Russlands

Monday, 16 September, 04:41

Nyheter om Russlands

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - Igår: 20:30

Flytende russisk atomkraftverk på plass i Sibir

Russlands første flytende atomkraftverk har nådd fram til sin nye base nordøst i landet etter en 5.000 kilometer lang reise fra Murmansk. Atomkraftverket er en 144 meter lang plattform med to atomreaktorer.

NRK - Igår: 18:58

Flytende atomkraftverk på plass

Russlands første flytende atomkraftverk har nådd frem til Sibir etter en 5.000 kilometer lang reise fra Murmansk. Anlegget skal produsere strøm.

NRK - 08 Sep 19 kl. 22:51

Svært lav valgdeltagelse i Moskva

Bare litt over 20 prosent av velgerne har avgitt stemme i lokalvalget i Russlands hovedstad Moskva søndag, ifølge tall fra valgkommisjonen. President Vladimir Putin avla sin stemme i et valglokale i Moskva søndag..

NRK - 08 Sep 19 kl. 16:59

Russland hardt ut mot Facebook

Russland sier Google og Facebook lot aktører selge politisk reklame under søndagens regionale valg, til tross for at russiske myndigheter ba dem om å la være. «Dette kan ses på som innblanding i russiske suverenitet», skriver Russlands medietilsyn..

NRK - 09 Sep 19 kl. 08:56

Blandet Johnson og Jeltsin

Israels statsminister Benjamin Netanyahu rotet med navn og kalte britenes statsminister Boris Jeltsin, da han skulle fortelle egen regjering om møtet med Johnson i London, skriver The Guardian. Russlands tidligere president Boris Jeltsin døde 2007..

Hegnar.no - 23 Aug 19 kl. 15:52

Russlands første flytende atomkraftverk på vei østover

Russlands første flytende atomkraftverk la fredag ut fra havnen i Murmansk og er nå på vei til Tsjukotka helt nordøst i landet. .

Hegnar.no - 30 Aug 19 kl. 20:43

Oljeprisen henter inn noe av dagens kraftige fall

Fredag falt oljeprisen etter Russlands høye oljeproduksjon..

VG - 01 Sep 19 kl. 01:24

Skiskytterstjernen får gjennomgå for Putin-støtte

Den russiske OL-mesteren Anton Sjipulin går inn i politikken for Vladimir Putins parti. Nå skjelles han ut av Russlands fremste opposisjonspolitiker..

NRK - 28 Aug 19 kl. 14:35

Russland og Iran møtes neste uke

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov skal møte sin iranske motpart Mohammad Javad Zarif i Moskva den 2. september for å diskutere situasjonen i Persiabukta, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA..

Aftenposten - 27 Aug 19 kl. 18:49

Putin viste nytt jagerfly til Erdogan. – Er de til salgs?

MOSKVA/ISTANBUL (Aftenposten): Det ble opprør i NATO da Tyrkia kjøpte russiske raketter. Nå frister Putin med Russlands nyeste kampfly..

NRK - 27 Aug 19 kl. 07:59

Erdogan og Putin møtes om Syria

Russlands president Vladimir Putin møter sin tyrkiske motpart Recep Tayyip Erdogan i Moskva for å diskutere Syria. Syriske regjeringsstyrker med russisk støtte er på frammarsj i de siste opprørskontrollerte områdene i de to provinsene Hama og Idlib..

E24 - 27 Aug 19 kl. 20:53

Hevder norske oppdrettsgiganter inngikk priskartell på grunn av russisk utestengelse

Russlands utestengelse av norsk laks brukes som grunnlag for påstandene om prisfiksing i amerikansk søksmål mot norske oppdrettskjemper..

P4 - 26 Aug 19 kl. 19:53

– Neste G7-møte i Miami

USAs president, Donald Trump, sier nå at neste års G7-møte kan bli holdt i Miami. Formannskapet i gruppen går på rundgang, og etter Frankrike er det USAs tur. Trump sier også at han gjerne inviterer Russlands president Vladimir Putin dit, men at han er usikker på om han ville komme.

NRK - 23 Aug 19 kl. 11:46

Putin gir ordre om rakettprøver

Russlands president Vladimir Putin har gitt orde om at landets militære øyeblikkelig setter i verk tiltak som kan svare på USA nye rakettutskytinger. USA og Russland har trukket seg fra en avtale som begrenset oppskyting av mellomdistanseraketter..

NRK - 21 Aug 19 kl. 19:58

Putin hyller bånd til Finland.

Russlands president Vladimir Putin hyllet sterke bånd mellom hans land og Finland da han onsdag besøkte den finske presidenten Sauli Niinistö i Helsingfors. – Vårt forhold til Finland har tradisjonelt vokst jevnlig, på alle områder, sa Putin..

Hegnar.no - 21 Aug 19 kl. 20:13

Putin hyller sterke bånd mellom Russland og Finland

Russlands president Vladimir Putin hyllet sterke bånd mellom hans land og Finland da han onsdag besøkte den finske presidenten Sauli Niinistö i Helsingfors..

NRK - 20 Aug 19 kl. 12:37

Kritiserer amerikansk rakettest

USAs testing av en landbasert mellomdistanserakett, få uker etter at landet trakk seg fra INF-avtalen, øker den militære spenningen, mener Russland og Kina. – USA har tatt steg som øker den militære spenningen, sier Russlands viseutenriksminister..

Hegnar.no - 19 Aug 19 kl. 18:17

Macron ber Putin jobbe for fred i Ukraina og Syria

Syria og Ukraina sto på agendaen da Frankrikes president Emmanuel Macron mottok Russlands president Vladimir Putin i den franske presidentens sommerresidens..

Aftenposten - 16 Aug 19 kl. 15:34

Offshore-flyvninger i nord stanset på grunn av russisk øvelse

All helikoptertrafikk til og fra oljeplattformer er innstilt i Nordland fredag på grunn av Russlands militærøvelse i Norskehavet..

Aftenposten - 12 Aug 19 kl. 21:25

Russiske forskere døde mens de utviklet nytt våpen

Fem russiske atomforskere som forrige uke døde i en eksplosjon på en marinebase i Arkhangelsk i Russland, holdt på å utvikle et nytt våpen, ifølge Russlands atombyrå..

NRK - 13 Aug 19 kl. 12:05

Trump og Putin møtes til samtaler

USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin skal møtes til samtaler i Paris 19. august, heter det i en uttalelse fra Kreml..

NRK - 13 Aug 19 kl. 12:05

Macron og Putin møtes til samtaler

Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin skal møtes til samtaler i Paris 19. august, heter det i en uttalelse fra Kreml..

P4 - 15 Aug 19 kl. 06:25

- Farligere enn den kalde krigen

Norges posisjon er farligere enn under den kalde krigen. Det skriver forsker og oberstløytnant Tormod Heier i en ny bok. Russland gjennomfører denne uken en av sine største militærøvelser på mange tiår, utenfor kysten av Nord-Norge.

P4 - 14 Aug 19 kl. 13:23

- Russlands militærøvelse er problematisk

- Det er ikke uproblematisk at Russland holder en stor militær øvelse utenfor norskekysten. Det mener Russland-kjenner og redaktør for aldrimer.no, Kjetil Stormark.

NRK - 11 Aug 19 kl. 18:39

Russland ber Google slette videoer

Russland ber Google om å slette Youtube-videoer av de store demonstrasjonene lørdag, skriver Reuters. Myndighetene mener videoene viser «ulovlige» hendelser, og at Google blander seg i Russlands interne forhold hvis de ikke fjernes..

NRK - 05 Aug 19 kl. 16:01

Vil ha nye nedrustningssamtaler

Russlands president Vladimir Putin ba mandag om nye nedrustningssamtaler med USA etter at den viktige INF-avtalen om mellomdistanseraketter har kollapset..

NRK - 05 Aug 19 kl. 15:19

Putin vil ha atomsamtaler med USA

Russlands president Vladimir Putin sier de vil være tvunget til å lage nye missiler dersom USA gjør det samme. Han ber om dialog med amerikanerne for å unngå kaos og et nytt våpenkappløp..

Hegnar.no - 05 Aug 19 kl. 17:03

Putin: Vi er klare for nye nedrustningssamtaler med USA

Russlands president Vladimir Putin ba mandag om nye nedrustningssamtaler med USA etter at den viktige INF-avtalen om mellomdistanseraketter har kollapset..

Aftenposten - 05 Aug 19 kl. 16:12

Putin vil ha nedrustningssamtaler med USA

Den viktige INF-avtalen om mellomdistanseraketter har kollapset, men nå sier Russlands president Vladimir Putin at han ønsker nye nedrustningssamtaler med USA..

Aftenposten - 05 Aug 19 kl. 16:12

Putin: Vi er klare for nye nedrustningssamtaler med USA

Russlands president Vladimir Putin ba mandag om nye nedrustningssamtaler med USA etter at den viktige INF-avtalen om mellomdistanseraketter har kollapset..

P4 - 05 Aug 19 kl. 15:48

Putin vil ha samtaler med USA

Russlands president Vladimir Putin ber nå om samtaler med USA for å unngå et nytt våpenkappløp. Putin sier russerne vil være tvunget til å lage nye missiler dersom USA gjør det samme.¨ Både Russland og USA har trukket seg fra Den såkalte INF-avtalen som ble inngått i 1987.

VG - 03 Aug 19 kl. 14:35

Rammstein klinte til på scenen – angivelig stikk mot Russlands homoholdninger

På scenen i Moskva delte gitaristene Richard Kruspe og Pail Landers et hett kyss som nå antas å være et politisk signal..

NRK - 02 Aug 19 kl. 15:18

Russland: – USA gjør en stor feil

Russlands utenriksminister sa fredag at USA gjør en «stor feil» når de trakk seg fra INF-avtalen, som gikk ut i dag, skriver AFP. I februar ble det klart at både USA og Russland ville trekke seg fra avtalen, som forbyr bruk av mellomdistanseraketter..

NRK - 02 Aug 19 kl. 15:18

Russland:–USA gjør en alvorlig feil

Russlands utenriksminister sa fredag at USA gjør en «alvorlig feil» ved å trekke seg fra INF-avtalen, som gikk ut i dag, ifølge AFP. I februar ble det klart at USA og Russland ville trekke seg fra avtalen, som forbyr bruk av mellomdistanseraketter..

Dagbladet - 30 Jul 19 kl. 20:44

Alle varsellamper blinker

Når Russlands opposisjonsleder Aleksej Navalnyj først blir sendt i fengsel, og så på sykehus, med mistanke om at han er forgiftet, da blinker det rødt, skriver Morten Strand..

P4 - 31 Jul 19 kl. 19:16

Kaller inn hæren for å slukke branner i Russland

Russlands president Vladimir Putin kaller nå inn hæren for å bistå i kampen mot de enorme skogbrannene i Sibir. Nærmere tre millioner hektar sentralt og øst i landet står i brann. Flere russiske byer er dekket av svart røyk og miljøvernere kaller brannen en økologisk katastrofe..

P4 - 31 Jul 19 kl. 06:23

Stadig flere frykter Putin

To av tre normenn mener det er stor grunn til å frykte Russlands president Vladimir Putin. 67 prosent av den norske befolkningen svarer at Putin i ganske stor grad eller svært stor grad utgjør en trussel for verdensfreden. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjort for Dagbladet.

E24 - 26 Jul 19 kl. 14:12

Russland kutter renten

Lavere inflasjon fører til Russlands andre rentekutt på like mange måneder. Nå varsler sentralbanken at det kan komme nye kutt. .

NRK - 12 Jul 19 kl. 05:00

Mener USA er skyld i økt spenning

Russlands viseutenriksminister sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at USA bevisst og målrettet ønsker å øke spenningen mellom Iran og Storbritannia..

Aftenposten - 12 Jul 19 kl. 21:15

Russlands metode: Valgt før valget | Ingvill Moe Elgsaas

Det synes som om det russiske regimet omsider har funnet sin foretrukne variant: valg av forhånd- sutnevnte kandidater.

VG - 11 Jul 19 kl. 14:23

Russland bekrefter: Mistenker over 100 brudd på dopingreglene i år

Nestlederen for Russlands antidopingbyrå Rusada hevder å ha avdekket 102 sannsynlige tilfeller av brudd på dopingreglene begått av russiske idrettsutøvere..

Aftenposten - 09 Jul 19 kl. 13:09

Inviterte Putin til fredssamtaler gjennom Youtube

I en video på Youtube inviterer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj Russlands president Vladimir Putin til å holde fredssamtaler..

Hegnar.no - 08 Jul 19 kl. 14:56

Ukrainas president inviterer Putin til fredssamtaler

I en video på YouTube inviterer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj Russlands president Vladimir Putin til å holde fredssamtaler..

P4 - 08 Jul 19 kl. 14:39

Inviterer til fredssamtaler

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj inviterer Russlands president Vladimir Putin til fredssamtaler. I en video lagt ut på Youtube sier Zelenskyj blant annet at de må diskutere hvem Krim-halvøya tilhører. Han foreslår at samtalene kan holdes i Minsk i Hviterussland, og at ledere fra USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Hviterussland kan delta i samtalene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt