USA

Onsdag, 21 April, 15:25

Nyheter om USA

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 april 21 kl. 16:45

«Angelsaksiske» republikanere i USA

I USA har en gruppe hvite, republikanske kongressrepresentanter stiftet et samarbeid de kaller «America First». De mener USA har en «enestående angelsaksisk tradisjon» og vil stanse all innvandring, melder Washington Post. Også partifeller reagerer..

NRK - 17 april 21 kl. 02:36

USA beklager russisk utvisning

USA beklager at Russland kaster ut amerikanske diplomater etter at USA har gjort det samme mot Russland. – Den russiske handlingen bidrar til eskalering, sier en talskvinne for utenriksdepartementet i Washington..

NRK - 16 april 21 kl. 13:42

Ny forsvarsavtale med USA

Norge ønsker å inngå en avtale med USA, som gjør at USA kan finansiere oppgradering av infrastruktur på fire norske forsvarsanlegg. Utenriksminister Søreide sier avtalen, som må godkjennes av Stortinget, ikke rokker ved den norske basepolitikken..

NRK - 14 april 21 kl. 09:30

– Nato følger USA ut av Afghanistan

– Nato vil trolig trekke ut alle styrker av Afghanistan når USA gjør det, sier Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer til ARD. Natos forsvarsministre møtes om Afghanistan i dag. USA er ventet å varsle tilbaketrekning 11.

NRK - 13 april 21 kl. 16:30

Én død etter Janssen-vaksine i USA

I USA er én person død og én person i kritisk tilstand etter å ha blitt vaksinert med Janssen-vaksinen til legemiddelselskapet Johnson & Johnson. Totalt seks tilfeller er så langt oppdaget i USA av det sjeldne sykdomsbildet med kombinasjon av blodpropp og lave antall blodplater etter å ha blitt vaksinert med Janssen-vaksinen. Nesten sju millioner doser er satt..

NRK - 13 april 21 kl. 08:50

USA inngår migrasjonsavtale

USA har inngått avtale med Mexico, Honduras og Guatemala om styrkeøkning på grensene for å gjøre det vanskeligere for migranter å nå USA. Alle de tre landene øker antallet politifolk og soldater ved grensene sine..

NRK - 6 timer siden

Kilder: USA vil halvere utslippene

Joe Biden vil denne uken love å kutte USAs utslipp med minst 50 prosent innen 2030, ifølge to kilder med kjennskap til saken. Det melder Washington Post. Fra før har USA lovet å kutte utslippene med 26-28 prosent fra 2005-nivå..

NRK - 11 april 21 kl. 21:19

Vaksinasjonsrekord i USA

Det blir daglig satt rundt 3 millioner vaksinedoser i USA, ifølge landets vaksinekoordinator. Lørdag ble det imidlertid satt ny rekord, med 4,6 millioner doser på én dag, opplyser koordinatoren søndag. Totalt er det satt 183 millioner doser i USA..

Aftenposten - 11 timer siden

George Floyd var en av 1000 som blir drept av politiet i USA hvert år.

Politiet i USA dreper hver eneste dag. Kan George Floyd-saken endre på det?.

NRK - 22 timer siden

USA saksøker Danske Bank

USA saksøker Danske Bank og tidligere toppsjef Thomas Borgen, melder danske Børsen. Saksmålet er knyttet til en hvitvaksingssak..

Klartale - Igår: 12:17

Mange har mistet tillit til politiet i USA

Videoer og hendelser der politiet har brukt vold og våpen har ført til store demonstrasjoner i USA den siste tiden..

NRK - Igår: 10:16

USA henter hjem Moskva-ambassadør

USA henter hjem sin Moskva-ambassadør John Sullivan for konsultasjoner med Det hvite hus denne uken. Det skjer etter at Moskva «anbefalte» ambassadøren om å midlertidig forlate Russland på grunn av det forverrede forholdet mellom landene..

NRK - Igår: 08:39

Advarer Russland mot blokade

USA advarer Russland etter meldinger om planer å blokkere deler av Svartehavet. USA kaller de omtalte planene et forsøk fra Russland på å undergrave og destabilisere Ukraina, og en uprovosert opptrapping av konflikten..

NRK - Igår: 08:07

Janssen-konklusjon kommer i dag

Det europeiske legemiddeltilsynet EMA kommer med en oppdatert anbefaling om Janssen-vaksinen tirsdag. Bruken av vaksinen fra Johnson & Johnson er satt på vent i USA etter at sjeldne tilfeller med blodpropp og lave blodplater oppsto hos vaksinerte. Rundt 6,8 millioner mennesker har fått dosen i USA.

NRK - Igår: 02:39

USA ber Russland trappe ned

USA er dypt bekymret over Russlands planer om å blokkere internasjonal skipstrafikk i deler av Svartehavet. USAs utenriksdepartement anmoder også Russland om å trappe ned styrkeoppbyggingen langs grensen til Ukraina, melder AFP..

NRK - I førrgår: 02:18

Blinken om Afghanistan-retrett

USAs utenriksminister Antony Blinken forsvarte søndag beslutningen om å trekke USA militært fra Afghanistan. Til TV-kanalen ABC sa Blinken at terrortrusselen nå kommer fra andre steder, og at USA må konsentrere seg om trusler som Kina og pandemien..

NRK - I førrgår: 17:33

Macron vil åpne for reiser fra USA

Fra begynnelsen av neste måned vil Frankrike gradvis åpne for reisende fra USA og andre land som er vaksinert mot koronasykdom. Planene er diskutert med Det hvite hus, sier president Emmanuel Macron til CNN..

NRK - I førrgår: 16:52

Blinken: USA lover å ta imot flere

President Joe Biden er bestemt på å heve tallet for hvor mange flyktninger USA skal ta imot. Tidligere i uka unngikk han å heve grensen på 15.000 som Donald Trump satte i fjor.

NRK - 18 april 21 kl. 11:15

Dropper gruppen «America First»

I USA dropper kongresskvinnen Marjorie Taylor Greene å stifte gruppen «America First», fordi prosjektet har møtt motstand fra ledelsen i det republikanske partiet. Det melder CNN. Gruppen av hvite republikanere ønsket å hegne om det de anså som en «enestående angelsaksisk tradisjon» i USA og ville stanse all innvandring..

E24 - 18 april 21 kl. 07:46

USA og Kina forplikter seg til klimasamarbeid

USA og Kina forplikter seg til å inngå klimasamarbeid, uttaler partene i en felles uttalelse..

NRK - 18 april 21 kl. 02:09

USA kan sende flere til Afghanistan

USA varsler at landet trolig kommer til å øke antall soldater i Afghanistan de neste månedene. De skal sørge for sikkerhet og logistikk for å sikre en trygg, velordnet og effektiv tilbaketrekking, sier Pentagons talsmann John Kirby..

NRK - 18 april 21 kl. 02:13

USA og Kina med klimaenighet

Kina og USA forplikter seg til å samarbeide om å løse klimautfordringene, sier landene i en felles uttalelse lørdag, etter at USAs klimautsending John Kerry besøkte Shanghai. Der møtte Kerry Kinas spesialutsending for klima, Xie Zhenhua..

NRK - 17 april 21 kl. 18:16

Politikk styrer vaksinasjon i USA

De fylkene i USA der færrest innbyggere er vaksinert mot korona har én ting til felles: et flertall støttet Donald Trump i presidentvalget i fjor. Det er konklusjonen til avisa New York Times, som har undersøkt statistikk fra nesten alle USAs fylker..

NRK - 17 april 21 kl. 02:35

USA fordømmer Hongkong-dommer

USA fordømmer dommen mot mediemogulen Jimmy Lai (73) og flere andre ledende demokratiforkjempere i Hongkong. Dommen mot aktivistene er politisk motivert, mener USAs utenriksminister Antony Blinken..

NRK - 16 april 21 kl. 19:56

Russland nekter maktpersoner adgang

Russland nekter åtte nåværende og tidligere tjenestepersoner fra USA adgang til landet. Det er en del av svaret på sanksjoner fra USA. Blant de uønskede er justisminister Merrick Garland, FBI-sjef Chris Wray og etterretningsdirektør Avril Haines..

NRK - 16 april 21 kl. 18:25

Biden vil ikke ha flere flyktninger

President Joe Biden har gitt ordre om økt tempo i saksbehandlingen for flyktninger til USA. Han har imidlertid ikke økt taket på antall flyktninger USA skal ta imot i år, som hans forgjenger Donald Trump satte til 15.000, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 16 april 21 kl. 15:12

RIA: Putin vurderer motsanksjoner

President Vladimir Putin har diskutert motsanksjoner mot USA i Russlands nasjonale sikkerhetsråd, melder nyhetsbyrået RIA. President Joe Biden innførte denne uka sanksjoner mot bl.a.

Aftenposten - 16 april 21 kl. 14:20

Rødt mener forsvarsavtalen med USA kan være i strid med Grunnloven

I forsvarsavtalen med USA sier Norge fra seg både rett til straffeforfølging og kontroll av millitære fartøy..

NRK - 16 april 21 kl. 13:42

Ny forsvarasavtale med USA

En ny forsvarsavtale legger til rette for at USA kan finansiere oppgradering av infrastruktur på fire norske forsvarsanlegg. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier avtalen, som må godkjennes av Stortinget, ikke rokker ved den norske basepolitikken..

Klartale - 16 april 21 kl. 09:39

Minst åtte drept i USA

Minst åtte personer er skutt og drept i Indianapolis i USA..

NRK - 16 april 21 kl. 09:10

Åtte drepne i USA

Åtte personar er drepne i skytinga i Indianapolis i USA, det melder nyheitsbyrået AP. Skytinga skjedde utanfor ei FedEx-avdeling. Fleire skal vere skadde..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 09:05

Åtte drept i skyting i Indianapolis i USA

Flere mennesker er skutt ved et FedEx-anlegg like ved flyplassen i Indianapolis i USA. Politiet har funnet åtte døde..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 09:05

Minst åtte drept i skyting i Indianapolis i USA

Flere mennesker er skutt ved et Fedex-anlegg like ved flyplassen i Indianapolis i USA..

NRK - 16 april 21 kl. 07:03

Flere skutt nær flyplass i USA

Flere mennesker skal være skutt ved Fedex' lagerbygning i nærheten av flyplassen i Indianapolis i USA. Det er ikke kjent om noen er døde eller hvor mange som er skadd..

NRK - 15 april 21 kl. 15:29

Russland kaller inn USAs ambassadør

USAs ambassadør i Moskva er kalt inn for å gi en forklaring til det russiske utenriksdepartementet, etter at USA torsdag kunngjorde at landet utviser ti personer og at det blir sanksjoner mot en rekke personer og virksomheter i Russland. USA reagerer på hacking og innblnding i valget..

Klartale - 15 april 21 kl. 15:16

USA og Nato klarte ikke å skape fred i Afghanistan

USA og Nato trekker seg ut av Afghanistan etter 20 år med kriging. Det er verken noe særlig fred, demokrati eller velstand i landet de forlater..

VG - 15 april 21 kl. 14:40

Amanda Gorman rett til topps i USA

23-årige Amanda Gorman fikk massiv oppmerksomhet etter at hun fremførte sitt eget dikt under presidentinnsettelsen i USA – og nå går hennes diktsamling helt til topps på bestselgerlistene..

NRK - 06 april 21 kl. 05:07

USA vil dele vaksinedoser

USA vil i framtiden dele mer av landets koronavaksiner med andre land, sier utenriksminister Antony Blinken, uten at han tidfester det nærmere. Mer enn 67 million doser er satt i USA, og ifølge Det hvite hus ble mer enn 4 millioner doser satt på én dag denne helgen..

Klartale - 15 april 21 kl. 08:56

USA og Nato-soldater trekker seg ut av Afghanistan

Soldater fra USA og Nato forlater Afghanistan. De starter allerede 1. mai..

NRK - 15 april 21 kl. 00:57

Ny pause for J&J-vaksine i USA

Den amerikanske korona-vaksinen Johnson&Johnson blir ikke tatt i bruk i USA igjen på ihvertfall en uke. Det amerikanske folkehelseinstituttet CDC kom ikke med noen ny vurdering av vaksinen etter et møte onsdag, skriver New York Times..

NRK - 15 april 21 kl. 00:14

Ikke USA-krigsskip til Svartehavet

USA har avlyst marine-operasjonen i Svartehavet, melder det tyrkiske, statlige nyhetsbyrået Anadolu. To krigsskip skulle ifølge tyrkiske diplomater seilt til Svartehavet denne uken som et svar på russisk militæraktivitet langs grensa mot Ukraina..

NRK - 14 april 21 kl. 21:45

USA vil støtte afghanske styrker

USAs forsvarsminister Lloyd Austin lover fortsatt støtte til afghanske sikkerhetsstyrker etter at USA og deres Nato-allierte trekker sine styrker ut av Afghanistan. Landet preges fortsatt av mye vold, medga Austin på Natos pressekonferanse onsdag..

NRK - 14 april 21 kl. 20:43

Biden: Begynner tilbaketrekking

USA vil begynne sin endelige tilbaketrekking fra Afghanistan den 1. mai, sier president Joe Biden. Han sier de amerikanske styrkene skal være ute av landet før markeringen av 20-årsdagen for terrorangrepet mot USA 11.

NRK - 14 april 21 kl. 16:21

Vil trekke USA ut av Afghanistan

USA vil fortsette å støtte Afghanistans regjering, men ikke militært, ifølge lekkasjer fra talen president Joe Biden skal holde om Afghanistan onsdag. I talen vil Biden også si at det nå er på tide å avslutte «Amerikas lengste krig». Nyhetsbyråene AFP og AP har publisert deler av talen..

VG - 14 april 21 kl. 12:41

USA bekrefter: Tilbaketrekking fra Afghanistan

USAs utenriksminister Antony Blinken bekrefter at USA trekker seg ut fra Afghanistan. Det norske Forsvaret sier de er klare til å følge etter..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt