Tyrkia

Friday, 15 November, 16:55

Nyheter om Tyrkia

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 20 timer siden

Tyrkia til EM – Island får trolig en ny sjanse

(Island – Tyrkia 0–0) Foran øynene på president Recep Erdoğan ble Tyrkia klare for EM i fotball etter uavgjort i den siste kampen mot Island..

P4 - I førrgår: 19:16

Truer med å sende IS-fanger til Europa

Tyrkia truer med å frigjøre flere IS-fanger og sende dem til Europa om ikke europeiske ledere endrer holdningen sin til Tyrkia. Det sa president Recep Erdogan på en pressekonferanse i dag. Tyrkia begynte i dag med å deportere flere av de 1200 IS-fangene som holdes i Tyrkia og Syria..

P4 - 30 minutter siden

IS-medlem nå sendt til USA

Et mistenkt IS-medlem som siden mandag har stått fast i ingenmannsland på grensen mellom Tyrkia og Hellas er nå sendt til USA. Det opplyser tyrkiske myndigheter. Den amerikanske statsborgeren måtte sove i en bil mellom de to landenes grenser i flere netter da Hellas nektet ham innreise etter at Tyrkia forsøkte å deportere ham.

NRK - 11 Nov 19 kl. 09:53

Tyrkia deporterer IS-krigere

Tyrkia har begynt å deportere IS-krigere til hjemlandet, og den første er satt på et fly til USA. Sju tyske statsborgere vil bli sendt hjem tirsdag. 737 utenlandske IS-krigere sitter fengslet i Tyrkia..

P4 - 11 timer siden

IS-medlem fast på grensen

Et mistenkt IS-medlem ble stående fast i ingenmannsland på grensen mellom Tyrkia og Hellas i flere dager. Tyrkia kastet ham ut denne uken som en del av aksjonen med å kvitte seg med utenlandske IS-medlemmer, men Hellas nektet ham innreise. Tyrkia nektet ham også å komme tilbake, melder nyhetsbyrået AFP.

P4 - 11 Nov 19 kl. 14:50

Sender IS-medlemmer til Europa

Tyrkia har nå begynt å deportere IS-medlemmer til Europa. Myndighetene har uttalt at Tyrkia ikke skal fungere som et hotell for europeiske IS-medlemmer, og vil sende 1.500 personer er fengslet i Tyrkia til Europa.

Aftenposten - 5 timer siden

IS-medlem skulle sendes til USA - ble sittende fem dager i en bil på grensen mellom Tyrkia og Hellas

ISTANBUL (Aftenposten): Den mistenkte IS-krigeren har overnattet fire netter i en bil i ingenmannsland mellom Tyrkia og Hellas. Fredag ettermiddag ble han satt på et fly til USA..

VG - Igår: 14:03

IS-kriger utvist fra Tyrkia, fanget i ingenmannsland

Midt på grensen mellom Tyrkia og Hellas står en tidligere IS-kriger, som hverken kan gå den ene eller andre veien mellom de to landene..

NRK - Igår: 18:25

- Tyrkia har fanga 100 IS-krigarar

USAs president Donald Trump seier at Tyrkia har fanga minst 100 IS-krigarar. Det melder Reuters. Tyrkias president Recep Tayyip Erdoan er på besøk hos det kvite huset i dag..

P4 - 09 Nov 19 kl. 07:47

Tyrkia varsler retur av IS-fanger

Tyrkiske myndigheter vil begynne å returnere europeiske IS-fanger fra mandag. Det varsler landets innenriksminister, ifølge det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Tyrkia har lenge kritisert sine europeiske allierte for at de nekter å hente hjem IS-krigere og deres familier, som sitter i fangenskap i Tyrkia og i al-Hol-leiren i Nord-Syria..

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 14:31

Tyrkia started deportering av IS-medlemmer. Førstemann står allerede fast i ingenmannsland.

ISTANBUL (Aftenposten): Tyrkia vil sende nærmere 1500 fengslede IS-medlemmer til Europa..

NRK - 11 Nov 19 kl. 08:40

Tyrkia sender hjem IS-fanger

Tyrkia har begynt å returnere europeiske IS-fanger til sine hjemland. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge president Tayyip Erdogan er det 1201 IS-fanger i tyrkiske fengsler, og 287 som er tatt til fange i Syria..

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 14:31

Tyrkia har started deportering av IS-medlemmer. Vil sende alle hjem.

ISTANBUL (Aftenposten): Tyrkia vil sende nærmere 1500 fengslede IS-medlemmer til Europa..

Dagbladet - 09 Nov 19 kl. 08:17

- Tyrkia vil returnere IS-fanger, mødre og barn til Europa

Innenriksministeren varsler at Tyrkia «ikke er et hotell» for IS-fanger. Nå vil de presse europeiske stater - og Norge - til å ta hjem sine borgere..

VG - 11 Nov 19 kl. 12:13

Grunnlegger av De hvite hjelmene funnet død i Tyrkia

I forrige uke ble han anklaget av Russland for å være en britisk spion. I dag ble James Le Mesurier, en av grunnleggerne av «De hvite hjelmene», funnet død i Tyrkia..

VG - 11 Nov 19 kl. 11:27

Tyrkia har begynt å sende hjem IS-fanger

Tyrkia vil ikke være et «hotell for andre lands IS-krigere», og har begynt å deportere fanger fra den beseirede terrorhæren. Den første ble satt på et fly til USA, og det forberedes transport til flere land i Europa..

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 14:31

Tyrkia started deportering av IS-medlemmer. En av dem ble stående fast i ingenmannsland.

ISTANBUL (Aftenposten): Tyrkia vil sende hundrevis av fengslede IS-medlemmer ut av landet. En av mennene ble stående fast i ingenmannsland..

Aftenposten - 11 Nov 19 kl. 14:31

Tyrkia startet deportering av IS-medlemmer. En av dem ble stående fast i ingenmannsland.

ISTANBUL (Aftenposten): Tyrkia vil sende hundrevis av fengslede IS-medlemmer ut av landet. En av mennene ble stående fast i ingenmannsland..

VG - 11 Nov 19 kl. 12:13

Viktig støttespiler av De hvite hjelmene funnet død i Tyrkia

Gustaf James Edward Le Mesurier, som var en de viktigste støttespillerne til De hvite hjelmene, skal være funnet død i Tyrkia. For kort tid siden ble han beskyldt for å være en spion av russisk UD..

VG - 11 Nov 19 kl. 12:13

Viktig støttespiller av De hvite hjelmene funnet død i Tyrkia

Gustaf James Edward Le Mesurier, som var en de viktigste støttespillerne til De hvite hjelmene, skal være funnet død i Tyrkia. For kort tid siden ble han beskyldt for å være en spion av russisk UD..

VG - 11 Nov 19 kl. 12:13

Tyrkiske medier: Grunnlegger av De hvite hjelmene funnet død i Tyrkia

Gustaf James Edward Le Mesurier, som var en de viktigste støttespillerne til «Syrian Civil Defence», bedre kjent som De hvite hjelmene, skal være funnet død i Tyrkia..

VG - 11 Nov 19 kl. 12:13

Tyrkiske medier: Viktig støttespiler av De hvite hjelmene funnet død i Tyrkia

Gustaf James Edward Le Mesurier, som var en de viktigste støttespillerne til «Syrian Civil Defence», bedre kjent som De hvite hjelmene, skal være funnet død i Tyrkia..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 13:58

Tyrkia vil starte utsendingen av utenlandske IS-fanger neste uke

Tyrkia vil sende fengslede utenlandske IS-krigere i Syria tilbake til hjemlandene. Hjemsendelsene begynner neste uke, opplyser den tyrkiske regjeringen..

P4 - 11 Nov 19 kl. 16:51

Ingen nordmenn deporteres

Det er ingen nordmenn blant IS-medlemmene som nå skal deporteres fra Tyrkia. Tyrkia har sagt at de skal sende 737 fengslede medlemmer av terrororganisasjonen tilbake til landene de kommer fra. Men det norske utenriksdepartementet har ikke fått beskjed om at noen av dem kommer fr Norge, melder NTB.

VG - 08 Nov 19 kl. 14:01

Nå vil Tyrkia sende IS-fanger tilbake til Europa

Tyrkia vil sende utenlandske IS-krigere som sitter fanget i Syria, tilbake til hjemlandene, uansett om landene vil ta imot dem eller ikke. Hjemsendelsene kan begynne allerede mandag, varsler AFP og Reuters..

Aftenposten - 07 Nov 19 kl. 23:24

FN-rapport: Jordan, Tyrkia og Emiratene har brutt våpenembargo mot Libya

Både Jordan, Tyrkia og De forente arabiske emirater har jevnlig brutt FNs våpenembargo mot Libya, ifølge en hemmeligstemplet ekspertrapport fra FN..

NRK - 04 Nov 19 kl. 21:30

Nordmann pågrepet i Tyrkia

En norsk mann i 40-årene er pågrepet for hærverk i Oba i nærheten av feriebyen Alanya i Tyrkia. Mannen skal blant annet ha kuttet opp dekkene på en bil, skriver Alanyaposten..

P4 - 08 Nov 19 kl. 15:05

Tyrkia sender hjem IS-krigere

Tyrkia vil begynne å sende utenlandske IS-krigere tilbake til hjemlandene sine på mandag. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Mange land, inkludert Norge, har vist liten vilje til å hente hjem statsborgere som reiste til Syria for å kjempe for IS.

P4 - 02 Nov 19 kl. 16:51

Tyrkia vil returnere IS-fanger

Tyrkia varsler at de snart vil sende utenlandske IS-krigere som sitter fanget i Syria, tilbake til hjemlandene. Kurdiske styrker har tidligere holdt terroristene fengslet i Nord-Syria, men etter invasjonen har Tyrkia sagt at det er en ordning som vil ta slutt. Flere EU-land har tidligere vist liten vilje til å hente tilbake sine statsborgere som har kjempet for terrorhæren..

Klartale - 05 Nov 19 kl. 08:49

Tyrkia skal ha fanget søsteren hans

IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi er død. Nå har Tyrkia fanget søsteren, sier de..

Aftenposten - 20 timer siden

Erdogan rett fra Trump-møte til EM-jubel på hjemmebane

Island prøvde å ødelegge festen for Tyrkia, men en tam forestilling sikret tyrkisk EM-billett..

NRK - 05 Nov 19 kl. 16:10

Anklager milits for avtalebrudd

Den kurdiske militsen i Syria har ikke trukket seg ut av grenseområdet mot Tyrkia som avtalt, hevder president Recep Tayyip Erdogan. Tyrkia innledet en militæroffensiv mot den kurdiske YPG-militsen i Syria 9. oktober..

Aftenposten - 5 timer siden

IS-medlem skulle sendes til USA - står fast i ingenmannsland på femte dagen

ISTANBUL (Aftenposten): Han har overnattet fire netter i en bil i ingenmannsland mellom Tyrkia og Hellas..

NRK - 05 Nov 19 kl. 02:49

Tyrkia pågrep IS-søster

Tyrkia har anholdt søsteren til den drepte IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi i Syria. Søsteren, Rasmiya Awad, ble mandag stanset ved byen Azaz nord i Syria, opplyser en tyrkisk statlig embetsmann til nyhetsbyrået Reuters..

Aftenposten - 5 timer siden

Mistenkt IS-medlem skulle sendes til USA - står fast i ingenmannsland på femte dagen

ISTANBUL (Aftenposten): Han har overnattet fire netter i en bil i ingenmannsland mellom Tyrkia og Hellas..

NRK - 2 timer siden

IS-mistenkt sendt til USA

En IS-mistenkt amerikansk statsborger som har tilbrakt de siste dagene i ingenmannsland mellom Tyrkia og Hellas, er sendt til USA. Det opplyser den tyrkiske innenriksministeren, ifølge tyrkiske medier..

NRK - 05 Nov 19 kl. 02:49

Tyrkia pågrep IS-søster i Syria

Tyrkia har anholdt søsteren til den drepte IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi i Syria. Søsteren, Rasmiya Awad, ble mandag stanset ved byen Azaz nord i Syria, opplyser en tyrkisk statlig embetsmann til nyhetsbyrået Reuters..

Dagbladet - 12 Nov 19 kl. 10:19

Tyrkia: - USA brøt våpenhvile

USA overholder ikke sin del av våpenhvileavtalen som er inngått nord i Syria, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan..

NRK - I førrgår: 21:03

Journalist arrestert i Tyrkia

Den regimekritiske journalisten og forfatteren Ahmet Altan er pågrepet av tyrkisk politi igjen, åtte dager etter at han ble løslatt fra fengsel. Amnesty og menneskrettsgruppen Article 19 bekrefter dette..

VG - 01 Nov 19 kl. 23:38

Den nye alliansen: Russland og Tyrkia

Her er bildene som man inntil nylig trodde man aldri ville få se: NATO-landet Tyrkia i samarbeid med Russland i Syria..

VG - Igår: 23:09

Trump etter Erdogan-møte: – Jeg er stor fan av presidenten

Til tross for at forholdet mellom USA og Tyrkia lenge har vært anspent, var det en god tone mellom Donald Trump og Recep Tayyip Erdogan etter onsdagens møte i Det hvite hus..

NRK - 26 Oct 19 kl. 19:56

Tyrkia truar med å fjerne milits

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan seier at Tyrkia vil fjerne den syriskkurdiske YPG-militsen i grenseområdet i Syria dersom dei ikkje trekk seg tilbake innan fristen tysdag. Tyrkia vil opprette ei «sikkerheitssone» på syrisk side av grensa..

NRK - 11 Nov 19 kl. 14:39

Eksplosjon i Nord-Syria

Det skal ha vore minst éin ekslosjon i Nord-Syria, nær grensa til Tyrkia. Det melder nyheitsbyrået AP, som siterer syriske medium..

NRK - 30 Oct 19 kl. 09:50

USA-ambassadør på teppet

Tyrkia har kalt USAs ambassadør «inn på teppet» i Ankara for å forklare seg etter at Representantenes hus i USA har anerkjent folkemordet i Armenia. Tyrkia bestrider at at det var folkemord i 2015-2017 da 1,5 millioner armenere ble drept...

NRK - 11 Nov 19 kl. 18:29

Seks drepne nord i Syria

Seks personar er blitt drepne etter tre bilbomber gjekk av i den syriske byen Qamishli, nær grensa til Tyrkia. Det skriv nyheitsbyrået AP. I tillegg blei ein prest drepen av ekstremistar i eit område nært byen, melder lokale medium..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt