større trykk fra oljebransjen om å utvikle områder som ikke er Vernet, mener fagfolk..

NRK - 20 Apr 19 kl. 21:05

Dårlig Vern på venteværelser

Mange pasienter opplever at sensitive opplysninger kan overhøres av andre på venteværelset når de skal til legen. Det kommer frem i en undersøkelse fra Forbrukerrådet. – Dette funnet må bli tatt på alvor, sier pasientombudet..

Hegnar.no - 02 Apr 19 kl. 05:51

Støre vil ikke love varig Vern Lofoten og Vesterålen

På helgas landsmøte i Arbeiderpartiet er framtidig oljeaktivitet Lofoten og Vesterålen et hovedspørsmål. Partileder Jonas Gahr Støre advarer mot varig Vern..

Aftenposten - 09 Apr 19 kl. 21:00

Høyre slår for hardt ned på Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja | Emma Erlandsen

Internrevisjonen ung: Akkurat nå står Høyre på den tapende siden som ikke har innsett at kampen om oljeboring i LoVeSe er over..

VG - 11 Apr 19 kl. 15:36

Har du lyst til å slå en transperson?

Transpersoner har ikke et strafferettslig Vern dersom de blir utsatt for hatkriminalitet. Slik kan vi ikke ha det..

NRK - 06 Apr 19 kl. 10:37

Følg Arbeidarpartiets landsmøte

Aps landsmøte skal i dag ta stilling til Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, nedrustning av atomkraft og utvidelse av grensen for selvbestemt abort..

Aftenposten - 06 Apr 19 kl. 11:47

Ap vil ikke ha oljevirksomhet i LoVeSe

Ap vil ikke lenger gå inn for konsekvensutredning av et omstridt område sør for Lofoten. Men partiet går ikke inn for varig Vern..

NRK - 08 Apr 19 kl. 15:21

– Halv seier til deponimotstanderne

Leder av Vern om Grenland - nei til deponi, Knut Schüller, mener det er en halv seier at planene om deponi i Brevik droppes. Schüller tør likevel ikke ta seieren på forskudd, før et regjeringsvedtak foreligger..

VG - 06 Apr 19 kl. 11:51

Støre og LO tapte kampen om Lofoten

Ap går ikke inn for varig Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, men LO og Ap-leder Jonas Gahr Støre må oppgi konsekvensutredning..

VG - 05 Apr 19 kl. 13:25

Trolig Aps nye nestleder: Derfor kjemper han for å beholde oljeplanen

FOLKETS HUS (VG) Om få dager velges Bjørnar Skæran inn i Aps ledelse. Der skal han tale distriktenes sak, men fullt Vern av LoVeSe vil han ikke være med på..

Hegnar.no - 04 Apr 19 kl. 06:11

AUF-leder vil presse på for atomvåpenforbud og Lofoten-Vern

Ja til atomvåpenforbud samt et tydelig nei til oljeleting ved Lofoten er blant sakene AUF håper å få Ap-landsmøtet med på. AUF-leder Ina Libak er optimist..

VG - 05 Apr 19 kl. 21:00

Grande utfordrer Støre: – Vis hvem som er sjefen, du eller LO

FOLKETS HUS (VG) Jonas Gahr Støre må tørre å vise LO hvem som er sjefen og gå inn for varig Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, mener Trine Skei Grande..

Aftenposten - 27 Mar 19 kl. 21:00

Delegater på Arbeiderpartiets landsmøte – la oss legge denne saken død en gang for alle!

Si ;D-innlegg: Vi bør bruke helgens landsmøte på å gjøre tydelige valg. Varig Vern av LoVeSe er det tydeligiste vi kan gjøre..

NRK - 08 Mar 19 kl. 00:23

Fengsla brite får diplomatisk Vern

Ei britisk-iransk kvinne frå Reuters som har vore fengsla i Iran sidan 2016, har fått diplomatisk Vern av Storbritannia. Utanriksministeren kunngjorde det torsdag kveld. Han tek det uvanlege skrittet fordi ho er utsett for «uakseptabel behandling»..

NRK - 17 Mar 19 kl. 15:37

Forfattere: – Vern ytringsfriheten

Nordnorsk Forfatterlag er urolig etter siktelsene mot Black Box Teaters direktør og tre kunstnere. – En sterk og uinnskrenket ytringsfrihet er det viktigste verktøyet vi har i vårt samfunnsoppdrag, sier de i en uttalelse fra årsmøtet på Finnsnes..

Aftenposten - 03 Mar 19 kl. 17:45

Ny kamp i Ap om olje eller Vern av Lofoten

Helgens fylkesårsmøter i Ap viser at en alvorlig konflikt om konsekvensutredning eller Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe) seiler opp i partiet..

Hegnar.no - 03 Mar 19 kl. 18:18

Vestland Ap endrer ikke oljekurs

Ap må stå ved kompromisset om oljeaktivitet i nord fra landsmøtet i 2017, mener fylkeslaget Vestland Ap søndag. Samtidig vil en rekke fylkeslag ha varig Vern..

NRK - 03 Mar 19 kl. 16:43

Kan få nye franske yrkestitler

Majoriteten av Det franske akademiets medlemmer stemte fredag for å godkjenne et prinsipp om feminisering av franske yrkestitler . Akademiet er landets øverste institusjon for Vern av det franske språket, og har tidligere motsatt seg slike endringer..

VG - 01 Mar 19 kl. 20:31

Oljeadvarsel før Aps «superhelg»: – Varig Vern er et svik mot Aps velgere

Fellesforbundets Jørn Eggum raser mot Aps mulige snuoperasjon om oljeVern i nord. – Et partiprogram er ment å vare i fire år, sier fagforeningslederen, som sitter i Aps sentralstyre..

Hegnar.no - 23 Feb 19 kl. 07:18

Eiendomsrettens grenser i «eierløse» sjøområder

I en nylig avsagt dom bekrefter Høyesterett grunneiers rettigheter til å utnytte områder utenfor den alminnelige eiendomsgrensen. Høyesterett konkluderer med at grunneiers strandrett gir Vern mot utbygginger fra naboene, men retten kan gå tapt ved konkludent atferd..

Hegnar.no - 17 Feb 19 kl. 09:54

Merkel vil redde avtalene USA har forlatt

Tysklands statsminister Angela Merkel fikk stående applaus da hun foran 30 statsledere oppfordret til Vern av internasjonale politiske strukturer..

Aftenposten - 17 Feb 19 kl. 04:52

Merkel vil redde avtalene USA har forlatt

Tysklands statsminister Angela Merkel fikk stående applaus da hun foran 30 statsledere oppfordret til Vern av internasjonale politiske strukturer..

Dagbladet - 13 Feb 19 kl. 06:00

Når humla slutter å suse er det alvor

Det er akutt behov for en ny politikk for sunt jordbruk og Vern av naturen og kulturlandskapet. Det krever stort politisk mot og enda større vilje. Oppgaven som venter kan ikke utsettes..

VG - 17 Feb 19 kl. 04:54

Vern permisjonen

Høyres familiepolitiske talsperson, Kristin Ørmen Johnsen, vil ha omkamp om tredelingen av barselpermisjonen, melder NRK. Endringene som ble innført i fjor, med flere uker øremerket far, kan gå utover ammingen dersom mor må tidligere tilbake til jobb, mener Ørmen Johnsen..

NRK - 13 Feb 19 kl. 02:41

Åtak på BBC-fotograf på Trump-møte

Storbritannias utanriksminister Jeremy Hunt fordømmer åtaket på BBCs kameramann som filma president Donald Trumps tale i El Paso måndag. Ein Trump-tilhengar gjekk til åtak og ropte «f... ta media».

NRK - 02 Feb 19 kl. 02:00

Guterres takkar TIPH for innsatsen

FNs generalsekretær António Guterres takkar dei norskleia TIPH-observatørane for jobben dei har gjort i Hebron på Vestbreidda i 22 år og håper at partane i konflikten vil halde fram med konfliktforebygging og Vern av palestinarar i byen..

NRK - 21 Jan 19 kl. 22:55

Journalist drepen i Mexico

Ein 34 år gamal journalist er funnen drepen i Baja California i Mexico. Rafael Murua arbeidde for ein lokal radiostasjon, og var under styresmaktenes Vern etter fleire drapstruslar. Over 100 journalistar er drepne i Mexico de siste 20 årene..

Hegnar.no - 12 Jan 19 kl. 15:40

Tusenvis samlet til ulvemarkeringer i flere byer

Flere tusen personer både i Oslo og en rekke andre byer har samlet seg til markeringer for ulvene. De protesterer mot regjeringens manglende Vern av rovdyret..

Aftenposten - 12 Jan 19 kl. 13:48

Tusenvis samlet til ulvemarkeringer i flere byer

Flere tusen personer både i Oslo og en rekke andre byer har samlet seg til markeringer for ulvene. De protesterer mot regjeringens manglende Vern av rovdyret..

Aftenposten - 07 Jan 19 kl. 05:10

Solberg avviser ulvekritikk fra partikollega

Statsminister Erna Solberg mener regjeringen har funnet en god balanse mellom Vern og forvaltning av ulv. Hun avviser kritikken fra partikollega Anders Kiær..

VG - 07 Jan 19 kl. 05:15

Erna Solberg svarer ulv-motstanderne: - Denne regjeringen skyter ulv

NEW DELHI (VG) Statsminister Erna Solberg (H) mener at regjeringen har funnet en god balanse mellom Vern og forvaltning av ulv..

VG - 07 Jan 19 kl. 05:15

Erna Solberg svarer ulve-motstanderne: - Denne regjeringen skyter ulv

NEW DELHI (VG) Statsminister Erna Solberg (H) mener at regjeringen har funnet en god balanse mellom Vern og forvaltning av ulv..

VG - 31 Dec 18 kl. 05:28

EØS gir oss Vern

EØS-avtalen fyller 25 år ved dette årsskiftet. Avtalen har tjent oss godt helt siden den trådte i kraft 1.1 1994.

NRK - 27 Nov 18 kl. 08:58

34 offentlege mrd. på miljøVern

Offentleg forvaltning brukte over 34 milliardar kroner til miljøVern i 2017. Dette er tre prosent meir enn året før, men auken er mindre enn tidlegare. Det skriv SSB.

NRK - 11 Dec 18 kl. 07:53

Vern mot forbrukslån

Det vil bli strengare reglar for forbrukslån over nyttår, lovar finansminister Siv Jensen. Finansdepartementet har teke initiativ til å lage ei forskrift, som vil gi Finanstilsynet langt sterkare sanksjonar mot bankar som bryt reglane..

Hegnar.no - 27 Nov 18 kl. 10:56

Det offentlige brukte 34 milliarder kroner på miljøVern i fjor

Offentlig forvaltning brukte over 34 milliarder kroner til miljøVern i 2017. Dette er tre prosent mer enn året før, men økningen er langt mindre enn tidligere..

NRK - 17 Nov 18 kl. 00:44

Kullobbyist blir miljøVern-sjef

USAs president Donald Trump vil nominere Andrew Wheeler, fungerende sjef i miljøVerndirektoratet EPA, til å overta jobben på permanent basis. Wheeler er tidligere lobbyist for kullindustrien og en tilhenger av deregulering på miljøVern-feltet..

Dagbladet - 06 Nov 18 kl. 06:00

Vern av Antarktis krever is i magen

Norges foreløpige nei til Vern av Weddelhavet er mer fornuftig enn det ser ut som..

Aftenposten - 14 Nov 18 kl. 23:00

Vern rettsstaten, styrk domstolen | Jens Johan Hjort

Domstolenes post i statsbudsjettet er på litt over en halv fregatt. Hvordan er det mulig at denne grunnstrukturen i hele vår samfunnskonstruksjon prioriteres så lavt?.

Dagbladet - 13 Nov 18 kl. 14:01

Hva mener regjeringen egentlig – skal Weddellhavet i Antarktis Vernes eller brukes?

Det er underlig at Utenriksdepartementet fortsetter å påstå at det beste for å oppnå Vern av havområder i Antarktis, var å ikke støtte det internasjonale Verneforslaget som ble lagt fram..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt