Store

Friday, 24 June, 23:13

Nyheter om Store

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 jun 22 kl. 11:38

Venstre skuffet over manglende satsing på Fornebubanen

Venstres Ola Elvestuen er skuffet over manglende bidrag i revidert nasjonalbudsjett til Fornebubanen. – Når byrådet i Oslo endelig har blitt enig med seg selv om å bygge Fornebubanen, er det fryktelig skuffende at SV i revidert budsjett ikke klarer å få regjeringen til å øke det statlige bidraget til 70 prosent, sier han. I regjeringsplattformen lovte Arbeiderpartiet og Senterpartiet å øke det statlige bidraget til Store kollektivprosjekter i og rundt de Store byene fra 66 til 70 prosent.

NRK - 10 timer siden

Mye lyn ventes både i nord og sør

Fredag kveld kan det bli mye lyn i deler av Agder, Rogaland og Vestland. Dagen etter er det Nord-Norge sin tur. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

Klartale - 10 timer siden

Soldater skal ha fått ordre om å trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

NRK - 13 timer siden

Milliardkontrakt på Fornebubanen

Under et døgn etter at det endelige vedtaket om å gå videre med Fornebubanen ble gjort, ble den neste Store kontrakten signert. Fornebubanen og Veidekke signerte kontrakten om å bygge tunnel fra Vækerø til Lysaker. Verdien er 1,145 milliarder kroner.

Klartale - Igår: 12:10

Derfor feirer vi sankthans

Den 24. juni er det sankthans. Det er en katolsk festdag, ifølge Store norske leksikon.

VG - I førrgår: 19:42

Varsler raskere svar om Store vei- og togprosjekter: – Tøffe valg står i kø

Viktige avklaringer om Store prosjekter som Intercity, Nord-Norgebanen og Fergefri E39 fremskyndes nå med ett år. Regjeringen går nå langt i å avlyse milliardveksten i samferdsel i årene fremover..

Klartale - I førrgår: 08:46

Nesten tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være 950 døde etter skjelvet.

Klartale - I førrgår: 08:46

Flere enn tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være flere enn tusen døde etter skjelvet.

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 15:48

De Store fondene vil ikke investere i Norges passleverandør. Årsak: Kjernevåpen.

Store norske fond trakk seg ut av Thales for lenge siden. Årsak: Kjernevåpen..

NRK - 21 jun 22 kl. 11:34

Telia utvider 5G-nettet: Disse stedene får mobilteknologien det neste halvåret

Mer enn to av tre nordmenn har nå tilgang på 5G-nett. Nå utvider Telia nettilgangen enda mer med 87 nye byer og kommuner over Store deler av landet. – Neste halvår vil et stort antall byer og kommuner i blant annet Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland få 5G fra Telia med høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan i en pressemelding.

Klartale - 09 jun 22 kl. 06:30

Izabely vokste opp i favelaen

Rio de Janeiro er kjent for vakre strender og livlige fester. Turister fra hele verden kommer til den brasilianske byen. De nyter vakker natur, godt vær og luksus.

NRK - 19 jun 22 kl. 20:29

Revefamilie har slått seg ned på Akershus festning

Fire reveunger og to Store rever har etablert seg på Akershus festning i Oslo sentrum. – Vi har 4 reveunger og sannsynligvis 2 Store rever (i hvert fall én stor) her på Akershus festning. De bor under Høymagasinet på Nye Tennalje.

NRK - 08 jun 22 kl. 21:45

Store skader etter sprengningsulykke

Det blir ingen reiser på Arendalsbanen torsdag som følge av Store skader på linja. Det opplyser pressevakt Olav Nordli hos Bane Nor. Store steiner raste ned på banen i forbindelse med et sprengningsuhell.

Klartale - 08 jun 22 kl. 06:11

Brasils Store forskjeller

Rio de Janeiro er kjent for vakre strender, hoteller og et liv i luksus. Rett i nærheten bor fattige i favelaene.Der er det hardt å vokse opp.

NRK - 17 jun 22 kl. 16:59

Høyesterett i Japan: Fukushima-ofre kan ikke kreve erstatning

De som ble evakuert etter atomulykken i Japan i 2011, kan ikke kreve erstatning fra regjeringen, ifølge landets høyesterett. Kjennelsen fredag er den første i Japans høyeste domstol om Fukushima-ulykken. Mange av dem som måtte evakuere, reagerte med stor skuffelse.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:02

Høye strømpriser bidrar til anstrengt privatøkonomi for mange

Første halvdel av 2022 har vært preget av Store bevegelser i mange av de økonomiske faktorene som påvirker norske husholdninger. Rentenivået er på vei opp, inflasjonen er høyere enn målet til Norges Bank – økende priser på strøm og drivstoff er en sterkt bidragende komponent i høy inflasjon. Selv om myndighetene har bidratt med støtte, vil de høye strømprisene uten tvil påvirke mange husholdningers økonomi.

NRK - 17 jun 22 kl. 05:36

Gjenåpningen av Yellowstone kan drøye

Det kan ta lang tid før besøkende får slippe inn i flomrammede Yellowstone, en av USAs mest berømte nasjonalparker. Det er problematisk for nærmiljøet. Hele parken er stengt, og de nordre delene med fossen Tower Fall og Lamar-dalen kan være det i flere måneder.

NRK - 05 jun 22 kl. 02:04

Store ødeleggelser etter uvær i Frankrike

En kvinne døde i styrtflom i det nordlige Frankrike, mens uvær har ført til Store ødeleggelser av vingårder andre steder i landet. Kvinnen døde da hun ble sittende fast under en bil i styrtflom utløst av kraftig regnvær i byen Rouen nord i Frankrike lørdag. I regionene Landes og Gers sørvest i Frankrike gjorde hagl som var større enn golfballer, Store skader på flere vingårder.

NRK - 15 minutter siden

Kvinne til sykehus etter trafikkulykke i Oslo

En kvinne er sendt til sykehus, mens to andre kvinner er sendt til legevakten, etter en trafikkulykke mellom Operatunnelen og Vålerengtunnelen i Oslo fredag kveld. – Mye tyder på at det har vært meget høy hastighet og mye energi i denne ulykken og dermed Store materielle skader, skriver politiet på Twitter. Veien er fortsatt stengt, ifølge Vegtrafikksentralen..

NRK - 1 time siden

Flere biler involvert i trafikkulykke i Oslo – ambulansen jobber med en person

Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom Operatunnelen og Vålerengtunnelen i Oslo. Flere biler skal være involvert i en trafikkulykke. Det melder politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Flere biler involvert i trafikkulykke i Oslo – E6 stengt en tid fremover

Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom Operatunnelen og Vålerengtunnelen i Oslo. Flere biler skal være involvert i en trafikkulykke. Det melder politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

En bil kjørt i tunnelvegg i Oslo – E6 stengt en tid fremover

Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke mellom Operatunnelen og Vålerengtunnelen i Oslo. Flere biler skal være involvert i en trafikkulykke. Det melder politiet på Twitter fredag kveld.

E24 - 2 timer siden

Christian August Soløys valg viser luftfartens skjulte krise

Christian August Soløy var flyvert, men valgte en annen karriere. Nå sliter flyselskapene med å hente tilbake sånne som ham. Det skaper allerede Store problemer i sommertrafikken..

Aftenposten - 3 timer siden

Støre varsler trangere kår: Mindre til vei, jernbane og Store bygg

Statsministerens første år var preget av krig og økonomiske kriser. Nå venter enda vanskeligere tider..

Aftenposten - 5 timer siden

Nå kommer den Store utfartshelgen. – Var forberedt på at det skulle bli verre

GARDERMOEN (Aftenposten): Fredag ventes det 94.000 reisende på Oslo lufthavn..

VG - 7 timer siden

Ekspert med dyster langrennsspådom: – Har kanskje mistet grepet om det norske folk

BØ (VG) Friidrett, skiskyting og fotball har Store profiler og leverer prestasjoner for publikum lett tilgjengelig på TV. Samtidig er trenden det motsatte for langrennslandslaget..

Aftenposten - 7 timer siden

Ekspert med dyster langrennsspådom: – Har kanskje mistet grepet om det norske folk

BØ (VG) Friidrett, skiskyting og fotball har Store profiler og leverer prestasjoner for publikum lett tilgjengelig på TV..

Klartale - 7 timer siden

Skjerper reglene mot korona-smitte på Oslo universitetssykehus

Korona-viruset sprer seg i det norske samfunnet på nytt. Denne uka ble rutinene for smitte skjerpet for ansatte på Oslo universitetssykehus (OUS). På Ullevål sykehus jobber det 24.

Aftenposten - 11 timer siden

Fiaskoen kan bety slutten for Carlsen som verdensmester

Alireza Firouzja (19) skuffer i kandidatturneringen. Det kan få Store konsekvenser..

NRK - 11 timer siden

Seks Widerøe-fly ute av drift

Det som følge av både større og mindre tekniske feil. Det opplyser pressesjef Catarina Solli i Widerøe til Dagbladet. - Det er Store utfordringer over hele linja.

NRK - 12 timer siden

Støre mener høsten kan bli krevende for mange: - Høyere priser og høyere renter vil merkes

Det sier han på sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren. – Dette gjelder særlig for folk som har dårlig råd fra før, sier han videre. Han mener dette er politikkens Store utfordring.

NRK - 12 timer siden

Støre: - Høsten kan bli krevende for mange

Det sier han på sin oppsummerende pressekonferanse før sommeren. Han mener høyere priser og høyere renter vil merkes. – Dette gjelder særlig for folk som har dårlig råd fra før, sier han videre.

Aftenposten - 12 timer siden

Arbeidstilsynet-direktør nekter å se på hyttegigant-bøter på nytt

Arbeidstilsynet droppet Store gebyrer til hyttegigant. Direktør Trude Vollheim ser ingen grunn til å vurdere sakene….

NRK - 14 timer siden

India sender 27 tonn med nødhjelp

To fly med Store mengder nødhjelp og et team med eksperter har fløyet fra India til de jordskjelvrammede områdene i det østlige Afghanistan. Blant annet sender India telt, soveposer, tepper og matter til de hardt rammede områdene. Jordskjelvet natt til onsdag krevde over 1000 menneskeliv.

NRK - 15 timer siden

Guvernør: Ukrainske styrker beordret til å trekke seg ut av Sievjerodonetsk

Ukrainske soldater er nødt til å trekke seg tilbake fra Sievjerodonetsk, sier guvernøren i Luhansk etter flere uker med harde kamper mot russiske styrker i øst. – De har fått en ordre om å gjøre det, sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Han er guvernør i Luhansk fylke der Sievjerodonetsk ligger øst i Ukraina.

Klartale - 17 timer siden

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

VG - 18 timer siden

Dette blir den Store flyreisehelgen: – Vi er godt forberedt

Fredag og søndag er ventet å bli de travleste dagene på norske flyplasser denne sommeren. Også på vei og bane blir det trøkk i trafikken..

NRK - Igår: 22:38

Grønne tall på USA-børsene

USAs toneangivende børser hadde en god handelsdag fredag. Nasdaq-indeksen steg med 1,6 prosent. Den teknologitunge børsindeksen var dermed best av de Store amerikanske børsindeksene.

NRK - Igår: 18:58

Regjeringen vil endre loven

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at regjeringen nå skal sende ut et nytt lovutkast. Den nye loven skal gjøre slik at flere tusen grunneiere slipper eiendomsskatt for grunnen under Statnetts kraftlinjer. I Norge er det mange, mange mil med strømlinjer.

VG - Igår: 18:00

Amerikansk rakettsystem har ankommet: – En type krig som fører til Store tap

Nytt artilleri fra USA skaper håp for de ukrainske styrkene i Sievjerodonetsk i en tid der Russland har tatt kontroll over mesteparten av den krigsherjede byen..

NRK - Igår: 16:47

USAs høyesterett slår fast at amerikanere kan bære våpen offentlig

USAs høyesterett slår ned New Yorks restriktive våpenlov og slår fast at alle amerikanere har rett til å bære våpen offentlig. New Yorks våpenlov, som krever bæretillatelse for å ha våpen offentlig, blir erklært ugyldig av de seks høyesterettsdommerne som anses å være konservative. Avgjørelsen åpner for at flere amerikanere vil få retten til å bære våpen på gaten i storbyer som New York, Los Angeles og Boston.

NRK - Igår: 16:47

USAs høyesterett slår fast at alle amerikanere kan bære våpen offentlig

USAs høyesterett slår ned på New Yorks restriktive våpenlov, og slår fast at alle amerikanere har rett til å bære våpen offentlig. New Yorks våpenlov, som krever bæretillatelse for å ha våpen offentlig, blir erklært ugyldig av de seks høyesterettsdommerne som anses å være konservative. Avgjørelsen åpner for at flere amerikanere vil få retten til å bære våpen på gaten i storbyer som New York, Los Angeles og Boston.

NRK - Igår: 14:15

VG: Sverige fraråder reiser til Iran

Sverige fraråder svenske borgere alle reiser til Iran på grunn av sikkerhetssituasjonen i landet, skriver VG. I de norske reiserådene står det at Iran i det Store og hele er et trygt land å reise i, men at ambassaden oppfordrer nordmenn i Iran til å utvise forsiktighet. Norske UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til grenseområdene mot Irak og Afghanistan.

NRK - Igår: 14:15

Sverige fraråder reiser til Iran

Det svenske utenriksdepartementet endret i dag reiseråd for Iran. Sverige fraråder svenske borgere nå alle reiser til Iran på grunn av sikkerhetssituasjonen i landet. I de norske reiserådene står det at Iran i det Store og hele er et trygt land å reise i, men at ambassaden oppfordrer nordmenn i Iran til å utvise forsiktighet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com