USAs

Sunday, 21 April, 23:04

Nyheter om USAs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 Apr 19 kl. 16:18

USAs handelsunderskudd minker

USAs handelsunderskudd minket med 3,4 prosent i februar, ifølge nye tall fra det amerikanske næringsdepartementet. Forskjellen mellom USAs eksport og import falt til 49, 4 milliarder dollar..

Dagbladet - 45 minutter siden

Nå spiller Trump på samme lag som Putin i Libya

USAs president med oppsiktsvekkende støtte til opprørsgeneral Khalifa Haftar..

Dagbladet - 6 timer siden

Trumps Mueller-svar: «Husker ikke»

USAs president Donald Trump har skrytt av at han har «verdens beste hukommelse», men måtte svare «husker ikke» minst 37 ganger på Muellers spørsmål..

Dagbladet - 12 Apr 19 kl. 21:50

Slik ble Alexandria Ocasio-Cortez (29) en av USAs mest berømte politikere

I løpet av ett år er hun gått fra å være en ukjent bartender til å bli en av USAs mest berømte politikere. I dette intervjuet forteller lillebroren Gabriel at han var den første som foreslo søstera som kongressrepresentant..

Hegnar.no - Igår: 08:53

Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning

USAs justisdepartement ønsker ikke å gi demokratene tilgang til en usladdet versjon av Mueller-rapporten etter stevningen fra Representantenes hus..

E24 - 14 Apr 19 kl. 19:12

Nytt Trump-angrep mot sentralbanken: – Skulle gjort nøyaktig det motsatte

USAs president angriper igjen landets sentralbank for å bremse økonomien. USAs vekst kunne vært fire prosent og børsene 10.000 poeng høyere, hevder Donald Trump..

Aftenposten - Igår: 07:19

Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning

USAs justisdepartement ønsker ikke å gi demokratene tilgang til en usladdet versjon av Mueller-rapporten etter stevningen fra Representantenes hus..

NRK - Igår: 03:48

Avviser å gi ut usladdet rapport

USAs justisdepartement ønsker ikke å gi Demokratene tilgang til en usladdet versjon av Mueller-rapporten. Demokraten Jerry Nadler i Representantenes hus stevnet departementet med krav om å få hele rapporten og underlagsmaterialet innen 1. mai..

Aftenposten - Igår: 22:43

Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria

Kosovo har med USAs hjelp hentet hjem 110 statsborgere som ble tatt til fange i tidligere IS-kontrollerte områder i Syria, ifølge myndighetene..

Dagbladet - 18 Apr 19 kl. 18:00

Trumps Mueller-reaksjon: - Jeg er «fucked»

USAs president Donald Trump skal ha bedt sin sjefsadvokat om å fjerne spesialetterforsker Mueller, og deretter forsøkt å strupe etterforskningen..

Hegnar.no - I førrgår: 07:50

Trump skal møte Japans kommende keiser

USAs president Donald Trump blir den første utenlandske statslederen som møter Japans påtroppende keiser, kronprins Naruhito..

Hegnar.no - 08 Apr 19 kl. 06:51

USAs sikkerhetsminister går av

USAs sikkerhetsminister Kirstjen Nielsen går av, bekrefter president Donald Trump..

Aftenposten - I førrgår: 07:01

Trump skal møte Japans kommende keiser

USAs president Donald Trump blir den første utenlandske statslederen som møter Japans påtroppende keiser, kronprins Naruhito..

NRK - 18 Apr 19 kl. 05:23

Presidentkandidat pågrepet i USA

Mario Amilcar Estrada Orellanam, som stiller som kandidat i presidentvalget i Guatemala er pågrepet i USA. Han er mistenkt for narkovirksomhet og planer om å drepe politiske motstandere. Han ble pågrepet i Miami, ifølge USAs justisdepartement..

Hegnar.no - 15 Apr 19 kl. 17:22

- Burde vært 5.000-10.000 poeng høyere

USAs president Donald Trump angriper nok engang FED på Twitter. .

NRK - 18 Apr 19 kl. 15:43

Barr sier Trump er uskyldig

USAs justiminister William Barr sier Mueller-rapporten viser at Russland forsøkte å påvike valgkampen i 2016, men at ingen fra USA samarbeidet med dem. Spesialetterforsker Robert Mueller brukte 22 måneder på å granske mulig russisk valginnblanding..

NRK - 17 Apr 19 kl. 23:23

Barr varsler pressekonferanse

USAs justisminister William Barr har varslet en pressekonferanse i morgen forbindelse med offentliggjøringen av en slagget versjon av spesialetterforsker Rober Muellers rapport. Pressekonferansen holdes i Washington klokken 15:30 norsk tid..

NRK - I førrgår: 06:41

Trump møter Japans komande keisar

USAs president Donald Trump blir den første utanlandske statsleiaren som møter Japans nye keisar, kronprins Naruhito. Trump reiser til Japan i mai for å treffe både Naruhito, som formelt blir keisar 1. mai, og statsminister Shinzo Abe..

NRK - 18 Apr 19 kl. 09:50

Vil ikke snakke med Pompeo

Nord-Korea krever at USAs utenriksminister Mike Pompeo utelates fra fremtidige atomforhandlinger mellom de to landene, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Samtalene mellom de to landene står i stampe, og nordkoreanerne mener Pompeo har skylden.

VG - 10 Apr 19 kl. 22:57

USAs justisminister tror Obama spionerte på Trump

USAs justisminister William Barr uttalte onsdag at han tror Obama-administrasjonen spionerte på Donald Trumps kampanje i 2016..

Hegnar.no - 15 Apr 19 kl. 16:44

Trump: – Boeing bør finne på et nytt navn

Etter at totalt 346 mennesker har mistet livet i to flystyrter, gir USAs president Donald Trump flyselskapet Boeing markedsføringsråd på Twitter..

NRK - 15 Apr 19 kl. 20:02

Trump føreslår redningsaksjon

På Twitter har USAs president Donald Trump uttalt seg om brannen i Notre-Dame-katedralen i Paris. Trump beskriv brannen som frykteleg, og foreslår å sende vanntankarar over katedralen for å sløkke den..

Dagbladet - 11 Apr 19 kl. 11:20

Solbergs doktrine

Regjeringen har ikke råd til det forsvaret Norge trenger. I stedet knyttes vi tettere til USAs stormaktsinteresser, skriver John O. Egeland..

Hegnar.no - 12 Apr 19 kl. 06:30

- Forandring kommer ikke fra slottet eller Det hvite hus

I Oslo Spektrum oppfordret USAs tidligere førstedame Michelle Obama tilhørerne til å oppsøke folk med annen bakgrunn enn sin egen..

NRK - 12 Apr 19 kl. 22:14

Trump beordret stenging av grensa

USAs president Donald Trump har beordret stenging av landets sørlige grense mot Mexico, selv om han hadde lovet å ikke gjøre det på et år, det melder The New York Times..

Hegnar.no - 11 Apr 19 kl. 11:17

Demokrater reagerer skarpt på spionasje-utspill

Demokratene i Kongressen reagerer skarpt på uttalelser fra USAs justisminister William Barr om at Donald Trumps valgkamp ble utsatt for «spionasje» i 2016..

Hegnar.no - 11 Apr 19 kl. 06:26

Trump med presidentordre om mer olje og gass

USAs president Donald Trump sier han trosser «radikale aktivister» når han undertegner to presidentordre om å akselerere utbyggingen av oljerørledninger..

Dagbladet - 10 Apr 19 kl. 09:20

Utrenskningen er i gang: - Den største ære er erstattet av et svart hull

USAs president Donald Trump fikk ikke viljen sin. Det kan føre til en utrenskning av et helt departement, hevder amerikanske medier..

Hegnar.no - 08 Apr 19 kl. 17:03

USA utvider terrorlisten

USAs president Donald Trump opplyser at USA nå klassifiserer den iranske revolusjonsgarden som en terrororganisasjon..

Hegnar.no - 11 Apr 19 kl. 06:29

Trump ut mot EU etter ny brexit-utsettelse

USAs president Donald Trump går hardt ut mot EU etter enigheten med britenes statsminister Theresa May om å utsette brexit til 31. oktober..

NRK - 09 Apr 19 kl. 02:11

Nektes innreise til USA

16 saudiarabiske statsborgere får innreiseforbud til USA som følge av drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi. Det opplyser USAs utenriksminister Mike Pompeo..

Aftenposten - 11 Apr 19 kl. 05:54

Trump ut mot EU etter ny brexit-utsettelse

USAs president Donald Trump går hardt ut mot EU etter enigheten med britenes statsminister Theresa May om å utsette brexit til 31. oktober..

NRK - 11 Apr 19 kl. 05:41

Trump ut mot brexit-utsetting

USAs president Donald Trump går hardt ut mot EU etter at brexit blei utsett. – Synd EU er så strenge når det kjem til Storbritannia og brexit. EU er også ein brutal handelspartnar med USA, noko som kjem til å bli endra, skriv presidenten på Twitter..

Hegnar.no - 11 Apr 19 kl. 05:49

Trumps selvangivelse dukker ikke opp innen fristen

USAs finansminister Steven Mnuchin sier hans departementet ikke vil klare å utlevere president Donald Trumps selvangivelse innen fristen onsdag..

Aftenposten - 11 Apr 19 kl. 13:37

Julian Assange fengslet i London. Senere skal retten behandle USAs begjæring om utlevering

Wikileaks-grunnleggerJulian Assange er i en en domstol i London funnet skyldig i å bryte betingelsene for løslatelse mot kausjon i 2012. Utleveringsbegjæringen til USA behandles senere..

Hegnar.no - 10 Apr 19 kl. 22:59

Trump kaller Russland-granskingen et «kuppforsøk»

Donald Trump kaller etterforskningen av forholdet til Russland i valgkampen et «kuppforsøk». USAs justisminister anklager samtidig FBI for spionasje mot Trump..

NRK - 11 Apr 19 kl. 20:55

Trump vil ikke kommentere Assange

USAs president Donald Trump hevder han ikke vet noe om WikiLeaks, selv om han tidligere har hyllet dem. Han ville ikke kommentere pågripelsen av Julian Assange. Trump hyllet WikiLeaks over 100 ganger i løpet av valgkampen før presidentvalget i 2016..

E24 - 11 Apr 19 kl. 06:03

Trump ut mot EU etter ny brexit-utsettelse

USAs president Donald Trump går hardt ut mot EU etter enigheten med britenes statsminister Theresa May om å utsette brexit til 31. oktober..

Aftenposten - 08 Apr 19 kl. 00:45

USAs sikkerhetsminister Kirstjen Nielsen går av

«Ingen overraskelse», skriver New York Times..

NRK - 09 Apr 19 kl. 16:23

Putin ut mot Mueller-etterforskinga

Russlands president Vladimir Putin kalla skuldingane om at Russland blanda seg i den amerikanske valkampen for absurde, då han tala i Arctic Forum tysdag. Han meiner Mueller-rapporten var ein del av eit politisk spel, retta mot USAs befolkning..

Aftenposten - 30 Mar 19 kl. 22:35

USAs mottakssystem kneler. Her bor migrantfamilier under en bro.

Pågangen ved USAs grense mot Mexico er nå så stor at migrantene slippes fri med kun en oppmøtedato. President Donald Trump truer igjen med å stenge grensen..

Hegnar.no - 09 Apr 19 kl. 15:26

EU mener amerikanske trusler om ekstratoll er overdrevet

EU mener USAs trusler om ekstratoll på europeiske varer er overdrevet. Truslene kommer etter at WTO ga EU medhold i subsidiestriden mellom Airbus og Boeing..

NRK - 09 Apr 19 kl. 04:26

Truer EU med ekstratoll

USA truer EU med ekstratoll kun dager etter at Verdens handelsorganisasjon ga EU medhold i striden mellom franske Airbus og amerikanske Boeing. Kontoret for USAs handelsrepresentanter mener WTO gjentatte ganger har funnet ut at EU subsidierer Airbus..

NRK - 08 Apr 19 kl. 16:26

Setter iransk styrke på terrorliste

USAs president Donald Trump opplyser at USA nå klassifiserer den iranske revolusjonsgarden som en terrororganisasjon. Det melder NBC. Irans revolusjonsgarde skal passe på landets islamske system og er ikke del av landets regulære militærstyrker..

Hegnar.no - 10 Apr 19 kl. 06:50

Trump har hatt «produktive» samtaler med Saudi-Arabias kronprins

USAs president Donald Trump har hatt «produktive» telefonsamtaler med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, ifølge Det hvite hus..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt