Senatet

Mandag, 08 Mars, 00:29

Nyheter om Senatet

Sortering: Relevans | Senaste
E24 - Igår: 18:33

Senatet har godkjent krisepakke verdt 16.000 milliarder kroner

Med knapt flertall har Senatet i USA godkjent president Joe Bidens krisepakke..

NRK - I førrgår: 04:50

Michelle Obama ber om ny vallov

Tidlegare førstedame i USA, Michelle Obama, ber Senatet vedta nye vallover som skal sikre alle amerikanarar høve til å stemme ved val. Ho oppfordrar Senatet til å stanse forslag frå republikanerane som vil gjere det vanskelegare å stemme..

NRK - I førrgår: 03:34

Utsetter krisepakkevedtak i Senatet

Republikanere i Senatet i USA har klart å forsinke debatten rundt president Joe Bidens nye krisepakke på 1900 milliarder dollar. De krever opplesning av hele forslaget, noe som vil forsinke krisepakken i mange timer, skriver Washington Post..

NRK - I førrgår: 03:34

Utset krisepakkevedtak i Senatet

I USA er Senatet si behandling av president Joe Biden si krisepakke på 1900 milliardar dollar, forseinka med fleire timer. Republikanarane har kravd at heile lovforslaget på over 500 sider skal lesast opp, skriv Washington Post..

NRK - 04 mars 21 kl. 23:50

Senatet tar opp Bidens krisepakke

I USA har Senatet stemt for å åpne debatten om president Joe Bidens koronakrisepakke på 1900 milliarder dollar. Kongressen er splittet i saken, men vedtaket om å åpne debatten gikk gjennom med visepresident Kamala Harris' dobbeltstemme.

NRK - 03 mars 21 kl. 06:25

Trekker nominasjon av budsjettsjef

President Joe Bidens har trukket nominasjonen av Neera Tanden som budsjettsjef i Det hvite hus etter motstand fra Senatet.Tanden var forut for avstemningen i Senatet kommet i hard vind etter å ha lagt ut en rekke kontroversielle meldinger på Twitter..

NRK - 02 mars 21 kl. 02:12

Cardona ny utdanningsminister i USA

Senatet i USA har bekreftet Miguel Cardona som Biden-regjeringens nye utdanningsminister. Cardona (45) er tidligere lærer i det offentlige utdanningssystemet. Han ble godkjent med 64 mot 33 stemmer i avstemningen i Senatet..

NRK - 22 jan. 21 kl. 16:23

Senatet får Trump-saken mandag

Riksretttstiltalen mot USAs tidligere president Donald Trump sendes fra Representantenes Hus til Senatet på mandag. Det bekrefter Demokratenes flertallsleder Chuck Schumer. Det er ennå ikke bestemt når selve riksrettssaken skal holdes i Senatet..

NRK - 27 feb. 21 kl. 08:14

Krisepakke går videre til Senatet

President Joe Bidens økonomiske handlingsplan på 1.900 milliarder dollar er godkjent i Representantenes hus, melder CNN. Ifølge president Biden skal krisepakken gjenreise økonomien etter koronapandemien.

NRK - 25 feb. 21 kl. 19:17

Granholm blir USAs energiminister

Senatet har godkjent norskættede Jennifer Granholm som USAs nye energiminister. Granholm, som tidligere har vært guvernør i Michigan, ble godkjent med 64 mot 35 stemmer i Senatet. Granholm har skandinaviske aner med norsk farmor og svensk farfar..

NRK - 14 jan. 21 kl. 02:46

Biden håper Senatet kan balansere

Påtroppende president Joe Biden sier en uttalelse onsdag kveld at han håper Senatet kan behandle både en riksrettssak og «andre viktige saker». Biden tar ikke stilling til om Senatet bør dømme Donald Trump i henhold til riksrettstiltalen..

NRK - 13 jan. 21 kl. 23:29

Varsler avstemning i Senatet

Det vil bli avholdt en egen avstemning i Senatet om Donald Trump skal nektes å stille til valg igjen dersom han blir dømt i riksrettssaken. Det sier Demokratenes leder i Senatet Chuck Schumer, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 07 jan. 21 kl. 03:33

Jon Ossoff vant valget i Senatet

Georgia-demokraten Jon Ossoff vant sitt valg i Senatet. Hans seier gjør ham til den yngste amerikanske senatoren med sine 33 år, og gir demokratene kontroll over Senatet når Joe Biden tar over som president, melder nyhetsbyrået AP..

Aftenposten - 09 feb. 21 kl. 23:12

Senatet har talt: Saken mot Trump er lovlig

Et flertall i det amerikanske Senatet har dermed avvist argumentet til Donald Trumps advokater, om at riksrettssaken er….

NRK - 04 feb. 21 kl. 19:41

Ber Trump vitne i Senatet

Demokratene i Representantenes hus har formelt bedt Donald Trump om å vitne under ed når riksrettssaken mot ham starter i Senatet neste uke. Trump er tiltalt for å ha oppildnet en folkemengde i forkant av stormingen av Kongressen 6. januar..

NRK - 30 des. 20 kl. 05:44

Ber Senatet overkjøre Trump-veto

Republikanarane sin mektige leiar i Senatet, Mitch McConnell, trassar president Donald Trump og ber Senatet overkøyre vetoet hans mot forsvarsbudsjettet. Trump har svara på Twitter og seier at partiet treng nye leiarar..

NRK - 03 feb. 21 kl. 01:42

Mayorkas godkjent av Senatet

Senatet i USA har bekreftet president Joe Bidens valg av cubanskfødte Alejandro Mayorkas som landets nye minister for innenlands sikkerhet. 57 senatorer stemte tirsdag for Mayorkas og 43 stemte imot..

NRK - Igår: 21:39

Biden hyller vedtak om krisepakke

President Joe Biden sier han er svært fornøyd etter at Senatet lørdag godkjente en enorm korona-krisepakke for innbyggere og næringsliv. Ifølge presidenten betyr dette at de fleste amerikanere vil få utbetalt 1.400 dollar i økonomisk støtte om kort tid..

NRK - Igår: 21:39

Biden fornøyd med krisepakke

President Joe Biden sier han er svært fornøyd etter at Senatet lørdag godkjente en enorm korona-krisepakke for innbyggere og næringsliv. Ifølge presidenten betyr dette at de fleste amerikanere vil få utbetalt 1400 dollar i økonomisk støtte om kort tid..

NRK - Igår: 18:27

Har vedtatt korona-krisepakke

Senatet i USA vedtok lørdag president Joe Bidens korona-krisepakke på 1.900 milliarder dollar..

NRK - Igår: 18:27

Har godkjent korona-krisepakke

Senatet i USA vedtok lørdag president Joe Bidens korona-krisepakke på 1.900 milliarder dollar. Pakken har vært presidentens viktigste sak etter valget.

Aftenposten - Igår: 18:33

Senatet har godkjent krisepakke verdt 16.000 milliarder kroner

Utslitte senatorer har med knapt flertall godkjent president Joe Bidens krisepakke, som legger opp til enorm offentlig….

NRK - Igår: 18:27

Godkjente korona-krisepakke i USA

Senatet i USA vedtok lørdag president Joe Bidens korona-krisepakke på 1.900 milliarder dollar. Pakken har vært presidentens viktigste sak etter valget.

NRK - Igår: 03:17

Enige om penger til arbeidsløse

I USA er politikerne blitt enige om hvor mye penger arbeidsløse skal få i støtte. Etter ni timers debatt var vedtaket klart. Senatet fortsetter nå behandlingen av president Joe Bidens korona-krisepakke..

NRK - I førrgår: 04:50

Michelle Obama roser ny valglov

Tidligere førstedame i USA, Michelle Obama, ber Senatet vedta en ny valglov som betyr at det skal bli lettere å registrere og å avgi stemme via post. Også personer med kriminelt rulleblad skal få tilbake retten til å stemme..

NRK - 26 jan. 21 kl. 18:24

Blinken godkjent av Senatet

Antony Blinken er godkjent er godkjent av Senatet som USAs utenriksminister..

NRK - 03 mars 21 kl. 10:57

Åpner for henrettelse ved skyting

Senatet i South Carolina i USA har stemt for å innføre skyting, i tillegg til elekstrisk stol, som lovlig henrettelsesmetode. Årsaken er at delstaten for tiden ikke kan henrette noen fordi de ikke har medikamentene som brukes til giftsprøytene..

E24 - 03 mars 21 kl. 06:47

Biden trekker sin nominerte budsjettsjef-kandidat

President Joe Biden har trukket nominasjonen av Neera Tanden som budsjettsjef i Det hvite hus etter motstand fra Senatet..

Aftenposten - 26 jan. 21 kl. 06:28

Riksrettstiltalen mot Trump overlevert til Senatet

Riksrettstiltalen mot tidligere president Donald Trump ble mandag formelt overlevert Senatet i en seremoni i Kongressen….

Aftenposten - 26 jan. 21 kl. 06:28

Tiltalen er nå overlevert Senatet. Men Biden tror ikke på riksrettsdom mot Trump.

Riksrettstiltalen mot tidligere president Donald Trump ble mandag formelt overlevert Senatet i en seremoni i Kongressen….

NRK - 03 mars 21 kl. 04:55

Bidens regjering framleis halvtom

Over ein månad etter presidentskiftet i USA er taburettane i Joe Biden si regjering ikkje fylte. Berre 12 av 23 nominasjonar er godkjende i Senatet. Farten på utnemningane er den treigaste i moderne tid, ifølgje nyheitsbyrået AP..

VG - 03 mars 21 kl. 01:26

Biden-nominasjon trekker seg etter kontroverser

Joe Biden ønsket seg Neera Tanden som budsjettdirektør i USA. Hennes egne Twitter-meldinger ødela for henne i Senatet, og natt til onsdag ba hun om å få trekke sin nominasjon..

VG - 03 mars 21 kl. 01:26

Biden-nominert trekker seg etter kontroverser

Joe Biden ønsket seg Neera Tanden som budsjettdirektør i USA. Hennes egne Twitter-meldinger ødela for henne i Senatet, og natt til onsdag ba hun om å få trekke seg fra prosessen..

NRK - 03 mars 21 kl. 01:09

Biden trakk kandidat etter kritikk

President Joe Biden har trukket sin kandidat til å styre budsjettkontoret i Det hvite hus, etter at kandidaten Neera Tanden har møtt motstand fra begge partier i Senatet. Tanden får blant annet kritikk for å ha uttrykt sterke meninger på Twitter..

NRK - 25 jan. 21 kl. 19:24

Riksrettstiltale på vei til Senatet

USAs første riksrettssak mot en tidligere president er formelt i gang når tiltalebeslutningen mot Donald Trump blir sendt til Senatet mandag, skriver NTB. Trump anklages for å ha oppildnet til stormingen av Kongressen den 6. januar..

Aftenposten - 28 feb. 21 kl. 09:59

Denne helgen hylles Trump av høyresiden i det republikanske partiet

Med Donald Trump som president tapte Republikanerne Det hvite hus og flertallet i Senatet..

NRK - 22 jan. 21 kl. 23:55

Yellen fikk enstemmig støtte

Finanskomiteen i det amerikanske Senatet har enstemmig tilrådd at Janet Yellen blir ny finansminister i USA. Dermed tyder alt på at hun vil bli godkjent i Senatet neste uke, som den frste kvinnen i embetet..

NRK - 22 jan. 21 kl. 23:55

Janet Yellen fikk enstemmig støtte

Finanskomiteen i det amerikanske Senatet har enstemmig tilrådd at Janet Yellen blir ny finansminister i USA. Dermed tyder alt på at hun vil bli godkjent i Senatet neste uke, som den første kvinnen i embetet..

VG - 21 jan. 21 kl. 11:59

Diskuterer maktfordeling i Senatet: – Dette forholdet må bare fungere

Demokraten Chuck Schumer og republikaneren Mitch McConnell har byttet roller i Senatet, og må nå bli enige om en maktfordelingsavtale. Det har allerede vist seg å være vanskelig..

NRK - 21 jan. 21 kl. 11:12

Haines først godkjent av Senatet

Avril Haines, president Bidens etterretningssjef, er den første av hans toppfolk som er godkjent av Senatet. Haines, som tidligere har arbeidet i CIA, har nå overtatt som Director of National Intelligence. Hun blir den første kvinnen i stillingen..

VG - 26 feb. 21 kl. 02:56

McConnell åpen for å støtte Trump i 2024

Donald Trump kaller han «en mutt gretten gamp». Nå vil partiets mektige leder i Senatet, Mitch McConnell, begrave stridsøksen..

NRK - 21 jan. 21 kl. 01:34

NSA-sjef Haines godkjent i Senatet

Avril Haines, som er president Joe Bidens etterretningssjef, er den første av hans statsråder som er godkjent av Senatet. Haines blir sjef for National Security Agency, som samordner alle USAs etterretningstjenester, inkludert CIA..

NRK - 21 jan. 21 kl. 01:34

Avril Haines godkjent i Senatet

Avril Haines er den første av Joe Bidens statsråder som er godkjent av Senatet. Haines blir sjef for alle USAs etterretningstjenester, inkludert CIA. Hun er første kvinne i jobben..

NRK - 20 jan. 21 kl. 23:00

Demokratene kontrollerer Senatet

Demokratene har nå flertall i Senatet med visepresidentens dobbeltstemme. Tre nye demokratiske senatorer avla eden i dag. Det er Jon Ossoff og Raphael Warnock fra Georgia og Alex Padilla fra California som overtar Kamala Harris' sete..

NRK - 19 jan. 21 kl. 18:43

– Mobben ble fôret med løgner

Mitch McConnell, Republikanernes leder i Senatet, sier Donald Trump er medansvarlig for stormingen av Kongressen 6. januar. –Mobben ble fôret med løgner.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt