Stortinget

Friday, 19 July, 02:12

Nyheter om Stortinget

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 05:19

100 år med stemmerett i dag

I dag er det 100 år siden Stortinget fjernet loven om at man ikke hadde stemmerett om man mottok fattigstøtte. Vedtaket førte til at økonomisk og sosial status ikke lenger var avgjørende for om folk fikk fulle borgerrettigheter, skriver Stortinget..

NRK - I førrgår: 05:19

100 år med stemmerett onsdag

Onsdag er det 100 år siden Stortinget fjernet loven om at man ikke hadde stemmerett om man mottok fattigstøtte. Vedtaket førte til at økonomisk og sosial status ikke lenger var avgjørende for om folk fikk fulle borgerrettigheter, skriver Stortinget..

Dagbladet - Igår: 12:38

Full splid om USA-støtte blant regjeringspartiene

KrF er uenig med Frp på Stortinget i at norsk støtte til USA-ledet operasjon i Persiabukta er en selvfølge. De mener USA bør la FN lede operasjonen hvis Norge skal støtte den..

Dagbladet - Igår: 07:01

La folket bestemme på Stortinget

Det er for langt fra sliterne til politikerne. Det er på tide at folket for mer direkte kontroll..

P4 - I førrgår: 14:44

- Må ikke ta for lang tid

- Mulla Krekar må ut av Norge så fort som mulig. Det mener Fremskrittspartiets Himanshu Gulati som sitter i justiskomiteen på Stortinget. Krekar ble i Italia går dømt til 12 års fengsel terrorplanlegging, og i går kveld ble han pågrepet av PST.

VG - Igår: 10:06

Å stemme eller ikke stemme

I dag er det 100 år siden Stortinget fjernet grunnlovens paragraf 52d, bestemmelsen om den såkalte suspensjonen av stemmeretten..

Dagbladet - 14 Jul 19 kl. 12:31

Ap advarer mot USA-ledet operasjon nær Iran

Høyre og Frp på Stortinget signaliserer at de mener Norge bør bidra til en USA-ledet militæreskorte i Hormuzstredet, mens Ap er mer avmålt, og krever FN-mandat..

Aftenposten - 04 Jul 19 kl. 22:18

Marian (32) er den første med hijab på Stortinget: – Jeg håper det gjør at vi får flere som tør å bryte barrierer

Hun er stolt over å representere sin bakgrunn, men har ikke vært opptatt av å komme på Stortinget. Helst vil Marian Hussein (32) jobbe i kulissene..

P4 - 12 Jul 19 kl. 10:34

- Si ja til yrkesfag

- Det er ekstra viktig at de unge takker ja til yrkesfag. Det mener Turid Kristiansen, som sitter i Utdanningskomiteen på Stortinget for Høyre. I disse dager får 15-16-åringer svar på hva de kommer hvilken linje de kommer inn på på videregående skole.

P4 - 12 Jul 19 kl. 14:39

Frp: – Fartsgrensene er for lave

Etterlyser lavere fartsgrenser. Fremskrittspartiet tror mange bilister kjører for fort på norske veier fordi fartsgrensene er satt for lavt. I en undersøkelse gjort for Trygg Trafikk sier åtte av ti bilister at de "av og til" eller "nesten alltid" kjører for fort i 80-sonen.

Dagbladet - 08 Jul 19 kl. 08:31

Politikontorene skulle «styrkes» - fire av ti er tappet for folk

Stortinget har bestemt at lensmannskontorene som står igjen etter politireformen skal styrkes, men nesten halvparten av dem har fått færre årsverk de siste to åra..

Hegnar.no - 06 Jul 19 kl. 09:33

Ny elendig måling for Frp

Både Høyre og Frp sliter kraftig på junimålingen fra Klassekampen og Nationen. Senterpartiet ville blitt dobbelt så stort som Frp på Stortinget..

Dagbladet - 06 Jul 19 kl. 09:00

Ny elendig måling for Frp

Både Høyre og Frp sliter kraftig på junimålingen fra Klassekampen og Nationen. Senterpartiet ville blitt dobbelt så stort som Frp på Stortinget..

P4 - 09 Jul 19 kl. 12:20

- Må se på barnevernet

- Vi må se på hva som kan gjøres for å gjøre barnevernet bedre. Det sier leder for Familie- og kulturkomitéen på Stortinget, Kristin Ørmen Johnsen fra Høyre. Hun reagerer på at Den europeiske menneskerettsdomstolen har tatt 16 nye norske barnvernssaker til behandling, slik at det totale tallet nå er oppe i 26.

P4 - 10 Jul 19 kl. 14:34

Tror svensk røykelov kommer til Norge

Forbudet mot å røyke på offentlige plasser som nylig ble innført i Sverige vil trolig også komme til Norge før eller siden. Det mener tobakkforsker ved Folkehelseinstituttet, Karl Erik Lund. Stortinget har uttalt at de ønsker et tobakksfritt samfunn, og Lund sier til VG at en utendørs regulering vil være et nytt skritt mot dette.

P4 - 09 Jul 19 kl. 15:44

Frykter ikke flere dødsfall

Selv om vi begrenser bruken av snittmåling, er det ikke grunn til å frykte flere dødsfall. Det sier Frps Tor André Johnsen, som sitter i Transportkomiteen på Stortinget. Som P4-nyhetene fortalte tidligere i dag frykter Trygg Trafikk frykter flere drepte i trafikken, som følge av regjeringens forslag om å skjerpe kriteriene for fotobokser som målet gjennomsnittsfart.

Aftenposten - 06 Jul 19 kl. 09:22

Ny elendig måling for Frp

Både Høyre og Frp sliter kraftig på junimålingen fra Klassekampen og Nationen. Senterpartiet ville blitt dobbelt så stort som Frp på Stortinget..

P4 - 21 Jun 19 kl. 07:39

Stortinget vil ikke henge opp Pride-flagg

Stortinget vil ikke henge opp Pride-flagg. Det var Miljøpartiet De Grønne som vil at Stortinget skal henge opp regnbueflagget i forbindelse med markeringen. Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen sier til Dagbladet at Stortinget har besluttet at de ikke ønsker å åpne for flagging ved politiske markeringsdager og arrangementer.

VG - 24 Jun 19 kl. 20:34

Partiene på Stortinget bevilger penger til seg selv: Har nesten 200 mill. på bok

Partigruppene på Stortinget slipper å betale tilbake det de ikke bruker i løpet av ett år - slik alle andre som får penger fra Stortinget må. Resultat: Nesten 200 millioner kroner i oppsparte midler..

P4 - 21 Jun 19 kl. 17:40

Klimademonstranter foran Stortinget

Klimademonstranter har samlet seg foran Stortinget og krever at Stortinget må erkjlære klima- og miljøkrise. De blokkerte inngangen til nasjonaforsamlingen på vårens site møtedag. Politiet er på stedet og sier til VG at de ikke kommer itl å fjerne demonstrantene så lenge de oppfører seg fint..

NRK - 20 Jun 19 kl. 15:29

Sp tar nedleggelsen til Stortinget

Timer etter at Ullevål sykehus ble vedtatt nedlagt, varsler Senterpartiet at de vil fremme sak i Stortinget om å stanse planene. Fredag vil Senterpartiet fremme et forslag i Stortinget for å omgjøre vedtaket..

VG - 06 Jul 19 kl. 08:58

Ny elendig måling for Frp

Både Høyre og Frp sliter kraftig på junimålingen fra Klassekampen og Nationen. Senterpartiet ville blitt dobbelt så stort som Frp på Stortinget..

P4 - 21 Jun 19 kl. 21:07

Kritisk til at demonstranter fikk blokkere Stortinget

- Det er uhørt at Stortinget og politiet i dag aksepterte at hovedinngangen til parlamentet ble sperret i timesvis av demonstranter. Det sier Frps Roy Steffensen til TV2. Klimademonstranter fra gruppen Extinction Rebellion blokkerte inngangen mens de kom med krav om at Stortinget erklærer klimakrise.

P4 - 06 Jul 19 kl. 13:39

- Må ta grep for å stanse oljeavhengighet

- Norge må satse på andre næringer enn oljen om vi skal sikre velferdsstaten i fremtiden. Det sier Nils Kristen Sandtrøen, som sitter i næringskomiteen på Stortinget for Arbeiderpartiet. Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at nordmenn blir stadig mer avhengig av olje - noe som er stikk i strid med regjeringens plattform.

P4 - 06 Jul 19 kl. 09:49

Ny dårlig måling for Frp

Frp sliter kraftig på junimålingen fra Klassekampen og Nationen. Frp faller 1,4 prosentpoeng til bare 8,8 prosent på målingen. Om dette hadde vært valgresultatet ville partiet fått sitt dårligste stortingsvalg siden 1993.

Aftenposten - 24 Jun 19 kl. 14:27

Avvikling, innstramming og egen lønnsøkning preget Stortinget før sommerferien

De folkevalgte hadde to hektiske uker før Stortinget tok en 12 uker lang sommerferie. Her er noen av sakene som landets øverste folkevalgte tok stilling til..

P4 - 20 Jun 19 kl. 16:11

Stortinget vil ikke ha Pride-flagg

Stortinget sier nei til å flagge med regnbueflagget under Oslo Pride-paraden på lørdag. Det har Stortingets presidentskap besluttet nå i ettermiddag. Stortinget vedtok i mai at man ikke ønsker å åpne for flagging ved politiske markeringsdager og arrangementer.

P4 - 05 Jul 19 kl. 10:37

Krever fjerning av livmor for trygd

Kvinner som har diagnosen endometriose kan nektes uføretrygd eller arbeidsavklaringspenger hvis de ikke opererer vekk livmoren. Nå protesterer nærmere 2000 kvinner i en Facebook-aksjon. Initiativtageren sier til NRK at Nav med dette krever kastrering.

P4 - 02 Jul 19 kl. 16:41

Gode målinger for fløypartiene

Juni var en god måned for fløypartiene. Det viser gjennomsnittsmålingene fra nettstedet Poll of polls. Rødt og Miljøpartiet De Grønne får begge sine beste nasjonale snittmålinger noensinne med henholdsvis 5,6 og 5,4 prosent.

Dagbladet - 20 Jun 19 kl. 15:49

Stortinget sier nei til å flagge for Pride

Miljøpartiet De Grønne vil at Stortinget heiser regnbueflagget i anledning Pride, men presidentskapet sier nei..

P4 - 03 Jul 19 kl. 15:56

– Uakseptabelt med ambulansefly som ikke kan lande

Mener beredskapen ikke er forsvarlig. – Det er helt uakseptabelt at ambulansefly ikke kan lande på flere flyplasser i Nord-Norge. Det sier første nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Kjersti Toppe.

Aftenposten - 29 Jun 19 kl. 21:13

Mer Frp-misnøye med regjeringen: – Begeret er ganske fullt

Frp vil ikke støtte regjeringens forslag til ny finansieringsmodell for trossamfunn. Partiet krever forhandlinger på Stortinget..

P4 - 24 Jun 19 kl. 23:41

Ber Stortinget gripe inn i Birgitte-sak

Stortinget må gripe inn og rette opp i overtrampet som er begått mot fetteren til Birgitte Tengs. Det mener stortingspolitiker Hege Haukeland Liadal fra Arbeiderpartiet. Hun har sendt spørsmål til justisministeren om hva han vil foreta seg i denne typen sivile saker hvor mistanken om ugjerning ikke lenger er til stede, melder Stavanger Aftenblad.

Aftenposten - 21 Jun 19 kl. 11:18

Stortinget og Multiconsult har inngått forlik i byggeprosjektsaken

Stortinget og Multiconsult har inngått forlik i tvist om Multiconsults leveranser i Stortingets byggeprosjekt Prinsens gate 26..

P4 - 19 Jun 19 kl. 16:23

Vil ha redegjørelse fra Kallmyr

SV krever en redegjørelse fra justisminister Jøran Kallmyr om Abassi-saken i Stortinget innen fredag. I et brev til Kallmyr viser SV-leder Audun Lysbakken til en debatt i Stortinget tidligere denne uken. Der sa statsråden at han ville orientere om utsendelsen av den afghanske familien på en egnet måte, når han hadde det fulle bildet.

Aftenposten - 21 Jun 19 kl. 11:18

Stortinget og Multiconsult enige – 55 millioner i forlik i byggeprosjektsaken

Stortinget og Multiconsult har inngått forlik i tvisten om selskapets leveranser i Stortingets byggeprosjekt Prinsens gate 26. Beløpet er på 55 millioner..

P4 - 17 Jun 19 kl. 05:49

Får neppe solceller på Stortinget

Miljøpartiet de Grønne får neppe oppfylt ønske om solceller på Stortinget med de første. Det var i april at MDG ba presidentskapet vurdere muligheten for solceller på stortingsbygget, slik at Stortinget kunne produsere sin egen energi. I et svar skriver nå stortingspresident Tone Troen at det eventuelt må komme som en del av en langsiktig, helhetlig plan og vurdering, skriver Dagsavisen..

NRK - 21 Jun 19 kl. 15:17

Demonstranter blokkerer Stortinget

Omkring hundre demonstranter fra gruppa Extinction Rebellion blokkerer døra til Stortinget.. – Vi er her i dag for å protestere mot at de tar ferie før de har erklært klimatisk og økologisk krise, sier Kristine Næss fra Extinction rebellion..

Dagbladet - 28 Jun 19 kl. 06:15

En uvirkelig og trist opplevelse i Stortinget

Det ble en selsom seanse da representanter fra H, Frp og KrF, en etter en beklaga seg for å måtte stemme mot egen mening; et urovekkende eksempel på utviklinga i demokratiet vårt..

NRK - 20 Jun 19 kl. 15:45

Ikke pride-flagg ved Stortinget

Det blir ikke flagget med regnbueflagg på Stortinget under Oslo Pride og paraden på lørdag. Det har Stortingets presidentskap besluttet nå i ettermiddag. Stortingspresidenten sier at de holder seg til Stortingets flaggreglement som ble vedtatt i mai..

E24 - 21 Jun 19 kl. 11:10

Multiconsult inngår forlik med Stortinget etter byggesprekk

Konsulentselskapet gir kompensasjon på 55 millioner kroner etter at Stortinget stevnet selskapet for 125 millioner i 2017.

NRK - 17 Jun 19 kl. 15:45

Hagen ber om fri fra Stortinget

Frps Carl I. Hagen nekter å stemme for bompenger og har søkt permisjon fra Stortinget. Det skriver Aftenposten.

Aftenposten - 27 Jun 19 kl. 20:30

Nedleggelsen av Ullevål sykehus kan ikke delegeres vekk fra Stortinget | Michael Tetzschner

Intet styre kan treffe en slik beslutning av eget tiltak..

Hegnar.no - 17 Jun 19 kl. 19:13

Stortinget klubbet ned gratis skolemat

De fire regjeringspartiene satte mandag en stopper for opposisjonens forslag om gratis skolemat da saken ble sluttbehandlet i Stortinget..

P4 - 21 Jun 19 kl. 11:36

Forlik etter Stortingsbygg

Stortinget og Multiconsult har inngått forlik i tvisten rundt Stortingets byggeprosjekt i Prinsens gate. I 2013 ble det vedtatt å oppgradere et av Stortingets bygg, blant annet for å bedre sikkerheten. Oppgraderingen var anslått å koste 350 millioner kroner, men anslaget sprakk fullstendig.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt