Venezuelas

Tuesday, 02 June, 01:25

Nyheter om Venezuelas

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 May 20 kl. 05:22

Forhandlet om å styrte Maduro

Medlemmer av Venezuelas opposisjon forhandlet i fjor fram en avtale på 213 millioner dollar med et sikkerhetsselskap i Florida i USA om å styrte Maduro, ifølge Washington Post.Gruppen skal ha blitt utpekt av opposisjonssleder Juan Guaidó..

Aftenposten - 04 May 20 kl. 21:30

Et slags kuppforsøk minner om Venezuelas tragedie | Frank Rossavik

Donald Trump har interesse av regimeskifte i Caracas, og nå går spekulasjonene..

Aftenposten - 26 Mar 20 kl. 16:35

USA sikter Maduro for «narkoterror»

USAs justisdepartement har siktet Venezuelas president Nicolás Maduro og flere av hans medarbeidere for «narko-terrorisme»..

NRK - 26 Mar 20 kl. 21:55

Kaller siktelsen av Maduro et kupp

Venezuelas utenriksminister kaller USAs siktelse av landets president Nicolas Maduro en ny for form statskupp. USAs justisdepartement siktet torsdag Maduro for «narko-terrorisme», og anklager han for å ha samarbeidet med narkokarteller..

NRK - 12 Mar 20 kl. 21:45

Ber Trump heve sanksjoner

Venezuelas president Nicolás Maduro ber president Donald Trump oppheve sanksjonene mot landet slik av Venezuela bedre kan håndtere virus-utfordringene. Venezuela har ikke blitt rammet av sykehuset, men Maduro sier det et spørsmål om tid..

NRK - 17 Jan 20 kl. 06:29

Kuttar band med Venezuela

Guatemalas nye president Alejandro Giammattei har kunngjort at landet kuttar dei diplomatiske banda med Venezuela. Giammattei tok over som president to dagar sidan. I oktober nekta Venezuelas president Nicolás Maduro Giammattei inngang i Venezuela..

Aftenposten - 07 Jan 20 kl. 21:07

Guaidó tatt i ed som nasjonalforsamlingens leder i Venezuela

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó er tatt i ed for en ny periode som leder for nasjonalforsamlingen etter at soldater først hindret ham fra å slippe inn..

Aftenposten - 06 Jan 20 kl. 08:17

Guaidó nektet adgang til nasjonalforsamlingen i Venezuela

Venezuelas politiske kaos har tatt en ny vending. Både opposisjonsleder Juan Guaidó og hans rival Luis Parra hevder nå å være leder for nasjonalforsamlingen..

NRK - 06 Jan 20 kl. 00:21

Guaidó i egen avstemning

Opposisjonsleder Juan Guaidó er gjenvalgt som leder for Venezuelas parlament i en egen avstemning som foregikk utenfor parlament. Det skjedde uten at representantene fra Sosialistpartiet var til stede. Opposisjonen ble nektet adgang til parlamentet..

NRK - 06 Jan 20 kl. 00:21

Guaidó vant i egen avstemning

Opposisjonsleder Juan Guaidó er gjenvalgt som leder for Venezuelas parlament i en egen avstemning som foregikk utenfor parlament. Det skjedde uten at representantene fra Sosialistpartiet var til stede. Opposisjonen ble nektet adgang til parlamentet..

NRK - 05 Jan 20 kl. 23:50

Opposisjonen fikk ikke stemme

Venezuelas president Maduro opplyser søndag at landets parlament har valgt Luis Parra til ny leder i parlamentet. Han tilhører Maduros parti. Opposisjonen hevder at de ble nektet adgang til parlamentet, slik at de ikke kunne gjenvelge Juan Guaidó..

E24 - 05 Jan 20 kl. 08:12

Venezuelas inflasjon er verdens høyeste: «Ulovlige» penger som bankene ikke ka ta holder økonomien i gang

Inflasjon på mange tusen prosent har nærmest utradert verdien av den lokale valutaen bolívar. Mengden dollar i omløp øker, men bankene har fortsatt ikke lov til å ta imot dollarinnskudd..

NRK - 03 Jan 20 kl. 00:33

USA svartelister Cubas forsvarssjef

Cubas forsvarssjef er uønsket i USA fordi han støtter Venezuelas president Nicolás Maduro, opplyser USAs utenriksdepartement. De mener at han har ansvaret for den delen av cubansk politikk som bidrar til å holde venstreorienterte Maduro ved makten..

Aftenposten - 28 Nov 19 kl. 08:12

USA: Maduro har sendt olje verdt 900 millioner dollar til Cuba

USAs spesialutsending for Venezuela hevder landets president Nicolás Maduro har sendt olje for 8 milliarder kroner til Cuba midt i Venezuelas humanitære krise..

P4 - 03 Nov 19 kl. 09:42

Utviser Venezuelas diplomater

El Salvador har gitt Venezuelas diplomater to dager på å forlate landet. El Salvador mener, som over 50 andre land, at president Nicolas Maduros styre er ugyldig. USAs ambassadør til El Salvador applauderer avgjørelsen og mener regjeringen nå sikrer at El Salvador står på riktig side i historien..

NRK - 14 Nov 19 kl. 14:58

Bolivia anerkjenner Juan Guaidó

Bolivias konservative, midlertidige regjering, ledet av Jeanine Añez, anerkjenner Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó som legitim president. Tidligere president Evo Morales var en av de sterkeste støttespillerne til president Nicolás Maduro..

NRK - 10 Nov 19 kl. 23:43

Maduro fordømmer «kupp» mot Morales

Venezuelas president Nicolas Maduro fordømmer det han kaller et statskupp mot Bolivias president Evo Morales. Etter at Morales i dag trakk seg, uttrykker Maduro på Twitter støtte til Morales og bolivianere som han mener er offer for rasisme..

NRK - 03 Nov 19 kl. 09:06

El Salvador utviser diplomater

El Salvadors president Nayib Bukele har gitt Venezuelas diplomater frist på to døgn til å dra hjem til Caracas. El Salvador blir dermed en av nå 50 stater som mener at president Nicolas Maduros styre i Venezuela ikke har legitimitet..

NRK - 22 Oct 19 kl. 09:38

Guaidó ber om hjelp

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har bedt Russland og Kina om bistand til å bli kvitt president Nicolás Maduro og hans regime, opplyser en talskvinne..

NRK - 16 Sep 19 kl. 07:48

Venezuelas samtaler avsluttet

Venezuelas opposisjon sier samtalene med sittende president Nicolas Maduro, er avsluttet, uten resultat. Representantene for Venezuelas president trakk seg fra forhandlingene i august på grunn av nye sanksjoner fra USA..

NRK - 18 Sep 19 kl. 02:56

Opposisjonspolitiker løslatt

Opposisjonspolitikeren Edgar Zambrano har blitt løslatt, opplyser Venezuelas riksadvokat. Zambrano er visepresident i Venezuelas opposisjonskontrollerte nasjonalforsamling. Han har vært fengslet siden siden mai..

NRK - 16 Sep 19 kl. 07:48

Venezuela samtaler avsluttet

Venezuelas opposisjon sier samtalene med sittende president Nicolas Maduro, er avsluttet, uten resultat. Representantene for Venezuelas president trakk seg fra forhandlingene i august på grunn av nye sanksjoner fra USA..

NRK - 22 Sep 19 kl. 00:16

Colombias president advarer Maduro

Colombias president, Ivan Duque, sammenligner Venezuelas president, Nicolás Maduro, med den serbiske krigsforbryteren Slobodan Milosevi, i et intervju med nyhetsbyrået AP. Han sier Maduro gjør en stor feil, dersom han skulle finne på å angripe..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 06:26

Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt

Opposisjonspolitikeren Edgar Zambrano har blitt løslatt etter å ha sittet i fengsel siden mai, opplyser Venezuelas riksadvokat..

NRK - 18 Sep 19 kl. 11:35

Opposisjonspolitiker løslatt

Zambrano som er opposisjonspolitiker i Venezuela er løslatt etter at en avtale ble inngått mellom Venezuelas regjering og flere opposisjonspartier. Han har vært fengslet siden opposisjonen forsøkte å få militæret til å vende seg mot president Maduro.

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 06:26

Opposisjonspolitiker løslatt i Venezuela

En ledende opposisjonspolitiker i Venezuela, Edgar Zambrano, er løslatt etter at en avtale ble inngått mellom Venezuelas regjering og flere opposisjonspartier..

NRK - 16 Sep 19 kl. 23:05

Løslates av spansk domstol

En spansk domstol avviser USAs begjæring om utlevering av Venezuelas tidligere etterretningssjef Hugo Carvajal. Men han må melde seg for domstolen hver 14. dag.

Aftenposten - 16 Sep 19 kl. 06:18

Opposisjonen i Venezuela sier forhandlingene er over

Venezuelas opposisjon sier samtalene med sittende president Nicolás Maduro hvor Norge har vært mekler, er avsluttet..

Aftenposten - 14 Sep 19 kl. 07:08

Guaidó nekter for bånd til colombianske kriminelle

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó nekter for å ha bånd til en væpnet kriminell gruppe i Colombia etter at fotografier skal vise et slikt møte..

NRK - 13 Sep 19 kl. 07:06

Maduro dropper FN

Venezuelas president Nicolás Maduro sier han ikke vil delta ved FNs hovedforsamling senere i måneden. Det sa han til en folkemengde i hovedstaden Caracas torsdag. Maduro skulle etter planen ha talt under FNs hovedforsamling 26.

NRK - 14 Sep 19 kl. 07:33

Nekter for bånd til kriminelle

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido nekter for å ha bånd til en væpnet kriminell gruppe i Colombia. Et bilde av Guaido sammen med medlemmer av en kriminell gruppe kjent som Rastrojos, er har de siste dagene dukket opp i sosiale medier..

NRK - 12 Sep 19 kl. 07:02

USA trapper opp mot Maduro

USA har utløst en regional forsvarspakt med ti land og Venezuelas opposisjon. Oppfordringen til å utløse Inter-American Treaty of Reciprocal Assistance kom fra den venezuelanske opposisjonslederen Juan Guaidó, sier USAs utenriksminister Mike Pompeo..

Aftenposten - 13 Sep 19 kl. 06:14

Maduro kommer ikke til FNs hovedforsamling

Venezuelas president Nicolás Maduro sier han ikke veil delta ved FNs hovedforsamling senere i måneden..

Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 06:13

Venezuela mobiliserer for storøvelse på grensen til Colombia

Venezuelas militære styrker bekreftet tirsdag at de har startet utplasseringen av opptil 150.000 soldater til øvelse rett ved grensen til Colombia..

NRK - 11 Sep 19 kl. 03:26

150 000 soldater til grensa

Venezuela har varslet at de setter i gang en stor militærøvelse på grensa mot Colombia. Totalt skal opptil 150 000 soldater delta i øvelsen, ifølge AFP. Tidligere har Venezuelas president beskyldt Colombia for å provosere fram en militær konflikt..

NRK - 04 Sep 19 kl. 06:09

Sender militærstyrker til grensa

Venezuelas president Nicolas Maduro anklager nabolandet Colombia for å planlegge et angrep og sender militærstyrker til grensa neste uke. Det skriver nyhetsbyrået AP..

Aftenposten - 04 Sep 19 kl. 06:22

Venezuela sender militærstyrker til grensen mot Colombia

Venezuelas president Nicolas Maduro anklager nabolandet Colombia for å planlegge et angrep og sender militærstyrker til grensa neste uke..

P4 - 22 Aug 19 kl. 05:44

Færre turister på Cuba

Det kom 23,6 prosent færre turister til Cuba i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor. Det melder NTB. USAs president Donald Trump innførte i juni sanksjoner mot Cuba, der han blant annet forbød alle amerikanske cruiseskip å legge i land.

NRK - 21 Aug 19 kl. 22:04

Åpner ambassade i Nord-Korea

Venezuela har åpnet ambassade i Nord-Korea, fire år etter at Nord-Korea gjorde det samme i Venezuela. Åpningen fant sted onsdag, melder Venezuelas statlige nyhetsbyrå AVN. Venezuela hadde også diplomatiske forbindelser til Nord-Korea før ambassaden..

NRK - 13 Aug 19 kl. 04:21

Skal utrede framskyndet valg

Venezuelas grunnlovsforsamling sa mandag at den vil nedsette en kommisjon som skal utrede et framskyndet valg på ny nasjonalforsamling. I dag er nasjonalforsamlingen i Venezuela kontrollert av opposisjonen..

NRK - 08 Aug 19 kl. 04:32

Trekker seg fra forhandlinger

Venezuelas regjering vil ikke sende delegasjon til neste runde samtaler med den USA-støttede opposisjonen. Det er en protest mot USAs siste sanksjoner..

Hegnar.no - 08 Aug 19 kl. 05:39

Venezuela trekker seg fra forhandlinger i protest mot USA

Venezuelas regjering vil ikke sende delegasjon til neste runde samtaler med den USA-støttede opposisjonen. Det er en protest mot USAs siste sanksjoner..

Aftenposten - 08 Aug 19 kl. 05:53

Venezuela trekker seg fra forhandlinger i protest mot USA

Venezuelas regjering vil ikke sende delegasjon til neste runde samtaler med den USA-støttede opposisjonen. Det er en protest mot USAs siste sanksjoner..

VG - 06 Aug 19 kl. 03:50

WSJ: USA utvider sanksjonene mot Venezuela

USAs president Donald Trump skal mandag kveld ha signert en ordre, som øker presset på Venezuelas president Nicolás Maduro..

VG - 06 Aug 19 kl. 03:50

USA utvider sanksjonene mot Venezuela

USAs president Donald Trump skal mandag kveld ha signert en ordre, som øker presset på Venezuelas president Nicolás Maduro..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt