Stortinget

Fredag, 07 August, 20:44

Nyheter om Stortinget

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 30 juli 20 kl. 20:04

Carl I. Hagen: Ønsker gjenvalg til Stortinget

Carl I. Hagen (76) avlyser pensjonisttilværelsen og stiller til gjenvalg til Stortinget neste år. – Viktig for meg å få Frp over valgresultatet fra 2017, sier Hagen på telefon fra Spania..

Aftenposten - 14 timer siden

Sentralbanksjefen må stå skolerett i Stortinget

Tilliten til Norges Bank, sentralbanksjef Øystein Olsen og oljefondets nye sjef Nicolai Tangen ligger i potten i Stortingets høring om ansettelsen av Tangen..

Aftenposten - 03 aug. 20 kl. 05:52

Sp vil ha med Frp på opprør mot politireformen

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum varsler opprør når politimeldingen behandles i Stortinget. Han ønsker å få med seg Frp, men det kan vise seg å bli vanskelig..

P4 - 14 timer siden

Vil straffe oljebransjens ulovlige utslipp hardere

Arbeiderpartiet og SV åpner for å straffe oljebransjens ulovlige utslipp hardere. De siste 15 årene har Miljødirektoratet registrert 3528 ulovlige utslipp. Ifølge Klassekampen har bare elleve av disse sakene har blitt anmeldt.

Dagbladet - 30 juli 20 kl. 09:44

Jeg vil være en folkevalgt som lytter

Derfor vil jeg på Stortinget for «Folkeaksjonen nei til mer bompenger»..

P4 - 03 aug. 20 kl. 07:26

Sp varsler politiopprør

Senterpartiet frir til Frp og håper de blir med på et opprør mot politireformen. Til høsten behandles politimeldingen på Stortinget. Sp vil ha en bred gjennomgang av politiberedskapen og trenger Frp med på laget for å få flertall.

E24 - 02 aug. 20 kl. 08:39

Utredning foreslår å droppe ny jernbanetunnel under Oslo

Opposisjonen på Stortinget vil tenke nytt om ny togtunnel under hovedstaden. De håper togtrafikken rundt Oslo kan dobles uten ny tunnel..

P4 - 03 aug. 20 kl. 06:52

Krever svar om ulovlige utslipp

Bellona-leder Frederic Hauge reagerer på at få ulovlige utslipp av råolje blir anmeldt. Kun 11 av over 3.500 utslipp de 15 siste årene er anmeldt av Miljødirektoratet, ingen er anmeldt av Petroleumstilsynet, skriver Klassekampen.

Aftenposten - 01 aug. 20 kl. 14:38

Ny utredning: Togtrafikken rundt Oslo kan dobles uten ny jernbanetunnel

Hvis ny jernbanetunnel skal bygges, må Nationaltheatret stasjon stenges i to år. Vi må tenke nytt, sier opposisjonen på Stortinget..

Aftenposten - 23 juli 20 kl. 13:02

Aker BP-sjefen sier Stortinget gjorde oljepakken dyrere

Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik mener politikerne på Stortinget gjorde oljepakken dyrere for samfunnet. – Vi måtte tenke helhet, svarer politikerne..

NRK - 30 juli 20 kl. 20:11

Carl I. Hagen vil gjøre comeback

Carl I. Hagen (76) sier til Aftenposten at han stiller til gjenvalg til Stortinget neste år. Han stiller som kandidat til tredjeplassen på Oslo Frps liste..

P4 - 30 juli 20 kl. 20:14

Carl I. Hagen ønsker gjenvalg

Carl I. Hagen ønsker gjenvalg til Stortinget. Tidligere i sommer sa 76-åringen at han vurderte det, og nå sier han til Aftenposten at han har bestemt seg.

P4 - 14 juli 20 kl. 23:03

Vil ha større mangfold på Stortinget

- Mangfoldet på Stortinget må bli større. Det mener tidligere AUF-leder Mani Hussaini. Seks av dagens 169 stortingsrepresentanter har innvandrerbakgrunn.

P4 - 30 juli 20 kl. 16:55

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad

– Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Det sier leder for arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Frps Erlend Wiborg. Ny forskning viser at det er et stort sprik i Nav-ansatte sin håndtering av religiøse reservasjoner.

Aftenposten - 26 juli 20 kl. 18:00

Utlendingsmyndighetene tolker regelverket strengere enn lovgiverne har ment | Ann-Magrit Austenå

Når praksisen rammer rettssikkerheten, bør Stortinget gripe inn..

Dagbladet - 21 juli 20 kl. 11:15

Jordbruksavtale på autopilot

Det er på høy tid at Stortinget endrer jordbrukspolitikken..

E24 - 23 juli 20 kl. 13:03

Aker BP-sjef synes oljepakken ble for dyr: - Flaut, svarer SV

Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik mener politikerne på Stortinget gjorde oljepakken dyrere for samfunnet. – Vi måtte tenke helhet, svarer politikerne..

P4 - 22 juli 20 kl. 06:27

Lundteigen vil stanse arbeidsimport

Per Olaf Lundteigen fra Senterpartiet vil ha bukt med sesongarbeidere i jordbruket fra land utenfør EØS. Til Klassekampen sier han at Stortinget har mistet kontroll over importen av arbeidskraft. Ferske tall fra SSB viser at tallet på unge uføre i Norge har passert 20.

Klartale - 09 juli 20 kl. 08:43

Mange vil fortsette på Stortinget

Neste år er det valg. Hvem ønsker å fortsette på Stortinget? Mange, viser en oversikt..

Aftenposten - 19 juli 20 kl. 07:22

Jernbanedirektoratet utsetter konkurranse om toglinjene rundt Oslo

Blir det rødgrønt flertall på Stortinget etter valget i 2021, blir det også full stopp i anbudskonkurransene i Norge..

Aftenposten - 08 juli 20 kl. 14:16

Siv Jensen stiller til gjenvalg på Stortinget

Frp-leder Siv Jensen tar gjenvalg på Stortinget, bekrefter partiet overfor NTB..

NRK - 08 juli 20 kl. 14:21

Jensen tar gjenvalg på Stortinget

Frp-leder Siv Jensen tar gjenvalg på Stortinget i 2021. Det bekrefter partiet overfor NTB. Jensen ga tidligere i år valgkomiteen i Fremskrittspartiet beskjed om at hun ønsker å fortsette som partileder..

P4 - 20 juli 20 kl. 08:08

Rødt ber om flatt forskudd

Partiet Rødt ber om at folk som ikke har fått utbetalt dagpenger etter koronastengingen får utbetalt et flatt forskudd. Nesten 450.000 søkte om dagpenger etter at de ble permittert under koronakrisen, men fire måneder senere venter fortsatt over 100.

NRK - 18 juli 20 kl. 07:44

Fleire unge vert uføre

Det siste året auka talet på unge uføre med 2000. Dei siste sju åra har talet dobla seg, frå 10.000 til 20.

P4 - 08 juli 20 kl. 14:25

Siv Jensen stiller til gjenvalg

Frp-leder Siv Jensen stiller til gjenvalg på Stortinget. Det bekrefter partiet til NTB. Jensen har vært på Stortinget siden 1997, og ble partileder etter Carl I.

NRK - 17 juli 20 kl. 13:03

Saken mot Keshvari skal behandles

Høyesteretts har besluttet at påtalemyndighetens anke over straffeutmålingen for bedrageridømte Mazyar Keshvari skal behandles i Høyesterett, melder VG. Keshvari ble i mai dømt til sju måneders fengsel for juks med reiseregninger på Stortinget..

P4 - 17 juli 20 kl. 13:28

Høyerett skal vurdere straff mot Keshvari

Påtalemyndighetens anke over straffeutmålingen for bedrageridømte Mazyar Keshvari skal behandles i Høyesterett. Det Høyesteretts ankeutvalg besluttet. Keshvari ble i mai dømt til sju måneders fengsel i for å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget for totalt 450.

P4 - 18 juli 20 kl. 07:47

Ap vil innføre jobbgaranti for unge

Antall unge på uføretrygd fortsetter å øke kraftig. Bare det siste året er det blitt 2.000 flere.

P4 - 16 juli 20 kl. 15:09

Tangen-ansettelsen har kostet to millioner

Ansettelsen av Nicolai Tangen som ny oljefondsjef har kostet norske skattebetalere 1,9 millioner kroner. Det viser tall som Aftenposten og E24 har fått innsyn i. Tallet inkluderer ikke kostnader knyttet til granskningen fra bankens eget tilsynsorgan i ettertid.

VG - 14 juli 20 kl. 18:44

Tidligere AUF-leder vil ha større mangfold på Stortinget

Seks av 169 stortingsrepresentanter har i dag innvandrerbakgrunn. Det er halvparten av hva det skulle vært dersom stortingsrepresentantene skulle speilet velgerne..

P4 - 04 juli 20 kl. 13:38

Demonstrasjon ved Stortinget

Det er mye politi på plass utenfor Stortinget nå i forbindelse med en demonstrasjon av Stopp Islamiseringen av Norge, SIAN. Det er sperret av et stort område for å hindre konflikt mellom SIAN og motdemonstranter. Politiet skriver på twitter at de skal sørge for at dette går rolig for seg og at alle har respekt for hverandre..

P4 - 13 juli 20 kl. 05:28

Vil gi aktivister fra Hongkong asyl

Nestleder i Utenrikskomiteen på Stortinget Michael Tetzchner vil gi asyl til demokratiforkjempere fra Hongkong. Til Aftenposten sier Høyre-politikeren at Norge, sammen med andre land, bør ta imot intellektuelle og demokratiforkjempere som har kjempet for rettsstatsprinsippene:.

NRK - 04 juli 20 kl. 16:02

Jan Bøhler (Ap) tar ikke gjenvalg

Arbeiderpartiets Jan Bøhler tar ikke gjenvalg til Stortinget for Oslo Ap. Det skriver han selv på sin Facebook-profil. Bøhler skriver at han vil fortsette som politiker.

P4 - 13 juli 20 kl. 14:24

– Ingen trussel mot det nordiske samarbeidet

– De gnisningene som nå har oppstått mellom de nordiske landene, vil ikke ha noe å si for samarbeidet framover. Det sier nestleder i utenrikskomiteen på Stortinget, Michael Tetzschner. Den svenske ministeren for utenrikshandel, Anna Hallberg (S), mener samarbeidet mellom de nordiske landene har fått hard medfart på grunn av hvert lands ulike håndtering av koronapandemien..

P4 - 29 juni 20 kl. 10:52

Avbryter ikke Stortingets ferie

Stortinget avbryter ikke ferien sin for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen. Det forteller Aps Eva Kristin Hansen. Hansen mener Stortinget burde blitt samlet raskt slik at ikke folk kommer til å miste jobbene sine i juli.

P4 - 13 juli 20 kl. 06:15

Får ikke feriepenger fra lønnskompensasjonen

Permitterte ble lovet full lønnskompensasjon - men nå kutter regjeringen kraftig i feriepengene. Stortinget ba regjeringen om å sikre permitterte arbeidstakere full lønn i tjue dager, nå bekrefter regjeringen at det kun vil beregnes feriepenger av to av disse dagene. Arbeids- og sosialdepartementet opplyser til Klassekampen at årsaken er at de mener det ikke skal betales feriepenger av statlige ytelser..

NRK - 10 juli 20 kl. 11:05

Samer i Oljefondets styre

Sametingspresident Aili Keskitalo mener Sametinget må fremme ideen om å etablere samisk representasjon i statseide bedriftsstyrer, til regjeringen og Stortinget. I den forbindelse nevner hun eksempelvis styret i Oljefondet..

P4 - 13 juli 20 kl. 06:57

Fortsatt forbudt å selge e-sigaretter med nikotin

Fortsatt er det forbudt å selge e-sigaretter med nikotin i Norge. Frp anklager Helsedirektoratet for å trenere e-siggarettssalget. Allerede i desember 2016 bestemte Stortinget at dette skulle bli tillatt.

NRK - 09 juli 20 kl. 15:52

40 vil ikke fortsette på Stortinget

De fleste stortingspolitikerne ønsker å fortsette etter valget neste år, og kun 40 av de 169 representantene har opplyst at de ikke stiller til gjenvalg, ifølge en opptelling fra NTB. 21 er fremdeles i tenkeboksen, eller har ikke sagt hva de vil..

Aftenposten - 09 juli 20 kl. 18:37

Den store stolleken er i gang – hard kamp om å komme på Stortinget fra Oslo

I Ap trekker stortingsrepresentanter seg før nominasjonen er begynt. Carl I. Hagen vurderer comeback, og i Venstre er det kaos.

Aftenposten - 06 juli 20 kl. 07:00

Aftenposten mener: Smittevernloven bør justeres

Regjeringen bør ta beslutningene. Stortinget bør kunne oppheve dem..

Dagbladet - 06 juli 20 kl. 06:18

Raja vurderer å droppe lederkampen i Venstre

Venstres Abid Raja har sagt ja til å stille til valg for fire nye år på Stortinget, men varsler samtidig at han ikke vil gå inn i en opprivende lederkamp..

Aftenposten - 26 juni 20 kl. 22:44

Støre krever at Stortinget kalles tilbake for permitteringsavklaring

I et brev til Stortingets presidentskap krever Jonas Gahr Støre (Ap) at Stortinget samles for å stemme over en utvidelse av permitteringsordningen, melder VG..

NRK - 07 juli 20 kl. 01:59

Vil slå et slag for vannkraft

Norge bør velge vannkraft framfor vindkraft, mener Oslo-byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Overfor Klassekampen tar Johansen til orde for å be Stortinget ta initiativ til å forbedre produksjonen av vannkraft her i landet..

Klartale - 06 juli 20 kl. 08:55

Raja vurderer å droppe kampen om lederjobben

Abid Raja fra partiet Venstre sier ja til fire nye år på Stortinget. Men han er usikker på om han vil kjempe om jobben som leder i Venstre..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt