Rjukan

Tuesday, 30 June, 18:46

Nyheter om Rjukan

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - Igår: 15:00

Gledespatruljen: Vinn unik tur til Rjukan!

Hegnar.no - 30 May 15 kl. 08:50

Vemork er fredet

Åstedet for tungtvannsaksjonen under andre verdenskrig, Vemork kraftstasjon på Rjukan i Telemark, er nå fredet..

Hegnar.no - 16 May 15 kl. 10:43

Rjukan kan bli satt på UNESCOs verdensarvliste

Industriarven Rjukan-Notodden bør bli ført opp på verdensarvlisten for verdifulle kulturminner, anbefaler UNESCOs rådgivende organ, ICOMOS..

P4 - 16 May 15 kl. 10:50

Rjukan kan komme på verdensarvliste

Rjukan og Notodden kan bli satt på UNESCOs verdensarvliste for verdifulle kulturminner. Det er Hydros industrieventyr på de to stedene som nomineres fea UNESCOs rådgivende organg, opplyser Miljødepartementet. Miljøminister Tine Sundtoft sier til NTB at innstillingen er en stor inspirasjon for vernearbeidet.

DN - 16 May 15 kl. 11:13

Rjukan kan bli satt på UNESCOs verdensarvliste

Industriarven Rjukan-Notodden bør føres opp på verdensarvlisten for verdifulle kulturminner, anbefaler UNESCOs rådgivende organ, ICOMOS..

NRK - 16 May 15 kl. 10:50

Rjukan kan komme på UNESCOs liste

UNESCOs rådgivende organ, ICOMOS, anbefaler at Hydros industrieventyr på Rjukan og Notodden kommer inn på listen over verdens kulturarv. Det går fram av en innstilling som Klima- og miljødepartementet og Riksantikvaren har mottatt, melder NTB..

VG - 29 May 15 kl. 21:31

Vemork er fredet

Åstedet for tungtvannsaksjonen under andre verdenskrig, Vemork kraftstasjon på Rjukan i Telemark, er nå fredet..

NRK - 29 May 15 kl. 21:19

Vemork er fredet

Vemork kraftstasjon på Rjukan i Telemark, åstedet for tungtvannsaksjonen under andre verdenskrig, er fredet. Fredningen omfatter store deler av omgivelsene og anlegg rundt.Fylkeskommunen får 700 000 kroner til utgravinger av restene av hydrogenfabrikken..

P4 - 25 Apr 15 kl. 19:31

Leteaksjon ved Gaustatoppen

Det er satt i gang en leteaksjon etter to skiløpere ved Gaustatoppen i Telemark. Politiet koordinerer aksjonenen, opplyser Telemark politidistrikt på Twitter. Også Røde Kors i Rjukan og Tinn er kalt ut.

NRK - 21 Apr 15 kl. 03:53

Knivstikking i Telemark

En mann er stukket med kniv på Rjukan i Telemark i natt. Han ble sendt til Skien i ambulanse med ukjente skader rundt midnatt. Tre timer senere pågrep politiet udramatisk det de tror er gjerningspersonen i en væpnet aksjon.

P4 - 21 Apr 15 kl. 05:00

Person pågrepet for knivstikking

En mann ble i natt knivstukket i Rjukan i Telemark i natt, tilstanden hans er ikke kjent.. Væpnet politiet har pågrepet en person. Pågripelsen skjedde uten dramatikk..

NRK - 29 Mar 15 kl. 12:37

Alvorlig snøskuterulykke på Rjukan

Det har vært en snøskuterulykke i Atrå i nærheten av Rjukan. – Vi vet foreløpig svært lite, vi er på vei dit nå. Vi har fått meldinger om at det er svært alvorlig, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt Jørn Gustav Larsen..

P4 - 29 Mar 15 kl. 12:41

Alvorlig snøscooterulykke på Rjukan

Det skal ha vært en alvorlig snøscooterulykke i Åtra i nærheten av Rjukan i ettermiddag. Alle nødetatene er på vei til stedet. Operasjonsleder ved Telemark politidistrikt Jørn Gustav Larsen sier til NRK at de foreløpig vet svært lite, men at de har fått meldinger om at det er svært alvorlig..

Dagbladet - 29 Mar 15 kl. 13:24

En person omkom i snøscooterulykke

Ved Rjukan..

NRK - 20 Mar 15 kl. 18:25

To nordmenn på pallen på Rjukan

Mathilde Ilebrekke og Sondre Kristenstuen ble nummer to og tre da verdenscupen i telemark ble avsluttet med sprint på Rjukan fredag. Ilebrekke endte bak sveitsiske Amelie Reymond med svært knapp margin, mens Kristenstuen så vidt slo Nicolas Michel fra Sveits i kampen om tredjeplassen. Tobias Müller fra Tyskland vant herrenes renn..

NRK - 16 Mar 15 kl. 13:07

Akuttmottaket på Rjukan er historie

I dag avgjorde ledelsen ved Sykehuset Telemark at det ikke lenger er forsvarlig å opprettholde akuttmottaket på Rjukan fordi belastningen på de ansatte ved har vært stor de siste ukene. Avgjørelsen ble tatt i samråd med hovedverneombudet og Arbeidstilsynet..

P4 - 04 Apr 15 kl. 10:50

Vil grave fram tungtvannsfabrikken

Restene av tungtvannsfabrikken på Vemork ved Rjukan skal nå graves fram. Fylkesrådmannen har gitt støtte til et prosjekt som tar sikte på å få fram restene av kjelleren hvor tungtvannet ble produsert, melder NRK. Bygningen ble sprengt på 70-tallet fordi den var i dårlig stand, men under restene ligger deler av kjelleretasjen som var målet for tungtvannsaksjonen under krigen..

Aftenposten - 29 Mar 15 kl. 13:34

Person omkom i snøscooterulykke

En person mistet livet i en snøscooterulykke ved Atrå nær Rjukan i Telemark søndag. Det var ingen andre involvert i ulykken..

Aftenposten - 29 Mar 15 kl. 13:34

Mann (71) omkom i snøscooterulykke

En 71 år gammel mann fra Buskerud mistet livet i en snøscooterulykke ved Atrå nær Rjukan i Telemark søndag. Det var ingen andre involvert i ulykken..

P4 - 16 Mar 15 kl. 13:19

Rjukan akuttmottak er historie

Akuttmottaket på Rjukan er nå historie etter at ledelsen ved Sykehuset Telemark i dag avgjorde at det ikke lenger er forsvarlig å opprettholde driften. Belastningen på de ansatte ved sykehuset har vært stor de siste ukene, og avgjørelsen ble tatt i samråd med hovedverneombudet og Arbeidstilsynet. Akutt syke pasienter blir fra i dag sendt til Notodden sykehus melder NRK..

NRK - 29 Mar 15 kl. 13:25

En person omkom i snøskuterulykke

Politiet bekrefter at en person har omkommet i en snøskuterulykke i Åtrå ved Rjukan. Det var ikke flere personer involvert i ulykken, som skjedde like etter klokken 12 søndag. Det er foreløpig usikkert hvordan ulykken har skjedd..

Aftenposten - 20 Mar 15 kl. 16:31

Et kraftfullt slag i luften

Thomas Boe Hornburg fra Senterpartiets landsmøte: "Sp-lederen frir til KrF og reiser forgjeves til Rjukan"..

Aftenposten - 22 Feb 15 kl. 09:49

Isklatreulykke på Rjukan

Politiet melder om en isklatreulykke på Rjukan søndag formiddag. Ifølge TV 2 er trolig flere personer involvert..

Aftenposten - 22 Feb 15 kl. 09:49

Én skadd i isklatreulykke på Rjukan

Politiet melder om en isklatreulykke på Rjukan søndag formiddag..

Aftenposten - 22 Feb 15 kl. 09:49

Én skadet i isklatreulykke på Rjukan

Politiet melder om en isklatreulykke på Rjukan søndag formiddag..

NRK - 06 Mar 15 kl. 20:05

Hardt skadd etter skiulykke

En mann er hardt skadet etter en skiulykke på Gaustablikk ved Rjukan i Telemark. Luftambulanse er på vei. Hva som har skjedd i forbindelse med skiulykken kjenner ikke politiet til, men ulykken skal ha skjedd i selve bakken..

NRK - 11 Feb 15 kl. 09:52

Statsministeren i spørretimen

Statsminister Erna Solberg deltar i muntlig spørretime i dag. Ellers er det bla spørsmål om kullkraftverk, anestesitilbudet på Rjukan, Sjukehuset Telemark HF, akuttfunksjoner i Kragerø og på Rjukan, heimevern og antibiotikaresistens..

Aftenposten - 22 Feb 15 kl. 09:49

Isklatrer omkom på Rjukan

Døde av skadene..

Dagbladet - 22 Feb 15 kl. 09:48

Isklatreulykke på Rjukan

Trolig flere personer involvert, melder TV 2..

NRK - 22 Feb 15 kl. 11:45

Klatrer døde i ulykke på Rjukan

En utenlandsk klatrer døde etter at han falt 30-40 meter i Rjukanfossen i Telemark, melder Dagbladet. Redningsmannskaper jobber med å få ham ut av juvet..

P4 - 22 Feb 15 kl. 09:53

Klatreulykke på Rjukan

En isklatrer ble i formiddag skadd i en fallulykke i Rjukanfossen i Telemark. Mannen ble liggende på en hylle etter ulykken, inntil en redningsgruppe klarte å fire seg ned til den skadde. Han var da ved bevisthet, men klaget på ryggsmerter, ifølge politiet..

NRK - 22 Feb 15 kl. 11:02

Falt 30-40 meter

Klatreren har falt 30-40 meter ned, ifølge politiet i Telemark. Det jobbes fortsatt med å transportere vedkommende ut av fossen på Rjukan..

Aftenposten - 10 Feb 15 kl. 08:52

Slik kan du prøve deg som tungtvannshelt

Rjukan venter turistinvasjon etter TV-serien. Slik kan du føle og oppleve tungtvannshistorien i vinterferien..

Hegnar.no - 22 Jan 15 kl. 05:47

Foreslår å frede tungtvannsanlegget på Vemork

Telemark fylkeskommune foreslår å frede Vemork gamle kraftverk på Rjukan..

Aftenposten - 05 Feb 15 kl. 00:08

Stordalen gir bort sabotørhytte

Petter Stordalen åpner en historisk hytte nær Rjukan for publikum. Nå håper tungtvannshistorikere at flere krigsminner blir bevart..

Aftenposten - 05 Feb 15 kl. 00:08

Stordalen gir bort sabotørhytte

Petter Stordalen åpner en historisk hytte nær Rjukan for publikum. Nå håper tungtvannshistorikere at flere krigsminner blir bevart..

Aftenposten - 06 Feb 15 kl. 21:54

Historien om da Norge gjorde Israel til atommakt og verden til et farligere sted

Etter tiårets NRK-serie vet hvert barn hva tungtvann kan brukes til. Det visste også norske politikere da Israel fikk tungtvann fra Rjukan for å utvikle sine egne atomvåpen..

Aftenposten - 22 Jan 15 kl. 11:28

Vil frede tungtvannsanlegget på Vemork

Telemark fylkeskommune foreslår å frede Vemork gamle kraftverk på Rjukan..

NRK - 03 Jan 15 kl. 16:43

To menn skadde i bilukke ved Rjukan

To personar vart skadde då ein bil køyrde av vegen mellom Rjukan og Miland i Telemark. Ein person måtte skjærast ut av bilen. Skadeomfanget er ukjent, men begge to er frakta til sjukehus..

NRK - 22 Jan 15 kl. 02:39

Foreslår å frede Vemork

Telemark fylkeskommune foreslår å frede Vemork gamle kraftverk på Rjukan. Den foreslåtte fredningen omfatter også restene av hydrogenfabrikken som ble utsatt for sabotasje i 1943..

DN - 21 Jan 15 kl. 21:49

Foreslår å frede tungtvannsanlegget på Vemork

Telemark fylkeskommune foreslår å frede Vemork gamle kraftverk på Rjukan..

NRK - 21 Jan 15 kl. 21:18

Foreslår Vemork-fredning

Telemark fylkeskommune foreslår å frede Vemork gamle kraftverk på Rjukan. Som del av dette foreslås det også å frede restene av hydrogenfabrikken hvor sabotasjeaksjonen mot tungtvannsanlegget ble utført i 1943..

NRK - 17 Jan 15 kl. 15:49

Fire skiløpere sitter værfast

Røde Kors er på vei for å hjelpe fire skiløpere som sitter værfast på Gaustatoppen i nærheten av Rjukan i Telemark. – De er godt kledd, men begynner å bli veldig slitne. Det blåser kraftig, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen..

P4 - 17 Jan 15 kl. 15:51

Fire skiløpere sitter værfast

Fire skiløpere sitter værfast på Gaustadtoppen. Røde Kors er nå på vei til stedet ved Rjukan i Telemark. Ifølge politiet begynner skiløperne å bli svært slitne, men skal være godt kledd.

Aftenposten - 05 Jan 15 kl. 10:47

Det fantes ikke noe «atombombeprogram» i Tyskland

Aksjonene mot tungtvannsanlegget på Rjukan må sees som en føre var-aksjon, skriver Thor Brynhildsen, tidligere avdelingssjef ved Forsvarsmuseet..Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt