Solberg

Monday, 29 November, 04:08

Nyheter om Solberg

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 okt 21 kl. 10:27

Solberg: Støre skaper forvirring

Høyres parlamentariske leder Erna Solberg beskyldte Jonas Gahr Støre for å spre forvirring om rammene for oljefondet da Ap-lederen deltok i sin aller første spørretime på Stortinget som statsminister i dag. Solberg viste til et intervju i Financial Times i forkant av helgens klimakonferanse i Glasgow. – Der uttrykte han at det norske oljefondet skal være et politisk instrument.

Klartale - 12 okt 21 kl. 15:50

Stolt av det de har fått til

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

Klartale - 12 okt 21 kl. 14:35

Her kan du følge pressekonferansen med Erna Solberg

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

NRK - 07 nov 21 kl. 08:32

Mistenker at Oslo-brann ble påsatt

Politiet mistenker at brannen i et kafélokale i en bygård i Gamlebyen ble påsatt, og ser alvorlig på saken. To menn ble sett løpe fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen i Oslogate på St.

Klartale - 14 okt 21 kl. 10:00

Her kan du se Solbergs siste timer som statsminister

For tre dager siden talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister.Solt av hva de har fått tilTorsdag skal regjeringen byttes ut.

Klartale - 13 okt 21 kl. 23:27

Solberg: – Jeg forstår at mange er redde

– Vi har i kveld fått meldinger om at en mann har drept flere mennesker i Kongsberg. Vi har også vite høre at mange er skadd, sier statsminister Erna Solberg. Hun hadde pressekonferanse med justisminister Monica Mæland.

NRK - 12 okt 21 kl. 13:27

Siste statsråd for Solberg

Statsminister Erna Solberg var i ettermiddag i statsråd på slottet for siste gang. Solberg overleverte sin avskjedssøknad til kong Harald. Kong Harald vil nå etter råd fra Solberg kontakte Ap-leder Jonas Gahr Støre og formelt gi ham oppdraget med å danne ny regjering, mens han ber Solberg fortsette som leder av et forretningsministerium inntil en ny regjering er klar på torsdag..

Klartale - 12 okt 21 kl. 11:18

Pekte på Jonas Gahr Støre som ny statsminister

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

NRK - 21 okt 21 kl. 10:29

Solberg angrep «ullen» plattform

Hurdalsplattformen til Arbeiderpartiet og Senterpartiet er svært lite konkret, fremholdt Høyres parlamentariske leder Erna Solberg i trontaledebatten i Stortinget i dag. Hun mener vi egentlig ikke vet så mye om kursen til den nye regjeringen. – Vi vet lite om de konkrete forslagene, fordi vi sjelden har fått en mer ullen og mindre konkret redegjørelse, sa Solberg.

NRK - 14 okt 21 kl. 13:51

Solberg: – Et privilegium

Avtroppende statsminister Erna Solberg (H) overleverte nøklene til Statsministerens kontor til sin etterfølger Jonas Gahr Støre (Ap) rundt klokken 14 torsdag. – Det er vemodig å overlate kontoret til noen andre, men jeg har lyst til å si at du møter et SMK (Statsministerens kontor, red.anm.

NRK - 12 okt 21 kl. 15:04

Solberg: – Jeg er stolt

Avgående statsminister Erna Solberg møtte pressen tirsdag etter å ha lagt inn avskjedssøkand. – Jeg er stolt over at Norge har tatt mange viktige steg. Jeg mener vi har ført en politikk som ruster Norge for fremtiden, sier Erna Solberg.

NRK - 21 sep 21 kl. 17:56

Solberg: – USA skal vera vaktbikkje

– Det var eit USA som vi kjenner frå tidlegare, seier Erna Solberg til NRK om talen til Joe Biden og viser til at han i talen ville at USA skulle ta på seg ei leiarrolle. Ho meiner talen var truverdig etter intensjonen hans, og at det viktigaste var at vil tre inn att i verda. Ho viser til at han var tydeleg på klima, pandemien og menneskerettar.

NRK - 09 nov 21 kl. 10:52

Tror ikke flere er involvert

Operasjonsleder Tore Solberg opplyser til NRK at politiet har en mulig ID på mannen som tirsdag ble skutt av politiet på Bislett i Oslo. – Det er ingenting som tyder per nå på at det er flere personer involvert, sier Solberg..

Aftenposten - 09 nov 21 kl. 08:12

Solberg om Jensens påstander: – Jeg kommer kanskje med min versjon om mange, mange år.

Tidligere statsminister Erna Solberg vil hverken bekrefte eller avkrefte at hun var villig til å gå av hvis….

VG - 08 nov 21 kl. 15:34

SV om Vedum-budsjettet: Svakere enn Solberg på klima

SVs Kari Elisabeth Kaski sier at de ikke kan støtte et budsjett som svekker klimapolitikken. Hun mener Støre-regjeringen leverer et svakere klimabudsjett enn Erna Solberg (H)..

NRK - 21 okt 21 kl. 15:36

Solberg ber om Støres koronstrategi

Stortingsrepresentant Erna Solberg (H) ber statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for regjeringens koronastrategi. – Vi ser at innleggelsene øker igjen. Vi ser fra veldig mange andre land i Europa at det er en oppblomstring i pandemien.

NRK - 14 okt 21 kl. 10:33

Solberg ønsket Støre lykke til

Avtroppende statsminister Erna Solberg var tydelig rørt da hun takket for seg og egen regjering etter sitt siste statsråd. – Tusen takk for at denne buketten her har fått lov å styre Norge i åtte år. At vi har fått det ærefulle verv å få lede et land som er så fantastisk å være statsminister og regjeringsmedlemmer for, sa Solberg.

NRK - 30 okt 21 kl. 13:57

Gir seg som nestleder i Oslo Høyre

Eirik Lae Solberg stiller ikke til gjenvalg som nestleder i Oslo Høyre. Han er heller ikke aktuell som ny leder. – For snart to uker siden ga jeg valgkomiteen beskjed om at jeg ikke ønsker gjenvalg som nestleder og heller ikke er kandidat til ledervervet i Oslo Høyre, skriver Lae Solberg på sin Facebook-side, ifølge Vårt Oslo.

VG - 12 okt 21 kl. 15:05

Erna Solberg: – Det er trist

Erna Solberg (H) er snart ferdig som statsminister, og planlegger for et regjeringsskifte torsdag. I opposisjon skal Høyre gjøre det beste for landet, sier Solberg..

NRK - 12 okt 21 kl. 15:13

Stikk mot Støre: – Brudd

Det er stort behov for opposisjonspolitikere, forklarer avgående statsminister Erna Solberg. – Jeg vet at velgerne i Norge forventer at vi uansett om vi er i posisjon eller i opposisjon, gjør det beste for landet, sier Solberg tirsdag. – Vi kommer til å føre en tydelig, men konstruktiv opposisjonspolitikk.

Aftenposten - 27 okt 21 kl. 12:18

Solberg mener Støre gjorde en stor feil i intervju med britisk storavis

Erna Solberg mener Jonas Gahr Støre gjorde en stor feil i et intervju med Financial Times..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

Aftenposten - 09 nov 21 kl. 15:05

Nei, Siv Jensen. Det var ingen fillesak som felte Listhaug.

Dessverre tar det år og dag før Erna Solberg gir sin versjon av en justisministers fall..

Aftenposten - 09 nov 21 kl. 13:32

Kinkig dobbeltrolle som terapeut og sørgende mor

Som sørgende mor er Marianne Solberg Behn i sin fulle rett til å «ta tilbake» Ari Behn..

NRK - 09 nov 21 kl. 10:54

Døde av skadene

Operasjonsleder Tore Solberg i politiet i Oslo bekrefter overfor NRK at mannen som ble skutt av politiet i Oslo tirsdag er død..

NRK - 09 nov 21 kl. 09:56

Vitne: – Hørte fem kvinnelige skrik

Et vitne forteller til NRK at hun hørte fem kvinnelige skrik før politiet skjøt en mann på Bislett i Oslo i dag. – Jeg var midt i en massasjetime og midtveis hører jeg fire fem kvinnelige skrik. Og så hørte jeg at trafikken roet seg i gaten og etter hvert blålys og utrykningskjøretøy, sier Iben Louise Borgeteien.

Aftenposten - 09 nov 21 kl. 08:12

– Vi kom frem til at vi måtte avlede Carl: gi ham noe å holde fingrene i

Tidligere statsminister Erna Solberg vil verken bekrefte eller avkrefte at hun var villig til å gå av hvis….

Aftenposten - 08 nov 21 kl. 16:44

Solberg/Jensen vs. Støre/Vedum: 0–1

Trygve Slagsvold Vedum motstår en fristelse. Takket være vanlige folk..

E24 - 08 nov 21 kl. 15:45

SV sier Støres skatteendringer ikke holder

SV, som kan bli avgjørende for å sikre budsjett-flertall for Støre og Vedums mindretallsregjering, sier skatteopplegget blir for likt Solberg-regjeringens..

VG - 08 nov 21 kl. 15:00

Rødt om brillestøtten: - Opprettholder smålige kutt

Ap lovet før valget at de ville «rette opp i skjevhetene» i brillestøtteordningen for barn. Men vil videreføre Solberg-regjeringens kutt..

NRK - 08 nov 21 kl. 13:26

Nye millioner til flom- og skredsikring

Ap-Sp-regjeringen ønsker å øke bevilgningen til NVEs arbeid med flom- og skredsikring med ytterligere 60 millioner kroner. – Skredet i Gjerdrum i fjor viser hvor sårbare vi kan være for naturfarer. For meg er det viktig at vi får opp farten når det gjelder forebygging av flom og skred, sier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en uttalelse.

NRK - 08 nov 21 kl. 12:26

Dyrere å kjøpe ladbare hybrid

Regjeringen foreslår å redusere vektfradraget for ladbare hybridbiler ved at fradragssatsen reduseres til 15 prosent, og kravet til elektrisk rekkevidde for å oppnå maksimalt fradrag økes fra 50 km til 100 kilometer. Dermed gjør regjeringen ingenting med Solberg-regjeringens innstramminger for de ladbare bybridene..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:26

Øker samlede skatter og avgifter

Regjeringen foreslår å øke samlede skatter og avgifter med 6,6 milliarder årlig. Sammenlignet med det Solberg-regjeringen foreslo er økningen på 6 milliarder..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:28

Skroter jobbskattefradraget for ung

Ap-Sp-regjeringen skroter Solberg-regjeringens forslag om jobbskattefradrag for å få flere under 30 år ut i jobb. Tiltaket var ventet å ha en årlig kostnad på 1,5 milliarder kroner..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:16

Kutter bistanden med 750 millioner

Støre-regjeringen reduserer bistandsbudsjettet for 2022 med 750 millioner kroner sammenlignet med forslaget fra den avgåtte regjeringen til Erna Solberg (H). Bistandsbudsjettet foreslås likevel økt med 3 milliarder kroner neste år sammenlignet med saldert budsjett for 2021. Bistanden utgjør 1 prosent av anslått bruttonasjonalinntekt for 2022, skriver regjeringen..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:13

Vedum: To av tre får lavere skatt

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum mener folk flest vil merke at landet er på en ny kurs. Han hevder to av tre får mindre i skatt med det nye budsjettet. – Regjeringen har hatt tre uker på seg til å utarbeide et nytt utkast til statsbudsjett.

NRK - 08 nov 21 kl. 08:02

Bruker like mye

Regjeringen foreslår å bruke 322,4 milliarder oljekroner i neste års statsbudsjett. Det er like mye som Solberg-regjeringen la opp til..

NRK - 08 nov 21 kl. 08:02

Bruker like mye oljepenger

Regjeringen foreslår å bruke 322,4 milliarder oljekroner i neste års statsbudsjett. Det er like mye som Solberg-regjeringen la opp til i sitt budsjett..

NRK - 07 nov 21 kl. 19:26

Nye milliarder til kommunene

Arbeiderpartiet og Senterpartiet lovet at kommunene skulle få 3 milliarder kroner ekstra i høst. Men når regjeringens tilleggsbudsjett kommer på mandag, er det 200 millioner kroner som mangler. NRK har fått se hovedtallene i regjeringens kommuneopplegg for neste år.

NRK - 07 nov 21 kl. 13:53

Skattekutt til pendlere

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil styrke pendlerordningen med 500 millioner kroner. – Vi gjør en kraftfull forbedring i pendlerfradraget, sier Vedum til Dagbladet Børsen. I det justerte statsbudsjettet som legges fram mandag, er pendlerordningen styrket med 500 millioner ekstra, i tillegg til de 800 millionene Solberg-regjeringen foreslo i sitt budsjett.

NRK - 07 nov 21 kl. 05:27

Mer penger til fastlegeordningen

Helseminister Ingvild Kjerkol legger 100 millioner kroner ekstra inn i fastlegeordningen. Totalt blir det nå 450 millioner kroner ekstra til ordningen. Kjerkol har som Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, kritisert Solberg-regjeringen for ikke å gjøre nok for å sørge for at det er nok fastleger.

NRK - 06 nov 21 kl. 13:24

30 prosent billigere ferger

Regjeringen vil bruke én milliard kroner på å senke fergeprisene i neste års statsbudsjett. Planen er at alle fergepriser skal reduseres med 30 prosent fra nyttår, sammenlignet med prisene fra året før, opplyser samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til VG. Mandag legger regjeringen fram sine forslag til endringer i Solberg-regjeringens foreslåtte statsbudsjett for 2022..

NRK - 06 nov 21 kl. 13:03

Politiet får 200 millioner ekstra

Politiet får 200 millioner kroner ekstra når regjeringen legger fram sitt alternative budsjett mandag, avslører justisminister Emilie Enger Mehl (Sp). Mehl sier at pengene skal øke bemanningen og lokal tilstedeværelse, ifølge VG. – Det handler om at vi har hatt sentralisering fra den forrige regjeringen i åtte år nå.

NRK - 05 nov 21 kl. 22:49

Norge kaller hjem ambassadeansatte

Utenriksdepartementet henter ut deler av staben den norske ambassaden i Etiopia. Årsaken er det uoversiktlige sikkerhetssituasjonen i landet. – På bakgrunn av den uoversiktlige sikkerhetssituasjonen i Etiopia har Utenriksdepartementet besluttet midlertidig nedtrekk av deler av utsendt stab ved ambassaden og alle medfølgende familiemedlemmer.

NRK - 05 nov 21 kl. 22:49

Norge trekker ut ambassadeansatte

Utenriksdepartementet henter ut deler av staben ved den norske ambassaden i Etiopia. Årsaken er den uoversiktlige sikkerhetssituasjonen i landet. – På bakgrunn av den uoversiktlige sikkerhetssituasjonen i Etiopia har Utenriksdepartementet besluttet midlertidig nedtrekk av deler av utsendt stab ved ambassaden og alle medfølgende familiemedlemmer.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt