Reuters

Friday, 05 June, 10:16

Nyheter om Reuters

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 14:26

Reuters: Britisk dødstall på 50.000

Tallet på dødsfall i koronapandemien i Storbritannia har passert 50.000, ifølge Reuters. Nyhetsbyrået har laget sin egen statistikk fra dødsattester over hele landet, og inkluderer tilfeller der legen har mistenkt covid-19 uten å kunne bekrefte det..

NRK - 15 timer siden

Reuters: Biden renvasket i Ukraina

En gjennomgang av utredninger hos ukrainsk påtalemyndighet fant ikke tegn til at Hunter Biden gjorde noe galt, melder Reuters. USAs president Donald Trump ble stilt for riksrett for å ha bedt Ukraina finne bevis mot presidentkandidat Joe Bidens sønn..

NRK - 6 timer siden

105.000 smitta i Mexico

Helsestyresmaktene i Mexico melder om 4442 nye tilfelle av koronasmitte i landet det siste døgnet. 816 døydde siste døgn, og samla er over 12.000 døde, skriv nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 18 timer siden

Store utfordringer med poststemmer

Koronapandemien vil få flere amerikanere til å stemme per post, tror eksperter Reuters har snakket med. De fryukter mange delstater vil slite med å få sendt ut stemmesedler i tide. President Trump frykter valgfusk, men det er lite trolig, mener de..

NRK - 19 timer siden

Åpner lommebøker for Biden

Uroen i USA har fått mange flere til å gi penger til Joe Bidens valgkamp i høst. Den demokratiske presidentkandidaten har til og med fått bidrag fra mange republikanere, får Reuters opplyst. President Donald Trump har fortsatt samlet inn langt mer..

NRK - 19 timer siden

Uro under markering i Hongkong

Politiet i Hongkong bruker pepperspray mot demonstranter som markerer årsdagen for massakren på Den Himmelske Freds plass i Beijing. Det får Reuters opplyst. Uro for Kinas sterkere grep i Hongkong gjør den årlige markeringen viktig for mange..

NRK - I førrgår: 22:15

Leverer menneskerettsklage

Delstaten Minnesota har levert ein formell klage mot politiet i Minneapolis om brot på menneskerettane i samband med døden til George Floyd, melder Reuters tysdag kveld..

NRK - 23 timer siden

Kraftig jordskjelv i Indonesia

Et jordskjelv med styrke 6,5 har rammet Indonesia torsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Jordskjelvet skal ha rammet nord for øya Halmahera..

NRK - 16 timer siden

Tyske bensinstasjoner må ha lading

I Tyskland blir bensinstasjoner pålagt å tilby lading for el-biler. Målet er å øke andelen elektriske biler, som i dag er på bare et par prosent. Selve investeringen i ladestasjoner er en del av en krisepakke etter koronautbruddet, melder Reuters..

NRK - 16 timer siden

"Jogger-drapet" i USA til retten

De tre hvite mennene som er siktet for drapet på den svarte joggeren Ahmaud Arbery i delstaten Georgia, stilles for retten i dag. Arbery ble forfulgt, skutt og drept fordi de tre mente han var innbruddstyv. De risikerer dødsstraff, melder Reuters..

P4 - 19 timer siden

Amerikanere bidrar til Bidens valgkamp

De voldsomme demonstrasjonene og uroen i USA har fått amerikanerne til å gi penger til Joe Bidens valgkamp i høst. I følge Reuters har den demokratiske presidentkandidaten til og med fått republikanere til å åpne lommeboka. Likevel har USAs president Donald Trump samlet inn langt mer penger enn Biden..

NRK - I førrgår: 22:15

Menneskerettsklage mot politiet

Delstaten Minnesota har levert ein formell klage mot politiet i Minneapolis om brot på menneskerettane i samband med døden til George Floyd, melder Reuters tysdag kveld..

NRK - I førrgår: 04:48

2 politifolk skadd i skyting

I New York ble minst fem mennesker skadet i skyting i bydelen Brooklyn. Blant de skadde er to politifolk, i følge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - Igår: 15:41

Korrupsjonspenger for regnskogen

Ni delstater i Brasil har fått erstatning etter et forlik med det statlige oljeselskapet Petrobras. Minst 140 millioner realer, eller 300 millioner kroner, fra korrupsjonssaken skal dermed brukes på tiltak mot avskoging i Amazonas, melder Reuters..

NRK - Igår: 18:37

Sammenstøt utenfor Downing Street

Britisk politi har støtt sammen med demonstranter utenfor statsministerboligen i Downing Street i London. Det får Reuters opplyst av øyenvitner..

NRK - Igår: 23:36

Seks skadd i påkjørsel i Nederland

Seks gjester på en fortauskafe ble skadet da en bil kjørte opp på fortauet i byen Gennep sør i Nederland onsdag kveld, melder Reuters. Det er uklart hvorfor bilen endte på fortauet. Sjåføren er arrestert av politiet..

NRK - Igår: 07:34

Skal stemme over nasjonalsanglov

Den folkevalgte forsamlingen i Hongkong skal stemme over en lov som forbyr å vise manglende respekt for Kinas nasjonalsang. Det melder Reuters. Hvis loven blir vedtatt, mener kritikere det er et steg i retning av at Kina strammer grepet om Hongkong..

NRK - I førrgår: 17:19

Sjølvmordsbombe i Kabul

Ein sjølvmordsbombar har sprengt seg sjølv i ein moske i det diplomatiske området i Kabul i Afghanistan. Det opplyser afghansk politi, melder Reuters. Det er foreløpig ikkje meldt om drepne eller skadde..

NRK - Igår: 21:42

Brannbomber mot ambassade i Athen

Demonstranter kastet brannbomber mot USAs ambassade i Hellas under en demonstrasjon mot politivold og rasisme. 3000 mennesker demonstrerte i Athen som en følge av George Floyds død i Minneapolis, melder Reuters. Politiet tok i bruk tåregass mot dem..

NRK - Igår: 21:42

Brannbomber mot ambassade i Aten

Demonstranter kastet brannbomber mot USAs ambassade i Hellas under en demonstrasjon mot politivold og rasisme. 3000 mennesker demonstrerte i Aten som en følge av George Floyds død i Minneapolis, melder Reuters. Politiet tok i bruk tåregass mot dem..

NRK - I førrgår: 17:04

Eksplosjon i Kabul

Ein kraftig eksplosjon er høyrt i hovudstaden i Afghanistan, Kabul, ifølge ein Reuters-journalist. Eksplosjonen skal ha blitt høyrt frå ambassadeområdet i byen..

NRK - Igår: 17:15

3.000 år gammel maya-bygning funnet

I Mexico har forskere oppdaget de største og eldste bygningsrestene etter maya-sivilisasjonen. Ved hjelp av fjernmålingsteknikken lidar er det funnet en kolossal, firkantet struktur nær grensen til Guatemala, melder Reuters..

NRK - Igår: 17:15

3000 år gammel maya-bygning funnet

I Mexico har forskere oppdaget de største og eldste bygningsrestene etter maya-sivilisasjonen. Ved hjelp av fjernmålingsteknikken lidar er det funnet en kolossal, firkantet struktur nær grensen til Guatemala, melder Reuters..

NRK - 01 Jun 20 kl. 15:54

Dato for russisk grunnlovsendring

1. juli vil det vera folkeavstemming i Russland om grunnlovsendringar som opnar for at president Vladimir Putin kan sitta ved makta fram til 2036, melder Reuters..

NRK - 01 Jun 20 kl. 18:13

60 nye døde i Italia

I Italia er det registrert 60 nye dødsfall. Det opplyser helsestyresmaktene i landet, melder Reuters. Talet er det nest lågaste sidan 7.

P4 - I førrgår: 05:49

Soldater til Washington

Rundt 1.600 soldater er sendt til Washington-området etter flere dager med demonstrasjoner i den amerikanske hovedstaden. En talsmann for Pentagon opplyser til Reuters at soldatene er på forhøyet beredskap, men at de ikke deltar i operasjoner i regi av sivile myndigheter..

NRK - I førrgår: 19:17

55 nye døde i Italia

I Italia er det registrert 55 nye koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, melder Reuters tysdag. Talet er litt lågare enn føregåande døgn, då 60 dødsfall blei registrerte. Totalt har 33.

P4 - 3 timer siden

Demonstrasjonene fortsetter

For tiende dag på rad fortsetter protestene mot politivold og rasisme i USA. Det er meldt om færre opptøyer i natt, men i byen Buffalo i New York er to politibetjenter suspendert etter at en eldre mann ble dyttet i bakken av politifolkene. Han er alvorlig skadd, skriver byens borgermester på Twitter.

NRK - I førrgår: 05:35

Sør-Korea godkjenner remdesivir

Sør-Korea godkjenner bruken av ebola-medisinen Remdesivir for bruk på koronapasienter, melder Reuters. Sør-Korea har 273 dødsfall, og vel 11.000 smittede, ifølge Johns Hopkins-universitetets oversikt..

NRK - I førrgår: 05:55

1600 soldatar sendt til Washington

Om lag 1600 soldatar er sende til hovudstadsområdet Washington D.C etter fleire dagar med protestar, opplyser Pentagon. Ein talsmann i forsvarsdepartementet seier til Reuters at soldatane er utplasserte på militærbasar rundt byen..

NRK - Igår: 11:45

Tidligere førstedame arrestert

Lesothos tidligere førstedame, Maseiah Thabame, ble arrestert på nytt i dag. Thabame er siktet for å ha drept den forrige konen til sin ektemann, tidligere president Thomas Thabane, ifølge Reuters.Hun ble også arrestert for dette i februar..

P4 - I førrgår: 22:16

Klage på menneskerettighetsbrudd

Delstaten Minnesota har levert en formell klage om menneskerettighetsbrudd mot politiet i Minneapolis i forbindelse med George Floyds død. Det melder Reuters. Guvernær Tim Alz sier også at politiet skal granskes for det de har gjort de siste ti årene, for å finne ut av om de har praktiskert systematisk diskriminering..

NRK - 01 Jun 20 kl. 17:32

Ingen nye dødsfall i Spania

I Spania er det ikkje registrert nokon nye dødsfall knytt til koronaviruset. Det opplyser helsestyresmaktene måndag, melder Reuters. Til saman har 27.

NRK - I førrgår: 17:39

324 nye døde i Storbritannia

324 nye personar med koronasmitte har døydd det siste døgnet i Storbritannia, melder Reuters. Det er ein auke frå 111 måndag. Til Saman har 39.

NRK - I førrgår: 01:18

Flertall misliker Trumps håndtering

55 prosent av de spurte misliker president Donald Trumps håndtering av protestene etter at George Floyd døde under en arrestasjon i Minnesota. Undersøkelsen fra Reuters Ipsos viser at 40 prosent tar sterk avstand fra Trumps handlemåte..

NRK - 01 Jun 20 kl. 17:58

100.000 smitta i Chile

Chile har registrert over 100.000 virustilfelle, opplyser helseministeren i landet, ifølge nyheitsbyrået Reuters. Over 1100 personar er registrerte døde etter å ha blitt smitta av koronaviruset i Chile så langt..

NRK - I førrgår: 13:55

Tiltakspakke på 70 millioner dollar

Russlands statsminister, Mikhail Mishustin, sier at Russlands tiltakspakke for økonomien etter koronautbruddet vil koste nesten 73 milliarder dollar over to år. Det tilsvarer 700 milliarder kroner. Det melder Reuters..

NRK - 31 May 20 kl. 16:41

Storbritannia når koronatest-mål

Storbritannia kan nå teste 200.000 mennesker for koronasmitte daglig, melder Reuters. Statsminister Boris Johnsen satt som mål å nå denne testkapasiteten i løpet av mai, og i følge myndighetene i landet nådde de dette målet lørdag..

NRK - 02 Jun 20 kl. 09:41

Over 5000 døde i Russland

I løpet av det siste døgnet har det blitt registrert 8863 nye koronasmittede i Russland, 68 færre enn i går ifølge Reuters. Det ble registrert 182 nye dødsfall siste døgn. Totalt har nå litt over 5000 dødd av koronaviruset i Russland..

NRK - 01 Jun 20 kl. 18:20

Dødstala går ned i Storbritannia

Storbritannia registrerte det lågaste talet av nye døde med covid-19-sjukdom det siste døgnet sidan stenginga av samfunnet 23. mars. Det opplyser helsestyresmaktene, melder Reuters.

NRK - 01 Jun 20 kl. 09:42

9.035 nye smittede i Russland

I løpet av det siste døgnet har det blitt registrert 9.035 nye påviste tilfeller av koronaviruset i Russland, melder Reuters. 415.

NRK - 31 May 20 kl. 18:06

75 nye koronadødsfall i Italia

Det er registrert 75 nye koronadødsfall i Italia det siste døgnet, melder Reuters. Totalt er antallet dødsfall som følge av covid-19 oppe i 33.415, opplyser italienske myndigheter søndag..

NRK - 01 Jun 20 kl. 09:42

9035 nye smittede i Russland

I løpet av det siste døgnet har det blitt registrert 9035 nye påviste tilfeller av koronaviruset i Russland, melder Reuters. 415.000 har fått påvist smitte i landet.

NRK - 31 May 20 kl. 07:40

Jordskjelv med styrke på 6,1 i Peru

Et jordskjelv målt til 6,1 på Richters skala har inntruffet vest for Lampa i Peru. Det melder Reuters. Skjelvet gikk på 144 kilometers dybde.

NRK - 01 Jun 20 kl. 14:03

Nye ebola-tilfeller i DR Kongo

Helsemyndighetene i DR Kongo sier de har oppdaget tre nye tilfeller av ebola i byen Mbandaka i nordvestre del av landet, melder Reuters. Ifølge medisinske kilder i landet døde fire mennesker i byen for noen uker siden med ebola-lignende symptomer..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt