Reuters

Monday, 26 September, 16:14

Nyheter om Reuters

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 sep 22 kl. 14:45

Bilder fra begravelsen til dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth får en storslått begravelse. Det kalles for århundrets seremoni. Familien hennes og kongelige er der.

VG - Igår: 11:54

Reuters: Norsk ambassadør kalt inn på teppet i Teheran

Den norske ambassadøren i Iran, har ifølge nyhetsbyrået Reuters blitt kalt inn til et møte etter uttalelser fra stortingspresident Masud Gharahkhani..

VG - Igår: 11:54

Reuters: Norsk ambassadør i Iran kalt inn på teppet etter Gharakhani-utspill

Den norske ambassadøren i Iran har ifølge Reuters blitt kalt inn til et møte, etter flere uttalelser fra stortingspresident Masud Gharahkhani..

NRK - 22 sep 22 kl. 11:11

Medvedev med atomtrussel

Medvedev kommer med atomtrussel, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge Reuters sier han at Russland er klar til å forsvare territoriet, inkludert ved å bruke atomvåpen..

NRK - 20 sep 22 kl. 10:31

Nytt jordskjelv i Mexico

Et jordskjelv med en styrke på 5,6 har rammet Michoacàn-regionen i Mexico. Det melder Reuters. I går ble samme region rammet av et kraftig jordkjelv med en styrke på 7,6.

NRK - 18 sep 22 kl. 11:46

EU-komposisjonen anbefaler å suspendere penger til Ungarn

EU-komposisjonen anbefaler å suspendere 7,5 milliarder euro til Ungarn på grunn av mistanke om korrupsjon, ifølge Reuters. Det er første gang EU-kommisjonen anbefaler at penger holdes igjen etter at det kom regler for å sikre demokratiet i medlemslandene. De 27 EU-landene har tre måneder på seg til å behandle forslaget.

NRK - 18 sep 22 kl. 11:46

EU-kommisjonen anbefaler å suspendere penger til Ungarn

EU-kommisjonen anbefaler å suspendere 7,5 milliarder euro til Ungarn på grunn av mistanke om korrupsjon, ifølge Reuters. Det er første gang EU-kommisjonen anbefaler at penger holdes igjen etter at det kom regler for å sikre demokratiet i medlemslandene. De 27 EU-landene har tre måneder på seg til å behandle forslaget.

NRK - 17 sep 22 kl. 14:01

Reuters: Russland sier de angriper flere steder i Ukraina

En talsperson for det russiske forsvarsdepartementet sier de lørdag har startet en rekke angrep flere steder i Ukraina. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Det skal foregå angrep mot Kherson-, Mykolaiv-, Kharkiv- og Donetsk-regionene.

NRK - 5 timer siden

Fem barn blant de drepte i skoleskyting

Fem barn, to lærere og to sikkerhetsvakter skal være drept, melder nyhetsbyrået Reuters..

Dagbladet - 5 timer siden

- Seks drept og 20 skadd

Seks personer er drept og 20 skadd etter en skyteepisode på en skole i Izjevsk i Russland, melder det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge Reuters..

NRK - 6 timer siden

Skyting på skole i Russland

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skytes det på en skole i Izhevsk i Russland. Politiet har ikke kontroll på skytteren..

Klartale - 7 timer siden

Italia valgte ny vei for landet

Partiene til høyre i politikken ser ut til å vinne valget i Italia. I løpet av mandag blir det endelige resultatet klart. Partiet Italias brødre ser ut til å få flest stemmer.

NRK - 8 timer siden

Helikopter styrtet i Pakistan

Fem personer omkom da et militærhelikopter har styrtet i den sørvestre delen av Pakistan, melder Reuters. Helikopteret skal ha styrtet i nærheten av Harnai i provinsen Balochistan..

NRK - 8 timer siden

Helikopter styrtet i Pakistan – seks døde

Seks personer omkom da et militærhelikopter har styrtet i den sørvestre delen av Pakistan, melder Reuters. Helikopteret skal ha styrtet i nærheten av Harnai i provinsen Balochistan..

NRK - 11 timer siden

Japan med nye sanksjoner mot Russland

Japan vil forby eksport av kjemisk våpenrelaterte varer til Russland. En ytterligere sanksjon mot Russland grunn av invasjonen av Ukraina, melder nyhetsbyrået Reuters. Japan sier de er dypt bekymret for mulig bruk av atomkraftvåpen, sier Sjef-kabinettsekretær Hirokazu Matsuno mandag..

NRK - 14 timer siden

Sosialdemokratene erkjenner valgnederlag i Italia

Sosialdemokratene (PD) erkjenner nederlag i det italienske valget. Foreløpige resultater viser at høyrekoalisjonen styrer mot en komfortabel seier. – Det er en trist kveld for landet, sier Debora Serracchiani fra PD i partiets første kommentarer til valgresultatet, skriver Reuters.

NRK - 15 timer siden

USA advarer Russland

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at USA vil reagere kraftig dersom Russland bruker atomvåpen. Noe Russlands president tidligere har truet med. – Vi har vært tydelige.

NRK - 15 timer siden

USA advarer Russland om bruk av atomvåpen

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier at USA vil reagere kraftig dersom Russland bruker atomvåpen. Noe Russlands president tidligere har truet med. – Vi har vært tydelige.

NRK - 20 timer siden

Flere kansellerte fly på Kanariøyene på grunn av uvær

Det har vært 141 flykanselleringer på Kanariøyene søndag på grunn av uværet, melder nyhetsbyrået Reuters. Storm og store nedbørsmengder er årsaken til kanselleringene på flere av de populære øydestinasjonene, blant andre Lanzarote, La Palma og Tenerife. Spanias meteorologiske institutt AEMET har satt farenivået til rødt på Gran Canaria, La Palma og El Hierro fram til midnatt..

NRK - Igår: 11:45

Noregs ambassadør kalt inn på teppet i Iran

Den norske ambassadøren til Iran blei laurdag kalt inn på teppet til iranske styresmakter, melder Reuters. Bakgrunnen skal vere det dei kallar innblanding frå stortingspresident Masud Gharakani i interne forhold..

NRK - Igår: 11:45

Noregs ambassadør kalla inn på teppet i Iran

Den norske ambassadøren til Iran blei laurdag kalla inn på teppet til iranske styresmakter, melder Reuters. Bakgrunnen skal vere det dei kallar innblanding frå stortingspresident Masud Gharahkhani i interne forhold. Gharahkhani er sjølv frå Iran.

NRK - Igår: 11:10

Russisk redaktør raser mot mobilisering

I statskontrollerte russiske medier uttrykkes det nå frustrasjon over den militære mobiliseringen som Vladimir Putin kunngjorde onsdag. En redaktør i TV-kanalen RT, som vanligvis forsvarer Kremls politikk, er sterkt kritisk til måten mobiliseringen foregår på. – Det er blitt kunngjort at det kan rekrutteres menige opp til 35 år.

NRK - Igår: 00:29

Sør-Korea hevder Nord-Korea har avfyrt ballistisk missil

Nord-Korea avfyrte en uspesifisert ballistisk missil mot østkysten søndag, opplyser Sør-Koreas stabssjefer. Oppskytingen fant sted da et amerikansk hangarskip ankom Sør-Korea for å delta i fellesøvelser med sørkoreanske styrker. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - I førrgår: 12:10

Raisi: – Må handle bestemt mot demonstrantene

Irans president Ebrahim Raisi sier lørdag at landet må «handle bestemt mot dem som motsetter seg Irans sikkerhet og ro», melder statlig iransk media, ifølge Reuters. Raisis uttalelse skal ha kommet under en telefonsamtale med familien til en sikkerhetsagent som skal ha blitt knivstukket og drept av demonstranter forrige uke. Minst 35 mennesker har hittil mistet livet og flere hundre er pågrepet i voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i Iran etter dødsfallet til Mahsa Amini (22).

NRK - I førrgår: 09:30

Dødstallet stiger etter etter forlis utenfor Syria - minst 85 døde

Tallet på omkomne har steget til minst 86 etter at en båt med migranter fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten, melder statlig syrisk TV, ifølge Reuters. Dødstallet kan komme til å stige ytterligere..

NRK - I førrgår: 01:25

Jordskjelv ved Ancud i Chile

Et jordskjelv med en styrke på 6,2 slo til utenfor kysten av Ancud i Chile fredag. Det melder det europeiske jordskjelvsenteret, EMSC. Skjelvet var rundt 157 km nordvest for Ancud og hadde en dybde på 10 km, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 23 sep 22 kl. 14:47

Iran med trusler mot demonstrantene

Den iranske hæren sier de vil «konfrontere fiender» for å sørge for sikkerheten i landet i det demonstrasjonene etter døden til Mahsa Amini når nye høyder. – Disse desperate handlingene er en del av fiendens onde strategi for å svekke det islamske regimet, heter det i en uttalelse fra den iranske hæren fredag, ifølge Reuters. Over 30 mennesker har hittil mistet livet og flere hundre er pågrepet i voldelige sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i Iran etter dødsfallet til Mahsa Amini (22).

NRK - 23 sep 22 kl. 12:31

Hilary Mantel (70) er død

Hilary Mantel er død, det skriver Reuters. Hun var en britisk forfatter og bokkritiker. Mantel fikk sitt internasjonale gjennombrudd med romanen «Wolf Hall», bedre kjent som «Ulvetid» på norsk..

NRK - 23 sep 22 kl. 08:30

Kinesisk politiker dømt til døden

En tidligere viseminister i Kina er dømt til døden for korrupsjon, aksjesvindel og ulovlig våpen, ifølge Reuters som siterer statlig media. Torsdag ble den tidligere justisministeren dømt til døden, også han for korrupsjon. De får to års prøvetid før dommen eventulet blir gjort gjeldende, eller blir gjort om til livsvarig fengsel..

NRK - 22 sep 22 kl. 13:17

Tesla tilbakekaller nesten 1,1 million biler

Tesla tilbakekaller nesten 1,1 million amerikanske biler, melder nyhetsbyrået Reuters. Årsaken til dette er et problem med vindusystemet..

NRK - 22 sep 22 kl. 10:34

Guvernør: Russisk rakettangrep i Zaporizjzja

Det har vært et russisk rakettangrep i byen Zaporizjzja i Ukraina, ifølge guvernør Oleksandr Starukh i det ukrainske fylket Zaporizjzja Oblast, melder nyhetsbyrået Reuters. Et hotell og en kraftstasjon skal være truffet. Minst en person er drept, ifølge guvernøren..

NRK - 22 sep 22 kl. 08:25

Kraftig jordskjelv ryster Mexico

Et jordskjelv med en styrke på 6,7 rammet Mexicos stillehavskyst torsdag morgen. Det melder det europeiske jordskjelvsenteret, EMSC. Det er så langt ikke meldt om døde eller skadde.

NRK - 22 sep 22 kl. 06:36

Kinesisk eks-justisminister dømt til døden

Kinas tidligere justisminister Fu Zhenghua er dømt til døden. Det melder statlige kinesiske medier, ifølge Reuters. Fu er dømt for å ha tatt imot bestikkelser og for å ha «tøyet lover av egoistiske hensyn».

NRK - 20 aug 22 kl. 23:36

Reuters: 12 sivile skadd etter angrep nær atomanlegg

Ein russik rakett traff eit bustadområde i ein by sør i Ukraina i nærleiken av eit atomanlegg, skriv nyheitsbyrået Reuters. 12 sivile skal vera skadde, ifølgje ein ukrainsk tenestemann. Byen ligg i nærleiken av atomanlegget Pivdennoukrainsk , som er den nest største i landet.

NRK - 21 sep 22 kl. 19:12

Russland har frigitt utenlandske fanger

Saudia Arabia har mottatt en rekke utenlandske fanger fra Russland. Det er snakk om fem briter, to amerikanere, en marokkaner, en svenske og en kroat. Det bekrefter en talsmann for saudiarabiske myndigheter til Reuters.

NRK - 21 sep 22 kl. 18:53

Den nye mobiliseringen er i gang i Russland

Bare øyeblikk etter at president Putin offentligjorde en mobilisering av opp mot 300.000 reservister begynte arbeidet med innkalingene. Særlig medisinutdannede ble kalt inn til rekrutteringskontorer for å registrere seg i forsvaret, sier menneskerettsadvokaten Pavel Chikov til Reuters..

NRK - 21 sep 22 kl. 15:05

Stoltenberg om Putin: – Farlig og hensynsløs retorikk

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier Putins tale om en militær mobilisering viser en farlig og hensynsløs atomretorikk, melder Reuters. Stoltenberg mener flere soldater vil eskalere krigen i Ukraina. Han mener russiske soldater er dårlig utstyrt, dårlig trent og er under dårlig kontroll..

NRK - 21 sep 22 kl. 14:36

Politirazzia hos Putin-alliert oligark

Tysk politi utførte onsdag en razzia i boligen til den russiske oligarken og tidligere Everton-tilknyttede Alisjer Usmanov, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Politiet undersøkte Usmanovs bolig i Bayern, sør i Tyskland, samt flere andre eiendommer. Razziaen ble utført i forbindelse med etterforskning rundt mistenkte sanksjonsbrudd og hvitvasking av penger.

NRK - 05 sep 22 kl. 09:29

Reuters: Selvmordsangrep utenfor den russiske ambassaden i Kabul

Det har vært et selvmordsangrep med bombe utenfor den russiske ambassaden i Kabul i Afghanistan, melder Reuters. – Gjerningspersonen ble skutt av vektere fra Taliban, sier politiet ifølge byrået. Antallet drepte etter angrepet er uklart..

NRK - 21 sep 22 kl. 11:32

Enveisbilletter ut av Russland selges ut

Etter at president Vladimir Putin sa i talen sin onsdag at 300.000 reservesoldater skal kalles inn til krigen i Ukraina, ble enveisbilletter ut av Russland raskt solgt ut. Det melder Reuters.

NRK - 21 sep 22 kl. 09:37

Ukraina: Russisk mobilisering som ventet

Den ukrainske presidentrådgiveren Mykhailo Podoljak sier at Russlands «delvise mobilisering» var forutsigbar. Han sier også at Russlands president Vladimir Putin forsøker å gi Vesten skylden for den «uprovoserte krigen» som han har innledet, ifølge Reuters. Putin kunngjorde onsdag en delvis mobilisering, som ifølge landets forsvarsminister innebærer at 300.

NRK - 21 sep 22 kl. 09:14

Tyskland vurderer respons på Putins tale

– Den delvise mobiliseringen av soldater i Russland er en ytterligere eskalering av konflikten i Ukraina som den tyske regjeringen vurderer svar på, sier Tysklands visekansler Robert Habeck, ifølge Reuters..

Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

NRK - 20 sep 22 kl. 22:44

Danmark med løfte om klimaerstatning

Som første land i verden har Danmark lovet erstatning for «tap og skade» i fattige land som rammes av klimaendringene. – Dette dreier seg om at vi fra dansk side får vist ansvarlighet. Det er faktisk hamrende urettferdig, slik det er, sa utviklingsminister Flemming Møller Mortensen i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York tirsdag.

NRK - 20 sep 22 kl. 13:44

Separatistregion i Ukraina holder folkeavstemning om å slutte seg til Russland

Den såkalte Folkerepublikken Luhansk skal holde folkeavstemning 23.–27. september om hvorvidt separatiststaten skal slutte seg til Russland, skriver Reuters.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com