Spionasje

Monday, 24 June, 21:41

Nyheter om Spionasje

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - I førrgår: 16:40

Iran har henrettet mann anklaget for å være spion

Iran har henrettet en tidligere ansatt i landets forsvardepartement som er dømt for å ha drevet Spionasje for CIA. Det melder nyhetsbyrået AFP. Det er ikke kjent når henrettelsen skjedde..

P4 - 18 Jun 19 kl. 20:04

Krever uavhengig Morsi-etterforskning

FNs menneskerettighetskontor krever en uavhengig granskning av hva som førte til at Egypts ekspresident Mohamed Morsi døde i fangenskap. Det melder AFP. 67-åringen døde i går uventet under en rettshøring der han var tiltalt for Spionasje.

NRK - 14 Jun 19 kl. 07:18

Assange-utlevering i retten i dag

Amerikansk påtalemyndighet får i dag mulighet til å argumentere i britisk rett for å få Wikileaks-grunnlegger Julian Assange utlevert til USA, skriver SR. Påtalemyndigheten mener Assange er skyldig i Spionasje og har publisert hemmelige dokumenter..

NRK - 14 Jun 19 kl. 12:35

Utsetter Assange-avgjørelse

Wikileaksgrunnlegger Julian Assange blir ikke utlevert til USA i denne omgang, avgjørelsen utsettes til februar neste år. Påtalemyndigheten i USA mener Assange er skyldig i Spionasje og har publisert hemmelige dokumenter..

Klartale - 24 May 19 kl. 09:11

Tiltalt for brudd på loven om Spionasje

USA har utvidet tiltalen mot Julian Assange. De mener han har brutt loven om Spionasje..

P4 - 07 Jun 19 kl. 20:28

Ikke mottatt benådningssøknad

Russlands president Vladimir Putin har fortsatt ikke mottatt noen søknad om benådning for spiondømte Frode Berg. Det melder TV 2. I midten av april ble den pensjonerte grenseinspektøren dømt til 14 års fengsel for Spionasje i byretten i Moskva.

NRK - 13 May 19 kl. 10:33

Iraner dømt for Spionasje

En iransk statsborger er dømt til ti års fengsel for å ha spionert for Storbritannia. Det skriver Sky News. Vedkommende skal ha jobbet for en statlig britisk kulturutvekslingsorganisasjon og hatt Iran som spesialområde..

NRK - 08 May 19 kl. 15:58

Russland utviser svenske diplomater

Russiske myndigheter har kastet to svenske diplomater ut av landet. Dette skjer som et svar på at to russiske diplomater ble nektet visum til Sverige. I slutten av februar ble en russer arrestert for Spionasje i Sverige..

NRK - 02 May 19 kl. 14:43

Berg vart verva av Ap-politikar

Den spiondømde nordmannen Frode Berg vart verva til oppdraget sitt av ein Ap-politikar i Finnmark. Berg er dømd til 14 års fengsel for Spionasje i Russland..

P4 - 02 May 19 kl. 13:16

Berg rekruttert av Ap-politiker

Frode Berg ble rekruttert til Etterretningstjenesten av en sentral Ap-politiker i Finnmark. Tidligere fylkessekretær i Finnmark Ap, John Erik Pedersen sier til NRK at han hadde tillitsverv både lokalt og i fylkespartiet. Berg ble dømt til 14 års fengsel for Spionasje i Russland 16.

NRK - 30 Apr 19 kl. 08:11

Hvithvalen er neppe spionhval

Hvithvalen utenfor Tufjord i Måsøy kommune er neppe noen «spionhval». Den russiske militæreksperten Viktor Baranets sier til en russisk TV-kanal at det er usannsynlig at hvalen er brukt til Spionasje, men hvalen kan ha tilhørt den russiske marinen..

Aftenposten - 23 Apr 19 kl. 09:54

Norge på spionenes marked | Harald Stanghelle

Også Norge driver med Spionasje. Flere saker er nå blitt kjent og gir grunn til å spørre: Er vi rett og slett for dårlige til å spionere?.

Hegnar.no - 22 Apr 19 kl. 06:48

Huawei fortsetter veksten tross press fra USA

Tross juridisk konflikt med USA og vestlige lands frykt for Spionasje, vokser Huawei videre og rapporterer om 39 prosent høyere omsetning i første kvartal..

Aftenposten - 22 Apr 19 kl. 07:32

Huawei fortsetter veksten tross press fra USA

Tross juridisk konflikt med USA og vestlige lands frykt for Spionasje, vokser Huawei videre og rapporterer om 39 prosent høyere omsetning i første kvartal..

E24 - 22 Apr 19 kl. 08:37

Huawei fortsetter veksten tross press fra USA

Tross juridisk konflikt med USA og vestlige lands frykt for Spionasje, vokser Huawei videre og rapporterer om 39 prosent høyere omsetning i første kvartal..

Klartale - 16 Apr 19 kl. 12:32

Dømt til 14 års fengsel

Frode Berg er dømt til 14 års fengsel for Spionasje..

NRK - 02 Apr 19 kl. 08:09

Berg kan få 10–20 år for Spionasje

NRKs tidligere Moskva-korrespondent Morten Jentoft tror at den spiontiltalte Frode Berg vil bli dømt for Spionasje når rettssaken mot ham starter i Moskva tirsdag. Berg har sittet fengslet siden 2017. Han risikerer 10–20 år i fengsel..

NRK - 15 Apr 19 kl. 02:23

– Ville opprette «spionsenter»

Ecuadors president Lenín Moreno sier landet trakk tilbake den politiske beskyttelsen Julian Assange hadde fått fordi han ville bruke ambassaden til Spionasje. Det sier han i et intervju med den britiske avisa The Guardian søndag..

Hegnar.no - 11 Apr 19 kl. 11:17

Demokrater reagerer skarpt på Spionasje-utspill

Demokratene i Kongressen reagerer skarpt på uttalelser fra USAs justisminister William Barr om at Donald Trumps valgkamp ble utsatt for «Spionasje» i 2016..

VG - 15 Apr 19 kl. 02:43

Ecuadors president: Assange ville opprette «spionsenter»

Ecuadors president Lenín Moreno sier landet trakk tilbake den politiske beskyttelsen Julian Assange hadde fått fordi han ville bruke ambassaden til Spionasje..

Hegnar.no - 10 Apr 19 kl. 22:59

Trump kaller Russland-granskingen et «kuppforsøk»

Donald Trump kaller etterforskningen av forholdet til Russland i valgkampen et «kuppforsøk». USAs justisminister anklager samtidig FBI for Spionasje mot Trump..

Aftenposten - 03 Apr 19 kl. 05:57

36 spionanklagede skal ha blitt torturert i Jemen

En jemenisk advokat sier 36 personer som er blitt anklaget for Spionasje av Houthi-opprørerne, hevder de er blitt torturert..

NRK - 03 Apr 19 kl. 09:37

Spionanklagede torturert i Jemen

En jemenisk advokat sier 36 personer som er anklaget for Spionasje av Houthi-opprørerne, hevder de har blitt torturert. Det melder AP. Ifølge Advokaten holdes fangene i underjordiske celler, blir utsatt for vold og får verken mat eller medisiner..

NRK - 02 Apr 19 kl. 12:14

Spionasjesaken igang i Moskva

I dag startet rettssaken mot den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg i Moskva. Berg ble arrestert i 2017 og har sittet fengslet siden dengang. Han har vedgått at han var på oppdrag for norsk etterretning, og er tiltalt for Spionasje..

NRK - 02 Apr 19 kl. 08:09

Tror Berg blir dømt

NRKs Russland korrespondent Morten Jentoft mener Frode Berg vil bli dømt skyldig for Spionasje. I dag starter rettssaken mot Frode Berg hvor Berg risikerer 10 til 20 år i fengsel. Jentoft mener det vil bli spennende å se hva som skjer etter dommen..

Aftenposten - 01 Apr 19 kl. 05:39

Eksperter tror ikke Frode Berg må sitte årevis i fengsel

Få er i tvil om at Frode Berg blir dømt for Spionasje, men eksperter tror ikke han blir sittende veldig lenge i russisk fangenskap. Tirsdag starter rettssaken..

VG - 02 Apr 19 kl. 04:38

Rettssaken mot Berg

I dag begynner rettssaken mot den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg. 63-åringen ble pågrepet av den russiske sikkerhetstjenesten FSB under et besøk i Moskva i desember 2017. Saken er delikat fordi Berg selv har erkjent kontakt med norsk etterretning, og at han hadde overlevert penger i Moskva til adresser han skal ha fått oppgitt av kontakter i Norge.

NRK - 25 Mar 19 kl. 15:21

Frode Berg-rettssak starter 2.april

Rettssaken mot spionsiktede Frode Berg begynner 2. april i Moskva. Det skriver forsvareren hans, Ilya Novikov, på Twitter.

Klartale - 22 Mar 19 kl. 21:38

Dette er historien om Frode Berg

Turen til Russland endte i fengsel. Han har sittet 16 måneder bak murene. Nå kan Frode Berg få en dom for Spionasje..

NRK - 04 Mar 19 kl. 15:22

Kina anklager Canadiere for Spionasje

Kina anklager to canadiere for Spionasje, få dager etter at Canada ga grønt lys til å starte rettsprosessen om utlevering av Huaweis finansdirektør til USA. Begge de to canadierne, ble pågrepet i desember og har sittet i kinesisk varetekt siden..

NRK - 04 Mar 19 kl. 15:22

Kina anklager kanadiere for Spionasje

Kina anklager to kanadiere for Spionasje, få dager etter at Canada ga grønt lys til å starte rettsprosessen om utlevering av Huaweis finansdirektør til USA. Begge de to canadierne, ble pågrepet i desember og har sittet i kinesisk varetekt siden..

Hegnar.no - 04 Mar 19 kl. 15:29

Kina anklager canadiere for Spionasje

Kina anklager to canadiere for Spionasje, få dager etter at Canada ga grønt lys til å starte rettsprosessen om utlevering av Huaweis finansdirektør til USA..

NRK - 14 Mar 19 kl. 10:52

- Russland og Kina største trusler

Russland og Kina utgjør de største truslene mot Sverige, heter det i en trusselrapport fra sikkerhetspolitiet Säpo. Russland pekes ut som landet som har størst konsekvens for Sveriges sikkerhet gjennom påvirkning og Spionasje..

E24 - 04 Mar 19 kl. 11:39

Kilder: Huawei forbereder søksmål mot USA

Søksmålet skal være en del av det kinesiske teknologiselskapets kampanje for å forsvare seg mot amerikanske anklager om Spionasje..

Aftenposten - 27 Feb 19 kl. 08:56

Person pågrepet for Spionasje i Sverige

En person er pågrepet i Stockholm, mistenkt for å ha blitt vervet som agent av en russisk etterretningsoffiser, opplyser Säpo..

NRK - 26 Feb 19 kl. 10:45

Dømd for Spionasje

Gonen Segev, som var energiminister i Israel i 1995-1996, er dømd til 11 år i fengsel for å ha spionert for Iran. Segev vedgjekk handlingane, og saka har vore hemmeleg fram til dommen på grunn av innhaldet i saka..

Dagbladet - 17 Feb 19 kl. 21:43

Hevder britene vil gi grønt lys til Huawei

Myndighetsrapport skal konkludere med at risikoen for Spionasje er «håndterbar», ifølge avis..

Dagbladet - 17 Feb 19 kl. 02:55

Siktet for Spionasje for Iran

FBI etterlyser den tidligere etterretningsspesialisten i det amerikanske luftforsvaret, Monica Elfriede Witt..

Aftenposten - 13 Feb 19 kl. 18:48

Tidligere amerikansk agent siktet for Spionasje

En tidligere amerikansk agent som jobbet med kontraSpionasje, er siktet for å ha spionert for Iran..

VG - 14 Feb 19 kl. 03:07

USA: Tidligere etterretningsagent siktet for Spionasje for Iran

39-årige tidligere offiser i luftforsvaret i USA, Monica Witt, er anklaget for å ha spionert for Iran..

E24 - 07 Feb 19 kl. 13:42

Forsker sier Kinas dataangrep ofte er Spionasje: – Det har de gjort mye, og i lang tid

PST og Etterretningstjenesten har de siste årene vært klare på at Russland og Kina er de statlige aktørene som utgjør den største digitale risikoen for norske interesser..

NRK - 05 Feb 19 kl. 11:57

Merkel frykter kinesisk Spionasje

Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil ha tiltak for å unngå at kinesiske IT-selskaper sender folks personopplysninger til kinesisk etterretning. Flere land er bekymret for om Huawei samarbeider med kinesisk etterretning. Det avviser selskapet..

NRK - 29 Jan 19 kl. 06:00

Livstid for opposisjonspolitiker

Bahrains sjiamuslimske opposisjonsleder Ali Salman vant ikke fram med sin anke over en spiondom partiet hans mener er politisk motivert, og livstidsdommen hans blir stående. Hna ble i fjor dømt for Spionasje til fordel for nabolandet Qatar..

NRK - 11 Jan 19 kl. 11:52

Kinesar arrestert for Spionasje

Ein kinesar og ein polakk er arresterte i Polen, mistenkte for Spionasje. Kinesaren jobbar for mobilselskapet Huawei, og polakken for Orange, melder Reuters. Dei er varetektsfengsla i tre månader.

Hegnar.no - 12 Jan 19 kl. 07:56

Polen mistenker kinesisk Huawei-ansatt for Spionasje

En kinesisk forretningsmann er arrestert i Polen, mistenkt for Spionasje. Statlige medier identifiserer ham som en høytstående ansatt i skandalerammede Huawei..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt