Russiske

Sunday, 14 August, 12:00

Nyheter om Russiske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 jul 22 kl. 14:01

Russiske flyselskaper mister trolig 19 millioner passasjerer i 2022

Det ventede passasjertallet i den Russiske luftfartsindustrien faller trolig med 19 millioner i 2022 på grunn av flyforbud og vestlige sanksjoner. Tallet utgjør en femdel av det totale antallet passasjerer industrien hadde planlagt for i 2022, melder næringslivsavisen Vedomosti, med henvisning til det Russiske samferdselsdepartementet. Den Russiske luftfartsindustrien er hardt rammet som følge av krigen i Ukraina.

NRK - 09 aug 22 kl. 17:23

Reuters: Én person død etter eksplosjoner på Krim

Det skriver Reuters som siterer regjeringssjef for de lokale myndighetene på Krim, Sergei Aksyonov. Rundt 14.45 kom det meldinger om flere eksplosjoner ved den Russiske militærflybasen Saki ved Novofedorivka på Krim-halvøya.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

NRK - 09 aug 22 kl. 17:23

Reuters: Én person døde etter eksplosjoner på Krim

Det skriver Reuters som siterer regjeringssjef for de lokale myndighetene på Krim, Sergei Aksyonov. Rundt 15.30 kom det meldinger om flere eksplosjoner ved den Russiske militærflybasen Novofedorivka på Krim-halvøya.

NRK - 07 aug 22 kl. 11:34

Seks Russiske militærledere sparket, ifølge britisk etterretning

Rundt seks høytstående Russiske militæroffiserer antas å ha blitt sparket siden Russlands invasjon av Ukraina i slutten av februar, ifølge britisk etterretning. Russiske angrep har tidvis mislyktes. Det har kostet Russland dyrt og er trolig årsaken til at minst seks høytstående militærledere har blitt sparket, skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin daglige oppdatering søndag.

NRK - 23 timer siden

Russland hevdar å ha kontroll over forstad i Donetsk

Russiske styrkar har tatt full kontroll over forstaden Pisky nordvest for byen Donetsk i Ukraina, hevdar det Russiske forsvarsdepartementet laurdag. Det melder Reuters. Påstanden er ikkje bekrefta av uavhengige kjelder.

NRK - I førrgår: 09:36

Estland stenger grensene for Russiske turister

Estland vil ikke lenger la Russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av Schengenområdet stengt for Russiske turister.

NRK - 09 aug 22 kl. 17:23

Reuters: En person drept etter eksplosjoner på Krim

Det skriver Reuters som siterer de lokale myndighetene på Krim-halvøya. Rundt 15.30 kom det meldinger om flere eksplosjoner ved den Russiske militærflybasen Novofedorivka på Krim-halvøya.

NRK - 09 aug 22 kl. 15:36

Eksplosjoner nær russisk flybase på Krim – fem skadde

Det har gått av eksplosjoner ved den Russiske militærflybasen Novofedorivka på Krim-halvøya tirsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge det Russiske nyhetsbyrået Ria Novosti er fem personer fraktet til sykehus, inkludert ett barn. Det Russiske forsvarsdepartementet sier at det ikke er snakk om et angrep, men at ammunisjon ble detonert ved flybasen, skriver flere Russiske nyhetsbyrå..

NRK - 08 aug 22 kl. 05:45

Nordiske forsvarsministre skal diskutere Russiske krenkelser

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) skal mandag diskutere Russiske krenkelser i Østersjøen med sine nordiske kollegaer. Russiske marine- og luftfartøy oppfører seg stadig mer aggressivt i Østersjøen. Både Nato-landet Danmark og Sverige, som ønsker å bli med i Nato, opplever stadig Russiske krenkelser.

NRK - 06 aug 22 kl. 13:50

Russisk rakettforsker mistenkt for forræderi

Den Russiske rakettforskeren Alexander Sjipljuk er pågrepet og mistenkt for forræderi, ifølge Russiske medier. Sjipljuk er den tredje forskeren som denne sommeren pågripes med mistanke om forræderi, ifølge CNN. Han er en av instituttlederne ved Det Russiske vitenskapsakademiet i Sibir.

NRK - 28 jul 22 kl. 12:00

Russland bøtelegger Tinder

Russland bøtelegger datingappen Tinder med 2 millioner rubler, melder Reuters, som siterer det Russiske nyhetsbyrået RIA. Summen tilsvarer over 323.000 norske kroner.

NRK - 23 timer siden

E24: UD har gitt unntak fra sanksjoner mot Russiske varer

Russisk utstyr er på veg til Svalbard, skriver E24. Avisen har fått innsyn i dokumenter som viser at Utenriksdepartementet (UD) har gitt det statseide Russiske gruveselskapet Trust Arktiugol dispensasjon fra sanksjoner som forbyr import av Russiske varer..

NRK - 27 jul 22 kl. 12:58

EU-domstol avviser anke fra russisk TV-kanal

Underretten i EU-domstolen har i en kjennelse opprettholdt sanksjonene som rammer den Russiske TV-kanalen Russia Todays (RT) virksomhet i Frankrike. Avgjørelsen fra Underretten, den ene av to avdelinger under EU-domstolen, avviser RT Frankrikes begjæring om annullering av sanksjoner, ifølge en uttalelse fra domstolen. EU har som svar på den Russiske invasjonen av Ukraina vedtatt sanksjoner mot Russiske statsmedier som ledd i en serie store sanksjonspakker.

NRK - I førrgår: 01:14

Estland stenger grensen for Russiske turister

Estland vil ikke lenger la Russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for Russiske turister.

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:38

Presser på for å stenge grensene for Russiske turister

Finland, Estland, Tsjekkia og Ukraina . Disse fire landene presser på for å forby Russiske turister til landet. Det skriver kanalen NRK.

NRK - 24 jul 22 kl. 18:23

Danmark lagt til på russisk svarteliste

Russland har føyet Danmark til listen over «uvennlige land og territorier» etter at danske myndigheter utviste 15 Russiske diplomater. Det sier Russlands ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin, lørdag i et skriftlig svar til avisen Berlinske. – Beslutningen fra den Russiske regjeringen må sees i sammenheng med Russlands reaksjon på utvisningen av flere Russiske diplomater fra Danmark, skriver han.

NRK - 24 jul 22 kl. 09:48

Lavrov i samtaler med Egypt

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er i Kairo søndag for å ha samtaler med egyptiske myndigheter. Lavrov landet i Kairo lørdag. Byen er hans første stopp på Afrika-reisen som inkluderer besøk til Etiopia, Uganda og Kongo, ifølge den statlige Russiske TV-kanalen RT.

NRK - 09 aug 22 kl. 15:36

Reuters: Eksplosjoner nær russisk flybase på Krim

Det har gått av eksplosjoner ved den Russiske militærflybasen Novofedorivka på Krim-halvøya tirsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Det Russiske forsvarsdepartementet sier at det ikke er snakk om et angrep, men at ammunisjon ble detonert ved flybasen, og at ingen personer har kommet til skade, ifølge Reuters som siterer det Russiske nyhetsbyrået Ria..

NRK - 09 aug 22 kl. 13:26

Russland: Stans i oljetransport via Ukraina til EU-land

Transport av russisk olje via Ukraina til tre EU-land er stoppet ettersom betalingene ikke kan gjennomføres på grunn av sanksjoner, ifølge et russisk selskap. – 4. august ble leveransen av russisk olje via Ukrainas territorium stanset, sier den Russiske rørledningsoperatøren Transneft tirsdag.

NRK - 08 aug 22 kl. 21:21

Russiske båter tatt på fersken – slapp straff

Russiske fiskerirederes båter er tatt for ulovlig innførsel av fisk til Norge. NRK kan avdekke at Russiske båter har sluppet straff, selv om Mattilsynet var øyevitne til jukset på kaia..

NRK - 21 jul 22 kl. 13:17

Nye Russiske angrep mot Kharkiv og Kramatorsk

Minst to mennesker er drept og 19 såret i nye Russiske bombardementer mot storbyen Kharkiv øst i Ukraina, opplyser en ukrainsk guvernør. – 19 personer er såret, deriblant et barn. Dessverre er tilstanden alvorlig for fire personer.

NRK - 07 aug 22 kl. 01:31

Ukrainske styrker stanser russisk framrykking

Ukrainske styrker er under hardt press i det østlige Donbas, men har klart å stanse alle Russiske forsøk på framrykking mot Bakhmut og andre byer. Det er den ukrainske generalstaben som opplyser at Russiske offensiver mot Bakhmut, Avdiivka og Slavjansk er slått tilbake. Det har vært harde kamper ved Bakhmut i flere dager, og proRussiske separatister meldte at det var kamper også inne i byen.

NRK - 30 maj 22 kl. 14:48

Guvernør: Russiske styrker rykker inn i Sievjerodonetsk

Russiske styrker nærmer seg sentrum av Sievjerodonetsk, den østligste byen som til nå har vært kontrollert av ukrainske regjeringsstyrker, ifølge guvernør. Sievjerodonetsk har de siste ukene vært under massive Russiske angrep. Mandag morgen nærmet de Russiske styrkene seg sentrum av byen, ifølge guvernør Serhij Hajdaj.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:31

Norsk diplomat ikke velkommen i Russland

Russland sier den norske diplomaten som skjeller ut ansatte ved et hotell i Murmansk ikke er velkommen i landet, melder NTB/AFP. Videoen av diplomaten sirkulerte i Russiske medier. Til hotellansatte sier hun blant annet at hun hater russere.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:31

Norsk diplomat fikk russisk visum trukket

Den norske diplomaten som skjeller ut ansatte ved et hotell i Murmansk har fått visumet sitt trukket tilbake. Det bekrefter UD til NRK. Videoen av diplomaten sirkulerte i Russiske medier.

Klartale - 04 aug 22 kl. 10:12

FN vil granske bombet fengsel i Ukraina

Både Ukraina og Russland beskylder hverandre for angrepet. Fengselet i Olenivka i nærheten av Mariupol ble sprengt. Over 50 ukrainske fanger døde i angrepet.

NRK - 16 jul 22 kl. 17:15

Ukraina melder om Russiske angrep i hele landet

Minst 16 sivile er drept i en rekke Russiske rakett- og artilleriangrep i forskjellige regioner av Ukraina lørdag. De siste angrepene rammet byer både nord, øst og sør i Ukraina. Landets nest største by, Kharkiv, er rammet av alvorlige angrep flere ganger de siste dagene, og myndighetene frykter en ny russisk offensiv.

NRK - 29 jun 22 kl. 21:38

Huitfeldt avviser Russlands anklage om brudd på Svalbardtraktakten

Norge bryter ikke Svalbardtraktaten, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i et svar til de Russiske anklagene onsdag. Russland har anklaget Norge for å bryte Svalbardtraktaten ved å hindre matleveranser til Russiske gruvearbeidere i Barentsburg. – Norge bryter ikke Svalbardtraktaten.

NRK - 29 jun 22 kl. 19:30

Ambassade avviser at Russiske myndigheiter er involvert i dataangrep

Den Russiske ambassaden i Oslo avviser at Russiske myndigheiter er involvert i dataangrepet mot Noreg. Dei skriv på Facebook at dei synest det er upassande å kommentere handlingane til uidentifiserte personar som ikkje har noko med Russiske myndigheiter å gjere. Fleire norske nettstadar har blitt utsette for dataangrep onsdag.

Klartale - 02 aug 22 kl. 07:00

Konkurrerer om være Afrikas beste venn

Flere politikere har reist fra land til land i Afrika den siste tiden. De prøver å samle støtte til sitt syn på verden. Spesielt når det gjelder krigen i Ukraina.

NRK - 15 jul 22 kl. 17:04

USA og Russland gjenopptar felles flyginger til romstasjonen

USA sier at de gjenopptar flyginger sammen med Russland til den internasjonale romstasjonen ISS, trass i innsatsen for å isolere Russland. I en pressemelding sier USAs romfartsadministrasjon Nasa at flygingene gjenopptas for å sikre trygghet på ISS, beskytte astronautenes liv og sikre amerikansk tilstedeværelse i rommet, og at det derfor fortsatt skal være integrerte mannskap på amerikanske raketter og Russiske Sojus-raketter. Den amerikanske astronauten Frank Rubio skal etter planen skytes opp sammen med to Russiske kosmonauter 21.

NRK - 31 jul 22 kl. 07:44

Droneangrep på den Russiske flåten

Fem personar, inkludert tilsette i hæren, blei skadd i eit ukrainsk droneangrep på den Russiske svartehavsflåten. Det hevdar Sevastopol-guvernør Mikhail Razvozhayev, skriv AFP. – I dag tidleg bestemte ukrainske nasjonalistar seg for å øydelegge dagen for den Russiske flåten, sa guvernøren.

NRK - 26 jul 22 kl. 08:00

Britisk etterretning: Ingen teikn til at Russiske angrep trefte militære mål i Odesa

Den britiske etteretningstenesa har ikkje sett teikn til at Russiske styrkar har treft militære mål i hamnebyen Odesa i Ukraina, melder Reuters. Laurdag kom meldingane frå ukrainske myndigheiter om at Russiske rakettar hadde treft hamna i Odesa, som er sentral i eksport av korn. Russland hevda at dei angreip militære mål i hamna.

Aftenposten - 11 aug 22 kl. 07:22

Satellittbilder viser ødelagte Russiske fly på Krym etter mulig ukrainsk angrep

Satellittbilder bekrefter at flere Russiske fly gikk tapt i eksplosjonene på Sakhi-flybasen på den annekterte….

NRK - 10 aug 22 kl. 20:10

Filippinene avbestiller Russiske helikoptre

Filippinene kansellerer en kontrakt på 16 Russiske militærhelikoptre på grunn av sanksjonene Filippinene, som i mange år har stått USA nær, besluttet i november i fjor å betale 12,7 milliarder pesos (2,2 milliarder kroner) for helikoptrene av typen M-17 som ledd i moderniseringen av de væpnede styrkene. Årsaken til at kontrakten kanselleres, er de vestlige sanksjonene som ble innført mot Russland på grunn av invasjonen av Ukraina. Tidligere president Rodrigo Duterte avgjorde like før hans presidentperiode var slutt, å avbestille helikoptrene, og den nye presidenten Ferdinand Marcos følger opp.

NRK - 10 aug 22 kl. 14:16

Mener TikTok løfter frem innhold Russland har blokkert

Appen «skyggepromoterer» innhold TikTok selv har sagt er blokkert i Russland, ifølge ny rapport. Siden Russlands krig mot Ukraina startet, har TikTok vært som en zombie for Russiske brukere. Både død og levende på samme tid.

NRK - 10 aug 22 kl. 12:41

Hevder Russiske fly ble ødelagt på Krim

Minst ti Russiske fly ble ødelagt i eksplosjonene ved en flybase på den annekterte Krim-halvøya tirsdag, hevder en talsmann for Ukrainas flyvåpen. – Etter eksplosjonene så vi helt klart at flyparken ble rammet, sier talsmannen Jurij Ihnat på ukrainsk TV. Russland har ifølge Ihnat stasjonert kampfly av typen Su-30M og Su-24 ved Sakhi-basen, samt transportfly av typen Iljushin Il-76.

VG - 10 aug 22 kl. 00:17

Russland varsler «folkeavstemning» i ny, okkupert region

Russiske okkupanter vil holde en folkeavstemning om «gjenforening med Russland» i regionene rundt atomkraftverket i Zaporizjzja, melder Russiske nyhetsbyrå..

NRK - 23 jul 22 kl. 00:15

Zelenskyj-rådgiver sier 1.000 russere er omringet i Kherson

Mer enn 1.000 Russiske soldater er blitt omringet av ukrainske styrker i Kherson sør i Ukraina, ifølge en rådgiver for president Volodymyr Zelenskyj. Presidentrådgiver Oleksij Arestovytsj sier at de Russiske styrkene har gjort et mislykket forsøk på å bryte seg ut, men at de er omringet nær landsbyen Vsyokopillja.

NRK - 22 jul 22 kl. 12:45

Russisk-okkupert atomkraftverk brukes til å skyte raketter mot ukrainsk by

Russiske styrker bruker det okkuperte atomkraftverket Zaporizjzja som base til å skyte raketter mot den ukrainske byen Nikopol, melder Financial Times. I løpet av to kvelder denne uken ble det skutt rundt 100 raketter mot byen, skriver avisen. Den ene kvelden ble både boligblokker og en fabrikk rammet, og to personer skal ha blitt drept.

NRK - 22 jul 22 kl. 11:32

HRW skuldar Russland for tortur og forsvinningar i okkuperte område sør i Ukraina

Russiske styrkar har torturert, arrestert menneske ulovleg og stått bak ei rekkje forsvinningar i okkuperte område sør i Ukraina, oppgir Human Rights Watch (HRW). Krigsfangar er blant dei som har vorte utsette for tortur utført av Russiske styrkar, ifølgje menneskerettsorganisasjonen. – Russiske styrkar har gjort om dei okkuperte områda sør i Ukraina til ein avgrunn av frykt og vill lovløyse, seier ukrainske Julia Gorbunova, ein av HRW sine seniorforskarar.

NRK - 07 aug 22 kl. 17:31

Amnesty: Beklager smerten Ukraina-rapport forårsaket

Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International sier de beklager kvalene og sinnet den omstridte Ukraina-rapporten deres forårsaket. I rapporten som kom torsdag anklaget Amnesty ukrainske styrker for å utsette sivile for fare i krigføringen og for brudd på folkeretten ved å etablere militære baser i boligområder, på skoler og på sykehus. – Selv om vi står fast ved funnene våre, beklager vi smerten som er forårsaket, sier Amnesty i en uttalelse søndag.

NRK - 21 jul 22 kl. 00:29

CIA: Anslår at 15.000 Russiske soldater er drept i Ukraina

Amerianske etterretningstjenester anslår at rundt 15.000 Russiske soldater er drept og 45.000 såret i krigen i Ukraina.

NRK - 06 aug 22 kl. 11:14

Storbritannia: – Krigen i Ukraina på veg inn i ein ny fase

Storbritannia sitt forsvarsdepartement seier at krigen i Ukraina er på veg over i ein ny fase. Det ligg an til store kampar om kontrollen på sørlege delar av det krigsråka landet. Britane melder om at Russiske styrker og våpen blir frakta sørover frå Donbas-regionen aust i Ukraina.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com