Stortinget

Sunday, 14 August, 11:31

Nyheter om Stortinget

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 aug 22 kl. 21:00

Strømstøtte: Venstre sikrer mulig flertall for å avbryte Stortingets ferie

Venstre er åpne for å hasteinnkalle Stortinget for å instruere regjeringen i strømpolitikken. Dermed er det flertall på Stortinget for å avbryte ferien. – Hvis Stortinget må samles for å dette på plass allerede fra september, er Venstre forberedt på å avbryte ferien, sier Venstre-leder Guri Melby til NTB.

Klartale - 27 maj 22 kl. 06:00

Skal 16-åringene få stemme?

Om ett år er det nytt lokalvalg i Norge. Da vil folk i hele Norge kunne få påvirke hvem som bestemmer der de bor.Men det er regler i Norge for hvem som får stemme ved stortingsvalg og lokalvalg.

Klartale - 13 jul 22 kl. 12:04

Vil hente Stortinget tilbake fra ferie for å snakke om strøm

– Vi forventer at regjerings-partiene kommer med tiltak for å hjelpe folk i den dramatiske situasjonen. Både med tanke på faren for rasjonering av strøm, men også fordi strøm koster veldig mye. Det sier Lars Haltbrekken til avisa VG.

VG - 08 aug 22 kl. 07:40

Blir ikke ekstraordinært strømmøte på Stortinget

Stortinget (VG) Etter et hastemøte på Stortinget er det klart at en strømstøtte for bedriftene trolig ikke vil komme før oktober. Men Høyre vil ikke kalle Stortinget inn til et ekstraordinært møte om strømkrisen nå..

Klartale - 04 aug 22 kl. 14:22

Vedum lover mer i støtte til strøm

Strømmen er fortsatt dyr i Norge. Partiene i opposisjon på Stortinget vil presse regjeringen til en bedre ordning med støtte.Men nå lover finansministeren at det kommer.

NRK - 03 aug 22 kl. 00:20

Rødt ber Stortinget overstyre regjeringen i strømsaken

Rødts nestleder vil at Stortinget skal sørge for å gi ordførerne på Sørlandet og i Rogaland de kraftfulle strømtiltakene de ber om. Utspillet fra nestleder Marie Sneve Martinussen kommer etter at regjeringen på et møte tirsdag kveld ikke kunne love ordførerne sør og sørvest i landet noe. – Når regjeringen ikke kan love ordførerne kraftfulle tiltak, må Stortinget selv ta grep.

Klartale - 20 jun 22 kl. 12:11

Flere politikere kan skylde skatt etter å ha fått gratis bolig

Politikere har egne goder når det gjelder reise og hvor de bor. Mange kan ha mulighet for å få gratis bolig fra Stortinget om de bor langt unna. Flere politikere har brukt denne goden.

Klartale - 08 aug 22 kl. 11:02

Avlyser møte om strøm

– Vi har ikke noe behov for å ha noe stortingsmøte før regjeringen har gjort jobben, sier Nikolai Astrup. Han er Høyres energipolitiske talsperson.Astrup sier at regjeringen først må bestemme hva som skjer med bedrifter.

VG - 08 aug 22 kl. 07:40

Avlyser ekstraordinært strømmøte på Stortinget

Etter et hastemøte på Stortinget er det klart at en strømstøtte for bedriftene trolig ikke vil komme før oktober. Men Høyre vil ikke kalle Stortinget inn til et ekstraordinært møte om strømkrisen nå..

VG - 08 aug 22 kl. 07:40

Vil ikke kreve ekstraordinært strømmøte nå

Stortinget (VG) Etter et hastemøte på Stortinget er det klart at en strømstøtte for bedriftene trolig ikke vil komme før oktober. Men Høyre vil ikke kalle Stortinget inn til et ekstraordinært møte om strømkrisen nå..

NRK - 05 aug 22 kl. 11:46

Dagbladet: Hastemøte om straum på Stortinget måndag føremiddag

Stortinget sin presidentskap skal møtast klokka 10.30 måndag føremiddag. Det melder Dagbladet.

Klartale - 04 aug 22 kl. 08:31

Nå skal hun og andre presse regjeringen til å gjøre noe med strømkrisa

Strømmen er dyr i store deler av Norge. Det er lite vann i magasinene. Krigen i Ukraina gjør energien dyr.

NRK - 03 aug 22 kl. 21:31

Stortingspresidenten vurderer å avslutte Stortingsferien måndag

Det er fleirtal for å hasteinnkalle til straummøte på Stortinget, og dermed avbryte ferien. Stortinget sitt presidentskap må avgjere om dei skal samlast til eit ekstraordinært møte på Stortinget. – På måndag skal presidentskapen behandle oppmodinga om å kalle inn til stortingsmøte før sesjonen er i gang.

NRK - 03 aug 22 kl. 17:59

Høgre føreslår å auke straumstøtta frå 1. september

Høgre føreslår å auke straumstøtta til folk til 90 prosent av alle kostnadar over 70 øre allereie frå 1. september. Høgre-leiar Erna Solberg er open for å hasteinnkalle Stortinget i ferien for å få dette til.

NRK - 27 jun 22 kl. 14:05

Styrtregn førte til nye lekkasjer på Stortinget

Det er ikke uvanlig med lekkasjer i det politiske miljøet, men øsregnet i Oslo førte med seg lekkasjer av det mer bokstavelige slaget på Stortinget i dag. – Det har oppstått vannlekkasje flere steder i bygningsmassen, trolig som følge av styrtregnet, får NRK opplyst av administrasjonen på Stortinget. Både i Nedre Vollgate 18, i tunnelløpet under Wessels plass samt ved vaskeriet i kjelleren i selve stortingsbygningen er det oppdaget vannlekkasje.

NRK - 19 maj 22 kl. 15:54

Nei til lobbyregister på Stortinget

Stortingets presidentskap har sagt nei til å opprette et lobbyregister. Venstre, som kom med forslaget, kaller vedtaket flaut og pinlig. Venstre har en rekke ganger foreslått et lobbyregister, der de som besøker Stortinget for å påvirke politikere registreres, skriver VG.

NRK - Igår: 15:34

Fått utsatt fristen for å svare Skatteetaten

På bakgrunn av avsløringene om gratis pendlerbolig, mottok Stortinget og Statsministerens kontor SMK, mottok i juni varsel om krav om å betale arbeidsgiveravgift, Stortinget og SMK hadde frist til 15. august med å svare Skatteetaten. Nå har begge bedt om og fått utsatt fristen, skriver Aftenposten.

NRK - 18 jun 22 kl. 09:53

Stortinget heiste regnbueflagget

I dag, lørdag, heises regnbueflagget til topps på Stortinget. I ti dager skal Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold finne sted i Oslo. – Vi gjør et unntak i år, det er ganske restriktiv praksis når det gjelder å flagge her på Stortinget, men regnbueflagget representerer mangfold.

NRK - 08 aug 22 kl. 12:00

Stortingets presidentskap krever tidsplan for strømstøtte

Presidentskapet på Stortinget gir regjeringen én uke på å komme med en tidsplan for nye strømtiltak. Neste tirsdag blir et eventuelt hastemøte vurdert på ny. – I møtet som regjeringen hadde med de parlamentariske lederne i dag, ble det etterlyst en tidsplan på de ulike tiltakene.

VG - 08 aug 22 kl. 07:40

Strøm-møter på Stortinget: Ikke klare med støtte til bedriftene

Regjeringen holder flere krisemøter om strøm, på Stortinget og med næringslivet. Partiene ber om en strømstøtte for bedriftene, men regjeringen vil ikke legge fram noe før høsten..

VG - 08 aug 22 kl. 07:40

Blir ikke ekstraordinært strømmøte på Stortinget

Regjeringen har holdt hastemøte på Stortinget. Nå vil ikke lenger Høyre støtte forslaget om å avlyse Stortingets sommerferie for å holde et ekstraordinært møte om strømkrisen..

NRK - 05 aug 22 kl. 11:46

Dagbladet: Hastemøte om straum måndag føremiddag

Stortinget sin presidentskap skal møtast klokka 10.30 måndag føremiddag. Det melder Dagbladet.

Aftenposten - 04 aug 22 kl. 20:00

LO-lederen ber Stortinget fortsette ferien og la regjeringen håndtere strømkrisen i fred.

– Vi fyller ikke opp vannmagasinene ved å fylle opp benkene på Stortinget..

NRK - 03 aug 22 kl. 21:31

Stortingspresidenten behandlar oppmoding om straum-hasteinnkalling

Det er fleirtal for å hasteinnkalle til straummøte på Stortinget, og dermed avbryte ferien til Stortinget. – På mandag skal presidentskapet behandle oppmodinga om å kalle inn til stortingsmøte før sesjonen er i gang. Då vil vi ta hensyn til kva partia meiner, kva som er hensiktsmessige behandlingsmåtar og framdrift, seier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til NRK..

VG - 03 aug 22 kl. 21:05

Flertall for å avbryte Stortingets ferie for strøm-møte

Venstre er også åpne for å hasteinnkalle Stortinget for å instruere regjeringen i strømpolitikken. Dermed er det flertall på Stortinget for å avbryte ferien..

E24 - 03 aug 22 kl. 20:58

Venstre sikrer mulig flertall for avbryte Stortingets ferie for å få på plass strømstøtte

Venstre er åpne for å hasteinnkalle Stortinget for å instruere regjeringen i strømpolitikken. Dermed er det flertall på Stortinget for å avbryte ferien..

E24 - 03 aug 22 kl. 19:07

Høyre krever økt strømstøtte – sier ja til hasteinnkalling av Stortinget

Høyre foreslår å øke strømstøtten til 90 prosent av alle kostnader over 70 øre. Erna Solberg er åpen for å innkalle Stortinget i ferien for å få dette til..

NRK - 13 jul 22 kl. 23:32

Tilbyr psykolog i pendlerboligsaker

Stortinget tar regningen når representanter som har fått varsel i pendlerboligsaker, tilbys psykologhjelp, skriver Aftenposten. – Dette har vært krevende saker for flere representanter, og det har vært stor offentlig interesse om sakene. Derfor ble tilbudet om å gi psykologbistand besluttet av direktøren, på bakgrunn av anmodning fra flere av partigruppene i Stortinget, opplyser fungerende stortingsdirektør Kyrre Grimstad til avisen.

Aftenposten - Igår: 14:27

Skyver på fristen for å svare på Skatteetatens varsel om krav: – På tide at Stortinget tar sin del av ansvaret

Stortingets administrasjon og SMK skyver på fristen for å svare på Skatteetatens varsel om krav på arbeidsgiveravgift..

VG - I førrgår: 22:35

Skjerf-forbud på stortings­dørene: Hevdet politikere ble innelåst på kontoret

Stortinget (VG) Fotballelskende, lokalpatriotiske stortingsrepresentanter fra hele landet har i årevis prydet dørene sine med supporterskjerf. Men nå er det slutt..

NRK - 10 aug 22 kl. 10:48

Klinikkledelsen går av på grunn av fødesaken

Georg Johnsen, klinikksjef for SNR og assisterede klinikksjef Carina Wollan Myhre, trekker seg fra sine stillinger. Samtidig søker avdelingssjef Johan Kippervik om ett års permisjon fra stillinga ved avdeling for fødselshjelp og kvinnesjukdommer. Bakgrunnen for avgjørelsene er fødesaka i Kristiansund.

VG - 08 aug 22 kl. 17:27

Fornuftige grep

Regjeringen unngikk å bli instruert av Stortinget, men strømprisene er fortsatt regjeringens største problem..

VG - 08 aug 22 kl. 17:02

Dette er Senterpariets ti strøm-krav til egen regjering

Senterpartiet stiller krav til energipolitikken etter dagens møte på Stortinget. Partileder Trygve Slagsvold Vedum ønsker mer trygghet i politikken..

VG - 08 aug 22 kl. 17:02

Dette er Senterpartiets ti strøm-krav til egen regjering

Senterpartiet stiller krav til energipolitikken etter dagens møte på Stortinget. Partileder Trygve Slagsvold Vedum ønsker mer trygghet i politikken..

VG - 08 aug 22 kl. 12:10

Stortingspresidenten: Ber regjeringen komme med tidsplan i løpet av uka

Stortingets presidentskap diskuterte i dag om Stortinget skulle kalles inn til et ekstraordinært møte før 1. oktober. Svaret ble nei – enn så lenge..

VG - 08 aug 22 kl. 12:10

Stortingspresidenten: Ber regjeringen komme med tidsplan på mandag

Stortingets presidentskap diskuterte i dag om Stortinget skulle kalles inn til et ekstraordinært møte før 1. oktober. Svaret ble nei – enn så lenge..

NRK - 08 aug 22 kl. 12:00

Stortingspresident ber regjeringen legge fram en tidsplan for strømstøtte

– Vi etterlyser en slik tidsplan fra regjeringen, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) til VG. Fristen er satt til mandag 15. august.

NRK - 08 aug 22 kl. 11:03

Krever konkrete løsninger

Høyre forutsetter at et ekstraordinært møte i Stortinget finner sted før de vanlige møtene begynner i oktober. Men de mener at det er ikke grunnlag for å ha et sånt møte før regjeringen har kommet opp med en konkret løsning for bedriftene, heter det i en pressemelding fra partiet. – Det viktigste for Høyre på kort sikt er at vi får til et system som fungerer for de bedriftene som er særlige utsatt når strømprisene er så høye som de er.

Aftenposten - 08 aug 22 kl. 10:45

Høyre sier nei til ekstraordinært strømmøte – Frp kaller det «flaut»

Frp og SV er i mindretall når presidentskapet mandag skal bestemme om Stortinget skal hasteinnkalles til et….

NRK - 08 aug 22 kl. 10:25

Aasland mener begrensninger kan øke strømprisene

Olje- og energiministeren sier at begrensninger på kraftselskapene kan føre til at strømprisen øker enda mer. Samtidig er det usikkert hvor mye prisen kan øke. – Slik som situasjonen er nå vil klare beskjeder om å holde igjen på vannet gjøre at strømprisene faktisk kan øke noe, og det er viktig at vi håndterer det.

NRK - 08 aug 22 kl. 09:54

Aftenposten: Det blir ikke ekstraordinært stortingsmøte om strømkrisen

Høyre sier nei til ekstraordinært stortingsmøte om strømkrisen, skriver Aftenposten. Energipolitisk talsperson i Høyre Nikolai Astrup sier til avisen at regjeringen må jobbe raskt og grundig for å komme med forslag til å hjelpe strømsituasjonen. De ønsker å se en ordning for å avhjelpe situasjonen for bedrifter som har strøm som en stor andel av bedriftskostnadene.

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:16

Regjeringen vil betale mer av strømmen din

Stortinget kan måtte avbryte ferien sin. Det avgjøres mandag. Årsaken er strømkrise.

NRK - 08 aug 22 kl. 07:38

Regjeringen øker strømstøtten

Mandag er det flere møter på Stortinget om strømsituasjonen. – Det er svært lite sannsynlig med en rasjonering i Norge, sier statsminister Jonas Gahr Støre til NRK..

NRK - 08 aug 22 kl. 07:38

Støre svarer om strømkrisen

– Vi skal klare å håndere energisituasjonen i Norge uten å bygge nye gasskraftverk, sier statsminister Jonas Gahr Støre til NRK. Mandag er det orientering på Stortinget om strømsituasjonen. Han sier til NRK at det er lite sannsynlig at det blir rasjonering av strøm i Norge.

Klartale - 08 aug 22 kl. 06:00

Derfor må vi betale mye for strøm

Norge har jo masse energi, tenker du kanskje. Vi henter mye kraft fra vann. Men også fra vind, sol og litt gass.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com