The Guardian

Thursday, 14 November, 12:57

Nyheter om The Guardian

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever skotsk folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det skotske nasjonalistpartiet, krever en ny folkeavstemning om skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

E24 - 06 Nov 19 kl. 09:23

Ryanair setter fly på bakken etter funn av sprekker

Det irske lavbudsjett-flyselskapet Ryanair setter minst tre av sine Boeing 737-fly på bakken etter funn av sprekker på flyene, skriver blant annet The Guardian..

NRK - 15 Oct 19 kl. 18:16

Guardian: Nærmer seg Brexit-avtale

Den britiske statsministeren Boris Johnson og EU skal nærme seg et utkast til en avtale for britenes skilsmisseavtale med EU, melder The Guardian. Forhandlerne skal i prinsippet ha blitt enige om en tollgrense i Irskesjøen, skriver avisen..

NRK - 25 Oct 19 kl. 14:25

To arrestert i England

En mann og en kvinne er arrestert i Warrington etter at det ble funnet 39 døde personer bak i en lastevogn. Det skriver The Guardian..

NRK - 26 Oct 19 kl. 09:12

Val i Argentina søndag

Søndag er det presidentval i Argentina, som er i økonomisk krise. Sittande president Mauricio Macri, ein høgreorientert forretningsmann, møter sentrum-venstre-kandidat Alberto Fernández, skriv The Guardian..

NRK - 26 Oct 19 kl. 09:12

Val i Argentina

Søndag er det presidentval i Argentina. Sittande president Mauricio Macri, ein høgreorientert forretningsmann, møter sentrum-venstre-kandidat Alberto Fernández, skriv The Guardian. Landet er i økonomisk krise, med stor gjeld til kreditorar..

NRK - 25 Oct 19 kl. 14:25

Ytterligere to arrestert i England

Ytterligere en mann og en kvinne er arrestert i Warrington i etterforskningen av at 39 døde personer ble funnet i en lastevogn på et industriområde i London. Det skriver The Guardian. Onsdag ble den 25 år gamle sjåføren arrstert..

NRK - 25 Oct 19 kl. 00:36

Ber om Tiktok-etterforskning

To demokrater i Senatet i USA har bedt om at videodelingsappen Tiktok skal etterforskes. De mener den kinesiske appen kan være en sikkerhetstrussel, og hevder at den blant annet sensurerer videoer fra Hongkong-demonstrasjonene, melder The Guardian..

P4 - 27 Oct 19 kl. 21:10

EU og Brexit

EU skal nå være villig til å utsette Brexit til 31. januar. Storbritannia kan likevel forlate EU før, hvis en avtale er klar, skriver The Guardian.

NRK - 24 Oct 19 kl. 08:26

Lastebilen hadde vore der éin time

Bilen med dei 39 døde som blei funne i ei lastevogn aust for London blei funne éin time etter at bilen hadde køyrt i land frå ferja. Ifølgje The Guardian har politiet undersøkt to adresser i samband med funnet..

NRK - 22 Oct 19 kl. 16:13

Arkitekt saksøker konserthall

Arkitekten bak en ny konserthall i Paris saksøker konserthallselskapet for at han fikk en gigantregning etter store overskridelser. Bygget, som skulle koste 173 millioner euro, endte på 386 millioner, skriver The Guardian..

Aftenposten - 15 Oct 19 kl. 18:07

På kanten av en brexitavtale: – Den kommer aldri til å gå gjennom i Parlamentet

Storbritannia og EU skal være enige om å opprette tollgrense i Irskesjøen, sier kilder til The Guardian..

VG - 15 Oct 19 kl. 17:55

Joachim Rønnings «Maleficent» får hard medfart av anmeldere internasjonalt

Publikasjoner som Variety og The Guardian gir tommelen ned for den norske regissørens hollywoodfilm..

Aftenposten - 15 Oct 19 kl. 18:07

På kanten av en brexitavtale, melder flere medier

Storbritannia og EU skal være enige om å opprette tollgrense i Irskesjøen, sier kilder til The Guardian. Et utkast til brexitavtale kan bli lagt fram allerede onsdag..

Aftenposten - 15 Oct 19 kl. 18:07

Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier

Storbritannia og EU skal være enige om å opprette tollgrense i Irskesjøen, sier kilder til The Guardian. Et utkast til brexitavtale kan bli lagt fram onsdag..

P4 - 09 Oct 19 kl. 19:17

Talent i City

Den 16-år gamle fotballspilleren Oscar Bobb fra Oslo blir nå hyllet som Manchester Citys største fotballtalent i sin aldersklasse i avisa The Guardian. – Bobb er en offensiv midtbanespiller fra Oslo. Han har scoret tre mål på sine første tre kamper i U18 Premier League, skriver artikkelforfatter Jamie Jackson..

Aftenposten - 09 Oct 19 kl. 18:22

Norsk 16-åring kåret til Manchester Citys største talent av engelsk storavis

Avisen The Guardian kårer nordmannen Oscar Bobb (16) til Manchester Citys største talent i sin aldersklasse..

NRK - 04 Oct 19 kl. 17:50

Facebook myker opp annonse-regler

Facebook har fjernet sitt forbud mot politiske annonser som inneholder "villedende, usanne og misvisende» påstander, skriver The Guardian. Slike annonser har tidligere vært bannlyst, men i forrige uke endret Facebook formuleringene i sine regler..

P4 - 01 Oct 19 kl. 21:46

Prins Harry saksøker avis

Storbritannias Prins Harry og hertuginne Meghan saksøker avisen Mail on Sunday etter at den trykket et brev Meghan skrev til faren sin. Avisen er saksøkt for brudd på loven om opphavsrett, misbruk av privat informasjon og brudd på personvernet, melder The Guardian..

NRK - 29 Sep 19 kl. 04:46

Sveits auksjonerer bort luksusbiler

Flere luksusbiler beslaglagt av Sveits fra visepresident Teodorin Obiang Nguema fra Ekvatorial Guinea, skal auksjoneres bort. Det er antatt at salget vil innbringe rundt 170 millioner kroner til den sveitsiske statskassen. Det melder The Guardian..

NRK - 27 Sep 19 kl. 02:07

Skatteløfte koster 90 mrd.

Den britiske statsministeren Boris Johnson har lovet å heve innslagspunktet for toppskatten fra 50 000 til 80 000 pund. Det vil, ifølge den britiske avisen The Guardian, koste rundt åtte milliarder pund i året. Det utgjør rundt 90 milliarder kroner..

NRK - 23 Sep 19 kl. 22:36

Fotograf såret i skyting

En fotograf fra nyhetsbyrået AP ble såret da en senator trakk en pistol og begynte å skyte utenfor landets nasjonalforsamling i Port-au-Prince. En annen person ble også såret i hendelsen. Ifølge The Guardian dreier det seg om en sikkerhetsvakt..

NRK - 24 Sep 19 kl. 18:08

Corbyn: – Johnson må trekkje seg

Opposisjonsleiar Jeremy Corbyn meiner den britiske statsministeren Boris Johnson må trekkje seg, etter at høgsterett konkluderte med at Johnson braut lova då han forsøkte å suspendere Parlamentet, for å få gjennom brexit, skriv The Guardian..

NRK - 19 Sep 19 kl. 23:03

Økt fare for høyreekstrem terror

Den raskest voksende terrortrusselen i Storbritannia kommer fra høyreekstremister, mener britisk politi. Sjefen for det britiske antiterrorpolitiet, Neil Basu, sier til The Guardian at terrorforsøk mest trolig vil komme fra såkalte «ensomme ulver»..

NRK - 20 Sep 19 kl. 06:40

Global klimastreik i gang

I dag er det ventet at millioner av mennesker skal streike for klima over hele verden. Studenter fra Australia og Asia er nå i gang med protestene inspirert av Greta Thunberg. Bare i Sydney har omkring 80.

P4 - 20 Sep 19 kl. 06:51

Global klimastreik i gang

I dag er det ventet at millioner av mennesker skal streike for klima over hele verden. Og med ulike tidssoner er streiken allerede i gang i Australia og Asia, der studenter protesterer etter inspirasjon av svenske Greta Thunberg. Bare i Sydney har rundt 80.

NRK - 17 Sep 19 kl. 20:57

To tatt etter gulldo-tyveri

En gulldo ble i helgen stjålet fra barndomshjemmet til Storbritanias tidligere statsminister Winston Churchill. Kort tid senere ble en 66 år gammel mann arrestert. Nå er en 36 år gammel mann også tatt i forbindelse med tyveriet, melder The Guardian..

P4 - 18 Sep 19 kl. 05:23

Fortsatt uavklart i Israel

Det er fortsatt uavklart i Israel etter valget i går, men statsminister Benjamin Netanyahu forbbereder seg på å fortsette. Like før klokken 5 i dag var vel en fjerdedel av stemmene talt, ifølge The Guardian. Da hadde Netanyahus Likud-parti fåt 28,4 prosent av stemmene, mens Benny Gantz og partiet Blått og Hvitt hadde 25,4.

NRK - 11 Sep 19 kl. 06:05

Tre australiere fengslet i Iran

Australske myndigheter bekrefter at de bistår tre australiere som blir holdt tilbake i Iran. Britiske medier har omtalt de tre personene som skal ha blitt nektet utreise i flere uker. The Guardian skriver at dreier det seg om to kvinner og en mann..

NRK - 09 Sep 19 kl. 08:56

Blandet Johnson og Jeltsin

Israels statsminister Benjamin Netanyahu rotet med navn og kalte britenes statsminister Boris Jeltsin, da han skulle fortelle egen regjering om møtet med Johnson i London, skriver The Guardian. Russlands tidligere president Boris Jeltsin døde 2007..

NRK - 08 Sep 19 kl. 13:13

Mann arrestert etter bombefunn

I Nord-Irland er en mann arrestert søndag og siktet etter terror-paragrafen, melder The Guardian. Det var lørdag politiet fant en hjemmelaget bombe i byen Strabane, som ligger ved grensen til Irland. Det er frykt for mer uro ved grensen etter brexit..

NRK - 01 Sep 19 kl. 19:29

Oppvaskmøte med Boris

I Storbritannia skal flere tidligere regjeringsmedlemmer ha et oppvaskmøte med statsminister Boris Johnson på mandag,melder The Guardian. Politikerne samarbeider med opposisjonspartier for å hindre Johnson i å ta landet ut av EU uten en avtale..

NRK - 18 Aug 19 kl. 18:20

Leteaksjon i polsk grotte

Det er satt i gang en større leteaksjon etter to personer som har blitt sperret inne i en grotte i Tatra-fjellene i Polen. Deler av grotten ble fylt med vann, og ifølge avisen The Guardian kan det bli aktuelt å bruke eksplosiver for å få dem ut..

NRK - 17 Aug 19 kl. 11:11

Avis: Boris møter Merkel og Macron

Storbritannias statsminister Boris Johnson skal møte Angela Merkel og Emmanuel Macron på sin første utenlandsreise, ifølge avisa The Guardian. Møtene vil finne sted i Berlin og Frankrike tidlig i neste uke, forteller EU-kilder til avisa..

P4 - 17 Aug 19 kl. 11:37

Johnson møter Merkel og Macron

Storbritannias statsminister Boris Johnson skal møte Angela Merkel og Emmanuel Macron på sin første utenlandsreise. Det skriver The Guardian. Møtene vil finne sted i Berlin og Frankrike tidlig i neste uke.

NRK - 11 Aug 19 kl. 19:19

Vil ikke forhandle om grenseløsning

Den irske regjeringen ønsker ikke å reforhandle grenseløsningen mellom Irland og Nord-Irland som er en del av brexitavtalen, skriver The Guardian. Boris Johnson har uttalt at den må fjernes for at det skal være mulig å komme til enighet med EU..

NRK - 10 Aug 19 kl. 16:03

Store elvedyr er utrydningstruet

Store ferskvannsarter i verdens elveløp, som maller og rokker, har mistet så mye som 97 prosent av populasjonen siden 1970, og er nå utrydningstruet, skriver The Guardian. Nedgangen skyldes jakt, fiske, demninger og forurensing..

P4 - 11 Aug 19 kl. 15:45

Nok en palestiner drept på Gazastripen

Nok en bevæpnet palestiner skal være skutt og drept av det israleske militære. Det skriver The Guardian. Lørdag ble fire bevæpnede palestinere drept av militæret samme sted..

NRK - 11 Aug 19 kl. 15:14

Palestiner drept på Gazastripen

En militant palestiner skal ha blitt skutt og drept av det israelske militæret søndag, skriver The Guardian. Det er andre gang på to dager det israelske militæret dreper bevæpnede palestinere, etter at de lørdag drepte fire personer samme sted..

NRK - 07 Aug 19 kl. 04:01

Dengue-epidemi i Filippinene

Filippinske myndigheter erklærer et utbrudd av denguefeber en epidemi. Siden januar har over 145.000 mennesker blitt smittet, og over 600 mistet livet, ifølge The Guardian.

NRK - 08 Aug 19 kl. 06:27

Stort kokainfunn ved strand

19 pakker med kokain til en verdi av nesten 20 millioner kroner skylte i land på en strand ved Auckland i New Zealand onsdag kveld, skriver The Guardian. Politiet og lokalbefolkningen leter nå etter flere pakker..

NRK - 06 Aug 19 kl. 16:45

Funnet død etter fluktforsøk

Den brasilianske narkotikasmugleren som forsøkte å rømme fra fengsel utkledd som en tenåringsjente, er funnet død på cella si. Det skriver The Guardian. Lørdag forsøkte han å rømme ikledd maske, parykk og kvinneklær..

NRK - 06 Aug 19 kl. 18:41

Vil begrense sparkesykler i München

Flere politikere i München i Tyskland ber om begrensninger på elsparkesykler før Oktoberfest. Siden juni er 400 tatt med promille på elsparkesykler, skriver The Guardian. Oktoberfest tiltrekker seg flere tusen turister hvert år..

P4 - 06 Aug 19 kl. 16:45

Funnet død etter fluktforsøk

Den brasilianske gjenglederen som forsøkte å rømme fra fengsel utkledd som en tenåringsjente ble i dag funnet død på cella si. Det skriver The Guardian. Narkotikasmugleren forsøkte å rømme i helgen, ikledd maske, parykk og kvinneklær, men ble avslørt - og videoklipp av han har deretter gått verden rundt.

NRK - 06 Aug 19 kl. 08:25

Kaller Kina for valutamanipulator

USAs finansminister Steven Mnuchin kaller Kina for en valutamanipulator etter at verdien på kinesisk yuan sank mandag, skriver The Guardian. USA mener Kina minsket verdien på egen valuta for å få en «urettferdig fordel» i internasjonal handel..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt