Selskaper

Fredag, 23 April, 04:59

Nyheter om Selskaper

Sortering: Relevans | Senaste
E24 - 09 april 21 kl. 11:53

Vil at Oljefondet skal eie færre Selskaper

Finansminister Jan Tore Sanner (H) foreslår å redusere antallet Selskaper hvor Oljefondet skal kunne investere. Han vil også utelukke Selskaper som produserer cannabis til rusformål..

NRK - 29 mars 21 kl. 19:14

Selskaper involvert i Xinjiang

Flere internasjonale Selskaper kan være indirekte involvert i utnyttelsen av uigurer til tvangsarbeid i Xinjiang-provinsen i Kina, mener FN-eksperter. Over 150 kinesiske og utenlandske Selskaper har alvorlige anklager rettet mot seg for brudd på menneskerettighetene til uiguriske arbeidere i leirer i Xinjiang..

E24 - 09 april 21 kl. 11:44

SE NÅ: Dette er Sanners planer for Oljefondet

Finansminister Jan Tore Sanner (H) foreslår å redusere antallet Selskaper hvor Oljefondet er investert. Han vil også utelukke Selskaper som produserer cannabis til rusformål..

NRK - 07 april 21 kl. 20:18

IMF foreslår skatteøkninger

Midlertidig økt skatt for Selskaper og rike personer kan bidra til å finansiere tiltak for å sikre økonomisk vekst etter koronakrisen, mener IMF i en ny rapport. Land som velger å øke skattetrykket for Selskaper og velstående befolkningsgrupper, kan bruke de ekstra midlene på tiltak med positive effekter både for økonomien og samfunnet mer generelt, heter det..

VG - 07 april 21 kl. 04:28

McConnell advarer Selskaper: – Republikanere drikker også Coca-Cola

Flere store Selskaper har kritisert Georgias nye valglov. Det bør de ikke, mener Senatets mektige mindretallsleder Mitch McConnell..

E24 - 02 april 21 kl. 08:08

Børsdirektøren om noteringsboomen: Har sagt nei til flere Selskaper i år

Det er 25 Selskaper som har notert seg på markedsplassen Euronext Growth så langt i år. Men børsdirektør Øivind Amundsen forsikrer om at investorer får informasjonen de trenger: – Det er ingen tvil om at vi gjør en god kontroll..

E24 - 25 mars 21 kl. 10:24

Kinesisk kampanje mot vestlige Selskaper

Statskontrollerte medier i Kina har startet en kampanje mot H & M, Nike, Adidas og flere andre Selskaper etter at Kina ble rammet av vestlige sanksjoner..

Aftenposten - 25 mars 21 kl. 10:24

Kinesisk kampanje mot vestlige Selskaper

Statskontrollerte medier i Kina har startet en kampanje mot H & M, Nike, Adidas og flere andre Selskaper etter at Kina….

E24 - I førrgår: 15:02

Meglertopp om Euronext Growth: – Kan nok bli noe trangere i døren

ABG har tjent stort på børsrushet på Euronext Growth, men venter at det blir vanskeligere for Selskaper å notere seg på markedsplassen. – At det blir litt mer fokus på at listen blir lagt litt høyere tror vi bare er en fordel..

Nyhetspressen - 25 feb. 21 kl. 17:51

Den norske gamingbransjen - Et sjansespill?

Norge er kjent for å opprettholde et strengt spillemonopol. Dette betyr at det kun er statligeide Selskaper, som Norsk Tipping, som kan tilby pengespill i landet. Dette har ikke hindret andre aktører i å lansere nettcasinoer, som også norske borgere kan være spillere på.

E24 - I førrgår: 09:00

– Norske styrer mangler bærekraftskompetanse

Bare fire prosent av norske børsnoterte Selskaper har styrer med bærekraftskompetanse. – Risikabelt, sier ekspert..

E24 - 25 feb. 21 kl. 10:18

Oljefondet har droppet 314 Selskaper på ni år

Oljefondet solgte seg i fjor ut av 32 Selskaper etter risikovurderinger av blant annet skattepraksis og arbeideres rettigheter. Totalt har fondet kvittet seg med 314 Selskaper siden 2012..

E24 - 19 april 21 kl. 17:48

Taxfree-debatt gir anbudsuro: – Skaper usikkerhet

Mens politikerne diskuterer avvikling av taxfree-ordningen, er en rekke store Selskaper i sluttprosessen i konkurransen om å få selge avgiftsfrie varer på norske flyplasser. Debatten har påvirket anbudsprosessen..

Aftenposten - 19 april 21 kl. 17:48

Taxfree-debatt gir anbudsuro: – Skaper usikkerhet

Mens politikerne diskuterer avvikling av taxfree-ordningen, er en rekke store Selskaper i sluttprosessen i konkurransen….

NRK - 19 april 21 kl. 09:10

Arctic Securities får kritikk

Arctic Securities får hard kritikk av Finanstilsynet etter at meglerhusets analysesjef handlet aksjer i børsnoterte Selskaper som meglerhuset hadde analyser på. Arctics styre er uenig i deler av kritikken, men sier de tar dette meget alvorlig, skriver Dagens Næringsliv..

VG - 17 april 21 kl. 20:55

Forfatterne bak AstraZeneca-rapporten legger kortene på bordet: Dette har de fått betalt for

Flere av forfatterne bak rapporten om mistenkte AstraZeneca-bivirkninger opplyste ikke om at de hadde fått penger fra Selskaper som også produserer vaksiner. Nå har de snudd, for å fjerne tvil om habilitet..

VG - 17 april 21 kl. 20:55

Forfatterne bak vaksinerapporten legger kortene på bordet: Dette har de fått betalt for

Flere av forfatterne bak rapporten om mistenkte AstraZeneca-bivirkninger opplyste ikke om at de hadde fått penger fra Selskaper som også produserer vaksiner. Nå har de snudd, for å fjerne tvil om habilitet..

VG - 17 april 21 kl. 20:55

Forfattere bak vaksinerapporten legger kortene på bordet: Dette har de fått betalt for

Flere av forfatterne bak rapporten om mistenkte AstraZeneca-bivirkninger opplyste ikke om at de hadde fått penger fra Selskaper som også produserer vaksiner. Nå har de snudd, for å fjerne tvil om habilitet..

E24 - 17 april 21 kl. 15:09

Kritisk til Støres nye næringspolitikk: – Forstår ikke privat næringsliv

Finansministeren er kritisk til Ap-leder Jonas Gahr Støres planer om at staten skal spille en mer aktiv rolle som eier i Selskaper..

NRK - 16 april 21 kl. 22:35

Nye rekorder på New York-børsen

Oppturen fortsatt fredag i aksjehandelen i USA der økonomien er i bedring. Indeksene Dow Jones og S&P 500 endte med rekordnoteringer for andre dag på rad. Banker, helsebedrifter og Selskaper som er avhengige av at folk bruker penger, gjør det bra..

NRK - 16 april 21 kl. 15:54

Brexit rammer hardere enn ventet

Storbritannias farvel til EU har rammet finansnæringen i London hardere enn ventet, ifølge en rapport Reuters omtaler. Om lag 400 Selskaper har flyttet hele eller deler av virksomheten til EU-land, og med det verdier for i alt 1000 milliarder pund..

NRK - 16 april 21 kl. 15:12

RIA: Putin vurderer motsanksjoner

President Vladimir Putin har diskutert motsanksjoner mot USA i Russlands nasjonale sikkerhetsråd, melder nyhetsbyrået RIA. President Joe Biden innførte denne uka sanksjoner mot bl.a.

NRK - 16 april 21 kl. 13:20

Kritikk mot Selskaper i Myanmar

Telenor og Yara får kritikk for å leie lokaler i Myanmar som står på militær-eid tomt, ifølge en rapport til FN. Dette er i strid med FNs veiledende prinsipper, skriver Bistandsaktuelt. Yara varsler ny gjennomgang, og kan komme til å si opp avtalen..

E24 - 15 april 21 kl. 18:32

Støre setter opp nye mål for DNB og Telenor

Jonas Gahr Støre kan bli landets neste statsminister. Her lanserer han «en ny linje i næringspolitikken». Statens Selskaper skal ikke lenger drive med lønnsomhet som eneste mål..

E24 - 19 mars 21 kl. 16:34

Bredt fall for store Selskaper dro ned Oslo Børs

Børsen og flere store Selskaper falt mens oljeprisen gjør brå bevegelser etter en ny nedtur fredag. Lifecare-aksjen stupte etter forsinkelser for en ny coronatest selskapet prøver å utvikle..

E24 - 15 april 21 kl. 07:21

Fed: Moderat vekst i amerikansk økonomi

Amerikansk økonomi vokste raskere i februar sammenlignet med vinteren, og flere Selskaper ville ansette arbeidere. Samtidig økte inflasjonen og selskapene slet med flere faktorer som hindret produksjonen..

E24 - 14 april 21 kl. 06:07

«Ever Given» kan gi kjemperegning for Selskaper med varer om bord

«Ever Given» er fortsatt ikke ute av Suezkanalen. Kanaleierne krever erstatning, og nå kan vareeiere på andre siden av kloden bli med i det økonomiske dragsuget..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 06:07

«Ever Given» kan gi kjemperegning for Selskaper med varer om bord

«Ever Given» er fortsatt ikke ute av Suezkanalen. Kanaleierne krever erstatning, og nå kan vareeiere på andre siden av….

Aftenposten - 12 april 21 kl. 06:00

Dette kan bli et jordskjelv for verdensøkonomien

USAs forslag om global minstesats på skatt for Selskaper kan bli et svært viktig vendepunkt for verdensøkonomien..

Aftenposten - 11 april 21 kl. 22:13

Oslo Børs var preget av innsidehandel og av at «alle kjente alle». Nå mener sjefen den er blant verdens strengeste.

Kortsiktig ras på børsen, rekordmange nye Selskaper og en ryddesjau har preget Øivind Amundsens første år som….

E24 - 11 april 21 kl. 22:02

Oslo Børs var preget av innsidehandel og av at «alle kjente alle». Nå mener sjefen den er blant verdens strengeste.

Kortsiktig ras på børsen, rekordmange nye Selskaper og en ryddesjau har preget Øivind Amundsens første år som børsdirektør..

VG - 11 april 21 kl. 16:50

De store må bidra

Altfor lenge har gigantiske multinasjonale Selskaper kunnet flytte profitt og aktivitet til land som tilbyr den laveste skattesats. USAs finansminister Janet Yellen beskriver det som et kappløp mot bunnen..

NRK - 10 april 21 kl. 04:33

Kina ilegger Alibaba gigantbot

Netthandelgiganten Alibaba er ilagt en bot på nesten 24 milliarder kroner av kinesiske myndigheter for monopolvirksomhet. Alibaba er ett av verdens største Selskaper, og selskapets grunnlegger Jack Ma er blitt en internasjonal forretningskjendis, og omstridt i eget hjemland..

E24 - 09 april 21 kl. 16:51

Bostyrer har politianmeldt og bedt om konkurskarantene for Cryptotech-gründeren

Bostyrer Andreas Christensen mener Cryptotech-gründer Erik Solberg kan ha brutt straffelovens regler om bedrageri og økonomisk utroskap. Advokaten har nå politianmeldt ham og bedt om at han nektes å starte nye Selskaper de to neste årene..

E24 - 09 april 21 kl. 13:15

Vil avsløre utenlandske eiere bak anonyme forvalterkontoer

I over 40 år har regjeringen latt utlendinger eie aksjer anonymt i norske Selskaper. Nå vil de åpne opp om hvem som skjuler seg bak forvalterkontoene – mot betaling..

NRK - 13 mars 21 kl. 08:32

Erklærer IT-Selskaper som trusler

Fem kinesiske IT-Selskaper er stemplet som sikkerhetstrusler av det amerikanske teletilsynet. Huawei og ZTE, som allerede er rammet av sanksjoner, er blant selskapene som svartelistes. Selskapene produserer smarttelefoner og nettverksutstyr..

Aftenposten - 08 april 21 kl. 16:33

Joe Biden skal pusse opp USA. Rike Selskaper skal betale regningen.

President Biden vil fikse opp USA. For å skaffe penger vil han skattelegge hele verden..

NRK - 08 april 21 kl. 07:35

Åpner for Bidens samferdselsplan

I USA åpner Republikanerne for å støtte samferdselsplanen til president Joe Biden, men ikke finansiere den ved å reversere skattekutt. Biden vil øke skatten for store Selskaper og rike amerikanere for å finansiere planen på 17.000 milliarder dollar..

Dagbladet - 08 april 21 kl. 05:17

- Sa det ikke veldig kunstnerisk

Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, har gått hardt ut og advart Selskaper som Coca-Cola og flyselskapet Delta. Nå går han tilbake på egen påstand..

E24 - 12 mars 21 kl. 06:00

– Pandemien har gjort norske Selskaper mer utsatt for cyberangrep

Coronapandemien har fremskyndet en rekke utfordringer knyttet til ulike trusler mot norsk næringsliv. Bare to av ti Selskaper er forberedt, ifølge risikoekspert..

NRK - 06 april 21 kl. 15:42

Mer støtte til global selskapsskatt

Finansministeren i Tyskland og sjeføkonomen i Det internasjonale pengefondet IMF er begge glade for at USA støtter en global selskapsskatt. At store Selskaper betaler like mye skatt i alle land skal hindre at alle land mister skatteinntekter..

NRK - 05 april 21 kl. 17:41

Vil beskatte verdens Selskaper likt

USAs finansminister Janet Yellen tar til orde for en global selskapsskatt som skal være lik i alle industriland. – Vi må stanse 30 års kappløp mot bunnen, sier hun ifølge AP. Biden-regjeringen vil øke slik skatt i USA for å betale for infrastruktur..

E24 - 05 april 21 kl. 10:00

SPAC – børstrenden som har tatt av i pandemien

Det flygende elbilselskapet Lilium vil som utallige andre tech-Selskaper på børs ved hjelp av den heteste trendene i aksjemarkedet i USA – såkalt SPACs. I løpet av tre måneder har SPAC-manien allerede slått hele rekordåret 2020. Men hva er SPAC og hvorfor sammenligner noen det med dotcom-boblen?.

VG - 04 april 21 kl. 14:17

Bare å kutte i politikerlønna, Støre!

Jonas Gahr Støre gjentok i VG 23. mars at han og Arbeiderpartiet ønsker å fryse stortingslønna mens det nedsettes en egen lederlønnskommisjon for å stanse lønnsfesten blant toppledere i staten og i delvis statseide Selskaper..

E24 - 01 april 21 kl. 16:00

MDG vil fase ut alle åpne oppdrettsanlegg innen 2025

Forslaget blir slaktet av både Høyre, Ap og Frp, selv om alle er enige om at bransjen har utfordringer knyttet til bærekraft. Tror du lukkede anlegg er fremtiden, har du flere investeringsmuligheter i landbaserte Selskaper på Oslo Børs..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt