Venezuela-samtaler

Monday, 25 May, 16:23

Nyheter om Venezuela-samtaler

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 06:04

Iransk tankskip fremme i Venezuela

Det første av fem iranske tankskip lastet med bensin kom lørdag kveld inn mot kysten av Venezuela. Det uten at skipet hadde støtt på noen innblanding fra amerikanske myndigheter. Trumps regjering har ilagt både Iran og Venezuela økonomiske sanksjoner.

Aftenposten - Igår: 07:42

Iransk tankskip fremme i Venezuela

Det første av fem iranske tankskip lastet med bensin kom lørdag kveld inn mot kysten av Venezuela..

NRK - 08 May 20 kl. 21:21

To terrorsiktet i Venezuela

To amerikanere er siktet for terrorisme i Venezuela etter en mislykket væpnet aksjon der målet trolig var å styrte president Nicolas Maduro. Det skriver NTB. Siktelsene omfatter også sammensvergelse og smugling av militære våpen..

Aftenposten - 11 May 20 kl. 06:28

Elleve pågrepet i Venezuela, anklaget for mislykket invasjon

Ytterligere elleve personer er pågrepet i Venezuela søndag, anklaget for å være terrorister og del av det myndighetene hevder var et forsøk på invasjon..

Aftenposten - 08 May 20 kl. 23:55

Amerikanere siktet for terror i Venezuela

To amerikanere er siktet for terrorisme i Venezuela etter en mislykket væpnet aksjon der målet trolig var å styrte president Nicolás Maduro..

P4 - 08 May 20 kl. 22:51

Amerikanere siktet for terror

To amerikanere er siktet for terror i Venezuela etter en mislykket væpnet aksjon. Myndighetene i Venezuela beskriver aksjonen som et forsøk på invasjon for å styrte president Nicolás Maduro..

NRK - 05 May 20 kl. 01:54

Amerikanere arrestert i Venezuela

Myndighetene i Venezuela sier at to amerikanske borgere er blant dem som er pågrepet etter det mislykkede angrepet mot havnebyen La Guaira søndag. Den statlige TV-kanalen identifiserte ikke amerikanerne..

Aftenposten - 03 May 20 kl. 08:09

Nesten 50 drept i fengselsopprør i Venezuela

47 mennesker ble drept og minst 60 såret i et fengselsopprør i den vestlige delen av Venezuela fredag..

Aftenposten - 04 May 20 kl. 06:39

Tidligere spesialsoldater hevder å stå bak angrep i Venezuela

En gruppe ledet av tidligere spesialsoldater har tatt på seg skylden for angrepet i Venezuela søndag, hvor målet var å styrte president Nicolás Maduro..

NRK - 03 May 20 kl. 15:32

Stanset væpnet gruppe i Venezuela

Myndighetene i Venezuela sier at de har slått tilbake en væpnet gruppe som forsøkte å ta seg inn i havnebyen La Guaira i båter. – Landets væpnede styrker stanset angriperne, sa innenriksminister Néstor Reverol til den statlige TV-kanalen..

NRK - 02 May 20 kl. 01:54

17 drept i fangeopprør i Venezuela

Minst 17 innsatte ble drept under et fangeopprør i et fengsel vest i Venezuela fredag. En gruppe som arbeider for innsattes rettigheter, sier at Los Llanos-fengselet er overfylt og at et flertall av fangene er underernært og har tuberkulose..

VG - 03 May 20 kl. 01:57

Nesten 50 drept i fengselsopprør i Venezuela

47 mennesker ble drept og minst 75 såret i et fengselsopprør i den vestlige delen av Venezuela fredag. En gruppe som jobber for innsattes rettigheter kaller det en «massakre»..

NRK - 03 May 20 kl. 02:18

47 døde i fengselsopprør

Fangeopprøret i det overfyllte Los Llanos-fengselet i Guanare i Venezuela har krevd 47 liv. I tillegg er 60 skadet. Opprøret startet da de underernærte innsatte forlangte at familiene deres måtte få lov til å levere mat og vann..

NRK - 04 May 20 kl. 06:40

Spesialsoldater tar på seg skylden

En gruppe bestående av tidligere spesialsoldater sier de har skyld i søndagens angrep i Venezuela, og sier målet var å styrte president Nicolás Maduro, melder AP. I en video beskriver de kuppforsøket, og oppfordrer soldater i landet om å bli med dem..

P4 - 02 May 20 kl. 08:31

40 døde i fangeopprør

Minst 40 fanger er døde og 50 skadet i et opprør i et fengsel vest i Venezuela. Det melder militærmyndighetene. Blant de skadede er også direktøren ved fengselet, som ble stukket med kniv.

Dagbladet - 28 Apr 20 kl. 02:40

- Vi lever ikke. Vi overlever

Folket i det kriserammede Venezuela lever i en hverdag preget av sult, redsel og død. Nå må de også takle coronaviruset..

NRK - 28 Apr 20 kl. 04:07

«Narkobaron» ny oljeminister

I Venezuela er Tareck El Aissami utnevnt til ny oljeminister i Nicolas Maduros regjering. El Aissami er etterlyst av USA for narkohandel, og ble i fjor ført opp på USAs liste over internasjonalt etterlyste forbrytere, anklaget for å være narkobaron..

E24 - 28 Apr 20 kl. 06:29

Maduros nye oljeminister er etterlyst av USA

Tareck El Aissami er ny oljeminister i Nicolas Maduros regjering i Venezuela. El Aissami er etterlyst av USA for narkohandel..

NRK - 10 Apr 20 kl. 08:21

Venezuela dårlig rustet mot korona

Chad, Etiopia, Haiti og Venezuela er landene som er dårligst rustet til å takle koronakrisen, ifølge oversikten «Global Resilience Index». Fattigdom, konflikt og naturkatastrofer er noen av årsakene til at landene havner på bunnen av lista..

NRK - 28 Mar 20 kl. 20:41

Stansar all aktivitet i Venezuela

Det statskontrollerte russiske oljeselskapet Rosneft stansar all aktivitet i Venezuela. Ifylgje AP sel Rosneft alle sine eigendelar i Venezuela til eit anna russisk selskap som er 100 prosent eigd av den russiske staten..

NRK - 28 Mar 20 kl. 05:43

General i Venezuela arrestert

En tidligere general i Venezuela skal ha overgitt seg i Colombia og er pågrepet av det amerikanske narkotikapolitiet DEA etter at han ble etterlyst torsdag. Clver Alcala-Cordones ble etterlyst av amerikanske myndigheter, som en av totalt 14 personer..

NRK - 17 Mar 20 kl. 21:21

Venezuela ber om koronalån fra IMF

Venezuela har bedt Det internasjonale pengefondet (IMF) om et lån på 5 milliarder dollar for å kunne håndtere spredningen av koronaviruset..

NRK - 31 Mar 20 kl. 16:33

Stevner Guaido for kuppforsøk

Påtalemyndigheten i Venezuela stevner opposisjonslederen Juan Guaidó for kuppforsøk, melder AFP..

NRK - 26 Mar 20 kl. 15:42

Vil tiltale Maduro for narko-terror

USA planlegger å sikte presidenten i Venezuela, Nicolas Maduro, for narkotika-terrorisme. Det opplyser senator Marco Rubio på twitter. Ifølge AFP blir han tiltalt av det amerikankse justisdepartementet for å ha samarbeidet med narkotika-karteller..

NRK - 27 Mar 20 kl. 06:50

Maduro åtvarar USA etter sikting

Nicolás Maduro kallar Donald Trump for ein «rasistisk cowboy», og seier at han er klar til kamp dersom USA eller Colombia kjem for å invadere Venezuela. Reaksjonen kjem etter at USA har sikta den venezuelanske presidenten narkotikahandel..

NRK - 26 Mar 20 kl. 15:42

Vil sikte Maduro for narkoterror

USA planlegger å sikte presidenten i Venezuela, Nicolas Maduro, for narkotika-terrorisme. Det opplyser senator Marco Rubio på twitter. Ifølge AFP blir han tiltalt av det amerikankse justisdepartementet for å ha samarbeidet med narkotika-karteller..

NRK - 06 Mar 20 kl. 06:25

Trekker diplomater ut av Venezuela

Brasil kaller tilbake sin diplomatiske delegasjon til Venezuela og ber president Nicolás Maduro kalle sine representanter i Brasil hjem. Frontene mellom Brasils sterkt høyreorienterte president Jair Bolsonaro og president Maduro i Venezuela hardner..

NRK - 12 Mar 20 kl. 21:45

Ber Trump heve sanksjoner

Venezuelas president Nicolás Maduro ber president Donald Trump oppheve sanksjonene mot landet slik av Venezuela bedre kan håndtere virus-utfordringene. Venezuela har ikke blitt rammet av sykehuset, men Maduro sier det et spørsmål om tid..

NRK - 10 Mar 20 kl. 23:36

Tåregass mot protest i Caracas

Politiet i Caracas i Venezuela brukte tåregass mot flere tusen demonstranter som protesterte mot styret til president Nicolas Maduro, og til støtte for opposisjonsleder Juan Guaido..

P4 - 12 Mar 20 kl. 05:47

Norge på topp i rettssikkerhet

Norge har nesten den beste rettssikkerheten i verden. Vi scorer nest best av alle de 128 landene som er vurdert i årets rettssikkerhetsindeks. Norden dominerer i toppen - Danmark kommer aller best ut, mens Finland og Sverige kommer på tredje- og fjerdeplass.

NRK - 17 Feb 20 kl. 19:55

Venezuela kritiserer diplomat

Styresmaktene i Venezuela protesterer til den franske regjeringa etter at ein fransk diplomat helsa på opposisjonsleiar Juan Guaido i Caracas. Guaido har vore på reise for å samle internasjonal støtte mot sitjande president Nicolás Maduro..

Dagbladet - 12 Feb 20 kl. 18:01

Holdt kvinne som sexslave i 31 år

Saken ryster Venezuela..

NRK - 17 Jan 20 kl. 06:29

Kuttar band med Venezuela

Guatemalas nye president Alejandro Giammattei har kunngjort at landet kuttar dei diplomatiske banda med Venezuela. Giammattei tok over som president to dagar sidan. I oktober nekta Venezuelas president Nicolás Maduro Giammattei inngang i Venezuela..

Aftenposten - 07 Jan 20 kl. 21:07

Guaidó tatt i ed som nasjonalforsamlingens leder i Venezuela

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó er tatt i ed for en ny periode som leder for nasjonalforsamlingen etter at soldater først hindret ham fra å slippe inn..

Aftenposten - 06 Jan 20 kl. 08:17

Guaidó nektet adgang til nasjonalforsamlingen i Venezuela

Venezuelas politiske kaos har tatt en ny vending. Både opposisjonsleder Juan Guaidó og hans rival Luis Parra hevder nå å være leder for nasjonalforsamlingen..

NRK - 10 Dec 19 kl. 02:32

Sanksjoner mot Venezuela-topper

USA innførte mandag sanksjoner mot to tjenestemenn i Venezuela som er anklaget for å ta imot bestikkelser for å utstede pass, opplyser finansdepartementet..

E24 - 10 Dec 19 kl. 06:03

USA har innført sanksjoner mot Venezuela-topper som er anklaget for å selge pass

USA innførte mandag sanksjoner mot to tjenestemenn i Venezuela som er anklaget for å ta imot bestikkelser for å utstede pass, opplyser amerikanske myndigheter..

Aftenposten - 03 Dec 19 kl. 05:52

Røde Kors kritiserer verden for mangel på nødhjelp til Venezuela

En Røde Kors-topp mener det er politiske grunner til at verden ikke gir hardt tiltrengt nødhjelp til Venezuela. Desperate sivile betaler prisen, sier han..

NRK - 05 Nov 19 kl. 05:08

Vil bryte med Venezuela

Den påtroppende presidenten i Guatemala, Alejandro Giammattei, sier han vil bryte de diplomatiske båndene til Venezuela når han tiltrer 14. januar. Guatemala vil anerkjenne opposisjonsleder Juan Guaidó som leder av Venezuela, melder Reuters..

Aftenposten - 28 Nov 19 kl. 08:12

USA: Maduro har sendt olje verdt 900 millioner dollar til Cuba

USAs spesialutsending for Venezuela hevder landets president Nicolás Maduro har sendt olje for 8 milliarder kroner til Cuba midt i Venezuelas humanitære krise..

NRK - 11 Nov 19 kl. 10:52

Forlenger sanksjonene mot Venezuela

EU forlenger sanksjonene mot Venezuela, inkludert en våpenembargo, med ett år fram til 14 november 2020. Årsaken er at demokratiet og rettsstaten fortsetter å undergraves, heter det i en pressemelding fra EU-rådet mandag formiddag..

NRK - 20 Nov 19 kl. 02:39

Colombia stenger grensene

Myndighetene i Colombia har besluttet å stenge grensene før de ventede demonstrasjoner i landet på torsdag. Grensene til Ecuador, Peru, Brasil og Venezuela blir stengt fra onsdag til fredag morgen..

Aftenposten - 05 Nov 19 kl. 05:42

Guatemala vil bryte med Venezuela

Den påtroppende presidenten i Guatemala, Alejandro Giammattei, sier han vil bryte de diplomatiske båndene til Venezuela når han tiltrer i januar..

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 05:19

Latinamerikanske presidenter fordømmer «statskupp» i Bolivia

Presidentene i Venezuela, Argentina og Nicaragua fordømmer det de kaller et statskupp i Bolivia..

P4 - 11 Nov 19 kl. 05:10

Utstedt arrestordre på Morales

Det er uro og usikkerhet i Bolivia etter at president Evo Morales i går valgte å trekke seg etter anklager om fusk med presidentvalget i oktober. Morales hevder nå at politiet og militæret har utstedt arrestordre på ham, men dette blir tilbakevist av en politigeneral. Både Argentina og Venezuela har uttrykt sin støtte til den avgåtte lederen, og hevder det pågår et statskupp..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt