Stortinget

Lørdag, 31 Oktober, 05:52

Nyheter om Stortinget

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - Igår: 16:08

Stortinget strammer inn: Representantene bes bruke munnbind

Stortinget anbefaler at representantene bruker munnbind når det ikke er mulig å opprettholde én meters avstand. Og det blir ingen julelunsj i selve Stortinget..

NRK - Igår: 05:52

Ny forsvarsplan opp i Stortinget

Frp, Senterpartiet og Arbeiderpartiet krever flere folk og mer penger for å støtte regjeringens forslag til ny forsvarsplan. Denne uken startet forhandlingene i Stortinget om en ny langtidsplan for Forsvaret for årene 2021 til 2024..

Aftenposten - Igår: 15:25

Erna Solberg skal redegjøre for Stortinget om koronasituasjonen

Statsminister Erna Solberg (H) kommer om kort tid til Stortinget for å redegjøre om den aktuelle koronasituasjonen og de siste tiltakene fra regjeringen..

Klartale - Igår: 15:18

Vil gjøre mer for å hindre smitte på Stortinget

Politikere på Stortinget skal nå bruke munnbind. Det er noe av det som skal hindre at det sprer seg smitte i nasjonal-forsamlingen..

NRK - Igår: 15:02

Stortinget strammer inn

Stortinget anbefaler nå at representantene benytter munnbind når det ikke er mulig å opprettholde én meters avstand. Anbefalingen gjelder også i stortingssalen når representantene sitter på sine plasser..

E24 - 27 okt. 20 kl. 09:44

NRK: Stortinget fikk ikke vite om Barentshavet-risiko

Da Stortinget åpnet Barentshavet Sørøst for oljevirksomhet i 2013, fikk de ikke vite om en rapport fra Oljedirektoratet som beskrev høy risiko for tap, ifølge NRK..

NRK - 27 okt. 20 kl. 07:28

Måling: Bøhler inn på Stortinget

Senterpartiet har doblet seg i Oslo etter forrige stortingsvalg. Nå viser ny måling at Bøhler får plass på Stortinget for sitt nye parti neste høst..

VG - 25 okt. 20 kl. 12:55

Carl I. kan dra med seg ukjente Lars inn på Stortinget

LILLEHAMMER (VG) Carl I. Hagen (76) vant kampvoteringen om førsteplassen på Opplands Frps stortingsvalgsliste. Han kan dra med seg ukjente Lars Rem (54) inn på Stortinget.

P4 - 25 okt. 20 kl. 11:23

Demonsterer mot koronatiltak utenfor Stortinget

Motstandere av regjeringen og helsemyndighetenes koronarestriksjoner har varslet en demonstrasjon utenfor Stortinget klokken 14 i dag. Motstanderne mener tiltakene står i forhold til den faren viruset utgjør, at tiltakene ikke har nok vitenskapelig støtte og bevis. De anklager samtidig media for å ha gitt uriktig informasjon i et politisk spill av styresmaktene.

Aftenposten - 15 okt. 20 kl. 12:07

Professor mener statsråd Hareide villeder Stortinget om EUs innflytelse på norsk jernbanepolitikk

EUs jernbanepakke kan bli en av høstens heteste politiske saker. Professor i rettsvitenskap mener samferdselsminister Knut Arild Hareide «villeder» Stortinget om EUs innflytelse..

VG - 15 okt. 20 kl. 09:02

Russland-venner på Stortinget: – Uakseptabelt og alvorlig

Flere i den norsk-russiske venneforeningen på Stortinget stoler på at regjeringen er sikker i sin sak når den anklager Russland for å stå bak dataangrepet. Men Ulf Leirstein påpeker at han ikke har sett noen bevis..

P4 - 15 okt. 20 kl. 06:28

Står samlet mot Russland

Et samlet Storting, fra Frp til Rødt, stiller seg bak regjeringens anklager om at Russland står bak dataangrepet på Stortinget. Det skriver Klassekampen. På tirsdag kunngjorde regjeringen at de mener russerne står bak det omfattende IT-angrepet Stortinget ble utsatt for i sommer, noe Russland på sin side kaller en bevisst provokasjon uten bevis.

Aftenposten - 14 okt. 20 kl. 13:50

Forsker om dataangrep mot Stortinget: - Kan brukes til å vekke mistro til norske politikere

En tidligere sjef i etterretningstjenesten mener angrepet mot Stortinget er vanlig etterretningspraksis. En seniorforsker ved Nupi tror vestlig orienterte politikere kan være målet..

Aftenposten - 14 okt. 20 kl. 13:50

Forsker om dataangrep mot Stortinget: – Kan brukes til å vekke mistro til norske politikere

En tidligere sjef i etterretningsgruppen E14 mener angrepet mot Stortinget er vanlig etterretningspraksis. En seniorforsker ved Nupi tror vestlig orienterte politikere kan være målet..

P4 - 14 okt. 20 kl. 12:42

- Kan ikke akseptere dette

- Vi kan ikke akseptere at et naboland bryter seg inn i epostkontoer på det norske storting. Det sier statsminister Erna Solberg, etter at regjeringen i går la skylden på Russland for hackerangrepet på Stortinget i august. På spørsmål fra VG om saken kan skade forholdet til Russland, svarer Solberg at det er russerne som skader det forholdet, ved å hacke Stortinget..

P4 - 14 okt. 20 kl. 06:49

Bør få sikkerhetsbrief hver måned

Politikerne på Stortinget bør få en sikkerhetsbrief hver måned. Det mener ekspert på datasikkerhet Audun Jøsang. Til Aftenposten sier han at statlige dataangrep vil vedvare i det uendelige og at angriperne aldri vil gi seg.

P4 - 13 okt. 20 kl. 21:10

- Ikke overraskende

- Det er veldig synd at forholdet vårt til Russland nå kan bli svekket. Det sier Senterpartiets Liv Signe Navarsete, som er medlem i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Regjeringen gikk i dag ut og sa at det er Russland som står bak dataangrepet mot Stortinget i august.

P4 - 13 okt. 20 kl. 16:47

- Russland bak dataangrep mot Stortinget

Russland sto bak dataangrepet mot Stortinget 24. august. Det melder Utanriksdepartementet.

Aftenposten - 13 okt. 20 kl. 16:46

Regjeringen: Russland sto bak dataangrep på Stortinget

Regjeringen kommer nå med en historisk reaksjon mot Russland. Den russiske stat pekes ut som ansvarlig for det store datainngrepet på Stortinget..

VG - 13 okt. 20 kl. 12:56

NAV-skandalen i Stortinget: – Rammet enkeltmennesker hardt

Fungerende arbeidsminister Henrik Asheim (H) vedgikk i Stortinget at det sviktet i alle ledd under NAV-skandalen..

Aftenposten - 13 okt. 20 kl. 06:00

Denne rapporten burde Stortinget hatt i mai

Equinor er blant de siste oljeoptimister. Sammen med Opec. Og Stortinget..

E24 - Igår: 12:55

Lukket stortingshøring om Equinors USA-eventyr

Stortinget har bestemt at høringen om Equinors sterkt kritiserte satsing i USA neste uke, skal gå for lukkede dører..

Aftenposten - Igår: 10:03

Stortinget med ny rekord: Aldri før har regjeringen fått så mange spørsmål om budsjettet

Ap spør om gratis frukt til statsrådene. SV spør om både gratis frukt og gratis menskopper. Rødt spør om restaurering av myr..

E24 - Igår: 10:03

Ny rekord: Stortinget spør Sanner om epler, menskopper og myr

Ap spør om gratis frukt til statsrådene. SV spør om både gratis frukt og gratis menskopper. Rødt spør om restaurering av myr..

P4 - I førrgår: 15:15

Krever økt satsing på Forsvaret

Opposisjonen på Stortinget krever økt satsing på Forsvaret. Forhandlingene om langtidsplanen for de neste fire årene er i gang. Og blant kravene fra er 500 flere ansatte neste år, og økt tilstedeværelse i Nord-Norge, melder NRK.

Aftenposten - I førrgår: 12:28

Sp om nytt regjeringskvartal: Foreslår å droppe to bygg

Neste uke må kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) møte i Stortinget for å svare på spørsmål om planene..

Aftenposten - I førrgår: 08:45

Jagland mente det var «utenkelig» at han skulle bli statsminister.

Tidligere Ap-leder Thorbjørn Jagland misliker at Stortinget og kongen «ble brukt som rundingsbøyer» da han ble statsminister. Gro Harlem Brundtland iscenesatte skiftet uten å involvere ham..

VG - 27 okt. 20 kl. 20:50

Reagerer på regjeringens inngripende tiltak: – Grensen er nådd

SV-leder Audun Lysbakken mener grensen er nådd for hva regjeringen bør kunne bestemme alene og mener Stortinget må få komme på banen. Det er for tidlig å endre lovverket, svarer Høie..

P4 - 27 okt. 20 kl. 18:35

Rødgrønt flertall på ny måling

Det hadde blitt rødgrønt flertall uten MDG og Rødt hvis det hadde vært stortingsvalg i dag. En fersk måling Norstat har gjort for NRK og Aftenposten viser at Sp og Ap går mest frem og sammen med SV hadde de fått 85 mandater på Stortinget. Frp går mest tilbake til 12,3 prosent oppslutning..

E24 - 27 okt. 20 kl. 13:02

Mangemillionær har kjøpt Jan Bøhlers bok til over 300 politikere

Investor Jan Petter Sissener har brukt over 100.000 kroner på boken «Østkantfolk». Boken er gitt i gave til politikerne på Stortinget, i regjeringen og både byrådet og bystyret i Oslo..

P4 - 27 okt. 20 kl. 12:50

– Foreldre må få hente barna de har adoptert fra utlandet

– Regjeringen må sørge for at norske foreldre snarest kan hente hjem barna de har adoptert fra utlandet. Det sier første nestleder i Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Aps Anette Trettebergstuen. Flere adopsjonsbyråer krever at regjeringen gjør som de har gjort for enkelte andre grupper: å anerkjenner hentereiser som nødvendige reiser, slik at de kan reise med forsikringen i behold..

VG - 27 okt. 20 kl. 12:25

Mangemillionær har kjøpt Jan Bøhlers bok til over 300 politikere

Investor Jan Petter Sissener har brukt over 100.000 kroner på boken «Østkantfolk». Boken er gitt i gave til politikerne på Stortinget, i regjeringen og både byrådet og bystyret i Oslo..

P4 - 27 okt. 20 kl. 08:46

Rapport om tapsprosjekt ble holdt tilbake

Regjeringen holdt for sju år siden tilbake en rapport som viste at oljeleting i Barentshavet kunne bli et tapsprosjekt. Ifølge NRK ble blant annet utregningene ikke lagt fram for Stortinget, som Jusprofessor Hans Petter Graver ved UiO mener det kan ha skjedd flere lovbrudd i behandlingen av saken. Olje- og energidepartementet beklager hendelsen, og sier det var en feil som gjorde at notatet aldri så dagens lys..

NRK - 27 okt. 20 kl. 08:31

Holdt tilbake oljerapport

Ola Borten Moes oljedepartement visste at oljeleting i Barentshavet sørøst kunne bli tapsprosjekt, men holdt tilbake utregninger for Stortinget. Først nå, sju år senere, blir de offentlig kjent. Loven kan være brutt, mener jusprofessor..

P4 - 27 okt. 20 kl. 08:26

Kjerkol ber Høie øke intensivkapasiteten

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol ber helseminister Bent Høie øke intensivkapasiteten ved sykehusene. Forslaget, som blir tatt opp i Stortinget, går ut på at flere spesialister må utdannes og at flere sengeplasser må være tilgjengelige for krisetider, skriver Dagbladet. Høie mener det allerede er tatt grep, og at man ikke kan ha for mange tomme intensivsenger fordi det er ressurskrevende..

P4 - 27 okt. 20 kl. 07:37

Kraftig fremgang etter Bøhler-overgang

Jan Bøhlers overraskende overgang til Senterpartiet har umiddelbart betalt seg. I en ny måling Norstat har gjort for NRK og Aftenposten får Senterpartiet 4,5 prosents oppslutning i Oslo. Det er mer enn en dobling fra valget i 2017.

P4 - 27 okt. 20 kl. 06:53

Mangler 16 milliarder i forsvarsplan

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har lagt frem en ny forsvarsplan, men gjemmer bort flere milliarder i økte kostnader. Statsråden la i vår frem regjeringens fireårsplan for Forsvaret, men Stortinget sendte hele forsvarsplanen i retur og krevde flere endringer. Når Bakke-Jensen så la langtidsplanen frem på nytt i oktober, var det inkludert gamle tall på kostnader..

Aftenposten - 27 okt. 20 kl. 05:45

Sp viser muskler i Oslo: Bøhler får stortingsplass på fersk måling

Jan Bøhlers sjokkovergang til Senterpartiet betalte seg umiddelbart. På Norstats siste måling er Sps toppkandidat i Oslo inne på sikker plass på Stortinget. Med god margin..

NRK - 25 okt. 20 kl. 15:14

Demonstrasjon mot smitteverntiltak

Drøyt 150 personer demonstrerte utenfor Stortinget søndag mot regjeringens håndtering av koronapandemien. Ifølge faktisk.no var det den første demonstrasjonen i sitt slag i Norge.

Aftenposten - 25 okt. 20 kl. 15:16

Drøyt 150 personer demonstrerte mot myndighetenes smitteverntiltak

Drøyt 150 personer tok turen til Eidsvolls plass utenfor Stortinget søndag for å demonstrere mot regjeringens håndtering av koronapandemien..

P4 - 25 okt. 20 kl. 15:14

150 demonstrerte mot koronarestriksjonene

Rundt 150 personer møtte opp til demonstrasjonen mot regjeringen og helsemyndighetenes koronarestriksjoner utenfor Stortinget i ettermiddag. Det var langt færre enn arrangørens uttalte ønske om flere tusen oppmøtte. Demonstrantene mener dagens tiltak er altfor strenge, og mener befolkningen er blitt servert løgner av styresmaktene.

VG - 25 okt. 20 kl. 13:45

Raja på topp i tre fylker

Carl I. Hagen håper å bli valgt inn på Stortinget i to fylker. Men han blir slått av Abid Raja..

P4 - 25 okt. 20 kl. 12:36

Hagen blir Opplands Frps førstekandidat

Carl I. Hagen har fått fornyet tillit fra sine egne. 76-åringen som ledet FrP i 28 år blir Oppland FrPs førstekandidat til Stortinget i neste periode, etter å ha vunnet kampvoteringen mot Wenche Haug Almestrand.

P4 - 25 okt. 20 kl. 12:36

Hagen blir Oppland Frps førstekandidat

Carl I. Hagen har fått fornyet tillit fra sine egne. 76-åringen som ledet FrP i 28 år blir Oppland FrPs førstekandidat til Stortinget i neste periode, etter å ha vunnet kampvoteringen mot Wenche Haug Almestrand.

Aftenposten - 25 okt. 20 kl. 12:28

Carl I. Hagen vant nominasjonen i Oppland Frp

LILLEHAMMER (Aftenposten) Partiveteranen Carl I. Hagen (76) blir Oppland Frps førstekandidat til Stortinget. Hagen slo utfordrer Wenche Haug Almestrand (53) med 16 mot 12 stemmer..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt