USAs

Tirsdag, 04 August, 08:08

Nyheter om USAs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 juli 20 kl. 14:40

USAs økonomi krympet med 32 prosent

USAs BNP falt 32,9 prosent i andre kvartal i 2020. Det er det største fallet siden man begynte å måle. Det ble også registrert 1,43 millioner flere arbeidsledige, ifølge foreløpige tall fra amerikanske statistikkmyndigheter..

NRK - 30 juli 20 kl. 18:49

USAs visepresident i ulykke

USAs visepresident Mike Pence sin bilkortesje skal være involvert i en ulykke med en anleggsbil i nærheten av Pittsburgh i Pennsylvania. Det er ikke meldt om personskade, melder Breaking911 på Twitter..

Aftenposten - 27 juli 20 kl. 08:15

USAs Sør-Korea-ambassadør fjerner kontroversiell bart

En av Sør-Koreas mest kontroversielle barter, som ble båret av USAs ambassadør Harry Harris, har blitt fjernet på en tradisjonell frisørsalong i Seoul..

Aftenposten - 27 juli 20 kl. 06:19

Tyskland avviser USAs forslag om G7-retur for Russland

Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier det foreløpig ikke er noen grunn til å innlemme Russland i G7 igjen, noe USAs president Donald Trump har åpnet for..

NRK - 2 timer siden

Smitten på vei ned i California

Guvernør Gavin Newsom sier koronasmitten i California ser ut til å være på vei ned, men understreker at det er langt igjen til en gjenåpning for næringslivet. Mange forretninger i USAs mest folkerike delstat måtte i juli stenge dørene for andre gang..

P4 - 2 timer siden

Orkan ventes å treffe land

Orkanen Isaias ventes å treffe land i North Carolina nå i morgentimene norsk tid. Amerikanske myndigheter har bedt folk som bor langs kysten om å forberede seg på oversvømmelser og store mengder nedbør. USAs nasjonale orkansenter opplyser til CNN at uværet vil ta seg opp i styrke før den treffer land..

P4 - 11 timer siden

Etterforskning mot Trump er utvidet

Etterforskningen mot USAs president Donald Trump har blitt utvidet. Det melder CNN. Til nå har det vært antatt at Trump kun etterforskes for å ha betalt hysj-penger til to kvinner under presidentkampanjen i 2016, noe han benekter.

Dagbladet - I førrgår: 05:43

Eksoffiser om Trump:- Som tyranner

Oberstløytnant Alexander Vindman ble et nøkkelvitne i riksrettssaken mot USAs president Donald Trump. Nå tar han et flammende oppgjør med det han beskriver som Trumps autoritære regime..

NRK - 12 timer siden

Trump: Microsoft kan kjøpe TikTok

USAs president Donald Trump sier mandag at han ikke har noe imot om amerikanske Microsoft kjøper opp det kinesisk-eide selskapet TikTok, melder Reuters. Forrige uke truet Trump med å forby TikTok i USA..

VG - 5 timer siden

Donald Trump om corona-advarsel: «Patetisk!»

USAs president Donald Trump kritiserte mandag legen Deborah Birx for første gang – da han i en Twitter-melding kalte hennes beskrivelse av smittesituasjonen i USA for patetisk..

VG - 5 timer siden

Donald Trump om corona-uttalelser fra Birx: «Patetisk!»

USAs president Donald Trump kritiserte mandag legen Deborah Birx for første gang – da han i en Twitter-melding kalte hennes beskrivelse av smittesituasjonen i USA for patetisk..

Aftenposten - 7 timer siden

Orkanen Isaias ventes å treffe land i natt

Orkanen Isaias ventes å treffe land i North Carolina i natt, opplyser USAs president Donald Trump..

Aftenposten - 7 timer siden

Orkanen Isaias har truffet land i North Carolina

Orkanen Isaias har tirsdag morgen truffet land ved Ocean Isle Beach i North Carolina, ifølge USAs nasjonale orkansenter..

P4 - 1 time siden

Trump truer med søksmål

USAs president Donald Trump sier han vil saksøke Nevada etter at delstaten vedtok en lov som åpnet for stemmegivning via post i presidentvalget til høsten. Sju andre delstater har tidligere åpnet for denne type stemmegivning på grunn av koronapandemien. Trump mener dette åpner for valgjuks.

NRK - Igår: 02:11

Fortsetter TikTok-samtalene

Microsoft opplyser søndag at selskapet fortsetter samtalene med den kinesisk-eide videoappen TikTok, om mulig oppkjøp av appens virksomhet i USA, etter en samtale mellom Microsoft-sjefen og USAs president Donald Trump, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - Igår: 18:42

Varsler kunngjøring om TikTok

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at Donald Trump vil komme med en kunngjøring om den populære kinesiske appen Tiktok i løpet av de nærmeste dagene. Presidenten sa lørdag at han vil forby appen..

NRK - 31 juli 20 kl. 23:37

Orkanvarsel for deler av Florida

Meteorologene har sendt ut orkanvarsel for deler av Floridas kyst, melder nyhetsbyrået AP. Orkanen «Isaias» som nå befinner seg ved Bahamas, har satt kursen mot USAs østkyst..

NRK - 01 aug. 20 kl. 01:41

Lar Trump fortsette å bygge mur

Med et knapt flertall har USAs høyesterett avslått en begjæring om å stanse byggingen av president Donald Trumps grensemur mot Mexico. Avgjørelsen fredag endte 5–4 som tilsvarer de ideologiske skillelinjene mellom konservative og liberale dommere..

Aftenposten - 22 juli 20 kl. 21:45

WHO slår tilbake mot USAs korrupsjonsanklager

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus sier de avviser personangrep og ubegrunnede anklager i kjølvannet av USAs utenriksminister Mike Pompeos siste anklager..

E24 - 30 juli 20 kl. 14:48

USAs økonomi i fritt fall – ned 32,9 prosent i andre kvartal

Saken oppdateres....

P4 - Igår: 18:45

Varsler rask TikTok-avgjørelse

USA vil komme med en avgjørelse om den populære og omstridte appen TikTok i løpet av de nærmeste dagene. Det sier USAs utenriksminister Mike Pompeo. President Donald Trump sa i går at han vil forby appen.

P4 - 31 juli 20 kl. 16:34

- USA stengte ned for sent og ikke nok

- USA er hardere rammet av koronaviruset enn mange land i Europa fordi vi stengte ned samfunnet for sent og med for lite inngripende tiltak. Det sier USAs ledende ekspert på smittevern, Anthony Fauci, i en kongresshøring om koronaresponsen til USA. Ifølge en oversikt fra Worldometers ble det i går rapportert 68.

NRK - 01 aug. 20 kl. 04:34

Trump vil forby TikTok

USAs president Donald Trump sier han vil forby en populære kinesiske appen TikTok. Beskjeden om at presidenten har bestemt seg for å forby appen ble gitt til reportere om bord i presidentens fly Air Force One fredag kveld. Ifølge en CNN-journalist..

NRK - 31 juli 20 kl. 02:02

Knelte under NBA-åpningen

Både spillere og trenere knelte da USAs nasjonalsang ble spilt under gjenåpningen av basketballigaen NBA i Florida, melder nyhetsbyrået AFP. Spillerne fra Utah Jazz og New Orleans Pelicans bar T-skjorter med teksten «Black Lives Matter»..

VG - 30 juli 20 kl. 15:01

Trump åpner for valgutsettelse

I en Twitter-melding torsdag skriver USAs president at å bruke poststemmer i årets presidentvalg vil bli unøyaktig og uredelig..

VG - 01 aug. 20 kl. 05:22

President Donald Trump vil forby TikTok

USAs president Donald Trump sier han vil forby den populære kinesiske appen TikTok i USA. Et forbud kan komme allerede lørdag..

Aftenposten - 30 juli 20 kl. 22:24

Obama: – Politifolk kneler på nakkene til svarte amerikanere

USAs tidligere president Barack Obama kritiserte føderal maktbruk under begravelsen til borgerrettsikonet og kongressrepresentanten John Lewis..

E24 - 31 juli 20 kl. 21:43

Trump sier USA vurderer å forby Tiktok

USAs president Donald Trump sier at han vurderer å forby den populære kinesiske appen Tiktok..

E24 - 31 juli 20 kl. 06:31

Forslag til forlenget koronastøtte til USAs arbeidsledige avvist

Demokratene mener et forslag fra Det hvite hus om å utvide en støtteordning for dem som mister jobben i koronakrisen. Forslaget ble avvist torsdag kveld..

NRK - 01 aug. 20 kl. 07:02

– Føderale styrker blir i Portland

USAs president sier i en melding på Twitter at føderale styrker blir værende i Portland frem til politiet har ryddet opp. – De drar ikke fra Portland før det lokale politiet har ryddet opp fullstendig opp i anarkister og opprørere, skriver han..

VG - 30 juli 20 kl. 15:01

Trump ønsker å utsette valget

I en Twitter-melding torsdag skriver USAs president at å bruke post-stemmer i årets presidentvalg vil bli unøyaktig og uredelig..

P4 - 30 juli 20 kl. 14:41

Enormt fall for amerikansk økonomi

USA legger bak seg det økonomisk verste kvartalet i historien. USAs økonomi krympet med hele 32,9 prosent i andre kvartal, som er det største fallet siden man begynte å måle. I tillegg ble det registrert 1,43 millioner flere arbeidsledige i landet, ifølge statistikken..

NRK - 31 juli 20 kl. 07:38

Nedgang på asiatiske børser

USAs store BNP-fall og fortsatt høye ledighetstall bidro til nedgang på de asiatiske børsene. I Tokyo gikk Nikkei-indeksen ned 1,9 prosent fredag. I Hongkong og Shanghai var nedturen mer moderat, med et fall på henholdsvis 0,3 prosent..

Aftenposten - 30 juli 20 kl. 15:06

Sterke reaksjoner på Trump-melding: – Frykter han kan egge til vold

USAs president Donald Trump spør på Twitter om presidentvalget bør utsettes. Han hevder at valget vil bli preget av omfattende juks hvis det gjennomføres..

NRK - 30 juli 20 kl. 14:55

Trump åpner for å utsette valget

USAs president Donald Trump foreslår å utsette valget på grunn av koronakrisen. Trump har lenge hevdet at stemmer via post vil gi valgfusk..

NRK - 29 juli 20 kl. 17:18

Justisminister testes for korona

USAs justisminister William Barr blir testet for Covid-19, etter å ha vært i kontakt med kongressmannen Louie Gohmert, som har fått påvist smitten. Det melder justisdepartementet. Resultatet er foreløpig uklart..

VG - 30 juli 20 kl. 15:01

Donald Trump: – Utsett valget til folk kan stemme sikkert og skikkelig?

I en Twitter-melding torsdag skriver USAs president at å bruke poststemmer i årets presidentvalg vil bli unøyaktig og uredelig..

P4 - 31 juli 20 kl. 23:04

Det hvite hus fordømmer utsettelse

Det hvite hus fordømmer Hongkongs utsettelse av valget. I dag ble det kjent at valget er utsatt ett år på grunn av økt smittespredning. Talsperson Kayleigh McEnany i Det hvite hus sier det undergraver den demokratiske prosessen.

NRK - 29 juli 20 kl. 15:03

Trekker 12000 tropper ut av Tyskland

USAs forsvarsdepartement har planer om å trekke 12 000 militærtropper ut av Tyskland. Samtidig velger de å beholde halvparten av de amerikanske styrkene i Europa. Det melder Reuters, fra forsvarsministerens pressekonferanse..

NRK - 29 juli 20 kl. 15:03

Trekker tropper ut av Tyskland

USAs forsvarsdepartement har planer om å trekke rundt 12 000 militærtropper ut av Tyskland. Samtidig velger de å beholde halvparten av de amerikanske styrkene i Europa. Det melder Reuters, fra forsvarsministerens pressekonferanse..

E24 - 30 juli 20 kl. 14:48

USAs økonomi i fritt fall: - Katastrofe på alle områder

Ferske makrotall fra USA indikerer et historisk fall for verdens største økonomi i årets andre kvartal..

Aftenposten - 30 juli 20 kl. 15:06

Sterke reaksjoner etter at Trump åpner for å utsette presidentvalget

USAs president Donald Trump spør på Twitter om presidentvalget bør utsettes. Han hevder at valget vil bli preget av omfattende juks hvis det gjennomføres..

NRK - 29 juli 20 kl. 17:18

Justisminister testet for korona

USAs justisminister William Barr er testet for Covid-19, etter å ha vært i kontakt med kongressmannen Louie Gohmert, som har fått påvist smitten. Det melder justisdepartementet. Resultatet er foreløpig uklart..

P4 - 01 aug. 20 kl. 07:12

Trump vil forby TikTok

USAs president Donald Trump vil forby den kinesiske videoappen TikTok. Det opplyste han til amerikansk media i går kveld. Ifølge nyhetsbyrået AP kan forbudet komme allerede i dag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt