Transportøkonomisk

Fredag, 23 April, 03:39

Nyheter om Transportøkonomisk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 14:36

Mange kjører elsparkesykkel beruset

I en undersøkelse fra Transportøkonomisk institutt sier fire av ti personer som ofte kjører elsparkesykkel at de har kjørt i påvirket tilstand. Over halvparten av deltakerne i undersøkelsen er bosatt i Oslo, forteller TØI- forsker Katrine Karlsen..

NRK - 07 april 21 kl. 09:39

Nettbruksauke i norske bedriftar

Bruken av personleg elektronisk kommunikasjon i norske bedriftar har auka med nær 50 prosent under koronapandemien, viser ein rapport som er utført av Transportøkonomisk institutt (TØI)..

NRK - 19 mars 21 kl. 06:41

Elbil-fordeler gir mer bilbruk

De gunstige elbilfordelene har ført til flere biler på veiene og at nordmenn kjører mer enn før, mener Transportøkonomisk institutt. At mange husstander har to biler øker bilbruken og utslipp fra trafikken..

NRK - 11 feb. 21 kl. 07:39

Moms på elbilar vil halvere salet

Full moms på elbilar vi halvere salet og gi ein auke i CO2-utsleppet frå nye bilar på rundt 60 prosent, bereknar forskarar på Transportøkonomisk institutt..

E24 - 11 feb. 21 kl. 06:32

TØI-rapport: Moms på elbiler vil halvere salget

Full moms på elbiler vi halvere salget og gi en økning i CO2-utslippet fra nye biler på rundt 60 prosent, beregner forskere på Transportøkonomisk institutt..

NRK - 11 feb. 21 kl. 05:34

TØI: Elbil-moms vil halvere salget

Full moms på elbiler vi halvere salget og gi en økning i CO2-utslippet fra nye biler med 60 prosent, mener Transportøkonomisk institutt. I dag er det 25 prosent moms på bensin- og dieselbiler, mens elbiler er fritatt for moms og engangsavgift..

NRK - 09 des. 20 kl. 07:13

Risiko for ulykker redusert

Risikoen for ulykker med godsbiler er kraftig redusert. Men utenlandske, tunge lastebiler har dobbelt så høy risiko for ulykker som norske. Det viser en sammenligning av ulykkesrisikoen i perioden 2007 til 2018 fra Transportøkonomisk institutt..

VG - 24 sep. 20 kl. 10:23

Fersk undersøkelse: Nei takk til fast hjemmekontor

De fleste ønsker ikke å ha hjemmekontor på daglig basis når smittefaren er over. Det viser en ny undersøkelse fra Transportøkonomisk institutt (TØI)..

P4 - 20 sep. 20 kl. 14:15

- Mange er uten alternativ

- De færreste som reiser med kollektivtransport i Oslo-området har mulighet til å endre reisevanene sine på kort sikt. Det sier forsker Jørgen Århaug ved Transportøkonomisk institutt til Aftenposten. Nesten 4.

P4 - 11 sep. 20 kl. 07:43

- Trenger flere kampanjer ute på veiene

- Det kan være behov for flere kampanjer langs veiene for å sikre bedre samspill mellom alle som ferdes i trafikken. Det sier juniorforsker Katrine Karlsen i Transportøkonomisk institutt, TØI. En undersøkelse de har gjort viser at syklister, fotgjengere, bilister og elsparkesykler har utfordringer knyttet til å dele veien..

P4 - 27 aug. 20 kl. 05:23

Barn feilberegner fart i trafikken

Barn feilberegner fart i trafikken. Det kommer frem i en ny studie gjennomført av NTNU og Nord Universitetet i Stjørdal gjengitt i Aftenposten i dag. Blant drepte og skadede skolebarn i Norge er det en overvekt av syklister, viser tall fra Transportøkonomisk institutt.

P4 - 13 juli 20 kl. 08:18

Antall kollektivreisende halvert

Antall reisende med buss for tog på Østlandet er halvert siden i fjor. Også Ruters kollektivtilbud i Oslo har færre passasjerer, skriver Aftenposten. Transportøkonomisk institutt tror hjemmekontor fortsatt er viktig forklaring på hvorfor så få reiser kollektivt..

P4 - 08 juli 20 kl. 11:55

Fortsatt mange på hjemmekontor

Det er fortsatt mange nordmenn som har hjemmekontor, og de som har det er mer effektive nå enn da Norge ble koronastengt i vår. Det viser foreløpige funn i en ny undersøkelse fra Kantar, opplyser Transportøkonomisk institutt. Av de spurte i Oslo-området svarer 74 prosent at de er like effektive eller mer effektive enn vanlig på hjemmekontor, mot 52 prosent i april.

P4 - 22 juni 20 kl. 15:46

- Har mye jobb foran oss

- Vi har mye jobb foran oss om vi skal klare å nå målene for hardt skadde og drepte i trafikken. Det sier Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk. Ifølge en ny rapport fra Transportøkonomisk institutt er regjeringens mål om en halvering av drepte og hardt skadde innen 2030 lite realistisk..

NRK - 02 juni 20 kl. 04:53

Godtar dyrere billett på ren stasjon

Halvparten av de spurte svarer at de vil betale mer for kollektivbilletten dersom venteområdet er rent og under tak, viser en undersøkelse fra Transportøkonomisk institutt. Mange er også opptatt av bra mobildekning, skriver Dagsavisen..

P4 - 24 mai 20 kl. 22:20

Trondheims syklister mest misfornøyde

Syklistene i Trondheim mest misfornøyde, men også i Tromsø og Bergen klages det på drift og vedlikehold. Det viser en undersøkelse gjennomført av Transportøkonomisk Institutt på oppdrag fra Statens vegvesen. Syklistene fra Kristiansand, Rogaland og Kongsberg er mest fornøyde..

P4 - 04 mai 20 kl. 05:55

Advarer mot veiutbygging

Utvidelsen av E6 ved Manglerud i Oslo og utbyggingen av E18 kan føre til mer kø og flere biler. Det advarer Transportøkonomisk institutt i en forskningsartikkel. Den viser til at utvidelsen av E6 sør for Oslo på 2000-tallet førte til akkurat dette.

P4 - 27 mars 20 kl. 07:51

Halvparten er minst like effektive på hjemmekontor

Halvparten av oss er like effektive, eller mer effektive, når vi nå har hjemmekontor på grunn av koronaviruset Det viser en spørreundersøkelse Transportøkonomisk institutt har gjennomført. Forskningsleder Susanne Nordbakke sier det kan være flere grunner til at effektiviteten går opp..

P4 - 06 mars 20 kl. 05:38

- Må omfavne elsparkesykkelen

- Den høye ulykkesrisikoen for elsparkesyklister er uakseptabel. Det mener forsker ved Transportøkonomisk institutt, Siri Hegna Berge. Bare mellom april og juli i fjor ble 337 personer skadet i ulykker med elsparkesykler i Oslo.

P4 - 05 mars 20 kl. 15:44

Vil ha med næringslivet for å nå elbilmål

- Næringslivet må på banen for at vi skal nå målet om at alle nye biler skal være nullutslippsbiler 2025. Det sier Høyres Jonny Finstad, som sitter i transportkomiteen på Stortinget. Som P4-nyhetene fortalte tidligere i dag viser en ny rapport fra Transportøkonomisk institutt, TØI, at målet blir dyrt og krevende å nå, og særlig ladeinfrastrukturen er en utfordring..

P4 - 24 feb. 20 kl. 10:18

Marginal avgiftsøkning gir mindre p-plass-kaos

En avgiftsøkning på 20 kroner uken gjør at én av fem bilister slutter å kjøre bil til innfartsparkeringer. Det viser en undersøkelse Transportøkonomisk institutt, TØI, har gjort på oppdrag for Bane Nor. Bane Nor har i dag kapasitetsproblemene ved mange av landets innfartsparkeringer, og en avgiftsøkning er et av tiltakene som nå vurderes, ifølge Teknisk Ukeblad..

P4 - 21 jan. 20 kl. 06:27

Folkeliv viktigst

Mennesker og folkeliv er viktigst for at en sentrumsgate skal være godt likt. Det viser en ny rapport fra Transportøkonomisk institutt, som har undersøkt hva Oslos innbyggere foretrekker. De vil ha folkeliv, spisesteder, butikker, pene bygg og få biler, ifølge rapporten.

NRK - 19 des. 19 kl. 04:32

Svingete vei gir færre ulykker

Veier med mange krappe svinger kan være blant årsakene til at det er få ulykker på norske veier, skriver Aftenposten. Årsaken er at bilføreren tilpasser farten, skriver forsker Rune Elvik i Transportøkonomisk Institutt på nettstedet Samferdsel..

P4 - 16 des. 19 kl. 16:36

Svinger fører til sikrere vei

Svingete veier kan være en av grunnene til de få ulykkene på norske veier. Det viser ny forskning fra Transportøkonomisk institutt. Krappe svinger på veien øker risikoen for ulykker, men er det mange nok krappe svinger er veien sikrere viser forskningen, ifølge Aftenposten.

NRK - 10 des. 19 kl. 07:39

Nesten én million hyttekjøringer

Det ble gjort rundt 865.000 bilreiser tur/retur til hytter av folk i Oslo-området i 201 viser tall fra Transportøkonomisk institutt . I tillegg kommer besøk til hytter personer i dette området har lånt, ifølge Dagsavisen..

P4 - 10 des. 19 kl. 06:55

En million turer til hyttene

Oslofolk med hytte kjørte rundt en million turer til hyttene sine i fjor. Det viser foreløpige beregninger gjort av Transportøkonomisk institutt. Dette gir betydelige belastninger på veisystemet og fører til utslipp av klimagasser, melder Dagsavisen.

P4 - 30 nov. 19 kl. 15:06

- Står til stryk

- Politikerne gjør ting i feil rekkefølge når de vil ha folk over fra bil til kollekitv. Det sier Ingunn Handagard i NAF. En undersøkelse Transportøkonomisk instiutt har gjort for NAF viser at hver femte innbygger i de 13 største byene i landet ikke har et reelt alternativ til bilen..

P4 - 30 nov. 19 kl. 13:25

Slakter kollektivtilbudet

Hver femte innbygger i Norges største byer har ikke et reelt alternativ til bilen. Det viser en ny undersøkelse Transportøkonomisk institutt har gjort av landets 13 største byer, på oppdrag fra NAF. Rapporten viser at det stort sett tar mye lenger tid å reise kollektivt til sentrum enn med bil, hvis det i det hele tatt er mulig å reise kollektivt.

P4 - 13 nov. 19 kl. 10:51

Dobbelt så høy risiko for møteulykker

Utenlandske vogntogsjåfører har dobbelt så stor risiko for å havne i møteulykker som norske. Det viser beregninger fra Transportøkonomisk institutt. Av de 140 dødsulykkene med tunge kjøretøy de siste fire årene var 35 av sjåførene utenlandske og 105 norske.

Hegnar.no - 24 aug. 19 kl. 19:54

Transportøkonom: Distriktsbilistene er den store vinneren i bompengeavtalen

Kjell Werner Johansen ved Transportøkonomisk institutt mener bilistene i distriktene kommer til å merke bompengekuttene mest til regjeringens bompengekutt..

P4 - 30 sep. 19 kl. 14:13

Frp ut mot TØIs forslag

- Veiprising er like ille som bompenger. Det mener nestleder i transportkomiteen på Stortinget, Frps Morten Stordalen. Transportøkonomisk institutt, TØI, foreslår å erstatte bompenger og bilavgifter med et nytt system for veiprising, der du betaler for antall kilometer du kjører.

Dagbladet - 30 sep. 19 kl. 07:32

Rapport: Vil fjerne bompenger, fergebilletter og bilavgifter

Transportøkonomisk institutt (TØI) mener system for allmenn veiprising bør erstatte dagens bompenger og de aller fleste bilavgifter..

Aftenposten - 30 sep. 19 kl. 07:20

Ny rapport foreslår å fjerne bompenger, fergebilletter og bilavgifter

Transportøkonomisk institutt (TØI) mener system for allmenn veiprising bør erstatte dagens bompenger og de aller fleste bilavgifter..

Aftenposten - 30 sep. 19 kl. 07:20

TØI foreslår å fjerne bompenger, fergebilletter og bilavgifter

Transportøkonomisk institutt (TØI) mener et system for allmenn veiprising bør erstatte dagens bompenger og de aller fleste bilavgifter..

E24 - 30 sep. 19 kl. 07:04

Ny rapport foreslår å fjerne bompenger, fergebilletter og bilavgifter

Transportøkonomisk institutt (TØI) mener system for allmenn veiprising bør erstatte dagens bompenger og de aller fleste bilavgifter..

P4 - 30 sep. 19 kl. 06:49

Ny rapport foreslår veiprising

En fersk rapport fra Transportøkonomisk institutt foreslår å bytte ut dagens bompenger og flere bilavgifter med et nytt system for allmenn veiprising. Det melder NRK. I forslaget vil bilkjøring utenfor byene bli billigere, mens det kan bli dyrere å kjøre i byene.

VG - 30 sep. 19 kl. 06:50

Ny rapport foreslår å fjerne bompenger, fergebilletter og bilavgifter

Transportøkonomisk institutt (TØI) mener system for allmenn veiprising bør erstatte dagens bompenger og de aller fleste bilavgifter..

VG - 30 sep. 19 kl. 06:50

Foreslår å fjerne bompenger, fergebilletter og bilavgifter i ny rapport

I en rapport fra Transportøkonomisk institutt (TØI) forslås det at et nytt system for veiprising bør erstatte dagens bompenger og de aller fleste bilavgifter. Det skal gi lavere kostnader i distrikts-Norge..

P4 - 19 sep. 19 kl. 05:29

De fleste lader hjemme

Hele 96 prosent av elbileiere i enebolig lader hjemme minst én gang i uken. Det samme gjelder 65 prosent av dem som bor i leilighet, viser en undersøkelse ledet av Transportøkonomisk institut, TØI. I snitt lader de som har elbil 4,4 ganger hjemme hver uke, mot 1,1 ganger på jobb.

NRK - 16 sep. 19 kl. 07:39

Elsparkesykler fremfor kollektivt

De populære elsparkesyklene erstatter kollektivtransport og gange, ikke bilkjøring. Det viser en undersøkelse fra Transportøkonomisk Institutt..

P4 - 16 sep. 19 kl. 07:40

Sparkesykkelen erstatter ikke bilen

Elsparkesyklene er bompengefrie - men de erstatter ikke bilkjøring i byene. Det de brukes i stedet for er kollektivtransport og gange, viser en undersøkelse fra Transportøkonomisk Institutt. For det er på korte turer inne i sentrum at folk bruker disse syklene, som har blitt et både populært og omstridt byfenomen..

P4 - 11 sep. 19 kl. 08:54

Går til angrep mot norsk elbil-politikk

Den russiske statskanalen RT går til frontalangrep mot den norske elbil-politikken. Elbil-mirakelet i Norge er en selvgod svindel for å subsidiere rikinger med Tesla, og er europeisk miljøvern på sitt mest falske, heter det i en kommentarartikkel. Der kritiseres også fritaket for moms og miljøavgifter, og at nordmenn derfor har fått et uriktig bilde på seg for å være unike etiske mennesker.

VG - 24 aug. 19 kl. 17:13

Disse sparer mest på den nye bompengeskissen

Folk i distriktene er de klare vinnerne i regjeringens nye bompengeskisse, mener Transportøkonomisk institutt (TØI)..

P4 - 24 aug. 19 kl. 17:12

- Distriktene er vinneren

- Distriktene kommer klart best ut av regjeringens bompengeavtale. Det mener direktør i Transportøkonomisk institutt, Kjell Werner Johansen, som i dag har studert de mange tiltakene i avtalen de fire regjeringspartiene ble enige om i går kveld. Han sier til NRK at satsingen på å kutte bompenger på flere store samferdselsprosjekter rundt om i landet er det folk vil merke i størst grad.

Aftenposten - 24 aug. 19 kl. 14:26

Dette er fagmiljøets dom over regjeringens bompengeløsning

Det blir få kroner å spare på hver bompassering, men regjeringens avtale kan gi et løft for byene. Uansett er avtalen bare et tilbud, konkluderer Transportøkonomisk institutts assisterende direktør..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt