Våpnene

Thursday, 21 November, 03:54

Nyheter om Våpnene

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 15 Nov 19 kl. 07:05

To forsvarsansatte siktet for ulovlig våpenbefatning

To tidligere ansatte i Forsvaret er siktet for grovt underslag etter at de i mai ble tatt med flere hundre våpen. Politiet mener Våpnene skulle vært destruert, skriver VG. Mennene er to av 67 personer, deriblant flere tidligere forsvarsansatte, som er siktet i samme sakskompleks.

P4 - 01 Nov 19 kl. 19:39

Mener Sjøvold ikke leverte inn våpen i 2017

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold kan ikke ha levert inn de to Våpnene han oppbevarte ulovlig i 2017 slik han hevder. Det sier politiinspektør Audun Kristiansen i Oslo politidistrikt til VG, som behandlet saken. Sjøvold har forklart at Våpnene ble innlevert under et våpenamnesti i 2017, men Kristiansen forteller at det trolig skjedde en gang mellom 2015 og 2016.

VG - 01 Nov 19 kl. 19:30

Nye opplysninger strider mot PST-sjefens forklaring

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold sier at han leverte inn Våpnene han oppbevarte ulovlig da det kom et våpenamnesti. Nå peker en politileder ut et annet tidspunkt..

P4 - 05 Nov 19 kl. 23:45

- PST-sjefen privarperson i våpensaken

PST-sjef Hans Sverre Sjøvold har vært privatperson og ikke politimester i våpensaken hvor han nå etterforskes av Spesialenheten. Det mener hans advokat Erling O. Lyngtveit.

P4 - 19 Oct 19 kl. 15:09

Bekymret for atomvåpen

Flere departementer i USA skal være bekymret for hva som skjer med USAs atomvåpen i Tyrkia. Donald Trump har som første amerikanske president bekreftet at USA har atomvåpen i landet. Det er snakk om rundt 50 atombomber ved en base sør-øst i Tyrkia.

P4 - 29 Oct 19 kl. 16:18

Våpensiktet med Forsvars-bakgrunn

Mannen i 70-årene som er siktet for ulovlig besittelse av skytevåpen, etter funn av store mengder våpen i Bamble i Telemark, har bakgrunn fra Forsvaret. Grunnen til politiaksjonen i går var at Forsvaret anmeldte mannen forrige uke, skriver Forsvarets Forum. Politiet vil foreløpig ikke kommentere om Våpnene stammer fra Forsvaret..

P4 - 16 Oct 19 kl. 12:44

Erdogan nekter å forhandle

Tyrkias president Recep Erdogan nekter å gå i dialog med de kurdiske styrkene. På en pressekonferanse i formiddag sa presidenten at den eneste måten å få fred er at den kuridske militsen YPG legger ned Våpnene sine. Syriske regjeringsstyrker og kurdiske styrker er nå i harde kampet mot tyrkiskstøttede syriske opprørere langs frontlinjen i Nord-Syria, melder SOHR..

Dagbladet - 16 Sep 19 kl. 01:59

- Våpnene er ladd og klare

Irans skjebne kan ligge i president Trumps hender, frykter forsvarsekspert. Selv skriver presidenten at Våpnene deres er ladd og klare i et harmdirrende Twitter-innlegg..

NRK - 13 Sep 19 kl. 08:55

Beto vil fjerne våpen fra markedet

– Du kan være sikker på at vi vil ta fra deg din AR-15, din AK-47. Vi vil ikke lenger tillate at disse Våpnene blir brukt mot amerikanere. Det sa Beto O'Rourke under demokratenes debatt i Houston i natt.

P4 - 16 Sep 19 kl. 07:49

- Får håpe det bare er ord

- Det er lite sannsynlig at angrepet mot Saudi-Arabias viktigste oljefelt ender med en væpnet konflikt med Iran. Det mener professor i statsvitenskap ved Unviersitetet i Oslo, Dag Harald Claes. Iran nekter, men anklages av USA for å ha stått bak angrepet i helgen, og president Donald Trump sier USA har ladet Våpnene og er klare til å svare..

P4 - 27 Aug 19 kl. 08:37

- Russiske mellomdistanseraketter ved norskegrensen

Russland har utplassert mellomdistanseraketter langs grensen til Norge. Det sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. I podkasten «Krig & Sånn», fra Forsvarets forum, understreker Bruun-Hanssen at han ikke frykter at Russland vil avfyre raketter mot Norge i nærmeste framtid.

P4 - 21 Aug 19 kl. 16:38

Hadde med tre våpen

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus hadde med seg to rifler og en hagle da han gikk til angrep på moskeen i Bærum 10. august. Det opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

Klartale - 30 Aug 19 kl. 15:27

Colombia på vei mot ny konflikt

I snart tre år har det vært fred i Colombia. Men nå varsler en ny opprørs-gruppe at de vil ta fram Våpnene igjen..

Aftenposten - 30 Aug 19 kl. 09:10

Geriljasoldatene la ned Våpnene etter 50 års krig. De ble lovet et vanlig liv. Nå vender stadig flere tilbake til jungelen.

BOGOTA/NEW YORK (Aftenposten): – Det er nå viktigere enn noen gang at gjennomføringen av fredsavtalen fortsetter, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

Aftenposten - 13 Aug 19 kl. 15:31

Politiet: Terrorsiktede Philip Manshaus (21) hadde ikke våpentillatelse

Politiet mener at 21-åringen har stjålet Våpnene som ble brukt under moskeangrepet lørdag. Våpnene skal ha tilhørt et eller flere av familiemedlemmene..

VG - 27 Aug 19 kl. 08:56

Forsvarssjefen bekymret: Russland har utplassert kjernevåpen langs norskekysten

Haakon Bruun-Hanssen sier de nye mellomdistanse-Våpnene har Norge og andre europeiske byer som mål, men tror ikke de vil bli avfyrt i nærmeste fremtid..

VG - 27 Aug 19 kl. 08:56

Forsvarssjefen bekymret: Russland har utplassert kjernevåpen langs norskegrensa

Haakon Bruun-Hanssen sier de nye mellomdistanse-Våpnene har Norge og andre europeiske byer som mål, men tror ikke de vil bli avfyrt i nærmeste fremtid..

NRK - 21 Aug 19 kl. 16:34

Hadde med seg tre våpen

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby sier til NRK at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus hadde med seg to rifler og en hagle da han gikk til angrep på moskeen. Kraby sier det er grunn til å tro at Våpnene også er brukt i drapet på stesøsteren..

E24 - 22 Aug 19 kl. 11:04

Verdens øyne rettes mot Jackson Hole for Powells renteplaner

Fredag skal den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell tale under den viktige konferansen i Jackson Hole i USA. – La oss håpe å se Powell komme frem med Våpnene, skriver Nordea Markets..

NRK - 17 Aug 19 kl. 05:27

Kim ledet ny rakettoppskyting

Nord-Koreas leder Kim Jong-un var til stede og ledet oppskytingen da landet nok en gang prøveskjøt raketter som av landets egne medier omtales som «perfekt». Prøveoppskytingen av to kortdistanseraketter skjedde fredag og Våpnene fløy 230 kilometer..

VG - 14 Aug 19 kl. 23:36

Seks politimenn skutt i Philadelphia: – Vi må få Våpnene av gatene

Politiet kjempet torsdag morgen fortsatt mot skytteren, som har barrikadert seg i en bolig..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 23:21

Mann forskanset i hus med AK-15. - Disse Våpnene må ut av hendene på folk, sier ordfører.

OSLO/NEW YORK (Aftenposten): En mann bevæpnet med et AK-47 gevær har skadet seks politibetjenter i Philadelphia..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 23:21

Seks politibetjenter skutt med AK-15. - Disse Våpnene må ut av folks hender, sier ordfører.

OSLO/NEW YORK (Aftenposten): En mann bevæpnet med et AK-47 gevær har skadet seks politibetjenter i Philadelphia..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 23:21

Seks politibetjenter skutt med AK-15. – Disse Våpnene må ut av folks hender, sier ordfører.

OSLO/NEW YORK (Aftenposten): En mann bevæpnet med et AK-47 gevær skadet seks politibetjenter i Philadelphia..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 23:21

Seks politibetjenter skutt med AK-47. – Disse Våpnene må ut av folks hender, sier ordfører.

OSLO/NEW YORK (Aftenposten): En mann bevæpnet med et AK-47 gevær skadet seks politibetjenter i Philadelphia. Den mistenkte overga seg etter å ha forskanset seg i over syv timer..

P4 - 12 Aug 19 kl. 20:16

- Snakket om rasekrig

Terrorsiktede Philip Manshaus skal ha snakket om rasekrig med medelevene han gikk på folkehøyskole med. Det forteller medelever til NRK. Manshaus skal blant annet ha snakket om å ta jegerprøven for å kunne kjøpe våpen.

NRK - 17 Jun 19 kl. 14:17

Færre, men farligere atomvåpen

Det blir færre atomvåpen i verden, men de store atommaktene moderniserer atomarsenalet, og andre land ruster opp. Det viser ny rapport fra Sipra. Over 90 prosent av Våpnene er å finne hos Russland og USA..

P4 - 17 Jun 19 kl. 14:30

Færre, men farligere atomvåpen i verden

Det blir færre atomvåpen i verden, men de blir stadig farligere. Det viser en ny rapport fra det svenske fredsforskningsinstituttet SIPRI. Over 90 prosent av Våpnene er å finne hos Russland og USA.

VG - 13 Jun 19 kl. 20:51

USA gir Iran skylden for de angivelige tankskip-angrepene

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at Våpnene som er brukt og måten angrepene er utført på viser at det er Iran som står bak..

Aftenposten - 21 May 19 kl. 06:19

Våpnene strømmer til Libya – frykt for stedfortrederkrig

Selv om FN har innført våpenembargo mot Libya, strømmer Våpnene inn til landet. Situasjonen risikerer å utarte til krig mellom andre aktører i regionen..

NRK - 22 May 19 kl. 12:53

Våpenbeslag bekymrer politiet

Politiet mener funnene av ulovlige våpen gir grunn til bekymring. – Tilgangen til ulovlige våpen er stor, og det er bekymringsfullt med tanke på skadene disse Våpnene kan utgjøre om de havner i feil hender, sier Skule Worpvik i politiet..

P4 - 22 May 19 kl. 12:36

Beslag av over 1800 ulovlige våpen

Over 1.800 ulovlige våpen er beslaglagt i en politietterforskning som har pågått siden 2015. 67 personer er siktet, opplyste politiet på en pressekonferanse nå i ettermiddag.

P4 - 19 May 19 kl. 17:13

Sveits strammer inn våpenlov

Et flertall i Sveits stemte i dag for å stramme inn landets våpenlov. Den nye loven krever nå jevnlig trening for personer som eier våpen, i tillegg må eiere registrere alle Våpnene sine i et register. Innstrammingen kommer i kjølvannet av flere terrorangrep i Europa de siste årene, og har som mål å hindre omsetning av illegale våpen..

P4 - 15 May 19 kl. 19:48

Gir Russland frist

NATO gir nå Russland frist til over sommeren til å fjerne atomrakettene landet har plassert ut. Russland har ifølge tysk etterretning utplassert minst 64 atomraketter som kan ha en rekkevidde på 200 mil. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier til VG at disse Våpnene har kort varslingstid og reduserer derfor terskelen for bruk av atomvåpen i krig..

Hegnar.no - 09 May 19 kl. 06:24

Frankrike bekrefter omstridt våpenforsendelse til Saudi-Arabia

Frankrikes regjering bekrefter en ny våpenforsendelse til Saudi-Arabia, til tross for anklager om at Riyadh bruker Våpnene i den blodige krigen i Jemen..

Aftenposten - 05 May 19 kl. 22:25

Frykten øker for ny krig på Gazastripen

Hverken Israel eller Hamas viser tegn til å ville legge ned Våpnene etter en blodig opptrapping som har krevd over 20 liv, blant dem flere barn..

P4 - 26 Apr 19 kl. 11:51

Vil ha enklere væpning

Regjeringen foreslår i dag en endring i politiloven som gir politiet økt frihet ved bevæpning. Det skal gi politiet mulighet til å kunne bære våpen mens de flytter seg fra et sårbart objekt til et annet, mens de i dag må låse Våpnene inn i bilen før de flytter på seg..

NRK - 03 Apr 19 kl. 11:17

– Ubåter var målet til Frode Berg

Aktoratet i Frode Berg-saken mener Berg var koblet til en etterretningsoperasjon med mål å skaffe hemmelig informasjon om et av de viktigste Våpnene i det russiske arsenalet. De nye atomubåtene i Yasen-klassen skal jakte på fartøy fra Nato-landene..

Aftenposten - 20 Mar 19 kl. 13:46

Nå leverer lokalbefolkningen inn Våpnene sine

Få dager etter det som skal være New Zealands dødeligste terrorangrep, mottar politiet en mengde skytevåpen fra lokalbefolkningen..

VG - 21 Feb 19 kl. 04:09

Her er Våpnene Putin truer med: «Satan 2», undervannsdrone og nye missiler

Vladimir Putin (66) skrøt i sin tale om «rikets tilstand» av en rekke russiske våpen som er på vei til å bli tatt i bruk. Ett av disse Våpnene har i NATO-kretser fått kallenavnet «Satan 2»..

Dagbladet - 14 Feb 19 kl. 06:00

Både statsråden og generalen bør legge Våpnene til side

Hysj-loven i hardt vær..

Dagbladet - 30 Jan 19 kl. 17:27

Smøringen som truer all tillit

Norge kan slipe Våpnene i kampen mot korrupsjon. Et viktig tiltak vil være mer åpenhet rundt store formuer, økonomiske transaksjoner og eierskap..

VG - 18 Jan 19 kl. 15:20

Nyhetskommentar: Kniv som terrorvåpen

Knivstikking har vært en av de vanligste lav-teknologiske Våpnene i terrorangrep siden al-Qaida anbefalte metoden i sitt magasin Inspire for snart tre år siden..

VG - 18 Jan 19 kl. 15:24

Nyhetskommentar: Kniv som terrorvåpen

Knivstikking har vært en av de vanligste lav-teknologiske Våpnene i terrorangrep siden al-Qaida anbefalte metoden i sitt magasin Inspire for snart tre år siden..

NRK - 25 Dec 18 kl. 13:59

66.000 våpen på avveie

Nye tall fra politiet viser at det er hele 66.368 skytevåpen de ikke kan gjøre rede for i Norge. Det skriver VG.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt