Venstre

Wednesday, 26 February, 08:35

Nyheter om Venstre

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 Feb 20 kl. 16:49

Unge Venstre føler seg sensurert

Unge Venstre mener de nok en gang er nektet å spre sin holdning om cannabis på en skole. Partiet ville fronte «Legalize it»-kampanjen på Tromsdalen videregående i Tromsø. Skoleledelsen sier de ga partiet anledning til det i et annet lokale..

VG - 21 Feb 20 kl. 16:15

Skole ba Unge Venstre pakke ned banner: - Upassende

Skoleledelsen ba Unge Venstre pakke ned «Legalize it»-banneret, angivelig av hensyn til elever som kjente 17-åringen som tirsdag ble funnet død i Tromsø..

NRK - 11 Feb 20 kl. 11:27

Venstre: Seier for dyrevelferden

Venstre, som var pådriveren for påbudet mot pelsdyravl, er fornøyd med enigheten om kompensasjon til pelsdyrbøndene. – Dette er en god dag for dyrevelferden, sier André N. Skjelstad, næringspolitisk talsperson i Venstre..

NRK - 16 Feb 20 kl. 10:48

Venstre vil ha grønn eksportplan

Venstre vil ha en strategi for eksport av grønn teknologi fra Norge. Blant annet gjelder det maritim sektor med elektriske båter, mener partiet. En satsing fra det offentlige skal bidra til å løse klimautfordringene og skape nye jobber i Norge..

Aftenposten - 12 Feb 20 kl. 23:27

Venstre ber distriktsministeren lese egen regjeringserklæring

Distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) advarer mot å si nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja – slik regjeringen hun sitter i gjør. Venstre reagerer..

NRK - 11 Feb 20 kl. 13:50

Venstre vil forby import av pels

Venstre vil forby all import av pels. Dette er eit naturlig steg etter at det er full semje om avviklinga av næringa, seier André N. Skjelstad som er partiet sin landbrukstalsmann på Stortinget..

Aftenposten - 09 Feb 20 kl. 17:46

Venstre-fylkeslag sier ja til EU

En rekke fylkeslag ønsker at Venstre skal bli et ja til EU-parti. Det er klart etter helgens årsmøter..

NRK - 09 Feb 20 kl. 17:58

Venstre-fylkeslag sier ja til EU

Flere fylkeslag ønsker at Venstre skal bli et ja til EU-parti. Det er klart etter helgens årsmøter. Fylkesårsmøtene i Vestland, Viken, Oslo, Rogaland, Vestfold og Telemark ga sin støtte til flertallet i komiteen sitt forslag til nytt prinsipprogram..

NRK - 06 Feb 20 kl. 01:39

V, SV og Rødt vil fjerne HRS-støtte

Venstre venter at regjeringen kutter statsstøtta til innvandringskritiske Human Rights Service. SV og Rødt vil også bort tilskuddet. Finanspolitisk talsperson i Venstre, Guri Melby, sier til Klassekampen, at HRS bidrar destruktivt i samfunnsdebatten..

P4 - 19 Feb 20 kl. 11:41

Ap sier nei til lakseskatt

Arbeiderpartiet sier nei til lakseskatt. I fjor høst anbefalte et regjeringsoppnevnt utvalg at oppdretterne bør betale mer skatt fordi de tjener penger på å få bruke fellesskapets naturressurser. Ap mener modellene som er lagt frem ikke er gode nok.

P4 - 09 Feb 20 kl. 20:07

Venstre krever mer til ferjer

Venstres fylkeslag i Møre og Romsdal og Vestland krever mer penger fra staten til ferjer. I en uttalelse fra fylkesårsmøtet til Vestland Venstre står det at de er bekymret og at det kan true bosettingen og lokalt næringsliv om ikke staten bidrar mer for det grønne skiftet. Ferjeprisene har økt så mye at flere vurderer å flytte fordi kostnadene har blitt for store.

Aftenposten - 13 Feb 20 kl. 21:00

Venstre må spørre lærerne om skolenes utfordringer | Aina Skjefstad Andersen og Steffen Handal

Venstres forslag vitner om mangel på forståelse og respekt for lærerarbeidet..

Aftenposten - 13 Feb 20 kl. 08:36

SV har forgjeves forsøkt å øke Stortingets makt over oljepolitikken

Venstre vil stramme inn Stortingets kontroll over oljeinvesteringer. Men partiet har stemt mot SVs forslag..

NRK - 13 Feb 20 kl. 07:50

Vil ha luftambulansebase i Vinje

Regjeringspartiene i Vestfold og Telemark støtter etablering av en luftambulansebase i Vinje. I går leverte fylkets stortingsrepresentanter fra Høyre, Venstre og KrF en felles uttalelse til helseminister Bent Høie..

Aftenposten - 13 Feb 20 kl. 14:10

Vestland sier nei til omstridt strømkabel

Vestland fylke vil ikke anbefale staten å legge til rette for strømkabel fra Norge til Skottland. Også MDG stemte mot kabelen, noe som får Venstre til å reagere..

Aftenposten - 11 Feb 20 kl. 21:50

Politikere applauder arkitektenes Filipstad-innspill

Både Venstre og Ap ønsker å innspillene fra MAD arkitekter om Filipstad velkommen. Nå inviteres arkitektkontoret til bystyrets byutviklingsutvalg..

Aftenposten - 11 Feb 20 kl. 21:50

Politikerne applauder arkitektenes Filipstad-innspill

Oslo Venstre og Arbeiderpartiet ønsker å innspillene fra MAD arkitekter om Filipstad velkommen. Nå inviteres arkitektkontoret til byutviklingsutvalget..

NRK - 09 Feb 20 kl. 18:41

Krever mer penger til ferjer

Venstres fylkeslag i Møre og Romsdal mener staten må bla opp for omleggingen til elferjer. Også Vestland Venstre vil ha økt støtte. Regjeringen har invitert kystfylkene til et møte 2.

VG - 11 Feb 20 kl. 13:41

Historisk gjennombrudd for Sinn Féin i Irland

Sinn Féin har tatt et steg til Venstre, kapret unge velgere og forårsaket et jordskjelv i irsk politikk. Om det betyr regjeringsmakt, gjenstår å se..

P4 - 13 Feb 20 kl. 05:15

Venstre reagerer på Hofstad-uttalelse

Venstres Guri Melby går ut mot distriktsminister Linda Hofstad Helleland. Nylig advarte Helleland mot å si nei til konsevensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, og mener det vil føre til tusenvis av tapte arbeidsplasser. Melby reagerer og sier til Aftenposten at forslaget bryter med Granavold-erklæringen.

Aftenposten - 11 Feb 20 kl. 08:56

Frp og regjeringen enige om kompensasjon til pelsdyrbønder

Fremskrittspartiet og regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF er enige om en ordning for kompensasjon for pelsdyrbøndene som må avvikle brukene sine..

VG - 09 Feb 20 kl. 12:39

En lykkelig skilsmisse

Erna Solberg har løst problemer for både Venstre, Frp og KrF. Nå er det Høyre selv som har det største problemet..

NRK - 10 Feb 20 kl. 07:15

Fire biler kolliderte på E18

Det er lang kø på E18 fra Tranbykrysset i Lier i retning Oslo etter en trafikkulykke. Fire biler var involvert. Trafikken går sakte forbi i Venstre felt.

P4 - 10 Feb 20 kl. 05:42

- Staten og ikke byrådet står bak utslippskutt i Oslo

Byrådet i Oslo prøver å legge skylden over på staten for at de ikke klarer å oppnå urealistiske klimamål. Det sier Venstre-topp Guri Melby til Dagsavisen. Byrådet i Oslo har etterlyst drahjelp fra regjeringen for å bli verdens første nullutslippsby innen 2015.

P4 - 29 Jan 20 kl. 05:38

Medlemsvekst etter Frp-exit

Venstre og KrF har opplevd medlemsvekst etter at Frp gikk ut av regjeringen. 112 har meldt seg inn i KrF, og 60 har meldt seg inn i Venstre, melder Aftenposten. Men ingen har skaffet seg like mange nye medlemmer etter exiten som Frp selv.

P4 - 21 Jan 20 kl. 13:33

Krf og Venstre vil gjøre seg mer synlige

Krf og Venstre vil kjempe for å gjøre seg mer synlige nå som Frp går ut av regjering. Det mener flere valgforskere. I dag skal de to partilederne møte statsminister Erna Solberg for å starte arbeidet med å legge en ny statsrådkabal.

P4 - 06 Feb 20 kl. 19:17

Ap vil gjøre det lettere å skyte ulv

Arbeiderpartiet vil gjøre det lettere å skyte ulv. De foreslår en lovendring som senker terskelen for å felle ulv. Blant annet vil de gjøre det klart at Stortingets bestandsmål er et maksimumsmål, melder NTB.

P4 - 06 Feb 20 kl. 05:44

Senterpartiet åpner for oljenekt i nord

Det er lite sannsynlig for Senterpartiet å flytte iskanten nordover. Til Klassekampen sier parlamentarisk leder Marit Arnstad at spørsmålet for dem er hvorvidt de skal la iskanten forbli eller om de den skal flyttes sørover. Saken er vårens store stridstema for regjeringen fordi Frp vil ha en dynamisk iskant, mens Krf og Venstre vil flytte den sørover..

Aftenposten - 04 Feb 20 kl. 18:00

Ny jubelmåling for Frp etter regjeringsexiten – krisemåling for Høyre

Siv Jensen gleder seg over gode målinger. Samtidig sier Frp-lederen at «det ikke er sikkert det flyr» å gå til valg på en bred borgerlig regjering med Venstre og KrF i 2021..

NRK - 22 Jan 20 kl. 10:35

KrF og Venstre i nye møter

Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad var i dag tidlig på nye møter på Statsministerens kontor. Statsminister Erna Solberg sa i går at hun håper å ha på plass en ny regjering innen utgangen av måneden..

NRK - 21 Jan 20 kl. 19:15

Landsstyremøte i Venstre

Klokken 18 startet Venstre et telefonmøte med landsstyret i partiet. Bakgrunnen er endringene i regjeringen etter at Frp mandag gjorde det klart at de forlater regjeringen..

VG - 20 Jan 20 kl. 15:55

Venstre-lederen roser Siv: - Vi har fått til mye sammen

Venstre-leder Trine Skei Grande takker Siv Jensen (Frp) for mange års samarbeid..

VG - 20 Jan 20 kl. 15:55

Venstre-lederen roser Frp-Siv: - Vi har fått til mye sammen

Venstre-leder Trine Skei Grande takker Siv Jensen (Frp) for mange års samarbeid..

P4 - 22 Jan 20 kl. 17:13

Venstre mest frem i ny måling

Venstre går 1,7 prosentpoeng frem til en oppslutning på 4,1 prosent på Nettavisens meningsmåling i januar. Målingen ble utført før det ble kjent at Frp forlater regjeringen, men etter den IS-siktede kvinnen ble hentet fra Syria til Norge. Frp går ned med 0,3 prosentpoeng til 10,8 prosent, skriver Nettavisen..

VG - 20 Jan 20 kl. 15:55

Venstre-lederen roser Siv Jensen

Venstre-leder Trine Skei Grande takker Siv Jensen (Frp) for mange års samarbeid..

P4 - 20 Jan 20 kl. 15:54

Skei Grande respekterer Frps valg

Venstre-leder Trine Skei Grande har full respekt for at Frp har valgt å gå ut av regjering. Det sa hun på en pressekonferanse i ettermiddag. Venstre vil fortsette samarbeidet med Høyre og KrF etter Granavolden-plattformen..

VG - 23 Jan 20 kl. 18:41

Dette er Ernas nye regjering: Abid Raja er overraskelsen

VG har fått bekreftet de 20 navnene i Erna Solbergs nye mindretallsregjering med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti, som hun presenterer fredag. Trine Skei Grandes hovedutfordrere Abid Raja og Sveinung Rotevatn skal inn i regjeringen, mens Venstre-lederen selv blir kunnskapsminister, ifølge VGs opplysninger..

NRK - 21 Jan 20 kl. 22:44

Kamp om finansministeren

Både Venstre og KrF skal være svært interessert i å sikre seg finansministeren. En sentral KrF-kilde opplyser til NRK at partiet jobber for å sikre seg posten. Også en sentralt plassert Venstre-kilde sier at denne posten står høyt på ønskelisten..

Aftenposten - 29 Jan 20 kl. 20:00

Velferdsdebattprofitørene | Torbjørn Røe Isaksen

Private velferdsleverandører fortjener ikke den hetskampanjen ytre Venstre har satt i gang..

E24 - 30 Jan 20 kl. 05:54

Den nye næringsministeren taus om turistskatt

Venstre, som gjerne vil innføre turistskatt i Norge, har tatt over Næringsdepartementet. Den nye statsråden, Iselin Nybø, vil ikke si hva hun vil gjøre..

VG - 19 Jan 20 kl. 22:44

Lokale Venstre-topper: Regjeringsplattformen skal ikke endres

– Jeg trekker snart på skuldrene, dette er jo ikke første gangen, sier fylkesleder i Venstre om Frps kravliste..

P4 - 22 Jan 20 kl. 12:04

Venstre krever utdanningsministeren

Venstre vil kreve å få utdanningsministeren i den nye regjeringen. Det opplyser kilder til VG. Kildene opplyser også at partiet har bestemt seg for at justisministerposten er prioritet nummer to og samferdselsministerposten er ønsker nummer tre.

Aftenposten - 27 Jan 20 kl. 22:18

Rusreformen: Hva blir lov, og hva skal straffes?

Høyre, Frp, Venstre og KrF var enige om å reformere narkotikapolitikken. Hva skjer nå, når Frp er ute av regjeringen?.

Aftenposten - 28 Jan 20 kl. 20:47

Sympatisørene til Frp, Venstre og KrF melder seg inn etter skilsmissen

Medlemmene fortsetter å strømme til Frp, som har fått ca. 1500 nye siden de kunngjorde at de ville forlate regjeringen. Også V og KrF opplever medlemsvekst..

Aftenposten - 29 Jan 20 kl. 18:06

Breivik, Elvestuen og Melby skal lede Venstre stortingsgruppe

Terje Breivik fortsetter som Venstres parlamentariske leder. Partiets stortingsgruppe får Ola Elvestuen som nestleder og Guri Melby som innpisker..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt