USAs

Monday, 17 June, 05:45

Nyheter om USAs

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - I førrgår: 14:25

Slår tilbake mot USAs anklager

Den iranske ambassaden i Oslo slår hardt tilbake på USAs anklager om at Iran står bak angrepene på to tankskip i Omanbukten i går. Den ene oljetankeren er norskeid. Talspersonen for ambassaden sier til Dagbladet at USA kommer med grunnløse beskyldninger og slik beveger seg mot sabotasje av diplomati..

NRK - I førrgår: 10:05

Iran avviser at de angrep skip

Iran avviser kategorisk USAs beskyldninger om at landet står bak angrep på to tankskip i Omanbukta. – Anklagene fra USA er et komplott fra Washington og USAs allierte, hevdet Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif i en Twitter-melding..

P4 - 13 Jun 19 kl. 20:36

Pompeo anklager Iran for angrep mot tankskip

USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager Iran for å ha stått bak angrepene mot to tankskip i Omanbukta. USAs utenriksminister hevdet videre at Iran utgjør en trussel mot internasjonal fred og sikkerhet. Det ene skipet eies av John Fredriksens rederi Frontline..

Hegnar.no - 08 Jun 19 kl. 10:35

Iran fordømmer USAs nye sanksjoner

Iran mener at USAs nye sanksjoner mot landets petrokjemiske industri viser at president Donald Trump ikke er seriøs når han ber om forhandlinger..

Dagbladet - I førrgår: 05:10

Bekymringsfull utvikling i USAs drapshovedstad: Fire barn drept siste uka

To jenter på 3 og 11 år blant de drepte..

NRK - 08 Jun 19 kl. 02:28

USA og Mexcio enige om avtale

USA og Mexico er enige om en avtale om migrantstrømmen ved USAs sørlige grense. Dermed dropper USA innføringen av toll på alle mesikanske varer fra mandag. Det kunngjorde USAs president Donald Trump på Twitter..

Dagbladet - 2 timer siden

Trump anklager New York Times for forræderi

USAs president Donald Trump raser mot avisen New York Times i forbindelse med en artikkel om eventuell sabotasje mot Russlands strømnett..

NRK - 12 timer siden

Trump vil ta opp Hongkong med Kina

USAs president vil ta opp menneskerettighetssituasjonen i Hongkong med Kina på et møte senere denne måneden. Det sier utenriksminister Mike Pompeo til TV-kanalen Fox News. Det harr vært store demonstrasjoner mot et lovforslag om utlevering til Kina..

NRK - 08 Jun 19 kl. 02:28

USA og Mexico enige om avtale

USA og Mexico er enige om en avtale om migrantstrømmen ved USAs sørlige grense. Dermed dropper USA innføringen av toll på alle mesikanske varer fra mandag. Det kunngjorde USAs president Donald Trump på Twitter..

Aftenposten - 07 Jun 19 kl. 07:37

USAs VM-spillere i rettsstrid med forbundet: – Vi må gjøre mer enn mennene

Det er ikke bare i Norge at en kvinnelig fotballstjerne er i strid med forbundet. VM-favoritten USAs spillere har saksøkt sitt fotballforbund..

P4 - 8 timer siden

USA: Ønsker ikke krig med Iran

- USA vil ikke ha krig med Iran. Det sier utenriksminister Mike Pompeo til Fox News. USAs president Donald Trump har anklaget iran for å stå bak angrepene mot to tankskip i Omanbukta på torsdag, noe regime avviser.

NRK - 13 timer siden

USA: Ønsker ikke krig med Iran

USA «vil ikke ha krig» med Iran, sier utenriksminister Mike Pompeo til Fox News. USAs president Donald Trump har anklaget Iran for å stå bak angrepene mot to tankskip i Omanbukta nylig, noe Iran avviser. Spenningen mellom de to landene er spent..

P4 - 7 timer siden

Oppkaller bosetting etter Trump

En bosetting på okkupert jord på Golanhøydene blir oppkalt etter USAs president Donald Trump. Israels statsminister innviet «Trump-høydene» i dag. Trump erklærte at høyden er israelsk i mars i år.

Aftenposten - Igår: 21:00

En amerikansk menigs erindringer: Hitlerjugend og puslinger | Bernt Hagtvet

Under beleiringen av Leningrad falt det mange hundre tusener flere russere enn USAs samlede tap under hele andre verdenskrig..

NRK - 6 timer siden

Trump anklager avis for forræderi

USAs president Donald Trump raser mot avisen New York Times i forbindelse med en artikkel om eventuell sabotasje mot Russlands strømnett. – Dette er faktisk forræderi av en avis, som en gang var stor, som er desperat etter en sak, skriver Trump..

NRK - 8 timer siden

Oppkaller bosetting etter Trump

En bosetting på okkupert jord på Golanhøydene blir oppkalt etter USAs president Donald Trump. Israels statsminister innviet «Trump-høydene» i dag. Trump erklærte at høyden er israelsk i mars i år.

P4 - 11 timer siden

Trump vil snakke med Kina om Hongkong

USAs president vil snakke med Kina om menneskerettighetssituasjonen i Hongkong. Det opplyser utenriksminister Mike Pompeo til Fox News. Senere denne måneden skal det være et møte mellom de to landene.

NRK - Igår: 18:27

India svarer USA med samme mynt

India svarer på USAs økte importskatt på stål og aluminium med å heve skatten på 28 amerikanske produkter, blant annet epler og mandler. Endringene trår i kraft søndag, melder indiske myndigheter. USA er også i en pågående handelskonflikt med Kina..

P4 - 6 timer siden

Trump raser mot avis

USAs president Donald Trump raser mot avisa New York Times og beskylder dem for forræderi. Årsaken er en artikkel fra avisa om at USA skal ha installert skadelig programvare i Russlands strømnett. På Twitter skriver presidenten at dette faktisk er forræderi fra en avis, som en gang var stor, som er desperat etter en sak..

Dagbladet - I førrgår: 14:06

Irans ambassade slår knallhardt tilbake: - Det er sabotasje

USAs utenriksminister har rettet en anklagende pekefinger mot Iran etter angrepene på to tankskip i Omanbukta. Nå svarer Irans ambassade i Oslo på tiltalen..

Dagbladet - 13 Jun 19 kl. 20:51

USA gir Iran skylda for angrepet på norsk skip

USAs utenriksminister Mike Pompeo gir Iran skylda for de angivelige angrepene..

NRK - 13 Jun 19 kl. 22:15

Sarah Sanders går av

Pressetalskvinne ved Det Hvite hus Sarah H. Sanders går av. Det bekrefter USAs president Donald Trump..

Hegnar.no - I førrgår: 14:29

Nytt rettsmøte i Assange-saken neste år

USAs krav om utlevering av WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange skal behandles i et nytt rettsmøte i februar 2020, har en domstol i London besluttet..

Aftenposten - 14 Jun 19 kl. 05:38

Iran avviser anklager om tankskipsangrep

Iran avviser kategorisk USAs beskyldninger om at landet står bak angrep på to tankskip i Omanbukta..

NRK - 13 Jun 19 kl. 20:29

Pompeo skylder på Iran

To tankskip, deriblant John Fredriksens «Front Altair», ble angrepet i Omanbukta torsdag. USAs utenriksminister Mike Pompeo gir Iran skylden for angrepene og ber FN ta grep..

NRK - 14 Jun 19 kl. 03:29

Iran avviser anklager om angrep

Irans FN-delegasjon avviser kategorisk USAs beskyldninger om at landet står bak angrep på to tankskip i Omanbukta. – USA og dets regionale allierte må slutte å hisse til krig, heter det i uttalelsen. FNs sikkerhetsråd diskuterte hendelsene torsdag..

NRK - 13 Jun 19 kl. 21:52

Advarer mot USAs fredsplan

Den arabiske liga advarer USA mot å fremme en fredsplan for Midtøsten som ikke innebærer opprettelse av en palestinsk stat. Generalsekretær Ahmed Aboul Gheit orienterte torsdag FNs sikkerhetsråd om situasjonen i regionen..

Aftenposten - 14 Jun 19 kl. 05:38

Irans FN-delegasjon avviser anklager om tankskipsangrep

Irans FN-delegasjon avviser kategorisk USAs beskyldninger om at landet står bak angrep på to tankskip i Omanbukta..

P4 - I førrgår: 05:49

Iran avviser tankskipsangrep

Irans FN-delegasjon avviser USAs beskyldninger om at landet står bak angrep på to tankskip - deriblant norskeide Front Altair - i Omanbukta i går. Sikkerhetsrådet diskuterte hendelsene bak lukkede dører i går kveld. Iran fordømte da angrepene på det sterkeste og krever uavhengig gransking..

NRK - 13 Jun 19 kl. 22:15

Sarah Huckabee Sanders går av

Pressesekretæren ved Det Hvite hus Sarah Huckabee Sanders går av. Det bekrefter USAs president Donald Trump på Twitter..

Aftenposten - I førrgår: 13:19

Nytt rettsmøte i Assange-saken neste år

USAs krav om utlevering av WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange skal behandles i et nytt rettsmøte i februar 2020, har en domstol i London besluttet..

P4 - I førrgår: 16:40

Hevder Iran er en terror-nasjon

USAs president Donald Trump sier Iran sto bak angrepene på to oljetankere i Omanbukten i går. På Fox News sier han at USA har avslørt at Iran er ansvarlige, og han kaller Iran for en terror-nasjon. Det ene skipet som ble angrepet er norskeid.

VG - Igår: 08:37

Ine Eriksen Søreide: – Vi er bekymret over situasjonen i Omanbukta

USAs utenriksminister Mike Pompeo mener Iran står bak angrepet i Omanbukta. – På norsk side avventer vi de endelige etterforskningsresultatene, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H)..

NRK - 13 Jun 19 kl. 23:36

Saudi-Arabia: Iran sto bak angrepet

USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager Iran for å ha angrepet to tankskip i Omanbukta torsdag. – Vi er enige med utenriksministeren. Iran har en historie for å gjøre slikt, sier Saudi-Arabias utenriksiminister Adel al-Jubeir.

Klartale - 11 Jun 19 kl. 10:47

– Kims halvbror hjalp amerikansk etterretning

Kim Jong-nam ble drept med gift i 2017. Han skal ha møtt agenter fra USAs etterretning..

P4 - 07 Jun 19 kl. 10:31

6000 soldater til USA-grensen i Mexico

Mexico sender nå 6000 soldater til sin sørlige grense, i håp om at det kan stanse USAs varslede tolløkning. USA øker tollen med fem prosent på meksikanske varer fra neste uke, som straff for at landet ikke klarer å hindre migranter i å ta seg ulovlig over grensen. Nå varsler Mexico at de vil sette Heimevernet inn langs sin grense mot Guatemala, men det er uklart om det er nok for USAs president Donald Trump.

E24 - 13 Jun 19 kl. 20:59

Trump-administrasjonen mener Iran står bak tankskipangrepene

USAs Utenriksminister Mike Pompeo gir Iran skylden for angrepene på oljetankskipene i Omanbukten torsdag..

VG - 13 Jun 19 kl. 20:51

USA gir Iran skylden for de angivelige tankskip-angrepene

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at våpnene som er brukt og måten angrepene er utført på viser at det er Iran som står bak..

Hegnar.no - 13 Jun 19 kl. 21:12

Pompeo anklager Iran for angrep mot tankskip

USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager Iran for å stå bak angrep mot to tankskip i Omanbukta. Iran nekter og varsler gransking..

VG - 13 Jun 19 kl. 04:10

Trump: Ville likt å få informasjon om en valgmotstander

I et intervju med ABC News sier USAs president at «det ikke er noe galt i å lytte» om en fremmed makt kommer med informasjon om en valgmotstander..

VG - 13 Jun 19 kl. 04:10

Trump sier han ville likt å få informasjon om en valgmotstander

I et intervju med ABC News sier USAs president at «det ikke er noe galt i å høre på» om en fremmed makt kommer med informasjon om en valgmotstander..

NRK - 12 Jun 19 kl. 19:09

Vil sende flere soldater til Polen

USAs president Donald Trump sier han vurderer å sende 2000 amerikanske soldater som er i Tyskland til Polen. Han sier også at Polen vil kjøpe over 30 amerikanske F-35 kampfly..

NRK - 11 Jun 19 kl. 02:43

Diplomat til Sudan for å mekle

Tibor Nagy, USAs statssekretær for Afrika, reiser denne uka til Sudan for å forsøke å få til en løsning mellom militærstyret i landet og protestbevegelsen. Meldingen fra amerikanske myndigheter mandag kommer etter ytterligere usikkerhet i Sudan..

Aftenposten - 11 Jun 19 kl. 05:41

Pompeo: USAs ambassader får ikke heise regnbueflagget

Utenriksminister Mike Pompeo nedlegger forbud mot at amerikanske ambassader heiser det internasjonale flagget for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner..

Aftenposten - 11 Jun 19 kl. 10:12

Fredsplanene for Midtøsten: Store ord – mange utsettelser | Harald Stanghelle

Ingen tror USAs president er i stand til å levere «århundrets avtale» for fred i Midtøsten. Men undervurderer vi Donald Trump?.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt