Valg

Friday, 22 November, 19:04

Nyheter om Valg

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - Igår: 20:23

Politisk kaos kan tvinge Israel til et tredje Valg

ISTANBUL (Aftenposten): Israel kan være på vei mot sitt tredje Valg på under ett år etter at Benny Gantz ga opp å danne en regjering..

VG - 10 Nov 19 kl. 10:22

Spanias skjebnesvangre Valg

Dagens Valg i Spania handler først og fremst om å stoppe høyreekstremismen før det er for sent..

NRK - 10 timer siden

Forbereder seg på Valg i Hongkong

LokalValget i Hongkong skal avholdes tross de massive demonstrasjonene som pågår. Politiet varsler at de vil slå ned på voldsbruk uten å nøle. Protestene i Hongkong har vart i over fem måneder, og de siste dagene har situasjonen tilspisset seg..

Dagbladet - 09 Nov 19 kl. 15:07

Spania herjes av uro og lammelse

Velgerne i Spania går fra Valg til Valg, og landet er lammet politisk mens krisa i Catalonia koker videre, skriver Einar Hagvaag..

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 09:53

2020 vil endre det politiske kartet i USA, uansett om Trump blir gjenValgt eller ikke

NYHETSANALYSE: Presidentens motstandere vinner Valg etter Valg på lokalt nivå. En folketelling til neste år gjør disse seirene ekstra viktige..

VG - Igår: 11:12

Går mot et tredje Valg i Israel

Israel er mer splittet enn noensinne. Selv etter to Valgrunder klarer ingen å danne regjering. Nå må det skje noe dramatisk for at det ikke skal bli nødvendig med en tredje Valgrunde..

P4 - 8 timer siden

Ut mot Aps IPS-kuttforslag

Høyre går ut mot Arbeiderpartiets forslag om IPS-kutt, og mener det vil svekke tilliten til politikerne. Det er to år siden den nye ordningen med individuell pensjonssparing, IPS, ble innført, og ved utgangen av fjoråret hadde nordmenn spart 3,2 milliarder kroner. Ap vil kutte ordningen, fordi de mener folk med lav inntekt ikke har mulighet til å spare 40.

Aftenposten - Igår: 07:52

LO-medlemmene syntes Sp og MDGs saker var viktigst

LO-medlemmene mener at Ap har den beste politikken på de fleste områdene. Men de viktigste sakene i høstens Valg – klima, bompenger og distriktene – mener medlemmene at MDG og Sp har den beste politikken..

Aftenposten - 18 Nov 19 kl. 19:00

På vegne av de barna som savner: Jeg trenger deg, mamma! | Christina Five Berg

Mødre og fedre som ønsker å bli toppledere, må ta bevisste Valg om hva de velger bort..

Aftenposten - I førrgår: 22:00

Se Trump-granskningen direkte: En av de «Tre amigos» blir grillet om sine tekstmeldinger

WASHINGTON (Aftenposten): – Jeg måtte ta et Valg. Skulle jeg ignorere problemet eller prøve å fikse det? Jeg prøvde å fikse det, sa diplomat Kurt Volker i riksrettshøringen tirsdag..

Aftenposten - 17 Nov 19 kl. 12:50

Rollen

En muslimsk kvinne må hjelpe sin famlende mann på en audition. Da filmregissøren foretrekker henne fremfor mannen, blir hun stilt overfor et vanskelig Valg. (Regi: Farnoosh Samadi).

Aftenposten - 19 Nov 19 kl. 06:24

Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg

Om lag 100 personer forskanser seg fremdeles på Hongkongs tekniske universitet. Carrie Lam, leder i Hongkong, sier demonstrantene ikke har annet Valg enn å overgi seg..

Aftenposten - 18 Nov 19 kl. 15:26

Jehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte

– Det er ikke grunnlag for å frata Jehovas vitner statsstøtten fordi de ekskluderer medlemmer som stemmer ved Valg, mener Fylkesmannen..

NRK - 17 Nov 19 kl. 23:45

20.000 protesterte i Tblisi

Rundt 20.000 mennesker samlet seg i sentrum av Tblisi i Georgia søndag for å protestere mot regjeringen og kreve tildig Valg til parlamentet, melder Reuters. Dette skjer etter at parlamentet nylig ikke vedtok en planlagt Valgreform..

NRK - 17 Nov 19 kl. 16:33

Protester i Tbilisi

Rundt 20 000 mennesker samlet seg i sentrum av Georgias hovedstad Tbilisi i dag for å protestere mot regjeringen og å kreve tidlig Valg til parlamentet. Dette skjer kort tid etter at parlamentet ikke gjennomførte en planlagt Valgreform..

Aftenposten - 16 Nov 19 kl. 17:35

Derfor meldte Carlsen seg ut av sjakkforbundet: – Et prinsipielt Valg

I forrige uke ble det kjent at Magnus Carlsen har meldt seg ut av Norges Sjakkforbund. Nå forteller han om beslutningen han tok..

NRK - 06 Nov 19 kl. 02:48

Mange land manipulerer Valg

Stadig flere land bruker sosiale medier til å påvirke og manipulere Valg, viser en ny undersøkelse. Organisasjonen Freedom House skriver i sin årlige rapport at blant 65 land er det avdekket at det i minst 40 er brukt overvåkingsprogrammer..

NRK - 18 Nov 19 kl. 01:07

Konservative leder før britisk Valg

De konservative leder klart på en ny meningsmåling, fire uker før det er nyValg i Storbritannia. Tory-partiet ligger an til 42 prosents oppslutning, mens Labour får 28 prosent, de Liberale 13 prosent og Brexit-partiet 5 prosent ,melder Reuters..

P4 - 19 Nov 19 kl. 06:08

100 studenter igjen på universitetet

Rundt 100 demonstranter holder fortsatt stand inne på det omringede universitetsområdet i Hongkong. I løpet av gårsdagen forlot rundt 600 demonstranter området. Det er omringet av politiet, og alle som forlater området blir pågrepet.

Aftenposten - 16 Nov 19 kl. 09:13

Norge-dominansen gjorde at Ajer tok et uvanlig Valg: – Det ble fryktelig kaldt

Kristoffer Ajer (21) hadde så lite å gjøre i det norske midtforsvaret mot Færøyene at han måtte kle på seg ekstra klær i pausen..

NRK - 07 Nov 19 kl. 03:39

Sessions stiller til Valg i Alabama

Tidligere justisminister Jeff Sessions varsler at han stiller til Valg som senator i Alabama, en plass som republikanerne tapte i mellomValget i fjor. Sessions, som regnes som svært konservativ, var senator for Alabama i 20 år fra 1997 til 2017..

P4 - 18 Nov 19 kl. 14:20

Jehovas vitner beholder statsstøtten

Jehovas vitne får beholde statsstøtten selv om medlemmene i trossamfunnet ikke får stemme ved Valg. Fylkesmannen i Oslo og Viken har konkludert med at det ikke er et juridisk holdbart grunnlag for å trekke statsstøtten tilbake, melder Dagbladet. Da det ble kjent i høst at medlemmer blir ekskludert om de stemmer, ba barne- og familieministeren Fylkesmannen vurdere statstøtten..

Aftenposten - 15 Nov 19 kl. 18:31

Sverre Lunde Pedersen dropper verdenscupløp for å toppe formen. Det kan koste ham 140.000 kroner.

Verdensmesteren fra Os er ikke redd for å ta tøffe Valg. Fredag åpnet han verdenscupsesongen med en svak 14.-plass på 5000 meter..

VG - 16 Nov 19 kl. 12:25

NIF-advokater åpner for å tvangsoppløse kretser i nord

Denne helgen skal Finnmark og Troms idrettskrets stemme over hvorvidt de skal følge fylkene sine og slås sammen. Advokatene til Norges idrettsforbund mener de ikke har noe Valg..

NRK - 15 Nov 19 kl. 15:07

Trump til Nato-toppmøte i London

USAs president kommer til London for å delta på Natos toppmøte i desember, bekrefter Det hvite hus. Toppmøtet er det første for statsminister Boris Johnson, men det kan også bli hans siste. En drøy uke senere er det Valg i Storbritannia..

Dagbladet - 13 Nov 19 kl. 12:26

Clinton om presidentValg: - Aldri si aldri

I et nytt intervju utelukker ikke den tidligere førstedamen, utenriksministeren og presidentkandidaten at hun vil stille til Valg i 2020..

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 20:29

Romania beskylder svenskene for arroganse og bruker Norge i ordkrigen

– Vanskelig å forstå, sier Romania om Sveriges Valg før skjebnekampen..

Aftenposten - 15 Nov 19 kl. 09:37

Zineb el Rhazoui har politibeskyttelse døgnet rundt: – Jeg har mistet mye i denne kampen. Men jeg har ikke noe Valg.

Ytringene har gjort henne til en av Frankrikes mest beskyttede personer. Men det er ikke alle Zineb el Rhazoui vil diskutere med..

NRK - 14 Nov 19 kl. 23:35

Nesten 14 millioner fulgte høringen

13,8 millioner mennesker fulgte med på de første åpne høringene i riksrettsgranskningen av Donald Trump, onsdag. Der viser tall fra de ti kanalene som sendte høringen, som skal finne ut om Trump prøvde å få Ukraina til å blande seg inn i USAs Valg..

Aftenposten - 12 Nov 19 kl. 19:22

Sanford dropper presidentambisjon – utfordrer ikke Trump

Republikaneren Mark Sanford trekker seg fra kampen om å bli nominert som presidentkandidat. Han har utfordret president Donald Trump til neste års Valg..

NRK - 03 Nov 19 kl. 10:30

Farage stiller ikke til Valg

Brexit-leder Nigel Farage sier han ikke kommer til å stille i Valget i Storbritannia. Farage ledet tidligere det innvandringskritiske UKIP, og er nå leder av partiet Brexit, som vil ha Storbritannia ut av EU. Britene går til Valg 12.

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 16:02

Brexitpartiet trekker kandidater til Valget

Brexitpartiet til Nigel Farage gjør helomvending og sier de likevel ikke vil stille til Valg i kretser der de konservative Toryene har flertall..

NRK - 29 Oct 19 kl. 21:24

Antagelig Valg før jul

I Storbritannia har Underhuset stemt for et Valg 12. desember. Statsminister Boris Johnson fikk dermed viljen sin.

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 12:28

Spania er fortsatt fastlåst politisk etter enda et Valg

Det sosialdemokratiske partiet PSOE vinner det spanske Valget, men får ikke flertall, viser foreløpige resultater. Ytre høyre-partiet Vox dobler seg..

P4 - 03 Nov 19 kl. 11:49

Farage stiller ikke til Valg

Brexitpartiets leder Nigel Farage vil ikke stille til det britiske parlamentsValget i neste måned. I stedet for å stille til Valg skal han dra landet rundt for å fremme Brexitpartiets budskap, sier han til BBC. Mye tyder på at Boris Johnson blir gjenValgt som statsminister når britene skal gå til urnene 12.

VG - 11 Nov 19 kl. 13:58

Brexitpartiet gjør helomvending - trekker kandidater i Tory-kretser

Brexitpartiet til Nigel Farage gjør helomvending og sier de likevel ikke vil stille til Valg i kretser der de konservative har flertall..

NRK - 11 Nov 19 kl. 05:55

Ytre høyre fram i spansk Valg

Det sosialdemokratiske partiet PSOE blir størst i det spanske Valget med 28 prosent. Konservative PP fikk 20,8 prosent, og ytrehøyre-partiet Vox får 15,1 prosent. Dermed har ingen partier flertall når 99 prosent av stemmene er talt opp..

Aftenposten - 09 Nov 19 kl. 11:50

Skadet Bravo-profil vurderer fremtiden: – Får se om jeg tar et Valg før jul

Henning Limstrand (19) er åpen for tilbud utenfra om ikke ting bedrer seg..

Aftenposten - 09 Nov 19 kl. 06:00

«Se de fattige, søte små barna!» klinger godt, men her er hvorfor du burde la være | Guro Høidahl

Vi har to Valg når vi reiser til andre land og kulturer..

Aftenposten - 09 Nov 19 kl. 06:00

«Se de fattige, søte små barna!» klinger godt, men her er hvorfor du burde la være | Guri Høidahl

Vi har to Valg når vi reiser til andre land og kulturer..

VG - 10 Nov 19 kl. 23:58

Spania er fortsatt fastlåst politisk etter enda et Valg

Det sosialdemokratiske partiet PSOE vinner det spanske Valget, men får ikke flertall, viser foreløpige resultater. Ytre høyre-partiet Vox dobler seg.

NRK - 29 Oct 19 kl. 21:24

Valg i Storbritannia 12. desember

I Storbritannia har Underhuset stemt for et Valg 12. desember. Statsminister Boris Johnson fikk dermed viljen sin.

NRK - 10 Nov 19 kl. 15:37

– Morales bør ikke stille til Valg

I Bolivias sier opposjonskanidaten Carlos mes at sittende president Evo Morales ikke bør stille i nyValget. Morales er anklaget for Valgfusk i Valget han vant i oktober. Etter at også politiet vendte seg mot ham sa Morales ja til nyValg..

P4 - 10 Nov 19 kl. 20:23

Ytre høyre-parti frem i Spania

Ytre høyre-partiet Vox mer enn dobler seg i den spanske nasjonalforsamlingen, det viser Valgdagsmålingen som ble lagt frem nå i kveld. Partiet har fra før 24 plasser i nasjonalforsamlingen, og ser nå ut til å få over 50 etter dagens Valg. Arbeiderpartiet er fremdeles størst, men går tilbake fra 123 til rundt 113 representanter.

NRK - 10 Nov 19 kl. 11:31

Romania: – Iohannis er favoritten

President Klaus Iohannis fra det liberale partiet PNL er favoritten i søndagens Valg i Romania, men han får trolig ikke et klart flertall av stemmene i første runde. I nylige meningsmålinger har Iohannis blitt spådd 47 prosent av stemmene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt