Skotsk

Wednesday, 22 January, 05:57

Nyheter om Skotsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 Jan 20 kl. 19:10

Avviser ny Skotsk folkeavstemning

Storbritannias statsminister Boris Johnson vil ikke la skottene få holde en ny folkeavstemning om selvstendighet. I et brev til Skottlands førsteminister skriver han at en ny avstemning bare vil videreføre den politiske stagnasjonen i Skottland..

VG - 13 Jan 20 kl. 07:16

Han splitter England og forener Skottland: Slik kan Boris sprenge Storbritannia

EDINBURGH / OSLO (VG) Spørsmålet er ikke om det blir en ny folkeavstemning om Skotsk uavhengighet. Men når!.

Aftenposten - 08 Jan 20 kl. 21:57

Hun er overbevist om at Boris Johnson vil snu

Skottlands mektigste politiker er overbevist om at det blir ny folkeavstemning om Skotsk løsrivelse, selv om han som sitter med makten har sagt nei..

Aftenposten - 29 Dec 19 kl. 15:33

Derbysmell for Ajer etter jul med full mediestorm

Kristoffer Ajer har preget overskriftene i Skotsk fotball gjennom jula. Søndag ble det et forsmedelig 1-2-tap i den Skotske tungvektsduellen mot Rangers..

Aftenposten - 21 Dec 19 kl. 21:15

Vil Skottland igjen kreve folkeavstemning om selvstendighet? | Atle L. Wold

Det britiske parlamentsvalget 12. desember har på ny gjort spørsmålet om Skotsk uavhengighet aktuelt..

Aftenposten - 15 Dec 19 kl. 22:21

Ajer og Celtic til topps etter ny seier - erkerivalen er like bak

Kristoffer Ajer og hans Celtic forsvarte serieledelsen i Skotsk eliteserie med 2-0 over Hibernian søndag, men Rangers følger hakk i hæl..

NRK - 13 Dec 19 kl. 10:52

Skotske nasjonalister står støtt

Det Skotske nasjonalistpartiet står fjellstøtt i Skottland, og har nå 48 representanter i det britiske Parlamentet, ifølge BBC. Storbritannia-ekspert Øivind Bratberg tror Johnson vil stikke kjepper i hjulene for en avstemning om Skotsk uavhengighet..

NRK - 13 Dec 19 kl. 19:28

Nei til ny Skottland-avstemming

Boris Johnson har etter valget snakket med lederen i det Skotske nasjonalistpartiet, Nicola Sturgeon, og klargjort at han ikke vil tillate en ny folkeavstemning om Skotsk uavhengighet. Skottland stemte i 2014 for å forbli en del av Storbritannia..

P4 - 13 Dec 19 kl. 19:45

Avviser ny Skottland-avstemming

Valgvinner Boris Johnson har i seierens kjølvann snakket med lederen i det Skotske nasjonalistpartiet, og klargjort at han ikke vil tillate en ny folkeavstemning om Skotsk uavhengighet. Skottland stemte i 2014 for å forbli en del av Storbritannia. Nå, fem år og et langt brexit-kaos senere, har pipa en annen lyd.

Aftenposten - 20 Nov 19 kl. 21:20

«Moi» ble månedens spiller i Skotsk eliteserie

Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i Skotsk eliteserie for oktober..

NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever Skotsk folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det Skotske nasjonalistpartiet, krever en ny folkeavstemning om Skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

P4 - 07 Nov 19 kl. 18:40

Fant giftering i hai

Forskere gjorde et grufullt funn da de obduserte en tigerhai på øya Réunion i Det indiske hav denne uken. Haien ble i utgangspunktet fanget for forskningsformål, men i magen fant forskerne gifteringen til en savnet Skotsk turist. Den 44 år gamle mannen forsvant da han var ute og snorklet lørdag.

NRK - 05 Nov 19 kl. 23:25

Ba Trump fjerne toll på whisky

Den britiske statsministeren skal ha bedt USAs president om å fjerne tollen på en rekke varer, inkludert Skotsk whisky. Det opplyser en talsmann ved statsministerens kontor ifølge Reuters. Boris Johnson skal også ha bedt Trump droppe toll på britiske biler..

E24 - 03 Oct 19 kl. 18:54

Skotsk whisky vil bli hardt rammet av USAs straffetoll

Det største markedet for Skotsk single malt whisky kan innføre 25 prosent importtoll fra oktober..

NRK - 19 Oct 19 kl. 17:25

Liberaldemokrat advarer Johnson

Liberaldemokratenes Chuka Umunna sier at det vil være forakt for retten om statsminister Boris Johnson ikke ber EU om utsettelse. – Jeg tror han vil sende brevet ettersom regjeringen har lovet en Skotsk domstol å gjøre det, sier Umunna til BBC..

P4 - 18 Oct 19 kl. 07:10

Straffetoll er innført

Den på forhånd varslede amerikanske straffetollen på varer fra EU trådte i kraft i dag tidlig. Straffetollen verdt til sammen 7,5 milliarder dollar. Alt fra flyprodusenten Airbus, til fransk vin og Skotsk whisky rammes.

Dagbladet - 11 Oct 19 kl. 14:51

Takk og lov at hun er så kjip

«Wild Rose» er historien om den talentfulle underdog'en, og er Skotsk og røff i kantene..

E24 - 18 Oct 19 kl. 07:18

Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft

Straffetoll på varer fra EU verdt til sammen 7,5 milliarder dollar ble fredag morgen trådt i kraft. Airbus, fransk vin og Skotsk whisky er blant de rammede..

VG - 15 Oct 19 kl. 21:58

Skotsk brexit-minister til VG: – Vi er klare for å løsrive oss

EDINBURGH (VG) Statsminister Boris Johnson må snart kjempe på to fronter. I sør er han i beintøffe forhandlinger med EU, og snart må han håndtere et gryende opprør i nord: Skottland er klare for å løsrive seg..

NRK - 04 Oct 19 kl. 14:00

Ber EU om utsettelse om nødvendig

Rettsdokumenter i et Skotsk søksmål viser at regjeringen vil be EU om brexitutsettelse dersom en avtale ikke er på plass innen 19. oktober, melder BBC, ifølge NTB..

Aftenposten - 04 Oct 19 kl. 14:16

Regjeringen sier til retten at den vil be EU om utsettelse om nødvendig

Rettsdokumenter i et Skotsk søksmål viser at den britiske regjeringen vil be EU om brexitutsettelse dersom en avtale ikke er på plass innen 19. oktober..

Aftenposten - 04 Oct 19 kl. 14:16

Medier: Regjeringen sier til retten at den vil be EU om utsettelse om nødvendig

Rettsdokumenter i et Skotsk søksmål viser at regjeringen vil be EU om brexitutsettelse dersom en avtale ikke er på plass innen 19. oktober, melder flere medier..

NRK - 02 Oct 19 kl. 22:56

USA øker tollen på europeiske varer

USA vil innføre høyere toll på blant annet irsk single-malt wishkey, Skotsk whisky og franske oliven og viner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Det er en del av en større pakke med nye tollsatser som myndighetene i USA innfører på varer fra EU..

NRK - 02 Oct 19 kl. 22:56

USA: 25 % toll på europeiske varer

USA vil innføre 25 prosent toll på blant annet irsk single-malt wishkey, Skotsk whisky og franske oliven og viner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Det er en del av en større pakke med nye tollsatser som myndighetene i USA innfører på varer fra EU..

NRK - 02 Oct 19 kl. 22:56

USA: 25 prosent toll på EU-varer

USA vil innføre 25 prosent toll på blant annet irsk single-malt wishkey, Skotsk whisky og franske oliven og viner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. I tillegg innføres en toll på 10 prosent på fly fra en rekke europeiske produsenter, som Airbus..

P4 - 03 Oct 19 kl. 06:22

Innfører straffetoll på europeiske varer

USA innfører straffetoll på mange europeiske varer. Det er resultatet av at Trump-administrasjonen har vunnet fram i Verdens Handelsorganisasjon med sin klage på EUs subsidiering av den europeiske flyprodusenten Airbus. Organisasjonen mener subsidiene har skadd den amerikanske konkurrenten Boeing.

Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 13:02

Skotsk domstol: Suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En Skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Regjeringen anker kjennelsen..

NRK - 11 Sep 19 kl. 11:15

Skotsk domstol: Ulovlig å stenge

En Skotsk domstol har avgjort at statsminister Boris Johnsons stenging av parlamentet er i strid med loven, men har ikke krevd at stengingen blir omgjort. Det melder nyhetsbyrået AP. Parlamentet er stengt i fem uker fram til en ny trontale om brexit..

VG - 11 Sep 19 kl. 11:49

Skotsk domstol sier suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En Skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven, men gir ikke ordre om på oppheve suspensjonen..

NRK - 11 Sep 19 kl. 11:46

Brexit-strid til høyesterett

Regjeringskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at avgjørelsen fra en Skotsk domsstol om at stengingen av parlamentet er ulovlig, vil bli anket til britisk høyesterett. Domstolen i Skottland stemplet statsministerens stengingsordre som ulovlig onsdag..

P4 - 11 Sep 19 kl. 11:49

Mener suspensjonen er ulovlig

Den britiske regjeringen vil anke dagens beslutning fra en Skotsk ankedomstol - som mener Boris Johnsons suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Vedtaket går imot en kjennelse engelske dommere kom med forrige uke, som konkluderte i Johnsons favør. 75 parlamentarikere står bak klagesaken.

NRK - 05 Aug 19 kl. 08:22

Flertall for Skotsk løsrivelse

Ifølge en ny meningsmåling fra Ashcroft, ville 46 prosent av den Skotske befolkningen stemt for løsrivelse fra Storbritannia, mens 43 prosent ville stemt mot, skriver Reuters. Det er første gang siden 2017 at Skotsk uavhengighet leder på en måling..

NRK - 29 Jul 19 kl. 17:36

Johnson buet i Skottland

Boris Johnson ble buet av oppmøtte da han besøkte Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon i dag, skriver Reuters. Sturgeon har fra før sagt at Johnsons brexit-plan vil skade Skotsk økonomi, og at hun vil forberede en ny avstemning om uavhengighet..

NRK - 29 Jul 19 kl. 17:36

Johnson buet ut i Skottland

Boris Johnson ble buet av oppmøtte da han besøkte Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon i dag, skriver Reuters. Sturgeon har fra før sagt at Johnsons brexit-plan vil skade Skotsk økonomi, og at hun vil forberede en ny avstemning om uavhengighet..

Dagbladet - 15 Jul 19 kl. 23:21

Den tysk-Skotsk-amerikanske Trump bør legge seg langflat

Den amerikanske presidenten, med innvandrerbakgrunn og innvandrerkone, ber kongresskvinner med innvandrerbakgrunn om å slutte og kritisere USA - «eller dra tilbake dit de kom fra»..

NRK - 27 Apr 19 kl. 21:06

Fleire vil ha Skotsk sjølvstende

Brexit har ført til auka oppslutning om Skotsk sjølvstende frå Storbritannia, viser ei undersøking YouGov har gjort for The Times. 49 prosent av dei spurde seier dei vil ha eit uavhengig Skottland. Det er det høgaste på fire år..

NRK - 24 Apr 19 kl. 16:23

Vil ha ny avstemning for skottene

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en framtid som uavhengig europeisk nasjon. Den Skotske lederen tar nå til orde for en ny folkeavstemning om Skotsk løsrivelse fra Storbritannia før neste valg..

P4 - 24 Apr 19 kl. 16:24

Vil ha ny folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en fremtid som uavhengig europeisk nasjon. Hun tar nå til orde for en ny folkeavstemning om Skotsk løsrivelse fra Storbritannia. Et klart flertall stemte mot løsrivelse ved forrige folkeavstemning i 2014..

VG - 24 Apr 19 kl. 16:44

Skotsk leder vil ha ny folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en framtid som uavhengig europeisk nasjon..

Dagbladet - 03 Dec 18 kl. 06:43

Britisk spionsjef advarer Russland mot å undervurdere Vesten

I en tale ved et Skotsk universitet mandag kommer etterretningssjef Alex Younger med en advarsel til Russland mot å undervurdere Vesten..

Aftenposten - 21 Oct 18 kl. 09:00

Vellykket sorgmunter tristesse i bestselgende Skotsk debutroman, som representerer chick lit etter Brexit. Vi kaller det Brex-lit.

En trist og øm bok om ensomhet, som også er frisk og festlig = en velfungerende oppskrift på en bestselger..

NRK - 14 Jul 18 kl. 12:59

Skotsk politi jakter på paraglider

Politiet i Skottland jakter på paraglideren fra Greenpeace som fredag kveld fløy over golfanlegget til Donald Trump i Turnberry og krenket flyforbudet. Det melder AP. På banneret til paraglideren sto det at Trump var «langt under pari»..

Aftenposten - 14 Jul 18 kl. 12:52

Skotsk politi jakter på paraglider som fløy over Trumps golfbane med Greenpeace-protest

Politiet i Skottland jakter på en paraglider som fredag kveld tok seg over USAs president Donald Trumps golfanlegg og dermed krenket flyforbudet..

VG - 14 Jul 18 kl. 15:23

Trump snur Skotsk bygd på hodet

TURNBERRY (VG) Ingen ting er som vanlig på den Skotske landsbygda når USAs president Donald Trump er på helgebesøk..

VG - 19 May 18 kl. 17:51

Ny opptur for Kristoffer Ajer: Sikret cupgull og «The Treble» med Celtic

(Celtic - Motherwell 2–0) Kristoffer Ajer (20) og Celtic har gjort rent bord i Skotsk fotball denne sesongen. Lørdag kunne nordmannen juble for cupgull, etter å ha slått Motherwell 2–0 i FA Cup-finalen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt