Reuters

Friday, 19 July, 01:18

Nyheter om Reuters

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 12 Jul 19 kl. 19:17

Reuters: Bilbombe gikk av ved hotell i Somalia – angrep pågår

Islamistgruppen al-Shabaab har angrepet et hotell i Kismayu i Somalia. En bilbombe gått av og det pågår skuddvekslinger, ifølge Reuters..

NRK - 3 timer siden

USA har skutt ned iransk drone

President Donald Trump sier at et amerikansk fartøy har skutt ned en iransk drone over Hormuzstsredet, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - I førrgår: 00:50

Fordømmer Trump-utspill

Flertallet i Representantenes hus i USA har vedtatt å fordømme president Donlad Trumps angrep på fire demokratiske kongressmedlemmer. Det melder Reuters..

NRK - Igår: 14:38

Tyrkiske diplomater drept

Tre tyrkiske diplomater er drept i skyting på en restaurant i byen Erbil i Irak. Det opplyser kurdiske embetsmenn fra sikkerhetstjenesten til Reuters..

NRK - I førrgår: 23:20

Sanksjoner etter etnisk rensing

USA innfører innreiseforbud for Myanmars militære leder og tre andre generaler. Årsaken er at de skal ha vært invovert i etnisk rensing mot Rohingya-muslimer. Det skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - Igår: 14:38

Tyrkisk diplomat drept i Irak

Minst tre personer er drept i skyting på en restaurant i byen Erbil i Irak. En tyrkisk diplomat er blant de drepte, opplyser kurdiske embetsmenn fra sikkerhetstjenesten til Reuters..

NRK - Igår: 10:41

Duterte sier nei til domstol

Den filippinske presidenten Rodrigo Duterte sier han nekter å bli stilt for en internasjonal domstol for forbytelser mot menneskeheten, skriver Reuters. Siden han ble president i 2016, har minst 5000 personer blitt drept i krigen mot narkotika..

P4 - 3 timer siden

USA har skutt ned iransk drone

Et av USAs krigsfartøy har skutt ned en iransk drone over Hormuzstredet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Dronen skal ha kommet nærmere enn én kilometer fra det amerikanske fartøyet.

NRK - I førrgår: 19:19

Får SOME-nekt av føderal dommer

Donald Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, får ikke lov til å publisere på Instagram, Facebook eller Twitter. Det har en føderal dommer bestemt etter han gikk over grensen for hvor mye han fikk lov å si offentlig om saken sin, skriver Reuters..

NRK - I førrgår: 08:03

Fjerner selvmordscene

Netflix fjerner en kontroversiell selvmordscene fra dramaserien "13 Reaons Why" etter råd fra medisinske eksperter. Det opplyser Netflix på Twitter. Serien har fått kritikk fra flere hold for å glorifisere selvmord.

NRK - I førrgår: 08:03

Fjerner selvmord-scene

Netflix fjerner en kontroversiell selvmord-scene fra dramaserien deres "13 Reaons Why" etter råd fra medisinske eksperter. Det opplyser Netflix på Twitter. Serien har fått kritikk fra flere hold for å glorifisere selvmord.

NRK - 14 Jul 19 kl. 00:57

Har mistenkt i ambassadørlekkasje

Britisk politi mener å ha identifisert en mistenkt for å ha lekket dokumentene som førte til at Storbritannias ambassadør til USA måtte gå av. Det melder the Sunday Times, ifølge Reuters..

NRK - 14 Jul 19 kl. 11:39

Kraftig jordskjelv i Indonesia

Et jordskjelv har rammet Molukkene i Indonesia, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge den amerikanske jordskjelvovervåkningen USGS har jordskjelvet en styrke på 7,3. Molukkene er en øygruppe på omkring 1000 øyer i østre Indonesia..

NRK - 13 Jul 19 kl. 10:02

Minst 26 drept i hotellangrep

Angrepet mot et hotell i Kismayo i Somalia i går krevde minst 26 menneskeliv. Det skal være amerikanere og briter blant de drepte, melder nyhetsbyrået Reuters. Terrorgruppen al-Shabaab sto bak bilbomben og skuddvekslingen mot hotellet..

NRK - 13 Jul 19 kl. 13:35

Nye sammenstøt i Hongkong

Demonstranter og politi har nok en gang barket sammen i Hongkong, melder Reuters. Sammenstøtene skjedde under en demonstrasjon i Sheung Shui, på grensen til Kina. De voldelige demonstrasjonene har pågått i flere uker..

NRK - 14 Jul 19 kl. 07:53

Dødstallene stiger i Nepal

Dødstallene etter det kraftige monsunregnet i Nepal har steget til 30, melder Reuters. Det kraftige regnværet har ført til jordskred og flom steder i landet. Myndighetene i landet sier at 18 mennesker fortsatt er savnet..

P4 - 14 Jul 19 kl. 11:37

Kraftig jordskjelv i Indonesia

Et kraftig jordskjelv har rammet Indonesia. Skjelvet skal ha hatt en styrke på 7,3, melder nyhetsbyrået Reuters. Episenteret var ved Molukkene, en gruppe på rundt 1000 øyer i østre Indonesia.

NRK - 13 Jul 19 kl. 11:51

«Barry» nærmer seg land

Ekstremværet «Barry» er nå ca. 90 kilometer sør vest for Louisiana. Noen regnbyger allerede har nådd land, melder Reuters.

NRK - 12 Jul 19 kl. 18:08

Selvmordsbombing i Somalia

Reuters melder at en selvmordsbombe har gått av i havnebyen Kismayu i Somalia. Bomben gikk av på hotellet Asasey og det foregår fortsatt skuddutvekslinger inne på hotellet. Terrorgruppen Al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet..

NRK - 12 Jul 19 kl. 17:06

Migranter stormet kirke

Hundrevis av udokumenterte immigranter stormet tidligere i dag Panthéon i Paris for å få gjennom krav om å få bli i Frankrike, ifølge Reuters. Det skal være snakk om mellom 200 til 300 immigranter som kaller seg selv «de sorte vestene»..

NRK - 12 Jul 19 kl. 19:56

Situasjonen har roet seg i Somalia

Situasjonen har roet seg i den somaliske byen Kismayu hvor en selvmordsbombe gikk av tidligere i kveld. En politioffiser sier til Reuters at skuddvekslingene har lagt seg, men at terroristene fortsatt er inne på hotellet. Antallet døde er ukjent..

P4 - 14 Jul 19 kl. 22:23

Lufthansa merker ikke til flyskam

På tross av økt oppmerksomhet rundt flybransjens klimautslipp, flyr folk mer. I første kvartal i år økte antall flyreiser i Norge med 3,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Også Lufthansa, et av verdens største flyselskaper, melder om oppgang, og hadde i fjor rekordår, skriver nyhetsbyråret Reuters.

NRK - 10 Jul 19 kl. 23:39

USA etterforsker fransk skatt

USA starter etterforskning av Frankrikes planlagte skatt for store internett-selskaper som Google og Facebook, det melder Reuters..

NRK - 12 Jul 19 kl. 05:48

Bolsonaro gjør sønn til ambassadør

Brasils president Jair Bolsonaro tilbyr sønnen Eduardo jobben som landets ambassadør i Washington, det melder Reuters. Den høyrenasjonalistiske presidenten har ifølge NTB også gitt storebroren jobb i kommunikasjonsteamet sitt..

NRK - 12 Jul 19 kl. 14:37

Dødsfall etter kantret båt stiger

Dødsfallet etter den kantrede flyktningbåten, fortsetter å stige i Tunisia. Ifølge Reuters har nå dødsfallet steget til 72. I går meldte Den røde halvmånebevegelse om ytterligere 38 dødsfall etter tragedien..

NRK - 12 Jul 19 kl. 02:53

Bytter ut 737-Max-sjef

Boeing har utnevnt en ny sjef for flytypen 737-Max. Det melder Reuters, som har fått tilgang til et notat fra produsenten Boeing. Mark Jenks, som har jobbet i Boeing i 36 år, overtar som sjef..

NRK - 11 Jul 19 kl. 13:26

FN etterforsker drap på Filippinene

FNs menneskerettighetsråd sa torsdag ja til å åpne en FN-etterforskning på de mange drapene på Filippinene, i den såkalte «krigen mot dop». 18 land stemte for etterforskningen og 14 stemte imot under en samling i Genève, melder Reuters..

NRK - 11 Jul 19 kl. 22:08

Melder om kuppforsøk i Sudan

Sikkerhet- og forsvarskomiteen i Sudan informerer at et kuppforsøk i landet har blitt stanset. Uttalelsen kommer gjennom Sudan TV og er videreformidlet av Reuters. Det foreligger for øyeblikket ingen annen informasjon om hendelsen..

NRK - 11 Jul 19 kl. 06:57

Ingen løsning i atomprogram-møte

Det internasjonale atomenergibyrået IAEA holdt krisemøte om Iran sitt atomprogram onsdag i Wien. Møtet var etter krav fra USA, men førte ikke til noen resultater, ifølge det statlige nyhetsbyrået IRNA, skriver Reuters..

P4 - 11 Jul 19 kl. 19:14

58 flykntinger funnet døde

58 personer er til nå funnet døde etter at en båt med flyktninger sank utenfor kysten av Tunisia forrige uke. 38 av av de døde ble funnet i dag, melder nyhetsbyåret Reuters. Det skal ha vært 86 personer om bord, og kun tre er funnet i live..

Aftenposten - 12 Jul 19 kl. 07:18

Bolsonaro nominerer sønnen til ambassadør i USA

Brasils president Jair Bolsonaro tilbyr sønnen Eduardo jobben som landets ambassadør i Washington, skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 11 Jul 19 kl. 17:09

General: Feil å forlate Afghanistan

Trumps kandidat til å lede USAs generalstab sier det vil være en feil av amerikanerne å trekke seg raskt ut av Afghanistan, ifølge Reuters. Krigen i landet har snart vart i 18 år, men samtaler mellom USA og Taliban har gitt håp om en ende..

NRK - 11 Jul 19 kl. 11:34

Storbrann på kraftverk i Moskva

En storbrann har brutt ut på et el-kraftverk i nærheten av Moskva torsdag. Det melder Reuters. Det er meldt om over 50 meter høye flammer.

NRK - 11 Jul 19 kl. 14:09

Merkel: Jeg ivaretar helsen min

Angela Merkel har den siste tiden vært plaget av skjelvetokt i det offentlige. Hun har tidligere avfeid hendelsene, men sier i dag at hun er klar over ansvaret hennes som regjeringssjef og at hun ivaretar helsen, ifølge Reuters..

NRK - 11 Jul 19 kl. 12:59

Storbrann i Moskva slukket

Storbrannen som torsdag brøt ut på et el-kraftverk i nærheten av Moskva, skal nå være slukket, ifølge Reuters. Flammene var over 50 meter høye, ifølge russiske medier. Sju mennesker skal ha blitt skadd i brannen, ifølge myndighetene..

P4 - 12 Jul 19 kl. 19:10

- Terrorangrep i Somalia

Det skal nå i kveld pågå et angrep mot et hotell i byen Kismayo, helt sør i Somalia. En bilbome gikk av, før flere skal ha stormet hotellet og begynte å skyte, melder nyhetsbyrået Reuters. Angrepet skjer ved et hotell der flere politikere og lokale ledere holder et møte.

P4 - 11 Jul 19 kl. 19:14

58 flyktninger funnet døde

58 personer er til nå funnet døde etter at en båt med flyktninger sank utenfor kysten av Tunisia forrige uke. 38 av av de døde ble funnet i dag, melder nyhetsbyåret Reuters. Det skal ha vært 86 personer om bord, og kun tre er funnet i live..

NRK - 11 Jul 19 kl. 19:04

Tunisia: 38 døde flyktninger funnet

Til sammen 58 flyktninger er nå funnet døde etter at en båt full av flyktninger sank utenfor kysten av Tunisia forrige uke. 38 av flyktningene ble funnet i dag. Det melder Den røde halvmånebevegelsen i Tunisisa, ifølge Reuters..

Aftenposten - 01 Jul 19 kl. 17:19

Reuters: OPEC enige om å utvide kutt i oljeproduksjonen til ni måneder

Oljekartellet OPEC er blitt enige om å utvide avtalen om produksjonskutt frem til mars 2020, melder Reuters..

NRK - 10 Jul 19 kl. 13:00

Ambassadør går av

Storbritannias ambassadør i USA slutter i jobben. Det melder Reuters. Lekkede dokumenter viser at Storbritannias ambassadør Kim Darroch kom med krass kritikk av Donald Trump og USAs regjering..

NRK - 10 Jul 19 kl. 04:50

Dårlig luftkvalitet pga skogbrann

I delstaten Alaska i USA påvirker røyk og sot fra skogbranner luftkvaliteten i blant annet byen Fairbanks. Ifølge Reuters er luftkvaliteten på linje med verdens mest forurensede steder og folk blir bedt om å holde seg inne..

NRK - 11 Jul 19 kl. 07:49

Ber Iran dempe konfliktnivået

Storbrittania sier tre bevæpnede iranske båter skal ha forsøkt å stoppe en britisk oljetanker i Hormuzstredet, men snudde etter «muntlige advarsler», skriver Reuters. Britiske myndigheter ber nå Iran dempe konflikten. Iran nekter for hendelsen..

NRK - 10 Jul 19 kl. 12:16

Merkel skjelver - igjen

Tysklands forbundskansler Angela Merkel har blitt sett skjelvende for tredje gang i løpet av få uker. Det melder Reuters. Merkel har selv avvist at det er noe fysisk galt med henne, men skjelvingen har likevel skapt spekulasjoner rundt helsen hennes..

NRK - 09 Jul 19 kl. 23:12

Biden tjener godt etter vervet

USAs tidligere visepresident, Joe Biden, og kona har til sammen tjent 15 millioner dollar, 130 millioner kroner, i de to årene siden han gikk av. Ifølge Reuters er mesteparten av det penger for bokavtaler..

NRK - 09 Jul 19 kl. 13:04

Corbyn ber om ny folkeavstemning

Labour-leder Jeremy Corbyn skriver i et brev til partiets medlemmer at Storbritannias neste statsminister bør holde en folkeavstemning om Brexit-avtalen, ifølge Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt