Reuters

Thursday, 19 September, 20:39

Nyheter om Reuters

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 12:08

Flere såret i bombeangrep

En selvmordsbomber og krigere angrep et regjeringsbygg øst i Afghanistan onsdag. Ni mennesker har blitt såret, deriblant et barn og en kvinne, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 13 timer siden

Frifunnet etter Fukushima-ulykken

En domstol i Tokyo erklærte tre tidligere sjefer i det japansk selskapet Tepco ikke skyldige i uaktsomhet etter atomkraftulykken i 2011, melder Reuters..

NRK - 13 timer siden

Etterforsker student-bortføring

Mexico vil gjenåpne etterforskningen av forsvinningene og den mistenkte massakren på 43 studenter i 2014, sa myndighetene onsdag. Den kontroversielle saken forårsaket en krise for den forrige regjeringen og fikk internasjonal kritikk, melder Reuters..

NRK - 6 timer siden

Nei til samarbeid med Netanyahu

Israel sin statsminister Bejamin Netanyahu har fått nei frå Benny Gantz og partiet Blått og kvitt om å danne ei samlingsregjering med Likud. Gantz er Netanyahu sin hovudutfordrar, og statsministeren seier han er skuffa, ifølgje Reuters..

NRK - 3 timer siden

Tidligere tunisisk president er død

Den tidligere presidenten Zine El Abidine Ben Ali er død, 84 år gammel. Han var president i Tunisia fra 1987 til 2011. Siden han var ferdig som president har han levd i eksil i Saudi-Arabia frem til han døde der, opplyser advokaten hans til Reuters..

P4 - 11 timer siden

30 drept i Afghanistan

Minst 30 sivile er drept og 40 skadd i et luftangrep utført av afghanske sikkerhetsstyrker, støttet av USA, øst i Afghanistan i går kveld. Det opplyser lokale myndigheter. Målet med angrepet var å ødelegge et tilholdssted for opprørsbevegelsen IS, melder Reuters..

NRK - 11 timer siden

30 drept i luftangrep i Afghanistan

Minst 30 sivile er drept og 40 skadd i et luftangrep utført av afghanske sikkerhetsstyrker, støttet av USA, øst i Afghanistan onsdag kveld, ifølge lokale myndigheter. Målet var å treffe et tilholdssted for IS, melder Reuters..

Aftenposten - Igår: 12:10

Reuters: Nytt angrep i Afghanistan- selvmordsbombere og skyttere angriper regjeringsbygg

Skyttere og minst én selvmordsbomber har angrepet en departementsbygning øst i Afghanistan onsdag formiddag..

Aftenposten - Igår: 12:10

Nytt angrep i Afghanistan- selvmordsbombere og skyttere angriper regjeringsbygg

Skyttere og minst én selvmordsbomber har angrepet en departementsbygning øst i Afghanistan onsdag formiddag, ifølge Reuters..

NRK - Igår: 14:20

Bil kjørt inn i Trump Plaza

Sjåføren og to andre personer ble lettere skadd da en mann kjørte bilen sin inn i hovedinngangen til Trump Plaza i New York. Ifølge Reuters er det snakk om en ulykke. I bygningen er det flere luksusleiligheter, det er ikke her Trump-familien bor..

NRK - Igår: 16:44

Seier Iran står bak angrep

Ein talsmann for det saudi-arabiske forsvarsdepartementet seier dei har bevis på «iransk aggresjon», melder Reuters. Saudi-Arabia sitt største oljeanlegg blei angripe av dronar laurdag. Houthi-militsen i Jemen har teke på seg skulda for angrepet..

NRK - I førrgår: 07:08

Lam: – Vil lette på spenningen

Hongkongs leder Carrie Lam sier at hun neste uke vil starte dialog med samfunnet i et forsøk på å lette spenningene som har preget byen siden juni, melder Reuters..

P4 - 6 timer siden

Gantz sier nei til Netanyahu

Hovedutfordrer Benny Gantz har nå avvist forslaget fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu om å danne en samlingsregjering. Og Netanyahu sier han er skuffet over dette, melder nyhetsbyrået Reuters. Verken Netanyahus Likud eller Gantz parti Blå og Hvitt har flertall i Knesset etter valget tirsdag..

NRK - Igår: 07:51

Franske eksperter til Saudi-Arabia

Frankrikes president Emmanuel Macron opplyser onsdag at han vil sende eksperter til Saudi-Arabia for å etterforske angrepene på oljeanleggene sist helg, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - I førrgår: 20:11

Oljeproduksjonen tilbake for fullt

Saudi-Arabias oljeminister opplyser tirsdag kveld at oljeproduksjonen er i normalt drift igjen etter droneangrepene mot to oljeanlegg i helgen. Det melder Reuters. Angrepene tvang landet til å innstille over halvparten av sin oljeproduksjon..

P4 - I førrgår: 20:16

Oljedrift i gang igjen

Oljeproduksjonen på de to oljeanleggene som ble angrepet i Saudi Arabia i helgen er nå i normal drift igjen. Det opplyser landets oljeminister, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Angrepene tvang landet til å innstille over halvparten av sin oljeproduksjon, noe som utgjorde syv prosent av verdens oljeproduksjon..

NRK - Igår: 01:57

Saudi-Arabia vil legge fram bevis

Saudi-Arabia mener de har beviser for at Iran var involvert i droneangrepene mot oljeinstallasjoner forrige uke og vil legge fram disse. Det opplyser landets forsvarsdepartement til avisen Al-Ain. Også statlig TV melder det samme, ifølge Reuters..

NRK - I førrgår: 19:54

USA tror Iran står bak angrepene

USA tror droneangrepene mot oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia i helgen springer ut av sørvestlige områder i Iran, melder Reuters. USAs utenriksminister Mike Pompeo reiser tirsdag til Saudi-Arabia for å diskutere amerikanernes svar på angrepene..

NRK - 14 Sep 19 kl. 18:59

– Oljeproduksjon kan være halvert

Saudi-Arabias daglige oljeproduksjon kan være redusert med fem millioner fat etter angrepene natt til lørdag, sier kilder til Wall Street Journal og Reuters..

NRK - 16 Sep 19 kl. 04:53

Venezuela-meklinger avsluttes

Samtalene mellom opposisjonen og president Maduro i Venezuela har feilet, ifølge opposisjonen. Formålet med samtalene var å finne en løsning på den politiske krisa i landet, melder Reuters. Det norske utenriksdepartementet har ledet samtalene..

P4 - I førrgår: 16:15

Oljeprisen og Oslo Børs faller

Oslo børs og oljeprisen faller brått etter nye meldinger fra Saudi-Arabia. Oljeproduksjonen i Saudi-Arabia vil nemlig komme raskere tilbake enn først antatt etter helgens angrep, skriver Reuters. Landet er nær ved å gjenopprette 70 prosent av den tapte oljeproduksjonen, opplyser en av kildene til nyhetsbyrået.

NRK - 14 Sep 19 kl. 07:26

Brannene under kontroll

Det statseide oljeselskapet, Saudi Aramco, sier to av brannene ved landets største oljeterminal er under kontroll, melder statlige medier som Reuters siterer..

NRK - 13 Sep 19 kl. 22:20

Erdogan vil diskutere rakettkjøp

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at han senere i september vil diskutere kjøp av amerikanske Patriot-raketter med Donald Trump, melder Reuters..

Aftenposten - 05 Sep 19 kl. 19:22

Reuters: ExxonMobil selger seg ut av norsk sokkel

ExxonMobil har blitt enig med en kjøper om å selge eierandelene på norsk sokkel, sier kilder til nyhetsbyrået Reuters. Dermed avsluttes 50 år på norsk sokkel..

NRK - 12 Sep 19 kl. 13:17

Minst 50 døde i togulykke

Minst 50 mennesker er døde etter at et tog sporet av sør-øst i Den demokratiske republikken Kongo, det skriver Reuters. Ulykken skjedde ifølge myndighetene klokka tre om natta ved byen Mayibaridi..

NRK - 13 Sep 19 kl. 00:02

Vurderer midlertidig handelsavtale

USAs president Donald Trump sier i et intervju at han er åpen for å vurdere en midlertidig handelsavtale med Kina, men at han heller vil at de skal finne en permanent løsning på handelskrigen. Det melder Reuters..

E24 - 05 Sep 19 kl. 19:09

Reuters: ExxonMobil selger seg ut av norsk sokkel for 36 mrd.

ExxonMobil har blitt enige om å selge sine eierandeler på norsk sokkel, sier kilder til nyhetsbyrået Reuters. Dermed avsluttes 50 år på norsk sokkel..

NRK - 12 Sep 19 kl. 17:50

FIFA-topp utestengt på livstid

FIFAs etiske komité har utestengt tidligere FIFA-topp og Paraguays fotballpresident Juan Angel Napout fra all fotball på livstid, melder Reuters..

NRK - 11 Sep 19 kl. 23:52

– Brudd på internasjonal lov

FNs generalsekretær Antonio Guterres mener Israels statsminister Benjamin Netanyahu sine planer om å annektere Jordan-dalen er et alvorlig brudd på internasjonal lov og at det vil være katastrofalt for muligheten for fred i regionen, ifølge Reuters..

NRK - 11 Sep 19 kl. 18:32

2500 savnet på Bahamas

Myndighetene på Bahamas opplyser onsdag at rundt 2500 mennesker er registerert som savnet som følge av orkanen Dorian, melder Reuters..

NRK - 11 Sep 19 kl. 10:52

Nord-Korea testet nye raketter

Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA opplyser at landet tirsdag gjennomførte en rekke «super-store» rakettutskytinger. Rakettene hadde kort rekkevidde, ifølge sørkoreanske myndigheter, melder Reuters..

NRK - 09 Sep 19 kl. 19:52

Fleire menneske skotne i Dordrecht

Det melder lokalt politi, ifølgje Reuters. Den nederlandske byen ligg i provinsen Zuid-Holland i Nederland, 18 kilometer søraust for Rotterdam..

NRK - 10 Sep 19 kl. 21:53

Iransk fotballfan døde

En kvinnelig iransk fotballfan døde etter at hun satte fyr på seg selv sist uke og ble arrestert for å ha sneket seg inn på stadion utkledd som en mann. Iranske kvinner har vært utestengt fra herrekamper siden 1979, melder Reuters..

NRK - 10 Sep 19 kl. 19:50

Apple klar med TV-streaming

På høstlanseringen til Apple ble det avslørt at de vil starte med TV-Streaming 1. november, skriver Reuters. Apple TV + vil være tilgjengelig i 100 land.

NRK - 11 Sep 19 kl. 10:37

Lundin vil bore 10 nye oljebrønner

Det svenske oljeselskapet Lundin Petroleum melder at de vil bore minst 10 nye letebrønner i norsk sektor neste år. Selskapets toppsjef Alex Schneiter opplyste dette på en pressekonferanse onsdag morgen, ifølge Reuters..

NRK - 11 Sep 19 kl. 05:21

Israel angrep 15 mål på Gaza

Israelske kampfly har bombet 15 mål på Gaza-stripen. Angrepene kommer som svar på at et rakettangrep fra Gaza avbrøt en valgkamptale som Israels statsminister Benjamin Netanyahu holdt. Ingen skal være drept i noen av angrepene, ifølge Reuters..

P4 - 12 Sep 19 kl. 05:09

- Netanyahus lovnader bryter med loven

Israels sine planer om å annektere Jordan-dalen er et alvorlig brudd på internasjonal lov og vil være katastrofalt for muligheten for fred i regionen. Det sier FNs generalsekretær Antonio Guterres, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Statsminister Benjamin Netanyahu annonserte i går at han er villig til å gjøre dette dersom han vinner valget i april.

NRK - 11 Sep 19 kl. 15:37

Mugabes kiste har landet i Zimbabwe

Flyet som fraktet kisten med Zimbabwes tidligere president, Robert Mugabe, har landet i hovedstaden Harare, melder Reuters. Kisten ble fløyet fra Singapore tidligere onsdag. Mugabe skal etter planen begraves søndag..

NRK - 11 Sep 19 kl. 10:16

Iran truer med brudd på atomavtalen

Irans president Hassan Rouhani ber USA dempe sanksjonspresset mot landet, og sier at dersom dette ikke skjer, vil Iran trekke seg fra ytterligere punker i atomavtalen fra 2015. Dette rapporterer Irans statlige TV-kanal ifølge Reuters..

P4 - 11 Sep 19 kl. 05:24

Flere mål angrepet på Gaza

Israelske kampfly har bombet 15 mål på Gaza-stripen. Angrepene kommer som svar på et rakettangrep fra Gaza som førte til at Israels statsminister Benjamin Netanyahu måtte avbryte en valgkamptale. Ingen skal være drept i noen av angrepene, ifølge Reuters.

NRK - 09 Sep 19 kl. 20:14

Borgarmeister: Alvorleg hending

Borgarmeisteren i byen Dordrecht i Nederland seier det har vore ei «veldig alvorleg hending» etter ei skyting i ein bustad. Det er førebels ikkje offisiell informasjon nokon har døydd i skytinga, som skal ha skjedd rundt klokka 18.30, skriv Reuters..

NRK - 10 Sep 19 kl. 00:39

Kommer ikke til å stemme for nyvalg

Opposisjonsleder Jeremy Corbyn sier at partiet hans ikke kommer til å stemme for nyvalget i Storbritannia som statsminister Boris Johnson ønsker seg, før «no-deal» alternativet ikke lenger er aktuelt. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 09 Sep 19 kl. 05:56

Vil knuse løsrivelse fra Kina

Kinesiske statskontrollerte medier skriver at Hongkong er en uadskillelig del av Kina, og at forsøk på å skille Hongkong fra Kina «vil bli knust». Demonstrasjoner i går, var bevis på at utenlandske myndigheter står bak demonstrantene, melder Reuters..

P4 - 09 Sep 19 kl. 15:10

Equinor med Dorian-hjelp

Equinor har sendt to skip med personell som skal rydde opp i oljen som har lekket som følge av orkanen Dorian. Det melder Reuters. Equinors oljeterminal South Riding Point ble skadd i orkanen som raste på Bahamas forrige uke, og det førte til et foreløpig ukjent utslipp..

NRK - 09 Sep 19 kl. 15:08

Equinor med to skip til Bahamas

Equinor har sendt to skip med personell som skal rydde opp olje som har lekt etter skadar frå orkanen Dorian, skriv Reuters. Equinor sin oljeterminal South Riding Point blei skada i orkanen, som førte til eit førebels ukjent utslepp..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt