Sverige

Thursday, 14 November, 03:51

Nyheter om Sverige

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - I førrgår: 14:10

Danskene vil stanse kriminelle fra Sverige

– Vi kan ikke godta eksplosjoner, sa Danmarks statsminister. Nå starter de med kontroller av folk som kommer fra Sverige..

NRK - 20 timer siden

Rekkehus brenner i Sverige

Det brenner i en rekkehusleilighet i Vallentuna, nord for Stockholm i Sverige. Beboerne blir evakuert og ett 40-talls brannmenn jobber med å slukke brannen. Det er fare for spredning, men foreløpig er det ikke meldt om at skadede personer..

NRK - Igår: 04:55

Danmark skjerper grensekontrollen

Danmark innfører tirsdag grensekontroll mot Sverige, Danmarks justisminister Nick Hækkerup sier, ifølge Sveriges Radio, at kontrollene blir innført for å hindre utviklingen Sverige opplever, med mange eksplosjoner og annen grov organisert kriminalitet..

NRK - Igår: 04:55

Danmark innfører grensekontroll

Danmark innfører tirsdag grensekontroll mot Sverige, Danmarks justisminster Nick Hækkerup sier ifølge Sveriges Radio at kontrollene blir innført for å hindre utviklingen Sverige opplever, med mange eksplosjoner og annen grov organisert kriminalitet..

NRK - I førrgår: 12:32

Innfører grensekontroll mot Sverige

Danmark gjeninnfører tirsdag midlertidig grensekontroll av reisende fra Sverige etter flere voldsepisoder i København som svensker mistenkes å stå bak. Kontrollen skal foreløpig vare i seks måneder og skal skje på Øresund-brua mellom København og Malmö..

P4 - 10 Nov 19 kl. 18:06

Unge skytes oftere i Sverige

31 mennesker er skutt og drept i den svenske byen Malmö de siste tre årene. Det viser en gjennomgang NRK har foretatt. Og Sverige skiller seg også kraftig ut i forhold til andre europeiske land når det gjelder bruk av skytevåpen blant unge menn mellom 15 til 29 år..

VG - 10 Nov 19 kl. 13:46

VG mener: Bombene i Sverige – Vi må være føre var

I nabolandets presse sammenlignes bombeeksplosjonene i Sverige den siste tiden med situasjonen i Nord-Irland på 1980-tallet: 102 sprengladninger har gått av bare det siste året i svenske byer. Til sammen er 187 eksplosjoner anmeldt..

P4 - I førrgår: 16:38

Mye kampfiksing i Sverige

Det er avdekket omfattende kampfiksing i Sverige. Minst 19 fotballkamper skal ha blitt manipulert for at gamblere skulle tjene penger, opplyser fotballforbundet, og politiet er koblet inn. Kampene er fra nivå én til fire.

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 15:28

A$AP Rocky opptrer i Sverige i desember

Bare måneder etter at han ble dømt etter et slagsmål i Stockholm, skal den amerikanske rapperen A$AP Rocky tilbake til Sverige..

NRK - 07 Nov 19 kl. 22:00

Reddet ut av gruve i Sverige

Personen som var sperret inne bak en brennende betongbil i en gruve i Kiruna i Sverige er reddet ut, skriver Aftonbladet..

NRK - 06 Nov 19 kl. 12:07

Tiltalt for spionasje i Sverige

En 46 år gammel mann med irakisk og svensk statsborgerskap er tiltalt for å ha spionert for Iran på iranske flyktninger i Sverige, Belgia og Nederland, skriver Aftonbladet..

NRK - 08 Nov 19 kl. 09:02

Brann i radioaktiv avfall i Sverige

Det brenner i et smelteverk for radioaktivt avfall i Studsvik utenfor Nyköping i Sverige. Brann- og redningsetater har siden natt til fredag jobbed med å slukke brannen. Det er ikke meldt om radioaktive utslipp og ingen personer er skadd, melder SVT..

Klartale - Igår: 16:18

Derfor herjer kriminelle gjenger i Malmö

Unge i Sverige skyter hverandre og sprenger bomber. Hvordan har det blitt så ille?.

NRK - Igår: 12:57

–  Hærverk kan være koordinert

Hærverket i Danmark, Norge, Sverige og Finland i forbindelse med krystallnatten var koordinert og ment som en maktdemonstrasjon, tror den svenske terrorforskeren Magnus Ranstorp. – De forsøker å vise seg sterke i alle land, sier han til avisen Nationen..

Aftenposten - I førrgår: 20:00

Dagens quiz: Tirsdag 12. november 2019

Malena Ernman representerte Sverige i Eurovision-finalen i 2009, men er i dag best kjent for noe annet. Hva?.

Dagbladet - I førrgår: 20:14

Snakkis i Sverige: «Motbydelige»

- Serien er en kontrast til hvordan vi tror at nordmenn er. Vi tror nordmenn er så prektige, og så får vi dette bildet, sier Elin af Klintberg i Svenska Dagbladet..

NRK - Igår: 15:48

Politi bekymra over kriminelle barn

Politiet i Sverige er sterkt bekymra over aukande valdskriminalitet blant barn heilt ned i 11-12 års alderen. No vil det svenske politiet involvere skular, foreldre og sosialteneste for å fange opp barn som er i risikosona..

P4 - Igår: 20:38

Drapsoffer hånes i sosiale medier

Den 15 år gamle gutten som ble skutt og drept i Malmø i Sverige lørdag hånes i sosiale medier. Anonyme personer uttrykker glede over at han ble drept, og de forsøker å ta kontakt med vennene og familien hans, melder Expressen. Politiet har blitt varslet om saken.

E24 - I førrgår: 16:38

Orkla etablerer ny nettbutikk

Bodystore har årlig 200.000 kunder i Sverige. Nå skal Orkla også forsyne norske kunder med livsstilsprodukter på nett..

NRK - I førrgår: 22:53

To personer pågrepet i Malmö

To personer er pågrepet, etter en skyteepisode, i Malmö i Sverige mandag kveld..

Aftenposten - 01 Nov 19 kl. 16:00

Hundre eksplosjoner i Sverige hittil i år

Politiets bombegruppe har rykket ut på 100 eksplosjoner i Sverige så langt i år. – Helt utrolig at ingen har dødd, sier en av analytikerne..

P4 - I førrgår: 18:38

Flytter viktig ulv

En ulv som går rundt i Engerdal i Hedmark er så genetisk viktig at den skal merkes og muligens flyttes. Lisensfellingsperioden starter 1. desember, og Statens naturoppsyn har fått i oppdrag å merke ulven før dette, melder NTB.

NRK - 01 Nov 19 kl. 08:29

Massekollisjon i Sverige

Minst 20 biler skal være involvert i en massekollisjon på E18 mellom Karlstad og Kristineham i Sverige. Veien er helt stengt og politiet opplyser til Expressen at det er svært glatt på stedet. Redningsmannskaper har problemer med å komme frem..

P4 - Igår: 16:10

Bekymret over kriminelle barn

Politiet i Sverige er svært bekymret over økende voldskriminalitet blant barn og unge. De ser nå en økning blant barn helt ned i 11- til 12-årsalderen. Nå vil svensk politi involvere skoler, foreldre og sosialtjenesten for å fange opp barn som er i risikosonen.

VG - I førrgår: 10:52

Drap på 15-åring ryster Sverige: «Skutt flere ganger»

Politiet slår alarm etter voldshelgen i Malmö: Vi kan aldri akseptere at unge menn blir skutt og drept i våre gater, er den klare beskjeden..

P4 - 10 Nov 19 kl. 12:48

Vil fengsle svensk politiker for voldtekt

I Sverige er en politiker fra Moderaterna begjært varetektsfengslet som følge av flere voldtekter av en kvinne. Voldtektene skal ha skjedd over en treårsperiode, ifølge Expressen. Politikeren er også siktet for ett tilfelle av grov krenkelse.

Aftenposten - I førrgår: 07:43

Johaug ber folk senke forventningene til Karlsson: – Ikke tro at hun skal være i toppen hver gang

Frida Karlsson (20) var forrige sesongs store langrennssensasjon. Nå advarer Therese Johaug mot å legge press på Sverige-yndlingen..

E24 - I førrgår: 13:31

Kilder: Evry-juks kan ha gitt feil i svenske nøkkeltall

Anonyme Evry-ansatte i Sverige forteller at telefonintervjuer kan ha blitt forfalsket. Det skal ha gitt feil i svenske ledighetstall, og nå skal også hele Sveriges BNP regnes om..

Aftenposten - 10 Nov 19 kl. 14:54

Bakkerud VM-toer etter dramatisk avgjørelse i Sør-Afrika

Andreas Bakkerud (28) endte kun ett poeng fra VM-tittelen, etter at han ble nummer to i Sør-Afrika. Timmy Hansen (27) sikret ny tittel til Sverige..

Aftenposten - 09 Nov 19 kl. 21:37

Eksplosjon og skyting i Malmö

Politiet i Malmö i Sverige melder om en eksplosjon i sentrum av byen. Seks minutter senere kom det melding om at to personer var skadet i skyting..

P4 - I førrgår: 22:22

To pågrepet etter skyting i Malmø

To personer er pågrepet etter skytingen i Malmø i Sverige i kveld. En gutt under 18 år ble skadet, men politiet opplyser til Expressen at skadene ikke er livstruende. hendelsen etterforskes som et drapsforsøk.

P4 - I førrgår: 13:44

Juks kan ha gitt gale ledighetstall

I Sverige kan juks med telefonintervjuer har gitt feil tall på arbeidsledige. Anonyme ansatte i IT-selskapet Evry sier til Aftonbladet at de, på grunn av et enormt arbeidspress og svært lav lønn, har sendt inn falske telefonintervjuer. Det gjorde at den offisielle ledighetsstatistikken skjøt i været i høst, og nå må også hele Sveriges BNP regnes om.

VG - 08 Nov 19 kl. 18:18

Bianca Ingrossos reklame får kritikk for å være sexistisk

Reklamombudsmannen i Sverige mener reklamen til influenseren skildrer kvinner på en måte som er nedverdigende..

NRK - 09 Nov 19 kl. 12:02

Ferge fikk motorstopp

En ferge i Umeå i Sverige har fått motorstopp og redningsaksjon pågår, skriver Aftonbladet. – Et helikopter er på plass for å redde seks personer som var om bord på fergen, sier Sara Jönsson ved Maritime and Air Rescue Center til avisen..

Dagbladet - 06 Nov 19 kl. 12:46

Nordmann tatt etter vill biljakt i Sverige

Skal ha vært oppe i 150 kilometer i timen..

Aftenposten - 09 Nov 19 kl. 21:37

Eksplosjon og skyting i Malmö – to med livstruende skader

Politiet i Malmö i Sverige melder om en eksplosjon i sentrum av byen. Seks minutter senere kom det melding om at to personer var skadet i skyting..

P4 - I førrgår: 18:56

Ny skyteepisode i Malmø

En person er skadet etter en ny skyteepisode i Malmø i Sverige i kveld. Skadeomfanget er ikke kjent, men svensk politi etterforsker saken som drapsforsøk, melder Aftonbladet. Store politistyrker rykket ut etter flere meldinger om skyting, ingen er så langt pågrepet.

NRK - 07 Nov 19 kl. 22:00

Person reddet ut av gruve

Personen som var sperret inne bak en brennende betongbil i en gruve i Kiruna i Sverige er reddet ut. Det skriver Aftonbladet..

P4 - 10 Nov 19 kl. 18:18

Mistenkt for å ha drept spedbarn

To personer er pågrepet sør i Sverige, mistenkt for å ha drept et spedbarn i en taxi i helgen. Aftonbladet skriver at det var taxisjåføren som slo alarm da spedbarnet plutselig sluttet å skrike. Politiet bekrefter at to personer er mistenkt for drap på barnet, men har foreløpig ikke kommentert opplysningene om at hendelsen skal ha skjedd i en taxi.

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 08:22

Sverige har vært rammet av over 100 bombeangrep i år. Nå sammenlignes landet med krigssoner.

Kvinnen var på vei hjem fra byen da hun ble slått i bakken av eksplosjonen. Vi ser ikke noe tilsvarende internasjonalt, sier Sveriges politisjef om alle eksplosjonene..

P4 - 10 Nov 19 kl. 07:05

Døde etter skyting i Malmø

Én av de to tenåringene som ble skutt i Malmö i Sverige i går kveld, døde på sykehus i natt. Den andre er fortsatt livstruende skadd. Vitner skal forklart det ble avfyrt flere skudd gjennom vinduet til en pizzarestaurant.

VG - 08 Nov 19 kl. 15:30

A$AP Rocky kommer tilbake til Sverige

Allerede før jul kommer rapperen som satt varetektsfengslet i Stockholm i flere uker, tilbake til landet for å holde konsert..

NRK - 06 Nov 19 kl. 19:46

Ferge av grunn i Sverige

Fergen Prinsesse Anastasia, som gikk på grunn utenfor Stockholm på vei til Helsinki, er nå trukket av grunnen, ifølge nettstedet Marine Traffic..

NRK - 07 Nov 19 kl. 21:19

Person fast bak brann i gruve

En person er sperret inne bak en brennende betongbil i en gruve i Kiruna i Sverige, melder Aftonbladet. Vedkommende befinner seg i et nødrom i gruven på 486 meters dyp. Brannen skal ha startet ved 19-tiden..

NRK - 08 Nov 19 kl. 06:04

Espresso House må rydde opp

Arbeidstilsynet har gitt kafékjeden Espresso House tre måenders frist på å rydde opp i de ansattes arbeidsforhold. Ansatte både i Norge og Sverige har fortalt om et ekstremt jobbpress, hyppige kontroller og manglende overtidsbetaling..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt