USAs

Søndag, 18 April, 08:34

Nyheter om USAs

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 18:29

Russland sender USA sendebud hjem

Russland har bedt USAs ambassadør om å reise hjem for diplomatiske konsultasjoner, sier utenriksminister Sergej Lavrov. USAs sanksjoner og utvisninger etter dataangrepet på landet i fjor har skapt en diplomatisk krise mellom landene, melder Reuters..

NRK - Igår: 17:43

Lavrov vil gi «smertefull» reaksjon

Utenriksminister Sergej Lavrov sier Russland vurderer «smertefulle» tiltak mot USAs forretningsinteresser i landet. Den russiske regjeringen har varslet en reaksjon på USAs sanksjoner mot russiske institusjoner og borgere etter dataangrepet i fjor..

NRK - Igår: 16:38

Navngir russer som mellommann

USAs finansdepartement har navngitt en russisk borger som mellommann mellom valgkampapparatet til Donald Trump og russisk etterretning i 2016. Konstantin Kilimnik er en av dem som er målet for USAs sanksjoner mot Russland, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - I førrgår: 05:54

Blinken på besøk i Afghanistan

USAs utenriksminister Antony Blinken var torsdag på et uannonsert besøk i Kabul hvor han blant andre møtte president Ashraf Ghani for å forsikre ham om USAs fortsatte støtte. USA og Nato trekker ut sine 9500 soldater innen september..

NRK - I førrgår: 15:29

Russland kaller inn USAs ambassadør

USAs ambassadør i Moskva er kalt inn for å gi en forklaring til det russiske utenriksdepartementet, etter at USA torsdag kunngjorde at landet utviser ti personer og at det blir sanksjoner mot en rekke personer og virksomheter i Russland. USA reagerer på hacking og innblnding i valget..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 20:00

USAs politikk har invitert Kina inn i Midtøsten

En svekkelse av dollarens kongestatus vil bety en svekkelse av USAs makt..

NRK - 14 april 21 kl. 11:38

– Vi drar fra Afghanistan sammen

Nato-landene vil trekke seg ut av Afghanistan sammen, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. Natos utenriksministre møtes i en videokonferanse i dag. Om få timer skal president Joe Biden legge fram USAs plan for en tilbaketrekning..

VG - 13 april 21 kl. 13:06

USAs legemiddeltilsyn anbefaler pause av Johnson & Johnson-vaksinen

USAs legemiddeltilsyn (FDA) vil sette bruken av vaksinen på pause mens den undersøkes nærmere..

E24 - 13 april 21 kl. 13:07

USAs legemiddeltilsyn anbefaler pause av Johnson & Johnson-vaksinen

USAs legemiddeltilsyn (FDA) vil sette bruken av vaksinen på pause mens den undersøkes nærmere..

NRK - 12 april 21 kl. 15:24

USA sender to ministre til Nato

USAs utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin besøker Nato samtidig denne uken. Alliansens ministre er ventet å diskutere USAs avtredende rolle i Afgahnistan, ny atomavtale med Iran, samt den Russlands opprustning ved grensen av Ukraina..

NRK - 09 april 21 kl. 02:52

En av fem fullvaksinert i USA

Om lag en femdel av USAs innbyggere, rundt 66 millioner, er fullvaksinerte mot koronaviruset, viser tall fra det amerikanske legemiddeltilsynet CDC. Til nå har 112 millioner av USAs 330 millioner innbyggere fått én dose av en koronavaksinen..

NRK - 6 timer siden

USA og Kina med klimaenighet

Kina og USA forplikter seg til å samarbeide om å løse klimautfordringene, sier landene i en felles uttalelse lørdag, etter at USAs klimautsending John Kerry besøkte Shanghai. Der møtte Kerry Kinas spesialutsending for klima, Xie Zhenhua..

NRK - 14 timer siden

Politikk styrer vaksinasjon i USA

De fylkene i USA der færrest innbyggere er vaksinert mot korona har én ting til felles: et flertall støttet Donald Trump i presidentvalget i fjor. Det er konklusjonen til avisa New York Times, som har undersøkt statistikk fra nesten alle USAs fylker..

NRK - 19 timer siden

Sveits tilbyr å være møtevert

Sveits sier som både Finland og Østerrike at de kan være vertskap for et møte mellom USAs president Joe Biden og Russlands Vladimir Putin, ifølge den sveitsiske avisen Tages-Anzeiger. Utenriksdepartementet i Bern vil ikke kommentere oppslaget..

NRK - 19 timer siden

Tilbyr å være møtevert

Sveits og Østerrike sier som både Finland og Østerrike at de kan være vertskap for et møte mellom USAs president Joe Biden og Russlands Vladimir Putin, ifølge den sveitsiske avisen Tages-Anzeiger. Utenriksdepartementet i Bern vil ikke kommentere nå..

NRK - Igår: 03:28

Biden beholder tak på flyktninger

USAs president Joe Biden beholder taket på 15.000 nye flykninger per år, som er historisk lavt og på samme nivå som forgjengeren Donald Trump. Det hvite hus varsler at Biden vil komme med et nytt og høyere tall innen 15.

NRK - Igår: 02:35

USA fordømmer Hongkong-dommer

USA fordømmer dommen mot mediemogulen Jimmy Lai (73) og flere andre ledende demokratiforkjempere i Hongkong. Dommen mot aktivistene er politisk motivert, mener USAs utenriksminister Antony Blinken..

NRK - Igår: 02:40

Biden: Bra at Iran er med i samtale

USAs president Joe Biden sier det er for tidlig å vite om de indirekte samtalene med Iran vil ende i gjenoppliving av atomavtalen. – Det er ikke til hjelp at Iran har økt anrikingen av uran, men vi er fornøyd med at de er med i samtalene, sier Biden..

Dagbladet - Igår: 01:23

Trump-venn saksøkes

USAs justisdepartement saksøker Donald Trumps mangeårige venn..

NRK - Igår: 21:25

Haaland gjorde om på Trump-vedtak

USAs innenriksminister Deb Haaland har omgjort vedtak fra Donald Trumps regjering som oppfordret til utvinning av kull og olje på offentlige eiendommer. Hun har også bestemt at alle vedtak skal ta hensyn til klimaendringer, melder New York Times..

NRK - Igår: 17:47

Russland utviser ti amerikanere

Russland ber ti amerikanske diplomater forlate landet som en gjengjeldelse av USAs utvisning av russere tidligere denne uka. Utenriksminister Sergej Lavrov sier også at amerikanske organisasjoner som blander seg i Russlands anliggender blir stengt..

Aftenposten - Igår: 16:56

Bare én ting kan få USA ut av voldsspiralen

Mange forhold spiller inn i USAs voldskultur. Men amerikanerne må legge ned skytevåpnene før de kan løse problemene sine..

NRK - Igår: 15:49

Radikalisering blant soldater i USA

Flere tidligere soldater i amerikanske spesialstyrker advarer mot politisk ekstremisme blant tidligere og nåværende soldater. I Facebook-grupper har NBC News sett rasistiske innlegg om USAs forsvarsminister, støtte til QAnon og løgner om valgfusk..

NRK - Igår: 15:07

Blinken: – Avtale styrker forholdet

USAs utenriksminister Antony Blinken sier i en uttalelse at den nye forsvarsavtalen med Norge vil styrke sikkerhetssamarbeidet mellom landene. – Avtalen reflekterer flere tiår med tett sikkerhetspartnerskap mellom USA og Norge, sier Blinken..

NRK - Igår: 14:13

Indisk produsent ber Biden om hjelp

Sjefen for indiske Serum Institute, SII, ber USAs president Joe Biden gjøre slutt på et eksportforbud for råmaterialer til vaksineproduksjon. SII er verdens største vaksineprodusent , men får ikke produsert nok AstraZeneca-vaksiner til kundene..

NRK - I førrgår: 20:45

Pence har fått pacemaker

USAs tidligere visepresident Mike Pence er torsdag operert og har fått satt inn en pacemaker. En talsmann sier at det er forventet at Pence vil bli i god form igjen, melder Reuters..

NRK - 15 mars 21 kl. 23:51

USAs nye innenriksminister godkjent

Kongressrepresentant Deb Haaland er av Senatet godkjent som USAs nye innenriksminister. Haaland blir den første fra USAs urfolk som leder det mektige departementet med ansvar for føderale landområder, nasjonalparker og urbefolkningen..

Dagbladet - 31 mars 21 kl. 04:58

- Kjøpte crack på gata

Hunter Biden, sønnen til USAs president, Joe Biden, forteller svært åpenhjertig om rusproblemer og hva han synes om USAs forrige president, Donald Trump..

VG - 15 april 21 kl. 04:19

Kampen om høyesterett fortsetter: Demokrater varsler lovforslag om fire nye seter

Seks av de ni dommerne i USAs høyesterett er utnevnt av republikanerne. Demokratiske kongressmedlemmer vil løse problemet ved å utvide domstolen med fire seter..

VG - 14 april 21 kl. 22:39

Gir opp USAs lengste krig

Krigen er snart over for USA og de allierte. De trekker seg ut av Afghanistan. Men for afghanerne går krigen inn i en ny og farligere fase..

NRK - 14 april 21 kl. 21:45

Vil støtte afghanske styrker

USAs forsvarsminister Lloyd Austin lover fortsatt støtte til afghanske sikkerhetsstyrker etter at USA og deres Nato-allierte trekker sine styrker ut. Landet preges fortsatt av mye vold, medga Austin på Natos pressekonferanse onsdag kveld..

NRK - 14 april 21 kl. 21:45

USA vil støtte afghanske styrker

USAs forsvarsminister Lloyd Austin lover fortsatt støtte til afghanske sikkerhetsstyrker etter at USA og deres Nato-allierte trekker sine styrker ut av Afghanistan. Landet preges fortsatt av mye vold, medga Austin på Natos pressekonferanse onsdag..

NRK - 14 april 21 kl. 21:27

Nato starter tilbaketrekking

Nato-landene vedtok onsdag å starte tilbaketrekkingen fra Afghanistan innen 1. mai, og skal være ferdige i løpet av noen måneder. Kunngjøringen fra Nato kom like etter at president Joe Biden holdt en tale der han kunngjorde USAs endelige tilbaketrekking fra Afghanistan..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 20:48

Biden om Afghanistan: – Å fortsette en dyr krig gir liten mening nå

USAs president Joe Biden sier han vil trekke USA ut av Afghanistan innen 11..

NRK - 14 april 21 kl. 19:40

Egne styrker kan forsvare landet

Afghanistans president Ashraf Ghani sier at regjeringsstyrkene er fullt ut i stand til å forsvare landet. Han har nylig snakket med USAs president Joe Biden. USA, Nato og dermed også Norge planlegger å trekke alle soldater ut av Afghanistan innen september..

VG - 14 april 21 kl. 12:41

USA bekrefter: Tilbaketrekking fra Afghanistan

USAs utenriksminister Antony Blinken bekrefter at USA trekker seg ut fra Afghanistan. Det norske Forsvaret sier de er klare til å følge etter..

VG - 14 april 21 kl. 12:41

USA bekrefter tilbaketrekking: Norge klare til å følge etter

USAs utenriksminister Antony Blinken bekrefter at USA trekker seg ut fra Afghanistan. Det norske Forsvaret sier de er klare til å følge etter..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 12:36

President Biden: Kunngjør at styrkene skal ut av Afghanistan

USAs president Joe Biden vil onsdag kveld kunngjøre at amerikanske styrker skal trekkes ut av Afghanistan innen 11..

NRK - 14 april 21 kl. 11:45

Russland vil «vurdere» invitasjon

– Russland vil nøye vurdere USAs invitasjon til et toppmøte, sier en talsmann for president Vladimir Putin. Invitasjonen fra Joe Biden i går hylles som en diplomatisk seier for russerne i striden om Ukraina, melder nyhetsbyrået AFP..

Dagbladet - 14 april 21 kl. 04:22

Vil rive gjennom verden i flere år

USAs sikkerhetsmyndigheter advarer om langsiktige, ødeleggende ringvirkninger av coronapandemien. I verste fall kan konflikter øke og regjeringer kollapse, slår de fast..

NRK - 13 april 21 kl. 23:28

Biden inviterer Putin til toppmøte

USAs president Joe Biden snakket tirsdag med sin russiske motpart Vladimir Putin og inviterte ham til et toppmøte i den nærmeste framtid. Ifølge Det hvite hus foreslo Biden å holde møtet på nøytral grunn i et «tredje land»..

E24 - 13 april 21 kl. 22:01

Konkurranse blant vaksineaksjer på blandet Wall Street

Før børsstart anbefalte USAs helsemyndigheter en midlertidig stans av Johnson & Johnsons coronavaksine..

E24 - 13 april 21 kl. 15:08

Blandet før børsåpning på Wall Street

Før børsstart har USAs helsemyndigheter anbefalt en midlertidig stans av Johnson & Johnsons coronavaksine..

VG - 13 april 21 kl. 13:42

Nettverksbygging i krigssoner

«Den Russiske Imperiebevegelsen» har i mange år drevet nettverksbygging blant høyreekstremister verden over. Medlemmer av gruppen har slåss i Øst-Ukraina, Libya og andre steder, og tilbyr kamptrening til dem som kan betale. Nå står de på USAs terrorliste..

VG - 13 april 21 kl. 13:06

New York Times: Vil pause Johnson & Johnson-vaksinen i USA

Ifølge storavisen vil USAs legemiddeltilsyn (FDA) sette bruken av vaksinen på pause mens den undersøkes nærmere..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt