Syria

Wednesday, 01 December, 04:13

Nyheter om Syria

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 okt 21 kl. 01:49

14 barn fra Syria til Danmark

Tre danske kvinner og 14 barn har mellomlandet i Tyskland etter å ha forlatt en kurdiskkontrollert fangeleir i Syria. De er på vei hjem til Danmark. Kvinnene og barna ventes å komme til Danmark i løpet av 24 timer, skrev Danmarks Radio , som får opplysningene bekreftet av flere uavhengige kilder, tidligere.

NRK - 02 nov 21 kl. 12:23

Huitfeldt svært bekymret for Syria

Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier i en pressemelding hun er svært bekymret for situasjonen i Syria. - 13,5 millioner syrere har behov for humanitær beskyttelse og assistanse. Vinteren og kulda nærmer seg, og jeg er svært bekymret over de menneskelige lidelsene i Syria, sier hun i pressemeldingen.

NRK - 06 nov 21 kl. 19:17

SOHR: Bil kjørte på mine - 7 drept

En bil kjørte på en landmine i Homs-provinsen i Syria, og alle de sju som satt i bilen, ble drept, skriver NTB. Fire menn, to kvinner og et barn mistet livet, alle var sivile, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Bilen kjørte på en vei like utenfor den historiske byen Palmyra da den traff minen lørdag.

NRK - 20 okt 21 kl. 07:22

Buss sprengd i Syria

Minst 13 er drepne og fleire er skadde etter at ein buss med soldatar blei sprengd i sentrum av Damaskus, melder statleg TV i Syria. To bomber skal ha gått av då bussen var på ei bru. I tillegg skal soldatar ha uskadeleggjort ei tredje bombe.

NRK - 17 okt 21 kl. 20:31

Forhandler grunnlov i Syria

Representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen i landet skal de neste dagene samarbeide om et utkast til en ny grunnlov, ifølge FNs Syria-utsending, Geir O. Pedersen. Forsøkene på å lage en ny grunnlov for det krigsherjede landet har pågått i to år, men de tidligere samtalene som overvåkes av FN, har ikke lyktes På en pressekonferanse søndag, sa Pedersen at hans samtaler med representanter for både regjeringen og opposisjonen søndag, var «seriøse og ærlige».

NRK - 01 nov 21 kl. 12:13

Ber Norge hente hjem kvinner

19 tidligere statsråder ber Norge hente hjem kvinner som har sluttet seg til IS, og deres barn, fra Syria. Røde Kors gikk i forrige uke ut og ba Norge om å hente kvinnene og barna som sitter i leirer i Syria hjem. Nå gir 19 tidligere statsråder fra seks partier sin støtte til anmodningen fra Røde Kors.

NRK - 30 okt 21 kl. 12:31

8500 utenlanske krigere utvist

Mer enn 8500 utenlandske krigere er blitt utvist fra Tyrkia siden den syriske borgerkrigen begynte for ti år siden, ifølge landets innenriksdepartement. Terrormistenkte fra 102 ulike land er blitt utvist, deriblant 1075 fra EU-land. I løpet av de første ti månedene i år er 61 mistenkte fra åtte EU-land blitt utvist.

VG - 08 nov 21 kl. 23:18

Flukten mot EU: Endte i skogholt på grensen til Hviterussland

NAREWKA/OSLO (VG) De visste at reisen var farlig og usikker, men prøvde likevel. Her forteller desperate migranter på flukt fra Syria om hvordan de endte opp i en skog mellom Hviterussland og Polen..

NRK - 20 okt 21 kl. 12:27

Døde og skadde i eksplosjon i Syria

Fem personar er drepne og fire er såra i ein eksplosjon i eit militært våpendepot i Syria, melder statlege iranske medium. Eksplosjonen skal ha skjedd under ein rutineoperasjon..

NRK - 19 okt 21 kl. 20:33

Vil hjem etter åtte år i Syria

– Vi ble lurt. Vi dro for å hjelpe syrerne i krigen. I stedet ble vi ofre for menneskehandel, hevder de to norsk-somaliske søstrene som dro til Syria i 2013.

Klartale - 18 okt 21 kl. 09:49

Norsk IS-kvinne vil hjem fra Syria

Aisha Shazadi Kausar dro til Syria for å være med i IS. Nå ønsker hun å få hjelp til å komme hjem til Norge..

NRK - 01 nov 21 kl. 06:03

Nok et journalistdrap i Mexico

Journalisten Alfredo Cardoso døde søndag to dager etter at han ble skutt i Acapulco. Han er den andre journalisten som blir drept i Mexico på en uke. Cardoso ble kidnappet i forrige uke av maskerte menn som brøt seg inn i hjemmet hans, ifølge Reportere uten Grenser (RSF).

NRK - 31 okt 21 kl. 21:52

Biden med sanksjoner mot Iran

Som reaksjon på det USA hevder er droneangrep mot en militærbase i Syria, utført av Iran, har president Joe Biden innført sanksjoner mot landet. Amerikansk militære holder til ved basen, og USA anser droneangrepet som et angrep mot amerikanske interesser, ifølge Reuters. Irans droneprogram har møtt sterk internasjonal kritikk.

NRK - 30 okt 21 kl. 15:25

To soldater såret i angrep

To soldater skal være såret i et israelsk angrep i Syria. Syriske myndigheter sier de delvis klarte å slå tilbake et israelsk rakettangrep nær Damaskus. Ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået Sana var angrepet rettet mot en militær stilling utenfor hovedstaden.

NRK - 14 okt 21 kl. 01:28

Soldat drept i angrep i Syria

En syrisk soldat er drept og tre andre såret i et israelsk luftangrep mot et mål nær Palmyra sentralt i landet, ifølge statlige medier i Syria. Angrepet skjedde klokken 23.34 lokal tid onsdag og var rettet mot et kommunikasjonstårn og flere stillinger i området rundt..

NRK - 14 okt 21 kl. 01:28

Soldater drept i angrep i Syria

En syrisk soldat og tre iranskstøttede soldater er drept i et israelsk luftangrep mot mål nær Palmyra sentralt i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR. Nasjonaliteten til de tre proiranske krigerne var ikke umiddelbart kjent natt til torsdag. Sju andre, blant dem tre syriske soldater, ble såret i angrepet..

Aftenposten - 27 okt 21 kl. 16:20

Han var fremmedkriger i Syria. Nå er han og broren siktet for drapet på Mortensrud.

Brødrene Valon (35) og Visar (32) Avdyli var de første i Norge som ble dømt for å støtte terrororganisasjonen IS..

NRK - 25 okt 21 kl. 11:27

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

Klartale - 25 okt 21 kl. 06:30

Syrere som blir tvunget hjem kan være i fare

Flere flyktninger fra Syria blir tvunget til å reise hjem igjen. Men de kan være i fare. De risikerer de samme overgrepene som de rømte fra, ifølge en ny rapport..

NRK - 06 sep 21 kl. 21:36

Pågrepet etter utvisning fra Syria

To av de tre svenske kvinnene som mandag ankom Sverige etter å ha blitt utvist fra Syria, er pågrepet. Den tredje kvinnen er tatt inn til politiavhør, melder Aftonbladet. Alle tre antas å ha tilknytning til IS.

NRK - 23 okt 21 kl. 18:53

Tre svenske IS-kvinner er fri

Alle dei tre svenske kvinnene som vart arrestert og mistenkt for krigsforbryting etter å ha kome heim frå Syria, er sleppe laus, melder svenske påtalemyndigheit. Etterforskinga held fram mot alle tre, men ifølgje påtalemyndigheitene er der ikkje lenger ein grunn til å behalde fridomsrøvinga. To av dei vart først lauslaten, før den tredje slapp fri seinare laurdag etter å ha vore i avhøyr..

NRK - 23 okt 21 kl. 11:20

Sverige: To IS-kvinner sluppet fri

To av de tre svenske kvinner som mistenkes for krigsforbrytelser etter å ha kommet hjem fra Syria, er løslatt, opplyser svensk påtalemyndighet. Etterforskningen fortsetter mot alle tre, men ifølge påtalemyndigheten finnes det ikke lenger grunn til å opprettholde frihetsberøvelsen for to av dem, skriver NTB. Innen klokka 12 søndag skal påtalemyndigheten bestemme om den tredje kvinnen skal begjæres varetektsfengslet..

NRK - 07 okt 21 kl. 14:13

Tre IS-kvinner sikta for terror

Dei tre kvinnene som i går blei evakuert frå al-Roj-leiren i Syria til Danmark, er sikta for medverknad til terror og ulovleg reise og busetnad i konfliktsoner. Det skriv Reuters. Kvinnene reiste til Syria i 2014, der dei slutta seg til ekstremistgruppa IS.

NRK - 23 okt 21 kl. 04:22

Al Qaida-leder drept med drone

En høytstående leder av terrorgruppen Al Qaida, Abdul Hamid al-Matar, ble fredag drept i et amerikansk droneangrep i nordvest i Syria. Ingen andre ble drept, ifølge Pentagon..

NRK - 21 okt 21 kl. 17:39

Tre IS-kvinner landet i Sverige

Tre kvinner og åtte barn, hvorav tre foreldreløse, har ankommet Sverige etter at de ble utvist av selvstyremyndighetene nordøst i Syria. Kvinnene ble pågrepet av politiet på Arlanda da de ankom ved 17-tiden. Barna er tatt hånd om av sosialtjenesten, skriver SVT.

NRK - 21 okt 21 kl. 14:29

24 personer henrettet i Syria

Syriske myndigheter har henrettet 24 personer beskyldt for å ha startet skogbranner i landet i fjor sommer. Det melder nyhetsbyrået AFP. De 24 ble henrettet på onsdag, og ble dømt for terrorhandlinger mot eget land.

NRK - 21 okt 21 kl. 10:44

Vil ikke hente hjem Syria-farere

– Det er ikke Norges politikk å hente hjem folk som har sluttet seg til IS eller andre terrorbevegelser, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Frp-leder Sylvi Listhaug krevde i et ordskifte i Stortinget i dag svar på om Støre kan garantere «at regjeringen ikke vil hente IS-kvinner til Norge». – Det er ikke noe Norge er forpliktet til å gjøre.

NRK - 20 okt 21 kl. 11:18

Tre svenske IS-kvinner på veg heim

Tre svenske kvinner med åtte barn er på veg heim frå al-Roj- leira i Syria, melder Expressen. Kvinnene blir utviste av det kurdiske sjølvstyret, som vurderer dei som ein tryggingsrisiko og har bede alle land som har kvinner og barn i leira, om å hente dei. Svensk UD har førebels ikkje kommentert saka overfor avisa..

NRK - 20 okt 21 kl. 08:38

Mange drepne i angrep i Syria

Eit rakettangrep retta den syriske hæren i byen Ariha, tok livet av åtte menneske, ifølge observatørgruppa SOHR. Dei seier at fem av dei drepne var sivile, og at to av desse var barn. Rakettane trefte eit travelt område i byen..

NRK - 03 okt 21 kl. 17:42

Samtale mellom Jordan og Syria

Jordans kong Abdullah har tatt imot en telefon fra Syrias president Bashar al-Assad. Samtalen er den første mellom de to på ti år. Jordan og de fleste andre arabiske land reduserte de diplomatiske forbindelsene til Assad-regimet etter at borgerkrigen i Syria brøt ut.

Aftenposten - 19 okt 21 kl. 05:30

Aftenposten mener: Barna i Syria må hjem

Det handler ikke om sympati for mødrene..

NRK - 18 okt 21 kl. 06:21

Vil styrke kontrollen på grensa

Leiaren for Tysklands føderale politiforbund ber om mellombels styrka grensekontroll ved grensa til Polen. Forbundssjef Heinz Teggert seier at det er ein helserisiko for grensepolitiet når det no kjem eit stort tal personar som ikkje har rett til innreise i Tyskland. – Våre kollegaer er utsett for ein helserisiko, ettersom koronasmitten framleis er høg, spesielt blant migrantar frå Irak, Syria, Jemen, Iran, Afghanistan og så vidare, seier Teggert.

NRK - 17 okt 21 kl. 20:04

IS-kvinne angrer og vil hjem

Aisha Shazadi Kausar, som dro til Syria for å slutte seg til IS, ber igjen norske myndigheter om å hente henne tilbake. Hun håper nå på hjelp fra den nye regjeringen. – Nå vil en langt mer moderat versjon av meg vende hjem, sier Aisha Shazadi Kausar til NRK..

NRK - 28 sep 21 kl. 17:57

Nytt møte om syrisk grunnlov

Det er sendt ut invitasjoner til et sjette møte for komiteen som skal lage en ny grunnlov for krigsherjede Syria, sier FNs Syria-utsending Geir O. Pedersen. Tidligere forhandlingsrunder om en ny syrisk grunnlov har så langt ikke ført fram.

NRK - 26 sep 21 kl. 16:55

Elleve drepne i Syria

Minst elleve opprørarar skal vere drepne i russiske luftangrep i Syria, melder observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights, SOHR. Angrepa ramma ein skule som blir brukt som base av opprørsgruppa al-Hamza Division. SOHR meiner dødstala kan stige fordi det framleis blir jobba med å søke gjennom ruinane..

VG - 10 okt 21 kl. 19:03

NATO-sjefen om «glemt» konflikt: – Dilemma

WASHINGTON D.C. (VG) Tyrkia eskalerte angrep i nord-Syria mens hele verden fulgte med på Talibans maktovertagelse.

NRK - 23 sep 21 kl. 07:22

Barn dør i al-Hol-leiren

62 barn er døde så langt i år i al-Hol-leiren i Syria. Det betyr at det dør 2 barn hver uke i leiren, i følge Redd Barna. Leirene drives av de kurdiske styrkene som har kontrollen i det nordøstlige Syria.

NRK - 22 sep 21 kl. 15:42

IS-kvinne begjært varetektsfengslet

En 49 år gammel kvinne som er mistenkt for krigsforbrytelser og folkerettsbrudd i Syria etter å ha vendt tilbake til Sverige, begjæres varetektsfengslet. – Hun er mistenkt for å sammen med andre ha bidratt til at et barn under femten år ble brukt som barnesoldat, sier statsadvokat Reena Devgun i en pressemelding. Lovbruddene hun er mistenkt for, skjedde i Syria mellom 2013 og 2016.

NRK - 07 okt 21 kl. 17:23

IS-kvinner i varetekt

Alle de tre kvinnene som ble hentet hjem til Danmark fra al-Roj-leiren i Syria er torsdag varetektsfengslet. Kvinnene på 32, 34 og 37 år er siktet etter terrorparagrafene for deltakelse i IS. Alle tre er mødre.

NRK - 07 okt 21 kl. 07:10

17 fra syrisk leir landet i Danmark

Tre danske kvinner og 14 barn har landet i Danmark, melder danske DR. De har blitt evakuert fra en leir nord i Syria..

NRK - 07 okt 21 kl. 00:57

Tyskland henter hjem 23 barn

Tyskland har hentet hjem åtte kvinner som sluttet seg til terrorgruppen IS, samt 23 barn, opplyser det tyske utenriksdepartementet. De kommer fra Nord-Syria. Det er den største hjemhentingen siden 2019.

Klartale - 04 okt 21 kl. 14:00

Sultet på grensen i 20 dager

Boshra al-Moallem flyktet fra Syria til Polen. Det var så vidt hun kom seg frem i live..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt