Senatet

Monday, 24 June, 21:14

Nyheter om Senatet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 Jun 19 kl. 18:24

Senatet sier nei til våpensalg

Trump-administrasjonen besluttet i mai å bruke et smutthull i loven for å selge amerikanske våpen til Saudi-Arabia uten godkjenning fra Kongressen. Senatet sier torsdag nei til det. Forslaget ble avvist av Senatet med 53 mot 45 stemmer..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 01:13

Trumps sønn møter til høring i Senatet

Donald Trump jr. møter onsdag til høring i Senatet for å svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 23:57

Trump jr. måtte svare på spørsmål i Senatet

Donald Trump jr. måtte i Senatet onsdag på nytt svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i USA i 2016..

NRK - 20 Jun 19 kl. 23:14

– Jobber med svar på Iran

Den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell, sier Trumps regjering jobber med svar på Irans handlinger, etter at de skjøt ned en amerikansk drone..

P4 - 21 Jun 19 kl. 08:41

Frykter Trump vil "snuble" inn i en krig

Den sentrale demokraten Chuck Schumer i USA frykter president Donald Trump vil snuble inn i en krig med Iran. Schumer, som er demokratenes fraksjonsleder i Senatet, sier til Financial Times, at han har gjort det klinkende klart for Trump at han må ha en godkjennelse fra Kongressen for å gå til militære angrep mot landet. Ifølge New York Times skal Trump ha beordret et angrep på flere strategiske mål i Iran, før han trakk ordren kort tid før den skulle utføres..

E24 - 06 Jun 19 kl. 06:28

Senatet ønsker å blokkere Trumps våpensalg til Saudi-Arabia

Det ligger nok en gang an til tverrpolitisk enighet i Senatet om president Donald Trumps våpenhandel med Saudi-Arabia, men nok en gang kan Trump legge ned veto..

Hegnar.no - 12 Jun 19 kl. 06:36

Trumps sønn møter til høring i Senatet

Skal svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant..

NRK - 12 Jun 19 kl. 23:51

Trump jr. måtte svare på spørsmål

Donald Trump jr. måtte i Senatet onsdag på nytt svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i USA i 2016. – Jeg er glad det hele er over, sa han etter utspørringen..

NRK - 11 Jun 19 kl. 23:32

Trumps sønn møter til høring

Donald Trump jr. møter onsdag til høring i Senatet for å svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant. Trump jr.

NRK - 05 Jun 19 kl. 04:03

Opprør mot Trumps toll-planer

Flere sentrale republikanere er kritiske Trumps planer om å øke toll på meksikanske varer. Republikanernes leder i Senatet Mitch McConnell, sier til Politico at det ikke er utenkelig at mange republikanske senatorer vil stemme mot Trumps planer..

P4 - 05 Jun 19 kl. 05:50

Trump får refs av sine egne

Flere fremtredende republikanere kritiserer nå åpent president Donald Trumps planer om å øke toll på mexicanske varer. Den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell, sier til Politico at det ikke er utenkelig at mange republikanske senatorer vil stemme med demokratene for å blokkere planene til Trump. Han kunngjorde forrige uke at han innfører 5 prosent toll på alle mexicanske varer fra 10.

NRK - 15 May 19 kl. 22:37

Nærmer seg løsning om ståltoll

USAs finansminister Steven Mnuchin sa at USA nærmer seg en enighet med Mexico og Canada om å fjerne toll på stål, da han talte for en komité i Senatet onsdag. Han sa også at han tror på nye handelssamtaler i Beijing..

NRK - 14 May 19 kl. 23:44

Trump jr. skal på nytt forklare seg

President Donald Trumps sønn Donald jr. går med på å møte i etterretningskomiteen i Senatet. Iølge The Hill har Trump jr.

VG - 15 May 19 kl. 04:47

Mot omstridt abortlov i Alabama

Senatet i den amerikanske delstaten Alabama stemte tirsdag for et forslag som i realiteten betyr et totalforbud mot abort – selv ved voldtekt og incest..

VG - 15 May 19 kl. 04:47

Alabama vedtok omstridt abortlov

Senatet i den amerikanske delstaten Alabama stemte tirsdag for et forslag som i realiteten betyr et totalforbud mot abort – selv ved voldtekt og incest..

P4 - 15 May 19 kl. 06:37

Gjør abort etter incest og voldtekt ulovlig

Leger i Alabama kan nå få livsstid i fengsel om de utører abort på incest og voldtektsore Det melder CNN. Senatet i delstaten har vedtatt at det nå kun kan tas abort hvis mors liv er i fare. Flere stater har allerde gjort det nær sagt umulig å ta abort.

VG - 09 May 19 kl. 01:40

Amerikanske medier: Trump junior må forklare seg for Senatet – igjen

Senatets etterretningskomité har ifølge flere amerikanske medier stevnet presidentens eldste sønn..

NRK - 02 May 19 kl. 00:20

Barr vil ikke stille til høring

USAs justisminister William Barr sier han ikke kommer til å stille til høring i Representantenes hus om Robert Muellers Russland-rapport torsdag. Onsdag møtte han i Senatet..

P4 - 02 May 19 kl. 20:21

Pelosi anklager Barr for løgn

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, anklager nå USAs justisminister William Barr for å ha begått en forbrytelse ved å lyve til Kongressen da han forklarte seg om Mueller-rapporten. Barr måtte i går svare i Senatet om granskingsrapporten om anklagene om russisk innblanding i presidentvalget i 2016. En talsperson for justisdepartementets kaller Pelosis anklage falsk..

P4 - 01 May 19 kl. 12:17

Mueller frustrert over justisminister Barr

Oppsummeringen av Russland-rapporten manglet kontekst og har ført til forvirring rundt kritiske funn i etterforskningen av president Donald Trump. Det skriver FBIs spesialetterforsker Robert Mueller, som sto bak granskningen om Russland-samrøre, i et brev til justisminister William Barr, ifølge Wasington Post. Justisdepartementet med Barr i spissen konkluderte med at Trump ikke hadde gjort noe galt, selv om Mueller fant ti mulige tilfeller der Trump forsøkte å hindre etterforskningen.

NRK - 19 Apr 19 kl. 15:44

Krever usladdet Mueller-rapport

Demokratene i Kongressen krever en usladdet versjon av Mueller-rapporten om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016. Rettsutvalget i Senatet stevnet justisdepartement med krav om full tilgang til rapporten innen 1. mai..

Dagbladet - 27 Mar 19 kl. 08:31

Latterliggjort i Senatet. Slår knallhardt tilbake

Mike Lee har ingen som helst tro på at Alexandria Ocasio-Cortez' forslag kommer til å få gjennomslag i Senatet..

Aftenposten - 03 Apr 19 kl. 21:36

Amerikanske toppolitikere gir Stoltenberg skryt: - Glitrende tale.

WASHINGTON, DC (Aftenposten): USA støtter NATO 100 prosent, sier nestlederen i Senatet, John Thune, i et intervju med Aftenposten..

Hegnar.no - 14 Mar 19 kl. 20:08

Senatet vil ha slutt på Trumps unntakstilstand

Et flertall i Senatet i USA har stemt for å oppheve unntakstilstanden som president Donald Trump har innført ved grensa mot Mexico..

NRK - 15 Mar 19 kl. 00:49

Senatet vil oppheve krisetilstand

Et flertall i Senatet i USA vil oppheve krisetilstanden som Donald Trump har innført ved grensa mot Mexico. Men Trump nekter. 59 senatorer – blant dem tolv av Trumps partifeller – stemte torsdag for et forslag om å oppheve krisetilstanden.

NRK - 21 Mar 19 kl. 09:43

Sjokktal for høgrepopulistisk parti

Det nederlandske provinsvalet i går var ein kraftig opptur for det vesle høgrepopulistiske partiet «Forum for Demokrati». Det fører til at regjeringa mister fleirtalet i Senatet. Måndagens angrep i Utrecht kan vere ei forklaring..

NRK - 19 Mar 19 kl. 00:15

Ny lov kan stanse gjenvalg av Trump

Senatet i den amerikanske delstaten Washington har vedtatt en lov som nekter personer som ikke har offentliggjort selvangivelsene sine, å stille til valg som president. Dermed kan president Donald Trump bli nektet å stille til gjenvalg i delstaten..

Aftenposten - 14 Mar 19 kl. 20:14

12 senatorer stempte mot Trumps unntakstilstand

Et flertall i Senatet i USA har stemt for å oppheve unntakstilstanden som president Donald Trump har innført ved grensa mot Mexico..

Aftenposten - 14 Mar 19 kl. 20:14

12 senatorer stemte mot Trumps unntakstilstand

Et flertall i Senatet i USA vil oppheve unntakstilstanden som Donald Trump har innført ved grensa mot Mexico. Men Trump nekter å lytte til de folkevalgte..

NRK - 14 Mar 19 kl. 20:02

Vil avbryte Trumps unntakstilstand

Et flertall i Senatet har stemt for å avslutte Donald Trumps unntakstilstand ved muren mot Mexico, melder AFP. Dette er et stort politisk nederlag for Trump. 59 stemte for å fjerne den, mens 41 stemt mot.

NRK - 14 Mar 19 kl. 00:06

Vedtok stans av militær bistand

Senatet har stemt for å stanse militær bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen. Resolusjonen, som først og fremst er symbolsk, ble stemt fram av hovedsakelig demokrater, skriver Business Insider. Dermed har begge kamrene trosset president Trump..

VG - 14 Mar 19 kl. 20:20

Flertall for å terminere Trumps unntakstilstand

Et flertall Senatet i USA har stemt for å terminere Donald Trumps unntakstilstand ved grensen mot Mexico..

VG - 14 Mar 19 kl. 20:20

Flertall for å stoppe Trumps unntakstilstand

Et flertall Senatet i USA har stemt for å stoppe Donald Trumps unntakstilstand ved grensen mot Mexico..

NRK - 11 Mar 19 kl. 22:29

Stoltenberg invitert til Kongressen

Begge de store partiene i USA inviterer NATO-sjef Jens Stoltenberg til Kongressen neste måned i forbindelse med NATOs 70-årsdag. Invitasjonen kommer formelt fra demokraten Nancy Pelosi, med støtte fra republikaneren Mitch McConnell som leder Senatet..

Hegnar.no - 07 Mar 19 kl. 06:14

Dette viser at Trumps tidligere advokat løy

Michael Cohen, Trumps eksadvokat, skal onsdag ha endret en uriktig uttalelse han i 2017 ga til etterretningskomiteen i Senatet..

Dagbladet - 04 Mar 19 kl. 02:45

Senatet vil trolig si ja til å blokkere Trumps grensemur

- Jeg kan ikke gi presidenten den makta..

Aftenposten - 07 Mar 19 kl. 06:01

AP: Cohen leverte dokumenter som viser at han løy

Michael Cohen, Trumps eksadvokat, skal onsdag ha endret en uriktig uttalelse han i 2017 ga til etterretningskomiteen i Senatet..

Dagbladet - 27 Feb 19 kl. 01:01

Flertall for å blokkere Trumps unntakstilstand

Nå skal resolusjonen som ble vedtatt av Representantenes hus videre til Senatet, hvor det er mye mer usikkerhet rundt hvordan utfallet vil bli..

NRK - 27 Feb 19 kl. 00:56

Blokkerer Trumps kriseerklæring

Representantenes hus har vedtatt en resolusjon for å blokkere president Trumps erklæring av en nasjonal krisetilstand. President Donald Trump har varslet at han vil legge ned veto dersom også Senatet vedtar forslaget..

Hegnar.no - 27 Feb 19 kl. 05:59

Michael Cohen fratatt advokatbevillingen

President Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen er fratatt advokatbevillingen, samme dag som han satt i en høring bak lukkede dører i Senatet..

NRK - 22 Feb 19 kl. 15:55

Kampen om Mexico-muren fortsetter

Demokrater i Representantenes hus har fremmet et forslag som opphever krisetilstanden Donald Trump har utstedt for å finansiere en mur på Mexico-grensen. De håper å overbevise Representantenes hus og Senatet, slik at flertallet kan overstyre Trump..

Hegnar.no - 13 Feb 19 kl. 05:30

Senatet vil stemme over klimaplan

Senatets leder varsler votering over demokratenes Green New Deal, planen om et grønt skifte i amerikansk økonomi som refses av republikanere..

Aftenposten - 01 Feb 19 kl. 00:20

Senatet motstiller seg Trumps Syria-retrett

Et forslag om å motsette seg president Trumps planlagte tilbaketrekking fra Syria har kommet seg gjennom en første votering i Senatet..

NRK - 14 Feb 19 kl. 00:25

Nærare våpenstans til Jemen-krig

Representantanes hus i Washington har røysta for å stanse militær bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen. Det er skal vere håp om å få forslaget gjennom i Senatet, men om presidenten legg ned veto, spørs det om det går gjennom i Kongressen..

NRK - 13 Feb 19 kl. 03:36

Senatet vil stemme over klimaplan

Senatets leder varsler votering over demokratenes Green New Deal, planen om et grønt skifte i amerikansk økonomi som refses av republikanere. Klimaplanen vil få amerikansk økonomi vekk fra fossilt brennstoff og over til fornybare energikilder..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt