Psykologforeningen

Fredag, 23 April, 04:17

Nyheter om Psykologforeningen

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 23 feb. 21 kl. 09:45

Regjeringen har neglisjert psykisk helse under pandemien

Det er for enkelt når Bent Høie bare er bekymret. I snart ett år har Psykologforeningen etterlyst tiltak for å håndtere….

P4 - 06 feb. 20 kl. 07:57

Helse-Norge slakter ny E-helselov

Helse-Norge slakter den nye E-helseloven. Ifølge helseministeren skal loven gjøre hverdagen bedre for både ansatte og pasienter. Legeforeningen mener det stikk motsatte, de tror loven vil føre til høyere kostnader, lavere innovasjonsevne, mer forsinkelser og tregere digitalisering.

P4 - 02 jan. 20 kl. 05:50

Frykter kutt i psykologtilbudet

Norsk psykologforening frykter kutt psykologtilbudet i kommunene etter at regjeringen stopper øremerket tilskudd. Samtidig som lovkravet om at alle kommuner skal ha psykologkomptepanse ble innført ble støtten til å rekruttere psykologer til kommunene borte, skriver Dagsavisen. Psykologforeningen er bekymret for at psykisk helse blir nedprioritert.

P4 - 24 juni 19 kl. 07:46

Tillitskrise ved OUS

For første gang avholder styret ved Oslo universitetssykehus et ekstraordinært styremøte for å behandle mistillit mot sykehusets administrerende direktør. 18. juni varslet fagtillitsvalgte at de ikke lenger har tillit til toppsjefen.

Aftenposten - 13 juni 18 kl. 00:40

Psykologforeningen: – Enkelte sakkyndige i barnesaker holder ikke mål faglig sett.

– Konfliktnivået i foreldretvistsaker er blitt høyere og frontene hardere, sier Thomas Nordhagen i Norsk Psykologforening. Han mener mange sakkyndige strever med rollen..

P4 - 01 nov. 16 kl. 05:51

Utslitt av presidentvalget

Presidentvalget sliter ut amerikanerne. Få dager før selve valget sier et flertall av USAs befolkning at de er blitt stresset av valgkampen, ifølge en undersøkelse utført for den amerikanske Psykologforeningen. Valgkampen beskrives som en av de mest hatefulle noensinne, og amerikanske psykologer opplever at mange bekymrer seg over framtiden som følge av den harde tonen mellom Donald Trump og Hillary Clinton.

NRK - 21 juni 16 kl. 06:54

Psykolog klaget inn

En psykolog er klaget inn til Psykologforeningen og Fylkesmannen etter at han skrev kommentarer om barnevernet på Facebook. «Jeg kommer aldri mer til å sende bekymringsmelding til barnevernet», skrev mannen, ifølge Stavanger Aftenblad..

NRK - 29 feb. 16 kl. 01:10

- Ikke studer psykologi i utlandet

Psykologforeningen er skeptisk til at stadig flere nordmenn studerer psykologi i utlandet. -Ingen studier er i nærheten av å tilby en utdannelse som er jevngod med den norske, sier Christian Zimmermann i Norsk psykologforening til Dagens Næringsliv..

P4 - 01 juli 15 kl. 18:38

Psykologer kan nå henvise

Fra og med i dag kan psykologer henvise pasienter direkte til rusbehandling og psykisk helsevern på sykehus. Psykologforeningen har i mange år jobbet for denne retten til å henvise. Lovendringen betyr at psykologer skal ha mulighet til å skrive henvisninger som gir refusjon fra folketrygden..

NRK - 01 juli 15 kl. 15:40

Nå kan psykologer henvise

Fra og med i dag kan psykologer henvise pasienter direkte til rusbehandling pg psykisk helsevern på sykehus. Psykologforeningen har i mange år jobbet for denne retten, som ved en lovendring trer i kraft fra i dag..

Hegnar.no - 30 juni 14 kl. 07:47

Psykologer får ikke sykmelde

Psykologer bør få sykmelde personer med psykiske lidelser, mener Psykologforeningen, men departementet sier nei..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt