Sjakkforbundet

Tuesday, 28 January, 07:47

Nyheter om Sjakkforbundet

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 08 Jan 20 kl. 12:41

Carlsen-klubb med spillavtale

Magnus Carlsens egen sjakklubb inngår nå en sponsoravtale med det Malta-registrerte spillselskapet Kindred. Avtalen gir ifølge VG sjakklubben fire millioner kroner over to år. Det ble mye bråk i norsk sjakk i fjor, da sjakk-kongressen skulle stemme over om Kindred skulle få sponse Sjakkforbundet med 50 millioner kroner over fem år.

Aftenposten - 03 Jan 20 kl. 17:09

Sjakkforbundet forstår ikke Idrettsgalla-juryens Carlsen-forklaring: – Oppleves urimelig

I høst brøt Magnus Carlsen med eget forbund. Nå gir de ham full støtte i Idrettsgalla-kritikk..

Aftenposten - 16 Nov 19 kl. 17:35

Derfor meldte Carlsen seg ut av Sjakkforbundet: – Et prinsipielt valg

I forrige uke ble det kjent at Magnus Carlsen har meldt seg ut av Norges Sjakkforbund. Nå forteller han om beslutningen han tok..

VG - 08 Nov 19 kl. 14:05

Magnus Carlsen har meldt seg ut av Norges Sjakkforbund

Det melder Sjakkforbundet i en pressemelding..

VG - 08 Nov 19 kl. 15:47

Magnus Carlsen får spesialtillatelse av Sjakkforbundet

Utmeldte medlemmer fra Norges Sjakkforbund får egentlig ikke konkurrere i norsk sjakk. Det gjelder imidlertid ikke Magnus Carlsen..

P4 - 08 Nov 19 kl. 14:10

Carlsen melder seg ut av Sjakkforbundet

Magnus Carlsen har meldt seg ut av Norges Sjakkforbund. Det opplyser forbundet i en pressemelding. Carlsen har begrunnet utmeldelsen med at han er uenig i at årets kongress sa nei til å inngå en omstridt avtale med selskapet Kindred som ville sikret forbundet 50 millioner kroner.

VG - 13 Oct 19 kl. 21:57

Magnus Carlsen om forhold til Sjakkforbundet: – Markant verre

I NRK-podkasten «Sjakksnakk» sier Magnus Carlsen (28) at forholdet til Norges Sjakkforbund er blitt «markant verre»..

P4 - 09 Jul 19 kl. 16:51

NIF vil vurdere Sjakkforbundet

Norges idrettsforbund vil nå ha dialog med Sjakkforbundet, og høre om de ønsker å se på muligheten for å bli tatt opp i Norges idrettsforbund. Det skjer etter at sjakk-kongressen i helgen sa nei til den omstridte millionavtalen med et utenlandsk spillselskap. Sjakkforbundet er positive til en dialog, melder NRK.

VG - 12 Jul 19 kl. 16:02

Toppspiller anklages for sjakk-juks

58 år gammel er latviske Igors Rausis den eldste sjakkspilleren på topp 100-listen til Det internasjonale Sjakkforbundet (FIDE). Nå skal han være tatt for juks..

Nyhetspressen - 23 Jul 19 kl. 13:30

Det blir stadig lansert nye casino i Norge

Spillselskapene gjør det godt i Norge for tiden, både rent økonomisk og nyhetsmessig. Ting tyder på at det ikke kun er de store kjempene som gjør det godt, da det stadig kommer nye og spennende aktører på markedet, som tyder på at det fortsatt er nisjer å fylle og markedsandeler å hente. Mange eiere og aksjonærer i sektoren kan trygt gå sommerferien i møte med et smil om munnen - deriblant oljefondet.

Aftenposten - 05 Jul 19 kl. 11:15

Jusprofessor: Sjakkforbundet kan fortsatt avverge søksmål, straffesaker og ytterligere omdømmetap | Hans Fredrik Marthinussen

Magnus Carlsen står i fare for å undergrave mye av det som er oppnådd for norsk sjakk..

Aftenposten - 05 Jul 19 kl. 19:43

Visepresidenten truer med å forlate Sjakkforbundet hvis Kindred-avtalen inngås: – Stor omdømmesmell

Søndag avgjøres Kindred-striden. Inngås avtalen, forlater visepresident Vibeke Grønn trolig forbundet..

VG - 03 Jul 19 kl. 13:29

Simen Agdestein trekker seg fra NM i protest mot Sjakkforbundet

Håndteringen av Magnus Carlsens nye klubb er en av grunnene til at den syvdoble norgesmesteren trekker seg..

P4 - 01 Jul 19 kl. 17:51

Carlsen-klubb får stemmerett

Magnus Carlsens omdiskuterte og nystartede sjakk-klubb får stremmerett under Sjakkforbundet kongress på søndag. Det melder Dagbladet nå. 28-åringen startet opp klubben for å få flere delegater til å stemme for at forbundet skal inngå en avtale med et utenlandsk spillselskap, noe som har ført til kraftige reaksjoner..

VG - 04 Jul 19 kl. 19:12

Tidligere sjakkpresident vil vrake styremedlemmer etter betting-kaoset

Tidligere sjakkpresident Bjørn Salvesen mener at flere av de foreslåtte styremedlemmene i Sjakkforbundet må byttes ut på grunn av splittelsen i Sjakk-Norge som har oppstått etter betting-diskusjonen..

VG - 03 Jul 19 kl. 17:39

Sjakkforbundet varsler gjennomgang av Carlsen-medlemmer etter VG-avsløring

VG har funnet flere dobbeltregistreringer, tvilsomme navn, og en 119-åring i medlemslistene til Offerspill SK. Nå varsler Norges Sjakkforbund at de skal gjennomgå listene på nytt..

VG - 03 Jul 19 kl. 17:39

Sjakkforbundet varsler gjennomgang av Carlsen-klubb etter VG-avsløring

VG har funnet flere dobbeltregistreringer og tvilsomme navn i medlemslistene til Offerspill SK. I tillegg ble en person feilregistrert som 119 år gammel. Nå varsler Norges Sjakkforbund at de skal gjennomgå listene på nytt..

VG - 01 Jul 19 kl. 19:52

Jusprofessor ut mot Carlsen og Sjakkforbundet: – Fullstendig ukvalifisert

Jusprofessor Geir Woxholth mener både Sjakkforbundets og Magnus Carlsens jurister har konkludert feil i saken om stemmerett til Offerspill SK på sjakk-kongressen 7. juli..

Aftenposten - 25 Jun 19 kl. 17:59

Fem grunner til at Sjakkforbundet er kommet i knipe

Magnus Carlsen vil påvirke sjakktinget til å inngå avtale med spillgigant. Men det er mange som ikke liker det..

VG - 28 Jun 19 kl. 15:55

Lotteritilsynet: – Derfor advarer vi Sjakkforbundet

Kindred bryter bevisst norsk lov, og Norges sjakkforbund bør vurdere nøye om de skal inngå en avtale med dem..

Aftenposten - 27 Jun 19 kl. 08:02

Sjakkforbundet fjernet flere punkter i ny avtaleskisse med spillgigant. Ekspert reagerer på at det ble gjort i det stille.

Norges Sjakkforbund har droppet flere aktiviteter i et nytt avtaleutkast med Kindred. Det ble gjort i frykt for å være på utrygg grunn..

VG - 27 Jun 19 kl. 15:10

Spillavhengige viktigere enn penger

Sjakkpresident Morten Madsen sier til VG 26. juni at han ikke kjenner seg igjen i våre fakta om de internasjonale spillselskapene. Det er kanskje ikke så rart, all den tid Sjakkforbundet ensidig har lyttet til selskaper med tykke lommebøker og en sterk egeninteresse i å få lobbyavtalen igjennom..

VG - 26 Jun 19 kl. 11:32

Advarer Sjakkforbundet mot bettingavtalen Carlsen kjemper for

Både det statlige Lotteritilsynet og en rekke organisasjoner advarer Norges Sjakkforbund (NSF) mot å inngå avtalen som Magnus Carlsens nye sjakklubb vil ha. Det samme gjør Torstein Bae, kjent som NRK-ekspert..

VG - 26 Jun 19 kl. 08:34

Sjakkforbundet etter hastemøte: Hyrer inn jurister til å vurdere Carlsens nye klubb

Norges Sjakkforbund skal få juridisk bistand til å se på om Magnus Carlsen-ledede Offerspill SK kan stille med delegater på årets sjakk-kongress 7. juli..

P4 - 25 Jun 19 kl. 15:08

Carlsen vil ha gjennom avtale

Magnus Carlsen vil betale opp mot en halv million kroner i lisens for 1000 medlemmer i en ny sjakk-klubb, i et forsøk på å få gjennom en omstridt sponsoravtale i Sjakkforbundet. Avtalen med et bettingselskap vil gi forbundet 50 millioner kroner over ti år, men splitter sjakk-Norge, melder NRK. Avgjørelsen skal tas 7.

VG - 25 Jun 19 kl. 13:11

Carlsens nye sjakklubb betaler for nye medlemmer: – Han vil kuppe kongressen

En nyopprettet sjakklubb ledet av Magnus Carlsen er villig til å bruke flere hundretusen kroner på å få gjennom omstridt bettingavtale i Sjakkforbundet..

Aftenposten - 22 Jun 19 kl. 19:47

Magnus Carlsen antyder at han ikke deltar i VM dersom det blir i Stavanger

Magnus Carlsen føler seg dårlig behandlet av Sjakkforbundet, og er villig til å droppe VM neste år..

P4 - 25 Jun 19 kl. 19:09

Carlsen-klubb har allerede 10000 medlemmer

Den nyoppstartede sjakklubben til Magnus Carlsen har allerede fått over 1000 medlemmer. Carlsen startet opp klubben for å få flere delegater som kan stemme på Norges sjakkforbunds kongress der det skal bestemmes om forbundet skal inngå en avtale med Kindred. Carlsen vil at avtalen som vil sikre Sjakkforbundet 50 millioner kroner skal inngås, men avtalen er omstridt da Kindred Group eier flere utenlandske spilleselskap..

Aftenposten - 08 Jun 19 kl. 15:59

Sjakkforbundet tilbudt millionavtale med pengespillgigant

Sjakkpresident Morten Lillestøl Madsen bekrefter overfor TV 2 at Norges Sjakkforbund er tilbudt en avtale med Kindred Group verdt 50 millioner kroner..

NRK - 27 Feb 19 kl. 10:07

Fire norske byer vil ha sjakk-VM

Oslo, Kragerø, Stravanger og Bærum vil alle avholde sjakk-VM i 2020. Det skriver Norges sjakkforbund i en pressemelding. Forbundsstyret velger Norges kandidat når VM-søknaden til slutt sendes til det internasjonale Sjakkforbundet..

VG - 24 May 18 kl. 12:25

Blinde Bjørnsen ekskludert fra Sjakkforbundet

Ikke lenge etter at han kom tilbake fra utestengelse, ble blinde Stein Tholo Bjørnsen anklaget for juks på ny. Nå er han ekskludert fra Norges Sjakkforbund (NSF)..

VG - 23 Mar 18 kl. 15:48

Sjakkforbundet har suspendert blinde Bjørnsen igjen

Norges Sjakkforbund har igjen suspendert den blinde sjakkspilleren Stein Tholo Bjørnsen (52) for mulig juks..

P4 - 08 Jun 17 kl. 16:40

Oslo får ikke sjakk-VM

Magnus Carlsen får ikke muligheten til å forsvare VM-tittelen sin i sjakk på hjemmebane. For det internasjonale Sjakkforbundet melder i en pressemelding nå i ettermiddag at Oslo ikke får VM-kampen i november i 2018. Grunnen er at Norges sjakkforbund ikke har klart å få den endelige finansieringen på plass i tide..

NRK - 08 Jun 17 kl. 16:37

Ikke norsk sjakk-VM i 2018

Oslo er ikke lenger med i kampen om å få avholde sjakk-VM i 2018, melder arrangørene. Det norske Sjakkforbundet hadde søkt, men fordi det var uavklart hvorvidt staten ville bidra til finansieringen, er Oslo ikke lenger et alternativ..

VG - 05 Dec 16 kl. 15:30

Vil ha Carlsens neste VM-kamp til Norge

Flere sjakkeksperter mener at Magnus Carlsens neste VM-kamp bør legges til Norge. Hos Sjakkforbundet står den saken allerede på dagsorden..

VG - 30 Nov 16 kl. 07:06

Carlsen håver inn millioner – men internasjonal sjakk i krise

NEW YORK (VG) Mens Magnus Carlsen (26) og mange andre toppspillere tjener millioner, er det internasjonale Sjakkforbundet FIDE i krise..

VG - 16 Nov 16 kl. 15:13

Dette er det nærmeste presidenten i verdens sjakkforbund har kommet VM-kampen

NEW YORK (VG) På Skype prater vi med presidenten i det internasjonale Sjakkforbundet..

NRK - 30 Sep 16 kl. 21:52

Sjakkspillere pålagt å bruke hijab

Kvinnelige sjakkspillere kan bli pålagt å bruke hijab under konkurransene i sjakk-VM i Iran neste år, skriver den britiske avisa The Telegraph. Flere stormestere kritiserer det internasjonale Sjakkforbundet for ikke å stå opp for kvinners rettigheter..

VG - 29 Aug 16 kl. 10:12

Sjakk-sjefen reiste for 1,7 millioner kroner i 2015

Glem Kjetil Siem. Glem Inge Andersen og Tom Tvedt. De blir «smågutter» å regne sammenlignet med presidenten i det internasjonale Sjakkforbundet, Kirsan Iljumzjinov (54)..

VG - 22 Jan 16 kl. 12:00

Sjakk-Stein (50) vurderer å droppe jukse-test

En nedbrutt Stein Bjørnsen (50) har snudd, og er nå usikker på om han vil la seg teste av Sjakkforbundet etter påstander om juks..

VG - 05 Jan 16 kl. 22:13

Sjakkforbundet gransker blinde Stein (50) etter anklager om juks

Stein Tholo Bjørnsen (50) har fått en hel sjakkverden til å måpe. Nå må han slåss mot anklager om juks..

VG - 26 Nov 15 kl. 18:14

USA-sanksjoner mot sjakk-sjefen - skal ikke gå ut over Carlsen-kamp

USA har innført sanksjoner mot den omdiskuterte presidenten i det internasjonale Sjakkforbundet. Overfor VG forsikrer arrangørene at det ikke skal få følger for Magnus Carlsens VM-kamp..

VG - 11 Aug 15 kl. 20:36

FIDE om Carlsens VM-forslag: – Lytter alltid til verdensmesteren

Magnus Carlsen (24) ønsker å innføre et nytt VM-system han mener vil være langt mer rettferdig for konkurrentene. Det omtales som interessant hos det internasjonale Sjakkforbundet..

Dagbladet - 23 Mar 15 kl. 09:29

Garry Kasparov og Sjakkforbundet vil forandre den norske skolen

Kunnskapsministeren åpner muligheten..

Dagbladet - 26 Nov 14 kl. 17:47

- Jeg står klar med blomster igjen, jeg!

Ordføreren i Bærum og Sjakkforbundet hyller Magnus på Gardermoen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt