Samarbeide

Saturday, 01 October, 19:58

Nyheter om Samarbeide

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 sep 22 kl. 11:00

«Alle» snakker om Jimmie Åkesson

Ingen ville Samarbeide med dem. De fikk kritikk for nynazisme og fremmedhat. Men nå er Sverigedemokraterna nest størst i Sverige.

Klartale - 20 jun 22 kl. 11:15

Macron må finne noen å Samarbeide med

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han ble valgt av folket for to måned siden. Hans største konkurrent var Marine Le Pen.

Klartale - I førrgår: 13:26

Russland vil satse på turisme på Svalbard

Aleksej Tsjekunkov er leder for Russlands utviklings-departement. Han har snakket med den russiske avisa Rossiyskaya Gazeta. Der sier han at landet vil bruke 1,5 milliarder rubler på Svalbard.

E24 - I førrgår: 20:24

Equinor og Gassco lagt under sikkerhetsloven: – Naturlig at vi skjerper beredskapen

Gassco og Equinor er delvis lagt under sikkerhetsloven, og kan Samarbeide tettere med myndighetene. – Kan få tilgang på gradert informasjon, sier statsminister Jonas Gahr Støre..

NRK - 28 sep 22 kl. 18:26

USA fnyser av russiske sabotasje-anklager

Russland krever at USA sier noe om hvorvidt amerikanerne står bak lekkasjene i Nord Stream-rørledningene. – Latterlig antydning, svarer USA. – Vi vet alle at Russland har en lang historie med å spre disinformasjon, og nå gjør de det igjen, sier Adrienne Watson, talskvinne for USAs nasjonale sikkerhetsråd (NSC).

Klartale - 28 sep 22 kl. 11:30

EU truer med kraftig svar etter gasslekkasjer

Josep Borrell sier at alle forsøk på å ødelegge energi-infrastrukturen til Europa er uakseptabel. Han er lover at Den europeiske union (EU) vil svare på en «kraftig og samlet» måte. Borrell er utenrikssjef i unionen.

Klartale - 26 sep 22 kl. 08:46

Italia valgte ny vei for landet

Partiene til høyre i politikken ser ut til å vinne valget i Italia. I løpet av mandag blir det endelige resultatet klart. Partiet Italias brødre ser ut til å få flest stemmer.

Klartale - 25 sep 22 kl. 06:00

Hvem blir Italias nye statsminister?

Søndag er det klart for å velge Italias nye statsminister. Det er klart for valg. Giorgia Meloni er en av kandidatene til å vinne.

NRK - 23 sep 22 kl. 23:25

Biden advarer Russland

USAs president Joe Biden truer Russland med raske og alvorlige konsekvenser dersom Moskva annekterer flere områder i Ukraina etter gjennomførte folkeavstemninger. – Russlands folkeavstemninger er en farse. Det er falske påskudd for å prøve å annektere deler av Ukraina med makt og det er åpenbart i strid med folkeretten, sier Biden.

NRK - 23 sep 22 kl. 11:29

Sørsamiske språkarbeidere får ærespris

Kulturrådets ærespris 2022 tildeles sørsamiske språkarbeidere. Det skriver kulturrådet på sine nettsider. – De har gjort en uvurderlig innsats for å redde og utvikle det sørsamiske språket, og vi håper prisen vil gi inspirasjon til å fortsette dette viktige arbeidet, sier rådsleder Sigmund Løvåsen.

NRK - 23 sep 22 kl. 04:05

OSSE-rapport: Undertrykkelse i Russland når nye høyder

Den russiske stats åpner forfølgelse av sivilsamfunnet har nådd nye høyder, ifølge en rapport fra OSSE. Undertrykkelse av opposisjon, medier og uavhengige organisasjoner har nådd nye høyder de siste månedene etter at Russland startet krigen mot Ukraina, står det i rapporten, utarbeidet av den tyske tyske Angelika Nußberger. Nußberger ble engasjert av 38 av de 57 medlemslandene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i juli i år for å utarbeide en rapport om menneskerettigheter, rettsregler og demokrati i Russland.

Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

NRK - 20 sep 22 kl. 04:17

Støre og Pelosi møttes i kongressen

Mandag kveld møtte statsminister Jonas Gahr Støre lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi. Møte fant sted i kongressen i Washington. – Vi snakket mye om krigen i Ukraina.

Klartale - 16 aug 22 kl. 13:08

Barneombudet mener skolen kan hindre at unge faller utenfor

– Det koster mye mer å reparere og fikse for disse barna enn å forebygge, sier Inga Ejer Engh til Klar Tale. Hun er barneombud.Engh mener mye kan gjøres for at disse barna kan få det bedre.

Klartale - 16 sep 22 kl. 09:53

Bullen vant sølv VM i bryting

Bullen møtte Anastasia Nichita fra Moldova i finalen. De var med i vektklassen for brytere opp til 59 kilogram. Nichita var gull i Europa-mesterskapet i juni.

NRK - 16 sep 22 kl. 09:22

Taiwan: Båndene mellom Russland og Kina skader verdensfreden

Taiwan fordømmer forholdet mellom Russland og Kina og kaller deres styrkede samarbeid en trussel mot global fred og stabilitet. – Russland sier de som opprettholder freden, provoserer, noe som viser tydelig skaden Samarbeidet mellom disse autoritære regimene påfører verdensfreden, stabiliteten, demokratiet og friheten, sier Taiwans utenriksdepartement fredag. Kinas president Xi Jinping møtte Russlands president Vladimir Putin i Usbekistan torsdag, hvor han blant annet sa han ønsket at landene skal Samarbeide som «stormakter».

NRK - 15 sep 22 kl. 14:47

Xi sier han vil jobbe for at både Kina og Russland får mer innflytelse

Kinas president Xi Jinping sa at han vil at Kina og Russland skal Samarbeide som «stormakter» da han møtte Vladimir Putin i Usbekistan torsdag. – Kina er villig til å gjøre en innsats sammen med Russland for at de skal ta rollen som stormakter og spille en veiledende rolle for å skape stabilitet og positiv energi i en verden preget av sosial uro, sa Xi under møtet. Den russiske presidenten hyllet på sin side det han kalte Kinas balanserte tilnærming til Ukraina.

NRK - 15 sep 22 kl. 10:49

Ursula von der Leyen er i Kyiv

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er i Kyiv for å diskutere hvordan EU og Ukraina kan Samarbeide tettere. – I Kyiv på mitt tredje besøk siden starten av Russlands krig. Så mye er endret.

Klartale - 14 sep 22 kl. 14:36

Norge og EU vil Samarbeide mer om gass

– Vi er enige om at eksperter fra Norge kan snakke med sine kolleger i Den europeiske union (EU). Da kan de diskutere hva som kan bli gjort for å få mer stabile markeder for gass, sier Støre til nyhetsbyrået NTB.Onsdag sa at Ursula von der Leyen at at EU og Norge har laget en felles gruppe som skal se på hva som kan bli gjort for å sikre billigere gass.

NRK - 14 sep 22 kl. 13:22

Støre: – Ikke et mål for Norge å ha så høye gasspriser som nå

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge vil Samarbeide med EU om å stabilisere gassprisen i Europa. Samtidig gjentar han advarselen mot et pristak. – Vi er enige om at eksperter fra Norge kan sette seg ned med sine kolleger i EU for å diskutere hvordan markedene kan bli stabilisert, sier Støre til NTB.

NRK - 12 sep 22 kl. 13:22

Aftonbladet: Regjeringssamtaler mellom Moderaterna og Sverigedemokraterna

Lederne i Moderaterna og Sverigedemokraterna innledet mandag regjeringssamtaler, skriver Aftonbladet. Beslutningen om å møtes ble tatt allerede i natt. Flere svenske medier fulgte med da Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson var på vei til Moderaternas kontorer ved lunsjtid.

NRK - 12 sep 22 kl. 13:22

Aftonbladet: Samtaler mellom Moderaterna og Sverigedemokraterna

Lederne i Moderaterna og Sverigedemokraterna innledet mandag regjeringssamtaler, skriver Aftonbladet. Beslutningen om å møtes ble tatt allerede i natt. Flere svenske medier fulgte med da Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson var på vei til Moderaternas kontorer ved lunsjtid.

Klartale - 05 sep 22 kl. 14:05

Innbruddstyvene er tilbake etter pandemien

– Hovedårsaken er at mange nå er tilbake på jobb hver dag. Og ikke minst at grensene har åpnet igjen. Det sier Stine Neverdal.

E24 - 01 sep 22 kl. 07:38

Taiwan gleder seg over avtale om databrikke-produksjon i USA

Taiwans president Tsai Ing-wen hyller planer om å Samarbeide med USA om produksjon av databrikker, såkalte «demokrati-brikker»..

NRK - 30 aug 22 kl. 11:03

Julie Strømsvåg er klar for NRK

Julie Strømsvåg har jobbet med store sportsrettigheter som fotball-VM, Eliteserien i fotball, vintersport og flere håndballmesterskap. Den kjente programlederen har lang erfaring fra TV-bransjen. Hun jobbet i sportsavdelingen i TV 2 i nærmere 13 år, før hun meldte overgang til Viaplay i fjor våres.

E24 - 30 aug 22 kl. 08:07

Equinor og Wintershall Dea vil Samarbeide om CO2-lagring på norsk sokkel

Oljeselskapene vil bygge rørledning som skal frakte CO2 fra Nord-Tyskland til Norge..

NRK - 29 aug 22 kl. 12:17

Putin-talsmann avviser diskusjon om demilitarisert sone

Det er ingen diskusjon om å opprette en demilitarisert sone rundt atomkraftverket i Zaporizjzja, sier Vladimir Putins talsmann. Putin-talsmann Dmitrij Peskov sier ifølge Ria Novosti at Russland vil Samarbeide med teamet fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) som skal inspisere forholdene ved atomkraftverket, som er Europas største. Samtidig avviser Peskov at det pågår diskusjoner om å skape en demilitarisert sone rundt kraftverket.

Aftenposten - 28 aug 22 kl. 11:34

De ville ikke Samarbeide. Men nå gir teknogigantene opp kampen om å dominere det smarte hjemmet.

Har du skaffet deg en «smart» lysbryter eller «smart» TV? Ofte får de ikke får kontakt med andre dingser hjemme..

NRK - 24 aug 22 kl. 13:48

Norges hopplandslag inngår historisk avtale

Hopplandslagene i Norge og USA skal de kommende årene Samarbeide tett om trening, forskning og sponsorarbeid. Avtalen har en varighet på fire år. Det historiske Samarbeidet ble offentliggjort i forbindelse med et pressetreff med hopplandslaget i Holmenkollen onsdag.

NRK - 23 aug 22 kl. 13:34

Havarikommisjonen skal undersøke kollapsen av Tretten bru

Statens havarikommisjon har besluttet å sette i gang en full sikkerhetsundersøkelse etter at Tretten bru kollapset mandag 15. august. Havarikommisjonen ankom Tretten samme dag, og startet da innledende undersøkelser.

Klartale - 22 aug 22 kl. 06:30

Hun vil endre Italia

Giorgia Meloni leder partiet Italias Brødre. Partiet var lite populært for fem år siden. Da fikk det bare 4,4 prosent av stemmene.

NRK - 17 aug 22 kl. 09:41

Rapport: Kina sperrer aktivister inne i psykiatriske sykehus

Kina bruker fortsatt psykiatriske sykehus til å straffe aktivister uten at sakene deres er rettslig behandlet, ifølge en spansk menneskerettsorganisasjon. Praksisen er omfattende og utgjør mental tortur, skriver Safeguard Defenders i en ny rapport, som ble publisert tirsdag. Organisasjonen anklager også leger og andre som jobber i helsevesenet, for å Samarbeide med myndighetene om å straffe aktivister.

Klartale - 16 aug 22 kl. 07:00

Skal gjøre endringer for de med dysleksi

Neste mandag er barn og unge tilbake på skolene. Det har kommet noen endringer.Elever med dysleksi skal få tettere oppfølging.

Klartale - 15 aug 22 kl. 19:02

India og Pakistan feirer 75 års uavhengighet

Etter 1947 flyttet flere folk en noen sinne. Nærmere 12 millioner mennesker la ut på vandringer. Hinduer og sikher fra Pakistan dro mot øst.

NRK - 12 aug 22 kl. 09:20

Oljegigant satsar på norsk karbonfangst

Det amerikanske oljeselskapet Chevron investerer 100 millionar kroner i norske Ocean Geoloop. Det skriv E24, som siterer ei børsmelding. Aksjen til Ocean Geoloop stig kraftig på Oslo Børs etter nyheita.

E24 - 10 aug 22 kl. 12:02

Samarbeider om flytende havvind: – Tror ikke toget har gått for Norge

Arendal-selskapet APL skal Samarbeide med Ørsted, Hafslund og Fred. Olsens selskap Blåvinge om forankring av flytende havvind. – Viktig for oss å gå tidlig i dialog med leverandører, sier Jon Kippenes i Blåvinge..

NRK - 07 aug 22 kl. 05:54

Østerrike skal slå ned på hatprat

Østerrike planlegger å slå ned på hatefulle ytringer etter at en lege begikk selvmord etter å ha blitt bombardert med dødstrusler på grunn av sitt vaksinesyn. Justisminister Alma Zadic vil Samarbeide med innenriksminister Gerhard Karner om å gi alle politistasjoner og statsadvokater nødvendige ressurser for å ta ofre på alvor og gjerningspersoner raskt til retten. – Slik etterforskning tar ofte altfor lang tid, noe som er slitsomt for ofrene, sa Zadic lørdag.

NRK - 04 aug 22 kl. 13:35

Tror tenåring er knivstukket

Politiet i Tønsberg tror en tenåring som denne uken ble operert for stikkskader, har vært utsatt for en kriminell handling. Gutten ønsker ikke å Samarbeide med politiet og sier han har skadet seg da han skar brød. Politiet mener skadene ikke er forenlig med brødskjæring og tror noen har knivstukket han.

NRK - 27 jul 22 kl. 22:53

Ny riksadvokat utnevnt i Ukraina

Nasjonalforsamlingen i Ukraina godkjente onsdag Andriy Kostin til ny riksadvokat. Det skjer etter at Iryna Venediktova fikk sparken fra stillingen sist uke. Kostin kommer fra stillingen som leder for justiskomiteen i nasjonalforsamlingen.

NRK - 22 jun 22 kl. 20:48

Macron vil Samarbeide tverrpolitisk

Den franske presidenten Emmanuel Macron vil ha tverrpolitisk samarbeid. – Jeg er overbevist om at vi er nødt til å gå på tvers av partilinjer, sa Macron i kveld. Han holdt sin første tale siden nederlaget i valget på ny nasjonalforsamling.

NRK - 21 jul 22 kl. 15:36

Terrorsiktede Matapour blir likevel ikke tvangsinnlagt

Retten slo fast at den siktede etter skytingen i Oslo i juni, Zaniar Matapour, skulle tvangsinnlegges for å få gjennomført en prejudisiell observasjon. Årsaken var at Matapour ikke samtykket til en slik vurdering. Nå har partene funnet en løsning der den siktede Samarbeider med de sakkyndige Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

VG - 19 jul 22 kl. 21:30

Tidligere Trump-rådgiver før rettssak: – Be for våre fiender, for vi skal gå «middelaldersk» til verks

Donald Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon er inne i sin andre dag i retten. Årsaken er at han nektet å Samarbeide med komiteen som etterforsker stormingen av Kongressen..

Klartale - 15 jul 22 kl. 09:08

Italias statsminister vil slutte

Draghi ga beskjed om at han ville slutte torsdag kveld. Det var under et møte i ministerrådet. – Den nasjonale enheten som denne regjeringen har vært bygd på siden starten, finnes ikke lenger, sa statsministeren.

NRK - 12 jul 22 kl. 08:15

Widerøe inngår samarbeidsavtale med Norwegian

Norwegian og Widerøe har i dag inngått en intensjonsavtale som innebærer at de to norske flyselskapene vil Samarbeide mye tettere på en rekke områder fremover, skriver Widerøe i en pressemelding. Samarbeidet innebærer blant annet billettsamarbeid på hele rutenettet og at passasjerene kan få mulighet til å reise sømløst med begge selskapene, såkalt interlining, står det i pressemelding..

Dagbladet - 11 jul 22 kl. 16:44

Vil undersøke Matapour uten samtykke

Den draps- og terrorsiktede 43-åringen nekter å Samarbeide med de sakkyndige..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com