Røde Kors

Fredag, 23 April, 04:23

Nyheter om Røde Kors

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 mars 21 kl. 12:20

Dobling i søknader om gratis ferie

Røde Kors melder om en dobling fra tidligere år i søknader om ferie for familier med dårlig råd. Organisasjonen øker kapasiteten for sommeren. Det skjer samtidig med at det av koronahensyn har vært vanskelig å arrangere smittevernvennlige påskeaktiviteter i år, ifølge Røde Kors.

NRK - 29 mars 21 kl. 18:47

Rolig påskestart for Røde Kors

Røde Kors måtte håndtere seks oppdrag og elleve skader mandag, noe som ga en rolig start på påskeuken. Mer enn 1.200 frivillige i Røde Kors er i beredskap på vakthytter eller hjemmefra i påskeuka.

Dagbladet - 15 april 21 kl. 08:54

260 kors foran Stortinget

Unge Venstre setter i dag ut 260 kors foran Stortinget i et siste forsøk for å påvirke Arbeiderpartiets landsmøte til å gå inn for rusreformen..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 08:54

260 kors foran Stortinget

Unge Venstre setter i dag ut 260 kors foran Stortinget i et siste forsøk for å påvirke Arbeiderpartiets landsmøte til å gå inn for rusreformen..

NRK - 10 april 21 kl. 20:08

Røde Kors hentar kvinne  

Mannskap frå Røde Kors tar seg opp til Sulafjellet for å hente ned kvinna som har fått problem, opplyser politiet. Kvinna skal vere i god form, men er kald og sliten..

NRK - 03 april 21 kl. 10:15

Færre skader i fjellet

Røde Kors har den siste uka registrert færre skader på fjellet enn tidligere år. Dag Ove Horsbøl Olsen i Oppland Røde Kors sier det trolig henger sammen med færre folk i fjellet og mindre fest og moro..

NRK - 01 april 21 kl. 22:04

– Viktig å planlegge båtturen godt

Røde Kors kjem med ei åtvaring til båtfolket i påsken, då mange av stadene ein er vant til å stanse for å bunkre eller gjere småreparasjonar, vil vere stengde i påsken. – Ver budde, studer vêrmeldinga og draftet, planlegg turen og meld frå kor de drar, skriv Røde Kors i ei pressemelding..

NRK - 28 mars 21 kl. 19:57

Mange oppdrag for Røde Kors

Frivillige i Røde Kors Hjelpekorps har deltatt i 30 henteoppdrag og 1 søksoppdrag i palmehelga. Med økt skredfare og ustabilt vær i flere fjellområder er det ekstra viktig å planlegge turer godt. De har vært mest henteoppdrag i skiløyper, i terreng og fra hytter..

NRK - 22 timer siden

Brann i Rauma – dirigering på E136

Brannvesenet har kontroll, og driv med ettersløkking av brannen på i Rauma. Eit hus og ein bubil har brunne ned til jorda. Eigedomen ligg på Trøan, like aust for Kors kyrkje i Romsdalen.

NRK - 16 april 21 kl. 03:48

Ingen funnet i skred i Jotunheimen

Ingen er funnet i snøskredet som ble oppdaget torsdag kveld ved Hurrbrean i Lom kommune. Operasjonsleder Atle Bernhoft von Obstfelder i Innlandet politidistrikt sier til NTB at skredet er gjennomsøkt av lavinehunder og Røde Kors..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 08:54

Unge venstre: - Totalt mislykket

Unge Venstre setter i dag ut 260 kors foran Stortinget i et siste forsøk for å påvirke Arbeiderpartiets landsmøte til å gå inn for rusreformen..

Dagbladet - 12 april 21 kl. 11:09

- Dette redder liv

Det er snøskredfare mange steder i Norge og søndag gikk det flere skred. Røde Kors forklarer hva man skal gjøre hvis det verste skjer..

NRK - 12 april 21 kl. 00:13

Fire migranter funnet døde på båt

Fire mennesker ble funnet døde på en flåte med migranter som var på vei til Kanariøyene, ifølge spanske Røde Kors. 19 andre migranter er lagt inn på sykehus i Tenerife. Søndag kveld var tilstanden alvorlig for tre av dem, ifølge myndighetene på øygruppa..

NRK - 11 april 21 kl. 19:53

Fire døde migranter ved Kanariøyene

Minst fire personer ble søndag funnet døde på en migrantbåt som drev utenfor Kanariøyene, ifølge Røde Kors i Spania. 19 overlevende ble reddet fra båten, hvorav tilstanden skal ha vært alvorlig for de fleste av dem..

NRK - 10 mars 21 kl. 12:18

Har gitt humanitært tilbakeslag

Korona har gitt det største humanitære tilbakeslaget i Norge siden krigen, mener Røde Kors. Organisasjonen peker på at det er kommet mange enkeltstående rapporter, men at ingen foreløpig har vurdert de menneskelige konsekvensene samlet. Røde Kors har nå sett på sekundæreffekter av pandemien, som nedstengninger og store endringer i samfunnet..

Aftenposten - 07 april 21 kl. 07:11

Se bildene: Slik preger pandemien verden, ett år etter den stengte

Munnbind i loopen, kors på torget, vaksinegrafitti og virusbrenning. Slik er pandemien sett gjennom fotografenes linser..

NRK - 03 april 21 kl. 07:15

Turfølge måtte ha hjelp

Seks personar og ein hund fekk fredag kveld problem ved Øvre Sandvatnet, ikkje langt frå Røldal skisenter. Ei ski var knekt, og nokre av dei var svært slitne. Røde Kors blei sende ut med snøscooter og henta følget ned igjen.

NRK - 02 april 21 kl. 00:28

Ungdommer hentet på øy i Tønsberg

Syv nedkjølte ungdommer ble hentet på en øy utenfor Tønsberg skjærtorsdag kveld. De ble hentet av redningsskøyta «Elias»i samarbeid med Røde Kors og politi, melder Redningsselskapet på Twitter..

NRK - 01 april 21 kl. 13:00

Brann i hytte ved Altevann i Bardu

To personer kom seg ut av en hytte i brann ved Altevann, melder Troms politidistrikt. Røde Kors bistår, da den ene skal ha pustet inn røyk. Brannen skal være slukket og politiet mistenker at den startet i et forbrenningstoalett..

NRK - 30 mars 21 kl. 17:35

Skiftende vær kan gi utfordringer

Været kan komme brått på, og det er viktig å forberede seg om man skal på fjelltur i påsken, advarer Røde Kors. Hjelpeorganisasjonen oppfordrer alle til å friske opp kunnskapene om fjellvettreglene siden været i påskefjellet kan komme brått på..

NRK - 30 mars 21 kl. 05:32

Måtte grave seg ned ved Breheimen

Røde Kors har fraktet fire menn fra fjellet Breheimen etter at de måtte grave seg ned da de ble overrasket av dårlig vær, melder Vest politidistrikt på Twitter..

Klartale - 26 mars 21 kl. 12:18

De passer på i påsken

Røde Kors passer på turistene som drar til fjells i påsken. Men de ber alle om å følge råd og regler..

NRK - 19 mars 21 kl. 07:18

Millioner flyktet fra ekstremvær

I løpet av de siste seks månedene måtte 10,3 millioner mennesker i verden flykte fra ekstremvær. Rundt 60 prosent av dem som måtte forlate sine hjem som følge av bl.a.

VG - 18 mars 21 kl. 17:32

Opplysninger til VG: NFF ønsker Mollekleiv som leder for Qatar-utvalget

Et eget «Qatar-utvalg» skal utrede konsekvensene av deltagelse eller boikott av fotball-VM i 2022. Etter det VG forstår ønsker NFF at Røde Kors-veteranen Sven Mollekleiv (66) skal lede utvalget..

Aftenposten - 13 feb. 21 kl. 12:17

Røde Kors slår full alarm om situasjonen i Den sentralafrikanske republikk

Røde Kors melder om full krise i Den sentralafrikanske republikk etter at hundretusener er tvunget på flukt som følge av….

NRK - 13 feb. 21 kl. 11:33

Røde Kors: Enda flere på flukt

I Den sentralafrikanske republikk er nye hundretusener tvunget på flukt av militante grupper. De siste månedene har om lag 180.000 mennesker måttet flykte, melder Røde Kors.

NRK - 14 mars 21 kl. 13:30

Sitter fast på isbre

Politiet i Møre og Romsdal har mottat melding om en person som er skårfast mellom stedene Melen og Litlmelen. Alpin redningsgruppe og Røde Kors er varslet og helikopter på vei..

NRK - 14 mars 21 kl. 13:30

Redningsaksjon i fjellet

Politiet i Møre og Romsdal har mottat melding om en person som er skårfast mellom stedene Melen og Litlmelen i Hustadvika søndag. Alpin redningsgruppe og Røde Kors er varslet og helikopter på vei..

NRK - 13 mars 21 kl. 21:02

Savnet mann funnet i god behold

Røde Kors ble lørdag kveld sendt ut for å finne en mann i 50-årene på Hardangervidda som var meldt savnet. Ved 21-tiden opplyste politiet at mannen var funnet i god behold..

NRK - 13 mars 21 kl. 20:23

Redningsaksjon på Hardangervidda

Røde Kors er sendt innover Hardangervidda for å hente en mann i 50-årene etter at politiet har mottatt en privat nødpeilesender. Mannen er fjellvant og godt utstyrt, ifølge politiet..

NRK - 12 mars 21 kl. 06:00

Resultatløs søk etter savnet kvinne

Frivillige letemannskaper og folk fra politiet har lett etter den savnede 90-åringen i Modum hele natt til fredag, men letingen har vært resultatløs. Fotpatruljer fra Røde Kors, redningshunder og to ATV-er har deltatt i søket..

NRK - 12 mars 21 kl. 00:28

Leteaksjon etter kvinne i 90-årene

Over 20 fotpatruljer fra Røde Kors, 2 ATV, 11 redningshunder og politi deltar i en leteaksjon etter en kvinne i 90 årene som ble meldt savnet fra hjemmet sitt i Modum torsdag formiddag. Leteaksjonen vil pågå utover natten, melder politiet på Twitter..

NRK - 10 mars 21 kl. 22:01

Skigåar funne på Hardangervidda

Skigåaren som hadde løyst ut nødpeilesendar på Hardangervidda er no funnen av politi og Røde Kors på snøscooterar. Kvinna er kald, men har det elles bra, melder politiet..

NRK - 10 mars 21 kl. 21:22

Kvinne fortsatt savnet på fjellet

Politiet og Røde Kors leter fortsatt etter skiløperen som er værfast på ved Lågaros i Hardangervidda. De har stanset ved ei hytte, der hadde en annen turgåer tatt seg inn på nødrett for å sikre eget liv i det dårlige været, opplyser politiet..

NRK - 08 mars 21 kl. 07:35

Fleire leiteaksjonar i 2020

Talet på leiteaksjonar etter personar med auka fare for sjølvmord gjekk opp med 50 prosent frå 2019 til 2020. Auken kjem fram i hendingsrapporten til Røde Kors for 2020. – Dette er ein dramatisk auke, seier generalsekretær Bernt G.

Klartale - 05 feb. 21 kl. 09:02

Røde Kors skal hjelpe med vaksiner i verden

Røde Kors vil hjelpe 500 millioner mennesker med vaksine mot korona-viruset. Det koster nesten 1 milliard kroner..

NRK - 08 mars 21 kl. 01:37

Dobbelt så mange leteaksjoner

Det siste året har Røde Kors hatt 138 leteaksjoner etter folk det er frykt for at vil ta sitt eget liv. Dette er en dobling av antallet leteaksjoner fra tidligere år, viser en ny rapport..

NRK - 25 feb. 21 kl. 16:59

Stenger DNT-hytte etter smitte

Den populære DNT-hytta Fondsbu i Valdres stenges etter smitteutbrudd. En hurtigtest avslørte positiv koronaprøve på en vinterferieturist, og 40 gjester ble satt i karantene på rommene sine. Røde Kors jobber nå med å transportere ansatte og gjester..

NRK - 23 feb. 21 kl. 09:43

Mer ensomhet i koronatiden

Nye tall fra Røde Kors viser at fire av ti i Norge føler seg ensomme på grunn av koronapandemien. Sammen med Opinion har organisasjonen fulgt utviklingen over tid, og ser en jevn økning i takt med nedstengninger og smitteverntiltak i landet..

VG - 21 feb. 21 kl. 22:30

Hjelpetjenester: Åpen TIX kan hjelpe unge som sliter

– Vi heier på TIX. Han er et forbilde og kan være til hjelp. Vi håper han kan bidra til å senke terskelen for å søke hjelp og at det ikke er skummelt å be om det, sier Nelli Kongshaug som leder tjenesten Kors På Halsen..

NRK - 15 feb. 21 kl. 15:20

Fortsetter leting i Kristiansund

Politi og frivillige fra Røde Kors leter etter en savnet mann i 40-årene i Kristiansund, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt til NTB. Han ble formelt meldt savnet onsdag forrige uke, og politiet satt i gang leteaksjon på lørdag..

VG - 15 feb. 21 kl. 02:04

Ekstremvær i Lesvos-leiren Kara Tepe: Frykter at mennesker vil fryse i hjel

Leger uten Grenser, Røde Kors og Dråpen i Havet frykter at ekstremværet i Hellas kan ta livet av flere mennesker i flyktningleiren Kara Tepe på Lesvos..

NRK - 14 feb. 21 kl. 16:01

Hentet av luftambulanse

En person ble hentet av luftambulanse etter å ha falt i alpinbakken på Gautefall i Drangedal i formiddag. Skadeomfanget er ukjent. Leder Jørn H.

NRK - 12 feb. 21 kl. 20:26

Turgåere i god behold

To slitne turgåere ba i kveld om hjelp til å komme seg ned fra fjellet ved Botnfjellet i Tjelsund. Mannskaper fra Røde Kors bistod i krevende vær og aksjonen er nå er avsluttet. Alle er nede fra fjellet i god behold, skriver politiet på Twitter..

NRK - 12 feb. 21 kl. 20:26

Turgåere i god behold i Ofoten

To slitne turgåere ba i kveld om hjelp til å komme seg ned fra fjellet ved Botnfjellet i Tjelsund i Troms. Mannskaper fra Røde Kors bistod i krevende vær og aksjonen er nå er avsluttet. Alle er nede fra fjellet i god behold, skriver politiet på Twitter..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt