Stortinget

Wednesday, 22 January, 03:55

Nyheter om Stortinget

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - Igår: 17:50

Tre må ut når Siv Jensen, Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale skal tilbake til Stortinget

Carl I. Hagen er den mest kjente av tre vararepresentanter som nå forlater Stortinget. Samtidig mister bedrageridømte Mazyar Keshvari retten til å motta 987.

P4 - 7 timer siden

Pelsdyrbønder kan få full erstatning

FrP kan være med å sikre at pelsdyrbønder får full erstatning. Det melder NRK. Partiet sier nå de vil støtte opposisjonen på Stortinget om å bedre kompensasjonsordningene når næringen skal avvikles innen 2025.

P4 - 9 timer siden

Sier nei til strømkabel til utlandet

Striden om en strømkabel mellom Norge og Storbritannia kan være over. Arbeiderpartiet og Senterpartiet sier nå begge nei til planene, ifølge VG. Dermed kan det være flertall i Stortinget for å skrinlegge hele prosjektet, etter at FrP gikk ut av regjering.

Aftenposten - 12 Jan 20 kl. 17:36

Bedrageridømt stortingsrepresentant kan få 400.000 i tilskudd om han kommer tilbake til Stortinget

Mazyar Keshvari leverte falske reiseregninger til Stortinget, ble dømt for bedrageri og meldte seg ut av Frp. I fraværet fra Stortinget får han 987.000 kroner i året, og kommer han tilbake kan han få 400.

Aftenposten - 17 Jan 20 kl. 17:34

Jusekspert: Statsministeren kan ha uttalt seg «villedende» om Stortingets rett til innsyn

Statsminister Erna Solberg sa i Nav-høringen at Stortinget ikke har bedt om å få interne dokumenter fra regjeringen siden 1814. Men både under Quisling-saken i 1932 og Cuba-saken i 1959 fikk Stortinget interne dokumenter..

NRK - 10 timer siden

Frp vil ha omkamp om eggdonasjon

Fremskrittspartiet varsler at de vil legge fram forslag i Stortinget om å tillate eggdonasjon og assistert befruktning for enslige. KrF kan dermed ha mistet flertallet som var sikret i Granavoll-avtalen..

NRK - 1 time siden

Viken kan ryke med Frp i opposisjon

Med Fremskrittspartiet tilbake i Stortinget kan det nye gigantfylket Viken bli historie allerede før 2021. – Jeg vil ikke avvise at vi kan reversere Viken. Det kommer an på hva våre fylkesvalgte mener, sier Jon Helgheim (Frp) til Klassekampen..

Dagbladet - 13 timer siden

Når en 5-åring blir politikk

Et barns sykejournal skal ikke bli objekt for en politisk debatt i Stortinget eller andre steder. Vi tror regjeringen har foretatt en grundig vurdering av situasjonen før IS-kvinnen og barna ble hentet til Norge..

Dagbladet - Igår: 14:50

Erna fortsetter - ber Frp samarbeide

Erna Solberg (H) sier hun har respekt for at Frp vil ut av regjeringen. Hun inviterer partiet til et konstruktivt samarbeid på Stortinget..

NRK - 21 timer siden

Vurderer samarbeid i enkeltsaker

Arbeidarpartiet og Senterpartiet held døra så vidt på gløtt for å samarbeida om enkeltsaker i Stortinget med ei regjering beståande Høgre, Kristeleg Folkeparti og Venstre..

NRK - 8 timer siden

Kan bli flertall mot strømkabel

Ap sier nei til den omstridte NorthConnect-strømkabelen mellom Norge og Storbritannia. Dermed kan det være flertall på Stortinget for å skrinlegge prosjektet. Sp har allerede fremmet forslag om å stanse planene, og Rødtber nå om en avklaring..

NRK - 6 timer siden

Agder Energi-prosjekt står i fare

NorthConnect-prosjektet mellom Norge og Skottland som Agder Energi er en del av kan bli skrinlagt. Den omstridte kablen vil føre til høyere strømpriser. Etter at Frp gikk ut av regjeringen kan det være flertall til å skrinlegge prosjektet i Stortinget.

NRK - Igår: 14:13

Statsministeren takker Frp

– Jeg vil takke Frp for den jobben de har gjort både i regjeringen og på Stortinget for å finne gode politiske løsninger, sier Erna Solberg. Hun sier også at hun respekterer at Frp har et annet standpunkt i saken om IS-kvinnen..

VG - Igår: 21:35

Frp ute av regjering – varsler omkamp og nye slag

Venstre og KrF, som har stått lengst fra Frp i regjering, skal nå søke støtte fra samme parti for sine kampsaker på Stortinget..

Klartale - 09 Jan 20 kl. 14:13

Svarer om Nav-skandalen i Stortinget

Torsdag startet den åpne høringen om Nav-skandalen i Stortinget. Hvorfor tok det så lang tid før saken ble kjent? Det er et viktig spørsmål blir å få svar på..

NRK - 19 timer siden

Listhaug avviser leiardebatt

Nestleiar i Framstegspartiet Sylvi Listhaug meiner val av ny partileiar ikkje er eit tema nå. Det sa ho under Politisk kvarter tysdag morgon. Listhaug meiner partiet framover skal fokusera på korleis dei skal driva politikk i Stortinget..

VG - 23 timer siden

Krevende for Erna

Livet som statsminister blir ikke lettere for Erna Solberg nå. Tvert om. Nå må hun manøvrere i Stortinget med et opprørsk Frp med sterkt behov for å markere seg – og med to små regjeringspartnere som sårt trenger politiske seire..

NRK - Igår: 14:25

Støre bekymret, Lysbakken jubler

Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre frykter at en svekket regjering vil «sitte på nåden til et forsmådd Frp». SV-leder Audun Lysbakken mener på sin side at Frps utmelding er gode nyheter. – Nå flyttes makt tilbake til Stortinget, skriver han..

Aftenposten - 09 Jan 20 kl. 20:00

Stortingets innsynsrett i Nav-saken | Eriksen og Ikdahl

Det er i Stortinget, også i nyere tid, lagt til grunn at regjeringen har en rettslig plikt til å utlevere sine interne dokumenter til Stortinget..

VG - I førrgår: 17:06

Her har Frp skjebnemøte

Innenfor dørene på Frps partikontor på Karl Johan, et kort steinkast fra Stortinget, diskuteres kravlisten som kan avgjøre regjeringens fremtid..

VG - I førrgår: 17:06

Frp ferdig med skjebnemøte

Innenfor dørene på Frps partikontor på Karl Johan, et kort steinkast fra Stortinget, ble kravlisten som kan avgjøre regjeringens fremtid diskutert..

Dagbladet - 18 Jan 20 kl. 10:02

Nicholas' (31) tøffe vei tilbake

SVs stjerneskudd Nicholas Wilkinson kunne bare si ordet «mamma» da han våknet fra koma sommeren 2018. Nå gjør han comeback på Stortinget..

Aftenposten - 18 Jan 20 kl. 21:23

Norske rådmenn vil ha mer kommunetvang

De administrative toppsjefene i norske kommuner er klare: Stortinget og regjeringen bør bestemme kommunegrensene..

VG - I førrgår: 17:06

Frp-Siv ordknapp etter skjebnemøte

Innenfor dørene på Frps partikontor på Karl Johan, et kort steinkast fra Stortinget, ble kravlisten som kan avgjøre regjeringens fremtid diskutert søndag kveld..

NRK - Igår: 14:46

Ropstad: – Et godt samarbeid

– Jeg har samarbeidet godt med Siv i regjering, og ser frem til et konstruktivt samarbeid med Frp i deres rolle fra Stortinget, sier KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad. Han sier at han respekterer beslutningen om å trekke Frp ut av regjering..

Aftenposten - Igår: 16:27

Pelsdyr, bioteknologiloven og rusreform er nå i spill. Frp vil se på flere saker i Stortinget på nytt etter regjeringsexiten.

Frps parlamentariske leder, Hans Andreas Limi, varsler at Frp vil vurdere å vrake Venstres viktige rusreform-seier i lys av partiets utgang av Solberg-regjeringen. Samtidig forventer partiet at Frps seier om statlig eldreomsorg får ligge i fred..

Aftenposten - 08 Jan 20 kl. 20:47

Jusprofessorer roper varsko: Dette må Stortinget kreve svar på hvis Nav-skandalen skal oppklares

Hvilke råd ba hun om fra Regjeringsadvokaten, hvilke fikk hun, og fulgte hun dem? Det må Stortinget kreve svar på, mener juseksperter..

NRK - 07 Jan 20 kl. 11:18

Har ansatt sønnen på Stortinget

Stortingsrepresentant Ulf Leirstein har ansatt sønnen sin som rådgiver. Leirstein er i dag et ettmannsparti på Løvebakken, etter at han meldte seg ut av Fremskrittspartiet. Han får 400.

P4 - 17 Jan 20 kl. 07:27

Frykter ny rettskandale

SV frykter ny rettskandale dersom ikke en ny finansavtalelov kommer på plass. En ny lov kan hindre at personer utsatt for ID-tyveri blir erstatningspliktige ovenfor bankene. SVs Petter Eide i justiskomiteen på Stortinget sier til VG at han vil kreve svar fra justisministeren på når en ny lov vil komme.

VG - 16 Jan 20 kl. 20:59

Høyre-veteran: – Frp maler seg inn i et hjørne

Michael Tetzschner er uenig i beslutningen om å hente hjem IS-kvinnen og barna: – Når sentrale politiske aktører engasjerer seg i enkeltsaker som UD og forvaltningen håndterer, kan vi få omvendt klassejustis, sier Høyre-veteranen på Stortinget..

P4 - 03 Jan 20 kl. 21:45

Stortinget T-banestasjon evakueres

Stortinget T-banestasjon ble i kveld evakuert etter melding om røyk. Det opplyser politiet i Oslo. Røyken kom fra en butikk i nærheten, men årsaken er foreløpig uklar..

E24 - 16 Jan 20 kl. 11:07

Justisministeren må svare Stortinget om kodebrikke-svindel

En ny lov kunne forhindret Shadi Maleki Ghozlos milliongjeld, etter at hun ble utsatt for id-tyveri. Et nytt lovforslag har ligget i Justisdepartementet i over to år. Nå krever SVs Petter Eide svar fra justisministeren – og trekker paralleller til Nav-skandalen..

VG - 15 Jan 20 kl. 13:08

Søreide: Uakseptabel trussel fra Iran

Stortinget (VG) Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) fordømte onsdag den ferske trusselen fra Irans president fra Stortingets talerstol, og sa at den er uakseptabel..

P4 - 15 Jan 20 kl. 09:38

Høie: - Svært alvorlig

- Helseminsiter Bent Høie sier han ser svært alvorlig på de mange problemene som har vært i luftambulansen. Høie har i dag redegjort for luftambulansekrisen i Stortinget. Etter at Babcock overtok tjenesten 1.

VG - 15 Jan 20 kl. 21:44

Måtte svare Stortinget etter VGs barnevernsavsløringer

Statsminister Erna Solberg (H) måtte onsdag svare på flere spørsmål om barnevern etter VGs avsløringer. Audun Lysbakken (SV) mener hun er i utakt med folket..

P4 - 15 Jan 20 kl. 16:47

- Uakseptabelt at pasienter skal betale

- Det er helt uakseptabelt at norske pasienter får regninga for luftambulanse-krisen. Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Babcock har hatt store problemer med å ivareta beredskapen etter at de overtok ansvaret for luftambulansen.

P4 - 14 Jan 20 kl. 18:49

Konklusjon i NAV-saken om en måned

Kontrollkomiteen på Stortinge vil konkludere i NAV-saken innen 11. februar. I kveld har komiteen hatt et møte om hva de vil gjøre videre i saken, etter den åpne høringen på Stortinget.

NRK - 03 Jan 20 kl. 20:58

Stortinget T-banestasjon evakuert

Stortinget T-banestasjon blir fredag kveld evakuert. Det skal være hvit røyk i trappene, men det skal komme fra en butikk i nærheten. Det melder politiet på twitter..

P4 - 15 Jan 20 kl. 07:47

Bergensbane-vogner slår sprekker

Flere togvogner på Bergensbanen er i ferd med å sprekke opp. Det går frem i en rapport Jernbanedirektoratet laget i desember, skriver Bergens Tidende. Vognene som er fra 80-tallet, og fikk i 2009 til 2011 nytt interiør, men bare får senere ble det oppdaget sprekkdannelser rundt dører og understell.

Aftenposten - 13 Jan 20 kl. 05:50

Full rødgrønn sprekk i klimapolitikken – Sp med alenegang i 60 av 69 klimasaker

Klimapolitikken splitter de rødgrønne. I 60 av 69 klimasaker som er behandlet i Stortinget siden valget i 2017, var ikke Senterpartiet med på rødgrønne forslag..

P4 - 13 Jan 20 kl. 07:55

Frykter for rettsikkerheten

Rettsikkerheten står i fare på grunn av treig saksbehandling i domstolene. Det mener justispolitisk talsperson i SV, Petter Eide. I følge en rapport fra Riksrevisjonen når ingen av lagmannsrettene og 20 av tingrettene målet om å behandle straffesaker i løpet av 3 måneder.

NRK - 13 Jan 20 kl. 02:47

Sp har støttet få miljøsaker

I 60 av 69 klimasaker som Stortinget har behandlet siden 2017, støttet ikke Senterpartiet forslag fra de rødgrønne. Det viser en gjennomgang Aftenposten har gjort av 69 saker fra energi- og miljøkomiteen siden valget i 2017..

P4 - 14 Jan 20 kl. 08:11

Venstre halvert på måling

Venstre blir halvert på årets første måling Kantar har laget for TV 2. Partiet får 2,2 prosent på målingen og partileder Trine Skei Grande ville blitt Venstres eneste representant på Stortinget dersom det var valg i dag. Nestleder Terje Breivik kaller det et alvorlig varsko til Venstre fra velgerne.

Aftenposten - 09 Jan 20 kl. 11:34

Direkteblogg: Følg høringen i trygdeskandalen

Hvordan kunne skandalen skje? Det er hovedspørsmålet som skal besvares i en to dager lang høring på Stortinget..

Aftenposten - 10 Jan 20 kl. 12:54

Det er vanskelig å forstå hva regjeringsadvokaten mener | Eriksen og Ikdahl

Hvilke dokumenter bør utleveres fra Regjeringsadvokaten til Stortinget?.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt