Russlands

Monday, 24 June, 21:51

Nyheter om Russlands

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 16 Jun 19 kl. 09:34

New York Times: USA har installert sabotasjeprogramvare i Russlands strømnett

Amerikansk etterretning hevder at de nå er i stand til å sabotere Russlands strømforsyning i tilfelle en konflikt..

P4 - 16 Jun 19 kl. 11:15

- Kan sabotere Russlands strømforsyning

USA skal nå ha mulighet til å sabotere Russlands strømforsyning om det skulle bli en konflikt mellom landene. Det skriver New York Times. Amerikanerne skal ha installert en programvare i strømnettet og andre mål.

NRK - 21 Jun 19 kl. 20:49

Stanser flyvninger til Georgia

Russlands president Vladimir Putin har i dag stanset russiske flyvninger til Georgia. Bakgrunnen er opprørene som har foregått i landet de siste dagene. Det melder AFP..

Hegnar.no - I førrgår: 07:21

Putin forbyr flyvninger til Georgia

Russlands president Vladimir Putin har utstedt et dekret som forbyr russiske flyselskaper å fly til Georgia..

NRK - 20 Jun 19 kl. 20:50

Forlenger sanksjoner Russland

EU-landenes ledere gikk torsdag enstemmig inn for å forlenge sanksjonene mot Russland med seks måneder. Sanksjonene ble innført i juli 2014 som en reaksjon på Russlands rolle i den væpnede konflikten i Ukraina og annekteringen av Krim-halvøya..

P4 - I førrgår: 23:25

Russland stopper flyvninger til Georgia

Russlands president Vladimir Putin forbyr russiske flyselskap å fly til Georgia. Forbudet skal tre i kraft neste måned, melder det russiske nyhetsbyrået Tass. Det skjer etter en stor anti-russisk demonstrasjon i Georgia i går da 10 000 demonstranter krevde at regjeringen går av etter å ha latt en russisk parlamentariker tale i nasjonalforsamlingen..

Aftenposten - 20 Jun 19 kl. 06:13

Trump vil møte Putin i Japan

President Donald Trump vil ha et møte med Russlands president Vladimir Putin når de to deltar på G20-møtet i Japan neste uke..

NRK - 20 Jun 19 kl. 04:12

Trump og Putin møtes neste uke

USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin skal møtes under G20-møtet i Japan neste uke. Det sier Trump i et intervju med amerikanske Fox News..

Hegnar.no - 20 Jun 19 kl. 06:14

Trump vil møte Putin i Japan

President Donald Trump vil ha et møte med Russlands president Vladimir Putin når de to deltar på G20-møtet i Japan neste uke..

P4 - 20 Jun 19 kl. 05:53

Trump vil møte Putin på G20-møtet

USAs president Donald Trump vil ha et møte med Russlands president Vladimir Putin når de to deltar på G20-møtet i Japan neste uke. Det sier Trump i et intervju med Fox News. - Jeg vil komme overens med Russland, sier han.

Hegnar.no - 17 Jun 19 kl. 06:14

Trump anklager New York Times for forræderi

USAs president Donald Trump raser mot avisen New York Times i forbindelse med en artikkel om eventuell sabotasje mot Russlands strømnett..

Dagbladet - 17 Jun 19 kl. 02:47

Trump anklager New York Times for forræderi

USAs president Donald Trump raser mot avisen New York Times i forbindelse med en artikkel om eventuell sabotasje mot Russlands strømnett..

NRK - 16 Jun 19 kl. 17:22

Russland avviser innblanding

Russlands sikkerhetsråd avviser at landet blandet seg inn i EU-valget, ifølge Reuters. EU-kommisjonen pekte på over 1000 tilfeller av innblanding i valget til EU-parlament i mai. USA anklaget Russland for det samme i 2016-valget..

NRK - 16 Jun 19 kl. 23:14

Trump anklager avis for forræderi

USAs president Donald Trump raser mot avisen New York Times i forbindelse med en artikkel om eventuell sabotasje mot Russlands strømnett. – Dette er faktisk forræderi av en avis, som en gang var stor, som er desperat etter en sak, skriver Trump..

Hegnar.no - 12 Jun 19 kl. 06:36

Trumps sønn møter til høring i Senatet

Skal svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant..

E24 - 17 Jun 19 kl. 05:52

Trump anklager New York Times for forræderi

USAs president Donald Trump raser mot avisen New York Times i forbindelse med en artikkel om eventuell sabotasje mot Russlands strømnett..

P4 - 16 Jun 19 kl. 23:34

Trump raser mot avis

USAs president Donald Trump raser mot avisa New York Times og beskylder dem for forræderi. Årsaken er en artikkel fra avisa om at USA skal ha installert skadelig programvare i Russlands strømnett. På Twitter skriver presidenten at dette faktisk er forræderi fra en avis, som en gang var stor, som er desperat etter en sak..

NRK - 13 Jun 19 kl. 18:05

Putin sparker to politimenn

Russlands president Vladimir Putin har sparket to høytstående politimenn etter at gravejournalist Ivan Golunov feilaktig ble siktet for narkotikahandel..

NRK - 13 Jun 19 kl. 13:44

Sparker to polititjenestemenn

Russlands president Vladimir Putin sparker to polititjenestemenn for å ha ærekrenket gravejournalisten Ivan Golunov, melder nyhetsbyrået Reuters. Golunov ble pågrepet og anklaget for salg av narkotika. Han ble satt fri tidligere i uken..

NRK - 12 Jun 19 kl. 23:51

Trump jr. måtte svare på spørsmål

Donald Trump jr. måtte i Senatet onsdag på nytt svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i USA i 2016. – Jeg er glad det hele er over, sa han etter utspørringen..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 23:57

Trump jr. måtte svare på spørsmål i Senatet

Donald Trump jr. måtte i Senatet onsdag på nytt svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i USA i 2016..

Aftenposten - 12 Jun 19 kl. 01:13

Trumps sønn møter til høring i Senatet

Donald Trump jr. møter onsdag til høring i Senatet for å svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant..

NRK - 11 Jun 19 kl. 23:32

Trumps sønn møter til høring

Donald Trump jr. møter onsdag til høring i Senatet for å svare på spørsmål om sitt kjennskap til Russlands forsøk på å påvirke utfallet av valget faren vant. Trump jr.

Aftenposten - 13 Jun 19 kl. 18:05

Putin sparker to høytstående politimenn etter feilaktig narkotikasiktelse mot gravejournalist

Russlands president Vladimir Putin har sparket to høytstående politimenn etter at gravejournalist Ivan Golunov feilaktig ble siktet for narkotikahandel..

NRK - 10 Jun 19 kl. 14:22

Støtter narkotikasiktet journalist

Tre av Russlands mest populære aviser publiserte mandag en støtteerklæring på sine forsider til den narkotikasiktede gravejournalisten Ivan Golunov. Han ble pågrepet i forrige uke. Putins talsmann Peskov sier at Kreml følger saken tett..

Aftenposten - 11 Jun 19 kl. 16:16

Siktelsene mot russisk gravejournalist frafalt

Etter omfattende protester, blant annet i tre av Russlands mest populære aviser, har russisk politi frafalt siktelsene mot gravejournalisten Ivan Golunov..

P4 - 12 Jun 19 kl. 06:16

Putins popularit skjøt i været etter klaging

I Russland ble en meningsmåling om Russlands president Vladimir Putin forrige uke trukket etter angivelig misnøye i Kreml. Kun 31 prosent av russerne svarte forrige uke at de støttet Putin, ifølge det statlige meningsmålingsinstituttet. Kun en dag etter at Russlans pressetalsmann krevde forklaring på den lave oppslutningen, ble tallet endret til 72, skriver Aftenposten..

Aftenposten - 10 Jun 19 kl. 14:31

Da politiet arresterte den undersøkende journalisten, hadde de neppe ventet en så kraftig reaksjon

MOSKVA (Aftenposten): Russlands tre ledende næringslivsaviser publiserer identiske forsider: «Vi er Ivan Golunov». Pågripelsen av journalisten Golunov har ført til kraftige reaksjoner..

NRK - 10 Jun 19 kl. 11:31

Vladimir Putin til Saudi-Arabia

Russlands president Vladimir Putin vil besøke Saudi-Arabia i oktober. Det opplyste energiminister Khalid al-Falih mandag. Han er i Moskva for samtaler med eventuelle selskaper som de vurderer metanolprosjekt-samarbeid med..

VG - 11 Jun 19 kl. 16:45

Siktelsene mot russisk gravejournalist frafalt

Etter omfattende protester, blant annet i tre av Russlands mest populære aviser, har russisk politi frafalt siktelsene mot gravejournalisten Ivan Golunov..

P4 - 10 Jun 19 kl. 14:37

Støtter narkosiktet journalist

Tre av Russlands mest populære aviser publiserte mandag en støtteerklæring på sine forsider til den narkotikasiktede gravejournalisten Ivan Golunov. Journalisten ble pågrepet i forrige uke, siktet for narkotikahandel. Ifølge nyhetsnettstedet Meduza, der Golunov jobbet, ble han lurt i en felle og deretter banket opp av politi.

P4 - 08 Jun 19 kl. 22:34

Russland fortsatt utestengt fra friidrett

Russlands utestengelse fra internasjonal friidrett opprettholdes. Det vedtok styret i det internasjonale friidrettsforbundet i dag. Russland har vært utestengt siden 2015 etter avsløringer om systematisk dopingjuks..

NRK - 09 Jun 19 kl. 09:38

Domstol avsetter Moldovas president

Moldovas president Igor Dodon ble søndag fratatt sine oppgaver som president av en domstol som innsatte tidligere statsminister Pavel Filip som midlertidig president. Dodon er en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin..

NRK - 06 Jun 19 kl. 10:02

Putin skal besøke Pave Frans

Pave Frans vil ta imot Russlands president Vladimir Putin i audiens 4. juli. Det opplyste talsmann Alessandro Gisotti i en pressemelding torsdag,.

NRK - 06 Jun 19 kl. 15:01

Putin vil ha blanke ark med britane

Russlands president Vladimir Putin seier det er på tide å starte med blanke ark etter saka der to russiske spionar vart skulda for å forgifte den tidlegare russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og dottera hans. Russland har nekta for å stå bak..

NRK - 06 Jun 19 kl. 19:31

Putin: – Galskap å støtte Guaidó

Russlands president meiner det er galskap av Vesten å støtte Venezuelas opposisjonsleiar, Juan Guaidó. Putin meiner verda vil ende i kaos om det er slik at nokon kan «erklære seg sjølv som president for Guds åsyn», og seier at presidentar må veljast..

P4 - 06 Jun 19 kl. 10:05

Putin besøker paven

Paven skal møte Putin. Pave Frans vil ta imot Russlands president til audiens 4. juli, opplyser en talsmann for Vatikanet.

NRK - 06 Jun 19 kl. 07:25

Verdens ledere møtes på D-dagen

Presidenter og statsministre fra hele verden skal torsdag vise internasjonal solidaritet i Normandie, for å markere 75 år etter D-dagen. President Donald Trump vil delta, men Russlands president Vladimir Putin skal ikke delta..

NRK - 03 Jun 19 kl. 17:34

Tinder må samarbeide med FSB

Datingappen Tinder må belage seg på å dele informasjon om sine brukere med Russlands etterretningstjenester, ifølge landets myndigheter. Russland har de siste årene vedtatt flere lover som skjerper myndighetenes kontroll over aktiviteter på nett..

P4 - 07 Jun 19 kl. 20:28

Ikke mottatt benådningssøknad

Russlands president Vladimir Putin har fortsatt ikke mottatt noen søknad om benådning for spiondømte Frode Berg. Det melder TV 2. I midten av april ble den pensjonerte grenseinspektøren dømt til 14 års fengsel for spionasje i byretten i Moskva.

E24 - 03 Jun 19 kl. 17:49

Russland kan kreve informasjon om Tinder-brukere

Datingappen Tinder må belage seg på å dele informasjon om sine brukere med Russlands etterretningstjenester, ifølge landets myndigheter..

NRK - 17 May 19 kl. 12:54

Europarådet gir Russland stemmerett

Europarådets ministerkomité sier med stort flertall ja til å gjenopprette Russlands stemmerett i Europas viktigste menneskerettighetsorgan. Europarådet suspenderte Russlands stemmerett etter at landet annekterte Krim-halvøya i 2014..

NRK - 21 May 19 kl. 20:37

Putin har benådet fire fanger

Russlands president Vladimir Putin har benådet fire innsatte i russiske fengsler. Blant de en kvinne på 84 år, ifølge Lenta. Norske Frode Berg står ikke på listen.

Dagbladet - 14 May 19 kl. 15:21

- De kjører showet selv

Akkurat nå møter USAs utenriksminister Mike Pompeo Russlands tilsvarende Sergej Lavrov. Forholdet sies å være like kjølig nå som under den kalde krigen..

Hegnar.no - 12 May 19 kl. 09:00

Russlands presseattaché om justisministerens 8. mai tale

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) snakket om frihet mot sosialisme på frigjøringsdagen. Nå reagerer den russiske ambassaden på uttalelsen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt