UiS

Onsdag, 21 April, 07:24

Nyheter om UiS

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 mars 21 kl. 19:24

UiS koronastenges etter påske

UiS innfører digital undervisning den første uka etter påske, skriver Utsnitt. Regjeringen anbefaler dette fordi smittetallene har vist seg å øke etter ferier. Men de som må være på skolen for å få nødvendig undervisning, vil få det ved UiS..

E24 - 03 mars 21 kl. 10:15

UiS vil lada opp batteri-industrien med nytt studietilbod

Beyonder skal bygga opp batteri-industri, men saknar norsk kompetanse. Det vil Universitetet i Stavanger (UiS) gjera noko med..

NRK - 27 jan. 21 kl. 14:49

UiS åpner for undervisning

Universitetet i Stavanger har i dag informert studenter og ansatte om at UiS planlegger å åpne opp for fysisk undervisning i grupper på inntil 50 personer fra mandag 8. februar dersom smittetrykket ikke endrer seg drastisk..

NRK - 22 mars 21 kl. 17:15

UiS-student koronasmittet

En student som deltok i undervisningen ved Universitetet i Stavanger fredag, er smittet med covid-19. 48 studenter og to faglærere er satt i karantene..

E24 - 17 mars 21 kl. 12:36

Energibransjen i Rogaland må kjempa om slike som Martine

Tidleg på 2000-talet forsvann elkraft-linja på UiS. No gjev det grøne skiftet kamp om kompetansen..

NRK - 07 feb. 20 kl. 02:33

UiS får bunnkarakter på kvalitet

Universitetet i Stavanger får bunnkarakter etter at Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning (Nokut) har vurdert universiteter og høyskoler i Norge. Vurderingen fra de sakkyndige viser at UiS «har vesentlige mangler», skriver Khrono..

NRK - 25 feb. 20 kl. 11:18

Sier nei til lege-utdanning i UiS

Universitetet i Stavanger vil etablere sin egen utdanning i medisin, men det er et klart flertall av de andre universitetene sterkt kritiske til, skriver Khrono. I dag tar halvparten av alle norske medisinstudenter utdanningen sin i utlandet..

Aftenposten - 18 feb. 20 kl. 08:43

Mener menn i barnehage bidrar til å viske ut skillene mellom jente- og guttelek

Gutteforeldre har bedt barnehagelærer Sondre Bjøkne om å få sønnene til å perle mindre, mens jenteforeldre ville ha mindre utelek. I en fersk studie så UiS-forskere at barnehageansatte var overraskende lite opptatt av kjønnsforskjeller mellom barna..

NRK - 19 nov. 19 kl. 06:58

Mest stryk ved UiS

Studentene ved Universitetet i Stavanger har dårligere eksamensresultater og høyere strykprosent enn gjennomsnittet. Hittil i år har 11,7 prosent av UiS-studentene fått karakteren A, mens snittet på landsbais er 13 prosent, skriver Rogalands Avis..

P4 - 07 feb. 20 kl. 05:44

Bunnkarakter på kvalitet

Universitetet i Stavanger får bunnkarakter etter at Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning har vurdert høyskoler og universitet i Norge. Ifølge rapporten fra de sakkyndige har UiS vesentlige mangler, skriver nettavisen Khrono. Prorektor for utdanningen sier til Stavanger Aftenblad at det er viktig å understreke at det er kvalitetssystemet som stryker, ikke kvaliteten på studiene..

Aftenposten - 17 okt. 19 kl. 07:05

Universitetet i Stavanger vil lokke toppidrettsutøvere med Team UiS

Universitetet i Stavanger vil gjøre seg attraktiv for toppidrettsutøvere, går sammen med Olympiatoppen Sørvest og danner Team UiS. Viking-kaptein og student Viljar Helland Vevatne er positiv..

VG - 17 sep. 19 kl. 18:01

Valgforsker om bråket: En regjering i oppløsning

OSLO/BERGEN (VG) Både regjeringen og Venstre viser tendenser til oppløsning, sier valgforsker Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger (UiS)..

VG - 05 aug. 19 kl. 16:36

Ekspert om strid i bompengeparti: – De mangler kjøreregler

Bompenge-sjef Frode Myrhol kunne håndtert konflikten i oslofløyen uten en åpen krangel i mediene, mener valgforsker Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger (UiS). Men Myrhol mener det ville vært umulig..

Hegnar.no - 09 juli 19 kl. 08:27

Flere søker seg til oljeutdanninger

Antall søkere til petroleumsfag ved Universitetet i Stavanger (UiS) øker for første gang på seks år. Men søkertallene er fortsatt langt unna tallene fra 2013..

NRK - 06 des. 18 kl. 13:43

Klaus Mohn ny rektor ved UiS

Styret ved Universitetet i Stavanger (UiS) har vedtatt å ansette Klaus Mohn som rektor fra 1. august 2019. Han er i dag professor i petroleumsøkonomi.

Aftenposten - 15 jan. 19 kl. 10:31

Tidligere UiS-professor Nils Rune Langeland tapte i retten

Universitet i Stavanger hadde rett til å gi ham sparken, slås det fast i dommen fra Oslo tingrett..

Aftenposten - 15 jan. 19 kl. 10:31

Tidligere UiS-professor Nils Rune Langeland tapte i retten: – Dommen gir et skjevt bilde av meg

Universitet i Stavanger hadde rett til å gi ham sparken, slås det fast i dommen fra Oslo tingrett..

VG - 10 des. 18 kl. 16:20

Omstridt professor hevder han ble sparket på ulovlig grunnlag

Rettssaken mellom den avskjedigede professoren Nils Rune Langeland ved Universitetet i Stavanger (UiS) og staten startet mandag..

Hegnar.no - 06 des. 18 kl. 13:24

Klaus Mohn ny rektor ved Universitetet i Stavanger

Styret ved Universitetet i Stavanger (UiS) har vedtatt å ansette Klaus Mohn som rektor fra 1. august 2019. Han er i dag professor i petroleumsøkonomi..

NRK - 03 juli 18 kl. 09:00

Tre sextrakasserings-saker ved UiS

På under eitt år har det vore tre varslar om sextrakassering ved Universitetet i Stavanger. Mannen, som var førsteamanuensis ved Fakultet for utøvande kunstfag, vart nyleg suspendert og har no valt å slutte i jobben..

VG - 14 mai 18 kl. 16:22

Nils Rune Langeland saksøker staten - vil ha jobben tilbake

Tidligere professor Nils Rune Langeland saksøker den norske stat fordi han mener Universitetet i Stavanger (UiS) ga ham sparken på feil grunnlag. – Vi forventer at han skal få jobben sin tilbake, sier Langelands advokat..

NRK - 20 nov. 17 kl. 11:55

UiS bekrefter varsel om avskjed

Universitetet i Stavanger bekrefter at det er gitt forhåndsvarsel om avskjed til professor Nils Rune Langeland. Saken skal behandles i Styrets ansettelsesutvalg fredag 24. november.

NRK - 08 juli 17 kl. 16:42

UiS-professor legger seg flat

UiS-professor Nils Rune Langeland (53), som sendte seksuelle meldinger til flere kvinnelige studenter, beklager meldingene. – De var klart upassende. Jeg tar det fulle ansvaret for det jeg har gjort, skriver han i en sms til NRK..

NRK - 25 juli 17 kl. 11:06

Få sykehusansatte tar vaksine

Kun 12 prosent av sykehusansatte velger å vaksinere seg mot sesonginfluensa. Den lave andelen av helsepersonell som er vaksinert er en gjennomgående svikt, slår to masterstudenter ved Universitetet i Stavanger (UiS) fast i sin hovedoppgave..

P4 - 19 nov. 15 kl. 06:55

Kampen mot terror: - Må ikke la oss blende av midlertidige tiltak

- Vi må ikke se oss blinde på midlertidige sikkerhetstiltak. Det sier professor i samfunssikkerhet ved UiS, Odd Einar Olsen. I kjølvannet av terroren i Paris diskuteres tiltak som metalldetektorer på stasjoner, militære i gatene og her i Norge; bevæpnet politi.

Hegnar.no - 22 juni 15 kl. 05:58

Universitetet i Stavanger avsluttet fusjonsprosess

Styret ved Universitetet i Stavanger (UiS) valgte søndag å avslutte fusjonsprosessen med Høgskolen Stord/Haugesund (HSH)..

DN - 22 juni 15 kl. 06:36

Universitetsfusjon gikk i vasken

Styret ved Universitetet i Stavanger (UiS) valgte søndag å avslutte fusjonsprosessen med Høgskolen Stord/Haugesund (HSH)..

Dagbladet - 20 nov. 14 kl. 09:00

La Borge bevise klimahypotesen sin

UiS bør gi Borge muligheten til å utarbeide sin vitenskapelige hypotese om at klimaendringene ikke er menneskeskapte..

Hegnar.no - 14 nov. 14 kl. 07:34

Mange vil ta petroleumsfag tross nedgangstider

Til tross for at flere tusen stillinger er på vei bort fra oljeindustrien, søker rekordmange ungdommer seg til petroleumsstudiene..

P4 - 09 juni 14 kl. 05:00

- Snakker lite med barna

Barnehageansatte i snakker for lite med barna. Det kan gå utover læringen når barna starter på skolen, advarer forskere. Professor Ingunn Størksen ved Læringsmiljøsenteret ved UiS har observert førskolebarn i barnehager over tre år, og er bekymret over mangelen på kontakt.

P4 - 16 des. 13 kl. 10:36

Stavanger kan få romfartsleir

I en pressemelding skriver UiS at Norge har søkt om å få arrangere International Space Universitys sommerskole, Space Studies Program, i 2016. Det skriver aftenbladet i dag. Universitetet i Stavanger (UiS) er vertskap, med Norsk romsenter, Innovasjonsnettverket Space & Energy og Prekubator TTO som medarrangører.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt