Skotsk

Thursday, 14 November, 12:07

Nyheter om Skotsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 Nov 19 kl. 17:47

Krever Skotsk folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon, som også leder Det Skotske nasjonalistpartiet, krever en ny folkeavstemning om Skotsk løsrivelse, hvis SNP skal støtte en mindretallsregjering med Labour etter valget 12. desember. Det melder The Guardian..

P4 - 07 Nov 19 kl. 18:40

Fant giftering i hai

Forskere gjorde et grufullt funn da de obduserte en tigerhai på øya Réunion i Det indiske hav denne uken. Haien ble i utgangspunktet fanget for forskningsformål, men i magen fant forskerne gifteringen til en savnet Skotsk turist. Den 44 år gamle mannen forsvant da han var ute og snorklet lørdag.

NRK - 05 Nov 19 kl. 23:25

Ba Trump fjerne toll på whisky

Den britiske statsministeren skal ha bedt USAs president om å fjerne tollen på en rekke varer, inkludert Skotsk whisky. Det opplyser en talsmann ved statsministerens kontor ifølge Reuters. Boris Johnson skal også ha bedt Trump droppe toll på britiske biler..

E24 - 03 Oct 19 kl. 18:54

Skotsk whisky vil bli hardt rammet av USAs straffetoll

Det største markedet for Skotsk single malt whisky kan innføre 25 prosent importtoll fra oktober..

NRK - 19 Oct 19 kl. 17:25

Liberaldemokrat advarer Johnson

Liberaldemokratenes Chuka Umunna sier at det vil være forakt for retten om statsminister Boris Johnson ikke ber EU om utsettelse. – Jeg tror han vil sende brevet ettersom regjeringen har lovet en Skotsk domstol å gjøre det, sier Umunna til BBC..

P4 - 18 Oct 19 kl. 07:10

Straffetoll er innført

Den på forhånd varslede amerikanske straffetollen på varer fra EU trådte i kraft i dag tidlig. Straffetollen verdt til sammen 7,5 milliarder dollar. Alt fra flyprodusenten Airbus, til fransk vin og Skotsk whisky rammes.

Dagbladet - 11 Oct 19 kl. 14:51

Takk og lov at hun er så kjip

«Wild Rose» er historien om den talentfulle underdog'en, og er Skotsk og røff i kantene..

E24 - 18 Oct 19 kl. 07:18

Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft

Straffetoll på varer fra EU verdt til sammen 7,5 milliarder dollar ble fredag morgen trådt i kraft. Airbus, fransk vin og Skotsk whisky er blant de rammede..

VG - 15 Oct 19 kl. 21:58

Skotsk brexit-minister til VG: – Vi er klare for å løsrive oss

EDINBURGH (VG) Statsminister Boris Johnson må snart kjempe på to fronter. I sør er han i beintøffe forhandlinger med EU, og snart må han håndtere et gryende opprør i nord: Skottland er klare for å løsrive seg..

NRK - 04 Oct 19 kl. 14:00

Ber EU om utsettelse om nødvendig

Rettsdokumenter i et Skotsk søksmål viser at regjeringen vil be EU om brexitutsettelse dersom en avtale ikke er på plass innen 19. oktober, melder BBC, ifølge NTB..

Aftenposten - 04 Oct 19 kl. 14:16

Regjeringen sier til retten at den vil be EU om utsettelse om nødvendig

Rettsdokumenter i et Skotsk søksmål viser at den britiske regjeringen vil be EU om brexitutsettelse dersom en avtale ikke er på plass innen 19. oktober..

Aftenposten - 04 Oct 19 kl. 14:16

Medier: Regjeringen sier til retten at den vil be EU om utsettelse om nødvendig

Rettsdokumenter i et Skotsk søksmål viser at regjeringen vil be EU om brexitutsettelse dersom en avtale ikke er på plass innen 19. oktober, melder flere medier..

NRK - 02 Oct 19 kl. 22:56

USA øker tollen på europeiske varer

USA vil innføre høyere toll på blant annet irsk single-malt wishkey, Skotsk whisky og franske oliven og viner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Det er en del av en større pakke med nye tollsatser som myndighetene i USA innfører på varer fra EU..

NRK - 02 Oct 19 kl. 22:56

USA: 25 % toll på europeiske varer

USA vil innføre 25 prosent toll på blant annet irsk single-malt wishkey, Skotsk whisky og franske oliven og viner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Det er en del av en større pakke med nye tollsatser som myndighetene i USA innfører på varer fra EU..

NRK - 02 Oct 19 kl. 22:56

USA: 25 prosent toll på EU-varer

USA vil innføre 25 prosent toll på blant annet irsk single-malt wishkey, Skotsk whisky og franske oliven og viner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. I tillegg innføres en toll på 10 prosent på fly fra en rekke europeiske produsenter, som Airbus..

P4 - 03 Oct 19 kl. 06:22

Innfører straffetoll på europeiske varer

USA innfører straffetoll på mange europeiske varer. Det er resultatet av at Trump-administrasjonen har vunnet fram i Verdens Handelsorganisasjon med sin klage på EUs subsidiering av den europeiske flyprodusenten Airbus. Organisasjonen mener subsidiene har skadd den amerikanske konkurrenten Boeing.

Aftenposten - 11 Sep 19 kl. 13:02

Skotsk domstol: Suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En Skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Regjeringen anker kjennelsen..

NRK - 11 Sep 19 kl. 11:15

Skotsk domstol: Ulovlig å stenge

En Skotsk domstol har avgjort at statsminister Boris Johnsons stenging av parlamentet er i strid med loven, men har ikke krevd at stengingen blir omgjort. Det melder nyhetsbyrået AP. Parlamentet er stengt i fem uker fram til en ny trontale om brexit..

VG - 11 Sep 19 kl. 11:49

Skotsk domstol sier suspensjonen av Parlamentet er ulovlig

En Skotsk ankedomstol mener den britiske regjeringens suspensjon av Parlamentet er i strid med loven, men gir ikke ordre om på oppheve suspensjonen..

NRK - 11 Sep 19 kl. 11:46

Brexit-strid til høyesterett

Regjeringskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at avgjørelsen fra en Skotsk domsstol om at stengingen av parlamentet er ulovlig, vil bli anket til britisk høyesterett. Domstolen i Skottland stemplet statsministerens stengingsordre som ulovlig onsdag..

P4 - 11 Sep 19 kl. 11:49

Mener suspensjonen er ulovlig

Den britiske regjeringen vil anke dagens beslutning fra en Skotsk ankedomstol - som mener Boris Johnsons suspensjon av Parlamentet er i strid med loven. Vedtaket går imot en kjennelse engelske dommere kom med forrige uke, som konkluderte i Johnsons favør. 75 parlamentarikere står bak klagesaken.

NRK - 05 Aug 19 kl. 08:22

Flertall for Skotsk løsrivelse

Ifølge en ny meningsmåling fra Ashcroft, ville 46 prosent av den Skotske befolkningen stemt for løsrivelse fra Storbritannia, mens 43 prosent ville stemt mot, skriver Reuters. Det er første gang siden 2017 at Skotsk uavhengighet leder på en måling..

NRK - 29 Jul 19 kl. 17:36

Johnson buet i Skottland

Boris Johnson ble buet av oppmøtte da han besøkte Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon i dag, skriver Reuters. Sturgeon har fra før sagt at Johnsons brexit-plan vil skade Skotsk økonomi, og at hun vil forberede en ny avstemning om uavhengighet..

NRK - 29 Jul 19 kl. 17:36

Johnson buet ut i Skottland

Boris Johnson ble buet av oppmøtte da han besøkte Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon i dag, skriver Reuters. Sturgeon har fra før sagt at Johnsons brexit-plan vil skade Skotsk økonomi, og at hun vil forberede en ny avstemning om uavhengighet..

Dagbladet - 15 Jul 19 kl. 23:21

Den tysk-Skotsk-amerikanske Trump bør legge seg langflat

Den amerikanske presidenten, med innvandrerbakgrunn og innvandrerkone, ber kongresskvinner med innvandrerbakgrunn om å slutte og kritisere USA - «eller dra tilbake dit de kom fra»..

NRK - 27 Apr 19 kl. 21:06

Fleire vil ha Skotsk sjølvstende

Brexit har ført til auka oppslutning om Skotsk sjølvstende frå Storbritannia, viser ei undersøking YouGov har gjort for The Times. 49 prosent av dei spurde seier dei vil ha eit uavhengig Skottland. Det er det høgaste på fire år..

NRK - 24 Apr 19 kl. 16:23

Vil ha ny avstemning for skottene

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en framtid som uavhengig europeisk nasjon. Den Skotske lederen tar nå til orde for en ny folkeavstemning om Skotsk løsrivelse fra Storbritannia før neste valg..

P4 - 24 Apr 19 kl. 16:24

Vil ha ny folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en fremtid som uavhengig europeisk nasjon. Hun tar nå til orde for en ny folkeavstemning om Skotsk løsrivelse fra Storbritannia. Et klart flertall stemte mot løsrivelse ved forrige folkeavstemning i 2014..

VG - 24 Apr 19 kl. 16:44

Skotsk leder vil ha ny folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon mener skottene må få valget mellom brexit og en framtid som uavhengig europeisk nasjon..

Dagbladet - 03 Dec 18 kl. 06:43

Britisk spionsjef advarer Russland mot å undervurdere Vesten

I en tale ved et Skotsk universitet mandag kommer etterretningssjef Alex Younger med en advarsel til Russland mot å undervurdere Vesten..

Aftenposten - 21 Oct 18 kl. 09:00

Vellykket sorgmunter tristesse i bestselgende Skotsk debutroman, som representerer chick lit etter Brexit. Vi kaller det Brex-lit.

En trist og øm bok om ensomhet, som også er frisk og festlig = en velfungerende oppskrift på en bestselger..

NRK - 14 Jul 18 kl. 12:59

Skotsk politi jakter på paraglider

Politiet i Skottland jakter på paraglideren fra Greenpeace som fredag kveld fløy over golfanlegget til Donald Trump i Turnberry og krenket flyforbudet. Det melder AP. På banneret til paraglideren sto det at Trump var «langt under pari»..

Aftenposten - 14 Jul 18 kl. 12:52

Skotsk politi jakter på paraglider som fløy over Trumps golfbane med Greenpeace-protest

Politiet i Skottland jakter på en paraglider som fredag kveld tok seg over USAs president Donald Trumps golfanlegg og dermed krenket flyforbudet..

VG - 14 Jul 18 kl. 15:23

Trump snur Skotsk bygd på hodet

TURNBERRY (VG) Ingen ting er som vanlig på den Skotske landsbygda når USAs president Donald Trump er på helgebesøk..

VG - 19 May 18 kl. 17:51

Ny opptur for Kristoffer Ajer: Sikret cupgull og «The Treble» med Celtic

(Celtic - Motherwell 2–0) Kristoffer Ajer (20) og Celtic har gjort rent bord i Skotsk fotball denne sesongen. Lørdag kunne nordmannen juble for cupgull, etter å ha slått Motherwell 2–0 i FA Cup-finalen..

Dagbladet - 04 Apr 18 kl. 19:49

Sjeldent funn på Skotsk øy: 170 millioner år gamle dinosaurfotspor

En student fant de sjeldne fotsporene under en tur til øya i 2016..

VG - 02 Jan 18 kl. 13:22

Kristoffer Ajer høster ros fra A-landslaget: – Veldig sterkt

Kristoffer Ajer (19) har ikke ligget på latsiden i romjulen. Med Skotsk storspill har stopperen for alvor meldt seg på i landslagsdiskusjonen..

Hegnar.no - 22 Nov 17 kl. 11:18

DNB Markets anbefaler Skotsk laks

Meglerhuset ser pen oppside..

NRK - 04 Nov 17 kl. 21:24

Skotsk minister går etter anklager

Den Skotske ministeren for barneomsorg Mark McDonald trekker seg etter anklager om seksuelt upassende oppførsel. Det melder blant andre The Scotsman. Flere britiske politikere har den siste tiden blitt anklaget for både sex-trakassering og overgrep..

NRK - 15 Aug 17 kl. 20:21

Dataangrep mot Skotsk parlament

Hackere har angrepet det Skotske parlamentet og forsøker å trenge inn i en rekke e-postkontoer med stor kraft, skriver The Guardian. I juni ble det britiske parlamentet i London utsatt for et lignende angrep, som ble antatt å komme fra Russland..

VG - 01 Aug 17 kl. 07:43

Skottland: Bekymret for at Brexit kan ødelegge whiskyindustrien

Skotske myndigheter krever at Storbritannia sørger for at Brexit ikke får endre definisjonen av hva som kan kalles Skotsk whisky..

NRK - 27 Jun 17 kl. 16:09

Utsetter Skotsk folkeavstemning

Førsteminister Nicola Sturgeon utsetter folkeavstemningen om Skottlands uavhengighet, skriver AP. Avstemningen skulle avgjøre landets eventuelle røslivelse fra Storbritannia. Hun vil heller fokusere på å sikre Skottlands adgang til EUs indre marked..

NRK - 04 Jun 17 kl. 13:24

Vil slå ned på hatkriminalitet

Skotsk politi sier de vil slå hardt ned på hatkriminalitet etter gårsdagens terrorangrep. I tiden etter Manchester-terroren fikk politiet flere meldinger om angrep på moskeer, rasistisk grafitti og verbal utskjelling av muslimer, skriver The Guardian.

Dagbladet - 29 May 17 kl. 23:15

Først mistet konjakk-kongen Jon Bertelsen flybagasjen. Så tok politiet ham for å være terrorist

Null bagasje og seks mobiler fikk Skotsk politi til å frykte det verste..

VG - 24 May 17 kl. 22:19

Skotsk 15-åring funnet brannskadet

De to Skotske venninnene på 14 og 15 skulle se sitt idol på konserten i Manchester. Nå er den ene funnet sterkt brannskadet på sykehus mens den andre fortsatt er savnet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt