Støre

Monday, 29 November, 14:51

Nyheter om Støre

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 14 okt 21 kl. 15:27

Vil sikre god beredskap etter angrepet

Torsdag ble den nye regjeringen presentert. Foran Slottet talte den nye statsministeren, Jonas Gahr Støre. Han sa at dette er en spesiell dag å overta ansvaret på.

NRK - 02 nov 21 kl. 12:16

Støre møtte Joe Biden

Jonas Gahr Støre har hatt sitt første møte som statsminister med den amerikanske presidenten Joe Biden. De møttes i forbindelse med klimatoppmøtet i Glasgow. Støre uttalte til NTB at det ble en god samtale mellom de to.

NRK - 09 nov 21 kl. 13:13

Støre: – Oslo er en trygg by

Statsminister Jonas Gahr Støre sier til NRK at hendelsen på Bislett i Oslo tirsdag var dramatisk, og at han godt forstår at de til stede ble skremt. – Jeg er glad for at politiet ser ut til å ha løst oppdraget som var der, så får vi se hva etterforskningen viser. Men det er en lite hyggelig nyhet tidlig på dagen, sier han.

NRK - 08 nov 21 kl. 11:50

Støre inhabil om Stoltenberg søker

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil melde seg inhabil dersom Jens Stoltenberg søker jobben som sentralbanksjef, melder Dagens Næringsliv. Støre bekrefter selv dette overfor avisa. Stoltenberg, som snart går av som generalsekretær i Nato, har ifølge Dagens Næringslivs kilder opplyst at han ønsker jobben dersom han blir tilbudt den.

NRK - 27 okt 21 kl. 11:20

Støre: Ikke presset Nobelkomiteen

– Jeg vil avvise at jeg har lagt press på Nobelkomiteen i noen sammenheng, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Nobelkomiteens tidligere leder Thorbjørn Jagland skriver i sin ferske bok at Støre, da han var utenriksminister, henvendte seg til Jagland og sa: «Dere har vel ikke tenkt å ødelegge vårt forhold til dette store landet?» – Jeg sa ingenting, men reagerte sterkt inni meg, skriver Jagland.

VG - 01 nov 21 kl. 12:27

Støre i Glasgow: Ingen klimaplan uten karbonfangst og lagring

GLASGOW (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gir full støtte til Bellona-leder Frederic Hauge i miljøbevegelsens krangel om hvorvidt fangst og lagring av CO₂ er et gode eller ikke. Men Støre sier også at det må tas vanskelige klima-valg fremover..

NRK - 26 okt 21 kl. 18:18

Støre: – Vil begrense spenninger

Statsminister Jonas Gahr Støre møtte pressen etter samtaler med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Oslo. Støre opplyser om at de har vært innom en rekke samtaleemner, blant annet forholdet mellom Norge og Russland. – Vi snakket om samarbeidet i Nord, og hvordan vi kan ta det videre.

NRK - 31 okt 21 kl. 21:58

Støre: – Redd det blir for generelt

Jonas Gahr Støre og FNs generalsekretær António Guterres er søndag på veg til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet som startet i dag. På spørsmål om Støre hadde en kommentar til G20-landenes innsats for å nå målet om 1,5 grader, var statsministeren tydelig: – Det vi trenger i Glasgow er forpliktelser. Det er for stor avstand mellom de kuttene land har lovet, og det målet vi skal nå.

NRK - 31 okt 21 kl. 21:58

Støre: – Vi trenger forpliktelser

Jonas Gahr Støre og FNs generalsekretær António Guterres er søndag på veg til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet som startet i dag. På spørsmål om Støre hadde en kommentar til G20-landenes innsats for å nå målet om 1,5 grader, var statsministeren tydelig: – Det vi trenger i Glasgow er forpliktelser. Det er for stor avstand mellom de kuttene land har lovet, og det målet vi skal nå.

NRK - 13 okt 21 kl. 16:18

Habilitetsvurdering

Jonas Gahr Støre opnar for ei ny habilitetsvurdering forholdet sitt til kronprinsparet på grunn av det personlege forholdet til dei, skriv NTB. Som den nye statsministeren i landet, blir Støre tettare på å avgjere kva slags økonomisk støtte dei kongelege skal få. Men forholdet han har til kronprinsparet er ikkje eit habilitetsforhold, er Støre si vurdering i dag.

E24 - 08 nov 21 kl. 15:56

Opposisjonen slakter Støres nye formuesskatt

Støre-regjeringens forslag til formuesskatt-hopp møter protester fra høyresiden. Norske arbeidsplasser kan selges til Kina, hevder Frp..

VG - 08 nov 21 kl. 15:34

SV om Vedum-budsjettet: Svakere enn Solberg på klima

SVs Kari Elisabeth Kaski sier at de ikke kan støtte et budsjett som svekker klimapolitikken. Hun mener Støre-regjeringen leverer et svakere klimabudsjett enn Erna Solberg (H)..

E24 - 08 nov 21 kl. 15:45

SV sier Støres skatteendringer ikke holder

SV, som kan bli avgjørende for å sikre budsjett-flertall for Støre og Vedums mindretallsregjering, sier skatteopplegget blir for likt Solberg-regjeringens..

NRK - 03 nov 21 kl. 00:30

Mener viljen til konkrete tiltak lover godt

To dager med topplederens taler på klimatoppmøtet i Glasgow over. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han ser et langt større engasjement fra statstoppene enn på tidligere klimamøter. Han mener viljen til å forplikte seg til konkrete tiltak lover godt.

NRK - 08 nov 21 kl. 13:22

Kutt i feriepenger står

Støre-regjeringen endrer ikke et forslag fra sine forgjengere om å spare 1-1,4 milliarder kroner neste år på å kutte i den midlertidige ordningen med feriepenger av dagpenger. Lavere sats, endret inntjeningsperiode og maksimaltak på 12.000 kroner ligger bak besparelsen.

E24 - 08 nov 21 kl. 12:47

SV om budsjettet: – For smått og for grått

SVs Kari Elisabeth Kaski går til angrep på Støre-regjeringens statsbudsjettet: – Ikke en ny retning for landet, sier hun, og minner om at regjeringen trenger støtte fra SV i Stortinget..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:39

Høyre: Dyre ideer og dårlige løsninger

Høyre sier i en pressemelding at Støre-regjeringens budsjettet «bekrefter inntrykket fra Hurdalsplattformen med dyre ideer og dårlige løsninger». Partiet mener den nye regjeringen mangler et politisk prosjekt. – De vil ikke noe.

NRK - 08 nov 21 kl. 12:19

Støre skroter KrFs fritidskort

Støre-regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett 2022 å fjerne ordningen med fritidskort for barn. Dette gir en besparelse på 300 millioner kroner. – Regjeringen foreslår å avvikle prøveprosjektet med fritidskort fra 1.

E24 - 08 nov 21 kl. 12:03

Slik endrer Støre-regjeringen din skattehverdag: Øker formuesskatten med 0,1 prosentpoeng og øker bunnfradraget

Støre-regjeringen lover nye milliarder til blant annet kutt i elavgiften. Samtidig øker den formuesskatten med 0,1 prosentpoeng til 0,95 prosent..

E24 - 08 nov 21 kl. 11:43

Støre vil melde seg inhabil hvis Jens Stoltenberg søker jobben som sentralbanksjef

Jonas Gahr Støre vil melde seg inhabil hvis Jens Stoltenberg søker jobben som sentralbanksjef, melder Dagens Næringsliv..

E24 - 08 nov 21 kl. 08:02

Støre vil bruke like mye oljepenger som forgjengeren

Støre-regjeringen vil bruke 322,4 milliarder kroner i 2022, som er nøyaktig det samme som i Erna Solbergs budsjettforslag..

NRK - 02 nov 21 kl. 13:35

Støre: Nullutslipp fra Oljefondet

Norge vil at Oljefondet skal bli det ledende finansfondet i verden for grønne investinger. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre da han talte til klimatoppmøtet i Glasgow tirsdag. Støre sa at fondet skal ha et langsiktig mål om nullutslipp for sine investeringer,.

NRK - 07 nov 21 kl. 22:43

Kilder til NRK: Økt CO₂-avgift ligger fast

Støre-regjeringen skroter ikke Erna Solbergs grep med å øke CO₂-avgiften med 28 prosent neste år, sier kilder til NRK. Samtidig skal det komme kompenserende tiltak. Støre-regjeringens ekstrabudsjett legges fram mandag klokken 12.

NRK - 02 nov 21 kl. 07:20

Støre tar over havpanelet

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) tar over ledelsen av det internasjonale høynivåpanelet for en bærekraftig havøkonomi. Støre etterfølger tidligere statsminister Erna Solberg (H) som leder av havpanelet..

NRK - 07 nov 21 kl. 18:56

Ber alle over 65 år ta tredje dose

Alle over 65 år bør ta en tredje dose med koronavaksine. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre. Etter en lengre periode med økt smitte ber han både unge voksne og de eldste om å vaksinere seg.

NRK - 10 okt 21 kl. 19:03

Støre: Har ikkje ringt nokon enno

Trass spekulasjonar om statsrådsnamn og postar, seier Jonas Gahr Støre at han ikkje har tatt ein einaste telefon enno. På Sognsvann i Oslo ynskjer Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik å fortelje NRK om arbeidslivspolitikken til den nye regjeringa etter at dei fredag vart einige med Senterpartiet om ein ny politisk plattform. At Støre har med seg Tajik som har tung erfaring frå dette politikkområdet som er svært viktig for Arbeidarpartiet, gjev også grunnlag for å stille spørsmål om regjeringskabalen.

NRK - 27 okt 21 kl. 10:27

Solberg: Støre skaper forvirring

Høyres parlamentariske leder Erna Solberg beskyldte Jonas Gahr Støre for å spre forvirring om rammene for oljefondet da Ap-lederen deltok i sin aller første spørretime på Stortinget som statsminister i dag. Solberg viste til et intervju i Financial Times i forkant av helgens klimakonferanse i Glasgow. – Der uttrykte han at det norske oljefondet skal være et politisk instrument.

VG - 07 nov 21 kl. 10:46

Tidligere klimaministre ut mot Støres «grønne milliard»

Venstres tidligere klima – og miljøministere spør hvorfor statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var stille om både midler til kollektivtransport og sitt varslede kutt i forurensingsavgiften da han lanserte sin «grønne milliard»..

E24 - 07 nov 21 kl. 09:20

Støre venter tøffe forhandlinger med SV

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forventer at SV vil kjempe for sine saker i budsjettforhandlingene. Som sin forgjenger maner han til ansvarlig pengebruk..

Klartale - 15 okt 21 kl. 08:41

Den nye statsministeren reiser til Kongsberg

Onsdag kveld var det en stor politiaksjon på Kongsberg. Espen Andersen Bråthen gikk til angrep på flere personer. Han brukte pil og bue og to andre våpen.

VG - 05 nov 21 kl. 21:14

Budsjettlekkasje: Støre bruker en milliard ekstra på klima

OPERAEN (VG) Jonas Gahr Støre (Ap) varsler at han vil bruke en milliard kroner ekstra på klima i statsbudsjettet. Han sier at hans «grønne milliard» bare er starten på klimasatsingen..

VG - 05 nov 21 kl. 21:14

Budsjettlekkasje: Støre bruker 1,1 milliard ekstra på klima

OPERAEN (VG) Jonas Gahr Støre (Ap) varsler at han vil bruke en milliard kroner ekstra på klima i statsbudsjettet. Han sier at hans «grønne milliard» bare er starten på klimasatsingen..

NRK - 05 nov 21 kl. 10:34

Ny ekstremistkommisjon

En ny ekstremismekommisjon nedsettes av regjeringen. Den skal undersøke samfunnets tiltak mot radikalisering, kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre fredag. – Vi har skrevet i Hurdalsplattformen at vi vil nedsette ekstremismekommisjon.

NRK - 05 nov 21 kl. 09:56

Oppretter ekstremismekommisjon

En ny ekstremismekommisjon nedsettes av regjeringen. Den skal undersøke samfunnets tiltak mot radikalisering, kunngjorde statsminister Jonas Gahr Støre fredag. – Vi har skrevet i Hurdalsplattformen at vi vil nedsette ekstremismekommisjon.

Klartale - 12 okt 21 kl. 15:20

Støre har møtt kongen

Flere sto og ventet utenfor slottet tirsdag den 12. oktober. De ville se mannen som skal bli Norges neste statsminister.

Aftenposten - 09 nov 21 kl. 12:58

Vedum stopper omstridt oljefond-utredning

Støre-regjeringen avlyser nå den omstridte utredningen av oljefondets fremtidige organisering, som den forrige….

E24 - 09 nov 21 kl. 11:46

Vedum stopper omstridt oljefond-utredning

Støre-regjeringen avlyser nå den omstridte utredningen av oljefondets fremtidige organisering, som den forrige finansministeren Jan Tore Sanner (H) bestilte..

VG - 09 nov 21 kl. 11:44

Vedum stopper omstridt oljefond-utredning

Støre-regjeringen avlyser nå den omstridte utredningen av oljefondets fremtidige organisering, som den forrige finansministeren Jan Tore Sanner (H) bestilte..

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 14:35

Støre avviser oljepress

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier ingen utenlandske ledere på klimatoppmøtet i Glasgow ba Norge om å slutte med….

E24 - 03 nov 21 kl. 14:35

Støre avviser oljepress

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier ingen utenlandske ledere på klimatoppmøtet i Glasgow ba Norge om å slutte med olje og gass..

VG - 03 nov 21 kl. 13:11

Støre vil «reparere» forholdet til Sverige

KØBENHAVN (VG) statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener der er nødvendig å reparere forholdet til Sverige etter pandemien. Derfor blir Stockholm reisemålet for han første offisielle utenlandstur..

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 09:16

WWF-råd til Støre: – Ta en prat med Fiji

WWF Verdens naturfond krever forbud. – Mineralutvinning på havbunnen har stort potensial, svarer Jonas Gahr Støre..

E24 - 03 nov 21 kl. 09:16

WWF-råd til Støre: – Ta en prat med Fiji

WWF Verdens naturfond krever forbud. – Mineralutvinning på havbunnen har stort potensial, svarer Jonas Gahr Støre..

VG - 28 okt 21 kl. 19:03

Støre på vei til klimatoppmøtet: Varsler milliard-satsing

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler nå at Norge vil legge store penger på bordet på FNs klimakonferanse i Glasgow. Støres regjering vil doble norsk norsk klimafinansiering til utviklingsland innen fem år – fra sju til 14 milliarder kroner årlig..

E24 - 28 okt 21 kl. 19:08

Støre på vei til klimatoppmøtet: Varsler milliard-satsing

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler nå at Norge vil legge store penger på bordet på FNs klimakonferanse i Glasgow. Støres regjering vil doble norsk klimafinansiering til utviklingsland innen fem år – fra sju til 14 milliarder kroner årlig..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt