Venezuela

Friday, 22 November, 19:46

Nyheter om Venezuela

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 Nov 19 kl. 05:08

Vil bryte med Venezuela

Den påtroppende presidenten i Guatemala, Alejandro Giammattei, sier han vil bryte de diplomatiske båndene til Venezuela når han tiltrer 14. januar. Guatemala vil anerkjenne opposisjonsleder Juan Guaidó som leder av Venezuela, melder Reuters..

NRK - 11 Nov 19 kl. 10:52

Forlenger sanksjonene mot Venezuela

EU forlenger sanksjonene mot Venezuela, inkludert en våpenembargo, med ett år fram til 14 november 2020. Årsaken er at demokratiet og rettsstaten fortsetter å undergraves, heter det i en pressemelding fra EU-rådet mandag formiddag..

NRK - I førrgår: 02:39

Colombia stenger grensene

Myndighetene i Colombia har besluttet å stenge grensene før de ventede demonstrasjoner i landet på torsdag. Grensene til Ecuador, Peru, Brasil og Venezuela blir stengt fra onsdag til fredag morgen..

Aftenposten - 05 Nov 19 kl. 05:42

Guatemala vil bryte med Venezuela

Den påtroppende presidenten i Guatemala, Alejandro Giammattei, sier han vil bryte de diplomatiske båndene til Venezuela når han tiltrer i januar..

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 05:19

Latinamerikanske presidenter fordømmer «statskupp» i Bolivia

Presidentene i Venezuela, Argentina og Nicaragua fordømmer det de kaller et statskupp i Bolivia..

P4 - 11 Nov 19 kl. 05:10

Utstedt arrestordre på Morales

Det er uro og usikkerhet i Bolivia etter at president Evo Morales i går valgte å trekke seg etter anklager om fusk med presidentvalget i oktober. Morales hevder nå at politiet og militæret har utstedt arrestordre på ham, men dette blir tilbakevist av en politigeneral. Både Argentina og Venezuela har uttrykt sin støtte til den avgåtte lederen, og hevder det pågår et statskupp..

NRK - 03 Nov 19 kl. 06:24

Utviser Venezuelanske diplomater

Regjeringen i El Salvador har besluttet at alle Venezuelanske diplomater skal utvises fra landet, melder nyhetsbyrået Reuters. Diplomatene fra Venezuela har fått 48 timer på seg til å forlate El Salvador..

NRK - 03 Nov 19 kl. 09:06

El Salvador utviser diplomater

El Salvadors president Nayib Bukele har gitt Venezuelas diplomater frist på to døgn til å dra hjem til Caracas. El Salvador blir dermed en av nå 50 stater som mener at president Nicolas Maduros styre i Venezuela ikke har legitimitet..

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 06:26

Opposisjonspolitiker løslatt i Venezuela

En ledende opposisjonspolitiker i Venezuela, Edgar Zambrano, er løslatt etter at en avtale ble inngått mellom Venezuelas regjering og flere opposisjonspartier..

NRK - 16 Sep 19 kl. 04:53

Venezuela-meklinger avsluttes

Samtalene mellom opposisjonen og president Maduro i Venezuela har feilet, ifølge opposisjonen. Formålet med samtalene var å finne en løsning på den politiske krisa i landet, melder Reuters. Det norske utenriksdepartementet har ledet samtalene..

P4 - 16 Sep 19 kl. 05:55

Norske Venezuela-samtaler avsluttet

De norskledede samtalene mellom opposisjonen og president Maduro i Venezuela er avsluttet uten resultat. Det opplyser opposisjonen. Formålet med samtalene var å finne en løsning på den politiske krisen i landet.

NRK - 22 Sep 19 kl. 10:16

Drivstoffmangel på Cuba

Fem timar ventetid er vanleg, etter at presidenten kunngjorde at landet mangla drivstoff og annan energi 11. september. Grunnen til mangelen, er at USA har innført sanksjonar mot Cuba og Venezuela, som er landet sin viktigaste oljeleverandør..

NRK - 22 Sep 19 kl. 05:26

Vil ha flere sanksjoner

Colombias president Ivan Duque ber internasjonale ledere innføre mer sanksjoner mot Venezuela for å beskytte regionen. Ivan Duque sier i et intervju med Reuters at det internasjonale samfunnet må forstå at diktaturet må ta slutt snart..

NRK - 18 Sep 19 kl. 11:35

Opposisjonspolitiker løslatt

Zambrano som er opposisjonspolitiker i Venezuela er løslatt etter at en avtale ble inngått mellom Venezuelas regjering og flere opposisjonspartier. Han har vært fengslet siden opposisjonen forsøkte å få militæret til å vende seg mot president Maduro.

Aftenposten - 18 Sep 19 kl. 06:26

Opposisjonspolitiker i Venezuela løslatt

Opposisjonspolitikeren Edgar Zambrano har blitt løslatt etter å ha sittet i fengsel siden mai, opplyser Venezuelas riksadvokat..

NRK - 19 Sep 19 kl. 05:58

Skal ha drept unge menn

Sikkerhetsstyrker i Venezuela har pekt ut og drept unge menn i fattige nabolag i regjeringens forsøk på å slå ned på opposisjon, ifølge Human Rights Watch. De sier de har dokumentert ni hendelser der sikkerhetsstyrker torturerte eller henrettet folk..

Aftenposten - 16 Sep 19 kl. 06:18

Opposisjonen i Venezuela sier forhandlingene er over

Venezuelas opposisjon sier samtalene med sittende president Nicolás Maduro hvor Norge har vært mekler, er avsluttet..

NRK - 16 Sep 19 kl. 07:48

Venezuela samtaler avsluttet

Venezuelas opposisjon sier samtalene med sittende president Nicolas Maduro, er avsluttet, uten resultat. Representantene for Venezuelas president trakk seg fra forhandlingene i august på grunn av nye sanksjoner fra USA..

NRK - 30 Aug 19 kl. 02:41

Colombia anklager Venezuela

Colombias president Ivan Duque anklager Venezuela for å ha gitt ly til en gruppe bestående av tidligere FARC-kommandører som har varslet væpnet kamp i Colombia. – Gruppen er ikke en geriljabevegelse, men en gjeng narkosmuglende terrorister, sier han..

Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 06:13

Venezuela mobiliserer for storøvelse på grensen til Colombia

Venezuelas militære styrker bekreftet tirsdag at de har startet utplasseringen av opptil 150.000 soldater til øvelse rett ved grensen til Colombia..

NRK - 11 Sep 19 kl. 03:26

150 000 soldater til grensa

Venezuela har varslet at de setter i gang en stor militærøvelse på grensa mot Colombia. Totalt skal opptil 150 000 soldater delta i øvelsen, ifølge AFP. Tidligere har Venezuelas president beskyldt Colombia for å provosere fram en militær konflikt..

NRK - 11 Sep 19 kl. 08:15

På kollisjonskurs på flere områder

Forholdet mellom president Trump og sikkerhetsrådgiver Bolton var på kollisjonskurs på flere områder, ifølge Trump. Sentrale områder der de to var uenige var blant annet hvordan USA skulle forholde seg til Afghanistan, Nord-Korea, Iran og Venezuela..

NRK - 21 Aug 19 kl. 22:04

Åpner ambassade i Nord-Korea

Venezuela har åpnet ambassade i Nord-Korea, fire år etter at Nord-Korea gjorde det samme i Venezuela. Åpningen fant sted onsdag, melder Venezuelas statlige nyhetsbyrå AVN. Venezuela hadde også diplomatiske forbindelser til Nord-Korea før ambassaden..

Aftenposten - 04 Sep 19 kl. 06:22

Venezuela sender militærstyrker til grensen mot Colombia

Venezuelas president Nicolas Maduro anklager nabolandet Colombia for å planlegge et angrep og sender militærstyrker til grensa neste uke..

Hegnar.no - 07 Aug 19 kl. 05:28

USA advarer Russland og Kina mot å hjelpe Venezuela

Da utsendinger fra 60 land møttes i Peru for å finne en løsning på krisen i Venezuela, benyttet USA anledningen til å advare mot å støtte landets regime..

P4 - 06 Aug 19 kl. 05:40

Utvider sanksjoner mot Venezuela

USA utvider sanksjonene mot Venezuela. President Donald Trump skal i går kveld ha signert en ordre om at alle Venezuelanske regjeringsmidler i USA skal fryses. Trump begrunner ordren med at president Nicolas Maduro fortsatt «tilraner seg makten» i Venezuela og bryter menneskerettighetene.

NRK - 06 Aug 19 kl. 18:16

USA truer igjen med å fjerne Maduro

Nye sanksjoner mot Venezuela som president Trump beordret denne uka, hindrer amerikansk handel med Nicolas Maduros regjering og dens støttespillere. Venezuela anklager USA for å sabotere fredssamtalene der Norge er tilrettelegger..

VG - 08 Aug 19 kl. 21:24

Norge gir ikke opp håpet om løsning i Venezuela

Norge har ikke gitt opp håpet om å bistå partene i Venezuela med å komme fram til en løsning på striden i landet..

Aftenposten - 21 Aug 19 kl. 23:00

Kort sagt, torsdag 22. august

Sykehusutbygging i Oslo. Venezuela. Skepsis mot islam.

P4 - 08 Aug 19 kl. 05:49

Venezuela trekker seg fra forhandlinger

Venezuelas regjering trekker seg fra neste rundes samtaler med den USA-støttede opposisjonen. President Nicolas Maduro oppgir de amerikanske sanksjonene som årsak til avgjørelsen. Donald Trump beordret tidligere denne uka nye og skjerpede sanksjoner rettet mot regimet i Venezuela..

Aftenposten - 06 Aug 19 kl. 19:17

Venezuela anklager USA for å sabotere fredssamtalene

Venezuela anklager USA for å sabotere fredssamtalene der Norge er tilrettelegger. Det hvite hus hevder at tiden for dialog er over..

NRK - 13 Aug 19 kl. 04:21

Skal utrede framskyndet valg

Venezuelas grunnlovsforsamling sa mandag at den vil nedsette en kommisjon som skal utrede et framskyndet valg på ny nasjonalforsamling. I dag er nasjonalforsamlingen i Venezuela kontrollert av opposisjonen..

NRK - 12 Aug 19 kl. 09:21

Vil oppløse parlamentet

Opposisjonslederen i Venezuela, Juan Guaidó, sa søndag at Nicolas Maduros regjering planlegger å oppløse det opposisjonsledede parlamentet og utlyse nyvalg, skriver Reuters. Guaidó sier at grunnlovsforsamlingen vil ta en avgjørelse om dette mandag.

Hegnar.no - 06 Aug 19 kl. 06:10

USA utvider sanksjoner mot Venezuela

President Donald Trump beordrer at alle Venezuelanske regjeringsmidler i USA skal fryses..

Hegnar.no - 08 Aug 19 kl. 05:39

Venezuela trekker seg fra forhandlinger i protest mot USA

Venezuelas regjering vil ikke sende delegasjon til neste runde samtaler med den USA-støttede opposisjonen. Det er en protest mot USAs siste sanksjoner..

Aftenposten - 08 Aug 19 kl. 05:53

Venezuela trekker seg fra forhandlinger i protest mot USA

Venezuelas regjering vil ikke sende delegasjon til neste runde samtaler med den USA-støttede opposisjonen. Det er en protest mot USAs siste sanksjoner..

Hegnar.no - 06 Aug 19 kl. 18:16

USA truer igjen med å fjerne Maduro fra makten

Venezuela mener USA vil stanse all politisk dialog med nye sanksjoner. Amerikanerne gjentar at de ikke vil sky noen midler for å få avsatt Nicolás Maduro..

Aftenposten - 06 Aug 19 kl. 06:48

USA utvider sanksjoner mot Venezuela

President Donald Trump beordrer at alle Venezuelanske regjeringsmidler i USA skal fryses..

Hegnar.no - 24 Jul 19 kl. 06:14

Vil etterforske korrupsjon og narkohandel i Venezuela

Lima-gruppen ønsker å få med seg flere andre land for etterforske om det er korrupsjon, narkotikahandel og brudd på menneskerettighetene i Venezuela..

VG - 06 Aug 19 kl. 03:50

WSJ: USA utvider sanksjonene mot Venezuela

USAs president Donald Trump skal mandag kveld ha signert en ordre, som øker presset på Venezuelas president Nicolás Maduro..

VG - 06 Aug 19 kl. 03:50

USA utvider sanksjonene mot Venezuela

USAs president Donald Trump skal mandag kveld ha signert en ordre, som øker presset på Venezuelas president Nicolás Maduro..

NRK - 06 Aug 19 kl. 06:33

Fryser Venezuelanske midler i USA

Donald Trump har signert en presidentordre som blokkerer amerikanske selskaper fra å drive handel med den Venezuelanske regjeringen. Dette skjer samme dag som flere land skal møtes i Peru for å diskutere situasjonen i Venezuela..

NRK - 23 Jul 19 kl. 01:25

Strømbrudd i Venezuela

Store deler av Venezuela er rammet av strømbrudd, og informasjonsministeren sier det skyldes et elektromagnetisk angrep. Myndighetene jobber med å få strømmen tilbake..

E24 - 06 Aug 19 kl. 06:06

USA utvider sanksjoner mot Venezuela

President Donald Trump beordrer at alle Venezuelanske regjeringsmidler i USA skal fryses..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt