Våpnene

Monday, 01 June, 09:57

Nyheter om Våpnene

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 08 May 20 kl. 15:55

Stanset Manshaus mens han skjøt: – Han veivet med Våpnene og skrek høyt

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (VG) Tre menn gikk til motangrep mot Philip Manshaus (22) da han stormet al-Noor-moskeen i Bærum, bevæpnet med en rifle og en hagle..

P4 - 08 May 20 kl. 15:33

Trodde han skulle dø

En av mennene, som overmannet Philip Manshaus, trodde han skulle dø da Manshaus skjøt seg inn i Al-Noor- moskeen. Det kom frem da den 65 år gamle mannen inntok vitneboksen i Asker og Bærum tingrett i ettermiddag. Mannen fortalte detaljert om hva som skjedde da Manshaus kom inn i moskeen.

P4 - 17 Apr 20 kl. 05:11

Gradvis åpning av USA

USA skal åpnes gradvis opp igjen. Gjenåpningen skal ha tre faser, og vil være ulik fra delstat til delstat, sa president Donald Trump på sin daglige pressekonferanse i natt, norsk tid. Et av kriteriene for å kunne begynne å åpne opp igjen, er at staten har hatt en nedadgående smittekurve i 14 dager - og det er hygiene og avstand som er de viktigste Våpnene for å vinne krigen, sa Trump ..

P4 - 08 Apr 20 kl. 22:25

Våpenhvile i Jemen

Den saudiledede koalisjonen som kriger mot Houthi-bevegelsen i Jemen, sier de vil kunngjøre en våpenhvile ved midnatt, opplyser kilder til Reuters. I følge kildene skal våpenhvilen tre i kraft i morgen. Partene skal ha blitt enige om å legge ned Våpnene for å unngå koronavirus i Jemen, som foreløpig ikke har noen registrerte smittetilfeller..

NRK - 03 Apr 20 kl. 17:32

FN ber om global våpenhvile

FNs generalsekretær Antonio Guterres oppfordrer alle parter i konflikter til å legge fra seg Våpnene sine på grunn av koronakrisen. Han uttrykker bekymring for koronasituasjonen i krigsherjede land som Syria, Jemen og Libya..

P4 - 03 Apr 20 kl. 17:45

FN ber om våpenhvile

FNs generalsekretær Antonio Guterres oppfordrer alle parter i alle konflikter til å legge ned Våpnene. Årsaken er koronakrisen. Guterres uttrykker stor bekymring for koronasituasjonen i krigsherjede land som Syria, Jemen og Libya - og ber innstendig om en global våpenhvile..

Dagbladet - 10 Mar 20 kl. 23:07

Her eksploderer han

På selveste «minisupertirsdag» fikk den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden nok da en velger hevdet at han ville ta fra amerikanerne Våpnene..

NRK - 06 Feb 20 kl. 19:22

Stanser fritt salg av knallvåpen

Ombygde knallvåpen har blitt brukt i en rekke alvorlige kriminalsaker de siste årene. Nå strammer politiet inn regelverket for å holde de lett tilgjengelige Våpnene unna kriminelle..

P4 - 06 Feb 20 kl. 20:21

Strammer inn regler for knallvåpen

Politiet stanser alt fritt salg av knallvåpen etter at slike ombygde våpen har blitt brukt i en rekke alvorlige kriminalsaker de siste årene. Nå må alle som kjøper et knallvåpen ha våpenlisens og registrere det hos politiet, melder NRK. Våpnene skal egentlig bare kunne lage et smell, men de kan bygges om til skarpe våpen..

P4 - 22 Jan 20 kl. 19:30

Stort våpenbeslag i Oslo

Politiet har beslaglagt et stort antall ombygde våpen fra en beboer i Oslo sentrum etter en aksjon. Våpnene som blant annet brukes som startpistoler eller til opptrening av jakthunder blir stadig oftere beslaglagt i forbindelse med alvorlige straffesaker. Under aksjonen var de fleste Våpnene ombygd til skarpe våpen, men ikke registrert i våpenregisteret, melder NRK.

Dagbladet - 30 Dec 19 kl. 21:12

Revolveren fra 1913 gir Per Orderud håp

Mener de kan ha funnet et av Våpnene brukt i Orderud-drapet. - Hvis man har funnet et av drapsVåpnene er det bra, sier statsadvokaten..

Aftenposten - 12 Jan 20 kl. 07:46

Terrorbølge i Afrika – derfor bør Norge være bekymret

2020 skulle bli «Året der Våpnene stilner» i Afrika. To uker inn i året er ambisjonen druknet i blod, og FN-topp slår alarm..

Dagbladet - 06 Jan 20 kl. 14:40

Hadde 76 våpen og 89 000 skudd

Mann (55) sier han arvet mesteparten av Våpnene..

NRK - 08 Jan 20 kl. 09:55

– Bruken av våpen må opphøre

EU-kommisjonens president sier Våpnene må legges ned i Iran og Irak og gi rom for dialog. Ingen tjener på mer vold, sier unionens utenrikssjef. Den spente situasjonen i Iran og Irak sto øverst på agendaen da EU-kommisjonen var samlet til møte onsdag..

P4 - 31 Dec 19 kl. 06:24

Slår tilbake om Orderud-funn

Forsvareren til en av de dømte i Orderud-saken avdvarer mot å konkludere om det nye våpenfunnet. Privatetterforsker Tore Sandberg har overlevert en revolver til Gjenopptakelseskommisjonen, som han mener kan være et av Våpnene som ble brukt under trippeldrapet i 1999. Forsvareren til avdøde Lars Grønnerød understreker at Sandberg er engasjert av Per og Veronica Orderud som ønsker at saken blir gjenopptatt..

VG - 09 Dec 19 kl. 20:44

Politiet: PST-sjefens våpen ble lagt i safe

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold har sagt at han leverte inn våpen fra en avdød losjebror under et våpenamnesti. Oslo politidistrikt opplyser nå at Våpnene først ble lagt i safe og senere overført til et våpenamnesti..

Dagbladet - 25 Nov 19 kl. 22:00

Avslørt: Fangenes hjemmelagde våpen

Norske fanger lager våpen av gafler, spiker og andre gjenstander de finner innenfor murene. Sjekk bildene av Våpnene..

P4 - 15 Nov 19 kl. 07:05

To forsvarsansatte siktet for ulovlig våpenbefatning

To tidligere ansatte i Forsvaret er siktet for grovt underslag etter at de i mai ble tatt med flere hundre våpen. Politiet mener Våpnene skulle vært destruert, skriver VG. Mennene er to av 67 personer, deriblant flere tidligere forsvarsansatte, som er siktet i samme sakskompleks.

Dagbladet - 23 Nov 19 kl. 13:33

- Ingen vil være trygge

USA, Russland, Sør-Korea, Israel, Kina og Nord-Korea utvikler våpen som kan tenke, finne og drepe helt på egen hånd. Hva skjer så, om en terrorist klarer å hacke robot-Våpnene?.

P4 - 26 Nov 19 kl. 10:18

Får økt adgang til bevæpning

Politiet får økt adgang til bevæpning. NTB får bekreftet at Ap støtter regjeringens forslag som gir politiet anledning til tidsubegrenset bevæpnet patruljering. Forslaget innebærer at politiet skal slippe å avvæpne seg og låse inn Våpnene når de flytter seg mellom såkalte sårbare objekter.

P4 - 01 Nov 19 kl. 19:39

Mener Sjøvold ikke leverte inn våpen i 2017

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold kan ikke ha levert inn de to Våpnene han oppbevarte ulovlig i 2017 slik han hevder. Det sier politiinspektør Audun Kristiansen i Oslo politidistrikt til VG, som behandlet saken. Sjøvold har forklart at Våpnene ble innlevert under et våpenamnesti i 2017, men Kristiansen forteller at det trolig skjedde en gang mellom 2015 og 2016.

VG - 01 Nov 19 kl. 19:30

Nye opplysninger strider mot PST-sjefens forklaring

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold sier at han leverte inn Våpnene han oppbevarte ulovlig da det kom et våpenamnesti. Nå peker en politileder ut et annet tidspunkt..

P4 - 05 Nov 19 kl. 23:45

- PST-sjefen privarperson i våpensaken

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold har vært privatperson og ikke politimester i våpensaken hvor han nå etterforskes av Spesialenheten. Det mener hans advokat Erling O. Lyngtveit.

P4 - 19 Oct 19 kl. 15:09

Bekymret for atomvåpen

Flere departementer i USA skal være bekymret for hva som skjer med USAs atomvåpen i Tyrkia. Donald Trump har som første amerikanske president bekreftet at USA har atomvåpen i landet. Det er snakk om rundt 50 atombomber ved en base sør-øst i Tyrkia.

P4 - 29 Oct 19 kl. 16:18

Våpensiktet med Forsvars-bakgrunn

Mannen i 70-årene som er siktet for ulovlig besittelse av skytevåpen, etter funn av store mengder våpen i Bamble i Telemark, har bakgrunn fra Forsvaret. Grunnen til politiaksjonen i går var at Forsvaret anmeldte mannen forrige uke, skriver Forsvarets Forum. Politiet vil foreløpig ikke kommentere om Våpnene stammer fra Forsvaret..

P4 - 16 Oct 19 kl. 12:44

Erdogan nekter å forhandle

Tyrkias president Recep Erdogan nekter å gå i dialog med de kurdiske styrkene. På en pressekonferanse i formiddag sa presidenten at den eneste måten å få fred er at den kuridske militsen YPG legger ned Våpnene sine. Syriske regjeringsstyrker og kurdiske styrker er nå i harde kampet mot tyrkiskstøttede syriske opprørere langs frontlinjen i Nord-Syria, melder SOHR..

Dagbladet - 16 Sep 19 kl. 01:59

- Våpnene er ladd og klare

Irans skjebne kan ligge i president Trumps hender, frykter forsvarsekspert. Selv skriver presidenten at Våpnene deres er ladd og klare i et harmdirrende Twitter-innlegg..

NRK - 13 Sep 19 kl. 08:55

Beto vil fjerne våpen fra markedet

– Du kan være sikker på at vi vil ta fra deg din AR-15, din AK-47. Vi vil ikke lenger tillate at disse Våpnene blir brukt mot amerikanere. Det sa Beto O'Rourke under demokratenes debatt i Houston i natt.

P4 - 16 Sep 19 kl. 07:49

- Får håpe det bare er ord

- Det er lite sannsynlig at angrepet mot Saudi-Arabias viktigste oljefelt ender med en væpnet konflikt med Iran. Det mener professor i statsvitenskap ved Unviersitetet i Oslo, Dag Harald Claes. Iran nekter, men anklages av USA for å ha stått bak angrepet i helgen, og president Donald Trump sier USA har ladet Våpnene og er klare til å svare..

P4 - 27 Aug 19 kl. 08:37

- Russiske mellomdistanseraketter ved norskegrensen

Russland har utplassert mellomdistanseraketter langs grensen til Norge. Det sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. I podkasten «Krig & Sånn», fra Forsvarets forum, understreker Bruun-Hanssen at han ikke frykter at Russland vil avfyre raketter mot Norge i nærmeste framtid.

P4 - 21 Aug 19 kl. 16:38

Hadde med tre våpen

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus hadde med seg to rifler og en hagle da han gikk til angrep på moskeen i Bærum 10. august. Det opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

Klartale - 30 Aug 19 kl. 15:27

Colombia på vei mot ny konflikt

I snart tre år har det vært fred i Colombia. Men nå varsler en ny opprørs-gruppe at de vil ta fram Våpnene igjen..

Aftenposten - 30 Aug 19 kl. 09:10

Geriljasoldatene la ned Våpnene etter 50 års krig. De ble lovet et vanlig liv. Nå vender stadig flere tilbake til jungelen.

BOGOTA/NEW YORK (Aftenposten): – Det er nå viktigere enn noen gang at gjennomføringen av fredsavtalen fortsetter, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

Aftenposten - 13 Aug 19 kl. 15:31

Politiet: Terrorsiktede Philip Manshaus (21) hadde ikke våpentillatelse

Politiet mener at 21-åringen har stjålet Våpnene som ble brukt under moskeangrepet lørdag. Våpnene skal ha tilhørt et eller flere av familiemedlemmene..

VG - 27 Aug 19 kl. 08:56

Forsvarssjefen bekymret: Russland har utplassert kjernevåpen langs norskekysten

Haakon Bruun-Hanssen sier de nye mellomdistanse-Våpnene har Norge og andre europeiske byer som mål, men tror ikke de vil bli avfyrt i nærmeste fremtid..

VG - 27 Aug 19 kl. 08:56

Forsvarssjefen bekymret: Russland har utplassert kjernevåpen langs norskegrensa

Haakon Bruun-Hanssen sier de nye mellomdistanse-Våpnene har Norge og andre europeiske byer som mål, men tror ikke de vil bli avfyrt i nærmeste fremtid..

NRK - 21 Aug 19 kl. 16:34

Hadde med seg tre våpen

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier til NRK at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus hadde med seg to rifler og en hagle da han gikk til angrep på moskeen. Kraby sier det er grunn til å tro at Våpnene også er brukt i drapet på stesøsteren..

E24 - 22 Aug 19 kl. 11:04

Verdens øyne rettes mot Jackson Hole for Powells renteplaner

Fredag skal den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell tale under den viktige konferansen i Jackson Hole i USA. – La oss håpe å se Powell komme frem med Våpnene, skriver Nordea Markets..

NRK - 17 Aug 19 kl. 05:27

Kim ledet ny rakettoppskyting

Nord-Koreas leder Kim Jong-un var til stede og ledet oppskytingen da landet nok en gang prøveskjøt raketter som av landets egne medier omtales som «perfekt». Prøveoppskytingen av to kortdistanseraketter skjedde fredag og Våpnene fløy 230 kilometer..

VG - 14 Aug 19 kl. 23:36

Seks politimenn skutt i Philadelphia: – Vi må få Våpnene av gatene

Politiet kjempet torsdag morgen fortsatt mot skytteren, som har barrikadert seg i en bolig..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 23:21

Mann forskanset i hus med AK-15. - Disse Våpnene må ut av hendene på folk, sier ordfører.

OSLO/NEW YORK (Aftenposten): En mann bevæpnet med et AK-47 gevær har skadet seks politibetjenter i Philadelphia..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 23:21

Seks politibetjenter skutt med AK-15. - Disse Våpnene må ut av folks hender, sier ordfører.

OSLO/NEW YORK (Aftenposten): En mann bevæpnet med et AK-47 gevær har skadet seks politibetjenter i Philadelphia..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 23:21

Seks politibetjenter skutt med AK-15. – Disse Våpnene må ut av folks hender, sier ordfører.

OSLO/NEW YORK (Aftenposten): En mann bevæpnet med et AK-47 gevær skadet seks politibetjenter i Philadelphia..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 23:21

Seks politibetjenter skutt med AK-47. – Disse Våpnene må ut av folks hender, sier ordfører.

OSLO/NEW YORK (Aftenposten): En mann bevæpnet med et AK-47 gevær skadet seks politibetjenter i Philadelphia. Den mistenkte overga seg etter å ha forskanset seg i over syv timer..

P4 - 12 Aug 19 kl. 20:16

- Snakket om rasekrig

Terrorsiktede Philip Manshaus skal ha snakket om rasekrig med medelevene han gikk på folkehøyskole med. Det forteller medelever til NRK. Manshaus skal blant annet ha snakket om å ta jegerprøven for å kunne kjøpe våpen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt