Ungarn

Tuesday, 02 June, 15:52

Nyheter om Ungarn

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 May 20 kl. 11:57

Ungarn stenger transittsone

Regjeringa i Ungarn seier torsdag at dei skal stenge transittsona på den sørlege grensa, kor asylsøkarar vert halde i leirar medan søknadane deira vert behandla. Ungarn seier at 280 menneske skal verte flytta frå leirane til asylmottak i landet..

VG - 27 May 20 kl. 15:48

Ber Asheim hjelpe norske studenter i Ungarn

Leder for utdanningskomiteen på Stortinget Roy Steffensen (Frp) ber utdanningsminister Henrik Asheim (H) om å finne en rask løsning for de norske studentene som er kalt tilbake til universitetet Semmelweis i Ungarn..

P4 - 16 May 20 kl. 19:31

Budapest åpner igjen

Fra og med neste uke får også innbyggerne i Budapest og omegn lov til å forlate hjemmene sine uten å oppgi noen god grunn. Det opplyser regjeringen i Ungarn i dag. De strenge tiltakene som ble innført nasjonalt 28.

P4 - 27 May 20 kl. 17:34

Iscenesatte egen forsvinning

En 39 år gammel mann er i Frostating lagmannsrett dømt til to års fengsel for å ha iscenesatt sin egen forsvinning og forsøkte å få et ektepar fra Molde tiltalt for drap. Mannen fra Ungarn ble meldt savnet i juni i 2018 og ekteparet ble pågrepet og siktet for frihetsberøvelse. 39-åringen anker saken, skriver Romsdal Budstikke..

Aftenposten - 12 May 20 kl. 13:05

Moldes nye trener må til Ungarn. Det betyr 24 dager i karantene.

Tor Odvar Moen skulle bare hjem fra Ungarn på en liten ferie 10. mars. Siden har han sittet i Norge og lurt på hva som skjer i håndballens verden..

NRK - 15 May 20 kl. 00:24

Ungarn avviser EU-kjennelse

Ungarn avviser en kjennelse i EU-domstolen som slår fast at asylsøkere som holdes i en transittsone ved grensa mot Serbia, utsettes for frihetsberøvelse. EU-domstolen konkluderte torsdag i en sak anlagt av fire asylsøkere..

NRK - 11 May 20 kl. 11:04

Ungarn kaller inn ambassadører

Norges ambassadør til Ungarn er sammen med de andre nordiske ambassadørene kalt inn på teppet. Grunnen er at de sendte et bekymringsbrev til Europarådet om de utvidede fullmaktene statsminister Viktor Orbán har fått til å styre landet..

VG - 24 May 20 kl. 15:32

De autoritæres veto

Akkurat nå lar Norge de stadig mer autoritære regimene Polen og Ungarn styre norsk asylpolitikk. Det er uakseptabelt..

Aftenposten - 11 May 20 kl. 10:57

Ungarn kaller Norges ambassadør inn på teppet

Norges ambassadør til Ungarn er sammen med de andre nordiske ambassadørene kalt inn på teppet. Et bekymringsbrev til Europarådet vekker sinne i Budapest..

Aftenposten - 20 May 20 kl. 20:00

EU har en demokrati- og rettsstatskrise i tillegg til koronakrisen | Nick Sitter

Hvorfor har EU inntatt en så tilsynelatende tafatt holdning til avdemokratiseringen i Polen og Ungarn?.

P4 - 11 May 20 kl. 12:47

Kaller inn Norges ambassadør

Norges ambassadør til Ungarn er sammen med de andre nordiske ambassadørene kalt inn på teppet. Det melder NTB. Grunnen er at myndighetene i Ungarn krever svar etter at ambassadørene sendte et bekymringsbrev til Europarådet.

NRK - 19 May 20 kl. 19:47

Forbyr endring av juridisk kjønn

En ny lov i Ungarn forbyr juridisk endring av kjønn. Den gjør blant annet at det ikke er mulig å endre kjønnet som registreres i fødselsattesten, og menneskerettsaktivister mener loven vil åpne for mer diskriminering av transkjønnede, melder AFP..

NRK - 19 May 20 kl. 19:47

Forbyr juridisk endring av kjønn

En ny lov i Ungarn forbyr juridisk endring av kjønn. Den gjør blant annet at det ikke er mulig å endre kjønnet som registreres i fødselsattesten, og menneskerettsaktivister mener loven vil åpne for mer diskriminering av transkjønnede, melder AFP..

P4 - 19 May 20 kl. 20:04

Forbyr endring av kjønn

I Ungarn forbyr nå en ny lov juridisk endring av kjønn. Loven gjørr blant annet at det ikke er mulig å endre kjønnet som registreres i fødselsattesten. Menneskerettsaktivister mener loven vil åpne for mer diskriminering av transkjønnede, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 16 May 20 kl. 19:03

Budapest åpner opp

Fra og med neste uke får innbyggerne i Budapest og omegn lov til å forlate hjemmene sine uten å oppgi noen god grunn, opplyser regjeringen i Ungarn. Begrensningene på bevegelser i hovedstadsregionen oppheves fra mandag av..

Dagbladet - 11 May 20 kl. 12:37

Ungarn: Norges ambassadør innkalt for corona-kritikk

Møter hos myndighetene i Budapest i ettermiddag..

NRK - 15 May 20 kl. 17:32

Orban vil avslutte unntakslovene

Ungarns statsminister Viktor Orban sier han vil gi fra seg de vide fullmaktene som parlamentet har gitt ham under korona-pandemien. Unntaksloven i Ungarn er kalt udemokratisk og autoritær. Orban sier ifølge DPA at loven oppheves ved månedsskiftet..

Aftenposten - 12 May 20 kl. 16:30

Dette er bakgrunnen for Ungarns raseri mot norske myndigheter

Den autoritære utviklingen i EU-landet Ungarn har pågått i ti år, mener Csilla Czimbalmos i Helsingforskomiteen. Nå bruker landets regjering sterke ord mot kritikken fra nordiske land..

Aftenposten - 12 May 20 kl. 16:30

Dette er bakgrunnen for Ungarns raseri mot norske myndigheter

Den autoritære utviklingen i EU-landet Ungarn har pågått i ti år, mener Csilla Czimbalmos i Helsingforskomiteen. Nå bruker landets regjering sterke ord mot kritikken fra nordiske land..

Klartale - 11 May 20 kl. 11:58

Vil ha svar fra ambassadøren

Myndighetene i Ungarn er sinte. De krever svar fra den norske ambassadøren..

NRK - 24 Apr 20 kl. 14:43

Klart for hurtigtog

Ungarn skal bygge hurtigtogslinje mellom Budapest og Serbias hovedstad Beograd og har sikret kinesisk finansiering. Toglinjen er det største samferdselsprosjektet noensinne i Ungarn, som fredag inngikk en avtale med Kina om lånefinansiering..

NRK - 05 May 20 kl. 15:19

Blokkerer lov om vold mot kvinner

Nasjonalforsamlingen i Ungarn vil ikke ratifisere Europarådets Istanbul-konvensjon om vold mot kvinner, samt forfølgelse for seksuell orientering eller kjønn. De folkevalgte mener den fremmer «ødeleggende kjønnsideologier» og «ulovlig migrasjon»..

NRK - 29 Apr 20 kl. 12:29

ESA: Må endre psykolog-godkjenning

ESA mener Norge bryter EØS-retten ved å nekte psykologutdannede fra ELTE-universitetet i Ungarn godkjennelse av mastergrad i klinisk helse- og helsepsykologi. Dette må rettes opp innen fire måneder, konkluderer ESA i en grunngitt uttalelse onsdag..

Aftenposten - 30 Mar 20 kl. 15:44

Ungarn har vedtatt ny unntakslov

Nasjonalforsamlingen i Ungarn har vedtatt en ny lov som gir statsminister Viktor Orbán utvidede fullmakter til å bekjempe koronaviruset..

Aftenposten - 30 Mar 20 kl. 15:44

Ungarn har vedtatt unntakstilstand uten tidsbegrensning

Nasjonalforsamlingen i Ungarn har vedtatt en ny lov som gir statsminister Viktor Orbán utvidede fullmakter til å bekjempe koronaviruset..

Aftenposten - 07 Apr 20 kl. 19:00

Dagens quiz: Onsdag 8. april 2020

Hva heter statsministeren i Ungarn?.

VG - 02 Apr 20 kl. 10:45

EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger

EU-domstolen fastslår at Polen, Ungarn og Tsjekkia brøt EU-traktatene da de nektet å ta imot asylsøkere som skulle fordeles mellom de ulike EU-landene..

Aftenposten - 01 Apr 20 kl. 08:22

I Ungarn er demokratiet satt til side. Å bringe «falske nyheter» kan gi år i fengsel.

Ungarsk kriselov gir regjeringen ubegrenset makt i ubegrenset tid. Motreaksjonene er massive..

Aftenposten - 01 Apr 20 kl. 08:22

I Ungarn er demokratiet satt til side. Å bringe «falske nyheter» kan gi fem år i fengsel.

Ungarsk kriselov gir regjeringen ubegrenset makt i ubegrenset tid. Motreaksjonene er massive..

Aftenposten - 01 Apr 20 kl. 08:22

I Ungarn er demokratiet satt til side. Å bringe «falske nyheter», kan gi fem år i fengsel.

Ungarsk kriselov gir regjeringen ubegrenset makt i ubegrenset tid. Motreaksjonene er massive..

NRK - 02 Apr 20 kl. 04:40

EU-land advarer om demokrati-fare

13 EU-land har signert en uttalelse hvor de advarer om at enkelte krisetiltak i forbindelse med koronaviruset kan sette demokrati og menneskerettigheter i fare. Uttalelsen kommer etter at Ungarn mandag vedtok omfattende unntakslover..

NRK - 31 Mar 20 kl. 04:59

Orbán sikret seg økte fullmakter

En ny lov vedtatt i Ungarn gir statsminister Viktor Orbán utvidede fullmakter til å bekjempe koronaviruset. Loven gjelder på ubestemt tid. Kritikerne frykter EU med det får sin første diktator..

P4 - 02 Apr 20 kl. 10:11

Dømt for å ikke ha hjulpet flyktninger

EU har dømt Ungarn, Polen og Tsjekkia for å ha brutt EUs lover da de nektet å ta imot asylsøkere under flyktningkrisen i 2015. Det melder nyhetsbyrået DPA. EU vedtok i 2015 at den store strømmen av flyktninger som ankom Hellas og Italia skulle fordeles på medlemslandene.

NRK - 14 Mar 20 kl. 02:21

Skolene stenger i Ungarn

Også i Ungarn stenges nå alle skoler, og landet utvider innreiseforbudet. Statsminister Viktor Orbán har nedsatt ti arbeidsgrupper som skal håndtere konsekvensene av viruspandemien. Det opplyste han i en tale til nasjonen fredag kveld..

Aftenposten - 25 Mar 20 kl. 10:51

Ungarns Viktor Orbán utnytter koronakrisen til å gi seg selv all makt. Han er ikke alene.

Statsminister Viktor Orbán i Ungarn vil innføre unntakslover som i praksis gjør ham til diktator, hevder menneskerettighetsorganisasjoner..

NRK - 27 Feb 20 kl. 13:01

Fjerner jødiske bøker frå pensum

Ungarn fjerner jødiske forfattarar frå litteraturlister i skulen, skriv SVT, mellom anna nobelprisvinnaren Imre Kertész. Styresmaktene meiner det ikkje ligg antisemetetisme bak avgjersla som har hausta mykje kritikk..

VG - 01 Mar 20 kl. 07:25

Ungarn høyre om

Ungarns nasjonalkonservative regjering ledet av statsminister Victor Orban har lagt frem en ny nasjonal læreplan som skal styrke elevenes patriotisme, bygge deres nasjonale stolthet og gi dem grunnleggende militære forsvarsferdigheter. «Det er ikke noe som heter en nøytral utdanning», sier regjeringstalsmann Zoltan Kovacs, ifølge BBC. «Utdanningssystemer handler om verdier.

Aftenposten - 16 Feb 20 kl. 23:44

Sagosen-nedtur i Champions League

Sander Sagosens Paris Saint-Germain tapte i Ungarn..

Aftenposten - 22 Jan 20 kl. 19:14

Mannen som er siktet for Prinsdal-drapet, er utlevert fra Ungarn

Mannen som ble pågrepet i Ungarn i forrige uke for drapet på Prinsdal kom til Norge i ettermiddag, opplyser politiet..

Aftenposten - 17 Jan 20 kl. 17:51

Håndball-EM direkte: Norge herjer med Ungarn

Norge - Ungarn har avkast kl. 18.15..

Aftenposten - 17 Jan 20 kl. 17:51

Håndball-EM direkte: Norge i ledelsen – Ungarn-stjerne sendt på tribunen

Norge - Ungarn har avkast kl. 18.15..

Dagbladet - 16 Jan 20 kl. 17:47

Etterlyst 20-åring pågrepet i Ungarn

Den 20 år gamle mannen som er siktet for drapet på Halil Kara (21), ble i dag pågrepet i Ungarn på vei til Serbia..

P4 - 22 Jan 20 kl. 19:30

Drapssiktet utlevert til Norge

Den 20 år gamle mannen som er siktet for drapet på en mann på Prinsdal i Oslo, ble utlevert fra Ungarn til Norge i ettermiddag. Det opplyser politiet i Oslo. Den siktede ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia, torsdag i forrige uke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt