Senterpartiet

Thursday, 21 November, 03:52

Nyheter om Senterpartiet

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 14 Nov 19 kl. 06:56

Sp passerer Høyre

Senterpartiet har nådd en ny milepæl - de har gått forbi Høyre på en meningsmåling. 20,9 prosent får Senterpartiet på Opinions novembermåling - Høyre får 20,6. Og det er ikke langt opp til Arbeiderpartiet heller - de får 21,7 prosent.

P4 - Igår: 17:29

- Sp hadde protestert mot eget budsjett

Senterpartiet hadde protestert mot sitt eget alternative budsjett om det hadde blitt lagt fram av et annet politisk parti. Det mener Høyres finanspolitiske talsperson. Henrik Asheim reagerer spesielt på at Senterpartiet ikke gir en krone til mindre bompenger, selv om de kritiserte bompengebelastningen under valgkampen..

P4 - Igår: 12:12

Sp vil redusere avgifter

Senterpartiet vil redusere avgiftene med 3,7 milliarder kroner neste år. Dette skal de gjøre gjennom å senke avgiftene på strøm og drivstoff og kutte i moms på buss, trikk og tog, kommer fram i partiets alternative statsbudsjett som ble lagt fram for kort tid siden. Samtidig vil Senterpartiet styrke beredskapen og gir mer enn 2 milliarder kroner tilsammen til politi, lokalsykehus, Hæren og Heimevernet..

E24 - 13 Nov 19 kl. 06:02

Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene

Senterpartiet foreslå i sitt alternative statsbudsjett å redusere bensinavgiften med 15 øre og dieselavgiften med 35 øre..

Dagbladet - 18 timer siden

Rørende omsorg for den forurensende middelklassen

Under dekke av sosial rettferdighet frir Senterpartiet til middelklassen, saftprodusenter, traktorbønder, og sine mange gode venner i næringslivet..

NRK - 9 timer siden

Stiller seg bak homoterapiforbud

Senterpartiets Stortingsgruppe har i kveld gått inn for et forbud mot homoterapi. Det bekrefter Olav Urbø, møtende stortingsrepresentant for Senterpartiet til VG. Dermed stiller partiet seg bak Arbeiderpartiet og MDGs forslag som skal opp i Stortinget 11.

P4 - 09 Nov 19 kl. 07:50

Sp nesten like store som Ap

Senterpartiet får nok en rekordmåling, og er snart like store som Arbeiderpartiet på dagens måling for Klassekampen og Nationen. Det skiller nå bare vel 3 prosentpoeng mellom de to partiene. Senterpartiet får 19,2 prosent oppslutning, fram 2 prosentpoeng.

VG - I førrgår: 09:33

Ja til homoterapi-forbud!

Senterungdommen kommer til å presse Senterpartiet i for å sikre et forbud mot konverteringsterapi..

Aftenposten - Igår: 16:47

Senterpartiet alene om avgiftskutt på rødgrønn side

Trygve Slagsvold Vedum vil kutte avgiftsnivået i Norge – mens Senterpartiets tidligere samarbeidspartier i den rødgrønne regjeringen øker avgiftene i sine alternative budsjetter..

Klartale - 14 Nov 19 kl. 08:55

Sp-lederen kan smile bredt

Stadig flere sier de vil stemme Senterpartiet. Sp får støtte fra 20,9 prosent av velgerne i en ny måling..

P4 - I førrgår: 06:20

Sp vil gjenopprette lensmannskontorer

Mindre byråkrati, flere politifolk på hjul, og gjenoppretting av 20 nedlagte lensmannskontorerer. Det er noen av forslagene Senterpartiet legger fram, når de i morgen presenterer sitt alternative statsbudsjett. Partiet vil totalt bruke en halv milliard kroner mer enn regjeringen på politi, og samtidig gjøre store kutt i Politidirektoratet, skriver Nationen..

P4 - 06 Nov 19 kl. 16:50

Ny rekordmåling for Sp

Senterpartiet får en oppslutning på 20 prosent og får sitt beste resultat noensinne på Sentios målinger for Nettavisen og Amedia. Målingen gir Senterpartiet nesten flertall sammen med Arbeiderpartiet. Dersom målingen hadde vært resultat i et stortingsvalg, ville de to partiene sammen med SV fått et klart flertall med 97 mandater, opp fra 93 i oktober..

P4 - 16 Nov 19 kl. 18:14

Sp vil gjenopprette politikontorer

Senterpartiet vil gjenopprette 20 av de 126 lensmannskontorene som ble lagt ned som følge av politireformen. Det foreslår partiet i sitt alternativet statsbudsjett som legges frem på tirsdag, skriver Nationen. Det er ikke kjent hvilke lensmannskontor partiet vil prioritere å gjenopprette hvis de skulle komme til makten..

VG - 16 Nov 19 kl. 09:04

Kan Slagsvold Vedum bli statsminister?

Senterpartiet og Ap kan bli jevnstore ved neste stortingsvalg. Da vil vi se en Trygve Slagsvold Vedum full av selvtillit – og en Jonas Gahr Støre som en slagen mann..

NRK - 16 Nov 19 kl. 16:29

Sp vil ha tilbake 20 politikontor

Senterpartiet vil bringe tilbake 20 av lensmannskontora som blei lagt ned med politireforma. Det foreslår partiet når det legg fram sitt alternative budsjett tysdag, ifølge Nationen. 126 lensmannskontor blei lagt ned som følge av politireforma..

P4 - 04 Nov 19 kl. 20:26

Nok en rekord for Senterpartiet

Senterpartiet fortsetter fremgangen, og er nesten landets største parti i en ny meningsmåling gjort for TV 2. Partiet får 19,5 prosent, som er Senterpartiets største oppslutning på en måling siden folkeavstemningen om EU i 1993. Bakgrunnstallene viser at Trygve Slagsvold Vedum henter velgere fra alle de andre partiene.

Dagbladet - 14 Nov 19 kl. 09:32

Slik blir vi kvitt palmeoljen

Regjeringen, Arbeiderpartiet og Senterpartiet krangler om biodrivstoff og palmeolje, men ingen av dem har løsningen. Slik kan vi sikre at palmeoljen forsvinner..

E24 - 04 Nov 19 kl. 20:45

Senterpartiet gjør sin beste måling siden 1994

Senterpartiet gjør det rekordbra og snuser på 20-tallet på TV 2s siste meningsmåling. Med en oppslutning på 19,5 prosent gjør de sin beste måling siden 1994..

P4 - 14 Nov 19 kl. 21:34

Ber NFF anmelde vold

Justispolitikere ber nå Norges Fotballforbund om å hjelpe ofre for vold og trusler i fotballen med å politianmelde hendelsene. I dag meldte VG at av 103 volds- og trusselhendelser Fotballforbundet har hatt til behandling siden 2010, har ikke en eneste sak endt med anmeldelse. Justispolitikere fra Frp, Ap, Høyre, SV og Senterpartiet er enige om at dette ikke er akseptabelt og ber forbundet ta ansvar og ikke la det være opp til ofrene å anmelde..

P4 - 14 Nov 19 kl. 13:21

- Vedum kan bli statsminister

- Trygve Slagsvold Vedum kan bli Norges neste statsminister. Det sier politisk kommentator i Dagsavisen, Arne Strand. I en fersk meningsmåling er Senterpartiet landets nest største parti med 20,9 prosents oppslutning.

P4 - 13 Nov 19 kl. 08:23

Sp vil kutte drivstoffprisene

Senterpartiet vil ha lavere pris på bensin og diesel. I sitt alternative statsbudsjett foreslår partiet å sette av 800 millioner kroner til å kutte vei- og drivstoffavgifter. Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum mener Frp har mistet fotfeste som bilistenes parti og tar gjerne over.

Aftenposten - 13 Nov 19 kl. 06:00

Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet

Frps Ketil Solvik-Olsen mener Senterpartiet har makt til å få stoppet utenlandskabelen NorthConnect – og ber dem gjøre det fremfor å «drive spill» i Stortinget..

E24 - 13 Nov 19 kl. 06:15

Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet

Frps Ketil Solvik-Olsen mener Senterpartiet har makt til å få stoppet utenlandskabelen NorthConnect – og ber dem gjøre det fremfor å «drive spill» i Stortinget..

Aftenposten - 10 Nov 19 kl. 10:48

Ap og Sp varsler milliardløft til sykehussatsing

Sykehusene er kronisk underfinansiert av dagens regjering, mener Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Høyre anbefaler lesebriller og kalkulator..

P4 - 12 Nov 19 kl. 23:14

Reagerer på millioner til merkevarebygging

Flere politikere reagerer på at Bane Nor skal bruke 54 millioner kroner på design- og merkevaretjenester de neste årene. Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet mener dette er vanvittig og sløsing med skattebetalerens penger, melder Kampanje. Bane Nor på sin side forsvarer dette da de til nå ikke har klart å kommunisere tydelig nok hva som er deres ansvar..

VG - 10 Nov 19 kl. 11:01

Får sykehus-kritikk - ber Ap finne frem kalkulator

Sykehusene er kronisk underfinansiert av dagens regjering, mener Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Høyre anbefaler lesebriller og kalkulator..

NRK - 09 Nov 19 kl. 02:13

Sp med rekordmåling

Senterpartiet går fram og er i november nesten like stort som Arbeiderpartiet, skriver Klassekampen. I målingen får Sp 19,2 prosent, mens Ap ender på 22,3 prosent. Hadde det vært stortingsvalg nå, ville Ap få 40 og Sp 36 stortingsmandater..

NRK - 09 Nov 19 kl. 02:13

Sp med ny rekordmåling

Senterpartiet går fram og er i november nesten like stort som Arbeiderpartiet, skriver Klassekampen. I målingen får Sp 19,2 prosent, mens Ap ender på 22,3 prosent. Hadde det vært stortingsvalg nå, ville Ap få 40 og Sp 36 stortingsmandater..

P4 - 30 Oct 19 kl. 12:26

Krever svar om klesvask i Forsvaret

Senterpartiet krever nå svar fra Forsvarsministeren om at soldater har fått brennkopper og skabb etter endringer i klesvasken. Forsvarets logistikkorganisasjon har pålagt soldater i Indre Troms å vaske klær selv, men det er ikke nok vaskemaskiner. Senterpartiet sier dette er skammelig, og ber Forsvarsministeren svare på om hun synes dette er en verdig behandling av vernepliktige..

Aftenposten - 25 Oct 19 kl. 00:09

Rekordhøyt for Senterpartiet på ny måling

Senterpartiet fortsetter framgangen fra forrige måned og når rekordhøye 17,6 prosents oppslutning på Dagbladet siste partimåling..

P4 - 07 Nov 19 kl. 17:45

Sa nei til kontant-krav

Stortinget sa i dag nei til Senterpartiets forslag om å slå fast retten til å betale med kontanter. Forslaget innebærer ikke bare at forbrukeren skal ha rett til å betalte kontant, men også at det knyttes en straffebestemmelse til plikten til å ta imot kontanter. Også i 2017 ble et lignende forslag fra Senterpartiet nedstemt..

NRK - 24 Oct 19 kl. 23:06

DB: God måling for Senterpartiet

Senterpartiet får i en ny måling fra Dagbladet 17,6 prosent oppslutning. Det er det beste resultatet de har fått på en Dagbladet-måling noen sinne, ifølge avisa..

E24 - 06 Nov 19 kl. 19:05

Reagerer på forslag om å straffe bedrifter som ikke aksepterer kontanter: – Håpløst gammeldags

Virke ønsker en utredning om kontantplikten i norske virksomheter, og foreslår at den fjernes. Senterpartiet mener det haster med konkrete tiltak som sikrer muligheten til fortsatt å betale med kontanter..

P4 - 24 Oct 19 kl. 13:43

Savner tiltak fra justisminsteren

- Det virker ikke som justisminister Jøran Kallmyr tar de store problemene i politiet på alvor. Det sier Jenny Klinge fra Senterpartiet. Kallmyr måtte i dag svare i Stortinget fordi Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV er bekymret for bemannings- og beredskapssituasjonen.

P4 - 17 Oct 19 kl. 08:18

Senterpartiet klatrer videre

Senterpartiet fortsetter å fosse fram. På en ny meningsmåling gjort av Sentio for Nettavisen får de en oppslutning på 17,6 prosent. Det er en oppgang på 0,8 prosentpoeng fra september og det beste resultatet Sentio har målt Senterpartiet til.

NRK - 01 Nov 19 kl. 15:20

Venstre: – Eit respektlaust utspel

Venstre reagerer mot Frp og Senterpartiet etter trygdeskandalen. Dei to partia meiner EØS står i vegen for fornuftig norsk trygdepolitikk..

VG - 04 Nov 19 kl. 21:59

Går ut mot Ropstad etter «gutten på luftmadrassen»: Han må ta ansvar

Arbeiderpartiet og Senterpartiet mener barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) selv må ta ansvar etter VGs sak om «gutten på luftmadrassen» - og krever en redegjørelse for Stortinget..

VG - 28 Oct 19 kl. 09:41

Senterpartiet vil ha reform av norsk barnevern

Sps landsstyremøte skal ta stilling til et forslag om å reformere og avprivatisere norsk barnevern. Barnevernets tillit er i ferd med å svekkes, heter det..

P4 - 28 Oct 19 kl. 16:25

Vil reformere barnevernet

Senterpartiet vil reformere og avprivatisere norsk barnevern. Partiets redaksjonskomité fremmer saken for landsstyremøtet i dag der det skal stemmes over forslaget. De viser til at både FN og Riksrevisjonen har pekt på mangler i norsk barnevern og vil blant annet ha slutt på konkurranseutsetting i barnevernet..

P4 - 30 Oct 19 kl. 05:25

Ap-Henriksen: - Savner Frp-Horne

Arbeiderpartiets Kari Henriksen sier hun savner Frps Solveig Horne som sjef for barnevernet. Horne var barneminister fra 2013 til januar i fjor. Henriksen sier til Aftenposten at hun aldri hadde trodd hun ville savne en Frp-statsråd, men sier Horne i alle fall ville styre barnevernet.

P4 - 16 Oct 19 kl. 06:46

Dårligere likestilling i toppen av regjeringspartiene

Regjeringspartiene er langt dårligere til å nominere kvinner på topp enn Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Det viser en kartlegging avisa Nationen har gjort. Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner, mens Arbeiderpartiet og Senterpartiet på sin side har henholdsvis 54 og 46 kvinnelige ordførere..

P4 - 23 Oct 19 kl. 19:29

Fortsatt opptur for Sp

Oppturen fortsetter for Senterpartiet. De får rekordhøye 18,1 prosent oppslutning på en fersk måling Norstat har gjort for Vårt Land. Det er 2,3 prosentpoeng fram fra september, og det beste resultatet til partiet siden 2003..

NRK - 22 Oct 19 kl. 07:27

Mer borgerlig samarbeid for Sp

Senterpartiet har etter valget fått ordførervervet i 134 kommuner. I 27 prosent av dem er varaordføreren enten fra Sosialistisk Venstreparti eller Arbeiderpartiet, ifølge en oversikt Nationen har laget..

P4 - 24 Oct 19 kl. 10:57

Kallmyr svarer Stortinget

Justisminister Jøran Kallmyr redegjør torsdag for politireformen i Stortinget. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har krevd en redegjørelse etter flere medieoppslag om krise i politiet. De tre partiene krever strakstiltak for å bedre situasjonen..

NRK - 22 Oct 19 kl. 07:27

Økning i borgerlig samarbeid for Sp

Senterpartiet har etter valget fått ordførervervet i 134 kommuner. I 27 prosent av dem er varaordføreren enten fra Sosialistisk Venstreparti eller Arbeiderpartiet, ifølge en oversikt Nationen har laget..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt