Senterpartiet

Tuesday, 02 June, 00:12

Nyheter om Senterpartiet

Sortering: Relevans | Senaste
E24 - Igår: 14:32

Strid om utbyttebegrensninger i forhandlingene om skattepakken til oljenæringen

Arbeiderpartiet, SV, Fremskrittspartiet og Senterpartiet er ikke enige om hva slags modell for utbyttebegrensning som er den beste, melder Dagbladet..

NRK - I førrgår: 09:22

Senterpartiet ber om rovviltuttak

Sp ber regjeringen sørge umiddelbart for uttak av rovvilt i tamreinens kalvingsområder. Det kommer fram i et representantforslag fra flere stortingspolitikere. Partiet mener reindrifta er ekstra utsatt for rovviltangrep på grunn av årets beitekrise..

NRK - 28 May 20 kl. 14:20

Sp misfornøyd med matjordpolitikk

Senterpartiet har foreslått å halvere nedbygging av matjord mot 2026, noe verken regjeringen eller Frp ønsker. Stortingets næringskomité avga torsdag sin innstilling for Senterpartiets forslag. Siden 2000 har nedbyggingen av matjord falt kraftig..

P4 - 29 May 20 kl. 16:51

- Dagens krisepakke holder ikke

Krisepakken som skal løfte Norge ut av koronakrisen er langt fra god nok. Det mener flere av opposisjonspartiene på Stortinget. Tidligere i dag presenterte regjeringen en rekke nye tiltak som skal sørge for å få norsk økonomi i gjennom koronakrisen, prislappen er på 27 milliarder kroner.

NRK - 26 May 20 kl. 16:03

– Flytilbudet i nord er for dårlig

Regjeringen har pengene til å kunne sikre et bedre flytilbud i nord. Det sier leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum. Han mener regjeringen må kjøpe opp direkteruter fra SAS og Norwegian for å binde Norge sammen..

NRK - 26 May 20 kl. 16:03

Mener flytilbudet er for dårlig

Regjeringen har pengene til å kunne sikre et bedre flytilbud i nord. Det sier leder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum. Han mener regjeringen må kjøpe opp direkteruter fra SAS og Norwegian for å binde Norge sammen..

Dagbladet - 23 May 20 kl. 06:00

Fremskrittspartiet vil ha stalinisme

Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet og Senterpartiet kan sikre flertall for et av de dårligste og farligste politiske forslagene på lenge..

VG - 26 May 20 kl. 14:03

Gripende tale i Stortinget: – Utviklet et ekstra gen for å passe på storebroren min

Aud Hove (50) i Senterpartiet holdt tirsdag formiddag et svært personlig innlegg i Stortinget under debatten om bioteknologiloven. Det handlet om hennes tre år eldre psykisk utviklingshemmede bror Rune..

P4 - 26 May 20 kl. 09:47

Sp vurderer omkamp om bioteknologiloven

Det kan være aktuelt for Senterpartiet å gå til omkamp om bioteknologien ved et rødgrønt flertall neste år. Helsepolitisk talsperson Kjersti Toppe sier til Klassekampen at om det blir flertall for endringene i loven i dag, vil partiet vurdere å ta de med i eventuelle regjeringsforhandlinger. Stortingte voteres i dag over hvorvidt Norge skal tillate eggdonasjon, assistert befruktning for enslige og tidlig ultralyd..

P4 - 26 May 20 kl. 05:36

Utfallet fortsatt uvisst

Det er fortsatt ikke klart hva utfallet av dagens avstemning om endringene i bioteknologiloven i Stortinget vil bli. Ikke alle representanter vil fortelle om de skal stemme med eller mot sitt eget parti, deriblant nestleder i Frp, Sylvi Listhaug. Generelt har Ap, Frp og SV blitt enige om å liberalisere bioteknologiloven, mens Senterpartiet og regjeringspartiene går imot.

P4 - 25 May 20 kl. 19:51

42.000 mot bioteknologiloven

42.000 nordmenn har signert en underskriftskampanje mot endringene i bioteknologiloven som skal behandles i Stortinget i morgen. KrF og Senterpartiet mottok i kveld underskriftene fra organisasjonen Menneskeverd som står bak kampanjen.

P4 - 25 May 20 kl. 08:17

Færre lensmannskontorer åpne hver dag

Mens tre av fire lensmannskontor holdt åpen hver ukedag i 2013, er nå kun litt over halvparten åpne hver dag. Det viser tall Senterpartiet har samlet inn. Samlet er det både færre kontorsteder og kortere åpningstider.

P4 - 23 May 20 kl. 17:34

SV ber V og Høyre trosse regjeringen

SV ber nå Venstre og Høyre om å trosse egen regjering i slaget om ny bioteknologilov. Det skriver Aftenposten. Tirsdag skal Stortinget stemme over loven.

NRK - 19 May 20 kl. 05:22

Vil blokkere domstolsreform

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV har bestemt seg for å si nei til regjeringens forslag om å redusere antall rettskretser i Norge. Den varslede domstolsreformen skal etter planen legges fram for Stortinget i juni..

Aftenposten - 20 May 20 kl. 12:00

Ap, Frp og Sp overkjører regjeringen – vil ha 2000 flere fagskoleplasser

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Senterpartiet går sammen i Stortinget mot regjeringen og dobler antallet nye fagskoleplasser fra 1.000 til 2.000 i høst..

Aftenposten - 19 May 20 kl. 05:49

Opposisjonen vil blokkere domstolsreform

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV har bestemt seg for å si nei til regjeringens forslag om å redusere antall rettskretser i Norge..

VG - 20 May 20 kl. 11:18

Frp vraker Erna igjen – går sammen med Sp og Ap

Irritert og oppgitt over ikke å bli kontaktet av Høyre, tok Frps Roy Steffensen initiativ til å danne flertall sammen med Senterpartiet og Arbeiderpartiet om ny kompetansereform..

NRK - 18 May 20 kl. 18:12

Får forsvarsplan i retur

Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV nekter å behandle regjeringens forslag til ny langtidsplan for Forsvaret. Det var TV2 som omtalte saken først. Partiene har flertall på Stortinget, og sender planen i retur til regjeringen..

P4 - 19 May 20 kl. 05:54

Opposisjonen vil blokkere domstolsreform

Opposisjonen vil si nei til regjeringens forslag om å redusere antall rettskretser i Norge. Det varsler Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV - som har flertall på Stortinget. Domstolsreformen skal etter planen legges fram for Stortinget i juni..

P4 - 20 May 20 kl. 05:34

Navarsete sier nei til gjenvalg

Tidligere Senterpartiet-leder Liv Signe Navarsete trekker seg. I et Facebook-innlegg skriver hun at det er tid for et generasjonsskifte, og stiller dermed ikke til gjenvalg på Stortinget. Navarsete sitter i dag i utenriks- og forsvarskomiteen, og har tidligere vært samferdselsminister og kommunal- og regionalminister.

P4 - 19 May 20 kl. 07:54

– Riktig av opposisjonen å blokkere domstolsreformen

- Opposisjonens beslutning om å blokkere domstolsreformen er viktig. Det sier sorenskriver i Søre Sunnmøre tingrett, Elisabeth Wiik. Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV har bestemt seg for å si nei til regjeringens forslag om å redusere antall rettskretser i Norge.

P4 - 20 May 20 kl. 11:51

Frp vraker Høyre igjen

Frp vraker igjen sin gamle regjeringspartner Høyre og danner flertall sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet om ny kompetansereform. Reformen ble presentert av regjeringen 22. april, men ingen har tatt kontakt med Frp for å finne ut om det er flertall for den.

P4 - 15 May 20 kl. 11:45

Gir opp ulveenighet

Fremskrittspartiet gir opp å bli enige med regjeringen om ulvepolitikken. Nå sier Frp at de heller vil forhandle med Senterpartiet og Arbeiderpartiet i saken, melder NTB. Partiet ønsker å fastsette bestandsmålet som et tak, som vil gi større rom i loven for å felle flere ulv..

NRK - 15 May 20 kl. 11:04

Frp gjev opp ulveforhandling

Framstegspartiet gjev opp å bli einige med regjeringa om ulv, melder NTB. Partiet seier nå at dei vil forhandla med Senterpartiet og Arbeidarpartiet. Frp vil fastsetta bestandsmålet som eit tak, som gjev større rom i lova for å fella fleire ulv..

NRK - 14 May 20 kl. 20:22

Trekker seg som Nei til EU-leder

Kathrine Kleveland gir seg som leder for Nei til EU etter seks år. – Fornyelse er sunt for organisasjoner, så nå gjennomfører jeg det jeg har stått for lenge, sier hun til Nationen. Nå vil hun forsøke å bli valgt til Stortinget for Senterpartiet..

P4 - 18 May 20 kl. 17:57

Sender forsvarets langtidsplan tilbake

Regjeringen får ikke flertall i Stortinget for sin nye langtidsplan for Forsvaret. Fremskrittspartiet har i kveld bestemt seg for å gå sammen med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV om å sende planen tilbake til regjeringen. Partiene mener planen er for svak, uforpliktende og at avgjørelser i for stor grad skyves frem i tid.

P4 - 13 May 20 kl. 17:26

Lo vil ha ny ordning for feriepenger

LO vil at ordningen for feriepenger skal være lik som for skattetrekk og pensjon. De vil i så fall betyr at pengene låses til det formålet de er tenkt til, sier LO-leder Hans Christian Gabrielsen til Dagsavisen. Han reagerte kraftig da Dagens Næringsliv skrev at hv nesten én av fire medlemsbedrifter i NHO er usikre om de ansatte kan få feriepengene sine.

VG - 12 May 20 kl. 11:57

Kommunenes coronatap beregnes til 14 milliarder i år: - Uaktuelt å kutte i velferden

Det er helt uaktuelt med et revidert nasjonalbudsjett som fører til at kommunene må kutte i oppvekst og omsorg, mener Senterpartiet..

Aftenposten - 21 Apr 20 kl. 19:35

Aftenposten mener: Senterpartiet vil ha mindre samarbeid når det trengs mer

Hadde det vært opp til Senterpartiet, kunne smittevernutstyr fremdeles stått fast på svenskegrensen..

NRK - 08 May 20 kl. 19:05

Vedum stiller til gjenvalg

Leder av Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, varsler at han vil stille til gjenvalg for en ny periode på Stortinget i valget neste år. Det melder NTB. Vedum er inne i sin fjerde strake periode på Stortinget for Hedmark, nå del av fylket Innlandet..

VG - 06 May 20 kl. 17:43

Krisemåling for Frp: Mister over halvparten av 2017-velgerne

Fremskrittspartiet stuper på VGs nyeste partibarometer, og lander på 9,4 prosent. Den største stemmetyven er Senterpartiet..

P4 - 06 May 20 kl. 18:55

Frp kraftig tilbake på måling

Fremskrittspartiet går kraftig tilbake i en ny meningsmåling gjort for VG. Der får partiet 9,4 prosents oppslutning, som er ned tre prosentpoeng fra forrige måned. Og siden stortingsvalget i 2017 har partiet mistet over halvparten av velgerne, og flest til Senterpartiet, ifølge målingen.

NRK - 05 May 20 kl. 06:53

Får ikke se i barnas journaler

Foreldre skal ikke lenger få kikke i journalene til barn som går til psykolog eller psykiater. Flertallet på Stortinget bestående av Senterpartiet, Frp og Høyre ber SV om at det kommer på plass rutiner som sperrer innsyn i deler av barns journaler..

P4 - 07 May 20 kl. 05:42

Krisemåling for Frp

Fremskrittspartiet stuper på en fersk meningsmåling. Fallet er på hele 3 prosentpoeng fra forrige måling, og partiet ligger nå på 9.4 prosent i følge undersøkelsen gjort av Respons Analyse for VG.

E24 - 29 Apr 20 kl. 13:21

Vedum vil ha en egen kontantstøtteordning for luftfarten

Senterpartiet ber regjeringen få på plass en egen kompensasjonsordning for flybransjen så fort som mulig – og helst i løpet av et par uker..

P4 - 28 Apr 20 kl. 22:47

Vil ha et halvt års kornforbruk

Senterpartiet vil ha beredskapslager for et halvt år med korn i Norge. Og de legger fram forslag om dette på Stortinget i morgen. Leder Trygve Slagsvold Vedum sier til Nationen at det er et faresignal at Russland stopper all eksport av matkorn på grunn av koronapandemien..

NRK - 28 Apr 20 kl. 12:16

Sps Pollestad stiller til gjenvalg

Geir Pollestad har gitt nominasjonskomiteen beskjed om at han ønsker å være Senterpartiets toppkandidat i Rogaland ved stortingsvalget i 2021. – Målet for valget må være at Senterpartiet kommer i regjering igjen, skriver Pollestad i en e-post til NTB..

Klartale - 23 Apr 20 kl. 09:55

Sier kriselagrene med mat er for små

Norge har kriselagre med mat. Men det er kun nok til 13.000 personer i en uke.

P4 - 29 Apr 20 kl. 13:32

Vil ha egen ordning for luftfarten

Senterpartiet ber regjeringen komme med en egen kompensasjonsordning for flybransjen, helst i løpet av et par uker. Partileder Trygve Slagsvold Vedum er redd vi ikke klarer å redde den grunnleggende infrastrukturen i samfunnet om ikke en slik ordning kommer på plass, melder E24. Stortinget har allerede vedtatt flere krisetiltak, som reduserte avkifter, oppkjøp avflyruter og en statlig lånegarantiordning..

NRK - 24 Apr 20 kl. 17:15

Borten Moe vil til Stortinget

Tidligere statsråd og stortingsrepresentant Ola Borten Moe (Sp) vil tilbake på Stortinget. Bakgrunnen for kunngjøringen er at nominasjonsprosessen i Senterpartiet i Trøndelag er i gang..

E24 - 25 Apr 20 kl. 11:05

Krisestøtte for bedrifter: Økt press for å skrote egenandel

Nye signaler fra Arbeiderpartiet får Senterpartiet og SV til å trappe opp kampen mot egenandelen for bedrifter som skal få kontantstøtte. Frp kan avgjøre saken..

P4 - 24 Apr 20 kl. 19:07

Borten Moe vil på Stortinget

Tidligere statsråd og stortingsrepresentant for Senterpartiet, Ola Borten Moe, vil tilbake på Stortinget. Han er nestleder i partiet, og stiller til valg neste år. Han sier utfordringene knyttet til koronakrisen er noe av det som motiverer ham til å stille..

P4 - 26 Apr 20 kl. 12:19

Sp og Frp heller mot ja til lagring av nettdata

Venstre hadde håpet at opposisjonen ville bidra til at regjeringens nye e-lov skulle falle. Men nå antyder både Frp og Senterpartiet at de er positivt innstilt til lovforslaget, melder NTB. Onsdag tok Venstre dissens i regjeringen da forslaget om at E-tjenesten skal få masselagre nettdata, ble lagt fram.

P4 - 23 Apr 20 kl. 23:05

Høyre størst på ny måling

Høyre fortsetter de gode målingene under koronakrisen. På en ny måling Ipsos har gjort for Dagbladet går Erna Solbergs parti frem hele 4,5 prosentpoeng, til 25,3. Me det er Høyre landets største parti.

NRK - 17 Apr 20 kl. 12:16

Ikke støtte for smittevern-plan

Senterpartiet, SV og Ap fikk ikke støtte fra Frp da de for andre gang fremmet et forslag i Stortinget om en nasjonal handlingsplan for smittevern utenfor helseinstitusjonene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt