Venstre

Wednesday, 16 October, 08:18

Nyheter om Venstre

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 19 timer siden

Unge Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny Venstre-leder

Sveinung Rotevatn må bli partileder - og Abid Raja skal ikke sitte i partiledelsen. Det er beskjeden fra Unge Venstre til moderpartiet, melder NRK..

VG - 19 timer siden

Flere i Venstre åpne om å vrake Grande - ønsker Sveinung Rotevatn

Både Unge Venstre, Venstrekvinnene og Liberale studenter vil kaste Trine Skei Grande (50) og ha Sveinung Rotevatn (32) som ny Venstre-leder..

NRK - 19 timer siden

Vil ha Sveinung Rotevatn som leder

Unge Venstre ønsker hverken Trine Skei Grande eller Abid Raja som partiet. Ungdomspartiet vil ha Sveinung Rotevatn som ny Venstre-leder. Unge Venstre foreslår Guri Melby som første nestleder, i sitt bidrag til nominasjonsnemnda i partiet..

Dagbladet - 19 timer siden

Unge Venstre vraker Raja

Unge Venstre tar i sitt innspill til valgkomiteen i partiet til orde for at statssekretær Sveinung Rotevatn blir ny partileder..

VG - 11 Oct 19 kl. 17:27

Fem kommunetopper fra Venstre: Vil ha Abid Raja inn i ledelsen

HODDEVIK (VG) Lederne i de fem mest populære Venstre-kommunene i landet, går nå ut og sier at Abid Raja må inn i ledelsen til Venstre..

VG - 9 timer siden

Kilder til VG: Slik jobbes det for Rotevatn som ny Venstre-leder

Sveinung Rotevatn vil selv ikke svare på om han er lederkandidat i Venstre. Samtidig jobber støttespillerne hans i kulissene for å posisjonere ham til ledervervet..

Aftenposten - I førrgår: 21:23

Regjeringen kan snu om makstak på stønad til barnebriller

– Regjeringens brilleforslag er et dårlig forslag. Venstre på Stortinget vil gjøre det vi kan for å få reversere det, sier Abid Q. Raja, finanspolitisk talsperson for regjeringspartiet Venstre..

VG - 19 timer siden

Unge Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som leder, ikke Abid Raja

Ungdomspartiet vil kaste Trine Skei Grande, og foreslår Sveinung Rotevatn som ny Venstre-leder..

P4 - 13 timer siden

Flere vil ha Rotevatn

Stadig flere innad i Venstre går nå ut med ønske om å erstatte Trine Skei Grande med Sveinung Rotevantn som partileder. Unge Venstre var ført ut. Nå følge Venstrekvinnene etter, og også Liberale studenter- som er Venstres studentorganisasjon vil kaste Grande til fordel for Rotevatn, melder VG.

P4 - 19 timer siden

Vil ha Rotevatn som ny partileder

Unge Venstre ønsker Sveinung Rotevatn som ny partileder etter Trine Skei Grande. De har nå formelt gitt valgkomiteen i partiet beskjed om at de vil dette, melder NRK. Unge Venstre vil ha Guri Melby som første nestleder i partiet og ønsker ikke at Abid Raja skal sitte i partiledelsen..

P4 - 01 Oct 19 kl. 17:49

Nok et fall for Venstre

Nedturen fortsetter for Venstre. I VGs første partibarometer etter kommunevalget får Venstre tre prosent, mens de ved forrige stortingsvalg i 2017 fikk 4,4. Med et valgresultat på tre prosent vil de bare få to representanter, mot åtte som de har i dag..

VG - 09 Oct 19 kl. 11:11

Venstre-politiker på Stortinget: – Tullete at MMA ikke skal være lov

Partiet Venstre går i bresjen for at proffutgaven av Mixed Matrial Arts skal bli tillatt i Norge. Stortingsrepresentant Grunde Almeland var til stede da Jack Hermansson nylig tapte i København. Han ønsker å endre knock out-forskriften..

NRK - 16 timer siden

Melby åpner for toppverv i Venstre

Venstras sentralstyremedlem Guri Melby sier hun «stiller seg til disposisjon» for valgkomiteen i partiet, skriver TV2..

VG - Igår: 18:07

Hvem skal ut i Venstre?

Alle mener det må endringer til i Venstres ledelse. Men der stopper også enigheten..

P4 - 16 timer siden

Melby åpner for toppverv

Venstres sentralstyremedlem Guri Melby sier hun «stiller seg til disposisjon» for valgkomiteen i partiet. Det melder TV2. Melby er ønsket som første nestleder av Unge Venstre som også vil ha Sveinung Rotevatn som ny leder etter Trine Skei Grande..

Dagbladet - 12 Oct 19 kl. 17:16

Venstre-skryt av Jonas, Hadia og Espen

- Fortjener honnør for forsvar av EØS-avtalen, sier Venstres parlamentariske leder Terje Breivik..

Aftenposten - 14 timer siden

Venstrekvinnelaget vil ha Sveinung Rotevatn som partileder

Venstrekvinnelaget mener statssekretær Sveinung Rotevatn (V) bør erstatte Trine Skei Grande og overta som partileder i Venstre..

Aftenposten - 14 timer siden

Også Venstrekvinnelaget vil ha Sveinung Rotevatn som partileder

Venstrekvinnelaget mener statssekretær Sveinung Rotevatn (V) bør erstatte Trine Skei Grande og overta som partileder i Venstre..

Aftenposten - 14 timer siden

Også styret i Venstrekvinnelaget vil ha Sveinung Rotevatn som partileder

Venstrekvinnelaget mener statssekretær Sveinung Rotevatn (V) bør erstatte Trine Skei Grande og overta som partileder i Venstre..

Dagbladet - 11 Oct 19 kl. 19:02

Frp: - Avgiftene er pålagt oss

Frp innrømmer at avgiftene er økt med dem i regjering, men skylder på KrF og Venstre..

P4 - 05 Oct 19 kl. 07:32

Frp-grasrota med klare krav til Siv

Grasrota i Fremskrittspartiet er klare på at de vil ha et statsbudsjett for norske bilister. Mer asfalt og mindre bompenger er kravene fra fylkeslederne, skriver Dagsavisen. Det fører partiet på kollisjonskurs med regjeringskamerat Venstre igjen.

P4 - I førrgår: 07:48

Vil ikke røre elbilfordelene

Statssekretær Sveinung Rotevatn i klima-og miljødepartementet vil beholde dagens elbilfordeler i mange år fremover. Tall fra Statens Vegvesen og SSB viser at tre av fire solgte biler i september var enten null-eller lavutslippsbiler, skriver Dagens Næringsliv. Venstre-politikeren mener dette viser at politikken virker, selv om den er kostbar..

Aftenposten - Igår: 13:49

Frp står på brillekuttet – og går ut mot Abid Raja. Men KrF vil se på kuttet på nytt

– Det er jo typisk at Abid Raja går ut med dette uten å prate med oss andre. Det kan virke som om medieoppslaget er viktigere enn saken. Det sier lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité, Erlend Wiborg, etter at Venstre-profilen lovet kamp mot egen regjerings foreslåtte brillekutt..

NRK - 11 Oct 19 kl. 21:15

Danmark vurderer stans i oljeleting

Danmarks statsminister Mette Frederiksen vil vurdere om de skal gå videre med en åttende lisensrunden eller ikke. Det gjør hun etter press fra de to støttepartiene Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti, som ønsker å stanse oljeleting..

VG - 01 Oct 19 kl. 17:36

Ny VG-måling: Venstre mister tre av fire velgere

VGs oktobermåling er tung lesning for Venstre, som faller ned til tre prosent. Vinnerne er valgtaperne Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet – og et rekordstort Miljøpartiet De Grønne..

VG - 11 Oct 19 kl. 15:37

Venstres valgvinnere krever skipstunnel

STAD (VG) De greide det ingen andre Venstre-politikere klarte: å bli ordførere. Nå går Lena Landsverk Sande og Alfred Bjørlo sammen med Abid Raja for å presse egen regjering for å få skipstunnel..

P4 - 02 Oct 19 kl. 06:57

– En spennende politisk høst i vente

Tror ikke bråket mellom Frp og Venstre vil gi seg med det første. – Dette kan bli den mest spennende politiske høsten på lenge. Det sier valgforsker ved Universitetet i Stavanger, Svein Erik Tuastad.

P4 - 10 Oct 19 kl. 06:51

Åpner for Ap-samarbeid

Høyre og Frp kan ikke ta Venstres støtte for gitt i 2021. Det mener Unge Venstre-leder Sondre Hansmark. Han er skuffet over klima-gjennomslaget i regjeringen så langt, og vil droppe dagens samarbeid dersom en Arbeiderparti-regjering gir bedre klimagjennomslag.

NRK - 07 Oct 19 kl. 09:40

Vil frata kommuner skatteinnkreving

NRK erfarer at Frp har fått gjennomslag for statlig skatteinnkreving i budsjettet for 2020. KrF og Venstre har flere ganger stoppet dette. Med det kan 237 lokale skattekontorer forsvinne..

P4 - 30 Sep 19 kl. 12:31

- Frp og Venstre får for mye spillerom

Sentralstyremedlem i Høyre, Elin Schanche, etterlyser en tydligere Høyre-politikk, og mener velgerne reagerer på at Frp og Venstre får for stort spillerom. Høyre anslår selv at partiet mistet om lag 200 000 velgere fra 2017 til 2019. Schanche sier til Dagbladet at Høyre ikke har klart å kommunisere egen politikk ut til folket.

Dagbladet - 06 Oct 19 kl. 15:35

Sp stjeler fra alle

Senterpartiet har kapret 36 000 Ap-velgere, over 25 000 Frp-velgere og 29 000 Høyre-velgere siden 2017. Venstre har de mest troløse velgerne..

Aftenposten - 20 Sep 19 kl. 11:12

Kan Hasj-Venstre og Nynorsk-Venstre forenes i Abid Rajas Sirkus-Venstre? | Andreas Slettholm

Abid Raja er en oppmerksomhetssvamp, men ingen balansekunstner..

NRK - 09 Oct 19 kl. 17:59

Helga Pedersen blir Tana-ordfører

Helga Pedersen blir likevel ordfører i Tana. Det er klart etter at Samelista har snudd, og inngått avtale med Arbeiderpartiet. De hadde først inngått avtale med Sp, Venstre, Høyre, Frp og SV..

P4 - 07 Oct 19 kl. 23:20

Ap størst på Svalbard

Arbeiderpartiet ble så vidt størst i lokalstyrevalget på Svalbard. Ap fikk ni flere stemmer enn Venstre og begge partiene fikk fem representanter i lokalstyret. Høyre og Frp fikk to representanter hver, og MDG én representant..

VG - 07 Oct 19 kl. 11:06

Abid Raja om HRS-støtte: – Vi i Venstre er selvsagt imot

Human Rights Service (HRS) får statsstøtte også i 2020, mot Venstres vilje. – Når de var viktigst for Frp, har vi konsentrert oss om å øke støtten til antirasismearbeid, sier Abid Raja (V)..

Klartale - 16 Sep 19 kl. 08:59

Frp reagerer på kritikk fra Venstre

Abid Raja i Venstre anklaget Frp for å komme med «brun propaganda». Frps leder ber Venstre rydde opp..

Dagbladet - 04 Oct 19 kl. 22:53

- Venstre og KrF har et troverdighetsproblem

Stortinget stemte fredag nei et forslag som ville presset regjeringen til å hente hjem en syk fireåring og hans mor og søster fra Al Hol-leiren Syria. Familiens advokat er kritisk..

P4 - 06 Oct 19 kl. 18:09

Ruspasienter skal få gratis heroin

Regjeringen setter av 13,1 millioner kroner til at 300 ruspaisenter skal få gratis heroin. Prøveprosjektet med heroinassistert behandling skal gjennomføres i Oslo og Bergen neste år. Venstre har ønsket dette siden 2007, og nestleder Ola Elvestuen sier til Aftenposten at det er veldig bra de får dette på plass..

P4 - 07 Oct 19 kl. 22:52

Innrømmer at klimamålene ikke nås

Regjeringen innrømmer nå at Stortingets mål for klimakutt innen neste år ikke blir innfridd. Statssekretær Sveinung Rotevatn fra Venstre sier til Aftenposten at det må skje noe oppsiktsvekkende neste år hvis de skal nå målene for klimakutt. Norge har mål om å redusere utslippene med 30 prosent innen neste år sammenlignet med 1990-nivå.

P4 - 16 Sep 19 kl. 17:06

Venstre åpner for samtaler med MDG i Oslo

Venstre åpner for å samarbeide med Miljøpartiet de Grønne i Oslo. Det sier Venstres førstekandidat Hallstein Bjercke til Aftenposten. Dersom Venstre skifter side i Oslo-politikken, vil Raymond Johansens rødgrønne byråd ikke lenger være avhengig av Rødt for å ha flertall.

P4 - 19 Sep 19 kl. 06:26

Ap-topp åpner for Venstre i Oslo

Arbeiderpartiets miljøpolitiske talsperson i Oslo åpner for et samarbeid med Venstre. Men Andreas Halse krever at Venstre i så fall må skjerpe seg i miljøpolitikken, skriver Dagsavisen. Forrige uke ble det kjent at MDG er i samtaler med Venstre om et mulig samarbeid, og frem til nå har Ap vært stille om saken.

NRK - 21 Sep 19 kl. 11:35

Ny leiar for danske Venstre

Jakob Ellemann-Jensen er den nye leiaren i Venstre, som er Danmark sitt største borgarlege parti, melder NTB. Han avløyser Lars Løkke Rasmussen, som trakk seg førre månad..

Dagbladet - 30 Sep 19 kl. 12:03

- Nok er nok nå

- Våre velgere reagerer på at Frp og Venstre får for stort spillerom. Nok er nok nå, sier Elin Schanche, sentralstyremedlem i Høyre..

P4 - 17 Sep 19 kl. 16:17

MDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»

Oslo MDG og Oslo Venstre hadde i dag et flere timer langt møte. – Vi har hatt en god samtale, sier Hallstein Bjercke i Venstre til Dagbladet. I forkant av møtet ville ikke Bjercke avvise at byrådssamarbeid kunne bli tema.

Dagbladet - 20 Sep 19 kl. 13:03

Venstre-flørt får SV til å se rødt

- Vi skal først gå til Rødt. Det er planen, sier SVs Sunniva Holmås Eidsvoll samme dag som byrådsleder Raymond Johansen (Ap) åpner for et tettere samarbeid med Venstre i Oslo de neste fire åra..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt