Ulovlig

Sunday, 14 August, 11:30

Nyheter om Ulovlig

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 09 aug 22 kl. 14:15

Hva skjer egentlig etter at politiet har pågrepet noen?

Hver uke kan vi lese saker om folk som har gjort noe Ulovlig. De blir pågrepet av politiet og avhørt. Noen blir også tiltalt.

NRK - 06 maj 22 kl. 11:28

Nå kan du få gebyr for Ulovlig fiske

Nå kan du få gebyr for Ulovlig fiske. Miljødirektoratet får stadig flere tips om Ulovlig fiske. Innsatsen mot Ulovlig laksefiske styrkes særlig i Nordland og Vestland.

NRK - 10 aug 22 kl. 11:25

Sikta for Ulovlig forbikjøring

Føreren av en varebil er sikta for Ulovlig forbykjøring av en bobil på E6 ved Fokstua på Dovrefjell i formiddag. Politiet har beslaglagt førerkortet til vedkommende. Det var to personer i hver av bilene og det er ikke meldt om noen alvorlig skadd.

NRK - 22 jun 22 kl. 17:57

Frifunnet for narkotikabesittelse etter Ulovlig ransaking

En mann i 40-årene ble frifunnet for å ha hatt nesten en kilo cannabis hjemme hos seg, etter å ha anket til Borgarting Lagmannsrett. Lagmannsretten vurderte at ransakingen av mannens bolig, som ledet til funnet av cannabis, var Ulovlig. De mente det «utvilsomt» var en krenkelse av artikkel 8 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

NRK - 24 jun 22 kl. 03:54

Mann mistenkt Ulovlig grensepassering av Norsk-Russisk grense

En mann ble pågrepet i terrenget av politiet i Norge for mistenkt Ulovlig grensepassering fra den russiske Kolahalvøya, melder Thebarentsobserver. Mannen skal ha kommet via Korpfjell i den nordlige delen av den norsk-russiske grensen. Vedkommende ble pågrepet torsdag, melder politiet i Finnmark på Twitter.

NRK - 11 aug 22 kl. 06:45

Svindlet apotek med forfalskede legepapir

En 35 år gammel mann lurte 11 apotek på Østlandet trill rundt, ved å gi seg ut for å være fastlege. Mannen fra UIlensaker fikk utlevert narkotiske legemidler ved å bruke forfalskede identitetspapirer, skriver Romerikes Blad. Totalt har fire forskjellige leger fått identiteten sin misbrukt, ifølge tiltalen mot mannen.

NRK - 22 jun 22 kl. 17:57

Mann frifunnet for narkotikafunn etter Ulovlig ransaking

En mann i 40-årene ble frifunnet for å ha hatt nesten en kilo cannabis hjemme hos seg, etter å ha anket til Borgarting Lagmannsrett. Lagmannsretten vurderte at ransakingen av mannens bolig, som ledet til funnet av cannabis, var Ulovlig. Dermed la både aktor og forsvarer ned påstand om frifinnelse.

NRK - 10 aug 22 kl. 09:21

Politi rykket inn i presidentpalasset i Peru

Politiet rykket tirsdag inn i presidentpalasset i Peru, men lyktes ikke med å pågripe president Pedro Castillos korrupsjonsanklagede svigerinne. Yenifer Paredes mistenkes for korrupsjon og hvitvasking og bor i presidentpalasset sammen med familien. Tirsdagens husransakelse pågikk i fire timer, men var resultatløs.

NRK - 09 aug 22 kl. 16:32

Advokatfirma skal granske konsulentbruk i e-helsetjenesten

Advokatfirmaet Wiersholm skal granske konsulentbruken i Helseplattformen etter anklager om Ulovlig store overskridelser. Under et møte i slutten av juni vedtok styret i Helseplattformen at det skal foretas en full gjennomgang av konsulentbruken i e-helsetjenesten. Tirsdag ble det klart at det er Wiersholm som skal gjøre jobben, etter anbud fra totalt tre ulike advokatfirmaer.

NRK - 09 aug 22 kl. 15:25

Pakistan har tatt TV-kanal av lufta

Pakistanske myndigheter har tatt ARY News av lufta, opplyser den populære TV-kanalen. ARY News har markert seg som kritiske til den pakistanske regjeringens politikk og støtter åpent tidligere statsminister Imran Khan. Myndighetenes begrunnelse for å ta kanalen av lufta i store deler av landet, er at den har sendt «opprørsk» innhold.

NRK - 08 aug 22 kl. 21:21

Russiske båter tatt på fersken – slapp straff

Russiske fiskerirederes båter er tatt for Ulovlig innførsel av fisk til Norge. NRK kan avdekke at russiske båter har sluppet straff, selv om Mattilsynet var øyevitne til jukset på kaia..

NRK - 08 aug 22 kl. 21:19

Giuliani møter ikke for storjury tirsdag

Rudy Giuliani møter ikke for storjuryen som gransker om tidligere president Donald Trump på Ulovlig vis forsøkte å påvirke valgresultatet i delstaten Georgia. En dommer påla i forrige måned Giuliani, som er Trumps advokat og tidligere ordfører i New York, å møte for en storjury i Atlanta tirsdag. Det kommer ikke til å skje.

Klartale - 20 jun 22 kl. 08:46

Vil gjøre det Ulovlig å få barn via surrogatmor i utlandet

Noen par kan ikke få barn selv. Noen velger å bli foreldre ved hjelp av surrogati. Da er det en annen mor som føder parets barn.

Klartale - 13 jul 22 kl. 16:00

Mo Farah lettet over å slippe straff

– Jeg føler meg lettet. Dette er landet mitt. Ingen barn ønsker å være i den situasjonen.

NRK - 05 aug 22 kl. 20:06

Mann er siktet etter brann i uthus

Da nødetatene rykket ut til en brann i et uthus i Ramfjorden i Tromsø forrige uke kom politiet over Ulovlig oppbevarte våpen og omtrent 2000 skudd. Nå melder Forsvarets forum at mannen er blitt siktet..

NRK - 12 jul 22 kl. 05:36

Avslører at han kom til Storbritannia Ulovlig

Fire ganger olympisk mester Mo Farah forteller i en dokumentar at han kom til Storbritannia fra Djibouti på Ulovlig vis. Han var da ni år og ble tvunget til å passe en annen families barn. Idrettsutøveren sier til BBC at han fikk navnet Mohamed Farah av dem som brakte ham fra Djibouti.

NRK - 17 jun 22 kl. 02:22

Kongresskomité: Trump satte Pence i fare fordi han ikke ville omgjøre valget

President Donald Trump forsøkte å presse visepresident Mike Pence til å omgjøre presidentvalget og oppildnet deretter mobben som ville skade ham da han nektet. Det slår komiteen i Representantenes hus som gransker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, fast.

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:01

Drept for sannheten om regnskogen

To menn satte ut i en båt ut på en elv i Amazonas-jungelen i Brasil. Journalisten Dom Phillips og urfolks-eksperten Bruno Araújo Pereira var om bord. For 12 dager siden ble de meldt savnet.

NRK - 03 aug 22 kl. 17:23

Pågrepet på Sri Lanka etter presidentavgang

Fagforeningstoppen Josef Stalin, som var en av lederne under protestene som førte til at president Gotabaya Rajapaksa gikk av, er pågrepet på Sri Lanka. Stalin er sekretær i Sri Lankas lærerorganisasjon og ble pågrepet i hovedstaden Colombo onsdag, ifølge øyenvitner og tjenestemenn. Ifølge siktelsen ledet han en Ulovlig demonstrasjon i mai.

NRK - 03 aug 22 kl. 15:57

Stanset med 136 kilo hasj i Lillesand

En mann i 20-årene er tiltalt for Ulovlig oppbevaring av narkotika etter å ha blitt stoppet i Lillesand med 136 kilo hasj i bilen, skriver Lillesand-Posten. Saken mot mannen kommer opp for Agder Tingrett i Kristiansand 20. oktober..

Klartale - 03 aug 22 kl. 14:25

Noen prøvde å smugle militært utstyr over den finske grensa til Russland

Finske tollere har gjort 2.500 kontroller mellom 22. juli og 27.

NRK - 05 jul 22 kl. 06:19

Norge vil hjelpe utviklingsland mot Ulovlig fiske

Norske satellitter kan hjelpe utviklingsland i kampen mot Ulovlig fiske, viser en fersk FN-rapport. 1/3 av verdens fiskebestander blir overfisket, og Norge vil gjøre mer for å hjelpe utviklingsland med å få bukt med fiskerikriminalitet, melder Nærings- og fiskeridepartementet..

NRK - 28 jul 22 kl. 09:25

Flere døde av metanolforgiftning i India

Minst 42 personer mistet livet og 97 andre ble innlagt på sykehus som følge av metanolforgiftning i Gujarat vest i India. Tilstanden til to av de innlagte er kritisk. Det melder AFP.

NRK - 28 jul 22 kl. 00:14

Flere døde og mange syke etter å ha drukket uren alkohol i India

Minst 36 mennesker er døde og rundt 50 andre har blitt lagt inn på sykehuset i India etter å ha drukket uren alkohol. Alkoholen ble konsumert i distriktene Botad og Ahmedabad i delstaten Gujarat, hvor produksjon, salg og forbruk av alkohol er Ulovlig, skriver CNN. – Rundt 10 personer har blitt arrestert, og 475 liter av den urene alkoholen har blitt funnet, sier politidirektøren i Gujarat Ashis Bhatia ..

NRK - 27 jul 22 kl. 21:22

Ulovlige våpen funnet etter brann i skjul i Tromsø

I forbindelse med en brann i et skjul i Sørbotn i Tromsø onsdag, fant politiet en god del ammunisjon og Ulovlig oppbevarte våpen. Det skriver de på Twitter. Funnet ble beslaglagt, og det ble opprettet sak mot en mann i 70-årene.

NRK - 26 jul 22 kl. 21:35

Bombegruppa involvert i ransaking

Politiet opplyser at de har pågrepet en mann på E6 i Ranheim i forbindelse med en annen sak i Nærøysund kommune. – Vi har i forbindelse med en pågående sak nord i fylket pågrepet en mann i bil på tur nordover, skriver politiet på Twitter. I løpet av tirsdag har politiet ransaket en privat adresse nord i Trøndelag.

NRK - 25 jul 22 kl. 05:12

Sørsamisk Ap-lag krever at vindmøller på Fosen rives

Sørsamisk Arbeiderparti ber regjeringen følge opp dommen i Høyesterett og rive vindmøllene på Fosen. Turbinene er fortsatt i drift, selv om Høyesterett i oktober i fjor fastslo at konsesjonen er Ulovlig og vindmøllene bryter med samiske menneskerettigheter. Staten vil ikke stoppe turbinene før de har gjennomført en ny konsekvensutredning.

NRK - 24 jul 22 kl. 21:03

86 mennesker funnet i stappfull lastebil i Nord-Makedonia

Politiet i Nord-Makedonia fant 86 migranter og flyktninger, deriblant flere barn, stappet inn en lastebil nær grensen til Hellas lørdag kveld. Menneskene, som kommer fra Pakistan, Syria og India, ble oppdaget av politiet sent lørdag kveld under en rutineinspeksjon nær grensebyen Gevgelija i Nord-Makedonia. En 44 år gammel lastebilsjåfør er pågrepet.

Klartale - 29 jun 22 kl. 06:00

Nå starter en ny kamp for amerikanske kvinner

Amerikanske kvinner har hatt lov til å ta abort i over 50 år. Men nå har det endret seg. Det skjedde etter at høyesterett endret en kjennelse.

NRK - 22 jul 22 kl. 20:08

Mener drapene i Amazonas ble utløst av fotografering

Drapene på den britiske journalisten Dom Phillips og den brasilianske urfolkseksperten Bruno Pereiraen i Amazonas i juni, skjedde trolig etter at de prøvde å fotografere en båt som tilhørte de to som drepte dem, ifølge kontoret til Brasils riksadvokat. De to ble drept da de var på vei tilbake fra en reise i en avsidesliggende del av Amazonas i juni, der narkotikatrafikk, uregistrerte gullgruver og Ulovlig fiske er utbredt. (NTB).

NRK - 22 jul 22 kl. 16:19

Forlenga varetekt

Mannen som ble pågrepet og siktet for Ulovlig besittelse av våpen og eksplosiver i Glåmos 8. juli har fått forlenga varetekt til 19. august.

NRK - 20 jul 22 kl. 18:59

Giuliani må møte for storjury

En domstol i New York har beordret Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani til å møte for en storjury i Atlanta. Juryen etterforsker om tidligere president Trump og andre Ulovlig forsøkte å blande seg inn i valget i delstaten Georgia i 2020. Dommer Thomas Farber i Høyesterett i New York har beordret den tidligere Trump-advokaten og New York-borgermesteren til å møte for storjuryen 9.

NRK - 20 jul 22 kl. 09:26

USA: Russland vil annektere flere områder i Ukraina

Russland vil annektere flere ukrainske områder etter mønster fra Krim-annekteringen i 2014, ifølge amerikansk etterretning. – Russland er allerede i gang med å innsette illegitime myndigheter i områdene i Ukraina som er under deres kontroll, sier John Kirby, som er talsperson for USAs nasjonale sikkerhetsråd. Han mener de bruker de samme «spillereglene» som under annekteringen av Krim for åtte år siden.

NRK - 20 jul 22 kl. 04:07

Britiske soldater får ikke kjøpe sex i utlandet

Det britiske forsvaret har innført et forbud mot kjøp av seksuelle tjenester i utlandet. Forbudet er et forsøk på å forhindre seksuell utnytting og misbruk i militæret, melder The Guardian. Militæransatte som blir avslørt for kjøp av sex kan regne med oppsigelse, og de risikerer også straffeforfølgelse hvis sexsalg er Ulovlig i det landet hvor det skjedde.

NRK - 24 jun 22 kl. 09:44

Spesialenheten starter etterforskning av Ulovlig ransaking

Spesialenheten har iverksatt etterforskning av saken til en mann i 40-årene som denne uken ble frikjent i lagmannsretten for dyrking av cannabis hjemme. Mannen ble også frikjent for innføring av cannabisfrø etter at lagmannsretten slo fast at ransakingen av boligen hans i september 2020 var Ulovlig, og at cannabisbeslaget gjort under ransakingen ikke kunne brukes. Spesialenheten bekrefter overfor mannens advokat, Wahid Shah, at de starter etterforskning for å se om det fra politiets side er begått en straffbar handling i saken.

NRK - 18 jul 22 kl. 14:30

Økt eksport av laks og ørret etter krigen i Ukraina

Norsk sjømatnæring sluttet å selge ørret og laks til Belarus etter Russlands invasjon av Ukraina. Eksporten har imidlertid økt til andre land. I løpet av første halvår er eksporten til Belarus redusert med 73 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, eller med rundt 4.

NRK - 06 maj 22 kl. 15:05

Styrker innsatsen mot Ulovlig fiske

Miljødirektoratet har fått flere tips om Ulovlig fiske i hele landet. Nå styrkes innsatsen mot Ulovlig laksefiske, spesielt i Nordland og Vestland. Statens naturoppsyn (SNO) kan nå gi overtredelsesgebyr for mindre alvorlige brudd på lakse- og innlandsfiskloven, opplyser Miljødirektoratet.

NRK - 24 jun 22 kl. 03:54

Mann pågrepet for mistenkt Ulovlig grensepassering av Norsk-Russisk grense

En mann ble pågrepet av politiet i Norge for mistenkt Ulovlig grensepassering fra den russiske Kolahalvøya, melder Thebarentsobserver. Mannen skal ha kommet via Korpfjell i den nordlige delen av den norsk-russiske grensen. Vedkommende ble pågrepet torsdag, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 22 jun 22 kl. 17:57

Lagmannsretten: Mann frifunnet for narkotikafunn etter Ulovlig ransaking

En mann i 40-årene ble frifunnet for bruk og besittelse av nesten en kilo narkotika, etter å ha anket til Borgarting Lagmannsrett. Lagmannsretten vurderte at ransakingen av mannens bolig, som ledet til funnet av cannabis, var Ulovlig. Dermed la både aktor og forsvarer ned påstand om frifinnelse.

Dagbladet - 16 jul 22 kl. 15:38

Advarer mot Ulovlig potens-honning

Etaten for legemidler i USA slår alarm om honningbaserte produkter som kan inneholde potensmidler og som i verste fall være livstruende..

NRK - 20 jun 22 kl. 08:54

Familieministeren vil gjøre det straffbart å bruke surrogatmor i utlandet.

Barne- og familieminister Kjersti Toppe mener det bør bli Ulovlig å hente hjem barn født av surrogatmor i utlandet. Toppe sier til NRK at det er Ulovlig å bruke surrogatmor i Norge og at det derfor heller ikke bør være lov å buke surrogatmor i utlandet. Toppe tok allerede i 2017 til orde for et slikt forbud og sammenlignet det med at det er straffbart for nordmenn å kjøpe sex i utlandet.

NRK - 20 jun 22 kl. 08:54

Familieministeren vil gjøre det straffbart å bruke surrogatmor i utlandet

Barne- og familieminister Kjersti Toppe mener det bør bli Ulovlig å hente hjem barn født av surrogatmor i utlandet. Toppe sier at det er Ulovlig å bruke surrogatmor i Norge og at det derfor heller ikke bør være lov å buke surrogatmor i utlandet. – Det er ikke et poeng for meg at man skal straffe dem som gjør dette, men straffebestemmelser er holdningsskapende og underbygger alvoret ved lovbestemmelsen.

NRK - 14 jul 22 kl. 11:42

Vaniljeis fra Häagen-Dazs trekkes tilbake

Bokser med vaniljeis fra Häagen-Dazs i størrelse 460 ml med holdbarhetsdato før 21. mai 2023 trekkes tilbake etter mistanke om innhold av plantevernmiddel. – Importøren har stoppet omsetningen hos alle detaljister, og resterende på lager er sperret, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

NRK - 12 jul 22 kl. 09:25

Rapporter avslører et urovekkende mønster av mistenkelige dødsfall i Afghanistan

SAS-agenter i Afghanistan drepte gjentatte ganger internerte og ubevæpnede menn under mistenkelige omstendigheter, ifølge en etterforskning av BBC, melder TV-kanalen selv. Nylig innhentede militærrapporter tyder på at en enhet Ulovlig kan ha drept 54 mennesker på en seks måneder lang tur. BBC fant bevis som tyder på at den tidligere sjefen for spesialstyrker ikke klarte å videreformidle bevis til en drapsetterforskning..

VG - 17 jun 22 kl. 14:35

Politiet får ikke bruke cannabisbeslag som bevis – retten mener beslaget var Ulovlig

Lagmannsretten har forkastet bevisene etter at politiet i 2020 fant nesten 1 kilo cannabis hjemme hos en mann i Viken. Retten mener ransakingen var Ulovlig..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com