Syria

Tuesday, 17 May, 02:37

Nyheter om Syria

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 12 apr 22 kl. 09:50

Syrias barn trenger hjelp

Krigen i Syria har vart i over ti år. 6,5 millioner barn trenger humanitær hjelp. Det sier Unicef, som er en del av FN.

NRK - 11 maj 22 kl. 12:55

To hjemvendte IS-kvinner pågrepet i Sverige

To kvinner som reiste til Syria for å slutte seg til terrorgruppen IS, og tre barn har kommet tilbake til Sverige. Svensk politi har arrestert de to kvinnene. Kvinnene ble utvist av de kurdiske selvstyremyndighetene i det nordøstre Syria og ankom Sverige onsdag.

Klartale - 11 maj 22 kl. 06:00

Syrere kjemper en kamp for å overleve

Russlands angrep på Ukraina påvirker hele verden. Blant annet så sliter Syria med å gi nok mat til folk. De hadde problemer med mat fra før av.

NRK - 10 maj 22 kl. 07:09

Norge skal bidra med 1,5 milliarder til Syria

Norge skal i år bidra med 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen både i Syria og i nabolandene, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. 14,6 millioner syrere har akutt behov for humanitær hjelp og beskyttelse. I løpet av de siste 11 årene har Norge bidratt med over 16,5 milliarder kroner, skriver departementet.

NRK - 03 maj 22 kl. 13:42

Tyrkia vil sende én million syrere hjem

Tyrkia vil trappe opp retur av syrere som flyktet til landet i forbindelse med krigen. Det skjer samtidig som holdningen til syrerne er blitt langt mer negativ. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier tirsdag at myndighetene forbereder seg på å sende 1 million flyktninger tilbake til Syria på frivillig basis.

NRK - 08 maj 22 kl. 13:44

FN: Rekordmange syriske barn trenger hjelp

Over 12 millioner syriske barn trenger hjelp, noe som er flere enn noensinne siden krigen brøt ut for elleve år siden, fastslår Verdens barnefond Unicef, melder NTB. – Syriske barn har lidd altfor lenge. Barnas behov, både i Syria og nabolandene, øker, sier Unicefs sjef i Midtøsten, Adele Khodr.

NRK - 15 apr 22 kl. 11:49

Syria: Israelsk rakettangrep nær Damaskus

Syria sier Israel har skutt flere raketter mot militære stillinger utenfor hovedstaden Damaskus og forårsaket materielle skader. En militærtalsmann sier til statlige medier i Syria at angrepet skjedde like etter midnatt torsdag. Han sier noen av rakettene ble skutt ned av syrisk luftvern.

NRK - 29 apr 22 kl. 19:11

Mann dømt i USA til livstid i fengsel for IS-forbrytelser

En 38-åring fra IS-gjengen som ble omtalt som «The Beatles», er dømt til livstid i fengsel i den amerikanske delstaten Virginia. Den tidligere britiske statsborgeren Alexanda Amon Kotey ble dømt av en domstol i den amerikanske delstaten fredag. Han var medlem av den beryktede gruppa innen IS som holdt, torturerte og drepte utenlandske fanger i årene 2012 til 2015.

NRK - 13 maj 22 kl. 07:58

CNN: Russisk skip med stjålet korn avvist i flere havner

Et russisk skip med korn stjålet i Ukraina er blitt avvist i flere havner i Middelhavet, ifølge CNN. Kornet kan nå ha blitt lastet over i nytt skip. TV-kanalen har identifisert skipet som «Matros Pozynich».

Klartale - 27 apr 22 kl. 06:00

Barna i leiren blir vitne til vold og drap

Redd Barna har laget en rapport. Den handler om barna i al-Hol-leiren i Syria. Leiren blir drevet av kurdisk milits.

NRK - 27 apr 22 kl. 05:14

Rakettangrep mot militærmål nær Damaskus

Flere raketter ble skutt mot militære stillinger nær Syrias hovedstad Damaskus natt til onsdag, ifølge statlige medier i landet. En uidentifisert militærtalsmann sier at rakettene ble skutt fra det nordlige Israel like etter midnatt. Flesteparten av dem ble skutt ned av syrisk luftforsvar, ifølge talsmannen.

NRK - 26 apr 22 kl. 05:55

Vold og drap i Al-Hol-leiren

Barna som vokser opp i den overfylte al-Hol-leiren i Syria, blir vitne til vold og drap, og er selv redde for å dø, går det fram av en rapport fra Redd Barna. Leiren nord i Syria er drevet av kurdisk milits og har 57.000 mennesker, som tidligere levde i områder kontrollert av islamistgruppen IS.

Dagbladet - 11 maj 22 kl. 15:09

Sa nei til Putin

Eks-leiesoldaten kjempet for Kreml i Syria, men avslo da han ble spurt om å jobbe i Ukraina. Han mener det var uunngåelig at russiske styrker mislyktes i Ukraina..

NRK - 08 maj 22 kl. 19:19

Irans utenriksminister sier de er imot krigen i Ukraina

Iran støtter ikke krigen i Ukraina og håper på en politisk løsning på konflikten, sa landets utenriksminister søndag. – Vi er imot krigen i Ukraina, akkurat som vi er mot krigen i Jemen, i Afghanistan, i Syria, i Irak eller i en hvilken som helst annen del av verden, sa Hossein Amir-Abdollahian på en felles pressekonferanse i Teheran med den polske utenriksministeren Zbigniew Rau. – Vi mener at løsningen i Ukraina er politisk, og at politiske forhandlinger mellom Russland og Ukraina må føre til en slutt på krigen, la han til.

NRK - 05 apr 22 kl. 00:21

Bærumssøstre løslatt fra syrisk fengsel

Etter å ha sittet over tre måneder i fengsel, er de terrorsiktede søstrene fra Bærum tilbake i leiren Roj i Syria. Det bekrefter Abdullah Sadun, mediedirektør for politiet nordøst i Syria, overfor NRK. Søstrene reiste til Syria da de var 16 og 19 år gamle.

Klartale - 04 apr 22 kl. 15:05

Terrorsiktede søstre fra Bærum er sluppet fri fra fengsel

Søstrene var 16 år gammel og 19 år gammel da de dro til Syria. De var norske jenter med somalisk bakgrunn. De rømte fra hjemmet sitt i Bærum i Akershus.

Aftenposten - 05 maj 22 kl. 20:00

Har Norge vært mer solidarisk overfor flyktninger fra Ukraina enn overfor dem fra Syria? Jeg tror ikke det.

La oss ikke sette sårbare grupper opp mot hverandre..

NRK - 18 mar 22 kl. 21:28

Assad på besøk til Emiratene

President Bashar al-Assad har besøkt De forente arabiske emirater, opplyser regjeringen i Syria. Det er Assads første besøk til et arabisk land siden 2011. Den syriske presidentens kontor sier via sosiale medier at Assad fredag møtte sjeik Mohamed bin Rashid al-Maktoum.

NRK - 04 maj 22 kl. 16:33

Huitfeldt reiser til Marokko

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reiser i neste uke til Marokko på møte i anti-IS-koalisjonen, hvor også USAs utenriksminister Antony Blinken deltar. Blinken er vertskap for møtet sammen med Marokkos utenriksminister Nasser Bourita. Representanter fra de 84 medlemmene av koalisjonen vil være til stede på møtet, hvor temaet er kampen mot ekstremistgruppa IS i Irak og Syria, samt utviklingen i Afrika og Afghanistan.

NRK - 15 mar 22 kl. 23:25

11 år siden Syria-opprøret startet

I flere opprørskontrollerte byer i Syria ble 11-årsdagen for starten på opprøret mot Assad-regimet markert tirsdag med flagg og demonstrasjoner. Rundt 5000 mennesker samlet seg i hovedgaten i Idlib, den største byen i den opprørskontrollerte provinsen nordvest i Syria. Opprøret mot Assad startet med fredelige demonstrasjoner 15.

Dagbladet - 02 maj 22 kl. 13:55

Minas bror ble IS-kriger

En storesøster skriver om lillebroren sin som døde som IS-kriger i Syria. Det er blitt til en klisjépreget og lite tankevekkende roman..

NRK - 14 apr 22 kl. 19:45

«Jihadi George» skyldig på alle tiltalepunkter

IS-krigeren El Shafee Elsheikh (33) er av en domstol i USA funnet skyldig i drap på fire amerikanere i Syria. Han kan også ha et norsk liv på samvittigheten, skriver NTB. Elsheikh var medlem av en gruppe innen IS som torturerte og drepte utenlandske fanger i årene 2012-2015.

NRK - 09 mar 22 kl. 16:15

FN: Ikke la Ukraina bli et nytt Syria

FNs granskningskommisjon for Syria oppfordrer verdens ledere til å gjøre alt de kan for å unngå at Ukraina blir et nytt Syria, som har blitt ødelagt av krig. Russiske styrker har vært involvert i den syriske borgerkrigen siden 2015. FN sier de håper ignoreringen av sivile tap ikke vil bli gjentatt i Ukraina-konflikten.

Aftenposten - 23 apr 22 kl. 12:54

Norge ville hente IS-kvinne og barnet hennes. Nå vil ingen av kvinnene hjem.

Utenriksdepartementet ville hente Aisha Shazadi Kausar (30) og sønnen hjem fra Syria. Men IS-moren har ombestemt seg..

NRK - 22 mar 22 kl. 15:31

Stort narkobeslag i Syria

Kurdiske styrker har beslaglagt over 2,5 millioner captagon-piller som kom fra et område kontrollert av tyrkiskstøttede opprørere i Syria. Captagon er et sentralstimulerende og amfetaminlignende medikament. Det er blitt hyppig brukt av stridende under krigen i Syria, og som rusmiddel i Saudi-Arabia.

NRK - 19 apr 22 kl. 12:41

Terror-hjelparar for retten i Belgia

14 personar blir stilt for retten i Belgia, tiltalt for å ha hjelpt jihadistane som stod bak terrorangrepa i Paris og Brussel i 2015 og 2016. To av dei tiltalte er ikkje til stades i retten, truleg fordi dei er drepne i Syria. Ifølge tiltalen skal dei ha hjelpt mennene som utførte terrorangrepa i Paris i november 2015, som kosta 130 menneske livet, ved å gi dei pengar, transportere dei og gi dei husrom.

NRK - 17 apr 22 kl. 22:47

IS sverger hevn over død leder

En talsmann for IS sier ekstremistgruppen vil hevne sin avdøde tidligere leder. Tilhengere blir bedt om å utnytte krigen i Ukraina til å utføre angrep i Europa. – Vi kunngjør, med Guds hjelp, en velsignet kampanje for å få hevn over Abu Ibrahim al-Qurashis død, heter det i et lydopptak som tilskrives IS på meldingstjenesten Telegram.

NRK - 01 apr 22 kl. 13:35

FN: Barn forsvant etter IS-angrep mot kurdisk fengsel i Syria

Skjebnen til minst 100 av barna som befant seg i et kurdisk-drevet fengsel som ble angrepet av IS nordøst i Syria i januar, er fortsatt uviss, ifølge FN. Ifølge Redd Barna og Human Rights Group satt det 700 gutter i alderen 12 til 18 år i Ghwayran-fengselet i Hasaka-provinsen som ble angrepet. – Vi er ekstremt bekymret over at det fortsatt er uklart hvilken skjebne minst 100 av disse guttene led, heter det i en uttalelse fra en ekspertgruppe fra FN.

NRK - 16 apr 22 kl. 01:04

Zelenskyj vil ha Russland på USAs terrorliste

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har bedt president Joe Biden om at USA utpeker Russland som en statssponsor av terrorisme. Det er en av de kraftigste og mest vidtrekkende sanksjonene i den amerikanske verktøykassen, skriver The Washington Post. Oppfordringen, som ikke tidligere er omtalt, kom i en telefonsamtale mellom presidentene nylig, opplyser personer med kjennskap til saken.

NRK - 30 mar 22 kl. 09:14

Beryktet IS-kriger for retten i USA

Rettssaken mot IS-krigeren El Shafee Elsheikh, som er tiltalt for drap på fire amerikanere i Syria, er i gang. Han kan også ha et norsk liv på samvittigheten. Elsheikh var medlem av en beryktet gruppe innen IS som holdt, torturerte og drepte utenlandske fanger i årene 2012 til 2015.

NRK - 10 apr 22 kl. 05:27

Ny general leder Russlands styrker

President Vladimir Putin har utnevnt general Aleksander Dvornikov til ny leder for de russiske styrkene i Ukraina, skriver CNN. Dvornikov (60) har ledet russiske styrker i Syria som stod for massiv bombing av opprørskontrollerte byer. Amerikansk etterretning tror at planen er å kunne vise til russisk framgang innen 9.

NRK - 09 apr 22 kl. 18:24

Syria melder om "konfrontasjon" med Israel

Det syriske luftforsvaret melder om at de har konfrontert det de kaller "Israelsk aggresjon" i Masyaf-området sentralt i landet, melder Reuters..

NRK - 06 mar 22 kl. 19:24

SOHR: 15 syriske soldater drept i angrep i Syria

15 syriske soldater ble søndag drept i et angrep på en militær buss sentralt i Syria, ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Ifølge SOHR står IS bak, men de har ikke selv påtatt seg ansvaret for angrepet, som skjedde i Palmyra-ørkenen. 18 soldater ble såret.

Klartale - 06 apr 22 kl. 12:41

Ett år mindre straff for norsk IS-kvinne

Kvinnen reiste selv og av egen vilje til Syria i 2013. Det gjorde hun for å bo sammen med sin norske ektemann. Han var fremmedkriger i Nusrafronten.

NRK - 06 apr 22 kl. 11:05

IS-kvinne dømt til 2 år og seks måneder i ankesaken

En 31 år gammel kvinner er i Borgarting lagmannsrett dømt til 2 år og seks måneder fengsel for å ha vært en del av terrorgruppa IS. Dette er et år lavere straff en hun ble dømt til i Oslo tingrett i mai i fjor. Tobarnsmoren ble hentet til Norge fra al-Hol-leiren i Syria i januar 2020..

VG - 04 apr 22 kl. 14:15

NRK: Terrorsiktede søstre løslatt fra syrisk fengsel

Søstrene fra Bærum, som er terrorsiktet av PST for deltagelse i en terrororganisasjon, er løslatt fra fengsel i Syria..

NRK - 04 apr 22 kl. 09:21

Karlsen: Sjokkerende bilder

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen ved Forsvarets høgskole sier det er sjokkerende bilder som kommer fra Butsja. – Det minner om ting vi så i Bosnia for 25–30 år siden. Vi har ikke sett lignende i Europa siden den gang.

Klartale - 30 mar 22 kl. 09:50

Advarer mot overgrep mot kvinner og barn i Ukraina

Myndighetene i Ukraina har delt historier siden krigen startet. Kvinner i Ukraina blir voldtatt foran barna sine. Overgepene skjer mens russiske soldater invaderer landet.

Klartale - 29 mar 22 kl. 15:56

Hvor lang tid skal det ta?

Norge står klare med åpne armer til å ta imot flyktninger fra Ukraina. Viljen er det i alle fall ikke noe å å si på. Nordmenn åpner hjemmene sine.

NRK - 29 mar 22 kl. 14:36

Drept med stikkvåpen

De to kvinnene som døde etter en voldshendelse ble drept med et stikkvåpen, får NRK opplyst. De to kvinnene har syrisk opprinnelse. En mann i 50-årene, også han fra Syria, er siktet for to drap..

Klartale - 29 mar 22 kl. 11:15

Tamara og moren lever i en mørk kjeller

Tamara Bolshakova ser aldri sønnen igjen. Danil ble bare 22 år gammel. Han er ett av mange ofre i krigen i Ukraina.

Klartale - 29 mar 22 kl. 08:45

Mann siktet for å ha drept to kvinner i Kristiansand

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for drap på to kvinner. Kvinnene ble drept i Kristiansand mandag. Mandag ettermiddag klokka 13.

NRK - 22 feb 22 kl. 10:33

Syria støttar russisk avgjerd

Syria seier dei støttar den russiske avgjerda om å anerkjenne utbrytarregionane i Aust-Ukraina. Det seier den syriske utanriksministeren Faisal Mekdad til statleg TV, ifølge Reuters. – Det Vesten har gjort mot Russland er det same som dei gjorde mot Syria i borgarkrigen, sa Mekdad..

Dagbladet - 25 mar 22 kl. 09:39

«Slakteren av Mariupol»

Fryktet general leder angivelig angrepene mot Mariupol. Samme mann ble også beskyldt for russisk Syria-bombing..

Aftenposten - 24 mar 22 kl. 18:23

Han har tidligere skildret incels. Nå skriver han om ekstreme islamister: – Mye er likt

Forfatteren Pascal Engman (35) ville vite hvorfor flere hundre svensker sluttet seg til IS i Syria..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt