Rogaland

Monday, 26 September, 18:22

Nyheter om Rogaland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 12:45

Newcastle-syke påvist i høns i Rogaland

Mattilsynet opplyser i en pressemelding søndag at Newcastle-syken er påvist i en verpehønsbesetning i Klepp kommune i Rogaland. Det er en svært alvorlig virussykdom hos tamme og ville fugler, men risiko for smitte til mennesker er svært lav. Det er trygt å spise egg og fjørfekjøtt, skriver Mattilsynet.

NRK - 09 sep 22 kl. 19:58

Lastebilsjåfør får ikke førerkortet tilbake etter dødsulykke

Påtalemyndigheten kan beslaglegge førerkortet til lastebilsjåføren som kjørte på en slovensk landslagsutøver i august, fram til rettssaken er avgjort. Det har Sør-Rogaland tingrett konkludert med, ifølge Aftenbladet. Den slovenske langrennsløperen Hana Mazi Jamnik (19) døde etter et sammenstøt med en lastebil i Botsheitunnelen på Jørpeland 11.

Klartale - 06 sep 22 kl. 06:00

Bor du i Norges beste kommune?

– Vi er strålende fornøyde, sier Tom Henning Slethei til Klar Tale. Han er ordfører i Sola kommune. Den ligger i Rogaland på Vestlandet.

NRK - 05 sep 22 kl. 22:00

Sola best i landet

Sola er vinnar av årets kommune-NM. NHO vurderer fleire område i kåringa og Sola kjem best ut målt etter kriterium som næringsliv, arbeidsmarknad og kommuneøkonomi. 15 av 23 kommunar i Rogaland er på topp 100-lista og Rogaland er rangert som nummer to på fylkeslista etter Oslo og Viken..

NRK - I førrgår: 13:19

KrFU aksepterer dagens abortlov

Kristelig folkepartis ungdomsorganisasjon støttet leder Hadle Rasmus Bjulands forslag og vedtok lørdag å frede dagens abortlov. Landsmøtet i KrFU vedtok forslaget med 60 stemmer mot 19, skriver Dagen. Dagens abortlov gir selvbestemt abort inntil uke 12, og vedtaket innebærer at KrFU ikke ser et bedre alternativ til loven.

NRK - I førrgår: 10:46

Hadle Rasmus Bjuland gjenvalgt som KrFU-leder

Landsmøtet i Kristelig Folkepartis Ungdom har lørdag gjenvalgt Hadle Rasmus Bjuland som leder for ytterligere ett år. 22 år gamle Bjuland fra Rogaland ble først valgt til leder for Kristelig Folkepartis ungdomsparti i oktober i fjor. Med som første nestleder får Bjuland med seg Edvard Kunzendorf fra Trøndelag.

NRK - I førrgår: 08:14

Politiet vil begjære Tengs-siktet fortsatt fengslet

Påtalemyndigheten vil be om fortsatt fengsling for 51-åringen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs når varetekten går ut tirsdag. Sist retten tok stilling til om 51-åringen skulle holdes i varetekt, var i begynnelsen av juli. Da skrev Sør-Rogaland tingrett at retten hadde lagt særlig vekt på sakens art og alvor, mistankegrunnlaget og forventet straff i tilfelle domfellelse, og at den ikke fant det problematisk å sette varetektstiden til tolv uker.

Klartale - 22 sep 22 kl. 11:03

Jente på seks år døde på Jæren

En traktor traff ei jente på sparkesykkel. Ulykka skjedde på Jæren i Rogaland onsdag. Hun døde av skadene.

NRK - 21 sep 22 kl. 22:15

Mann skal ha truet med øks

En mann er pågrepet i Hå kommune i Rogaland, mistenkt for å ha truet med øks. Øks er beslaglagt..

NRK - 21 sep 22 kl. 21:36

Traktorfører er siktet etter ulykke med barn på sparkesykkel

Ulykkesgruppen til Statens vegvesen og krimteknikere er tilkalt etter en alvorlig trafikkulykke på Klepp i Rogaland onsdag kveld. Et barn er fraktet til sykehus med luftambulanse etter en ulykke mellom en traktor og en sparkesykkel. Traktorføreren er siktet, men ikke avhørt..

VG - 21 sep 22 kl. 19:30

Ap kan miste makten i Stavanger: – Regjeringen må gjøre mer for våre innbyggere

STAVANGER (VG) Ap-ordfører Kari Nessa Nordtun ligger an til å tape valget i Stavanger neste år. Regjeringen har ikke prioritert Rogaland, mener hun..

NRK - 19 sep 22 kl. 10:44

Rettssak om Høie-trugslar i to dagar

Mannen i 40-åra frå Stavanger som er sikta for å ha kome med dødstrugslar mot då helseminister Bent Høie, må møte i retten i november. Mannen er tiltalt for å ha kome med dødstrugslar som han ringde inn til politiet og regjeringskontor. Straffelovens paragraf 115, Angrep på dei høgaste statsorgana si verksemd, kan verte straffa med fengsel i inntil ti år.

E24 - 24 aug 22 kl. 13:08

Fylkesordfører ber Lyse senke strømprisen for bedrifter i Rogaland

Marianne Chesak (Ap) ber kraftselskaper senke strømprisene betydelig i ny ordning for næringslivet i Rogaland..

VG - 17 sep 22 kl. 11:17

Politiet: Skal ha blitt knivstukket i Tysvær – person pågrepet

En person er pågrepet etter en melding om knivstikking i Tysvær i Rogaland..

VG - 17 sep 22 kl. 11:17

Kvinne siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Tysvær

En kvinne i 40-årene er pågrepet etter en melding om knivstikking i Tysvær i Rogaland. Hun er siktet for drapsforsøk..

NRK - 17 sep 22 kl. 10:24

Melding om knivstikking i Tysvær - gjerningsperson pågrepet

Flere patruljer rykket ut til en privatadresse i Tysvær i Rogaland der en person skal ha blitt knivstukket av en annen. Det melder politiet i Sør-Vest på Twitter. Politiet har pågrepet gjerningspersonen, melder de selv på Twitter klokken 10:32.

NRK - 17 sep 22 kl. 10:24

Melding om knivstikking i Tysvær - person pågrepet

Flere patruljer rykket ut til en privatadresse i Tysvær i Rogaland der en person skal ha blitt knivstukket av en annen. Det melder politiet i Sør-Vest på Twitter. Politiet har pågrepet en person, melder de selv på Twitter klokken 10:32.

NRK - 15 sep 22 kl. 18:42

Kvinne tiltalt for valpesvindel

En 35 år gammel kvinne er tiltalt for å ha svindlet 29 personer som forhåndsbetalte for en valp de ville kjøpe av henne. De 29 personene betalte mellom 3.000 og 5.

NRK - 13 sep 22 kl. 14:11

Erna Solberg om skattesmellen: Saken er ikke konkludert ennå

I dag ble det kjent at Høyres nestleder Tina Bru har fått varsel om skattesmell fra Skatteetaten. Sentralt i saken er en toroms-leilighet i Stavanger der Bru, hennes familie og hennes foreldre var folkeregistrert samtidig. Statsminister Erna Solberg sier til NRK at hun håper Skatteetaten og Tina klarer å bli omforente med saken.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:57

Taper titalls millioner

Trafikkselskapet Boreal har tapt 40 millioner kroner på ferjedriften over Høgsfjorden på to og et halvt år, og klarer ikke å oppfylle vilkårene for konsesjonen, skriver Strandbuen. Rogaland fylkeskommune skal nå vurdere om de vil inndra konsesjonen til Boreal, og lyse den ut på nytt. Boreal ber fylkespolitikerne om å endre vilkårene for ferjekonsesjonen med færre avganger, fordi folks reisevaner er blitt endret etter Ryfast og koronapandemien..

NRK - 10 sep 22 kl. 14:02

Hus i Ryfylke overtent

Et hus på Tau i Strand i Rogaland er overtent, og brannvesenet jobber med å hindre spredning til vegetasjon og bygninger i nærheten. Alle beboerne har kommet seg ut, og én av dem blir sjekket av helsepersonell, opplyser Sørvest politidistrikt på Twitter. Ifølge politiet er det muligens en hund igjen inne i huset..

NRK - 10 sep 22 kl. 12:05

Sauer falt ned i møkkakjeller – tre døde

Tre sauer døde, og mange ble reddet opp, da de falt gjennom gulvet og ned i en møkkakjeller på en gård i Gjesdal lørdag formiddag. Det skal være snakk om 40–50 sauer totalt som falt ned i møkka, opplyser utrykningsleder Frode Ueland i Rogaland brann og redning. Mannskaper fra Bryne og Ålgård hjalp til med redningsarbeidet, og de har nå reist fra stedet.

NRK - 10 sep 22 kl. 11:24

Sauer døde i møkkakjeller

Flere sauer er døde, og noen er reddet, etter at de falt ned i en møkkakjeller i Hellandsvegen i Gjesdal lørdag formiddag. Noen sauer er hentet opp, mens ni nå er igjen i kjelleren, opplyser vaktleder Christer Gilberg i Rogaland brann og redning. Det kan være snakk om 30 sauer totalt som har gått gjennom et gulv, etter at en bjelke har knekt i forbindelse med utslipp av sauer.

NRK - 06 sep 22 kl. 15:23

Kvinne dømt for å ha kjørt på 8-åring

En 48 år gammel kvinne er i Sør-Rogaland tingrett dømt til 14 dagers ubetinget fengsel etter at hun kjørte på en 8 år gammel jente i et lyskryss i Sandnes. Det skriver Stavanger Aftenblad. Ulykken skjedde i mars i fjor, og ifølge avisa ble jenta påført alvorlige hodeskader.

NRK - 05 sep 22 kl. 22:38

Sola på topp i kommune-NM

SOla i Rogaland kommer ut på topp på NHOs liste over de beste kommunene i landet, målt etter 19 forskjellige parametre hentet fra offebntlig statistikk. Oslo er nummer 2 og Bærum nummer 3. På bunn av lista havner Ibestad, Utsida og Nesseby..

NRK - 05 sep 22 kl. 13:22

VG: KrFU-lederen ber KrF gi opp kampen mot dagens abortlov

KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland mener moderpartiet bør gi opp kampen mot dagens abortlov. – Jeg kommer fra Rogaland og en klassisk KrF-familie. Jeg synes det er fryktelig vanskelig å gi støtte til dagens abortlov, som ikke gir fosteret noe rettsvern mellom uke 0 og 12.

NRK - 05 sep 22 kl. 11:24

Strømregningen mer enn dobbelt så høy i andre halvår

Tross økt strømstøtte blir strømregningen for en gjennomsnittsfamilie i Sørvest-Norge mer enn dobbelt så høy som den har vært i snitt det siste tiåret. En slik familie må ut med over 14.700 kroner i andre halvår, noe som er 8.

NRK - 10 aug 22 kl. 00:07

Brann i grisehus i Rogaland

Det brenner i en driftsbygning med 600 griser på Klepp i Rogaland. Brannvesenet har startet slukking, melder operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.

Klartale - 02 sep 22 kl. 14:12

Høye bøter for promillekjøring med el-sparkesykler

En mann fikk bot på 88.000 kroner etter å ha kjørt el-sparkesykkel i fylla. En annen mann ble nylig tatt med 0,6 i promille.

NRK - 30 aug 22 kl. 13:33

Ungdomsarbeider sikta for overgrep mot totalt 21 mindreårige

Ungdomsarbeideren i ein kommune i Sør-Rogaland er nå sikta for overgrep på totalt 21 mindreårige, opplyser politiet til Stavanger Aftenblad. Politiet er ferdig med etterforskinga, bekrefter politiadvokat Fredrik Martin Soma til Aftenbladet. Sidan han blei arrestert i mars har talet på fornærma auka frå tre til nå 21.

NRK - 30 aug 22 kl. 13:23

Mann siktet for brann på Varhaug

En bolig med fire boenheter ble natt til lørdag totalskadd i en brann på Varhaug. - Vi har nå pågrepet og siktet en mann i 20-årene. Han er avhørt i dag, men jeg ønsker ikke å kommentere avhøret utover det, sier politiinspektør Lene Tesdal Tonstad.

Klartale - 29 aug 22 kl. 10:59

Elon Musk besøker Norge

Gründeren Elon Musk var på besøk i Norge mandag. Han er gjest under oljemessa i Stavanger i Rogaland.Flyet landet ved 9.

NRK - 27 aug 22 kl. 06:10

Brannvesenet har gjennomsøkt flermannsbolig

Røykdykkere fra brannvesenet har lørdag morgen undersøkt alle leilighetene i flerbruksboligen, som brant på Varhaug i Rogaland i natt, uten å gjøre funn av personer, opplyser politiet. Politiet har kontroll på tre av fire beboere og jobber med å få kontakt med den fjerde. Politiet i Sør-Vest opplyser at brannen trolig har startet i en søppeldunk utendørs..

NRK - 01 aug 22 kl. 15:33

Styrtregn på vei mot Rogaland og Agder

Det ventes kraftige regnbyger i deler av Rogaland og Agder tirsdag ettermiddag og kveld. Meteorologene har sendt ut farevarsel på gult nivå. – Fra tirsdag ettermiddag til tirsdag kveld ventes lokalt 40–50 millimeter regn i løpet av seks timer.

Klartale - 25 aug 22 kl. 11:43

88.000 kroner i bot for å kjøre el-sparkesykkel i fylla

En mann i 40-årene må betale 88.000 kroner i bot. Årsaken er at han kjørte el-sparkesykkel i fylla.

NRK - 25 aug 22 kl. 09:25

88.000 i bot for køyring med elsparkesykkel

Ein mann i 40-åra er i Sør-Rogaland tingrett dømt for å ha køyrd elsparkesykkel i rusa tilstand. Hendinga skjedde to dagar etter nye reglar vart innført om nett dette. Ifølgje dommen hadde mannen 1,3 i promille ein halv time etter køyringa.

NRK - 23 aug 22 kl. 07:48

Det foreldre er mest redd for

Foreldre er redde når ungane går til skulen, og bilistar som er uoppmerksame og som køyrer for fort, er det dei fryktar mest. Det viser ei undersøking Respons Analyse har gjennomført for Fremtind. Ein av tre foreldre i Vestfold og Telemark, Rogaland og Agder er i stor grad bekymra for tryggleiken for barna sine på skulevegen.

NRK - 23 aug 22 kl. 07:36

44-åring frifunnet for overgrep mot datters venninne

En 44-åring som var tiltalt for et seksuelt overgrep mot sin datters overnattingsgjest, er frifunnet i Sør-Rogaland tingrett. Retten kan ikke utelukke at han bare ønsket å flytte på niåringen som delte seng med datteren, skriver Stavanger Aftenblad. Hendelsen som dannet grunnlaget for tiltalen, skjedde julen 2020.

NRK - 19 aug 22 kl. 04:25

To av tre mener regjeringen har håndtert strømkrisen dårlig

I en måling i Klassekampen svarer to av tre at de synes regjeringen har håndtert strømkrisen svært dårlig eller nokså dårlig. Målingen, som er gjennomført av Sentio for Klassekampen, viser at 44 prosent av de spurte mener regjeringen har håndtert den høye strømprisen svært dårlig, mens 22 prosent av de spurte svarer at håndteringen har vært nokså dårlig. Klassekampen har kontaktet alle Aps ordførere i Agder og Rogaland om undersøkelsen.

NRK - 16 aug 22 kl. 05:55

Gult farevarsel på grunn av lyn

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel på grunn an mye lyn i Hordaland og Rogaland i dag tirsdag. Følg situasjonen her..

NRK - 15 aug 22 kl. 16:04

Ny strømrekord tirsdag

Sørvest-Norge får de høyeste strømprisene tirsdag. Gjennomsnittsprisen for døgnet setter rekord på 4.39 kroner per kWh.

NRK - 14 aug 22 kl. 22:23

Seks personer til sykehus etter båtkollisjon

Seks personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. – Seks personer fra en av båtene er fraktet til Stavanger Universitetssykehus for behandling.

NRK - 14 aug 22 kl. 22:23

Fire personer til sykehus etter båtkollisjon

Fire personer er sendt til sykehus etter en båtkollisjon ved Barka utenfor Strand i Rogaland søndag kveld. Det er store materielle skader. To båter kolliderte, den ene med seks personer i og den andre med én.

NRK - 14 aug 22 kl. 15:19

Skogbrann-rekord i Europa

Arealet som er svidd av i skogbranner i Europa så langt i år, er det største som noen gang er registrert. Nesten 660.000 hektar er rasert, viser tall fra European Forest Fire Information System (EFFIS).

NRK - 24 jun 22 kl. 10:28

Portforbud for å hindre smitte av fugleinfluensa

Mattilsynet innfører portforbud for fjørfe og andre fugler i fangenskap i Rogaland for å hindre spredning av fugleinfluensa. Portforbudet gjelder ikke for fuglehold med 50 eller færre fugler, dersom enkelte krav til innhegning møtes, skriver de i en pressemelding. Den siste tiden er det funnet mange døde villfugler som er smittet med fugleinfluensa.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com