Soldater

Lørdag, 17 April, 07:57

Nyheter om Soldater

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 16 timer siden

Radikalisering blant Soldater i USA

Flere tidligere Soldater i amerikanske spesialstyrker advarer mot politisk ekstremisme blant tidligere og nåværende Soldater. I Facebook-grupper har NBC News sett rasistiske innlegg om USAs forsvarsminister, støtte til QAnon og løgner om valgfusk..

NRK - 13 april 21 kl. 12:19

Flere Soldater til Tyskland

USA vil øke sitt militære nærvær i Tyskland med 500 Soldater, opplyser forsvarsminister Lloyd Austin. Daværende president Donald Trump varslet uttrekking av flere tusen amerikanske Soldater fordi Tysklands bidrag til Natos budsjett var for lavt..

VG - 15 timer siden

Forsvaret bekrefter: Slik angrep IS norske Soldater

For første gang forteller Forsvaret at norske Soldater deltok i skarpe oppdrag mot IS inne i Syria. Enheten som major Knut Andreas Flydal ledet ble utsatt for et tolv timer langt angrep fra krigere som kjempet til døden..

NRK - 21 timer siden

40 000 Soldater på øvelse

Neste års NATO-øvelse i Nord-Norge blir den største på flere tiår. Ifølge Nye Troms skal 40 000 Soldater være med i øvelsen, som skal foregå fra Lyngen i nord til Tysfjord i sør. De to siste NATO-øvelsene har blitt avlyst på grunn av koronapandemien..

Klartale - Igår: 08:56

USA og Nato-Soldater trekker seg ut av Afghanistan

Soldater fra USA og Nato forlater Afghanistan. De starter allerede 1. mai..

NRK - I førrgår: 02:30

Eritreiske Soldater drepte sivile

Eritreiske Soldater skal ha skutt og drepte minst ni sivile i byen Adwa i den etiopiske Tigray-provinsen, ifølge Amnesty. Etiopias statsminister sier at Eritrea ville trekke sine styrker ut av Tigray. Men fortsatt melder Reuters om massakrer..

NRK - 13 april 21 kl. 23:46

30 Soldater arrestert i Mexico

30 Soldater er pågrepet i Mexico, anklaget for å ha stått bak en rekke bortføringer og forsvinninger i Nuevo Laredo i den voldsherjede delstaten Tamaulipas. Bortføringene skal ha skjedd i 2014. Den mexicanske hæren bekrefter pågripelsene..

NRK - 22 mars 21 kl. 14:24

Norske Soldater i Litauen smittet

Det er påvist koronasmitte i den norske kontingenten i Natos Enhanced Forward Presence i Litauen, skriver Forsvarets Forum. Forsvaret ønsker ikke å si hvor mange Soldater det er snakk om. For tida er det om lag 140 norske Soldater i Rukla i Litauen..

Klartale - 13 april 21 kl. 15:46

Frykter russerne har Soldater klare til kamp

Russland skal ha flyttet Soldater til grensa mot Ukraina. Nå er flere bekymret for hva russerne vil gjøre..

NRK - 10 april 21 kl. 12:19

Tre Soldater henrettet

Saudi-Arabia har henrettet tre Soldater som for høyforræderi, melder et statlig nyhetsbyrå. Byrået siterer forsvarsdepartementet på at de tre ble kjent skyldige i samarbeid med fienden, men hvilken fiende det er snakk om, er ikke kjent..

NRK - 07 april 21 kl. 11:56

Tidligere Soldater dømt for kupp

Fire tyrkiske, tidligere Soldater er dømt til livsvarig fengsel for sin rolle i kuppforsøket i landet for fem år siden. Det mislykkede kuppet mot president Recep Tayyip Erdogan ble slått tilbake etter noen timer med kamper..

NRK - 06 april 21 kl. 02:36

Flere venezuelanske Soldater drept

Åtte Soldater fra Venezuela er de siste to ukene drept i kamper mot væpnede grupper på grensen mot Colombia, ifølge forsvarsdepartementet. I tillegg har over 30 blitt såret, sa Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino i en tale sendt på landets statlige TV-kanal..

NRK - 05 april 21 kl. 17:28

18 Soldater smittet, 16 er på perm

18 Soldater fra én avdeling ved Setermoen leir i Bardu er koronasmittet, bekrefter Forsvaret. To av soldatene er i leiren, men 16 har testet positivt etter å ha reist på permisjon i påsken. Smitten kan stamme fra et tidligere utbrudd i leiren..

NRK - 05 april 21 kl. 03:22

Soldater drept i jihadistangrep

Forsvarsdepartementet i Niger opplyser at fire Soldater ble drept lørdag i det som omtales som et dobbelt terrorangrep sørøst i landet. Angrepene skjedde dagen etter at landets nye president Mohamed Bazoum var tatt i ed..

NRK - 03 april 21 kl. 03:36

FN-Soldater drept i Mali

Fire Soldater fra FNs fredsbevarende styrke ble drept og 19 såret i et angrep mot en FN-leir i Mali langfredag. FNs generalsekretær António Guterres fordømmer angrepet på det sterkeste. Angrepet var rettet mot en leir i Aguelhok i Kidal-regionen..

NRK - 30 mars 21 kl. 11:04

Portugisiske Soldater til Mosambik

Portugal sender rundt 60 Soldater til Mosambik, melder AFP. Soldatene skal hjelpe den tidligere portugisiske kolonien etter at det har vært flere angrep fra islamister mot byen Palma nord i landet. FN anslår at flere titalls mennesker er blitt drept..

NRK - 13 timer siden

Forsvaret bekrefter kamper i Syria

Forsvaret bekrefter for første gang at norske Soldater deltok i skarpe oppdrag mot IS inne i Syria. Det kom fram da major Knut Andreas Flydal i dag ble tildelt Krigskorset med sverd for «ledelse i kamp» i Syria i 2017, melder VG..

Aftenposten - 23 timer siden

10-åringen ble kidnappet for fem måneder siden. Nå er familien så desperat at de ber fienden om hjelp.

En bølge av vold og kidnappinger skyller over Afghanistan. Samtidig forlater utenlandske Soldater landet etter 20 år..

NRK - Igår: 05:54

Blinken på besøk i Afghanistan

USAs utenriksminister Antony Blinken var torsdag på et uannonsert besøk i Kabul hvor han blant andre møtte president Ashraf Ghani for å forsikre ham om USAs fortsatte støtte. USA og Nato trekker ut sine 9500 Soldater innen september..

NRK - Igår: 02:36

Tyskland ut av Afghanistan i august

Tyskland trekker sine 1100 Soldater ut av Afghanistan i midten av august, opplyser landets forsvarsminister. Kunngjøringen kommer etter at USA og Nato offentliggjorde at de avslutter sitt militære nærvær i landet..

NRK - Igår: 20:40

Norge er bekymret over Tigray

Norge er dypt bekymret over den grove seksuelle volden mot sivile i Tigray-provinsen, understreket ambassadør Mona Juul i Sikkerhetsrådet torsdag. Flyktninger fra Tigray har fortalt om massakrer, plyndring og massevoldtekter, begått av Soldater i etiopiske og eritreiske uniformer..

VG - Igår: 14:05

Afghanistan-exit: Norske Soldater blir blant de siste ut

De norske spesialstyrkene og det norske feltsykehuset blir blant de siste NATO-bidragene som trekkes ut av Afghanistan. Det bekrefter forsvarssjefen til VG..

NRK - I førrgår: 04:09

Norge ut av Afghanistan innen sept.

Norge begynner uttrekkingen av norske Soldater fra Afghanistan 1. mai og skal være ute i løpet av september. Det opplyser utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Aftenposten - I førrgår: 22:29

Etter 20 år er det slutt. Om fem måneder skal Nato og norske Soldater være ute av Afghanistan.

I løpet av sommeren skal de siste norske soldatene trekkes ut av Afghanistan..

NRK - I førrgår: 21:38

Angrep mot flyplass i Erbil

En flyplass hvor det er stasjonert amerikanske Soldater i Erbil i Nord-Irak ble onsdag kveld utsatt for et rakettangrep. Det melder AFP, som henviser til kurdiske antiterror-myndigheter. Ingen har tatt på seg skylden, men pro-iranske grupper er beskyldt for tidligere angrep..

NRK - I førrgår: 19:40

Egne styrker kan forsvare landet

Afghanistans president Ashraf Ghani sier at regjeringsstyrkene er fullt ut i stand til å forsvare landet. Han har nylig snakket med USAs president Joe Biden. USA, Nato og dermed også Norge planlegger å trekke alle Soldater ut av Afghanistan innen september..

Klartale - I førrgår: 09:33

Taliban med krav for å delta på møte om fred

Taliban sier nei til møtet om fred som skal være senere i april. De sier Soldater fra andre land må reise fra Afghanistan først..

NRK - 22 mars 21 kl. 22:20

Mexico sender Soldater til grensa

Mexico har utplassert over 8.700 Soldater langs grensa til USA for å stanse ulovlig innvandring til nabolandet, opplyser mexicanske myndigheter. Soldatene skal holde vakt ved 347 kontrollposter ved steder det ofte skjer ulovlige grensepasseringer..

VG - 13 april 21 kl. 18:04

USA forlater Afghanistan – da må de norske soldatene også reise hjem

Innen 11. september skal alle amerikanske Soldater være ute av Afghanistan, ifølge Washington Post. Dette betyr at også de norske soldatene trekkes ut..

VG - 13 april 21 kl. 10:42

Stoltenberg: Russland har flere tusen kampklare Soldater ved Ukraina-grensen

NATO og generalsekretær Jens Stoltenberg håndterer nå to kriser: Russlands opprustning av styrker langs grensen til Ukraina, og en deadline som nærmer seg i Afghanistan..

NRK - 13 april 21 kl. 08:50

USA inngår migrasjonsavtale

USA har inngått avtale med Mexico, Honduras og Guatemala om styrkeøkning på grensene for å gjøre det vanskeligere for migranter å nå USA. Alle de tre landene øker antallet politifolk og Soldater ved grensene sine..

NRK - 26 feb. 21 kl. 13:12

Ni Soldater drept i angrep i Mali

Ni maliske Soldater ble torsdag drept i et angrep nær byen Bandiagara, sentralt i Mali. Ytterligere ni Soldater ble skadd, fem av dem alvorlig, ifølge en militæroffiser som uttalte seg anonymt til nyhetsbyrået AFP. Mali har siden 2012 vært preget av et omfattende jihadistopprør som har spredt seg til store deler av Sahel, inkludert Burkina Faso og Niger..

Aftenposten - 08 april 21 kl. 18:33

Russerne flytter Soldater mot Ukraina. Russisk ekspert spår storkrig innen mai.

MOSKVA (Aftenposten): Krigen i Øst-Ukraina kalles Europas glemte krig. Her er årsakene til at den kan blusse opp igjen..

NRK - 08 april 21 kl. 03:34

Syria melder om israelsk luftangrep

Det syriske luftforsvaret har skutt ned raketter fra det som sies å være et israelsk angrep mot Damaskus, melder det statlige syriske nyhetsbyrået Sana. Fire Soldater skal ha blitt såret i angrepet, som også førte til materielle skader..

NRK - 07 april 21 kl. 17:35

Tidligere Soldater dømt i Tyrkia

38 tyrkiske eksSoldater er dømt til livsvarig fengsel for sin rolle i kuppforsøket mot Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i 2016. Mange av dem har tidligere tilhørt presidentens vaktstyrke. Over hundre ble idømt fengselsstraffer på opptil 16 år..

NRK - 06 april 21 kl. 20:19

Kjent komiker arrestert i Myanmar

Politi og Soldater har pågrepet Zarganar, Myanmars mest kjente komiker. Den 60 år gamle satirikeren og aktivisten ble hentet hjemme av sikkerhetsstyrker, sier en kollega. Militærregimet har offentliggjort lister over kjendiser som støtter protester..

NRK - 06 april 21 kl. 17:56

Malte gater røde i Myanmar

Demonstranter i Myanmar brukte rød maling for å symbolisere blodet som flyter i gatene. Protestene mot militærkuppet i landet for to måneder siden fortsetter, melder AFP. Flere hundre demonstranter er drept av politi og Soldater..

VG - 05 april 21 kl. 13:55

Frontkjemperne var ikke «Soldater som alle andre»

Det er umulig å forstå hvorfor nordmenn gikk i tysk tjeneste uten å ta i betraktning at det store flertallet av dem sympatiserte med Nasjonal Samling og partiets nazistiske ideologi. NRK ender opp med å reprodusere flere av SS-veteranenes uholdbare historierevisjonistiske teser i den nye serien om frontkjemperne..

NRK - 13 mars 21 kl. 17:21

19 Soldater drept i Nigeria

15 nigerianske Soldater og fire militskrigere ble drept da jihadister alliert med IS torsdag angrep en militær kolonne i delstaten Borno i Nigeria, opplyser lokale sikkerhetskilder til AFP..

NRK - 04 april 21 kl. 11:38

Ingen fare for lokalbefolkninga

Kommunoverlegen i Bardu og Målselv, Vidar Bjørnås, tror ikke smitten knytta til Setermoen leir har gått ut til sivilbefolkninga i Bardu.16 Soldater har fått påvist covid-19. Eirik Skomedal i Hæren vet fortsatt ikke hvor mange kommuner som er berørt..

NRK - 16 feb. 21 kl. 21:56

Vil ha flere Soldater til FN-styrke

FNs generalsekretær António Guterres ønsker å styrke den fredsbevarende styrken i Den sentralafrikanske republikk med 2750 Soldater og 940 politifolk, melder AFP. Styrken er blant verdens største fredsbevarende operasjonene, med rundt 12.000 Soldater..

Aftenposten - 01 april 21 kl. 22:13

Skyttergraver og gjørme preger Europas glemte krig. Nå frykter flere en ny oppblussing.

Soldater som sendes til grensen samt funn av militært materiell gjør at flere frykter at krigen mellom Ukraina og de….

VG - 31 mars 21 kl. 19:58

Fant 121 år gammel sjokolade – var gave fra dronning Victoria

I loftet på en britisk herskapsbolig har det blitt funnet en 121 år gammel sjokolade. Sjokoladen var en gave fra dronning Victoria til britiske Soldater som deltok i boerkrigen..

NRK - 09 mars 21 kl. 08:12

Soldater satt i karantene

18 personer er i karantene som følge av de to smittetilfellene i Setermoen leir, opplyser talsmann for Hæren, Eirik Skomedal. Over 60 Soldater er testet, og det gjenstår å få svar på rundt ti prøver..

NRK - 29 mars 21 kl. 14:25

Bekymret over volden i Myanmar

Russland uttrykker bekymring over voldsbruken i Myanmar, der Soldater og politistyrker i helgen drepte minst 107 mennesker, deriblant sju barn. En talsmann for president Vladimir Putin sier Russland fortsatt vil knytte bånd med Myanmar, men at volden ikke kan tolereres..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt