Senatet

Sunday, 22 September, 22:12

Nyheter om Senatet

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 16 Sep 19 kl. 04:30

Vil stille Kavanaugh for riksrett etter nye avsløringer

Høyesterettsdommer Brett Kavanaugh blir beskyldt for å ha løyet til både Senatet, det amerikanske folket og under ed..

NRK - 10 Sep 19 kl. 19:38

Contes overvant siste hinder

Statsminister Giuseppe Contes regjering vant tillitsvoteringen i det italienske Senatet. Dermed kan den nye koalisjonsregjeringen begynne sitt arbeid. I avstemningen i overhuset i nasjonalforsamlingen stemte 169 representanter for mens 133 stemte mot.

Hegnar.no - 08 Aug 19 kl. 18:14

200 borgermestre ber Senatet skjerpe våpenlovene

Over 200 amerikanske borgermestre ber Senatet avbryte sommerferien og vedta nye strengere våpenlover som følge av de to siste masseskytingene..

NRK - 20 Aug 19 kl. 15:57

Statsministeren i Italia går av

Det kunngjorde Giuseppe Conte i ein tale i det italienske Senatet. Bakgrunnen for avgangen er at leiaren for regjeringspartiet Ligaen har bede om ei mistillitserklæring..

NRK - 08 Aug 19 kl. 17:32

200 borgermestre ber om våpenlover

Over 200 amerikanske borgermestre ber Senatet avbryte sommerferien og vedta nye strengere våpenlover som følge av de to siste masseskytingene. To lover om strengere bakgrunnssjekk av våpenkjøpere er tidligere i år blitt stoppet av Senatet..

Dagbladet - 20 Aug 19 kl. 16:50

Statsministeren går av - Italia kastes ut i kaos

«Den mest nasjonalistiske, populistiske og dysfunksjonelle italienske regjeringen på flere tiår» i oppløsning. Statsminister Giuseppe Conte gikk av tirsdag under intens seanse i Senatet..

P4 - 08 Aug 19 kl. 17:48

Krever strengere våpnelover

Over 200 amerikanske borgemestre krever strengere våpenlover etter de to siste masseskytingene. De ber nå Senatet avbryte sommerferien og vedta nye våpenlover. To lover om strengere bakgrunnssjekk av våpenkjøpere er tidligere i år blitt stoppet av Senatet..

P4 - 20 Aug 19 kl. 16:06

Statsministeren i Italia går av

Statsminister i Italia, Guiseppe Conte,går av. Det opplyste han i det italienske Senatet for kort tid siden. Avgangen skjer etter flere måneder uenigheter mellom regjeringsparti Ligaen og Femstjernersbevegelsen.

NRK - 15 Aug 19 kl. 20:02

Reagerer på Israels innreiseforbud

Israels avgørelse om å nekte to muslimske kongresskvinner innreise i landet, vekker sterke reaksjoner fra flere hold. Den demokratiske lederen av det amerikanske Senatet, Dick Schumer, som selv er jødisk, ber Israel snu..

P4 - 30 Jul 19 kl. 05:55

Ikke flertall i Senatet for å stanse Trumps våpensalg

Forslaget om å overstyre Donald Trumps veto som sikrer salg av amerikanske våpen til Saudi-Arabia, fikk ikke nok stemmer i det amerikanske Senatet. Dermed fortsetter USAs våpensalg. Det hele startet da Representantenes hus for snart to uker siden stemte for å blokkere amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia, men Trump la ned veto.

NRK - 30 Jul 19 kl. 00:13

Senatet overstyrer ikke Trumps veto

Kongressen i USA vedtok tidligere i sommer å stoppe våpensalg til Saudi-Arabia. Dette vedtaket la president Trump ned veto mot. I natt fikk Trump flertall i Senatet og USA fortsetter å selge våpen til Saudi-Arabia, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

P4 - 15 Aug 19 kl. 20:16

Israel-nekt vekker sterke reaksjoner

Reaksjonene er sterke etter at Israel i kveld avlyste et planlagt besøk av de amerikanske politikerne Ilhan Omar og Radhida Tlaib i helgen. Avgjørelsen ble tatt kort tid etter at USAs president Donald Trump gikk ut på Twitter og anklagde kvinnene for jødehat og ba Israel nekte kvinnene innreise. Den demokratiske lederen av det amerikanske Senatet, Dick Schumer, som selv er jødisk, ber Israel snu, og sier et demokrati må tåle å ta tøffe debatter.

Aftenposten - 23 Jul 19 kl. 18:56

Senatet gir grønt lys til Esper som USAs nye forsvarsminister

Senatet i USA sier ja til at fungerende forsvarsminister Mark Esper blir landets nye forsvarsminister..

Hegnar.no - 23 Jul 19 kl. 19:07

Senatet gir grønt lys til Esper som USAs nye forsvarsminister

Senatet i USA sier ja til at fungerende forsvarsminister Mark Esper blir landets nye forsvarsminister..

NRK - 01 Aug 19 kl. 19:12

Budsjettavtale vedtatt

I USA har Senatet vedtatt en budsjettavtale på to år om å heve gjeldsgrensen, skriver CNN. Formålet er å forhindre gjeldsforfall, og kutt i militær- og innenlandsbudsjett..

P4 - 01 Aug 19 kl. 19:38

Budsjettavtale vedtatt i USA

Senatet i USA har vedtatt en budsjettavtale på to år. Avtalen innebærer å heve gjeldsgrensen for å forhindre gjeldsforfall, og kutt i militære-og innenslandsbudsjett, skriver CNN..

P4 - 01 Aug 19 kl. 05:36

Kelly Craft ny FN-ambassadør

Et flertall i Senatet i USA har godkjent Kelly Knight Craft som USAs nye FN-ambassadør. Stillingen som FN-ambassadør har stått ledig i sju måneder etter at Nikki Haley trakk seg i desember. Craft, som er USAs ambassadør til Canada, ble nominert av president Donald Trump i februar..

NRK - 23 Jul 19 kl. 00:14

Enige om toårig budsjett

I USA er Det hvite hus, Kongressen og Senatet enige om ett toårig budsjett, og om å heve lånetaket til finansdepartementet..

NRK - 18 Jul 19 kl. 04:35

Ber FBI undersøke ansikts-app

Den populære appen FaceApp kan bli undersøkt av FBI. Det er demokratenes mindretallsleder i Senatet, Chuck Schumer, som ber om etterforskningen. Han mener at appen kan utgjøre en sikkerhetstrussel, og mener at appen samler inn data om amerikanere..

NRK - 20 Jun 19 kl. 18:24

Senatet sier nei til våpensalg

Trump-administrasjonen besluttet i mai å bruke et smutthull i loven for å selge amerikanske våpen til Saudi-Arabia uten godkjenning fra Kongressen. Senatet sier torsdag nei til det. Forslaget ble avvist av Senatet med 53 mot 45 stemmer..

E24 - 10 Jul 19 kl. 18:20

Facebook: Vi trenger hjelp for å lansere Libra

Facebooks kryptosjef David Marcus sa til det amerikanske Senatet at kryptovalutaen Libra trenger hjelp fra myndigheter og andre interessenter for å få tjenesten til å rulle..

NRK - 04 Jul 19 kl. 13:02

110 milliarder i skattekutt

Det australske Senatet godkjente i dag et skattekutt på 110 milliarder. Ifølge Reuters gjøres kuttet med opposisjonens støtte, og det er ment å avhjelpe en haltende økonomi..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 01:13

Trumps sønn møter til høring i Senatet

Donald Trump jr. møter onsdag til høring i Senatet for å svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 23:57

Trump jr. måtte svare på spørsmål i Senatet

Donald Trump jr. måtte i Senatet onsdag på nytt svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i USA i 2016..

P4 - 28 Jun 19 kl. 05:56

Grensepakke fikk flertall i Kongressen

Kongressen har vedtatt en pakke på nesten 40 milliarder kroner i nødhjelp for å avlaste situasjonen migrantene opplever ved den sørlige grensen i USA. Både Senatet og Representantenes hus stiller seg bak forslaget. Situasjonen, spesielt for barna, som kommer inn til USA, har kommet i fokus de siste ukene, etter flere saker om uverdige forhold og dødsfall.

NRK - 20 Jun 19 kl. 23:14

– Jobber med svar på Iran

Den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell, sier Trumps regjering jobber med svar på Irans handlinger, etter at de skjøt ned en amerikansk drone..

P4 - 21 Jun 19 kl. 08:41

Frykter Trump vil "snuble" inn i en krig

Den sentrale demokraten Chuck Schumer i USA frykter president Donald Trump vil snuble inn i en krig med Iran. Schumer, som er demokratenes fraksjonsleder i Senatet, sier til Financial Times, at han har gjort det klinkende klart for Trump at han må ha en godkjennelse fra Kongressen for å gå til militære angrep mot landet. Ifølge New York Times skal Trump ha beordret et angrep på flere strategiske mål i Iran, før han trakk ordren kort tid før den skulle utføres..

E24 - 06 Jun 19 kl. 06:28

Senatet ønsker å blokkere Trumps våpensalg til Saudi-Arabia

Det ligger nok en gang an til tverrpolitisk enighet i Senatet om president Donald Trumps våpenhandel med Saudi-Arabia, men nok en gang kan Trump legge ned veto..

Hegnar.no - 12 Jun 19 kl. 06:36

Trumps sønn møter til høring i Senatet

Skal svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant..

NRK - 12 Jun 19 kl. 23:51

Trump jr. måtte svare på spørsmål

Donald Trump jr. måtte i Senatet onsdag på nytt svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i USA i 2016. – Jeg er glad det hele er over, sa han etter utspørringen..

NRK - 11 Jun 19 kl. 23:32

Trumps sønn møter til høring

Donald Trump jr. møter onsdag til høring i Senatet for å svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant. Trump jr.

NRK - 05 Jun 19 kl. 04:03

Opprør mot Trumps toll-planer

Flere sentrale republikanere er kritiske Trumps planer om å øke toll på meksikanske varer. Republikanernes leder i Senatet Mitch McConnell, sier til Politico at det ikke er utenkelig at mange republikanske senatorer vil stemme mot Trumps planer..

P4 - 05 Jun 19 kl. 05:50

Trump får refs av sine egne

Flere fremtredende republikanere kritiserer nå åpent president Donald Trumps planer om å øke toll på mexicanske varer. Den republikanske lederen i Senatet, Mitch McConnell, sier til Politico at det ikke er utenkelig at mange republikanske senatorer vil stemme med demokratene for å blokkere planene til Trump. Han kunngjorde forrige uke at han innfører 5 prosent toll på alle mexicanske varer fra 10.

NRK - 15 May 19 kl. 22:37

Nærmer seg løsning om ståltoll

USAs finansminister Steven Mnuchin sa at USA nærmer seg en enighet med Mexico og Canada om å fjerne toll på stål, da han talte for en komité i Senatet onsdag. Han sa også at han tror på nye handelssamtaler i Beijing..

NRK - 14 May 19 kl. 23:44

Trump jr. skal på nytt forklare seg

President Donald Trumps sønn Donald jr. går med på å møte i etterretningskomiteen i Senatet. Iølge The Hill har Trump jr.

VG - 15 May 19 kl. 04:47

Mot omstridt abortlov i Alabama

Senatet i den amerikanske delstaten Alabama stemte tirsdag for et forslag som i realiteten betyr et totalforbud mot abort – selv ved voldtekt og incest..

VG - 15 May 19 kl. 04:47

Alabama vedtok omstridt abortlov

Senatet i den amerikanske delstaten Alabama stemte tirsdag for et forslag som i realiteten betyr et totalforbud mot abort – selv ved voldtekt og incest..

P4 - 15 May 19 kl. 06:37

Gjør abort etter incest og voldtekt ulovlig

Leger i Alabama kan nå få livsstid i fengsel om de utører abort på incest og voldtektsore Det melder CNN. Senatet i delstaten har vedtatt at det nå kun kan tas abort hvis mors liv er i fare. Flere stater har allerde gjort det nær sagt umulig å ta abort.

VG - 09 May 19 kl. 01:40

Amerikanske medier: Trump junior må forklare seg for Senatet – igjen

Senatets etterretningskomité har ifølge flere amerikanske medier stevnet presidentens eldste sønn..

NRK - 02 May 19 kl. 00:20

Barr vil ikke stille til høring

USAs justisminister William Barr sier han ikke kommer til å stille til høring i Representantenes hus om Robert Muellers Russland-rapport torsdag. Onsdag møtte han i Senatet..

P4 - 02 May 19 kl. 20:21

Pelosi anklager Barr for løgn

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, anklager nå USAs justisminister William Barr for å ha begått en forbrytelse ved å lyve til Kongressen da han forklarte seg om Mueller-rapporten. Barr måtte i går svare i Senatet om granskingsrapporten om anklagene om russisk innblanding i presidentvalget i 2016. En talsperson for justisdepartementets kaller Pelosis anklage falsk..

P4 - 01 May 19 kl. 12:17

Mueller frustrert over justisminister Barr

Oppsummeringen av Russland-rapporten manglet kontekst og har ført til forvirring rundt kritiske funn i etterforskningen av president Donald Trump. Det skriver FBIs spesialetterforsker Robert Mueller, som sto bak granskningen om Russland-samrøre, i et brev til justisminister William Barr, ifølge Wasington Post. Justisdepartementet med Barr i spissen konkluderte med at Trump ikke hadde gjort noe galt, selv om Mueller fant ti mulige tilfeller der Trump forsøkte å hindre etterforskningen.

NRK - 19 Apr 19 kl. 15:44

Krever usladdet Mueller-rapport

Demokratene i Kongressen krever en usladdet versjon av Mueller-rapporten om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016. Rettsutvalget i Senatet stevnet justisdepartement med krav om full tilgang til rapporten innen 1. mai..

Dagbladet - 27 Mar 19 kl. 08:31

Latterliggjort i Senatet. Slår knallhardt tilbake

Mike Lee har ingen som helst tro på at Alexandria Ocasio-Cortez' forslag kommer til å få gjennomslag i Senatet..

Aftenposten - 03 Apr 19 kl. 21:36

Amerikanske toppolitikere gir Stoltenberg skryt: - Glitrende tale.

WASHINGTON, DC (Aftenposten): USA støtter NATO 100 prosent, sier nestlederen i Senatet, John Thune, i et intervju med Aftenposten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt