Rettslig

Tirsdag, 20 April, 07:09

Nyheter om Rettslig

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 24 feb. 21 kl. 12:20

Man tar til motmæle, man forbyr ikke boken

Det er ikke Rettslig grunnlag for søksmål mot Marte Michelet og Gyldendal..

NRK - 18 feb. 21 kl. 13:06

Starter Rettslig prosess mot Ungarn

EU-kommisjonen har begynt en formell prosess mot Ungarn i forbindelse med landets lov om at frivillige organisasjoner som får penger fra utlandet klassifiseres som utenlandsfinansiert. EU-domstolen fastslo i fjor at loven bryter EUs regler..

VG - 17 feb. 21 kl. 15:32

Tøyen-familiens advokat vil angripe utkastelsen Rettslig

Advokaten til familien som ble kastet ut på Tøyen, tar Rettslige skritt hvis ikke bystyret i kveld opphever vedtaket: – Utkastelsen er ulovlig, mener advokat Olav Lægreid..

NRK - 17 feb. 21 kl. 12:23

Solgte mange tusen falske vaksiner

Kinesisk politi har pågrepet en mann som skal ha stått bak salget av mange tusen doser falske koronavaksiner. Han skal ha kopiert emballasjen til ekte vaksiner og laget 58.000 falske doser ved å fylle sprøyter med en blanding av saltløsning og mineralvann.

NRK - 17 feb. 21 kl. 11:02

Fortnite-skaper stevner Apple i EU

Epic Games, som gir ut spillet Fortnite, stevner teknologigiganten Apple for retten i EU. De to selskapene har vært i en Rettslig tvist siden august da Epic Games lanserte sin egen betalingsløsning for kjøp i appen, for å unngå Apples avgift på 30%..

NRK - 26 jan. 21 kl. 07:18

Datingappen Grindr får millionbot

Datatilsynet varsler gebyr på 100 millioner kroner til datingappen Grindr for brudd på samtykkekravene i personvernforordningen GDPR. Tilsynet mener appen har utlevert personopplysninger om brukerne til en rekke tredjeparter uten Rettslig grunnlag..

NRK - 24 jan. 21 kl. 16:28

EU-president misliker forsinkelser

EU-president Charles Michel truer vaksineprodusenter med Rettslig etterspill fordi leveranser av koronavaksiner tar lengre tid enn lovet. Det melder den franske radiokanalen Europe 1. Både Pfizer-Biontech og AstraZeneca har varslet forsinkelser..

Aftenposten - 19 jan. 21 kl. 21:17

Den kjente eventyrer fikk politiet om bord. Nå har turen til Grønland fått Rettslig etterspill

Ragnar Thorseths siste ekspedisjon kan koste ham dyrt. Den 72 år gamle eventyreren måtte tirsdag møte i retten for å ha….

NRK - 19 jan. 21 kl. 20:13

Gikk på Rettslig klimanederlag

Trump-administrasjonen handlet i strid med loven da reguleringer av forurensing fra kraftverk ble lempet på, ifølge en føderal ankedomstol. Kjennelsen vil gi påtroppende president Joe Biden et friere spillerom til å regulere utslipp fra kraftverk..

NRK - 02 jan. 21 kl. 02:45

Dommer avviste søksmål mot Pence

En føderal dommer avviste fredag et søksmål fra republikanere mot visepresident Mike Pence som på onsdag skal lede møtet i Kongressen der Joe Biden blir utpekt som valgvinner. Dommeren avviste saken med begrunnelse at den er uten Rettslig grunnlag..

NRK - 22 nov. 20 kl. 00:16

Brukte skarp ammunisjon mot folk

Hæren i Nigeria innrømmer at de skjøt med skarp ammunisjon mot fredelige demonstranter i Lagos, selv om dette først ble benektet, melder CNN. Innrømmelsen kom under en Rettslig granskning av skytingen i oktober der en ble drept og over 20 ble skadd..

VG - 11 nov. 20 kl. 15:40

Derfor går vi til Rettslig skritt mot Jørn Lier Horst

Vi kan ikke akseptere at det er piratkopier i omløp i den norske bokbransjen..

VG - 07 okt. 20 kl. 08:54

Netflix tiltalt i Texas på grunn av «Cuties»

En storjury i Tyler County i Texas har bestemt at strømmegiganten må stilles Rettslig til ansvar for seksuell fremstilling av barn..

Aftenposten - 23 sep. 20 kl. 21:00

Når kan Forsvaret bistå politiet?

Det er et gap mellom de politiske forventningene om hva Forsvaret kan bistå politiet med, og hva det i dag er Rettslig adgang til..

VG - 29 aug. 20 kl. 18:34

Leonard Cohen-leiren raser mot Donald Trumps bruk av «Hallelujah»: – Forferdet

Både boet og forleggeren til den avdøde kanadiske artisten avslo tillatelse til bruk av sangen, og varsler Rettslig etterspill..

NRK - 04 aug. 20 kl. 02:27

Krever å få sel Trumps skattedata

Statsadvokat Cyrus Vance Jr i New York gjør et nytt Rettslig forsøk på å få tilgang til president Donald Trumps skattemeldinger. Vance viser til rapporter om omfattende og langvarig kriminell adferd i presidentens private firma Trump Organization..

NRK - 04 aug. 20 kl. 02:27

Krever å få se Trumps skattedata

Statsadvokat Cyrus Vance Jr i New York gjør et nytt Rettslig forsøk på å få tilgang til president Trumps skattemeldinger. Vance vil etterforske anklager om omfattende og langvarig kriminell adferd i presidentens private firma Trump Organization..

VG - 09 juli 20 kl. 16:41

Hertuginne Meghan krever at fem navn holdes hemmelig

Hertuginne Meghan (38) forlanger Rettslig forbud mot at hennes venninner skal navngis i forbindelse med den betente mediekrangelen..

P4 - 29 juni 20 kl. 18:35

Nesjar-arvingene saksøker staten

Arvingene etter kunstner Carl Nesjar og arkitekt Erling Viksjø saksøker staten for å hindre demontering av Picasso-verkene i Y-blokka. Det melder NTB. Arvingene mener de har opphavsrett til kunstverkene og sier at de ikke godtar at verkene flyttes.

NRK - 29 juni 20 kl. 18:14

Saksøker staten om Y-blokka

Arvingene etter kunstner Carl Nesjar og arkitekt Erling Viksjø stevner staten for å hindre demontering av Picasso-verkene i Y-blokka. Regjeringen avviste fredag at det forelå noe Rettslig grunnlag for å stanse rivingen, men arvingene er uenige..

NRK - 26 juni 20 kl. 14:17

Stopper ikke riving av Y-blokka

Regjeringen avviser kravet fra arvingene til kunstner Carl Nesjar og arkitekt Erling Viksjø om å stanse rivingen av Y-blokka i regjeringskvartalet. Departementet kan ikke se at det er Rettslig grunnlag for å kreve dette, skriver regjeringen..

P4 - 23 juni 20 kl. 15:57

Bolsonaro må bruke maske

Brasils president Jair Bolsonaro blir nå beordret til å bruke ansiktsmaske i offentligheten. Det har en dommer Rettslig avgjort i dag. Brasil har nest flest smittede i verden med 1,1 millioner tilfeller.

NRK - 23 juni 20 kl. 15:18

Ber Bolsonaro bruke maske

En brasiliansk dommer beordrer president Jair Bolsonaro om å bruke maske i offentligheten. Det ble Rettslig avgjort tirsdag, etter at presidenten møtte opp til politiske folkemøter uten å dekke til ansiktet..

P4 - 19 juni 20 kl. 10:29

Hellas til ostesak mot Danmark

Hellas går til osterettssak mot Danmark. Etter mange år med beskyldninger, ber Hellas nå om en Rettslig prosess for å fastslå at danskene lager ulovlig fetaost. Fetaosten er beskyttet av EU-regler, og kan bare lages i Hellas for å kunne kalles fetaost.

NRK - 18 mai 20 kl. 18:19

Anker ikke ransaking av bolig

Det blir ingen ny Rettslig behandling av ransakingen av Tom Hagens bolig i Lørenskog. Hagens forsvarer Svein Holden sier til Rett24 at de er tvilende til om ransakingen vil kunne frembringe bevis, men at de deler politiets håp om dette..

P4 - 29 mars 20 kl. 15:07

Utsetter pressekonferanse til i kveld

Regjeringens pressekonferanse om norske kommuner fortsatt skal få sette egne karanteregler er utsatt til i kveld. Årsaken er stor uenighet om innholdet i den nye nasjonale veilederen. Flere medier at NHO skal ha nektet å delta på fremleggelsen, fordi regjeringen fortsatt ikke vil Rettslig forby kommuner å ta egne beslutninger.

VG - 29 mars 20 kl. 14:00

Drama før pressekonferanse: Endret beskjed om karanteneregler i siste liten

Regjeringens ber kommunene om å droppe egne karanteneregler, men på oppløpssiden ble det lagt til at rådene ikke er Rettslig bindende. Nå raser Stein Lier-Hansen..

Aftenposten - 01 mars 20 kl. 16:34

Nå skal reklamen for utenlandske spillselskaper bort fra norske TV-skjermer. Den kampen kan ende i retten.

En ny lovparagraf skal forsøke å stoppe reklame for utenlandske spillselskaper på norske TV-skjermer. Konsekvensene kan bli store, mener TV-selskapene som sender slik reklame. Saken kan også få et Rettslig etterspill..

NRK - 21 feb. 20 kl. 16:31

Grameenphone ut med 1,1 milliarder

Telenor og datterselskapet Grameenphone har besluttet å betale 1,1 milliarder kroner i depositum til teletilsynet i Bangladesh. I påvente av endelig Rettslig avklaring i skatte- og avgiftskrangelen konsernet har med myndighetene, skriver E24..

P4 - 19 feb. 20 kl. 09:31

Mener Nav-dommer kan være riktige likevel

En tidligere høyesterettsdommer mener NAV-sakene kan være riktige likevel. I en EØS-Rettslig analyse publisert på rett24, konkluderer Karl Arne Utgård med at få eller ingen er urettmessig dømt i trygdesaken. Påtalemyndigheten har så langt avdekket at 78 personer er feilaktig dømt i det som omtales som NAV-skandalen.

Aftenposten - 19 feb. 20 kl. 09:16

Nav-dommene kan være riktige likevel, mener tidligere høyesterettsdommer

Tidligere høyesterettsdommer Karl Arne Utgård konkluderer i en EØS-Rettslig redegjørelse med at få eller ingen er urettmessig dømt i trygdesaken..

NRK - 19 feb. 20 kl. 08:43

Dommer: NAV–saker kan være riktige

Nav-dommene kan være riktige likevel, mener tidligere høyesterettsdommer Karl Arne Utgård, som har gjennomført en EØS-Rettslig analyse om saken, skriver Rett24. 78 personer er trolig feilaktig dømt for trygdesvindel, ifølge påtalemyndigheten..

Dagbladet - 13 feb. 20 kl. 17:29

Krekar, Krekar, Krekar, Krekar!

Den ytterliggående islamisten har utnyttet hver trevl i rettssystemet. Krekar skal ut, men det må skje på et sikkert Rettslig grunnlag..

Dagbladet - 30 jan. 20 kl. 06:00

Hvem er egentlig de mest grådige?

Det offentlige slapp unna debatten om kostnader for inndrivelse i fjor. Denne debatten må tas opp nå. For det er de statlige kostnadene som utgjør mesteparten av kostnadene ved blant annet Rettslig inkasso..

VG - 22 jan. 20 kl. 10:08

Sønderknust Aerosmith-trommis saksøker bandet

Joey Kramer (69) går til Rettslig skritt mot Aerosmith-kollegene fordi han føler seg frosset ut..

Aftenposten - 09 jan. 20 kl. 20:00

Stortingets innsynsrett i Nav-saken | Eriksen og Ikdahl

Det er i Stortinget, også i nyere tid, lagt til grunn at regjeringen har en Rettslig plikt til å utlevere sine interne dokumenter til Stortinget..

VG - 08 jan. 20 kl. 12:03

En konstitusjonell, kollektiv kollaps

Trygdeskandalen handler dypest sett om fornektelsen av at Norge gjennomgikk en Rettslig revolusjon i 1994. Følgen ble en generasjon av norske jurister som ikke er utdannet i norsk jus..

P4 - 29 des. 19 kl. 11:42

Biden vil ikke vitne

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden mener republikanerne ikke har Rettslig grunnlag til å stevne ham i riksrettssaken mot Donald Trump. Biden skriver på Twitter at saken handler om Trumps oppførsel, ikke hans. Representantenes hus vedtok forrige uke at at Trump skal stilles for riksrett fordi han skal ha presset Ukraina til å etterforske Biden og sønnen hans..

NRK - 29 des. 19 kl. 07:41

Biden vil nekte å vitne

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden mener republikanerne ikke har Rettslig grunnlag til å stevne ham som vitne i riksrettssaken mot Donald Trump. Det skriver Biden selv på Twitter. Biden har sagt til Des Moine Register at han vil nekte å vitne..

VG - 29 des. 19 kl. 04:08

Joe Biden om riksrettssaken: – Ikke Rettslig grunnlag for å stevne meg

Men tidligere visepresident Joe Biden fastholder at han mener Senatet ikke har noe juridisk grunnlag for å stevne ham som vitne i riksrettssaken mot president Donald Trump..

VG - 29 des. 19 kl. 04:08

Joe Biden om riksrettssaken: – Ikke Rettslig grunnlag for stevne meg

Men tidligere visepresident Joe Biden fastholder at han mener Senatet ikke har noe juridisk grunnlag for å stevne ham som vitne i riksrettssaken mot president Donald Trump..

Aftenposten - 26 des. 19 kl. 11:11

Ny «lavterskel-domstol» for metoo-saker fra nyttår

Likestillingsombudet håper flere saker blir prøvet Rettslig når Diskrimineringsnemnda fra nyttår gis myndighet til å behandle saker om seksuell trakassering..

P4 - 20 des. 19 kl. 13:30

Drapssiktet settes fri fra varetekt

Den 38 år gamle mannen som er siktet for drapet på Cathrine Sand på Lademoen i Trondheim i oktober ble i dag løslatt fra varetekt. Ifølge Adresseavisen ble mannen løslatt i et Rettslig avhør i dag. Mistanken mot han er svekket .

VG - 05 des. 19 kl. 12:35

Brev glemt i skuff rammer Hauglie: – Jeg beklager så mye

NAV ba så tidlig som i juni 2018 om en Rettslig vurdering fra Arbeids- og sosialdepartementet i en EØS-trygderettssak. – Det brevet ble liggende i en skuff. Jeg beklager så mye, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H)..

E24 - 25 nov. 19 kl. 19:44

Kommentar: Razzia er ikke dagligdags

Konkurransetilsynet gikk til Bergen tingrett og fikk Rettslig kjennelse på å gjennomføre uanmeldt razzia for å hente ut informasjon. Dette skjer ikke om tilsynet selv er sikre på at de får overlevert all nødvendig dokumentasjon..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt