SAS

Monday, 26 September, 17:12

Nyheter om SAS

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 08 jun 22 kl. 11:10

Analytiker tror folk kan reise trygt med SAS i sommer

Hans Jørgen Elnæs er flyanalytiker i Winair AS. Han tror økonomien i flyselskapet SAS er god nok til at de klarer seg på både kort og mellomlang sikt. Dermed vil neppe problemene få følger for folk som skal reise i sommer, forklarer han til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 06 jul 22 kl. 11:03

Mer dårlig nytt for folk som vil på reise i sommer

Fra midnatt kan streiken i SAS bli enda større. Da vil 200 danske flyteknikere streike i sympati med pilotene i SAS.Det er varslet at flyteknikere i Danmark vil streike i sympati med SAS-pilotene.

Klartale - 13 jul 22 kl. 07:00

Det kan gå flere dager før SAS-streiken er løst

Det tror Kristine Nergaard. Hun er forsker ved forsknings-organiSASjonen Fafo. – Selv om folk møtes til nye forhandlinger tar det tid å komme fram til en løsning.

Klartale - 14 jul 22 kl. 12:52

SAS og pilotene er fortsatt ikke enig

Torsdag møttes SAS og pilotene igjen. De skal forhandle om nye avtaler. Pilotene mener avtalen er for dårlig.

NRK - 06 aug 22 kl. 08:58

Dansk TV 2: Klart fleirtal for SAS-avtale – ingen ny streik

Partane i pilotstreiken har gjennomført uravstemming og sagt ja til den nye SAS-avtalen, melder danske TV 2. Ved midnatt var det frist for uravstemminga om avtalen mellom SAS og pilotforeiningane i Noreg, Sverige og Danmark. Streiken til SAS-pilotane i juli varte i 15 dagar.

NRK - 14 sep 22 kl. 07:52

SAS i Danmark: Snart refundert alle streikerammede

SAS har refundert utgiftene til rundt 90 prosent av sine kunder i Danmark som ble rammet av flygerstreiken i juli. Trafikstyrelsen i Danmark fikk klager fra flere kunder og ba derfor SAS om en status på arbeidet med tilbakebetaling av billetter. – Som det ser ut nå, er vi i mål med nesten alle refunderinger.

NRK - 06 jul 22 kl. 12:38

Pilotleiar ut mot SAS-leiinga

Leiar for SAS Norge flygerforening (SNF) i Parat, Jan Levi Skogvang, etterlyser bidrag frå SAS-leiinga i forsøk på å redde selskapet. Han meiner at dersom pilotane skal trekkast kraftig i lønn, må det same gjelde for leiinga. – For å redde selskapet, har SAS-leiinga lova framtidige investorar å redusere pilotkostnadane med 800 millionar kroner.

Klartale - 07 jun 22 kl. 08:55

SAS får ikke mer penger av Sverige

SAS er et nordisk flyselskap. Det eier av den danske og svenske stat. Nå sier Sverige at de vil slutte å gi penger til selskapet.

Klartale - 18 jul 22 kl. 14:21

Kan være siste dag i SAS-forhandlingene

Forhandlingene mandag kan avgjøre hvordan saken fortsetter. Hvis ikke det blir løsning i konflikten kan SAS være ferdig med å forhandle. Det sier forhandlings-lederen for selskapet.

NRK - 10 aug 22 kl. 12:06

Lønnsforhandlingar mellom SAS og kabintilsette i september

I september startar lønnsforhandlingane mellom SAS og dei kabintilsette. Dei tilsette seier at lønn blir viktig. – Vi hadde rekna med å starte i august, men fekk akkurat innkalling frå SAS, seier Bjarte Stedje, som er leiar for kabinforeininga i SAS til E24.

NRK - 09 aug 22 kl. 10:04

Kundene strømmer tilbake til SAS

Kundene har strømmet tilbake til SAS etter at streiken ble avsluttet. Salget av SAS-billetter i Norge er nå på høyde med tiden før pandemien. Salget av SAS-billetter eksploderte nærmest straks streiken var over, skriver Flysmart24.

NRK - 09 jul 22 kl. 13:43

SAS hevder de ikke får hentet ut alle charterturister

SAS sier de jobber intenst med å få hentet hjem strandede reisende, men at de ikke får hentet alle de skulle ønsket. I dag blir det sendt 17 tomme charterfly fra Norge som skal ta med pasSASjerer hjem. SAS hevder de opprinnelig ønsket å sende av gårde 33 fly, noe pilotforeningen stoppet.

Klartale - 26 aug 22 kl. 08:24

SAS tapte 1,9 milliarder svenske kroner i tredje kvartal

Korona-pandemien. Streik blant pilotene. Reisende som ikke kom seg hjem.

NRK - 05 jul 22 kl. 16:50

Danske Metal varsler blokade mot nytt SAS-selskap

– Når man kjenner SAS sin historie med datterselskaper, er det veldig oppsiktsvekkende at SAS-ledelsen har opprettet et nytt datterselskap akkurat dagen etter at pilotene varslet streik for første gang, sier forhandlingsleder i Dansk Metal, Keld Bækkelund Hansen, i en pressemelding. Danske Metal organiserer de danske SAS-pilotene. De varsler nå en blokade mot det nye selskapet.

NRK - 04 jul 22 kl. 12:51

SAS-streiken: Lager informasjonsområde på Gardermoen

På grunn av SAS-streiken setter Avinor og SAS opp et venteområde på Oslo lufthavn for pasSASjerer som blir berørt av kanselleringer. – Avinor og SAS har i samarbeid laget et venteområde. Her vil SAS hjelpe folk som ikke kan reise hjem, folk fra utlandet og folk mister forbindelse, sier pressevakt Øystein Løwer i Avinor til NTB.

Klartale - 04 jul 22 kl. 09:00

Klarer de å bli enige før klokka 12?

Søndag kveld skal pilotene ha gitt beskjed om at de ville reise fra meklingen, melder avisa Dagens Næringsliv. Den skjer i Stockholm.Jan Levi Solvang er leder for SAS Norge Flygerforening.

NRK - 09 sep 22 kl. 23:37

Dommer godkjenner kriselån til SAS

Kriselånet til SAS på sju milliarder kroner ble fredag godkjent av den amerikanske konkursdomstolen, melder Dagens Næringsliv. Lånet skal sikre SAS finansiering gjennom chapter 11-prosessen i domstolen, som kan vare fra 9 til 12 måneder. Lånet på 700 millioner dollar gis av oppkjøpsfondet Apollo Capital Management.

Klartale - 19 jul 22 kl. 08:23

Streiken er slutt: 450 piloter får jobben tilbake

SAS og foreningene for piloter er enige. Pilotene i SAS har streiket i 15 dager. Nå er streiken slutt.

E24 - 6 timer siden

SAS beklager sen refusjon etter intern feil: – Pengene er på vei nå

SAS beklager og legger seg flate etter at Peter Christersson ventet i over to måneder på billettrefusjon etter sommerens streik. – Han har gjort alt rett, og vi har gjort feil, sier Tonje Sund i SAS..

NRK - 13 jul 22 kl. 15:29

Apollo i Danmark varsler erstatningskrav mot SAS

Reiseoperatøren Apollo i Danmark varsler erstatningskrav mot SAS etter utallige forsinkelser og kanselleringer på grunn av pilotstreiken i sommer. Erstatningsbeløpet vil trolig være høyt, ettersom det er Apollos høysesong og streikefaste reisende trenger kost og losji, forteller salgsdirektør i Apollo Danmark, Glenn Bisgaard. Så nylig som i mars i år inngikk Apollo i Danmark en treårig kontrakt med SAS om charterflyginger til en årlig verdig av 700 millioner danske kroner.

NRK - 23 sep 22 kl. 08:38

SAS får gebyr av Stockholm-børsen

SAS får bot fra Stockholm-børsen som følge av pilotstreiken i juli, det skriver SAS i en pressemelding. Årsaken til boten er for håndteringen av informasjonsflyt under streiken i sommer..

NRK - 10 jul 22 kl. 16:04

SAS: – Deler ikke oppfatningen

SAS Pilot Group sier søndag de vil avslutte dispenSASjon for charterflygninger. De mener det er satt opp flygninger til steder hvor det finnes alternative reiseruter, og at SAS derfor ikke praktiserer avtalen etter intensjonen. SAS er ikke enig.

NRK - 03 aug 22 kl. 10:51

SAS-streiken positivt for Widerøe

SAS-steiken har gitt Widerøe ei ekstrainntekt på mellom 15 og 20 millionar kroner i juli. – Streiken i SAS har hatt både positiv og negativ påverknad på våre ruter. Anbodsrutene er avhengig av tilførsel av pasSASjerar frå SAS, og blir med det råka negativt.

NRK - 23 aug 22 kl. 06:38

Analytikere spår nytt milliardtap for SAS

SAS legger fram resultatene for perioden mai til juli fredag. Analytikere i Sydbank spår at det blir et tap på 1,8 milliarder svenske kroner, noe som er enda verre enn milliardtapet i det foregående kvartalet (1,6 milliarder svenske kroner). – Alt handler om pilotstreiken, som ble veldig kostbar for SAS.

Klartale - 05 jul 22 kl. 08:59

SAS søker beskyttelse mot konkurs

Flyselskapet SAS sliter for tiden. Mandag streiket rundt 900 piloter som følge av uenighet om lønn. Tirsdag sa de at de har søkt konkurs-beskyttelse i USA.

Klartale - 04 jul 22 kl. 12:29

SAS-pilotene går ut i streik

Flyselskapet SAS og pilotene hadde satt seg en frist klokka 12 mandag. De måtte bli enige innen da. De ble ikke enige under meklingen.

NRK - 01 jul 22 kl. 19:01

SAS: Jobber på få timer før meklingsfrist

Om få timer går meklingsfristen ut for SAS og deres piloter. Det jobbes på for å finne løsninger, sier forbundsleder. – Vi jobber på, forhåpentligvis fra begge parter, for å finne løsninger, sier leder i SAS Norges flygerforening i Parat, Jan Levi Skogvang, til NTB.

Klartale - 19 aug 22 kl. 08:48

SAS avlyser 1.700 flyreiser

SAS måtte avlyse mange flyavganger i sommer. Det var streik. Nå må de avlyse flere flyginger.

NRK - 19 aug 22 kl. 07:59

SAS innstiller 1.700 avganger i høst

SAS innstiller om lag 1.700 avganger i høst på grunn av etterslep fra sommerens streiker samt forsinkede flyleveranser. Ifølge bransjenettstedet check-in.

NRK - 19 aug 22 kl. 07:59

SAS innstiller 1700 avganger i høst

SAS innstiller om lag 1700 avganger i høst på grunn av etterslep fra sommerens streiker samt forsinkede flyleveranser. Ifølge bransjenettstedet check-in.dk er det avganger i september og oktober som innstilles.

NRK - 30 jun 22 kl. 08:04

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 30 jun 22 kl. 08:04

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 10 sep 22 kl. 08:43

SAS får 5 dager til å utbetale kompenSASjon

Luftverntilsynet har gitt SAS fram til 15. september til å utbetale kompenSASjon til norske kunder. Dette gjelder pengene tilbake for avlyste flyreiser, ikke erstatning for utgifter i forbindelse med avlysningene.

NRK - 03 jun 22 kl. 08:25

SAS kan få kinesiske eigarar

Den kinesiske statlege banken CDB kan kome inn på eigarsida i SAS, skriv SVT. Den økonomiske situasjonen i flyselskapet er kritisk, og tysdag meldte konsernsjefen at det var behov for minst 9,5 milliardar svenske kroner i fersk egenkapital. SVT skriv at eit økonomisk samanbrot i SAS kan bety at den kinesiske banken CDB blir indirekte eller direkte deleigarar i SAS.

NRK - 21 jul 22 kl. 13:07

Pilotforhandlerne orienterte om SAS-avtalen

SAS-pilotene ble torsdag informert om detaljene i avtalen med SAS. Snart må pilotene bestemme seg for om de vil gå med på avtalen. Forhandlingslederne Roger Klokset og Jan Levi Skogvang fikk stående applaus fra SAS-piloter orienteringsmøtet på Gardermoen torsdag formiddag, melder E24.

NRK - 02 jun 22 kl. 14:06

SP vil ikke at Staten skal gi SAS mer penger

– Det er lite aktuelt for Staten å skyte inn mer penger i SAS for å berge selskapet. Det sier leder i Næringskomiteen på Stortinget Willfred Nordlund (Sp). Han mener derimot at det er aktuelt å omgjøre Statens pandemi-lån på 1,5 milliarder kroner til aksjer, slik SAS har bedt om.

NRK - 14 aug 22 kl. 05:42

SAS har sikret finansiering fra amerikansk investor

Det gjeldstyngede flyselskapet SAS har sikret tilsagn om 700 millioner dollar fra et investorselskap i USA. Finansieringen fra Apollo Global Management skal bidra til å holde SAS i gang under omstillingsprosessen i selskapet, skriver SAS i en pressemelding natt til søndag. (NTB).

NRK - 20 jul 22 kl. 12:05

Pilotforeningene skal stemme over SAS-avtalen i starten av august

Medlemmene av pilotforeningene i Norge, Sverige og Danmark skal snart stemme over avtalen med SAS. En avgjørelse er ventet i starten av august. For selv om SAS og pilotenes forhandlingsledere ble enige om en avtale, er det på ingen måte en garanti for at konflikten er over.

NRK - 31 maj 22 kl. 08:04

SAS med milliard-underskudd

SAS la tirsdag frem et underskudd på 1,5 milliarder svenske kroner for andre kvartal 2022. – SAS fortsetter oppturen og har i løpet av kvartalet sett det høyeste antallet pasSASjerer siden pandemien startet, står det i børsmeldingen. Tidligere i år la SAS frem at de hadde et resultat på minus 2,6 milliarder svenske kroner før skatt i første kvartal.

NRK - 18 jul 22 kl. 14:38

– Hadde forventet mer av en sosialdemokratisk regjering

Mens forhandlingene går på høygir for å få en slutt på SAS-streiken, leverer lederen for de norske pilotene en kraftsalve til regjeringen. – Her har vi et selskap som staten har interesser i, og som har stilt krav til sine ansatte som ligger langt utenfor det som er normalt i arbeidslivet. Det sier Jan Levi Skogvang til NRK.

Aftenposten - 6 timer siden

SAS beklager sen refusjon etter intern feil: – Pengene er på vei nå

SAS beklager og legger seg flate etter at Peter Christersson ventet i over to måneder på billettrefusjon etter sommerens….

E24 - 23 sep 22 kl. 08:29

SAS får nesten to millioner i børsgebyr

Flyselskapet informerte markedet for sent om streikeutbruddet. – Svært uheldig, sier SAS..

NRK - 05 aug 22 kl. 11:22

Nedgang for SAS i juli

Trafikktallene til SAS i juli ble sterkt påvirket av pilotstreiken. Sammenlignet med juni sank pasSASjertallet med 32 prosent i juli. Samtidig gikk kapasiteten ned med 23 prosent, skriver SAS i en pressemelding.

NRK - 11 jul 22 kl. 17:55

SAS vil gjenoppta forhandlingene med pilotene

SAS mener at partene i fellesskap må finne en løsning på flystreiken. Selskapet tar initiativ til å gjenoppta forhandlingene med pilotforeningene. – Den pågående streiken påvirker tusenvis av våre kunder daglig, og mange ansatte i SAS jobber veldig hardt for å støtte berørte kunder.

NRK - 16 jun 22 kl. 13:51

Forbrukartilsynet konkluderer med at SAS ikkje har brote marknadsføringslova

Forbrukartilsynet har i dag konkludert med at flyselskapet SAS ikkje har brote marknadsføringslova. I starten av juni sa Forbrukartilsynet at dei ville undersøka om SAS har brote forbodet mot villeiande marknadsføring. Årsaka var alle kanselleringane til SAS den siste tida.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com