Unntakstilstand

Sunday, 08 December, 12:02

Nyheter om Unntakstilstand

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 17 Nov 19 kl. 14:59

Unntakstilstand etter meslingutbrudd

Samoa har erklært Unntakstilstand etter flere dødsfall som knyttes til et meslingutbrudd som har spredt seg over stillehavsnasjonen. Alle skoler er stengt..

NRK - 17 Nov 19 kl. 06:49

Unntakstilstand på Samoa

Det er erklært Unntakstilstand på Samoa etter flere dødsfall som knyttes til et meslingutbrudd som har spredt seg over stillehavsnasjonen. Alle skoler er stengt, og myndighetene har forsøkt å stoppe alle sammenkomster der mye folk kan samle seg..

P4 - 02 Dec 19 kl. 19:58

Snøkaos i New York

Guvernøren i New York har erklært Unntakstilstand i sju fylker i delstaten på grunn av snøstormen som har rammet USAs østkyst. Snøkaoset har skapt mye trafikktrøbbel på veiene øst i USA. Politiet i delstaten har rykket ut til flere enn 740 trafikkulykker og bistått mer enn 550 biler som har fått problemer som følge av uværet..

Aftenposten - 14 Nov 19 kl. 17:11

Italia erklærer Unntakstilstand i Venezia

Den italienske regjeringen erklærer Unntakstilstand i flomrammede Venezia. En tidevannsbølge har satt boliger, butikker og berømte monumenter under vann..

NRK - 14 Nov 19 kl. 15:45

Innfører Unntakstilstand i Venezia

Den italienske regjeringen innfører Unntakstilstand i Venezia etter at en tidevannsbølge tirsdag satte store deler av byen under vann. Statsminister Guiseppe Conti kaller flommen for «et slag mot landets hjerrte»..

Aftenposten - 14 Nov 19 kl. 17:11

Italia vil erklære Unntakstilstand etter Venezia-flom

Den italienske regjeringen vil erklære Unntakstilstand i flomrammede Venezia. En tidevannsbølge har satt boliger, butikker og berømte monumenter under vann..

NRK - 11 Nov 19 kl. 04:26

Unntakstilstand i New South Wales

Den australske delstaten New South Wales har erklært sju dagers Unntakstilstand som følge av den svært kraftige skogbrannen som så langt har tatt tre menneskeliv. Varsel om vind gjør at brannene kan spre seg ytterligere..

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 06:02

Delstat i Australia erklærer Unntakstilstand etter katastrofebrann

Delstaten New South Wales har erklært sju dagers Unntakstilstand som følge av den svært kraftige skogbrannen som så langt har tatt tre menneskeliv..

P4 - 25 Nov 19 kl. 08:44

Dødstallet øker på Samoa

Tallet på døde etter meslingutbruddet på Samoa har økt til 25 - nesten alle de døde er barn. Det viser tall fra myndighetene på stillehavsøya. De opplyser at 2.

Aftenposten - 22 Nov 19 kl. 06:25

Mexico City innfører Unntakstilstand på grunn av vold mot kvinner

Ordfører Claudia Sheinbaum håper det radikale grepet gjør problemet i Mexicos hovedstad mer synlig..

Dagbladet - 13 Nov 19 kl. 07:14

Slår katastrofealarm i Venezia

Det er erklært Unntakstilstand i Venezia etter at storm og kraftige regnskyll førte til store oversvømmelser i den populære turistbyen tirsdag. Vannet har ikke stått så høyt på 53 år..

Dagbladet - 11 Nov 19 kl. 03:53

«Katastrofal» brannfare i Sydney

Delstaten New South Wales har erklært sju dagers Unntakstilstand som følge av den svært kraftige skogbrannen som så langt har tatt tre menneskeliv..

NRK - 13 Nov 19 kl. 08:13

Verste oversvømmelse på 50 år

I Venezia har storm og kraftig regn ført til den verste oversvømmelsen på 53 år. Det vil bli erklært Unntakstilstand og skoler vil bli stengt. Det var sist i 1966 at vannstanden var så høy i november..

P4 - 16 Nov 19 kl. 07:39

Fortsatt mange branner i Australia

Busk og gressbrannene er fortsatt ikke under kontroll i Australia, og i dag er det registrert nesten 60 forskjellige branner Det melder Reuters. Forholdene er ventet å forverre seg neste uke, så brannmannskap jobber på spreng for å få kontroll. Fire personer har omkommet i brannene den siste uken, mens 260 hjem er ødelagt.

P4 - 14 Nov 19 kl. 16:04

- Et slag mot landets hjerte

Oversvømmelsen i Venezia er et slag mot landets hjerte. Det sier italias statsminister Guiseppe Conti. Et kraftig uvær forgårs førte til at den verdenskjente byen ble satt under vann, og til dels ødela kjente turistattraksjoner.

Dagbladet - 13 Nov 19 kl. 07:14

Verste oversvømmelse i Venezia på over 50 år

Det vil bli erklært Unntakstilstand i Venezia etter at storm og kraftige regnskyll førte til oversvømmelse tirsdag. Vannet har ikke stått så høyt på 53 år..

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 06:42

Verste oversvømmelse i Venezia på over 50 år

Det vil bli erklært Unntakstilstand i Venezia etter at storm og kraftige regnskyll førte til oversvømmelse tirsdag. Vannet har ikke stått så høyt på 53 år..

NRK - 27 Oct 19 kl. 20:01

Unntakstilstand i California

Guvernøren i California, Gavin Newsom, innførte søndag Unntakstilstand i hele delstaten på grunn av skogbrannene som har ført til at nesten 200.000 mennesker er blitt evakuert. Delstaten herjes nå av flere store skogbranner..

P4 - 13 Nov 19 kl. 08:56

Venezia oversvømmet

Venezia opplever nå den verste oversvømmelsen på over 50 år Det er erklært Unntakstilstand i byen etter at storm og kraftige regnskyll har fått vannstanden til å øke til 1,87 meter. Alle skoler i byen er stengt, og et av byens stolteste kjennetegn - de romantiske gondolene, er nå for en stor del skylt opp på land..

VG - 11 Nov 19 kl. 03:29

Skogbranner herjer i Australia: Erklærer Unntakstilstand

Myndighetene i delstaten New South Wales advarer: Tirsdag blir brannforholdene katastrofale, og innbyggerne må ha en overlevelsesplan klar..

NRK - 19 Oct 19 kl. 06:25

Unntakstilstand i Chile

Presidenten i Chile erklærer Unntakstilstand i hovedstaden Santiago etter omfattende og voldelige protester, melder nyhetsbyrået AFP. Demonstrantene protesterer mot høyere priser i kollektivtrafikken..

Aftenposten - 19 Oct 19 kl. 07:07

Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner

Økte kollektivpriser har ført til sammenstøt mellom demonstranter og politi i Santiago. Chiles president Sebastián Piñera har erklært Unntakstilstand..

Aftenposten - 31 Oct 19 kl. 15:08

Flomkrise i Sør-Sudan

Sør-Sudans president Salva Kiir erklærer Unntakstilstand på grunn av de enorme flommene som har rammet landet. Norge øker den humanitære støtten..

NRK - 28 Oct 19 kl. 19:57

Unntakstilstand opphevet i Chile

Chiles president Sebastián Piñera bytter ut en tredel av sine ministre etter de omfattende demonstrasjonene som har krevd minst 20 menneskeliv. I hans nye regjering er det åtte nye navn..

NRK - 27 Oct 19 kl. 20:35

Vil oppheve Unntakstilstand i Chile

Den chilenske presidenten Sebastian Pinera kunngjorde søndag at Unntakstilstanden i Chile vil bli opphevet ved midnatt. Pinera innførte Unntakstilstanden, som har vart i over en uke, etter omfattende og voldelige protester. Det melder AFP..

P4 - 27 Oct 19 kl. 23:13

Dramatisk i California

De voldsomme brannene fortsetter å herje i California, og det er erklært Unntakstilstand. Nesten 200.000 mennesker er evakuert nord i delstaten.

NRK - 19 Oct 19 kl. 20:04

Patruljerer i Santiagos gater

Nye opptøyer brøt ut i Chiles hovedstad Santiago lørdag, på tross av at soldater patruljerte gatene for første gang siden militærdiktaturet. Chiles president Sebastián Piñera innførte Unntakstilstand etter fredagens opptøyer, som lammet millionbyen..

P4 - 20 Oct 19 kl. 09:10

Tre døde i Santiago

Minst tre mennesker har mistet livet i opptøyene i Chiles hovedstad Santiago. De skal ha mistet livet da det begynte å brenne i en butikk som ble plyndret. Demonstrasjonene begynte fredag, i forbindelse med at billettprisene på T-banen ble satt opp.

P4 - 19 Oct 19 kl. 07:23

Voldelige protester i Chile

Presidenten i Chile har innført Unntakstilstand i hovedstaden Santiago etter omfattende og voldelige protester. Demonstrantene protesterer mot høyere priser i kollektivtrafikken, og blant annet har en rekke T-banestasjoner blitt rasert. T-banesystemet i Santiago er et av Sør-Amerikas mest moderne.

NRK - 04 Oct 19 kl. 04:45

Unntakstilstand i Ecuador

Det brøt ut voldelige opptøyer i Ecuadors hovedstad etter at landets president Lenin Moreno torsdag kveld erklærte nasjonal krisetilstand. Maskerte demonstranter kastet steiner og brannbomber for å protestere mot økte drivstoffpriser, ifølge AFP..

Aftenposten - 04 Oct 19 kl. 06:36

Regjeringen droppet drivstoff-subsidieringen. Nå er det sammenstøt og Unntakstilstand i Ecuador

Det brøt ut voldelige opptøyer i Ecuadors hovedstad etter at presidenten torsdag kveld erklærte nasjonal krisetilstand..

P4 - 04 Oct 19 kl. 05:55

Sammenstøt etter at Ecuadors president erklærer Unntakstilstand

Det brøt ut voldelige opptøyer i Ecuadors hovedstad etter at landets president i går kveld erklærte nasjonal krisetilstand. Innbyggerne i Ecuador har demonstrert kraftig mot at drivstoffprisene i landet har skutt i været. Det skjedde som en del av en gjeldsavtale med Det internasjonale pengefondet.

Aftenposten - 01 Oct 19 kl. 09:07

Kina viser militære muskler under 70 årsfeiring med kommunistisk styre

I Hongkong er det nærmest Unntakstilstand med ekstra politi og flere stengte T-banestasjoner på dagen Kina feirer 70 år med store militærparader..

Aftenposten - 01 Oct 19 kl. 09:07

Kina viser militære muskler under 70-årsfeiringen av kommunistisk styre

I Hongkong er det nærmest Unntakstilstand med ekstra politi og flere stengte T-banestasjoner på dagen da Kina feirer 70 år med store militærparader..

Dagbladet - 26 Sep 19 kl. 06:27

Evakueringen er opphevet etter brann i tråler

Det er Unntakstilstand i Tromsø etter brann i en russisk tråler..

P4 - 25 Sep 19 kl. 06:26

Norge kan snart få ny kriselov

Norge kan snart få en ny krisefullmaktslov som kun gjelder i Unntakstilstand i krisesituasjoner. Det regjeringsutnevnte utvalget som har sendt ut lovforslaget foreslår en lov som vil gi regjeringen makt til å bryte andre lover i en krisesituasjon. Den skal kun kunne brukes i helt ekstreme situasjoner, men vil kunne gi regjeringen så mye makt at lovforslaget også anbefaler en dødmannsknapp for å hindre statskupp, skriver Klassekampen..

Aftenposten - 05 Sep 19 kl. 05:46

Guatemala erklærer Unntakstilstand i nord

Regjeringen i Guatemala har erklært 30 dager Unntakstilstand i nordlige deler av landet etter at tre medlemmer av en militærpatrulje ble drept..

P4 - 30 Aug 19 kl. 05:28

Unntakstilstand i Georgia

Tolv fylker i den amerikanske delstaten Georgia har nå erklært Unntakstilstand av frykt for orkanen Dorian. Den er ventet å ha enorm styrke når den når USAs østkyst om et par dager. USAs nasjonale orkansenter anslår at den vil komme opp i kategori 4, som er det nest høyeste orkannivået.

NRK - 30 Aug 19 kl. 00:55

Orkanfare utløser Unntakstilstand

Tolv fylker i den amerikanske delstaten Georgia erklærer Unntakstilstand. Torsdagens erklæring fra delstatens guvernør Brian Kemp kommer tre dager før Dorian er ventet å nå USAs fastland..

Aftenposten - 30 Aug 19 kl. 05:49

Orkanfare utløser Unntakstilstand i Georgia i USA

Tolv fylker i den amerikanske delstaten Georgia erklærer Unntakstilstand, få dager før orkanen Dorian er ventet å nå USAs østkyst med enorm styrke..

NRK - 28 Aug 19 kl. 07:52

Erklærer Unntakstilstand før storm

USA erklærer Unntakstilstand i forkant av stormen Dorian utenfor Puerto Rico. Uværet kan bli en orkan før den er ventet å treffe øygruppa onsdag. Flere tusen personer er satt inn i beredskap..

P4 - 28 Aug 19 kl. 23:45

Erklærer Unntakstilstand i Florida

Det er erklært Unntakstilstand i delstaten Florida som følge av uværet «Dorian». Uværet ble oppgradert til en orkan tidligere i kveld og har truffet Jomfruøyene mens det nærmer seg Puerto Rico, hvor den er fryktet å gjøre store skader. Under orkanen Marias herjinger på øya i 2017 omkom 3000 mennesker.

NRK - 19 Aug 19 kl. 18:32

Har erklært Unntakstilstand i Tsjad

Tre provinsar i Tsjad har erklært Unntakstilstand etter kampar mellom fleire etniske grupper. Det opplyser ein offisiell talsperson, skriv Reuters. Over 50 personar har blitt drepne i løpet av dei siste to vekene..

Dagbladet - 30 Aug 19 kl. 01:55

Florida stålsetter seg for orkan: - Ekstremt farlig

Det har blitt erklært Unntakstilstand i Florida og Georgia..

P4 - 04 Sep 19 kl. 05:56

Frigir 3,6 milliarder til Trumps mur

Det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, har godkjent bruk av 3,6 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til bygging av mur på grensa mot Mexico. Dermed får president Donald Trump det som han vil, etter at han i februar erklærte nasjonale krise – Unntakstilstand – for å omgå Kongressen og få tilgang til midler fra forsvarsbudsjettet. En rekke prosjekter er dermed lagt på is for å få forsvarsbudsjettet til å gå opp, men Pentagon spesifiserer ikke hvilke..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt