Vern

Monday, 16 September, 03:58

Nyheter om Vern

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 11 Sep 19 kl. 08:54

Går til angrep mot norsk elbil-politikk

Den russiske statskanalen RT går til frontalangrep mot den norske elbil-politikken. Elbil-mirakelet i Norge er en selvgod svindel for å subsidiere rikinger med Tesla, og er europeisk miljøVern på sitt mest falske, heter det i en kommentarartikkel. Der kritiseres også fritaket for moms og miljøavgifter, og at nordmenn derfor har fått et uriktig bilde på seg for å være unike etiske mennesker.

P4 - 07 Sep 19 kl. 07:19

Enige om Amazonas-Vern

Sju latinamerikanske land har nå undertegnet en erklæring for å Verne Amazonas-regnskogen. Verdens største regnskog skal beskyttes av koordinert katastrofeberedskap. Blant annet skal satellittbilder brukes for å overvåke Amazonas..

Dagbladet - 04 Sep 19 kl. 15:44

- En klassisk manøver

Statsminister Erna Solberg (H) tok en klassisk manøver da hun skjøt ned klimaminister Ola Elvestuens (V) utspill om varig Vern av det nordlige Barentshavet, sier SV-leder Audun Lysbakken..

NRK - 06 Sep 19 kl. 23:04

Bastholm utfordrer Solberg

Une Bastholm (MDG) utfordrer Erna Solberg (H) på Vern av matjord. – Hvorfor kan ikke Norge ta seg råd til en nullvisjon for tap av matjord, spør hun. – Fylkesmenn skal lytte til lokaldemokratiet.

P4 - 03 Sep 19 kl. 05:50

Statsministeren: - Ingen Verneplaner for Barentshavet

- Regjeringen har ingen planer om å Verne Barentshavet nord fra oljeleting. Det sier statsminister Erna Solberg. Dermed går hun i mot det hennes egen klima- og miljøminister sa før helgen, nemlig at Barentshavet må få varig Vern.

Dagbladet - 30 Aug 19 kl. 13:55

Elvestuen sier nei til nye oljeområder

- Barentshavet nord må få varig Vern og grensen for iskanten må flyttes sørover, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen..

Aftenposten - 31 Aug 19 kl. 12:00

Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres nå - miljøVern står sentralt

Prinsessen fremhevet sitt miljøengasjement i en personlig skrevet hilsen til gjestene i Slottskapellet. Konfirmasjonen er nå i gang..

VG - 17 Aug 19 kl. 12:56

Religion må kritiseres

Vi trenger en handlingsplan mot muslimhat. Vi trenger ikke en handlingsplan mot islamofobi. Mennesker trenger Vern.

NRK - 15 Aug 19 kl. 18:33

Norge stanser Brasil-regnskogpenger

Norge holder tilbake 300 millioner kroner som skulle gått til Vern av regnskogen i Brasil. Det melder Dagens Næringsliv. Klimaminister Ola Elvestuen slår fast at Brasil har brutt avtalen som skal finansiere tiltak mot avskoging..

Aftenposten - 15 Aug 19 kl. 19:21

Norge holder tilbake 300 millioner kroner som skulle gått til Vern av regnskogen

Brasil har brutt avtalen som skal finansiere tiltak mot avskoging, slår klimaminister Ola Elvestuen (V) fast. Norge holder derfor tilbake 300 millioner kroner..

NRK - 05 Aug 19 kl. 03:14

LO advarer mot nytt forslag

Nye regler for yrkesdykkere kan gi lengre og farligere arbeidsdager, mener LO. Sjømat Norge mener dykkere får et like godt Vern under nytt regelverk, melder NTB..

P4 - 02 Aug 19 kl. 08:53

- Må ha stans i regnskoghogst

- Hvis Brasil fortsetter å sage ned regnskogen i Amazonas, blir det umulig å redde verdens klima. Det mener regnskogfondet. Norge har gitt over fire milliarder kroner til Vern av Amazonas, som er det største regnskogområdet på kloden.

VG - 16 Jul 19 kl. 14:07

Vern strandsonen

I juli 2009 trådte innskjerpelser i plan- og bygningsloven i kraft. Dette for å få bukt med byggherrer som tok seg til rette i strandsonen..

P4 - 07 Jul 19 kl. 08:43

Verneverdig skog hogges

Verneverdig skog hogges i Norge, mens skog uten Verneverdi får bli stående. Det viser en ny rapport fra den uavhengige stiftelsen Biofokus. Biofokus er kritisk til ordningen om frivillig Vern og at skognæringen selv bestemmer hva som skal tas vare på.

P4 - 22 Jun 19 kl. 07:17

Verner 29 skogområder

Regjeringen har vedtatt å Verne 29 skogområder i elleve fylker der et stort antall truede arter lever. Vedtaket er et skritt mot målet om Vern av 10 prosent av skogarealet, ifølge regjeringen. Hittil er rundt 4,9 prosent av det samlede arealet Vernet.

Aftenposten - 22 May 19 kl. 18:18

Kampen om dråpene

Mest mulig vannkraft eller Vern av natur?.

NRK - 28 Apr 19 kl. 11:31

Vil sikre varig Vern av havområder

KrF har vedtatt at partiet vil sikre varig Vern av havområdene mot oljeleting og petroleumsaktivitet utenfor LoVeSe, Jan Mayen, Mørebankene og kystnære områder i Skagerrak, samt sikre at det ikke åpnes for oljeleting i områder nordøst i Barentshavet..

Hegnar.no - 01 May 19 kl. 08:50

MDG-ere vil ha mer Vern mot vindkraft

En gruppe MDG-politikere foreslår at utbygging av vindkraft på land begrenses sterkt og konsentreres til områder hvor det alt er utbygget industri..

VG - 28 Apr 19 kl. 15:08

KrF-landsmøtet på 1–2–3

SOLA (VG) Vil du kjapt vite hva KrF har lyst å få til? Her har du sjansen: Vi tilbyr deg KrF-landsmøtet på 1-2-3. De vil blant annet beholde pappapermisjonen, forby reklame for plastisk kirurgi, og sikre varig Vern av LoVeSe..

E24 - 09 Apr 19 kl. 12:14

Tror LoVeSe-Vern kan føre til større press på uVernede områder

Arbeiderpartiets LoVeSe-valg kan få konsekvenser både i retning av mer miljøVern, men også et større trykk fra oljebransjen om å utvikle områder som ikke er Vernet, mener fagfolk..

NRK - 20 Apr 19 kl. 21:05

Dårlig Vern på venteværelser

Mange pasienter opplever at sensitive opplysninger kan overhøres av andre på venteværelset når de skal til legen. Det kommer frem i en undersøkelse fra Forbrukerrådet. – Dette funnet må bli tatt på alvor, sier pasientombudet..

Hegnar.no - 02 Apr 19 kl. 05:51

Støre vil ikke love varig Vern Lofoten og Vesterålen

På helgas landsmøte i Arbeiderpartiet er framtidig oljeaktivitet Lofoten og Vesterålen et hovedspørsmål. Partileder Jonas Gahr Støre advarer mot varig Vern..

Aftenposten - 09 Apr 19 kl. 21:00

Høyre slår for hardt ned på Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja | Emma Erlandsen

Internrevisjonen ung: Akkurat nå står Høyre på den tapende siden som ikke har innsett at kampen om oljeboring i LoVeSe er over..

VG - 11 Apr 19 kl. 15:36

Har du lyst til å slå en transperson?

Transpersoner har ikke et strafferettslig Vern dersom de blir utsatt for hatkriminalitet. Slik kan vi ikke ha det..

NRK - 06 Apr 19 kl. 10:37

Følg Arbeidarpartiets landsmøte

Aps landsmøte skal i dag ta stilling til Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, nedrustning av atomkraft og utvidelse av grensen for selvbestemt abort..

Aftenposten - 06 Apr 19 kl. 11:47

Ap vil ikke ha oljevirksomhet i LoVeSe

Ap vil ikke lenger gå inn for konsekvensutredning av et omstridt område sør for Lofoten. Men partiet går ikke inn for varig Vern..

NRK - 08 Apr 19 kl. 15:21

– Halv seier til deponimotstanderne

Leder av Vern om Grenland - nei til deponi, Knut Schüller, mener det er en halv seier at planene om deponi i Brevik droppes. Schüller tør likevel ikke ta seieren på forskudd, før et regjeringsvedtak foreligger..

VG - 06 Apr 19 kl. 11:51

Støre og LO tapte kampen om Lofoten

Ap går ikke inn for varig Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, men LO og Ap-leder Jonas Gahr Støre må oppgi konsekvensutredning..

VG - 05 Apr 19 kl. 13:25

Trolig Aps nye nestleder: Derfor kjemper han for å beholde oljeplanen

FOLKETS HUS (VG) Om få dager velges Bjørnar Skæran inn i Aps ledelse. Der skal han tale distriktenes sak, men fullt Vern av LoVeSe vil han ikke være med på..

Hegnar.no - 04 Apr 19 kl. 06:11

AUF-leder vil presse på for atomvåpenforbud og Lofoten-Vern

Ja til atomvåpenforbud samt et tydelig nei til oljeleting ved Lofoten er blant sakene AUF håper å få Ap-landsmøtet med på. AUF-leder Ina Libak er optimist..

VG - 05 Apr 19 kl. 21:00

Grande utfordrer Støre: – Vis hvem som er sjefen, du eller LO

FOLKETS HUS (VG) Jonas Gahr Støre må tørre å vise LO hvem som er sjefen og gå inn for varig Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, mener Trine Skei Grande..

Aftenposten - 27 Mar 19 kl. 21:00

Delegater på Arbeiderpartiets landsmøte – la oss legge denne saken død en gang for alle!

Si ;D-innlegg: Vi bør bruke helgens landsmøte på å gjøre tydelige valg. Varig Vern av LoVeSe er det tydeligiste vi kan gjøre..

NRK - 08 Mar 19 kl. 00:23

Fengsla brite får diplomatisk Vern

Ei britisk-iransk kvinne frå Reuters som har vore fengsla i Iran sidan 2016, har fått diplomatisk Vern av Storbritannia. Utanriksministeren kunngjorde det torsdag kveld. Han tek det uvanlege skrittet fordi ho er utsett for «uakseptabel behandling»..

NRK - 17 Mar 19 kl. 15:37

Forfattere: – Vern ytringsfriheten

Nordnorsk Forfatterlag er urolig etter siktelsene mot Black Box Teaters direktør og tre kunstnere. – En sterk og uinnskrenket ytringsfrihet er det viktigste verktøyet vi har i vårt samfunnsoppdrag, sier de i en uttalelse fra årsmøtet på Finnsnes..

Aftenposten - 03 Mar 19 kl. 17:45

Ny kamp i Ap om olje eller Vern av Lofoten

Helgens fylkesårsmøter i Ap viser at en alvorlig konflikt om konsekvensutredning eller Vern av Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe) seiler opp i partiet..

Hegnar.no - 03 Mar 19 kl. 18:18

Vestland Ap endrer ikke oljekurs

Ap må stå ved kompromisset om oljeaktivitet i nord fra landsmøtet i 2017, mener fylkeslaget Vestland Ap søndag. Samtidig vil en rekke fylkeslag ha varig Vern..

NRK - 03 Mar 19 kl. 16:43

Kan få nye franske yrkestitler

Majoriteten av Det franske akademiets medlemmer stemte fredag for å godkjenne et prinsipp om feminisering av franske yrkestitler . Akademiet er landets øverste institusjon for Vern av det franske språket, og har tidligere motsatt seg slike endringer..

VG - 01 Mar 19 kl. 20:31

Oljeadvarsel før Aps «superhelg»: – Varig Vern er et svik mot Aps velgere

Fellesforbundets Jørn Eggum raser mot Aps mulige snuoperasjon om oljeVern i nord. – Et partiprogram er ment å vare i fire år, sier fagforeningslederen, som sitter i Aps sentralstyre..

Hegnar.no - 23 Feb 19 kl. 07:18

Eiendomsrettens grenser i «eierløse» sjøområder

I en nylig avsagt dom bekrefter Høyesterett grunneiers rettigheter til å utnytte områder utenfor den alminnelige eiendomsgrensen. Høyesterett konkluderer med at grunneiers strandrett gir Vern mot utbygginger fra naboene, men retten kan gå tapt ved konkludent atferd..

Hegnar.no - 17 Feb 19 kl. 09:54

Merkel vil redde avtalene USA har forlatt

Tysklands statsminister Angela Merkel fikk stående applaus da hun foran 30 statsledere oppfordret til Vern av internasjonale politiske strukturer..

Aftenposten - 17 Feb 19 kl. 04:52

Merkel vil redde avtalene USA har forlatt

Tysklands statsminister Angela Merkel fikk stående applaus da hun foran 30 statsledere oppfordret til Vern av internasjonale politiske strukturer..

Dagbladet - 13 Feb 19 kl. 06:00

Når humla slutter å suse er det alvor

Det er akutt behov for en ny politikk for sunt jordbruk og Vern av naturen og kulturlandskapet. Det krever stort politisk mot og enda større vilje. Oppgaven som venter kan ikke utsettes..

VG - 17 Feb 19 kl. 04:54

Vern permisjonen

Høyres familiepolitiske talsperson, Kristin Ørmen Johnsen, vil ha omkamp om tredelingen av barselpermisjonen, melder NRK. Endringene som ble innført i fjor, med flere uker øremerket far, kan gå utover ammingen dersom mor må tidligere tilbake til jobb, mener Ørmen Johnsen..

NRK - 13 Feb 19 kl. 02:41

Åtak på BBC-fotograf på Trump-møte

Storbritannias utanriksminister Jeremy Hunt fordømmer åtaket på BBCs kameramann som filma president Donald Trumps tale i El Paso måndag. Ein Trump-tilhengar gjekk til åtak og ropte «f... ta media».

NRK - 02 Feb 19 kl. 02:00

Guterres takkar TIPH for innsatsen

FNs generalsekretær António Guterres takkar dei norskleia TIPH-observatørane for jobben dei har gjort i Hebron på Vestbreidda i 22 år og håper at partane i konflikten vil halde fram med konfliktforebygging og Vern av palestinarar i byen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt