Regjeringen

Torsdag, 22 April, 15:49

Nyheter om Regjeringen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 april 21 kl. 11:04

Ikke dokumentasjon på forhandlinger

Koronakommisjonen har ikke fått noe dokumentasjon på at Regjeringen tok kontakt med legemiddelselskaper for å sondere muligheten for å kjøpe vaksiner direkte. Det skriver kommisjonen i sin rapport. Regjeringen har blitt kritisert for å kun kjøpe vaksiner gjennom EU, i stedet for direkte fra produsentene.

NRK - 14 april 21 kl. 18:06

KS er enig i kritikk av Regjeringen

Kommunenes interesseorganisasjon stiller seg bak koronakommisjonens kritikk mot Regjeringen og skriver i en pressemelding at Regjeringen ikke informerte og involverte kommunene godt nok. Regjeringen skulle ha gitt kommunene bedre forutsetninger for å innfri kravene som ble stilt til pandemihåndteringen, mener KS.

NRK - 09 april 21 kl. 12:09

Tyskland vil stramme inn nasjonalt

Regjeringen i Tyskland og delstatene er enige om å stramme inn koronaloven i landet. Det sier en talsperson for forbundskandsler Angela Merkel, ifølge AFP. – Tyskland er midt i den tredje bølgen, så den føderale Regjeringen og delstatene er enige om et lovtillegg.

NRK - Igår: 12:42

500.000 til Oslo Pride

Regjeringen gir 500.000 kroner til Oslo Pride for markeringen av at det neste år er 50 år siden lovparagrafen som forbød sex mellom menn ble avskaffet. Det melder Regjeringen i en pressemelding.

NRK - I førrgår: 15:25

Det blir Nord-Norgebane

Som varslet overkjørte opposisjonen tirsdag Regjeringen og vedtok at arbeidet med Nord-Norgebanen må starte. – Stortinget ber Regjeringen igangsette arbeidet med å realisere Nord-Norgebanen, heter det i forslaget, som ble vedtatt med 56 stemmer for og 30 imot, melder NTB..

VG - I førrgår: 15:10

Skole- og barnehageansatte i brev til Regjeringen: Må få rykke fremover i vaksinekøen

I et brev til Regjeringen ber organisasjonene til skole- og barnehageansatte om at de blir prioritert i vaksinekøen. Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier at disse yrkesgruppenes vaksinetilgang nå vurderes på nytt..

NRK - 07 april 21 kl. 12:36

Reagerer på sprikende budskap

Regjeringen må sørge for orden i kommunikasjonen rundt gjenåpning av samfunnet, mener Ap og Frp. Statsminister Erna Solberg (H) understreket i Stortinget onsdag at Regjeringen ikke setter noen dato for framdriften av gjenåpningen fordi det er så mange usikkerhetsmomenter. – Det er klokt å ikke sette noen dato.

NRK - 07 april 21 kl. 07:37

Ingen datoer i gjenåpningsplanen

– Gjenåpningsplanen for samfunnet som Regjeringen legger fram i dag, forteller om de ulike fasene framover mot det normale livet, og i hvilken rekkefølge vi har tenkt å lette på de ulike tiltakene, sier helseminister Bent Høie. Han sier at prioriteringen er den samme som Regjeringen har hatt hele tiden. – Tiltak som rammer barn og unge vil lettes på først, og tiltak som har betydning for mange arbeidsplasser.

Aftenposten - 18 april 21 kl. 11:50

Koronakommisjonen fikk ingen dokumenter om vaksine-sonderinger fra Regjeringen

Koronakommisjonen har ikke fått dokumentasjon på at Regjeringen tok kontakt med legemiddelselskaper for å sondere….

E24 - 17 april 21 kl. 17:22

Mener Regjeringen har satt Forbrukertilsynet fem til ti år tilbake i tid

Majoriteten av medarbeiderne sluttet da Regjeringen valgte å flytte Forbrukertilsynet fra Oslo til Grenland. Én av underdirektørene som sluttet, mener det vil ta mange år å komme tilbake til dit man var..

E24 - 17 april 21 kl. 11:53

Regjeringen frykter at Bergen Engines-fabrikken kan brukes til spionasje og sabotasje

Beliggenheten til Bergen Engines ble brått et viktig argument da Regjeringen omsider bestemte seg for å hindre russisk kjøp av fabrikken..

Aftenposten - 17 april 21 kl. 11:53

Regjeringen frykter at Bergen Engines-fabrikken kan brukes til spionasje og sabotasje

Beliggenheten til Bergen Engines ble brått et viktig argument da Regjeringen omsider bestemte seg for å hindre russisk….

NRK - 17 april 21 kl. 09:13

Forenklet koronasertifikat i mai

En forenklet utgave av et koronasertifikat skal være på plass i mai, før Regjeringen har vurdert og besluttet hva sertifikatet kan brukes til. Regjeringen skriver at den endelige versjonen av sertifikatet, som vil være helt i tråd med EUs regelverk, kommer i slutten av juni. Et koronasertifikat vil både vise vaksinasjonsstatus, negativt testresultat og eventuell immunitet etter gjennomgått koronasykdom..

NRK - 15 april 21 kl. 16:07

Utsetter AstraZeneca-avgjørelse

FHI anbefaler å droppe AstraZeneaca-vaksinen i Norge. Regjeringen vil likevel vente med avgjørelsen om å ta AstraZeneaca-vaksinen ut av vaksinasjonsprogrammet, sier helseminister Bent Høie. Vaksinen knyttes til tilfelller av alvorlige og sjeldne blodpropper, men Regjeringen vil at dette skal utredes videre..

VG - 15 april 21 kl. 16:02

Regjeringen venter med AstraZeneca-avgjørelse

FHI anbefaler å droppe AstraZeneca – Regjeringen vil vente med å ta avgjørelsen..

Aftenposten - 15 april 21 kl. 14:03

Koronakommisjonen om Sverige: Man kan undres over at Regjeringen ikke endret politikk.

Man kan undres over at den svenske Regjeringen ikke vedtok ny politikk for å redusere smittespredningen og….

NRK - 14 april 21 kl. 20:30

Bekymret for konsekvensene for barn

For mange barn og unge vil følgene av pandemien følge dem gjennom livet, frykter koronakommisjonen. Barneombudet mener Regjeringen må følge opp. Barn og unge bærer en stor byrde, understreket kommisjonsleder Stener Kvinnsland da han la fram kommisjonens rapport.

E24 - 14 april 21 kl. 15:57

Koronakommisjonen: Regjeringen «ga etter» for lobby-press

Regjeringen «ga etter for press for interesseorganisasjoner», og lot de «få gjennomslag for unntak» fra myndighetenes strenge smitteverntiltak..

NRK - 14 april 21 kl. 16:07

LO-lederen: En varslet krise

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener at Statens koronakommisjon avdekker en alvorlig svikt i beredskapen, og at dette har gått hardt utover det norske folk. – Pandemien var en varslet krise. Regjeringen kjente til risikobildet.

Klartale - 14 april 21 kl. 14:34

– Regjeringen kunne vært bedre forberedt

Korona-kommisjonen har vurdert hvordan Regjeringen har taklet korona..

NRK - 14 april 21 kl. 14:08

Lot seg påvirke av organisasjoner

Koronakommisjonen mener at Regjeringen til en viss grad lot seg påvirke av interesseorganisasjoner hva gjelder rekkefølgen som tiltak ble lettet på. «Det innebar samtidig en risiko for at helhetsperspektivet ikke ble ivaretatt», skriver de i rapporten. Da grensene ble åpnet i løpet av sommeren var smittetrykket i Europa lavt, men Regjeringen hadde ikke en tilstrekkelig plan for hvordan de skulle håndtere smitteøkningen og importsmitte i Europa utover høsten..

VG - 14 april 21 kl. 13:51

Corona-oppgjøret: Her får Solberg hard kritikk

Koronakomisjonen retter hard kritikk mot Regjeringen for manglende beredskap og for manglende kontroll på at smitteverntiltakene ikke brøt Grunnloven. Kritikken går direkte på embetsførselen til statsminister Erna Solberg (H) og Regjeringen..

NRK - 14 april 21 kl. 13:37

– Alvorlig svikt i beredskapen

Regjeringen visste at en pandemi var den nasjonale krisen som var mest sannsynlig, og som ville ha de mest negative konsekvensene. Det er en alvorlig svikt at de likevel ikke var forberedt da covid-19-pandemien kom, sier Kvinnsland. Koronakommisjonen mener Regjeringen ikke var forberedt på en pandemi av den typen som kom i mars ifjor.

NRK - 14 april 21 kl. 13:37

– Alvorlig svikt

Regjeringen visste at en pandemi var den nasjonale krisen som var mest sannsynlig, og som ville ha de mest negative konsekvensene. Det er en alvorlig svikt at de likevel ikke var forberedt da covid-19-pandemien kom, sier Kvinnsland. Koronakommisjonen mener Regjeringen ikke var forberedt på en pandemi av den typen som kom i mars ifjor.

Klartale - 13 april 21 kl. 14:33

Regjeringen i Tyskland åpner for portforbud

Den tyske Regjeringen vil åpne for lokalt portforbud fra klokka 21 til 5..

NRK - 13 april 21 kl. 14:11

Anbefaler gjennåpning fra fredag

Regjeringen bør gå i gang med trinn én i gjenåpningsplanen for Norge fra fredag av, ifølge anbefalinger fra Helsedirektoratet. Det innebærer blant annet flere besøkende og oppheving av skjenkestopp. Regjeringen holder pressekonferansen klokken 16..

E24 - 13 april 21 kl. 14:05

Helsedirektoratet anbefaler Regjeringen å starte gjenåpningsplanen for Norge fredag

Regjeringen bør gå i gang med trinn én i gjenåpningsplanen for Norge fra fredag av. Det innebærer blant annet flere besøkende og oppheving av skjenkestopp..

E24 - 12 april 21 kl. 18:14

Regjeringen med pressekonferanse om koronasituasjonen tirsdag

Regjeringen holder pressekonferanse om koronasituasjonen tirsdag. Der er det ventet at de vil presentere hvilke nasjonale tiltak som videreføres..

NRK - 12 april 21 kl. 14:07

MDG ber om mer støtte til Jemen

I et skriftlig spørsmål til Regjeringen, ber Miljøpartiet De Grønne (MDG) Regjeringen bevilge mer bistand til Jemen for å hindre en sultkatastrofe i landet. På en giverkonferanse i mars lovet på Norge å gi 200 millioner kroner..

Dagbladet - 1 time siden

- Kan ikke bli behandlet slik

Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik vil ha makta over tiltakene i egen kommune tilbake, og forventer å kunne løsne noe på det stramme grepet. FHI har imidlertid anbefalt Regjeringen å forlenge det strengeste nivået i flere Viken-kommuner i ytterligere to uker..

VG - 2 timer siden

Ny måling: Velgerne vraker Vedums drømmeregjering

Trygve Slagsvold Vedum vil at Senterpartiet og Arbeiderpartiet skal styre landet alene. Men den mest populære Regjeringen inkluderer SV, viser en ny VG-måling..

NRK - 10 april 21 kl. 12:20

Mange drept i harde kamper i Jemen

Kampene om den strategisk viktige Marib-provinsen i Jemen blir stadig hardere. Det siste døgnet er 53 stridende drept, blant dem både krigere som støtter Regjeringen, og houthi-opprørere, opplyste kilder som støtter Regjeringen..

NRK - 2 timer siden

Sverige forlenger koronatiltakene

Den svenske Regjeringen forlenger koronatiltakene. Statsminister Stefan Løvfen sier det ikke er aktuelt med lettelser for belastningen på sykehusene minker og smittespredningen går ned..

NRK - 2 timer siden

Folkhälsomyndigheten vil ikke lette

Folkhälsomyndigheten vil ikke at Sverige skal lette på koronatiltakene før tidligst 17. mai, melder TT. Grunnen er fortsatt stor smittespredning og høy belastning på intensivavdelingene.

NRK - 3 timer siden

Avslutter regionale tiltak

Regjeringen avslutter de regionale tiltakene for ti kommuner i Vestfold og Telemark. Det skjer etter anbefalinger fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter. Kommunene det gjelder er Bamble, Færder, Holmestrand, Horten, Larvik, Porsgrunn, Sandefjord, Siljan, Skien og Tønsberg..

VG - 4 timer siden

Norge låner ut AstraZeneca-doser til Sverige og Island

Etter å ha hatt AstraZeneca-vaksiner liggende på lager i flere uker, skal Regjeringen nå dele dem ut til land som faktisk vil bruke dem..

NRK - 5 timer siden

Forlenger søknadsfrist for ordning

Regjeringen forlenger søknadsfristen for støtteordningen for store publikumsåpne arrangementer til 20. mai. Årsaken er at flere ikke rakke den opprinnelige fristen 1.

Dagbladet - 6 timer siden

Jordbærkrangel: – Helt sjokkert

Nav bør dra ut på skolene og rekruttere jordbærplukkere til i sommer, mener Ap. Men de får nei av landbruksminister Olaug Bollestad og Regjeringen..

NRK - 12 timer siden

Ønsker lettelser før helgen

Rakkestad og Ås er de to eneste kommunene i Viken som har kontroll på smittespredningen, men likevel er underlagt tiltaksnivå 5A. Nå ønsker de lettelser. Torsdag håper begge kommunene på at Regjeringen letter på tiltakene i de to kommunene, skriver Dagbladet..

NRK - 16 timer siden

Storbritannia kutter i bistanden

Den britiske Regjeringen vil kutte det årlige bistandsbidraget fra 0,7 prosent til 0,5 prosent av brutto nasjonalprodukt. Avgjørelsen har ført til krass kritikk fra to hundre britiske hjelpeorganisasjoner, skriver Sky News..

VG - 09 april 21 kl. 18:16

Regjeringen letter på tiltak i flere kommuner

Regjeringen avslutter regionale tiltak for ti kommuner i Nordland, og trapper ned de regionale tiltakene i seks kommuner i Vestfold og Telemark..

NRK - 09 april 21 kl. 17:01

Vil markere retusjert reklame

Regjeringen vil at det skal bli pålagt å tydelig markere reklamer som er retusjert – også i sosiale medier, melder VG. Målet er mindre korpsspress. Den nye loven går ut på at i reklamer der utseendet til personene er «fikset på», altså retusjert, vil Regjeringen at det skal være pliktig med tydelig merking, ifølge VGs MinMote.

Aftenposten - 09 april 21 kl. 16:16

Regjeringen avslo møter om Sputnik-vaksinen med Russland før påske

Den norske Regjeringen avslo russisk fremstøt om Sputnik-vaksinen. De pekte på EU-samarbeidet..

Aftenposten - 09 april 21 kl. 16:16

Regjeringen avslo møter med Russland om Sputnik-vaksinen

Den norske Regjeringen avslo russisk fremstøt om Sputnik-vaksinen. De pekte på EU-samarbeidet..

Dagbladet - Igår: 15:46

Denne dagen kommer coronasertifikatet

Helsedirektoratet har opplyst Regjeringen om at de ser for seg å lansere første versjon av coronasertifikatet allerede 4. mai..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt