Sør-Norge

Torsdag, 02 Juli, 18:15

Nyheter om Sør-Norge

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - Igår: 05:02

21 nye smittede i Norge

Det er registrert 21 nye koronasmittede i Norge det siste døgnet. 8.887 personer er til nå bekreftet smittet av viruset her i landet..

Aftenposten - 4 timer siden

Varsler snø, sludd og glatte veier på fjellovergangene i Sør-Norge

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for fjellovergangene i Sør-Norge..

P4 - 11 timer siden

Ingen barn fra Moria får komme i 2020

Ingen barn fra flyktningleiren i Moria vil få komme til Norge i 2020. Det fastslår FNs høykommissær for flyktninger, skriver Klassekampen. Norge lovet å stille opp for de sårbare barna, men fordi regjeringen krever at andre land må bli ferdig med å hente ut flyktninger, kommer det ingen nye barn til Norge i år, skriver avisen..

P4 - I førrgår: 10:36

Norge bidrar med 1,75 milliarder til Syria

Norge bidrar med 1,75 milliarder kroner til Syria og nabolandene rundt. Det opplyser Utenriksdepartementet. Norge er blant landene som bidrar mest til det humanitære arbeidet i Syria der krigen har ført til enorme lidelser og ødeleggelser..

VG - 12 timer siden

Støre vil endre regelverket som stengte Norge

Jonas Gahr Støre vil flytte makten til å stenge Norge bort fra Helsedirektoratet og over til regjeringen ved en eventuell ny pandemi..

NRK - 3 timer siden

Norge med i internasjonal operasjon

Kripos bekrefter at Norge har tatt del i en internasjonal politioperasjon, sammen med blant annet Europol og Eurojust. Etterforskningen har vært rettet mot en tilbyder av en kryptert kommunikasjonstjeneste, skriver Kripos i en pressemelding..

P4 - I førrgår: 12:29

- Norge burde benyttet sjansen

- Norge burde benyttet sjansen, og stilt opp med penger til SAS. Det mener Norsk Flygerforbund. Forbundsleder Yngve Carlsen er glad for redningspakken fra Sverige og Danmark, men mener også Norge burde bidratt for å få noe tilbake for krisehjelpen vi gir, gjennom et eierskap.

P4 - 13 timer siden

15 ny koronatilfeller i Norge

Det siste døgnet er 15 nye personer smittet med koronaviruset i Norge, de siste to dagene har økningen vært på 36 tilfeller. Det betyr at det totalt er påvist smitte hos 8902 personer, viser tall fra Folkehelseinstituttet. 251 personer er døde av sykdommen..

NRK - 13 timer siden

Økning på 15 nye smittetilfeller

Ved midnatt var det registrert 8.902 tilfeller av koronaviruset i Norge. Det viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dagbladet - 21 timer siden

Volvo tilbakekaller 84 000 biler i Norge

Volvo kaller tilbake nesten 2,2 millioner biler over hele verden på grunn av et potensielt problem med bilbeltene foran. I Norge tilbakekalles 84 000 biler..

NRK - 29 juni 20 kl. 11:35

Truer med å trekke seg ut av Norge

Bauer Media, eieren av Radio Norge, Vinyl og Radio1, truer med å trekke seg ut av Norge etter at de ikke fikk støtte i koronakrisepakken. Det skriver Medier24. Bauer var ikke kvalifisert til støtte fordi de hadde gått i minus i 2019..

P4 - 6 timer siden

Flere uføretrygdede i Norge

Andelen uføre i Norge øker. 10,5 prosent av befolkningen i arbeidsfør alder var uføretrygdet ved årsskiftet. For fem år siden var andelen 9,7 prosent, viser nye tall fra SSB.

P4 - Igår: 18:34

Norge ber Kina reversere ny lov

Norge og 26 andre land ber Kina reversere den nye loven som trådte i kraft i dag. Det melder VG. Innbyggerne i Hongkong står overfor økt overvåking, mer kontroll og færre rettigheter etter at kinesiske myndigheter innførte loven som blant annet gjør at man kan dømmes til livstid i fengsel for å bryte ut av Kina.

VG - 28 juni 20 kl. 06:48

Fra supertalent til norsk sjokk: Mener TV-harselas ødela karrieren

BERGEN (VG) – De foreslo at jeg kunne dra til Norge. Jeg spurte: «Hva skal jeg gjøre i Norge?» Så sa de at det var på nivå to.

P4 - 10 timer siden

Støre vil flytte makt fra Helsedirektoratet til regjering

Aps Jonas Gahr Støre ønsker å flytte makta fra Helsedirektoratet over til regjeringen. Da Norge stengte 12. mars, var det Helsedirektoratet som fattet vedtaket.

P4 - 13 timer siden

Snusleverandør blir nektet advarsel for gravide

Snusleverandøren Swedish Match Norge nektes å ha en advarsel for gravide på sine snusbokser. Avslaget fra Helsedirektoratet fikk leverandøren dels fordi merkevareforskriften på snusbokser skal utformes likt. Ifølge NRK sier Helsedirektoratet at det vil komme nye helseadvarsler når det nye tobakksdirektovet trer i kraft i Norge rundt årsskiftet..

NRK - 29 juni 20 kl. 12:48

Mer cannabis til Norge

Tolletaten roper varsku etter at det er registrert en kraftig økning i innførsel av medisinsk cannabis til Norge de siste månedene, skriver NTB..

NRK - 29 juni 20 kl. 05:07

9 nye koronasmittede i Norge

Det var ved midnatt registrert 8855 koronasmittede i Norge, viser tall fra Folkehelseinstituttet. 20 pasienter er innlagt på sykehus med covid-19-sykdom. 249 nordmenn er døde som følge av sykdommen..

P4 - I førrgår: 09:35

Scandic Norge nedbemanner 1000 årsverk

Scandic Norge nedbemanner med 1.000 årsverk på grunn av koronakrisen. Det opplyser hotellkjeden i en pressemelding.

NRK - 29 juni 20 kl. 10:33

Amerikansk sjokolade tilbaketrekkes

Godtesjuk AS trekker sjokoladen «Reese's 3 Peanut Butter Cups», som inneholder genmodifiserte ingredienser som ikke er godkjent i Norge. Mattsilsynet sier at produktene er innført fra Sverige til flere butikker i Sør-Norge..

NRK - 28 juni 20 kl. 04:59

14 nye koronasmittet i Norge

Det var ved midnatt registrert 8846 koronasmittede i Norge, viser all fra Folkehelseinstituttet. I alt får22 pasienter behandling for covid-19-sykdom på sykehus. 249 mennesker er døde som følge av sykdommen..

P4 - I førrgår: 10:17

Ustabilt sommervær i hele Norge

Det er ustabilt sommervært over hele Norge denne uka. Aller dårligst ut kommer Troms og Finmark, der det er ventet opp til 50 millimeter med regn. Også på Østlandet kan det bli vått, Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om styrtregn flere steder i ettermiddag..

P4 - Igår: 08:23

Mange campet i mai

Antall overnattinger på norske hotell stupte i mai. Nedgangen var på hele 78 prosent fra samme måned i fjor, viser nye tall fra SSB. Mange hoteller har også holdt stengt, fordi pågangen stupte da koronakrisen rammet Norge.

P4 - I førrgår: 19:47

Tyske bobilturister bortvist

Politiet i Finnmark har i ettermiddag stoppet en tysk bobil i Kirkenes, og to tyske statsborgere ble bortvist fra Norge. Årsaken er at tyskere per i dag ikke har godkjent opphold i Norge, skriver politiet på Twitter..

P4 - I førrgår: 19:25

Vil ikke åpne for mer turisme

Tre av fire nordmenn vil ikke åpne Norge for utenlandske turister i sommer. Det kommer frem i en undersøkelse fra Opinions koronamonitor. Torsdag åpnet regjeringen opp for at flere turister skal kunne besøke Norge i sommer, men undersøkelsen viser at nordmenn flest er skeptiske.

P4 - Igår: 06:50

Krever unnskyldning fra staten

Sju organisasjoner krever offentlig unnskyldning og erstatning fra staten etter at rundt 500 personer har blitt sterilisert for å få riktig juridisk kjønn i Norge. Frem til 2016 måtte man fjerne livmor, livmorhals, eggstokker og testikler for å kunne skifte juridisk kjønn. Det har rundt 500 personer gjort i Norge siden 1950.

E24 - 29 juni 20 kl. 09:39

Øyvind Husby ny administrerende direktør i IKT-Norge

Øyvind Husby går fra stillingen som direktør for samfunnskontakt i Telia til toppstillingen i organisasjonen IKT-Norge..

P4 - 29 juni 20 kl. 14:55

Ber regjeringen forklare seg

- Det er både nedslående at Folkehelseinstituttet ikke var involvert de beslutningene de siste dagene før Norge stengte ned. Det sier Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol. I helgen ble det kjent at FHI ikke ble involvert i møter mellom helseminsiter Bent Høie og Helsedirektoratet før Norge stengte ned 13.

NRK - 29 juni 20 kl. 17:44

To tyske statsborgere bortvist

Politiet stoppet mandag ettermiddag en tysk bobil i Kirkenes, og to tyske statsborgere ble bortvist fra Norge. Årsaken er at tyskere per dags dato ikke har godkjent opphold i Norge, melder politiet i Finnmark på Twitter..

VG - 28 juni 20 kl. 20:37

FHI-direktør kritisk til prosessen da Norge ble stengt ned

Direktøren ved Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, har to innvendinger mot måten Norge ble corona-stengt på 12. mars..

E24 - 29 juni 20 kl. 14:31

Nysnø får USA-partner: – Norge langt fremme i skoene

USA-fondet Energy Impact Partners etablerer seg i Norge for å jakte grønne investeringer med Nysnø og Trønderenergi. Nysnø-sjef Siri Kalvig håper norske erfaringer fra et avansert kraftnett kan bli internasjonal business..

P4 - 29 juni 20 kl. 10:38

Trekker tilbake genmodifisert sjokolade

Importøren Godtesjuk AS trekker tilbake en sjokolade som inneholder genmodifisert materialet som ikke er godkjent i Norge. Ifølge Mattilsynet er produktet «Reese’s 3 Peanut Butter Cups» innført fra Sverige og distribuert til et utvalg butikker i Sør-Norge, skriver Nationen..

NRK - 25 juni 20 kl. 14:18

Vil åpne reiser til og fra Norge

Storbritannias regjering jobber for å åpne opp for reiser til og fra Norge og flere andre europeiske land. Ifølge BBC er Norge et av flere land britene ønsker å åpne en reisekorridor til. Avtalen vil bety at man slipper å gå i karantene ved ankomst..

NRK - 27 juni 20 kl. 05:09

17 nye koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8832 smittede i Norge, viser tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 17 tilfeller siste døgn. 20 pasienter får behandling på sykehus for covid-19-sykdom.

NRK - 25 juni 20 kl. 12:33

18 koronapasienter i Norge

18 personer med koronavirus er innlagt ved sykehus i Norge. 17 er innlagt ved Helse Sør-øst, to flere enn i går, og én ligger hos Helse Midt-Norge, ifølge Helsedirektoratet. I alt 8793 personer her i landet har fått påvist smitte av koronaviruset..

P4 - 27 juni 20 kl. 07:12

17 nye smittetilfeller

Det er registrert 17 nye koronasmittede i Norge det siste døgnet. Det viser tall fra Folkehelseinsituttet. Og det er omtrent på samme nivå som døgnet før.

NRK - 24 juni 20 kl. 13:00

Fire flere koronapasienter i Norge

16 personer er innlagt på sykehus med påvist koronavirus i Norge. Det er fire flere enn i går, melder Helsedirektoratet. 15 av de 16 er innlagt på sykehus i Helse sør-øst, og den siste hos Helse Midt-Norge.

VG - 27 juni 20 kl. 18:20

FHI-møte etter smitteimport til Norge

41 av de coronasmittede her til lands i uke 25 hadde et annet fødeland en Norge, viser FHI-tall. Mye av grunnen er smitteimport..

Aftenposten - 27 juni 20 kl. 10:36

Statsløs palestiner dømt i terrorsak i Høyesterett

En mann som kom til Norge i 2017, er dømt i Høyesterett for handlingene han begikk da han var med i en terrororganisasjon i Syria før han kom til Norge..

P4 - 28 juni 20 kl. 07:42

14 nye smittetilfeller

14 personer har fått påvist koronasmitte i Norge det siste døgnet. Det viser dagens tall fra Folkehelseinsituttet. Det er tre færre enn døgnet før.

Dagbladet - 5 timer siden

Blir nektet å ha gravid-merking

Swedish Match Norge ønsket å ha advarsel for gravide på sine snusbokser, men fikk nei fra Helsedirektoratet, skriver NRK..

P4 - 3 timer siden

19 på sykehus

I dag er 19 koronapasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er to flere enn i går, opplyser Helsedirektoratet. Som i går, er det i dag en pasient som får behandling i respirator..

NRK - 27 juni 20 kl. 16:06

Norge gir 100 millioner kroner

Norge gir 100 millioner kroner for at lav- og mellominntektsland skal få tilgang til koronavaksiner når de blir utviklet. Statsminister Erna Solberg kom med nyheten da hun deltok på toppmøtet «Global Goal: Unite for our Future» lørdag..

P4 - 28 juni 20 kl. 14:45

UDI forberedt på asyløkning

Utlendingsdirektoratet er forberedt på en stor økning av asylsøkere når Europa åpnes opp igjen. Under koronakrisen har asylstrømmen nesten stoppet helt opp. Før helgen opplyste UDI at kun 72 personer søkte asyl i Norge i april og mai, og de fleste var i Norge før det ble innført grensekontroller mange steder.

NRK - 27 juni 20 kl. 12:25

17 nye smittetilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 8.832 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 17 tilfeller siste døgn.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt