Sp-velgere

Fredag, 14 August, 10:34

Nyheter om Sp-velgere

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 timer siden

Demokrater positive til Harris

Nesten 90 prosent av demokratene i USA er fornøyd med valget av Kamala Harris som visepresidentkandidat, ifølge en ny Reuters/Ipsos-måling. Harris er også mer populær enn Joe Biden blant kvinner, unge velgere og republikanere, viser målingen..

Dagbladet - 11 aug. 20 kl. 10:31

Derfor bør han velge Warren

Elizabeth Warren er den visepresidentkandidaten flest potensielle demokratiske velgere ønsker seg, hun ville styrket Joe Bidens vinnersjanser kraftig..

Aftenposten - 20 juli 20 kl. 10:00

Arbeiderpartiet skal være ledende på likestilling, men er det slik? | Jørgen Lorentzen

Skal Arbeiderpartiet vinne velgere, ikke minst kvinnelige velgere, må varslerne tas på alvor..

Aftenposten - 31 juli 20 kl. 21:33

Raymond Johansen kritiserer MDG: Vil ha færre moralske pekefingre i klimapolitikken

VALDRES (Aftenposten): Byrådsleder Raymond Johansen frykter at MDGs retorikk kan skade klimakampen og skyve velgere vekk..

VG - 23 juli 20 kl. 21:42

Tror folk tar til våpen hvis Trump taper

MOOSIC, PENNSYLVANIA (VG) Til tross for massive demonstrasjoner over hele landet, coronapandemi og dårlige meningsmålinger, har mange velgere fortsatt svært stor tro på USAs president. Trump-velger John Tannis (72) tror det blir opprør om Biden vinner..

VG - 23 juli 20 kl. 21:42

Tror folk tar til våpen hvis Trump taper: – Folk kommer til å bli drept

MOOSIC, PENNSYLVANIA (VG) Til tross for massive demonstrasjoner over hele landet, coronapandemi og dårlige meningsmålinger, har mange velgere fortsatt svært stor tro på USAs president. Trump-velger John Tannis (72) tror det blir opprør om Biden vinner..

P4 - 24 juli 20 kl. 06:36

Biden leder over Trump på ny måling

President Donald Trumps utfordrer, Joe Biden, leder betydelig over sin republikanske rival i tre delstater på en ny meningsmåling for Fox News. Blant annet leder Biden med 49 prosent mot 40 prosent for Trump i Michigan, der Trump vant med liten margin i 2016. Flere nasjonale målinger viser at Trump ligger langt bak Biden nå, også når man tar høyde for feilmargin.

NRK - 20 juli 20 kl. 00:12

Syrere velger nasjonalforsamling

Syriske velgere i de regjeringskontrollerte delene av landet gikk i dag til urnene for å velge ny nasjonalforsamling. Det er ingen reell opposisjon. Syrere i utlandet har ikke stemmerett.

Aftenposten - 15 juli 20 kl. 18:39

Slik svarer den polske ambassaden i Norge på stemmeseddel-problemene før presidentvalget

Etter at polske velgere i Norge fortalte at de ikke hadde fått stemmesedler til valget, eller hadde fått dem for sent, skriver den polske ambassaden at de har overholdt alle frister i stemmelovgivningen..

Aftenposten - 11 juli 20 kl. 21:06

Kandidatene ligger helt likt på meningsmålingene. På tampen trekkes en gammel erkefiende inn i valgkampen.

NYHETSANALYSE: Valgkampen i Polen er så polarisert at kandidatene ikke engang møtes. De snakker til hver sine velgere i hver sin TV-kanal..

Aftenposten - 09 juli 20 kl. 10:55

Russiske troll fyrer opp under rasehat i USA | Christina Pletten

Russerne brukte Black Lives Matter til å polarisere amerikanske velgere i 2016. Hvordan vil det se ut i høst?.

Aftenposten - 09 juli 20 kl. 10:55

Russiske troll fyrer opp under rasehat i USA | Christina Pletten

Russerne brukte Black lives matter til å polarisere amerikanske velgere i 2016. Hvordan vil det se ut i høst?.

Aftenposten - 09 juli 20 kl. 10:55

USAs rasekonflikter er drømmesituasjon for russiske troll | Christina Pletten

Russerne brukte Black Lives Matter til å polarisere amerikanske velgere i 2016. Hvordan vil det se ut i høst?.

NRK - 28 juni 20 kl. 20:43

Lav valgdeltakelse i Frankrike

Millioner av franske velgere droppet å delta i siste runde av lokalvalget søndag. Frankrikes president Emmanuel Macrons parti ventes å gå på en smell, skriver NTB..

VG - 28 juni 20 kl. 06:14

Polens veivalg

I dag velger Polen ny president. Det handler om mye mer enn et personvalg mellom sittende president Andrzej Duda og opposisjonens kandidat Rafal Trzaskowski. Polske velgere må ta et retningsvalg mellom det liberale og det illiberale.

NRK - 25 juni 20 kl. 13:27

Presidentkandidater på veien

I USA skal Demokratenes Joe Biden reise til fødestaten Pennsylvania og møte velgere. Han vil utfordre president Donald Trump i vippestaten ved å snakke om helsepolitikk, melder Reuters. Trump skal selv snakke om politireformer i delstaten Wisconsin..

Dagbladet - 20 juni 20 kl. 20:36

Trump-ansatte coronasmittet

Hundrevis av Trump-velgere har samlet seg utenfor arenaen i Tulsa, mange timer før presidenten skal møte opp. Samtidig kommer nyheten om nye smittetilfeller i Trumps valgkampapparat..

Dagbladet - 20 juni 20 kl. 20:36

Trosser smittefrykt - hundrevis samles

Hundrevis av Trump-velgere har samlet seg utenfor arenaen i Tulsa, mange timer før presidenten skal møte opp. Samtidig kommer nyheten om smittetilfeller i Trumps valgkampapparat..

NRK - 07 juni 20 kl. 13:31

Republikanere mindre fornøyd i USA

Republikanske velgere i USA er mer pessimistiske om framtida enn før, viser en måling for Reuters. 46 prosent av president Trumps partifeller mener USA går i riktig retning, den laveste andelen siden august 2017 og 24 prosentpoeng lavere enn i mars..

Aftenposten - 02 juni 20 kl. 18:00

Arbeidsledigheten er rekordhøy. Men Arbeiderpartiet sliter. | Kjetil B. Alstadheim

Ap-leder Jonas Gahr Støre taper velgere til politikere som er tydeligere enn ham..

NRK - 16 mai 20 kl. 01:49

Legetidsskift kritiserer Trump

Det anerkjente medisinske tidsskriftet The Lancet ber amerikanske velgere stemme ut president Donald Trump. Tidsskiftet mener at Trump undergravet USAs viktigste folkehelseinstitusjon CDC..

P4 - 30 april 20 kl. 05:43

Høyre vinner velgere på krisehåndtering

Høyre og statsminister Erna Solberg vinner stadig flere velgere på håndteringen av koronakrisen. Partiet har ikke hatt bedre tall siden sommeren 2018, og er igjen landets største parti. Det kommer frem i Norstats ferske måling for Vårt Land.

Aftenposten - 06 mai 20 kl. 08:56

Biden under press for å velge svart kvinne som makker

Joe Biden ligger an til å bli Demokratenes presidentkandidat, og svarte velgere og ledere forventer at han velger en svart kvinne som sin visepresidentkandidat..

NRK - 01 mai 20 kl. 05:28

Ekspresidenter vil boikotte valg

Tidligere president Lech Walesa og flere andre tidligere presidenter og ministre ber i et opprop Polens 30 millioner velgere om å boikotte presidentvalget 10. mai. Oppropet føyer seg inn i rekken av protester mot å holde valg under korona-epidemien..

Dagbladet - 25 april 20 kl. 18:23

Tror vaksine holdes igjen

En undersøkelse blant amerikanske velgere viser at mange tror på feilinformasjon om coronaviruset..

Aftenposten - 15 april 20 kl. 06:20

Valglokalene har åpnet i Sør-Korea

Velgere i Sør-Korea må bruke masker og hansker og gjennomgå temperatursjekk for å kunne avlegge stemmer ved ett av landets 14.000 stemmelokaler..

P4 - 07 april 20 kl. 06:22

Nominasjonsvalg blir gjennomført

Demokratenes nominasjonsvalg i Wisconsin blir likevel gjennomført i dag etter at Høyesterett i delstaten avviste forsøket på å utsette. Guvernøren i Wisconsin beordret utsettelse fordi han mente valget ville gjøre at velgere og valgmedarbeidere utsatt for smittefare for koronaviruset. Flere andre delstater har utsatt sine nominasjonsvalg..

NRK - 02 april 20 kl. 20:47

Nordmenn fornøyde med håndtering

77 prosent av norske velgere synes Solberg-regjeringens koronahåndtering er god, og 74 prosent mener regjeringens krisetiltak er riktige, ifølge en ny måling gjennomført av Respons Analyse for VG..

P4 - 02 april 20 kl. 20:51

Fornøyd med Solbergs håndtering

77 prosent av norske velgere synes Solberg-regjeringens koronahåndtering er god, og 74 prosent mener regjeringens krisetiltak er riktige. Det viser ny måling gjennomført av Respons Analyse for VG . Bare seks prosent mener håndteringen har vært dårlig..

VG - 02 april 20 kl. 19:59

Erna hylles for krisehåndtering i ny meningsmåling

BERGEN /OSLO (VG) statsminister Erna Solberg (H) omfavnes av norske velgere for jobben hun har gjort så langt i corona-krisen. Det viser en fersk meningsmåling Respons Analyse har gjort for VG..

P4 - 31 mars 20 kl. 18:17

Høyre hopper

Mange velgere er fornøyd med regjeringens krisehåndtering - i hvert fall fra Høyres statsråder. Høyre går frem med hele 5 prosentpoeng til 24,9 prosent på Norstats aprilmåling for NRK og Aftenposten. Men regjeringspartnerne, Venstre og KrF, ligger begge fortsatt under sperregrensen.

Aftenposten - 24 mars 20 kl. 14:53

MDG, SV og Venstre gjør det godt blant yngre velgere

MDG, SV og Venstre er populære blant de yngre velgerne, mens Frp og Høyre går motsatt vei. Høyre gjør det klart best blant dem over 80 år, ifølge SSB..

Aftenposten - 02 mars 20 kl. 06:03

To av tre Ap-velgere i Trøndelag mener Giske kan bli en samlende leder

I Trond Giskes hjemfylke tror 66 prosent av Ap-velgere og 49 prosent av velgere generelt han i stor eller noen grad vil bli en samlende leder for Trøndelag Ap..

VG - 18 mars 20 kl. 04:01

Ny seiersnatt for Joe Biden: – Tid for å legge politikken til side

Joe Biden fortsetter å fri til Bernie Sanders velgere. – Coronaviruset bryr seg ikke om du er demokrat eller republikaner, sa han i en TV-sendt tale fra sitt eget hjem natt til onsdag..

Dagbladet - 11 mars 20 kl. 08:43

Frp's politiske narrespill

Frp bruker det storpolitiske spillet mellom Tyrkia og EU til å fiske velgere..

Aftenposten - 11 mars 20 kl. 21:06

Senterpartiet puster Høyre i nakken – tar velgere fra Frp

Senterpartiet suser opp hele 3,1 prosentpoeng fra 15,2 prosent til 18,3 prosent på Opinions stortingsmåling i mars..

P4 - 11 mars 20 kl. 20:11

Sp vinner tilbake velgere fra Frp

Senterpartiet fosser frem på en ny måling, og puster Høyre i nakken. Det viser partibarometeret for mas som Opinion har laget for FriFagbevegelse, Dagsavisen og nyhetsbyrået ANB. Senterpartiet suser opp hele 3,1 prosentpoeng fra 15,2 prosent til 18,3 prosent.

VG - 11 mars 20 kl. 02:35

Joe Biden til Bernie Sanders velgere: – Det er en plass for dere i vår kampanje

Bernie Sanders klarte ikke å sikre seg comebacket han hadde håpet på i nattens nominasjonsvalg. Den største smellen kom i Michigan, der han stakk av med seieren i 2016..

Aftenposten - 25 feb. 20 kl. 22:26

Måling: Sanders har mer støtte blant afroamerikanske velgere enn Biden

Bernie Sanders har nå større oppslutning blant afroamerikanske velgere enn Joe Biden, viser en ny meningsmåling fra Reuters/Ipsos..

VG - 26 feb. 20 kl. 00:01

Måling: Sanders har mer støtte blant afroamerikanske velgere enn Biden

Bernie Sanders har nå større oppslutning blant afroamerikanske velgere enn Joe Biden, viser en ny meningsmåling fra Reuters/Ipsos..

NRK - 04 mars 20 kl. 04:34

Demonstranter stormet Bidens scene

Flere demonstranter stormet scenen da tidligere visepresident Joe Biden talte til velgere i Los Angeles, natt til onsdag norsk tid. Demonstrantene ble fjernet og ført bort. Biden fortsatte talen..

Aftenposten - 02 mars 20 kl. 17:06

Amerikanere som heter Johansen og Hansen, skiller seg litt fra andre velgere

Hva mener amerikanere av skandinavisk opphav om årets presidentvalg?.

VG - 02 mars 20 kl. 23:43

Netanyahu vant valget igjen. Fortsetter som statsminister i Israel

Han er korrupsjonstiltalt av israelske høyesterett og dømt nord og ned av politiske motstandere. Men nå kan Benjamin Netanyahu ha seiret på alle fronter. Israelske velgere vil fortsatt ha «Bibi»..

Aftenposten - 14 feb. 20 kl. 07:43

FNB har mistet tre av fire velgere i Bergen

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har gått fra 25.000 velgere i fjor høst til under en fjerdedel i oppslutning på en ny meningsmåling..

P4 - 02 mars 20 kl. 05:40

Støre minst likt av egne velgere

Bare 42 prosent av velgerne til Arbeiderpartiet synes leder Jonas Gahr Støre gjør en god jobb. Blant folk generelt svarer 20 prosent det samme. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjort på vegne av Dagbladet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt