Sverige

Tuesday, 21 September, 10:13

Nyheter om Sverige

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 minutter siden

Sverige holder styringsrenten på 0%

Riksbanken i Sverige holder styringsrenten uforandret på 0 prosent og fastholder prognosen om å holde den der framover. Trolig vil styringsrenten ligge fast på 0 prosent fram til minst tredje kvartal 2024, heter det i prognosene fra Riksbanken. Her i Norge vil styringsrenten trolig bli satt opp til 0,5 prosent i september, ifølge Norges Bank..

Klartale - 1 time siden

Stadig flere kniv- og skuddskader i Sverige

Stadig flere trenger behandling for kniv- og skuddskader i Sverige. Flere overleger er bekymret over utviklingen..

NRK - 1 time siden

Kniv- og skotskadar stig

Talet på personar som blir behandla for kniv- og skotskadar i Sverige har auka med nesten 50 prosent på ti år, melder Sveriges Radio. Tala er henta inn frå helse- og sosialstyresmaktene i Sverige. Knivskadar står for den største delen av skadane.

NRK - I førrgår: 22:31

Sverige vil øke avgifter på alkohol

Regjeringen i Sverige vil øke avgiftene på tobakk og alkohol mer enn det de tidligere har antydet, ifølge en pressemelding fra Forsvarsdepartementet. Økningen skal blant annet bidra til å styrket det svenske forsvaret, skriver SVT..

NRK - 16 sep 21 kl. 14:55

Strengt for uvaksinerte i Sverige

Uvaksinerte i Sverige vil fra 29. september måtte forholde seg til strengere koronarestriksjoner enn andre, fastslår svenske folkehelsemyndigheter. De som ikke er vaksinert, må fortsatt holde avstand og unngå folkemengder.

NRK - 16 sep 21 kl. 13:25

Sverige vil vaksinere 12-åringer

Sverige kommer til å tilby vaksine mot covid-19 til barn mellom 12 og 15 år. Det sa statsminister Stefan Löfven på en pressekonferanse torsdag, skriver SVT. Vaksineringen av barna skal starte etter høstferien..

NRK - 15 sep 21 kl. 21:05

Døde etter eksplosjon i Sverige

Ein person er død etter ein eksplosjon i Dalarna i Sverige, opplyser politiet. Politiet blei varsla om eksplosjonen i Björbo i 16-tida onsdag. Den døde var ved 21-tida framleis ikkje identifisert.

NRK - 15 sep 21 kl. 11:10

Dømt for spionasje i Sverige

En mann i 40-årene er i Gøteborgs tingrett dømt til tre års fengsel for spionasje, skriver SVT. Mannen var siktet for å ha gitt informasjon om selskapene Scania og Volvo Cars til en russisk etterretningsoffiser. Han ble pågrepet i februar 2019.

NRK - 13 sep 21 kl. 11:13

218 skyteepisoder i Sverige i år

Hittil i år har det vært minst 218 skyteepisoder i Sverige. Det viser politiets statistikk, melder SVT. Siden 2018 har det vært 1275 skytinger.

NRK - 12 sep 21 kl. 15:15

Tre døde i bilulykke i Sverige

Tre personer omkom i en frontkollisjon utenfor tettstedet Sunne nord for Kalstad i Sverige søndag, melder SVT. To biler var involvert i ulykken og ingen overlevde. De døde var to kvinner i 20-årene og en mann i 50-årene.

NRK - 27 aug 21 kl. 12:14

Sverige har avsluttet evakueringen

Sverige har avsluttet evakueringen fra flyplassen i Kabul. Det opplyser utenriksminister Ann Linde på en pressekonferanse fredag. Totalt har Sverige evakuert rundt 1100 personer fra Afghanistan etter at Taliban tok makten..

NRK - 11 sep 21 kl. 10:27

Person skutt i Sverige

Natt til lørdag ble en person skutt i Växjö i Sverige. Personen døde av skadene. Skuddene ble løsnet ved halv fire-tiden på natten.

NRK - 26 aug 21 kl. 16:00

Innleggelser i Sverige øker raskt

For øyeblikket er det cirka 250 personer som trenger sykehusbehandling for covid-19 i Sverige. Antallet er på vei opp i alle aldersgrupper, ifølge Irene Nilsson Carlsson i Socialstyrelsen. Hun sier at den ledige intensivkapasiteten i Sverige nå er på 26 prosent.

NRK - 10 sep 21 kl. 12:02

Fleire regionar blir grøne

Fem regionar i Finland og ein region i Sverige blir grøne, skriv regjeringa i ei pressemelding. Krav til karantenehotell fjernast for Kypros, Korsika og Kreta, samt Norrbotten i Sverige. Endringane trer i kraft frå midnatt, natt til måndag 13.

NRK - 09 sep 21 kl. 14:53

Kan bli andre regler for uvaksinerte

Nesten alle koronarestriksjoner heves i Sverige 29. september, men det kan bli andre regler for uvaksinerte, sier statsepidemiolog Anders Tegnell. Fra slutten av måneden er det ikke lenger noen øvre grense på antall deltakere ved arrangementer, og oppfordringen om å jobbe hjemmefra fjernes også.

NRK - 09 sep 21 kl. 12:35

Raudare Noreg på EUs smittekart

Smittekartet til Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) viser at ein stadig større del av Noreg har høg smitte. På kartet som blei publisert torsdag er også Trøndelag og Møre og Romsdal blitt raudt. Oslo er framleis mørkeraudt.

NRK - 24 aug 21 kl. 20:37

Ytterligere 154 evakuerte i Sverige

Sveriges utenriksminister Ann Linde opplyser på Twitter om at landet har evakuert ytterligere 154 personer fra Afghanistan. Linde skriver også at flere mennesker kommer til å bli evakuert av Sverige. Foreløpig har totalt 379 personer blitt evakuert av Sverige fra Afghanistan..

VG - 08 sep 21 kl. 22:44

Svenskene rotet bort gyllen VM-sjanse

(Hellas - Sverige 2–1) Seks dager etter seieren mot Spania gikk Sverige på et surt bortetap mot Hellas, og mistet initiativet i VM-kvalifiseringsgruppen..

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 22:44

Svenskene rotet bort gyllen VM-sjanse

(Hellas - Sverige 2–1) Seks dager etter seieren mot Spania gikk Sverige på et surt bortetap mot Hellas, og mistet….

NRK - 23 aug 21 kl. 21:25

55 nye evakuerte til Sverige

Ytterligere 55 personer har blitt evakuert fra Kabul til Sverige, opplyser utenriksminister Ann Linde ifølge SVT i programmet Aktuellt. Dermed har totalt 225 personer blitt evakuert fra Afghanistan til Sverige, skriver Aftonbladet..

NRK - 23 aug 21 kl. 10:39

Sverige har evakuert 170

170 personer fra Afghanistan er nå på vei til Sverige. Det opplyser utenriksminister Ann Linde. De evakuerte er afghanere som hadde vært lokalt ansatt for det svenske forsvaret i løpet av den tiden svenskene hadde styrker i landet.

NRK - 22 aug 21 kl. 14:29

Hytteeiere anker karanteneplikt

Hytteeierne som saksøkte staten for karantenekrav for Sverige-reisende, har nå levert anken sin til Høyesterett, skriver NTB. I en pressemelding opplyser Heidi Furustøl og Einar Rudaa, som er talspersoner for administrasjonsgruppen for søksmålet, at over 1.200 hytteeiere og andre personer støtter søksmålet økonomisk.

NRK - 06 sep 21 kl. 08:36

Tre kvinner fra IS-leir til Sverige

Tre svenske kvinner og deres barn, som har sittet i en IS-fangeleir nord i Syria, ventes å lande i Sverige mandag ettermiddag. Det forteller en kilde til Sveriges Radio. Antallet barn som nå vender tilbake er litt uklart, men det dreier seg om seks til åtte, skriver NTB..

NRK - 9 timer siden

Gjenopptar kontakten med Israel

For første gang på sju år har en har en svensk og en israelsk utenriksminister hatt et formell møte. Sveriges utenriksminister Ann Linde (S) omtaler det som et skritt i riktig retning. Forholdet mellom landene har vært kaldt siden Sverige anerkjente Palestina som en uavhengig stat..

NRK - 22 timer siden

Sverige vil ha reformer for 74 mrd.

Sveriges rødgrønne regjering satser på helsevesenet og ekstra fri for foreldre i forslaget til statsbudsjett for 2022. Nå venter harde forhandlinger. Budsjettforslaget inneholder utgifter på over 1000 milliarder svenske kroner og ble mandag formiddag presentert av finansminister Magdalena Andersson.

Aftenposten - Igår: 15:38

Northug på femteplass i Sveriges lengste rulleskirenn

Petter Northug var femte raskest over 90 kilometer i Klarälvsloppet på rulleski i Sverige søndag..

Aftenposten - 04 sep 21 kl. 12:28

Mener Norge henger etter Sverige og Danmark: – Dumt å si noe annet

RIGA (VG) Mens Norge ikke har vært i mesterskap siden 2000, fortsetter Sverige og Danmark å levere år etter år..

VG - 04 sep 21 kl. 12:28

Mener Norge henger etter Sverige og Danmark: – Dumt å si noe annet

RIGA (VG) Mens Norge ikke har vært i mesterskap siden 2000, fortsetter Sverige og Danmark å levere år etter år..

NRK - I førrgår: 04:44

Ser for seg år med innreiseregler

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell sier at han ser for seg at det blir innreiseregler i flere år framover. – Jeg tror man kommer til å se vaksinebevis ved reiser lenge. Det kravet kan vare i flere år, sier Tegnell til Dagens Nyheter.

NRK - 03 sep 21 kl. 22:37

To personer skutt i Sverige

To personer ble skutt i Jordbro i Haninge i Sverige rundt klokken 21 fredag kveld. Politiet fikk først melding om skudd i et bostedsområde. Da de kom frem fant de en mann med skuddskader.

NRK - 19 aug 21 kl. 16:25

Sverige evakuerer ambassadeansatte

41 lokalt ansatte ved Sveriges ambassade i Afghanistan skal evakueres innen få dager, skriver NTB. – Jeg tror vi innen få dager skal klare å få ut de lokalt ansatte med familier. Vi har allerede fått ut et antall svensker, og vi håper at vi skal kunne hente ut enda flere, sier Linde til Ekot.

VG - I førrgår: 12:01

Bismarcks skandinaviske union

Norge var på midten av 1800-tallet kun en hårsbredd fra å havne i en skandinavisk union med både Sverige og Danmark. Historiens gang kan være nokså tilfeldig..

NRK - 18 aug 21 kl. 11:14

Store nedbørsmengder i Sverige

Deler av Sverige, og særlig området rundt Gävle øst i Sverige, har vær rammet av kraftige nedbørsmengder, melder svenske medier. Ifølge Expressen har en nedbørsmengde tilsvarende det som vanligvis faller i løpet av to måneder skylt ned på ett døgn. Det voldsomme regnfallet har blant annet ført til utsatt skolestart, oversvømte veier og biler som står fast, skriver avisa.

NRK - 02 sep 21 kl. 07:58

Mann død etter eksplosjon i Sverige

En mann er død etter en eksplosjon i Värnamo i Sverige i natt. Folk evakueres og den nasjonale bombegruppa er kalt inn i forbindelse med eksplosjonen, melder Aftonbladet..

Aftenposten - 16 sep 21 kl. 21:05

Alle Brann-spillerens brødre er fotballspillere. Her var halve laget Simba-er.

I Sverige var de et halvt lag av Simba-er. Én av dem var nettopp i Bergen på prøvespill..

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 05:00

Dagens quiz tirsdag 14. september

Hva kalles de delene av Norge, Sverige og Finland som befinner seg nord for polarsirkelen?.

Dagbladet - 14 sep 21 kl. 03:56

Tre døde: - Alle er berørt

De to unge kvinnene som døde i en bilulykke i Värmland i Sverige søndag morgen, var på vei til jobb da de krasjet..

NRK - 14 sep 21 kl. 01:04

Löfven gratulerer Støre

Sveriges statsminister Stefan Löfven gratulerer Støre. – Jeg er glad for å gratulere min venn Jonas Gahr Støre med valget. Norge er ett av de landene som vi i Sverige har mest til felles med, og vi har mye å tjene på å fortsette vårt tette samarbeid for å styrke samfunnsansvaret for klimaet, skriver Löfven på Twitter..

NRK - 13 sep 21 kl. 06:00

Vil bruke terrorlover mot drap

Antall drap i Sverige har økt dramatisk de siste årene. Mange knyttes til gjengkriminalitet. Nå vil lederen for Moderaterna Ulf Kristersson bruke terrorlover mot gjengkriminelle..

Dagbladet - 12 sep 21 kl. 22:33

Tre døde i kraftig kollisjon

En mann i 50-åra og to kvinner i 20-åra omkom i en frontkollisjon i Värmland i Sverige søndag morgen..

Dagbladet - 12 sep 21 kl. 21:57

Ekspertenes dom: - Folk er lei

I Sverige avlyses «Paradise Hotell» og «Ex on The Beach» på grunn av overgrepsanklager. Det samme gjøres ikke i Norge. Det kan føre til annonsør-flukt, mener TV-eksperter..

NRK - 28 aug 21 kl. 14:32

Mutert deltavariant i Sverige

Det er oppdaget ytterligere ti tilfeller av deltavarianten med mutasjon i Sverige, melder Dagens Medicin ifølge Aftonbladet. – Vi har nå fire smittekilder som vi jobber med, og vi forventer at de bekreftede tilfellene vil stige til det dobbelte innen kort tid, sier Mats Martinell ved smittesporingsenheten i Uppsala til Dagens Medicin. Den muterte deltavarianten ble først oppdaget i Uppsala tidligere i august.

NRK - 12 sep 21 kl. 07:26

Ap åpner for statlig SAS-kjøp

Arbeiderpartiets samferdselspolitiske talsperson Sverre Myrli åpner for at Norge kan kjøpe seg inn i SAS om det blir regjeringsskifte. I fjor fikk Sverige og Danmark blankt nei på en forespørsel til Norge om å spytte friske penger inn i SAS. – Jeg synes regjeringen har vært veldig passiv i en tid hvor både SAS og de svenske og danske eierne var veldig interesserte i å få med Norge på eiersiden i fjor, sier Myrli til Dagens Næringsliv..

NRK - 27 aug 21 kl. 07:51

Vil redde E18 mot Sverige

Samferdselsministeren gjør et nytt forsøk på å få Ås og Nordre Follo kommuner til å godta bygging av ny E18 fra Vinterbro og østover mot Sverige. Kommunene har avvist planene fordi de frykter at bompenger på E18 vil få bilistene til å kjøre på småveier hvor de slipper å betale. Nå foreslår samferdselsminister Knut Arild Hareide å forlenge bompengeperioden for å gjøre hver passering billigere..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt